Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Digitális fényképezés  »  Micro Four Thirds (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#88201) INTELligent válasza INTELligent (#88184) üzenetére


INTELligent
senior tag

Mercutio_, inzsellér, Grga_Pitic: köszönöm, még utánaolvasok a szenzoroknak (amúgy az összehasonlítás a G85 vs E-M5 II kategóriát érinti, amit topikk linkelt, tényleg nem rossz az E-M1 II-ért, venném is, de annyim nincs a vázra).

Flickr: https://bit.ly/2wtfNl5 || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok

(#88202) jube7 válasza OPiiPO (#88200) üzenetére


jube7
tag

Miért, lett neki olyan? :U

"Minden jó valamire, ha másra nem, hát elrettentő példának."

(#88203) topikk válasza madgie (#88199) üzenetére


topikk
senior tag

Nem akarom védeni az Oly-t, de úgy elemezni egy eredménykimutatást, hogy nem is nézik meg mi van benne elég meredek. Ebben az esetben konkrétan átszervezési költségek miatt ilyen nagy a veszteség (bezártak üzemet), pont azért hogy a következő években alacsonyabb költségszinten működjenek. A bevételcsökkenés persze fájó, de érthető a termékfelhozatalt / újításokat nézve (erre remélhetően megvan a tervük 2019-re).

"Imaging: Operating loss posted primarily due to recording of expenses for production system reforms (expenses associated with the ceasing of operations at a Chinese manufacturing subsidiary)"

[ Szerkesztve ]

(#88204) Muerte68 válasza topikk (#88203) üzenetére


Muerte68
addikt

Igazából ha végre raknának pdaf-et a gépeikbem,meg kicsit gyorsabban cserélnék le a régi 16-os szenzort teljesen rendben volna a rendszer,csak ez valahogy nagyon döcögősen megy nekik.
Szerintem van helye a m4/3-nak főleg a méret és az obipark miatt,nem mindenki akar ff-géppel rohangáni főleg azon az áron amibe kerülnek

Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/

(#88205) madgie válasza Muerte68 (#88204) üzenetére


madgie
titán

Szerintem is van előnye az mft-nek, de szerintem még mindig elsődlegesen a méret az. Ma összefutottam egy fotós/videós házaspárral, na náluk aztán minden volt az E-M1 II, E-M10 II-től kezdve a GH4/5-ig, de rám mégis a GX9 a 35-100/2.8-cal tette a legnagyobb benyomást, hogy mennyre kezelhetően kicsi cucc.

Adalék persze a sztorihoz, hogy az X-H1-re voltak kíváncsiak, vennének egyet, de előtte ki szerették volna próbálni, milyen.

topikk: reméljük nem jut az Oly a Samsung sorsára, kár lenne értük. Mondanám, hogy szenzorban lépniük kéne valahogy, de úgy látom, hogy az APS-C is megrekedt egy szinten, BSI szenzor ide, vagy oda, alig jobb az X-T3 új Sony szenzora a sokéves elődjénél.

[ Szerkesztve ]

(#88206) INTELligent válasza topikk (#88203) üzenetére


INTELligent
senior tag

Ezt jó hogy leírtad, mert nekem is elkerülte a figyelmemet. Pedig már azt hittem, lehet arra készülni, hogy a kétségbeesett Oly tulajok bagóért fogják árulni a cuccaikat :D.

Flickr: https://bit.ly/2wtfNl5 || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok

(#88207) Fandango


Fandango
veterán

Végre rászántam magam, hogy megvegyem a Pana GX9, 12-32mm obi párost.
Nézegettem az eglobalon az árát, minden nap esett pár euróval az utóbbi napokban, de ma 90 Euróval olcsób volt!
Így felhasználva az éppen futó promó kódját, biztosított szállítással együtt lett 592 Euró, azt hiszem ennyiért már kár lett volna kihagyni.

