Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Xiaomi Scooter 4 Go - 115.000HUF
Azaz húzzunk le még egy bőrt a négyes szériáról.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
20km/h max sebesség
250/450W motor
Hátsó dobfék
18km hatótáv
8.1"-os méhsejtes tömörgumi
7650mAh akkumulátor
Acél vázhttps://www.xiaomishop.hu/Xiaomi-Electric-Scooter-4-Go-EU-BHR7029GL#
Az egyetlen ami pozitív, az a színe.

-
H2o-pok
senior tag
-
wonka
csendes tag
válasz
PociAti
üzenetére
Ezt találtam, de jobb lenne akksira kötni vagy valahogy töltést adni neki. 6 napot bír ki és elég jó extra funkciói vannak ( sms azonnali hely küldése, GPS terület elhagyásakor figyelmeztetés, mozgás figyelmezetés)
-
PociAti
őstag
polo493 írta a 21990-es hozzászólásban hogy neki van. Reméljük olvassa!
-
wonka
csendes tag
valaki szerelt be utólagos GPS-t a rollerbe? az újabbaknál már sok helyen megy az Apple lokáció, de az enyémben nincs.
Akksira köthető lenne jó és olcsóbb megoldás, mint az airtag -
_Balee_
aktív tag
Segway Ninebot Max G2 E-ről vélemény? Eközött és a Xiaomi Mi Electric Scooter Pro 4 között vaciállok.
-
wonka
csendes tag
válasz
bzolika10
üzenetére
Most 4 bar-ra fújtam elől-hátul, kemény lett, mint a kő, minden hibát érzek az úton, a d18 at 3 bar körül használtam, úgy sokkal jobb volt a komfort.
Ha nálatok márvány van, akkor jó lehet a 4.5
Komolyra fordítva a régebbi aszfaltozott utakra 3 bar, bicikliútra, térkőre, jó járdára 4bar. -
-
bzolika10
aktív tag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Oksa, mostantól akkor módosított FW lesz a neve

Más: Mekkora nyomást ajánlott beletenni a kerékbe? Gyárilag 1.5 bar volt benne. A manuálban az van, hogy max 45psi, ami ugye 3 bar körüli érték. A tobikban ezzel szemben azt olvastam vissza, hogy 4.5 baraz ajánlott. Most akkor hogy van ez?
-
bigrob
őstag
Mivel bővült a géppark még egy Ninebot D38-al, vennék legalább 1 szett tartalék gumit, mit ajánlanátok rá 10"-ra? Tubeless? Valami tömör, de összenyomható cucc? Vagy csak vegyek belsőt hozzá?
Ráér címszóval, külföldről is jöhet minél olcsóbban.
-
-
PociAti
őstag
válasz
Silentfrog
üzenetére
Szerencsére egyre jobban figyelnek már ezekre a kereszteződésekben található feljárókra.
Hivatalosan már szintbe kell hozni őket. Láttam már rá példát, hogy új építési útnál pár héten belül a 3 centis szintkülönbséget simára javították. Meg hogy forgalmasabb szakaszon, kb. 3-4 centis bukkanókat évekkel később javítottak. De egyre ritkábban kell ezzel foglalkozniuk, helyből puha áthaladásra törekednek.Jelezni kell a megfelelő helyen hogy javítsák ki. Egy csóró önkormányzat esetén erre kisebb az esély, de foglalkozniuk kellene az üggyel.
-
evo87
őstag
Sziasztok!
G30 II-est átállítottam egyszerűen xiaoflasherrel US régióra, így megkaptam a plusz funkciókat (tempomat, állítható indulási sebesség...st), viszont a maximális tempó 28 km/h. Kell még valamit pluszban is csinálni a mindenki által említett 30-32 km/h-hoz vagy ez így ennyi?
-
Casseius
tag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Az erős túlzás h márkás, de van hazai forgalmazó.
Egyébként alibabán lehet rendelni név nélkül egy az egyben a rollereik, itthon matrica felkerül rá és voila kész a mamba, cory meg még vagy ezer néven megy ugyanaz a gép. -
wonka
csendes tag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Lattam valahol, hogy a régiót kell modositani, meg a széria számot. De ezert a +5km/óráért, nem tudom, hogy megéri e vacakolni vele. Ami meg elvileg van csak meg, mert dombon felfelé a 25 ot sem tudja tartani.
