Hirdetés

2024. május 6., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Digitális fényképezés  »  Micro Four Thirds (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#68901) Tin_Shield válasza domedee (#68900) üzenetére


Tin_Shield
őstag

Ezek természetesen ízlésbeli dolgok, nekem az (ekv)28mm elég semmilyen nagylátónak. ahogy pl. az 50 sem annyira bejövős normálnak. Az (ekv)24 nagylátó illetve a 35(40) normál jobban fekszik, legalábbis erre jutottam mióta kisebb-nagyobb rendszerességgel fényképezgetek. A Sigma 30-cal sem a képminőség a bajom, hanem az, hogy én nem nagyon tudok olyan szituációt ahová az (ekv)60 mm illik. Nyilván ha adottság lenne, hogy ez van, ezzel kell fotózni, akkor használnám, de nem vennék magamnak.
A legvégét sem igazán értem, veszel mondjuk egy használt 45-öst 65e körül, használod boldogan, és ha jön a 12-40 akkor meg eladod 65e körül (max. néhány ezer forintot lehet vele bukni/nyerni az aktuális kínálat/kereslet függvényében). És ez igaz az összes jó fixre a rendszerben.

(#68902) MrChris válasza hito (#68899) üzenetére


MrChris
nagyúr

Amúgy szükséged van manuál videóra? Eddig csak akkor használtam ha mindenképp fixálni akartam az expozíciót, ami csak kb művészkedéskor fordult elő.

(#68903) #40935168 válasza jmakk (#68867) üzenetére


#40935168
törölt tag

A PLAN az mar terv. Az mar tobb, mint szandek, a plan multiban minimum par slide, hogy akarunk valamit. :) Meg valljuk be, ekkora fotos kozossegi felhordules a lossless raw-ert meg sosem volt Sony iranyba, mint manapsag. Jomagam is alairtam a peticiot a change.org-on, de kb. a fel vilag ezen lovagol. Szerintem kihozzak karacsonyra, irtam este a jezuskanak is, hogy nagyon kene... :DDD

Kiv vagyok amugy, mark III mit tud majd.. Canon uveggel kontraszt alapu AF ? (Mivel most csak fazis alapu megy vele). :D Olyan a Sony is, mint az Audi. Veszek valami csicsat jo dragan es epp kezdem megszokni es buszken belakni, amikor kijon a rancfelvarrottja. :DDD Es mikor jon a kerdes: mid van ? A6. Melyik ? :DDD :C Nem egy unikum, egyertelmu dolog, mint mondjuk egy Opel Senator a regi idokbol. Mondjuk nem is rajolni vennem, de akkor is idegesito lehet. Kb var az ember kicsit, hogy essen az ara parszazezret.. Es ezalatt bejelentik az utodot. :D Beteg :)

Csinaljon inkabb 2.8-as zoomokat. Jokat. Amolyan igazi 70-200-akat. Nem baj, ha nagy. :)

[ Szerkesztve ]

(#68904) jmakk válasza hito (#68893) üzenetére


jmakk
őstag

OMG, a harveraprót át lehet keresztelni NXapróra! :Y

Eperkutyus: tudom, hogy cájsz meg minden, de most komolyan, szignifikánsabban jobbat lőnél egy batizkával?

[ Szerkesztve ]

(#68905) Bazsee71 válasza Mercutio_ (#68887) üzenetére


Bazsee71
őstag

Erre én is kíváncsi leszek. Szeretném azt hinni, hogy igen, de mivel nem jött ki alá termék, ami miatt szinten kéne tartani (főleg, hogy megvan az utód is), ezért nem tartom túl valószínűnek. Főleg, hogy az E-M10 MII az EVF és az 5-tengelyes stabi kivételével csak szoftverben fejlődött, ezek meg - legalábbis nálam - nem olyan dolgok, amik a második széria felé billentenék a mérleg nyelvét, hát még ha az árkülönbséget is belevesszük.

