- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Ugrás 32 GB RAM-ról 64 GB RAM-ra: Corsair Vengeance CMK64GX5M2B6000Z30
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
cd930
senior tag
válasz
Thunderzolee #21775 üzenetére
Ma megjött a G30, nekem is volt hozzá számzár.
Azon tűnődöm, hogy érdemes-e jóval jobb zárat venni rá.
Ezek tűnnek gazdaságos megoldásnak:
Velotech94 10k
ABUS 6055K/85 RD SH Bordo Lite 18k (ennyiért volt az Alzán múlt héten, befoglaltam egyet)
Szerintetek? -
DigitXT
félisten
válasz
balintka #21946 üzenetére
Van: kitolod az élettartamát... Mondjuk 5 év helyett 8 évre? Ha 5 éven túl tervezel az adott rollerrel, akkor van értelme ilyenekkel sz*rakodni, amúgy csak használd. Van, ahol a gyártó vigyáz helyetted, és nem 4.2V/cellás töltőt ad, hanem "csak" 4.15V/cellásat, lásd pl. Dualtron Achilleus, ahol a 67.2V az 66.4V... Ezzel kíméli az akkut, és kapacitásban még nem is nagyon veszed észre a különbséget...
Ui: igazából az többet árt a rollernek, ha nagyon lemeríted. Tehát ha ugyan kibír két utat, de már csak 10% marad a végén, akkor nagyon nem érdemes csak minden második út után tölteni: egyrészt jobban is fog menni a második nekifutásra, másrészt az élettartama is hosszabb lesz összességében.
Harmadrészt meg lesz tartalékod, ha mondjuk bejönne valami rendkívüli, kitérő, vagy esetleg komolyabb szembeszél.
A range anxiety egy komoly dolog... Kibírja-e az akku?!
-
balintka
addikt
válasz
Peaceliker #21944 üzenetére
Van értelme nem 100ra, csak mondjuk 85%ra tölteni az aksit? Jelent valami előnyt az állapotára?
-
DigitXT
félisten
válasz
Somatom #21940 üzenetére
Nincs hova tölteni, szóval a válasz természetesen igen: a regeneratív fékezés
ilyenkor nem lehetséges. Ha tud más fékezést, akkor még azt használhatná.Peaceliker: pont, ahogy egy szulfátos ólom-savas akkunál, gyorsan elszalad
fel a feszültség, ilyenkor szokták azt mondani, hogy "nem veszi a töltést".
És ez természetesen nem jó dolog. Fele kapacitás sosem jó, mert a súlya a
rollernek ettől nem lett kisebb.Mondjuk elég sokáig kell egy li-ion akkut
nyektetni, hogy 50%-ra essen a kapacitása: ha hirtelen történik, más baj van. -
zoltanz
nagyúr
Ha egy aksi öregszik, sok ciklus van benne, ugye csökken a kapacítása. Ez, hogy aránylik a töltési időre vetítve? Pl egy 50% kapacítású aksi ami újan 6 óra alatt töltődött fel, most csak 3 óra lesz? Köszi!
-
mathgery
aktív tag
sziasztok!
A G30 Max mellett most találtam dhgate-n a Inmotion S1 rollert (30 dollárral drágább mint a G30).
Ezzel kapcsolatban tudnátok tanácsot adni? Tetszik, hogy van lengés csillapítás, de nem ismerem a típust.
Agyaljak rajta, vagy a G30 megbízhatóbb és vegyem azt? -
Somatom
veterán
Érdekes jelenséget tapasztaltam. G30 Max E II. Általában teli akkuval indulok otthonról le a hegyről. Villanyfék maxon. Tegnap úgy indultam, hogy az első led villogott. Gondoltam, kipróbálom, hogy a hegy aljáig elmúlik-e a villogás. De, nem tudtam kipróbálni, mert gázt kellett adnom. Ma teli akkuval gurultam le ugyanott és fékeznem kellett, mert a roller gyorsult. Vajon a teli akku védelmében az elektronika visszaveszi a motorféket/visszatöltést?
-
DigitXT
félisten
válasz
DigitXT #21755 üzenetére
Megcsináltam ugyanezt a felfutást szinte teljesen feltöltött akkuval.
Azért csak szinte, mert terhelésre 37V-ra esett, talán 1V még maradt a
tesztben, de így is gyönyörűen skálázódik... +5V kb. +100W, ami végül
nagyobb sebességet eredményez felfelé: majd' fél perccel gyorsabb.
(Nyilván teljesen tökmindegy, az össz időt tekintve. De az érzés más.)