Paran megfozték a vezérlést, masok meg rosszul állították be a régiót es nemet 20km/h lett belőle. -
válasz
ß3NC33
üzenetére
A már említett Neon Lite pont jó lenne, csak mivel 192 magas vagy, lehet kényelmetlenül kicsi lesz neked. Nem tudod kipróbálni? Vagy egy Xiaomit? (A Lite kormánymagassága a Xiaomiknál pár centivel még alacsonyabb.)
Itt össze tudod hasonlítani őket.
Emelkedőkön is használnád, vagy szinte csak teljesen sík terepen?
-
wonka
csendes tag
válasz
ß3NC33
üzenetére
Hello, nekem még megvan az eladó segway d18E rollerem, ha érdekel
250w, 10" os kerék, massziv váz, 90 ért vihető,, mert megjött az utodja
194cm vagyok es 90kg, zalai dombok kozott 10-12 km-t tudott.
Thunderzolee javaslatára vettem ezt is, mert elég magas a kormánya
Lehet venni magasitokat, 4-5cm adnak hozzá a kormányhoz.
Nem mellesleg a 47 es labam is elfér rajta
-
-
-
bzolika10
aktív tag
Nekem is tegnap jött meg a d38e, onnan aliról, ahonnan mutattad. Egy keveset tudtam vele menni csak, mert mire ki tudtam volna próbálni leszakadt az ég. De majd ma ha lesz rá időm meg kegyes lesz az időjárás akkor letesztelem huzamosabban én is.
Más: láttam a scooterhacking.com-on hogy van hozzá valamilyen törés, amivel 30km/h-t el lehet érni vele. Valaki használt már innen ilyet a d szériához?
-
Silentfrog
veterán
válasz
ß3NC33
üzenetére
Okai Neon lite 112 ezer most a legolcsóbb helyen 120 minden egyén "ismert" helyen. Ha az Euronicsba veszed online akkor 1 hónapig vissza tudod küldeni, 14 napig teljes vételárat is visszaadják. Próbának jó lehet.
3X tuti el tudsz vele menni egy töltéssel 12 km az mindenhogy megvan. ( Alföldön én 20 km fölött járok vele) -
ß3NC33
tag
Sziasztok!
Napi 2x2km ingázáshoz szeretnék rollert vásárolni, de annyira távol áll tőlem ez a téma, hogy fogalmam sincs merre induljak el
. Ha ez fontos, 192cm és 95kg vagyok.
Itt helyben EZT tukmálták, de inkább megkérdeznélek titeket is előbb.
Mit ajánlanátok?
Köszi -
wonka
csendes tag
válasz
bigdady
üzenetére
itt jobb ára van, ha személyesen vennéd át vagy kell valami más is
-
PociAti
őstag
válasz
Reggie0
üzenetére
Fogalmam sincs mit jelent Deák téren lakni.
Állítólag Pesten kívül is van élet... Vannak, akik olyan településen élnek, ahol egész elfogadható állapotú az úthálózat. Nincsenek villamos sínek, komolyabb dilatációs hézagok. Illetve a sebességüket az út állapotához igazítják azokon a szakaszokon, ahol elhanyagoltabb az állapot. -
Reggie0
félisten
válasz
PociAti
üzenetére
Egyaltalan nem kell aggresszivnek lenni, boven eleg, ha olyan a kornyezet. Sot, meg padkan sem kell ugorni, sok helyen a villamossineket vagy a dilatacios hezagot kell atugrani, mert annyira kiallnak(vagy melyen vannak) az aszfaltbol. Azert nem lakik mindenki a deak teren...