(#68904) jmakk: vagy SEstore 2.0. Egyébként pont az ilyen akciók miatt nem fektetnék Samsungba, értékállóságnak itt annyi. Anno próbának én is vettem egy NX30-ast 99k-ért, de gyorsan meg is szabadultam tőle, nem egy eltalált darab. Aki pedig kipengeti a 150k-t érte, az magára vessen...szerencsétlen. :(

[ Szerkesztve ]

(#68906) daniduke válasza Tin_Shield (#68901) üzenetére


daniduke
tag

Azért annyira nem használhatatlan az az ekv.60mm -mint írtad is, egyénfüggő - én mostanában csak ezt használom. Persze csak ha valakinek alapból bejön az 50mm ,úgy nem olyan nagy a különbség. Valahogy a heliossal, meg Canon aps-c-n a 40-es palacsintával is el szoktak tengődni az emberek. :)

https://www.flickr.com/photos/133492723@N03/

(#68907) hito válasza Bazsee71 (#68905) üzenetére


hito
nagyúr

"nem egy eltalált darab."

Ezt mondod te, ez a saját véleményed. A legtöbb szakmai portálnak és rajtad kívül az kb. összes felhasználónak meg pont az ellenkezője a véleménye. A szerencsétlen jelzőt meg rásütni valakire azért, mert neki az a gép tetszik...hát, erről is megvan a véleményem, amit nem feltétlen fogok most itt megosztani.

jmakk: kb. :D Sokan meglátták életük lehetőségét ebben az akcióban :DDD Én egyelőre megtartom. Ha cserélem is, akkor is csak G6-ra, esetleg GX7-re, vagy valami ilyan videós milc-re, amiben felvétel alatt is molesztálható az EV és az iso.

MrChris: valószínűleg sokkal kevésbé van rá szükségem, mint amennyire rá vagyok pörögve :B

Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.

(#68908) eeXaa válasza n.andras74 (#68896) üzenetére


eeXaa
addikt

...bár pár hónappal ezelőtt nagyon kardoskodtam a GX7 mellett, (nekem az van) alaposabban ki-ismerve az em10 komolyabb konstrukció... a GX7 nél van egy csomó idegesítő dolog, amit nem lehet lenyelni, viszont az em10 nél, csak a gyengébb videót áldozod be, viszont sokkal többet kapsz...

(#68909) Bazsee71 válasza hito (#68907) üzenetére


Bazsee71
őstag

Hát nem tudom hol tájékozódtál, de elég ha csak a fórumot visszaolvasod NX30 témában, vagy pár értelmesebb tesztet megnézel. Próbáltad egyébként? Nekem sajnos volt szerencsém.

Ultragagyi műanyag borítás, botrányos EVF (egyszerűen tényleg kritikán aluli, érdemes megkukkolni), Hybrid AF ellenére lassú, az objektív olyan mint ha két tejfölös poharat tologatnál egymásba, fakó színek, APS-C létére zajos képek. De hogy mondjak jót is: jó a fogása, és frankó a forgatható kijelző, mint funkció, és mint képminőség terén is. Egy fényképezőgéphez azért ez elég kevés, lássuk be. Ha valakinek volt már a kezében minőségi szerkezet, akkor hamar leteszi az NX30-ast. Őszintén mondom, hogy kár érte, mert lehetett volna egy ütős konstrukció is (papíron az is), én is azért szavaztam neki bizalmat egy próbára.

Szerk.: D5000 utódját kerestem, mikor hozzám került. Lehet emiatt volt olyan kiábrándító. Mikor mentem kipróbálni az E-M10-est, félve néztem bele az EVF-be az NX30 után (az volt az első találkozásom elektronikus keresővel), aztán csak pislogtam. Pedig az Olyban sem a kategória csúcsa van, de ég és föld a kettő. Persze senkinek nem kell elfogadni a véleményemet, azt viszont erősen javaslom, hogy vásárlás előtt ha van rá lehetősége, valahol próbálgassa kicsit. Na meg vegyen a kezébe pár készüléket, hogy legyen összehasonlítási alapja.