Ui: egy motorral, 36V-on, pici akkuval ez korrekt. Mindenen (IS) lehetne
még változtatni, hogy úgy menjen, mint egy kétmotoros, de leginkább a
motorok számán kellene, aztán az akkun. Vagy ha marad egy motor, az
akkut lehetne kicsit kibővíteni, hogy ne essen ennyire a fesz, esetleg ha
a vezérlő bírja, akkor menni 48V felé, mert úgy már 1100W körül húzna.
Ha meg nem bírja, akkor VESC, 60V. Gyorsan le lehet égetni a motort.) -
DigitXT
félisten
válasz
DigitXT #18709 üzenetére
Nem egészen voltam elégedett ezzel az 50-60 mOhm értékkel...
Nem volt szar persze, de ha 100A fölött lesz a csúcs terhelés, sok.
Gondoltam egy merészet és réz szendviccsel tuningoltam az akkut:
Meglepően jó lett az eredmény, gyakorlatilag megfeleződött a mért
belső ellenállás, így már sokkal nyugodtabban lehet majd terhelni...
(Pl. 40A terhelésre gyakorlatilag csak 1V-ot esik a feszültség most.)Szerk: megmaradt alatta a 0.2 mm tiszta nikkel, ráhegesztettem...
(Egyedül a végén bontottam vissza, direkt a 0.1-es rézre forrasztva.) -
pescara
aktív tag
válasz
Thunderzolee #21936 üzenetére
Mondjuk ez szerintem nem szelessegi fok fuggo, Alaszkaban es Nairobiban is hozza lehet b@cni egy jardaszegelyhez a gumit
-
válasz
pescara #21934 üzenetére
Nem.
Csak neten láttam.
Azt írta a tag, Mongóliában él, és nehezen tud venni másik kereket, bármilyen javaslatot meghallgat.Szép, nem gondolnám, h hol nem használnak már rollert.
Mondjuk belegondolok, Ulánbátor Budapesttel egy szélességi fokon fekszik, tehát ilyen defekt elöfordulhat ezek szerint Pesten is. Életszerű.
-
válasz
st6969 #21932 üzenetére
A DHGateről rendelt G30-akhoz ilyet adnak ajándékba.
Egyszerű, és adnak hozzá egy rögzítőt, amivel a kormányra lehet tenni.Persze van még jópár féle jobb zár (pl U-lakat, vagy hajtogatós, amit az erővágóval nem lehet átfogni).
Nyilván tehető rá zselés gumi, de nem olcsó, ezért is olcsóbb a D sorozat az F sorozatnál, mert ezeken másféle kerék van.
Táska nekem nincs, telefontartó sincs, akasztóm van, mindegyik rollerre vettem, amiket használtunk, jobb, mint a kormányra akasztgatni, nem lóbálja annyira a menetszél.
-
pescara
aktív tag
válasz
Thunderzolee #21933 üzenetére
Ez tied? jarda?
-
-
st6969
őstag
válasz
torogyuri #21921 üzenetére
Szia!
Segway D28 rollerem lesz nekem is hamarosan. Volna esetleg pár hasznos tipped (vagy bárkinek), hogy milyen kiegészítőket és honnan érdemes beszerezni hozzá? Pl. kormányoszlopra táska, ill. valamilyen zár, ha pl. bolt előtt kint hagyom...ilyesmikre gondolok.
Bármilyen hasznos tippet szívesen fogadokEgyéb:
A belsőgumi cseréje mennyire macerás? Xiaomiknál úgy hallottam, elég horror, de ennél a Ninebotnál megugorható? Kerékpáron gond nélkül cserélek.
Kérdés, hogy tömlő nélküli zselés külső erre tehető? -
PociAti
őstag
válasz
pescara #21925 üzenetére
Igen, menet közben is módot lehet váltani.
Ha olyan veszélyes lenne a vezérlőre, akkor már rég lekorlátozták volna ezt a funkciót. Nem is hallani ilyen problémáról. Mégis mi történik váltás közben? Az egyik áramerősség korlátról átlépsz a másikra.
Amúgy hiába váltasz át gázadás közben, egy pillanatra el kell engedni a gázkart hogy érvénybe lépjen az üzemmód váltás. Szóval a vezérlő ezt lekezeli.Én amikor beugrok egy pékségbe, vagy más utcafrontos gyors kiszolgálású üzletbe, akkor nem szoktam lelakatolni a rollert. Csak átteszem gyalogos üzemmódba, és kikapcsolom. Ha hirtelen felindulásból valaki elkötné, akkor meglepődne az 5 km/h miatt és talán nem kapcsol, hogy mi miatt megy ilyen lassan.