-
bigdady
nagyúr
Hali
Roller hordozó fogantyút nem tud valaki belföldön hol lehetne venni vagy EU-ból? Ilyenre gondolok: [link]
-
dzsidzsas
tag
Mindenki úgy használja a rollert, ahogy szeretné. Ha hajtja és nyúzza, ugrat, hamarabb meghibásodik, könnyebben tönkre megy. Ha vigyázzol rá, hosszabb élettartammal hálálja meg, de nem leszel "deviáns". Én mindig vigyázok a rollerjeimre, ennek ellenére a Kirin G3 2x van szervízbe, mondjuk legalább kiderült, hogy az első szervízelés/ akku csere nem a hiba okát szüntette meg. Ennyit a nyári rolleres kirándulós tervekről. Kösz az infót a bérrolerekről. Akkor itt is megy a konkurencia harc. Azért érdekelne a D38 féktávolsága milyen.
-
wonka
csendes tag
Ma megjött az aliexpresses segway d38e, ami leváltja a d18e-t nálunk.
Mentem vele egy 10km-es kört, a sport mód es a D mód között egyaltalan semmi különbséget nem érezni, dombnak felfelé is ugyanaz volt a sebessége.
A hatotav szerintem a Zalai dombok között 90kg os súlyom alatt 20-25 km körül alakul majd.
A 350w bőven ehhez a kereékhez, felfüggesztéshez es az utakhoz.
A d18e 250w os teljesítménye es az akksija kevésnek bizonyult ide, 11-12km-t tudott és egy dombon nem is bírt önerőből felvinni, ahol a d38 17km/órával simán felhúzott.Nem próbáltam az okai neon light ot, ami kb egy árban van az aliexpresses d38e vel, de ez utóbbihoz nincs magyar garancia, ami van, azt meg nem tudom, hogyan lehetne érvényesíteni, ha szükség lenne rá.
Neon light 300w/30km/8.5 kerék
D38e 350w/38km/10 es kerékDe 110.000Ft ért nem tudom, hogy van e most a piacon alternatívája ebben az árfekvésben.

-
PociAti
őstag
válasz
Gardaai
üzenetére
Ez a konkrét 10"-os kerék egy bukaresti cég terméke. eMAG marketplace már csak ilyen. Többet rajtuk keresztül már semmit nem rendelek. Erre is 1 hét szállítási időt írnak, aztán amikor az someday automatába nem fér be a termék, te meg napközben nem vagy az adott városban, akkor visszaküldik a feladónak. Hiába van az adott városban emag szaküzlet, ott csak saját termék helyezhető el, marketplace-es román, bolgár, stb. áru nem. (Legalábbis régen így volt. Azóta hanyagolom őket.)
Továbbá a 10"-os kerékhez kiegészítők is kellenek, és egy kis szerelés a kitámasztónál, hátsó sárvédőnél + lámpánál.
Viszont lehet kapni olyan 9,2 illetve 9,5-ös belső nélküli (ún. tubeless) abroncsot, amihez nem kell kiegészítő.
https://logout.hu/tema/kis_roller_topic/hsz_20318-20324.html -
PociAti
őstag
válasz
Reggie0
üzenetére
Agresszív vezetési stílus kell a rendszeres padkán le és fel ugratáshoz. Legalábbis elektromos roller esetében, mely komoly akku tömeget cipel magával. Szerencsére a többségünk nem ilyen ugratós típus! A normális embereknek készülnek az átlagos elektromos rollerek. Az offroad és sebesség miatt lengéscsillapítókkal feltuningolt rollerek egy szűk piacra fókuszálnak.
Az iPhone 4 sem számított silány terméknek. Még akkor sem, ha izzad kézzel a készülék alján lévő antennák rövidre zárásával csökkent a jelerősség. Konstrukciós hiba, de ennek ellenére a sajtó sokkal jobban felfújta, mint amekkora valós problémát jelentett a felhasználók számára. Az eladási számokat nézve a további készülékek népszerűsége folyamatosan nőtt.
-
Gardaai
senior tag
[link] Ez jó lehet Xiaomi 10" upgrade cseregumiként? Sürgősen kéne, jobbat nem találtam.