[ Szerkesztve ]

(#68910) MrChris válasza Bazsee71 (#68909) üzenetére


MrChris
nagyúr

Voáá "Ultragagyi műanyag borítás," megjelent egy G6 konkurens! :D

(#68911) Bazsee71 válasza MrChris (#68910) üzenetére


Bazsee71
őstag

Csak szeretne konkurálni, G6 legalább fotózás terén rendben van. ;]

(#68912) hito válasza Bazsee71 (#68909) üzenetére


hito
nagyúr

Neki lehet menni egy tesztnek úgy is, hogy az ember már előre eldönti "tudat alatt", hogy ez egy szar, vagy a neve, vagy bármi más miatt. Próbáltam-e? Persze, itt van a polcon. A műanyag borítást - ami itt jegyezném meg, hogy magnézium ötvözet - azért érezhetted gagyinak, mert ultrakönnyű a gép, így mivel nincs súlya, hiheti azt az ember, hogy gagyi műanyag. Mindehol dícsérték az összeszerelést is, az illesztéseket külön.

Ja, az EVF tök szar. Igaz, ennyire praktikus dologgal ritkán találkozok, mint a kihúzható és 90fokban (és három fokozatban) dönthető kereső. Egyetlen bajom az EVF-fel, hogy pici a képe és igen, tényleg nem a legjobb. De hogy katasztrófa és kritikán aluli, megint csak túlzásnak és csúsztatásnak érzem.

Na, lényeg a lényeg, hogy nem akarlak én az ellenkezőjéről meggyőzni, te viszont senkit ne akarj arról meggyőzni, hogy egy rakás x@r, mert ez kb. annyira nem igaz, minthogy a legjobb gép lenne a piacon. Valamiért nagyon haragszol rá, és ezért lehet, hogy pont az ellenkezőjét írod annak, mint ami mindenhol olvasható róla és amit én is tapasztaltam. Viszont NX30 témát én jegeltem, nem hiszem hogy ide való, elnézést az offért! :R

Ps: ez a #68911 is... :(

Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.

(#68913) jjeahh válasza hito (#68912) üzenetére


jjeahh
nagyúr

A műanyagosságra tényleg számíts g6-nál is ha ez zavar esetleg, fura hogy az elődöknek (g3, g5) klasszisokkal jobb az anyagminősége. Legalább a fogása ennek is pazar és a markolat gumiborításánál jobbat életemben nem láttam, úgy tapad mintha rágógumi lenne :D

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#68914) hito válasza hito (#68912) üzenetére


hito
nagyúr

Bocs, visszaolvasva ez félreérthető:

és ezért lehet, hogy pont az ellenkezőjét írod annak, mint ami mindenhol olvasható róla és amit én is tapasztaltam.

A lehet itt nem szándékosságot takar a részedről, hanem hogy én feltételezem, hogy ezért írod de nem szándékosan, gonoszságból. Szép, jó nyelv a magyar, csak én nem tudom használni :O ;)

jjeahh: tapiztam már G6-ot, sajnos tesztelni nem tudtam. Semmivel sem tűnt rosszabbnak, mint az NX30. Abból a szempontból talán picit jobb is, hogy nehezebb, így minőségibb benyomást kelt. Engem sosem zavart a súly, sőt. Minél nehezebb, annál inkább elhiszem, hogy minőségi, van benne anyag.

[ Szerkesztve ]

Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.

(#68915) Bazsee71 válasza hito (#68912) üzenetére


Bazsee71
őstag

Ha figyelmesen elolvasod amit írtam, akkor látod, hogy bizalmat szavaztam a gépnek, nem úgy futottam neki, hogy ez egy ipari hulladék. Sőt, a lehúzós tesztekkel szemben én is inkább a pozitív hangvételűeknek hittem, és megrendeltem. Én örültem volna a legjobban, ha 99k-ért megvan a D5000 utódja.