Ilyen elinduláskor szoktam Gyalogos módban felejteni, és menet közben átkapcsolni. -
bkiky01
senior tag
Használ valaki Ninebot D38E-t? 80kg körül mennyi a valós hatótáv, sebesség növelhető 30-ra, tempomat aktiválható? Xiaomi 1S-t váltana..
-
PociAti
őstag
válasz
zoltanz #21923 üzenetére
Általad is teljesen ismert okok befolyásolják a hatótávot.
- Mivel a testtömeg és a cipelt teher nagyjából adott,
- a kerekek megfelelően fel vannak fújva,
- akkor leginkább a "vezetési stílus" az, ami befolyásolja a hatótávot.
Normál tempónál a légellenálláson nem túl sokat lehet faragni, az út lejtése és a hátszél pedig nem rajtad múlik.Én azt tettem, hogy a Xiaomi 1S rolleren a D módban a teljesítmény adatokhoz nem nyúltam, de a sebesség határt kitoltam 27 km/h-ra (így feltöltött akku esetén kb. 26 km/h sebességgel tud menni.) Ja, és a tempomat bekapcsol 2-3 másodperc után, mert a folyamatos gázadás, a gyorsítás (dupla teljesítményen) eléggé hatótáv pazarló.
25 km/h fölött már sokkal nehezebb optimalizálni a rendszeren. Kb. 30-as tempó eléréséghez már elég komoly energiára van szükség, és ez a teljesítményfelvétel minden tartományban ott lesz. Lassú tempónál is. Menet közben a D és S módok között folyamatosan váltogatni nem annyira életszerű. (Még ha felcseréled a lámpa ki/be kapcsolását az üzemmódok közötti váltásra, akkor se tökéletes. Pedig erre van lehetőség a CFW-ben. De akkor is ott van még a gyalogos mód, ami belerondít ebbe a beállításba. Különben akár működhetne.)
-
torogyuri
aktív tag
Segway Nineboot D28 rollerhez nem tudjátok véletlenül hol tudnék kormányhoz való M5 csavarokat venni vagy rendelni?
Elég sűrűn meglazulnak aztán a sok hajtogatástól kezd elnyíródni a feje, félek hogy lassan kihajtani se lehet már -
polo493
tag
Én alirol veszek meg alibabárol eddig mindig vissza kaptam ha valami hiba volt a termékkel esetleg pénzt kérj vissza hogy megérje ha nem duál és drága volt, visszaküldeni macera az egész,de az igaz hogy nagyon oda kell figyelni az eladó mennyire megbízható szállítási határidő vélemények mióta van a platformon...sok hirdetés van ami nagyon olcsó egy jó roller megveszed és küldenek egy egészem más gagyit ilyenkor már macera mivel mégis kaptál valamit az eladó meg max valamennyi pénzt akarna vissza adni de így is ő jár jól mert el tudta adni a szarját egy jó roller képével, de sokszor meg az eladó azt sem tudja mit csomagolnak be mivel ő csak a boltját üzemelteti a rendelést meg más intézi és egymást verik át ott is,ha sok az opció a termékből egy boltnál az már eleve hiba lehetőség pl rendelsz egy color 3 azt egy color 11 kapsz
-
robita
csendes tag
válasz
bkiky01 #21917 üzenetére
Egy picit olcsóbb volt mint máshol (10 Dual V2), mert kuponnal tudtam faragni belőle, viszont előző rollerem az Inmotion S1-et is tőlük vásároltam és azzal minden rendben volt.
Gondolom most kivárják a 9 napot és utána fog bármi is történni.
Esetleg ha van valakinek ötlete, hogy én mit tudok tenni az ügy felgyorsítása érdekében akkor azt megköszönöm. -
zoltanz
nagyúr
Xiaomi M365 -höz használok hatótávnövelő aksit, diagnosztikai szoftverrel csak a alap aksi részletes adatait látom, cella információ. A hatótávnövelő belső balance -ot mivel tudom lecsekkolni? Köszi!