Nagyon magasnak tűnik a fotókon, félek, hogy nem fér be. -
Reggie0
félisten
válasz
ridiculous
üzenetére
Igen, a gyarto szerint semmi sem rendeltetesszeru, van amelyik rairja, hogy 1cm szuntkulonbsegre ne hajts ra, azaz lehetoleg kavicson se menj at... A gyakorlat hatarozza meg, hogy mit kell tudnia, nem a gyarto. Amelyik gyorsan tonkremegy az majd kihullik a piacrol, ha csak nem elkezdik a juzerek himestojaskent kezelni, de az erosen kontraproduktiv.
A silany minoseg nem csak az anyaghasznalat/megmunkalas lehet, hanem a tervezes is
(Lasd antenna gate apple-nel). -
ridiculous
aktív tag
válasz
Reggie0
üzenetére
"Pont annyira szelsoseges, mint katyuba hajtani, de azert azt is illik tulelnie."
Igen, illik túlélnie.. de nem rendszeresen és szándékosan hajtassz kátyúba vele.
Az ugratást is illik túlélnie de ez attól nem lesz rendeltetésszerű használat.. és itt nem a silány minőségről van szó hanem hogy nem erre lett tervezve.
-
Reggie0
félisten
válasz
PociAti
üzenetére
Pont annyira szelsoseges, mint katyuba hajtani, de azert azt is illik tulelnie. Kerekpar is kibirja, pedig abban sem nagyobb a tengely vagy mas a kormanycsapagy. Ha a gyarto kitalalja, hogy ranezni se szabad, az nem azt jelenti, hogy nem szabad a rollerekre ranezni, hanem azt, hogy a silany minoseget akarja eladni. Ha sokan felulnek neki, akkor meg el is hiszik, hogy ranezni se szabad es ez az alacsony minoseg lesz a standard. Nem szabad belemenni ebbe a spiralba.
Raadasul, ha normalis ugrasz fel vagy le, az messze nem olyan terheles, mint amikor odacsapod egy katyunak vagy padkanak. -
PociAti
őstag
válasz
PociAti
üzenetére
Befotóztam az egyik új TIER roller adatlapját. Segway C1 a neve:

350 W | 662 Wh | nettó tömeg 33 kg | max sebesség: 20 km/h | max. terhelhetőség: 100 kg | töltőáram: 54,6 V DC 5A (max) | 2022-ben készült | IP X5-ös védettségű.És a scooterhacking.org-on írnak kicsit többet a belsejéről: "Battery is impossible to Open and uses Samsung 50e Cells, it is 48V" .. "i also know that the Controller uses an AT chip, there is Max G30 Firmware for AT tho, the Scooter has one GPS tracker in the Front, and a really nice display"
-
PociAti
őstag
válasz
Reggie0
üzenetére
INGJOKE-nak adok igazat, én sem ugrálok le padkáról a saját elektromos rolleremmel, de más rollerével vagy bérrollerrel se tenném.
A tucat közlekedési eszközöknél rendkívül fontos mire méretezik őket. Az ugratás szélsőséges használatnak számít, használati és kezelési útmutató szerint kerülendő. Ha ilyen használatra terveznék (méreteznék) őket, annak tömeg megtartása mellett árdrágító hatása lenne.
Esőben való használatra ott az IP megfelelés. Valamelyik jobban tolerálja, van ami nem. -
DigitXT
félisten
válasz
Casseius
üzenetére
Én mindenkivel egyetértek.
Magyarán. Egy tisztességes méretű akkut, HA
nincs alulméretezve, a roller teljesítményéhez képest, egyszerűen nem fogsz
túlmelegíteni normál használatnál. Tehát nyugodtan mehet töltőre akár rögtön.38-40 fokban viszont létezni sem kellemes, és (olyankor) az akku szimplán a
külső környezeti hőmérséklet okán is meleg lesz... Ha hűvösebb helyre állsz,
érdemes lehet várni kicsit... Ha nincs erre lehetőség, és muszáj tölteni, akkor
meg lehetőleg ne gyorstöltővel. Teszem hozzá, hogy a "tisztességes méretű"
akkuhoz beszerezni se triviális a gyorstöltőt. És még nagy + drága rollerek is
korlátozzák a maximális töltőáramot, mondjuk egy biztosítékkal, 5A-nél. Nos:
egy tisztességes méretű akkunak az 5A az minden, csak nem gyorstöltés.
