Hirdetés

2024. május 19., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  Milyen okostelefont vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-04 10:31:59

LOGOUT.hu

Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Aktuális: Karácsonyi telefonajánló 2023 (cikk), Milyen telefont vegyek 2023-ban karácsonyra? (videó)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#157084) bennjoe


bennjoe
csendes tag

Sziasztok, a következő 1st world problemhez kérnék segítséget.

2016-os iphone SE-t használok, még működik, de eléggé merül, szűkös a tárhely és sárgás a képernyő széle, szóval szivesen lecserélném. A 12 minit vártam, de rájöttem, h kicsit sokallom az árát, és olyan sok újdonságot nem kapok érte (ios 14.1 ráment az SE-re is :) ). Ellenben a jó kamerának (éjszakai móddal) és a kis méretnek nagyon örülnék.

Közben szemeztem az S20 FE-vel (kamerában még jobb is lenne szerintem), mert az ára vonzó. A mérete ellenben nekem már sok, nem tudom elviselni azt a lapátot... Valamint élőben megnéztem egy rendes S20-as mellett, és az S20-as mérete meg képernyője jobban bejön (utóbbi valószínűleg a fényerő miatt, meg persze modernebb a dizájn). Az ára pedig nem sokkal magasabb függetlenül rendelve. As S20 topicjában viszont túl sok a panasz a gyors merülésre, meg hogy ezt meg azt ki kell kapcsolni, szoftverbugok, stb... És ez emlékeztetett arra, h az ios talán tartósabb.

Szóval nem tudom. A főbb szempontjaim:
1. Bírjon ki normálisan négy évet.
2. Jó kamera, éjszakai móddal.
3. Férjen be 300e környékére (azzal a csillagos megjegyzéssel, hogy 200e-re is azt mondom, h telefonért drága, 300 viszont már fáj...)
4. Méretben a 12 mini lenne az ideális, az s20-szal még megbarátkoznék, az s20 FE-vel talán már nem...
5. Oprendszerben vágyok egy kis újdonságra, változatosságra és rugalmasságra, ellenben az ios-t stabilabbnak, megbízhatóbbnak és hosszabb távúnak gondolom.

Ami nem szempont: 5G (nem tartom szükségesnek jelenlegi kiépítettség és főleg árak mellett) és nem vagyok az almához kötve (van egy ipadem de ennyi).

Ja és ami annak idején még az iphone se-hez terelt, az a globális frekvenciakompatibilitás - a kis 2016-os SE-vel a világ minden pontján volt adatroamingom 4G-n, míg úgy tudom, az androidos telefonok többsége kicsit távolabb utazva már csak beszélgetésre jó... (Bár kérdés ugye, mennyire lehet utazni az elkövetkezendő 4 évben :W ) De legyen akkor ez is egy szempont.

Okos gondolatok? Egyéb alternatívák a fentiek figyelembe vételével? Köszi!

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  Milyen okostelefont vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.