És ahelyett, hogy csúsztatással vádolsz, inkább korrekt tényeket közölj. A váz az magnézium ötvözet, de a borítása olcsó műanyag. Lehet ezt szubjektív véleménynek nevezni, de attól az a szerencsétlen anyag még a silányabbak közé fog tartozni. Szép lenne, ha még hézagos és nyekergős is lenne.

Felőlem akármilyen praktikus lehet az az EVF, körbe is foroghat 180°-ban, ha egyszerűen vacak. Gyenge a képminősége, szivárványozik, sötétben meg nokedlit lehet vele szaggatni. Mondom, elég belenézni egy E-M10-esbe, ami messze van a kategória legjobbjaitól, de még az is köröket ver rá.

Tudom, hogy rossz úgy ilyeneket olvasni róla, hogy ott pihen a polcon, és azt is elhiszem, hogy van akinek ez a minőség teljesen elfogadható. Továbbra sem téged kívánlak meggyőzni, csak azokat kívánom megkímélni egy kellemetlen csalódástól, akiknek komolyabb elvárásaik vannak egy MILC-cel szemben.

A témát itt én is lezárom, nem akarom elárasztani a fórumot off topic hozzászólásokkal. :R

(#68916) hito válasza Bazsee71 (#68915) üzenetére


hito
nagyúr

Nem, nem azért rossz ezt olvasni :N Hanem azért, mert én nem ezen a véleményen vagyok, mint ahogy rengetegen mások sem, és sajnálom, hogy adott esetben elriasztasz valakit a gép vásárlásától. De végülis mindegy, sok jó/jobb gép van ezen kívül, belehalni nem fog ;]

A sötétben való EVF gyenge képfrissítést nem tudom mire vélni. Most próbáltam ki full sötétben, félhomályban, olyan smooth, mintha nappali fényben néznék bele. Lehet, hogy frissítés megoldotta. A szivárványosodást aláírom, szarügy :D

On: ha egy G6 tulaj lenne olyan jó, és rámszánna az életéből 20percet hogy megnyomorgathassam a gépet, azért nagyon hálás lennék. Cserébe tehenes csokival vagy sörrel tudok szolgálni és addig megnyomkodhatja az NX30-at, vagy a 300-at, gondolom ezek után "sok kedve van" :DDD Tényleg hálás lennék, lehet, hogy egy elfuserált cserétől kímélne meg, mert szeretem az NX30-at, sajnálnám lecserélni ha nem hozza a G6 az elvártat.

Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.

(#68917) Studi válasza jjeahh (#68913) üzenetére


Studi
addikt

Nekem volt G5, G6, semmivel sem jobb az előbbi. :)

(#68918) jmakk válasza Studi (#68917) üzenetére


jmakk
őstag

Ez nem mérvadó, neked amúgy is minden kamera egyformán kell. :DDD
Nekem is volt G5 és mikor a G6 megjelent, megtapiztam a boltban. Hát, felállt a szőr a hátamon a borítás anyagától. :) Természetesen a képességeiből ez nem von le semmit.

[ Szerkesztve ]

(#68919) MrChris válasza hito (#68916) üzenetére


MrChris
nagyúr

Épp ajánlani akartam!

(#68920) hito válasza MrChris (#68919) üzenetére


hito
nagyúr

Le leszek kötelezve, úgy néz ki :D

Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.

(#68921) qpakcovboy


qpakcovboy
őstag

Egy hete szemezek a nissin i40 vakujával. Szerintetek megéri az árát? 60 000 a legolcsóbb, amit találtam belőle.

(#68922) Mercutio_ válasza hito (#68920) üzenetére


Mercutio_
félisten

Olyat látsz majd, rögtön letérdelsz :DDD

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#68923) hito válasza Mercutio_ (#68922) üzenetére


hito
nagyúr

Láttam már, kicsit nyomkodtam is már, de nagyon elmélyülni benne nem volt lehetőségem. Lehet, hogy nem én fogok a G6 előtt térdre borulni, hanem MrChris az NX30 előtt :DDD ;] Természetesen erre annyi esély van, mint Hajdú Péternek emberségből levizsgázni.

Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.