Most már csak a Fujinak kell gazdát találni. :)) :))

[ Szerkesztve ]

(#88208) Studi válasza madgie (#88205) üzenetére


Studi
addikt

Azt te is tudod, hogy cropról cropra váltani semmi értelme. Az meg félő, hogy ha tényleg az E-M1x-el szöszöltek idáig, akkor a FF vonatról is lemaradnak...

(#88209) MrChris válasza Fandango (#88207) üzenetére


MrChris
nagyúr

Gratulálok hozzá! Kíváncsi vagyok hogyan boldogulsz a legendás Pana színekkel. :D Úgy láttam ezen is müxik a cined hekk. Logarist lut sorral egész szép, kultúrált színeket lehet kreálni.

(#88210) Grga_Pitic válasza MrChris (#88209) üzenetére


Grga_Pitic
aktív tag

FF-nél nem mindegy, milyen színt tol ki magából a Pana váz? ;]

(#88211) Mercutio_ válasza Fandango (#88207) üzenetére


Mercutio_
félisten

Hinnye, annyiért már én is bevállaltam volna :K :C

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#88212) FirstTripla


FirstTripla
tag

Sziasztok!

Egy olyan helyzetben vagyok, hogy most a sok akció közepette megláttam, hogy a már egy jó ideje kiszemelt (tavaly november) Panasonic g80 most ismét remek áron van és nem tudok dönteni pár dologban, amihez segítségeteket kérném, főleg akik használják. Mivel ez lenne első komoly gépem (FZ38 eddig), tanuló gép is lesz egyben, ezért a 12-60mm-es obival terveztem megvenni. Néztem sok tesztvideót, elemzést minden jót, rosszat róla, és megláttam h 350k-ért lehet kapni egy eddig nem ismert kitet is a 45-200 mk2 obival, amiről sok teszt viszont nincs. Ha jól láttam stabi, időjárás védelem, fókusz?, meg pár apró dolog változott, viszont elvileg a 200-as vége lágy, elmosott. A kérdésem erre vonatkozóan, hogy mennyire jó ez az obi, mert a mk1 verziót eléggé lehúzták mindenhol, de azzal is olyan szép képeket láttam régebben amire azt írták, hogy nem jó, hogy én meg csak ámultam aminőségtől (g7+45-200mm tesztképek). A gépet hobbi célra szeretném megvenni, tájképekhez, városi és turista fotókhoz is, naplemente (ahol annyi "zoom" van már, hogy nem lóg bele sok minden a városból, amit nem tudom lehet-e 12-60-as obival) valamint még családi eseményeken beltérben (igen tudom, ide kell majd valami fényerős kis fix) is szeretném használni.
Ilyen célokra nem tudom, hogy megéri-e megvenni, vagy inkább csak váz+12-60mm és mellé egy fényerős fix (20mm 1.7 vagy 25mm 1.7, esetleg 16-18mm körül ha van valami 2 alatti nem full manuális objektív akár használtan az is jó lehetne)?
Továbbá amit még a géppel kapcsolatban kérdeznék, hogy az Eu-s verzióban videóknál hol mennyi fps érhető el, mert a boltok sokszor össze vissza irkálják és így már nem tudom igazán eldönteni. 4k 30fps elérhető vagy csak 25fps a max, illetve 1080p esetén csak 50fps, vagy 60fps is elérhető?

Illetve ami még fontos kérdésem bár nem annyira befolyásoló tényező, hogy jelenleg egyre jobban megszerettem a hosszú záridős képek készítését viharoknál este, viszont sajnos ha csinálok egy képet 30 vagy 60 másodpercig akkor utána, hogy kattant ismét várakozni kell ugyanennyi időt. Ez ugyan így van a g80 esetében, vagy van lehetőség, hogy ha mondjuk Bulb módban fotózok és elengedem a zárat vagy ugye elérem esetleg a 2 perc limitet, akkor utána már készíthetem is a következő képet, vagy várakozás lesz ismét?