Nagyon pálcikához már nem tudok hozzászólni, mert bár olyasmit használok
a mindennapokban, hamar kiderült, hogy a 36V 10Ah (360Wh) akku kevéske:
mind hatótávolságban, mind terhelhetőségben. Ám amint nagyobb akku kerül
a gépbe, az akku terhelésre történő melegedése elhanyagolhatóvá válik.
Kicsi akkuhoz meg nem adnak gyorstöltőt. És nem is igen ajánlott használni,
noha erre is igaz, amit írsz, hogy nem olyan rettenetesen nagy degradálódást
okoz, ha mégis, mivel az egész roller élettartamához képest viszonylag kevés
a töltési ciklus, ha csak nem minden nap meríted telibe (és töltöd fel teljesen).TL;DR: van alapja a tanácsnak, de általában különösebb jelentősége nincs.

Szerk: minap párhuzamosítottam a két töltőmet, és küldtem meg 4 + 7A-rel a
22Ah pakkot. Ez már elég gyorsan kész volt, de még mindig nem gyorstöltés,
a szó olyan értelmében, hogy esetleg már károsíthatná az akkupakkot... 0.5C -
Reggie0
félisten
válasz
Casseius
üzenetére
Altalaban 45 fokig lehet tolteni a li-ion/li-po akkut, szoval ha fel van melegedve es kint 38-40 fok van, akkor nem tanacsos toltore tenni. Kisutni azert 60 fokig is lehet.
Nem veletlen hutik az elektromos autok is a pakkot akkor is, ha csak siman 230V 1 fazisrol toltik. -
Casseius
tag
válasz
Reggie0
üzenetére
Ha nem gyorstöltőzöl akkor a töltés alatt keletkezett hő szinte észrevehetetlen, de gyári gép mellett amúgy is nagyon meglepődnék ha az aksi fel tudna olyanra melegedni ahol a töltés probléma lehet.
A különböző aksitöltési praktikák szerintem csak kavicsok a tóban az élettartamot tekintve.
De erről kérdezzük pl DigitXT kolegát
-
Casseius
tag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Egyébként ennek a ne töltsd használat után azonnal dolognak semmi értelme sincs
-
tsilver
aktív tag
válasz
Stukker1987
üzenetére
a hozzá kapott szeleptoldó gumi felüli részét én magic tappel összeragasztottam, hogy ne tudjon forogni, így már fel tudom fújni anélkül, hogy leeresztene
(vettem a biciklis boltba a másik végén záródó toldót is de a keréken olyan rövid a menet, hogy nem lehet felrakni rá. -
válasz
Thunderzolee
üzenetére
"Ne ugrass vele, nem akkora terhelésre tervezték, ez nem kerékpár, nem arra való, h padkára le, padkárol fel."
Basszus most mondod? Szombat hajnalban a Tier bírta egy 7 km-en át csőgázon
-
válasz
Stukker1987
üzenetére
Nemigen van mit tanácsolni.
Ne hagyd kint a tűző napon leparkolva.
Ne hagyd kint ha lehet fél napokat mínusz 0 fokban.
Használat után ne töltsd egyből, hanem várj fél órát/órát.Ne ugrass vele, nem akkora terhelésre tervezték, ez nem kerékpár, nem arra való, h padkára le, padkárol fel.
Ezek egy része benne van a kézikönyvben is.

-
DigitXT
félisten
válasz
pescara
üzenetére
Ha át tudja forgatni a V6 dízelt, akkor van rá esély. Ha mást nem told be.

Komolyra fordítva: a Li-Ion önkisülése minimális, ha nem hagytad bekapcsolva,
akkor max. pár százalékkal lesz kevesebb, mint amikor ott hagytad... Ennyire
azért nem érzékeny a melegre, szerintem. De hát mit veszíthetsz: feltöltöd, és
kész, egész biztos, hogy mélykisülésbe nem ment = semmi baja nincs...

Szerk: a fenti ábra szerint, legrosszabb esetben eldobott 15%-ot, az semmi.
-
pescara
aktív tag
Sziasztok! Kicsit tovabb tartott a szabadsagom , mint gondoltam, kb 6 hete all otthon a 28-30 fokos lakasban a jargany, g30 max 2. 65% akksival hagytam ott. Szerintetek van esely, hogy maradt meg benne annyi toltes, hogy beinduljon? Es ha nem, akkor annyi az akksinak, vagy par toltes utan meg eletre kelhet? Husvetkor csak 10 napig hagytam, de akkor 17 fok volt kb, akkor 10 nap alatt alig vesztett par % ot a toltottsegbol.
-
Stukker1987
senior tag
válasz
Silentfrog
üzenetére
Majd igyekszek
-
Silentfrog
veterán
válasz
Stukker1987
üzenetére
Tanács? Ha megkapod ne állj fejre! Ennyi!
-
Stukker1987
senior tag
Olvasgatva egy kicsit és persze látva az árakat,rendeltem egy Okai Neon-t most hirtelen felindulásból
Eredetileg egy Ninebot G2 Max lett volna,de annak 2.5x ára van és első rollernek szerintem tök jó most ez így akciósanHa esetleg valakinek bármi hasznos tanácsa van akkor köszönöm és üdv a topicnak
-
Casseius
tag
válasz
dzsidzsas
üzenetére
"Currently, the fifth-generation Tier machine you’ll find on the streets of the UK is an Okai-produced model, but the new Tier 6 is produced by Segway (yes, the firm best known for those wobbly two-wheelers is now one of the world’s leading e-scooter makers)."
De van még jó pár cikk róla, és pont azon országok között vagyunk ahova érkezik a 6. generáció. -
PociAti
őstag
válasz
ridiculous
üzenetére
Igazad van, a kerékméretet magam is leellenőriztem illetve lemértem: 9".
IP44 meg most a fürdőszobai lámpák miatt ragadt meg bennem, de tényleg IP55. -
PociAti
őstag
Német fórumokon rákerestem az Okai Neon Lite-ra (ES10), és valaki egyenlőségjelet tett közé, és a ODYS PAX közé (X900005).
Valójában úgy néz ki, ez inkább az OKAI német piacra módosított változata pár apró eltéréssel. Pl. nincs a kormányszáron világítás, cserébe IP44 helyett IP55. A max sebessége vissza van fogva 20 km/h-ra.
Akku és hatótáv azonos (7800 mAh és 30 km), viszont a kerék 8,5" helyett 9" (ha lehet nekik hinni), és terhelhetőség is kicsit más. Trükközésnek tűnik:
- Permitted total weight: 120 kg
- Maximum load: 105 kg. (Tehát az előző adatba beleszámították a roller tömegét is.)
Linkek:
https://www.odys.de/en/e-mobility
https://odiporo.de/produkt/odys-pax-e-scooter/ -
PociAti
őstag
válasz
dzsidzsas
üzenetére
DudcDuckGo-n szépen jönnek a releváns találatok a Ninebot+Tier kifejezésre:
Tier Swap Battery Ninebot NFBP4814B 13INR22/71-3Tehát ez a SWAP márkanevű cserélhető akku az Ninebot gyártmány. (Nem mondom mindegyik az, nem néztem utána.) Majd megvizsgálom a helyi rollereket. Van amelyiknek fekete, van amelyiknek barna az akkuja.
Ez a cikk már 2022. augusztusi: Neuer TIER Scooter von Segway-Ninebot
A korábbi, Voi flottában szereplő rollerek típusa: OKAI ES-400, viszont ezek a lazacszínű gépek már Segway B2B, azaz üzleti rollerei. -
PociAti
őstag
válasz
Casseius
üzenetére
Jó tudni! Ettől függetlenül azért elég komoly gyártási tapasztalatot gyűjtöttek össze az elmúlt évek során, még ha a mostani modelleket már nem is ők gyártják.
Ennek majd megéri utána járni melyik típusnál történt a generáció váltás, mely részen változtak a bérrollerek és ami talán ennél is fontosabb, mi az amit egyik gyártó át tudott venni a konkurenstől (hogy továbbra is kompatibilisek maradjanak). -
-
PociAti
őstag
válasz
yoshi77
üzenetére
Ebben a pillanatban az általad felvázolt célra szerintem ez lenne a legjobb ajánlat:
100k-ért épp csak kipróbált Okai Neon Lite a hardveraprón.
Nekem helyben van, így ha nem vettem volna már magamnak egyet, akkor simán ráugornék erre az ajánlatra.Viszont a tömege nagyobb, mint a Xiaomié, így cipelni kellemetlenebb. És összecsukva is kicsit nagyobb. (Az OKAI nagyon megbízható gyártó. Sokan nem ismerik, de a Tier, Bird, stb. bérrollereket is ők gyártják.) Ezen kívül minden olyan más márka szóba jöhet, amiről már hallottál. Még ha a roller nem is annyira telitalálat, de megbízhatóságban jobbak a noname termékeknél.
Amúgy nagyon ritka használat esetén talán még elfogadható lenne egy kínai klón is. Csakhogy tényleg nem tudni mikor szenved valaki balesetet vele. Volt akinél 300 km környékén bekövetkezett kormánytörés. És az akku is kevésbé ellenőrzött gyártótól érkezhet, így évek során jobban öregedhetnek a cellák. Még akkor is, ha keveset van használva.
Alkalmi használatra alig használt, épp csak kipróbált rollerekkel lehet a legtöbbet spórolni. Többet is, mintha külföldről rendelné az ember az újat.
-
yoshi77
csendes tag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Tulajdonképpen nem is akartam rollert venni, de az árat látva gondoltam, hogy a meglévő 2 éves Xiaomi Essential mellé ennyiért tök jó lenne a nejemnek. Egyfajta impulzív vásárlás. Jó, hogy írtátok, már tovább is léptem. Mondjuk akkor már megkérdem:
Szezonális nyári használatra, alkalmanként 10-15 kilométerre, 60-65 kilóra, milyen megbízható rollert ajánlotok? -
ridiculous
aktív tag
válasz
Silentfrog
üzenetére
..vagy a G3 - at is akciózhatnák
-
Silentfrog
veterán
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Én a Kugoo KuKirin G2 Max akciójára vágyom!
-
válasz
Silentfrog
üzenetére
A Pro-t is akciózhatnák.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
yoshi77
üzenetére
Inkább márkás rollert vegyél, ne ilyen noname klónt.
Miért mindenki mindig mindenből a legolcsóbbat akarja megvenni?

A noname Xiaomi másolatok külsőre jónak tűnnek, és a specifikációs listájuk is gyakran vonzóbb a Xiaomikénál, de pl a Xiaomi 300Wattos motorja erösebb, mint a klónok 350W-os cimkével ellátott motorja.
A "defektmentes" kerekek meg... Hát jó, persze, h az, mikor tömörgumis a kerék.
Ami a fő különbség szokott lenni, az csak szétszedéskor derül ki: az elektronikai alkatrészek, vezérlő, kábelek, csatlakozók sokkal gyengébb minőségűek, akkupack noname cellákból áll, ilyesmik a klón rollerek jelkemzői.Megveheted, sokan használnak ilyeneket is, te dolgod, de ilyen, h pro nem létezik (csak az ára), kontra van csak inkább.
-
PociAti
őstag
válasz
yoshi77
üzenetére
Kupac szar, ne vedd meg!
Egy szempillantás alatt ez a vélemény fogalmazódott meg róla, de nem volt nehéz dolgom.
Korai Xiaomi klón, ami sokat ígér magáról, és eleinte talán még teljesíteni is tudná a beígért paraméterek egy részét, de nem lenne tartós az öröm. Xiaomi egyik nagy előnye, hogy szinte minden alkatrész kapható hozzá, ehhez viszont semmi sem kapható. Nem találsz szervizest, aki elvállalná.
Például Xiaomi teherbírása 100 kg, ezé 120 kg, ezáltal tartósabb kellene hogy legyen, mégis olvass utána a klónokról készült beszámolóknak. Rengetegen kormánytörés szenvedtek, vagy egyéb kritikus hibába futottak bele.A Xiaomi felépítéséből adódóan elég merev, nagyon ráz. Miként lehet ennél rosszabb? Ha tömör gumik vannak a kerekeken. Nos ennél megkapod.
Az OKAI Neon sorozat jelenleg úgy leverte a használt rollerek árát, hogy ez a 80k-val már cseppet sem vonzó ajánlat. Használt piaci értéke nagyon alacsony lehet, de veszélyessége miatt senkinek nem merném jó szívvel ajánlani. Százszor inkább egy használt Xiaomi, mint egy új ilyen noname csoda.
-
yoshi77
csendes tag
Üdv!
Erről az MK083-ról tudna valaki véleményt mondani?
https://rendeljkinait.hu/hirek/termekajanlok/gazdasagos-elektromos-roller/?fbclid=IwAR3hKhQzemMqzcnYkHp0A8Fc59XymF7U1Eb6xmQjLZIu8GzWr7MYDmpEVBwSzívesen megrendelném, de még nem hallottam erről a gyártóról. Pro / kontra?
-
válasz
Peaceliker
üzenetére
Ezért kérdeztem anno, h a G2-re esetleg a Sharkot rá lehet-e előre tenni, mert ha a hátsó jó, akkor elöl Sharkkal használva egy tiptopp roller lesz az a G30-nál jelentősen erősebb motorjával, főleg miután végre meglesz hozzá a szoftveres sebesség mod.
Feltételezem, ha a G30 gen2-es motorja 35-38km/h-ra képes, akkor a G2 motorja még többet fog tudni, és nem kell átépiteni 48V-osra az egész rollert, maradhat a 36V-os rendszer.
Ezek szerint másnak is eszébe jutott rászerelni egy jobb első-lengéscsillapítót.

-
Peaceliker
addikt
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Ogwn6, többen írták nem túl sok km után, hogy elég jelentősen el kezdett lógni
Etwow legalább már gyárilag lóg
-
válasz
erdosphoto
üzenetére
Tudtommal ez a G2-es első teleszkóp nem sikerült valami jól, nem? Oldalra kileng.
Azért 40-50-es tempónál nem valami fain. -
erdosphoto
újonc
válasz
Thunderzolee
üzenetére
A két rugós jobb, mint az egy hidraulikus?
-
Peaceliker
addikt
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Bazi jól néz ki
-
Casseius
tag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Tetszetős
-
-
-
PociAti
őstag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Voltak frissítések, amiket dicsértek a felhasználók. (Vissza kellene keresni.)
"Köztudott, h nem érdemes frissiteni a rollereket" Nem helytálló.
Csak tudni kell melyik verzióról lépni a következőre jár előnyökkel, és melyek teljesen kerülendőek. Ha valaki nem tudja milyen következményekkel jár a frissítés és nem akar kockáztatni, akkor ne frissítse. -
tsilver
aktív tag
leteszteltem a Neon Lite-ot. 82 kg-al Balatonon sík terepen ment 20km-ert és 10% maradt a töltöttségből, viszont az utolsó pillanatig vitte a 25km/h-t
-
válasz
Szergej1986
üzenetére
G30E
Köztudott, h nem érdemes frissiteni a rollereket, sokan jártam már úgy, mint most te.
Kár volt frissíteni, úgyse lesz jobb a roller, nem kerül rá index a frissítéssel, nem fog több km-t elmenni, nem lesz gyorsabb, stb, felesleges frissíteni. -
intuicio
aktív tag
válasz
Szergej1986
üzenetére
[rollerplausch]
itt nézz szét, szerintem lehet módosítani. Én innen csináltam meg az F40E rolit, mert idegesített, hogy nincs tempomat, és csak 25km/h max volt. Csak kis forrasztás a vezérlőn+st-link, azt kész
Új hozzászólás Aktív témák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Tőzsde és gazdaság
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Képregény topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Tiltott témává tenné Kína az öngyilkosságot az AI számára
- 3D nyomtatás
- Facebook és Messenger
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Honor X5c Plus 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Mini 128GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650M R7 7700 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB ASUS TUF GT301 GIGABYTE 750W
- Magyar Logitech G915 Billentyűzet lehet +33.000.- Ft ból
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)