(#68924) Lassú Víz válasza qpakcovboy (#68921) üzenetére


Lassú Víz
őstag

Azt írtad, hogy rádiósan akarod vezérelni, tehát nincs a vázon, TTL felejtős. Egy bazi nagy Yongnuo 560 IV-es manuális vaku 30000 Ft a Mikrosatnál. Igaz, hogy manuális, de tud slave funkciót, tartalmaz rádiós adó és vevő egységet, amivel egyikről a másik erőssége, zoomja is állítható távolról. De a maradék pénzből kijön alap fényformáló is, ha elég az egy vaku. Amiről le kell mondani, az a HSS vagy FP mód (melyik gyártó hogy hívja). Szintén pár ezres tétel a rendszervakura tehető méhsejtrács, és van díszítő fényed is.

Ha nem kell a kis méret, meg a TTL és az FP mód, meg amúgy sem használnád a vázon, akkor szerintem hatékonyabban el lehet költeni 60 ezret.

A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.

(#68925) domedee válasza domedee (#68900) üzenetére


domedee
senior tag

Körvonalazódik a dolog. Az első gondolatom az volt anno, hogy 2 fix-szel fedem le a 12-45 közötti tartományt + a két kit obi. Így volt a fejemben az O17/O45 vagy S19/60 (+S30, mert használtan jó olcsó) a két kitobival. Ez annyiban változott egyelőre, hogy a két kitobi mellé akarnám beszerezni a következőket:
Idén a PL25/1.4 és S60. Jövőre pedig újra előveszem a kérdést, hogy:
12-40 vagy további fixek.

''és van a végén a városok anyja: Budapest. Csakhogy ez nem olyan anya, aki szoptatja a gyerekeit, ellenkezőleg őt szoptatják a gyerekek, s maradnak mellette örökké satnyák, kicsinyek, vérszegények.'' - Mikszáth Kálmán

(#68926) istvan170


istvan170
aktív tag

Üdv! Az olcsóbb, kisméretű zoomok között van jelentős különbség ebben a rendszerben? Hogyan viszonyulnak egymáshoz az Oly 14-42, 14-42ez pancake, illetve a Pana 12-32?

(#68927) qpakcovboy válasza Lassú Víz (#68924) üzenetére


qpakcovboy
őstag

Azért vázon is lenne használva, mert beltérben elkél. Nehéz szülés ez. Ha alacsonyabb lenne az ár, akkor nem gondolkodnék, de ennyiért nem szívesen veszek vakut.

(#68928) .: JuSzT :. válasza jmakk (#68904) üzenetére


.: JuSzT :.
addikt

Nekem most jött a hirlevél, hogy 14.-től 50% os akció van :)

(#68929) jmakk válasza .: JuSzT :. (#68928) üzenetére


jmakk
őstag

50% hogy ma még kapsz egyáltalán valamit. :D

@Parci: jut eszembe, a hardveraprón az objektíveknél a Fuji is kiérdemelne már egy saját részleget. Még a Nikon 1 bajonettnek is van sajátja, amiben egyetlen hirdetés sincs :N Szerencsétlen Fuji meg csak a futottak még (egyéb) kategóriába adható fel.

[ Szerkesztve ]

(#68930) Studi válasza jmakk (#68929) üzenetére


Studi
addikt

NX30 már tuti nincs, se 85/1,4. Majd újra kirakják a polcra, ha lejár az akció. :)

(#68931) hibavissza válasza jmakk (#68929) üzenetére


hibavissza
veterán

Erre már én is gondoltam. De csak szigorúan 18+ jelzéssel. Horror. ;]

(#68932) .mf válasza domedee (#68670) üzenetére


.mf
veterán

...
[odamondós on]
Nézd, ezután nehéz bármit is mondani, mert végállásokon használod a zoomokat gyútávtól függetlenül, nincsenek kialakult fotózási szokásaid, bevált gyútávjaid. Így hogyan is lehetne fix obit ajánlani?

Amit meg mondani lehet, már leírtuk, de nem akarod látni, mert nem az, amit hallani szeretnél. Arra vársz, hogy valaki megerősítse azt, hogy jó az olcsó Sigma, nem kell a drágább Oly. Eddig mindannyian az ellenkezőjét mondtuk. Terelsz itt, hogy nyújt-e előnyt az f1.8 amit rekeszelni kell vs az f2.8 ami éles; bár ez is fontos, de nem ez itt a fő kérdés, hanem a gyútáv. Itt nem zoomolsz ki, ha már a falnál vagy és még mindig nem fér bele. Még azt is írtam, hogy magad is egyszerűen, semmi extra nélkül kipróbálhatod, hogy a 60-as szobában szűk-e: csak csavard a kit telezoomot 60-ra, és azzal próbálj komponálni -- kipróbáltad? Erős a gyanúm, hogy nem...
Most meg egy huszárvágással 25 f1.4, lol... amikor ha valami kiderült az összesítésedből, az az, hogy a széleseket használod leginkább, a normál nálad futottmég, és hogy igazából egy 14-150 való a fotós szokásaidhoz... :N
A 25 f1.4 aprón 120, a 60 ha épp van akkor mondjuk 40, s rájössz, hogy valami szélesebb is kéne, mondjuk a 25 alá a 17 (100) vagy a 15 (150?)... majd az egészet lecseréled 12-40-re, mert lefogadnám, hogy a fix gyútávra korlátozottság és az obi-cserélgetés nem a te világod, nem fog bejönni ennyi zoomobi-tekergetés után.
Ennél már annak is több értelme van, hogy egyből rámész a 12-40-re, index apróra néha felkerül 200-ért 1-1, hátha 180-ért el tudod vinni, alig több, mint a Sigma hármas új ára.
[/odamondós]

Qpak: FL36/R, szerintem már biztos mondtuk párszor... 20-25 ill. 25-35 használtan. Vagy a vázon használatra Metz 24, tud a plafonra lőni és olcsó.

Istvan170: 12-32, de az is a legdrágább.

Juszt: biztos ismernek már, és másoknak is akartak egy kis esélyt hagyni...

Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

(#68933) hibavissza válasza domedee (#68925) üzenetére


hibavissza
veterán

Ennek semmi értelme. Nekem is hetente eszembe jut, hogy eladom a fixeket és veszek egy 12-35-öt + Sigma 60. Még maradna is pénzem...
De akkor ne álljunk meg itt. Gondolkoztam, hogy veszek egy Nikon V1-et egy 10-100-zal.....de hát vehetnék egy LX7-est is!
Minek ez a sok xarakodás, veszek egy szifon 6-ot. 4K videó és a 64 gigásat most megúsznám 200 000 körül...

Aztán cserélgetem az obikat tovább.

(#68934) qpakcovboy válasza .mf (#68932) üzenetére


qpakcovboy
őstag

Megrendeltem a Nissin-t. Nem szeretnék kompromisszumokat és ezt sajnos meg kell fizetni. Kicsi, sokat tud, és remélem értékálló.

Dslr-ről is azért váltottam milcre mert a nagy vázat sosem vittem magammal és nem csináltam képeket. Ebből kiindulva kell a kisméretű vaku hogy minden esetben nálam legyen.

(#68935) madgie válasza hibavissza (#68933) üzenetére


madgie
titán

Szifon 6 nem tud valós 4K videót :P :DDD

(#68936) ANOka válasza qpakcovboy (#68934) üzenetére


ANOka
őstag

Kérlek, ha már használtad, akkor írd le a tapasztalataidat róla!
(Engem is foglalkoztat ez a konkrét termék.)

(#68937) ati3x válasza qpakcovboy (#68934) üzenetére


ati3x
senior tag

Nekem is nissin van. Jó lesz, meglàtod! ;-)

(#68938) csacsi77 válasza ati3x (#68937) üzenetére


csacsi77
senior tag

Nekem nem Nissin van, hanem Meike MK-320. Az még kisebb, mint a Nissin.
Amire én használom, arra tökéletes. Egy gyerek születésnapját fotóztam vele végig plafonra villantva. Tökéletes lett az eredmény, maximálisan meg vagyok vele elégedve. Két elemmel (akkuval) elmegy és azt a kétszáz képet kibírta. Tettem rá egy ráhúzható lapkát, hogy a szemekben is legyen egy kis csillogás.
Forog, ide-oda, masszív, kicsi és tud ttl-t. Mi kell még?

Öreg fater megoldja!!!!

(#68939) hibavissza válasza madgie (#68935) üzenetére


hibavissza
veterán

Jaj, elnézést akkor 6s. :D

(#68940) madgie válasza hibavissza (#68939) üzenetére


madgie
titán

Azaz :) Amúgy ismered a Hyperlapse-et? Szvsz zseniális, talán az hiányzik a legjobban, mióta nincs iPhone-om.

(#68941) hibavissza válasza madgie (#68940) üzenetére


hibavissza
veterán

iPhone szűz vagyok....most már értem miért mertek egy 4K-s telefont 16 giga memóriával piacra dobni.
Hyperlapse, ezzel bódítanak a kollégáim is :) vagy valami hasonló a neve.

[ Szerkesztve ]

(#68942) madgie válasza hibavissza (#68941) üzenetére


madgie
titán

A Hyperlapse zseniális, nézz utána :K

(#68943) Bazsee71 válasza madgie (#68942) üzenetére


Bazsee71
őstag

Tényleg az! :Y Eszméletlen hatása van, lehet hétvégén ezt ki is próbálom... :)

(#68944) istvan170 válasza .mf (#68932) üzenetére


istvan170
aktív tag

Köszönöm! A 14-42 meg a pancake verzio között van képalkotásban érdemi különbség? E-PL7 kitet tervezek venni, és mindkettővel lehet. A pancake kicsit drágább.

(#68945) .mf válasza madgie (#68942) üzenetére


.mf
veterán

+Bazsee:

Pont a hétvégén voltunk egy motoros túrán az Alacsony-Tátrán át, a Magas-Tátra mellett, meg fel a Liptói-havasokba, s lőttem sisakkamerával legalább másfél órányi anyagot. A tervben pont az volt, hogy néhány normál tempójú panolós snitt (még jó, hogy a többiek miatt visszafogott túratempó volt, motort vezetni, lehetőleg útra és többiekre figyelni s közben sisakkamerával szép egyenleteset panolni, nemegyszerű :N ) mellé a hosszabb előrenézve haladósak felgyorsítva, hogy max. 10 percnyi legyen a vége, de benne legyenek a szebb részek, átadja a látványt és hangulatot.
Szóval pont egy ilyen programot kerestem, amivel "seamless" lehet belegyorsítani a videóba, anélkül, hogy különböző framerate-re gyorsított videókat vagdosnék össze. Na ez erre remélem pont jó lesz. :K

Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

(#68946) Balinov válasza madgie (#68940) üzenetére


Balinov
félisten

M$nek van hl appja droidra

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#68947) madgie válasza Balinov (#68946) üzenetére


madgie
titán

Komolyan? :Y Máris rákeresek, köszi!

Szerk: google play aszongya: az eszköz nem.kompatibilis ezzel a verzióval :(

[ Szerkesztve ]

(#68948) Balinov válasza madgie (#68947) üzenetére


Balinov
félisten

Épp az előbb linkeltek

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#68949) .mf válasza istvan170 (#68944) üzenetére


.mf
veterán

Van. Ha nem a legkisebb méret vagy távvezérelhetőség a cél, akkor vedd a sima 14-42-II-R-rel, a képek és beszámolók alapján ellenfényben kevésbé esik szét, s talán élesebb, kontrasztosabb is, arról nem is beszélve, hogy sokkal olcsóbb.

Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

(#68950) Balinov válasza madgie (#68947) üzenetére


Balinov
félisten

Dafuq, m8ra gromek..

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

Útvonal

Fórumok  »  Digitális fényképezés  »  Micro Four Thirds (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.