Előre is köszönöm a segítséget, remélem nem túl nem témába illő kérdéseket raktam fel, de igyekszem minél többet megismerni a rendszerről. Illetve bármi tanácsot szívesen fogadok, kezdőként minden jól jön :)

(#88213) konyi79 válasza FirstTripla (#88212) üzenetére


konyi79
addikt

Ha várni kell ugyanannyit a kép elkészülte után, az azért van, mert be van kapcsolva a hosszú expós zajcsökkentés.

(#88214) MrChris válasza FirstTripla (#88212) üzenetére


MrChris
nagyúr

Az eu-ban forgalmazott Panák videóban 24, 25, 50fps-t tudhatnak. Elvileg van lehetőség átkapcsolni 24, 30, 60fps-re, ez után kikapcsoláskor mindig megjelenik egy felkiáltó jel. Visszaállításkor gyári állapotba kerül, tehát ide-oda nem túl praktikus állítgatni.
Fél, egyperces záridőhöz Panánál azért jár egy kis zaj. :D Ahogy konyi79 írja, ha be van kapcsolva a pixelkivonásos zajcsökkentés akkor 1s-nál hosszabb záridőnél ezzel azonos fekete képet készít.

(#88215) Lassú Víz válasza MrChris (#88214) üzenetére


Lassú Víz
őstag

Ezzel a zajszűréssel együtt lehet élni. Több expónál kiátlagolódik, egynél meg ki lehet várni.

A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.

(#88216) Speeedfire válasza INTELligent (#88168) üzenetére


Speeedfire
nagyúr

Én a nyáron ruháztam be angolból egy m5ii, és egy 12-40pro szettre. Főként autókra, és modellekre használom. Nincs gyári markolatom, utángyártottat vettem, de azzal meg nem jó a 12-40, mert túl nagy. Amúgy szerintem nem rossz anélkül sem, nyilván azzal jobb lenne.
Mivel nem fotózok mozgó tárgyakat így a fókusz nekem nagyon bejött, pontos. Ritkán vét csak, de akkor is csak rossz fényviszonyok mellett. Mk1-ben már van fáziskövető.
A képek élességével nincs gondom, néha bántóan élesek már [link] (5mpx-re butított raw).
A gép szerintem álom, nekem a tudása kellően jó. Nem egy FF, meg nincs fáziskövető fókusz, de cserébe csak 500euro volt kintről. Ennyiért jobbat nem kaptam volna újonnan.
Az obi is tetszik. Kicsit lehetne jobb a bokeh, de ugye 2.8 mellett mit vár az emer? Ja, és 2.8 mellett is éles. :K
A 12-60 2.8-4.0 talán praktikusabb lett volna, de azt meg nem találtam ilyen jó áron.

Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com

(#88217) ThorsHUN


ThorsHUN
őstag

Sziasztok!

Gyors kerdes:
Jol gondolom hogy szimpla kit es hasonlo ar eseten (160)
a gx80 es e-m10 markII kozul a gx80 az egyertelmu nyertes?

koszi!

(#88218) Tin_Shield válasza ThorsHUN (#88217) üzenetére


Tin_Shield
őstag

Ha a videózás is szerepel a tervek között akkor egyértelműen. Ha csak a fotózás akkor nem feltétlenül.

(#88219) FirstTripla válasza MrChris (#88214) üzenetére


FirstTripla
tag

Hát akkor sajna maradni fog a 4k 25fps, de azert furcsallom mert a 4k photo módra viszont akár 30kép/másodpercet tud. Majd akkor letesztelem ezt a hosszú záridős zajcsökkentés kikapcsolást, ha sikerül majd beszereznem valamelyik verzióját.
Már csak akkor obik szempontjából kell döntésre jutnom, hogy elsőnek két zoom obi vagy alap zoom és valamilyen fix.

(#88220) INTELligent válasza Speeedfire (#88216) üzenetére


INTELligent
senior tag

Köszönöm szépen! :R

Ezt az oldalt esetleg ismeri valaki? Mert elég jó áron van bundleben az E-M5 II + 12-40.