-
dzsidzsas
tag
Az Okai Meon Lite-t 3,5 bárra fújom, szerintem ennél ne fújd többre (lehet látni vizes felületnél mekkora részen érintkezik). Ha lehajtás után nem akad meg a kormány, az nem kopó alkatrész, garancia. Jelenleg ennek a rollernek három fajtája van: Neon Lite (ES10), Neon (néha ez van II-vel jelölve, ES20), pro (ES30). Csak a Neonnak van hátsó rugózása, hogy milyen nem tudom, de valamiért csak kivették a pro-ból (lehet csak macerás a javítás). Nálam a kormány kezdett el kattogni, amit egy kis W40 megszüntetett és nem tudom miért csinálta, mert a csavarok meg vannak húzva (kicsit ijesztő nekem, mert már volt 2 kormánytörésem és egyszer a tróger esegway500 csuklott össze alattam). Az applikációból én még nem tudtam kiszedni a rollert ezért nem tudtam visszaállítani a régi app-ot, de nem is használom hozzá, mert lezáráson kívül nincs mire. Én a Segway D sorozatról vásárlás elött néznék pár videót, főként a fékezésről. Mert szerintem az a legfontosabb.
-
Gardaai
senior tag
válasz
INGJOKE #21911 üzenetére
X összegig biztosítva van a pénzed. Az hogy visszakaptad nem azt jelenti, hogy valóban az Ali vagy esetleg az eladótól szerezték vissza. Főleg 2 óra alatt. Kis összeget megszoktak előlegezni. Nekem volt több 1000+ eurós rendelésem amit 30-50 napon belül szereztek vissza. Rengeteg bizonyítékot is kellett küldeni. Mondjuk én metál csomagban vagyok.
Olyan is volt, hogy együtt rendeltem 2 roller nyak bilincset az egyik szín olyan gagyi anyagból volt hogy azonnal megreccsent. Vita minden alkalommal return és refund. Tehát vissza kell küldenem. Megírtam az eladónak, hogy nagyjából 60$ a posta én ezt nem fizetem ki előre az tuti. Főleg egy 25$ cuccra (összesen 50 volt a kettő). Addig nyitottam, zárták be amíg nem volt már több lehetőségem nyitni mert leteltek a napok. Írogattam nekik hónapokon keresztül, az elején ígérgettek aztán se kép se hang. Nemrég amikor volt az egyik 1000+€ ügyem akkor mondom jó ha már itt vagyok ráállítom a Revot majd 1 év után. ~20 nap alatt visszakaptam mindkét termék árát (a jó is, ami azóta is üzemel).
Bocs kicsit hosszú lett, csak azt akartam ezzel szemléltetni, hogy kintről is lehet biztonságban rendelni, csak neked kell róla gondoskoni. -
válasz
ridiculous #21907 üzenetére
Fxszom tele van már ezzel a Neon szxrral.
Egy értelmes leírást nem képesek kitenni, és minden tesztben mást mondanak/írnak. -
válasz
bigrob #21908 üzenetére
Én revuloton egyszer visszakértem egy apróság árát. 10 dollár volt. Nem kaptam meg, a kis kínai alin meg azt hogy megkaptam és az ali 2x is az eladónak ítélt, pedig egyértelműen látszott, hogy nem jött meg a nyomonkövetésből. Elküldtem revnek, feltöltöttem mindent amit kért 2 óra múlva visszakaptam a pénzem.
-
Gardaai
senior tag
válasz
robita #21901 üzenetére
Azért írd meg mi a story vége, mert van jó pár ilyen hirdetés itt is amit küldtél, alin is és még sok másik helyen, ahol a címben egy szóval sem írják, hogy dual, de a leírásban meg csak arról van szó. Még a fotók is arra hajaznak. Ez így nem korrekt!
Én biztos kérnék egy csere csomagot, hozza az újat, viszi a régit. -
bigrob
őstag
-
ridiculous
aktív tag
válasz
Thunderzolee #21904 üzenetére
"Neon...............300W 40km 9800mAh
Tömlő nélküli önjavítós kerék elöl 8.5"
Tömör gumi hátul + rugó 8.5"
Tárcsafék hátulNeon Pro.........350W 60km 14700mAh
Tömlő nélküli "önjavítós" kerekek 10"
Tárcsafék hátul"Rosszul jegyezted be a listádba a kerekeket.
Neon - nál az első tömlős, a hátsó pedig tömör méhsejtes gumiabroncs.