[ Szerkesztve ]

Flickr: https://bit.ly/2wtfNl5 || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok

(#88221) Speeedfire válasza INTELligent (#88220) üzenetére


Speeedfire
nagyúr

Én innen vettem a gépet, semmi gond nem volt vele. Hamar meg is érkezett. Az obit, pedig az e-infinity oldalról.
Ennyi pénzért szvsz nincs jobb gép újonnan. :B

[ Szerkesztve ]

Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com

(#88222) INTELligent válasza Speeedfire (#88221) üzenetére


INTELligent
senior tag

Köszi, én még a Pana G85-öt néztem volna, de azt egyszerűen sehol nem találom jó árban. E-Infinityt ismerem, de itt most bundle-ben jobb az ár + 3 év gari is van :K .

Flickr: https://bit.ly/2wtfNl5 || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok

(#88223) ThorsHUN válasza Tin_Shield (#88218) üzenetére


ThorsHUN
őstag

A 3 vs 5 tengelyes stabi miatt gondoltam ra hogy fotoban is jobb a gx80

(#88224) Speeedfire válasza INTELligent (#88222) üzenetére


Speeedfire
nagyúr

Igen, az nagyon jó ár érte. :K

Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com

(#88225) Tin_Shield válasza ThorsHUN (#88223) üzenetére


Tin_Shield
őstag

A E-M10II-ben is 5 tengelyes a stabilizátor. A Pana annyival tud többet, hogy hibrid stabi is van az objektívbe építettel. És azért AF-ben még mindig megbízhatóbb mint az Olympus. Az Oly kicsit jobb magas ISO-n és hosszú záridővel, valamint a képek színvilága (ez persze szubjektív)

(#88228) hibavissza válasza MrChris (#88214) üzenetére


hibavissza
veterán

A dark frame nr-t lehet nyugodtan mellőzni, ha probléma. Pl. éjszakai time laps esetén. Utólag, szoftveresen is elvégezhető.

(#88229) Mercutio_ válasza ThorsHUN (#88223) üzenetére


Mercutio_
félisten

A +2 "tengely" úgy emlékszem alapvetően videónál hasznos :U

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#88230) Studi válasza Mercutio_ (#88229) üzenetére


Studi
addikt

Ez alapvetően bullshit. :) Bármilyen irányú elmozdulás előfordulhat fotózás közben is. Az igaz, hogy a 3 tengelyes sokkal jobb, mint a két tengelyes, és nincs akkor ugrás tovább az 5 tengelyes felé, de rövid ideig volt nálam E-M10mI, érezhetően jobb az M5mII és az M1mI stabija.

szerk: az volt már, hogy van ára a Sigma 56/1.4-nek? :) Nagyon elgondolkodtató... :)

[ Szerkesztve ]

(#88231) asdf_ válasza Studi (#88230) üzenetére


asdf_
veterán

szerk: az volt már, hogy van ára a Sigma 56/1.4-nek? :) Nagyon elgondolkodtató... :)

Be ne ird, majd mind megkeressuk... :P

(#88232) jaanoo89 válasza Studi (#88230) üzenetére


jaanoo89
aktív tag

Jó cuccnak néz ki, de vajon ez is úgy csepp és porálló ahogy a 16-os, azaz inkább nem az, vagy ez már tényleg az? ;]

Persze ezért az árért nem várom el, hogy az legyen.

(#88233) Mercutio_ válasza Studi (#88230) üzenetére


Mercutio_
félisten

E-M10 II vs. Pana GX80 volt az eredeti kérdés.
Van valami infót arról, hogy utóbbiba honnan jött a stabil?

Sigma biztos jó, de előbb el kellene adni ezt-azt és keríteni egy 12-32-t vagy 12-60-at :B

[ Szerkesztve ]

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#88234) Studi válasza asdf_ (#88231) üzenetére


Studi
addikt

:P

140, ha valaki még nem kereste volna meg. :D nagyon mozgatja a fantáziám, milyen lehet élőben. :)

(#88235) FirstTripla válasza FirstTripla (#88219) üzenetére


FirstTripla
tag

Akkor valakinek erről a 45-200mm mk2-ről van valami tapasztalata esetleg?

(#88236) un2112 válasza FirstTripla (#88235) üzenetére


un2112
tag

Nekem ez, de ez egy teszt volt, nem saját cucc, amit hónapokon át használtam volna.

(#88237) FirstTripla válasza un2112 (#88236) üzenetére


FirstTripla
tag

Köszi a választ. Ezt mintha egyszer olvastam volna, de tesztképeket most megnéztem és egész jónak tűnik nekem. Arra, hogy legyen nálam egy kis zoom obi arra egész jónak tűnik és nem is vészesen nagy darab. Én még kezdőként nem nagyon látom azt a részét a képeknek amire negatívumot kapott, és még a mk1 verziónál is fennálló hiba. Azt nem tudom, hogy ezek amúgy gépből tisztán kijövő képek, vagy raw-ból lettek utómunkával, mert ha sima jpeg a g80-ból akkor engem meggyőzött. :)

(#88238) Mercutio_ válasza FirstTripla (#88237) üzenetére


Mercutio_
félisten

Ha csak annyira kell nézd meg a Pana 45-150-et is. Kisebb és majd felé súlyú (200gr vs. 370)

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#88239) FirstTripla válasza Mercutio_ (#88238) üzenetére


FirstTripla
tag

Hát ha készletben meg tudom venni, akkor időjárás állóság azért jól jön, illetve talán stabi benne is jobb, meg hatékonyabb mint a 45-150mm, viszont árilag és súlyilag jobb választás az tény. Külön biztos nem venném meg újonnan a 45-200mm-t.

(#88240) Fandango


Fandango
veterán

Mik a tapasztalatok az ilyen aliexpress-en rendelhető utángyártott akkumulátorokkal?

(#88241) bigsee válasza Fandango (#88240) üzenetére


bigsee
addikt

Olcsó? :N Inkább eBay, Amazon és innen Patona.

MDA Compact II - ... - Galaxy A54 5G

(#88242) Fandango válasza bigsee (#88241) üzenetére


Fandango
veterán

Én most rendeltem 2-t Ali-ról, majd meglátom milyen lesz. 12 dollár volt a kettő.
Csak kíváncsi voltam, hogy másnak mi a tapasztalata.

[ Szerkesztve ]

(#88243) Schanyee válasza Fandango (#88240) üzenetére


Schanyee
senior tag

Én vettem már DuraPro márkát onnan, teljesen jó

(#88244) Fandango válasza Schanyee (#88243) üzenetére


Fandango
veterán

Azt vettem most én is.

(#88245) konyi79


konyi79
addikt

Sziasztok,
van egy felesleges Olympus 10%-os voucher kártyám, aki szeretné elhasználni az keressen meg, elküldöm neki szívesen postán. Természetesen a topik aktív tagjai előnyben.

Ja, ajándék.

(#88246) ThorsHUN


ThorsHUN
őstag

Alis vakukrol valakinek valami tapasztalata esetleg?

(#88247) INTELligent válasza ThorsHUN (#88246) üzenetére


INTELligent
senior tag

Nekem Godox TT685 van (nem Aliről, az igaz :) ). Annyi pénzért nekem teljesen jó TTL vaku, tud HSS-t is.

Flickr: https://bit.ly/2wtfNl5 || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok

(#88248) haruspex válasza Mercutio_ (#88233) üzenetére


haruspex
aktív tag

Az Olympustól a 4K videóért cserébe, ha jól emlékszem.

[ Szerkesztve ]

(#88249) Tomi_Sci


Tomi_Sci
őstag

MediaMarkt használt árban adja a GX80 & 12-32 kitet a Black Friday akcióban, ha érdekel valakit :B

Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html

(#88250) Zedz válasza Tomi_Sci (#88249) üzenetére


Zedz
addikt

220 voltban pedig közel 45 ezerrel olcsóbb a GX9 12-32 kittel. 225k-ért már vonzóbb, nem?

Útvonal

Fórumok  »  Digitális fényképezés  »  Micro Four Thirds (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.