Neon Pro - nál tömlős mindkettő. -
-
Peaceliker
addikt
válasz
Thunderzolee #21903 üzenetére
Mondjuk ez látszólag nem alja store. És többen meg is kapták dualt. Persze lehet másik hirdetés vt. Nekem alis review rész átláthatatóbb
-
Ezek a márkásabb pálcikarollerek, így már eligazodsz:
Xiaomi
8.5"-os kerék
Essential.........250W 20km (max 20km/h)
1S....................250W 30km
Mi 3 Lite..........300W 20km (dobfék)
Mi 3.................300W 30km
Pro 2...............300W 45km
Tömlős gumik
Tárcsafék hátul10"-os kerék:
4 Lite...............300W 20km
4......................300W 30km
4 Pro...............350W 45km
Tömlő nélküli, "zselés" gumik
Tárcsafék hátul4 Ultra.......500W 70km (48V)
Dobfék elöl
Hátsókerék hajtás
LengéscsillapítókKorábbi modellek új nevei:
M187 = Essential
M365 = 1S (kifutott)
M365 Pro = Pro2Segway - 10"-os kerék
F sorozat:
F25.............250W 20km (tömlős gumik)
F30.............300W 30km
F40.............350W 40km
Tárcsafék hátulF25i..............300W 20km (tömlős gumik)
F40i..............350W 40km
+ IndexF65i..............400W 45km
Dobfék elöl
Hátsókerék hajtás
Index
Szélesített trepniF2 sorozat:
F2...............400W 30km
F2 Plus.......400W 45km
F2 Pro.........450W 45km (elöl lengéscsill)
Tárcsafék elöl
Hátsókerék hajtás
IndexD sorozat:
D18.............250W 18km
D28.............300W 28km
D38.............350W 38km
Tömlős gumik
Dobfék hátulMax sorozat:
G30............350W 65km
G30LE........350W 45km
Dobfék elöl
Hátsókerék-hajtás
G65........450/600W 65km (Ausztrál)
G2..........450/900W 65km
Lengéscsillapítók
IndexOkai:
Neon Lite........300W 30km 7800mAh
Tömlő nélküli "önjavítós" kerekek 9"
Tárcsafék hátulNeon...............300W 40km 9800mAh
Tömlő nélküli önjavítós kerék elöl 8.5"
Tömör gumi hátul + rugó 8.5"
Tárcsafék hátulNeon Pro.........350W 60km 14700mAh
Tömlő nélküli "önjavítós" kerekek 10"
Tárcsafék hátulAz árakat az árukeresőn meg tudod nézni.
Hatótáv életszerű használattal általában kb a 2/3-a, fele a feltüntetettnek, ezzel számoljál.
A 10"-os kerekű rollerek jobban csillapítják az úthibákat.
A dobfék is teljesen jó fék, amiatt nyugodtan lehet választani dobfékes rollert, nem sokkal rosszabbak, mint a tárcsafékesek.
A belső gumi nélkülieknél egy hibafaktorral talán kevesebb van, (az nem tud előfordulni, h a nem megfelelő keréknyomás miatt a belső gumi kidörzsölődik a külsőhöz hozzáérve).
Emelkedőkön a nagyobb motoros, nagyobb akksis jobban megy mint a kisebb motoros, kisebb akksis.
Lengéscsillapítót lehet utólag szerelni rájuk, ha szükséges. (Sharkset, Konyk, Monorim) -
válasz
robita #21901 üzenetére
Sztem meg már szépen ki lett vesézve, h egy jóformám értékelések nélküli eladótól kár látványosan olcsó rollert venni.
Most ez úgy jött le, mintha a DHGate egy megbízhatatlan oldal lenne, holott ilyeneket nem kell megvenni, és nem járunk így.Ennek a fajta csalásnak pont ez a lényege, nem azt kapod, ami a hirdetésben szerepel, de visszaküldeni meg nem éri meg.
Kb 30 G30-as megvásárlásában vettem részt DHGateről, (ebből saját címre jött 8) egyetlen egynél volt gond, az egyik kerék eleresztette a nyomást, de küldtek egy másikat.
-
robita
csendes tag
válasz
Peaceliker #21899 üzenetére
Köszönöm a megerősítést. [Dhgate] -ről vásároltam, ha esetleg más is gondolkodik azon, hogy innen vásároljon.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vicces képek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Linux kezdőknek
- Videós, mozgóképes topik
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Napelem
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Hatalmas pofont adna az USA a kínai chiptervezésnek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- DJI AVATA 2 Fly More Combo drón - 3 akku, garancia, FPV RC 3, ND szűrők
- Új, felbontott Philips Series 7000 BHS752/00 kerámia hajvasaló - 2 év magyar bolti garival! -
- DJI Mavic 2 Pro drón szett - 1" Hasselblad kamerával
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Xiaomi Yunmai Fascial masszázs pisztoly (Massage Gun)
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest