Hirdetés

2024. június 2., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:20:45

LOGOUT.hu

Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#85051) 4Grider válasza Spoon16 (#85048) üzenetére


4Grider
nagyúr

A method nekem működni szokott mindig a Balatonon. Többnyire csak dévér/bodorka az eredmény, néha ponty. Nyilván hely és távolság függő (mit tudsz megdobni) is a dolog.

(#85052) smkb válasza gg72 (#85046) üzenetére


smkb
őstag

"Pár napja az Almádi mólót is lezárta a Bahart a pecások elől."
Erről van valami linked? Érdekelnének részletek.

(#85053) gg72 válasza smkb (#85052) üzenetére


gg72
veterán

Egy fb csoportba töltötte fel vki ezt a képet, ami a Balatoni Hal meg is erősített:

(#85054) 4Grider válasza gg72 (#85053) üzenetére


4Grider
nagyúr

Ha ez így volt, a balatoni hal elmehet a fenébe, ő üzemelteti ezt az adatbázist is:
https://adatbazis.balatonihal.hu/
Legalább maguknak ne mondanának ellent...

[ Szerkesztve ]

(#85055) smkb válasza gg72 (#85053) üzenetére


smkb
őstag

Köszi, hát ez igazán remek... és még időkorlát sincs mint a többi mólón...50 évig nem volt zavaró mióta ez a móló van, most az lett...

(#85056) 4Grider válasza smkb (#85055) üzenetére


4Grider
nagyúr

Mondjuk annyira nem csodálkozom. Nem egy sporttárs van, aki ki van akadva, ha beáll egy utasszállító hajó a helyére, cseszik a hajózó útjából a szereléket eltávolítani és ő van kiakadva, ha az azt eltépi. A mólókon hagyott szemét/etetőanyag is évtizedek óta csípi a kikötő üzemeltetők szemét, egyes horgászok viselkedéséről nem is szólva.

(#85057) gg72 válasza 4Grider (#85054) üzenetére


gg72
veterán

Hát igen, úgy látszik még nem volt idejük frissíteni... Amúgy valószínűleg az a van dolog mögött, amit írtál, megunták (Bahart) a dolgot. Mondjuk ez most nyáron engem annyira nem zavar, mert inkább kajakból pecázom, aztán remélem ha véget ér a hajózási szezon októbertől talán újra ki lehet majd menni. Talán.

(#85058) smkb válasza 4Grider (#85056) üzenetére


smkb
őstag

Oké, akkor az autósok se járjanak az utakon mert egy részük úgy közlekedik, hogy halált okoz....bekell azt is tiltani. Amúgy meg a 4 méteres maradt, de oda meg valszeg terveznek valamit, mert már 2 új focipálya is lett Almádiban, tehát a BSE pályából meg lehet egy remek kikötő, az még úgysincs elég. Azt bezzeg lehet építeni ezerszám, szanaszét verve vele a tómedret, az áramlásokat megakasztani... az nem gond... építhetnének egy horgász mólót is, elég sok pénzt fizet be a sok hobbihorgász, aztán alig megy le a partra.

A négyméteresr rettentő rövid a horgászok számához képest. Oda versenyfutás van, ki ér oda hamarabb.

... de mindegy, kidühöngtem magam...

[ Szerkesztve ]

(#85059) gg72 válasza smkb (#85058) üzenetére


gg72
veterán

Sajnos egyre élhetetlenebb lesz az egész Balaton, lakóparkok és kikötők egymás hegyén-hátán...

(#85060) Zoli bácsi


Zoli bácsi
őstag

Ennyit egy nap nem bénáztam. Lett volna kamera, egy burleszk filmet forgathattam volna magamról. Akasztottam egy szép halat, eldurrant a dobóelőke csomó. Ez volt a kezdet....Letettem a match botot, meguntam tartani. Nyomtam azt a k... telefont. :B
Persze, a képen is látható, rosszul tettem le a botot, lazult még a zsinór, jött a kapás, úszó oldalra el, és zúgott le a víz alá......Nem tudtam bevágni a laza zsinór miatt. Következő kapásnál megcsúsztam a lejtőn, meg a füvön, belerúgtam a feeder botot a vízbe...Elkaptam, meglett, a hal is. Volt utána egy szép feeder kapás, nem volt testes hal, egy 2 kg körüli ponty. De egyrészt virgonc volt, meleg a víz, meg a Delphin feeder (Lycan telefeeder) bot eléggé karikába lett, nem ismerem mit bír, nem mertem izomból húzni a halat....Bekeveredett a match zsinórba. Ez még menthető lett volna, de merítés után letéve vetett 13 bukfencet........Gordiuszi csomó a két főzsinóron. Mind tudjuk ez csak hogyan bontható. Három botot vittem, egyikről elvitte a végszereléket a hal, kettőt levágtam. Este, szemüveg nélkül esélytelen a szerelés. Szóval ennyi, fogtam halat, persze ez telepített tavon nem kunszt, de hogy az összes bot végszerelék nélkül jött haza...Ilyen nem volt.
Szegény megtépős halat sajnálom, a kosarat elhagyta egyszerre, olyan a szerelék, de kb 6m fonott zsinórral futkos...Reméljük hamar megszabadul tőle.
Nem is értem, sosem szakadt az Albright csomónál. Bár mikor kötöttem a csomót, emlékszem rá, hogy meghúzásnál először elszakadt a monofil. Ilyen piros ASSO zsinórt tettem föl, eddig nem használtam, lehet ez lesz a hunyó..? [link] :U

(#85061) 4Grider válasza smkb (#85058) üzenetére


4Grider
nagyúr

A horgászok által befizetett pénzekből nem sokat (semmit sem) látnak a kikötők és a nyilvános partszakaszok fenntartói. Ugyanakkor nem kevés pénzt költenek a kikötők fenntartására. Ilyen esetben a horgászok megtűrésének az volna az alapja, hogy a horgászok nem sok vizet zavarnak, minimum együttműködőek és nem szemetesen hagyják ott maguk után a partot. És nem elég az, hogy tízből nyolc-kilenc horgász így viselkedik. Az északi parton van egy önkormányzat, aki több 100 méteres partszakaszt tesz egész évben horgászhatóvá. Csodálkozom hogy nem bánják, mert több millió Ft ezen horgászszakaszok éves szemétkezelési díja. És nem, nem kell a parkolásért fizetni (amiből legalább lehetne kompenzálni a szemetelést).

(#85062) BlackmMmDog válasza Zoli bácsi (#85060) üzenetére


BlackmMmDog
aktív tag

Ilyen piros ASSO zsinórt tettem föl, eddig nem használtam, lehet ez lesz a hunyó..?

Nekem zsinórral csak jó tapasztalataim vannak, évek óta rózsaszínűt használom.

Szerintem ingben/ pólóban is jó a rózsaszín, nem ettől fog érezni szexuális vágyat a saját neméhez. :))

(#85063) galervin93 válasza Steady74 (#85040) üzenetére


galervin93
őstag

Pedig mi faterral 5-ös spiccel még pontyokat is fogtunk közvetlenül a kikötő előtt, ahol a szobor áll. :) Igaz este-éccaka. Szerintem simán érdemes ilyen rapid peccantásra kimenni, de mivel ott jól ki van építve és könnyen megközelíthető akár picit több/kényelmesebb cuccot is lehet vinni.
Method is jó, csak lehetőleg egy helyre kell dobálni, mert hiába öböl, az egész Balcsi áramlik, viszi a víz, menni kell folyamatosan befele az anyagnak.

[ Szerkesztve ]

Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!

(#85064) Spoon16


Spoon16
tag

Köszi mindenkinek,rápróbálok aztán meglátjuk!

(#85065) mdav88 válasza Zoli bácsi (#85060) üzenetére


mdav88
senior tag

Ezeket a zsinórokat használom, de nagyon figyelni kell a kötésnél, lassan összehúzni, nedvesíteni. Ezt az apróságot leszámítva brutál jó zsinór. Monofil-monofil kapcsolatnál kezdek áttérni a dél-afrikai csomóra, első blikkre úgy tűnik jobban kedveli.

(#85066) smkb válasza 4Grider (#85061) üzenetére


smkb
őstag

Nem is kell a horgászok által befizetett pénzből látnia semmit a BAHART-nak.
Az hogy egy BAHART vízművön horgásznak és sétálnak is emberek, az a köz javát szolgálja. A sétálók is szemetelnek egyébként elég sokat, úgyhogy ezzel tessék együtt élni a BAHART-nak. Vele jár, pont. Ha nem tetszik neki, ne üzemeltessen kikötőt a Balatonon, üzemelteti más. Erre minden gond nélkül a BAHART-ot kötelezni lehetne törvényileg.
Az ingatlan tulajdonosoknak kötelességük az ingatlan előtti szakasz, járda tisztán tartása, gyomtalanítása, közlekedésre alkalmasan tartása, hó eltakarítása, pedig ugye nem az övé, nem ő létesítette, de azzal hogy az ingatlan a magánbirtoka, jár ez a közjót szolgáló kötelesség is. Amennyiben nem teszi, megy a bejelentés, és felszólítás, bírság. Az ingatlantulajdonos a parlagfű miatt vágnia is köteles a saját birtokán a gazt, nem hagyhatja elburjánzani, mert az is bírság, pedig saját tulajdon. Egyszerűen vannak olyan kötelességek, amik a közt szolgálják és velejárói a magántulajdonnak.
De lehetne szabályozni is, hogy mólókon egy bottal úszóval horgászhat az ember, és ha jön a hajó, vitorlás stb. Akkor kitekeri a cuccát. Rendőr, halőr naponta kinéz (halőrt lenne miből fizetni, és hát nem sok partszakaszt kell neki ellenőrizni, mert alig van szabadon horgászható), és ellenőrzi mi zajlik ott, de be is kamerázhatják.

Sokkal egyszerűbb mindent kapásból tiltani, mint foglalkozni az üggyel és megoldást találni. Tényleg nagyon jó kérdés, hogy az amúgy irgalmatlan összeg, amit a horgászok befizetnek, az miért nem tud ilyen megoldásokban, megoldáskeresésekben megjelenni.

(#85067) galervin93 válasza smkb (#85066) üzenetére


galervin93
őstag

Kérdésedben a válasz.
"Sokkal egyszerűbb mindent kapásból tiltani..."
De az élet minden területén ez a jellemzőbb sajnos.

Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!

(#85068) 4Grider válasza smkb (#85066) üzenetére


4Grider
nagyúr

Legalább 20-30 éve keresik a megoldást, nem új keletű a probléma, így nem írhatod, hogy kapásból tiltás, ami történt. A balatoni hal horgászrendbe írt dolgai pedig pont annyit érnek, amennyit betartanak közülük.
Az pedig minimum vérlázító, hogy az ingatlanom előtti önkormányzati területet köteles vagyok rendben tartani, de ha ugyanezen a területen ideiglenesen elhelyezek egy konténert, amibe az építkezés/felújítás során keletkező építési törmeléket helyezem, akkor területhasználati díjat követel tőlem az önkormányzat arra a két napra. A sarki szomszédom egy egyedülálló vak néni. Felszólította az önkormányzat, hogy szedje fel azt a szemetet a sarkon, ami a lomtalanítás után ott maradt. Mert egyébként már milyen közösségellenes, hogy a telke melletti önkormányzati területet nem tartja rendben. :(((

(#85069) Steady74


Steady74
Topikgazda

Van egy kb 5-6 éves Delphin Smart Mat pontymatracom, amitől megválnék. Jó állapotban van, sok fórumpecán volt velem. Ha valakinek szüksége lenne rá, de nem tudja bolti áron vagy használta se megvenni, jelezze, eljön érte (BP, Újpest vagy 13 ker), és elviszi, nem postázom. Első sorban szeretném, ha így kerülne új helyre.

(#85070) iceQ! válasza Steady74 (#85069) üzenetére


iceQ!
addikt

Na de kérem, rózsaszín ing jár mellé? :DDD

Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS

(#85071) Steady74 válasza iceQ! (#85070) üzenetére


Steady74
Topikgazda

hát az már nincs meg.. fiatal voltam és kellett a pénz :D

(#85072) szgzuri


szgzuri
csendes tag

Budapest halai - a Rákos patak zuglói szakaszán szép domik portyáznak.

(#85073) PpenoO válasza Steady74 (#85069) üzenetére


PpenoO
őstag

Én a korhadt akupunktúrás stég híve vagyok, viszont van 48as rózsaszínű Olymp ingem ha érdekel :D

(#85074) Steady74 válasza PpenoO (#85073) üzenetére


Steady74
Topikgazda

Hermányit tökön szúrom, ha felépül a rózsaszín ing miatt :DDD

(#85075) jansky1


jansky1
senior tag

Jól érzem, hogy kötelező dress codeot akartok a következő fórum pecára?

(#85076) iceQ! válasza jansky1 (#85075) üzenetére


iceQ!
addikt

Én csak Steady-t akrom abba látni :D

Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS

(#85077) andrew911 válasza jansky1 (#85075) üzenetére


andrew911
tag

Vannak teljesen vállalható fazonok. :D

(#85078) jansky1 válasza andrew911 (#85077) üzenetére


jansky1
senior tag

Ezt AI csinálta? :DDD

(#85079) PpenoO válasza jansky1 (#85075) üzenetére


PpenoO
őstag

(#85080) Steady74 válasza PpenoO (#85079) üzenetére


Steady74
Topikgazda

Kapjátok be :DDD :DDD

(#85081) iceQ! válasza PpenoO (#85079) üzenetére


iceQ!
addikt

Steady Code inkább :DDD

Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS

(#85082) andrew911 válasza jansky1 (#85078) üzenetére


andrew911
tag

Nem tudom, de létező termék, $60-ért a tiéd.

(#85083) Grillo válasza andrew911 (#85082) üzenetére


Grillo
senior tag

Azért egy haldorádó logo pont hiányzik róla.

(#85084) Gyok2 válasza Grillo (#85083) üzenetére


Gyok2
aktív tag

Ahhoz kék kell :)

Ugyanitt, régebbi, de jó, Cormoran Corcast orsó érdekel valakit? Super Spin 8Pi és Super Match 4 Pi.

[ Szerkesztve ]

Tiszta Windows rendes ház

(#85085) andrew911 válasza Grillo (#85083) üzenetére


andrew911
tag

(#85086) musli26


musli26
tag

Sziasztok!
Bojlis botot szeretnék venni.
Ár:30.000-ig. :R
Méret:3.6 , 3.9m
Dobósúly 3 , 3.5 lb
Milyet vennétek?
Létezik ilyen árban BB? :DDD :))
Köszi

Dell SE2416H Asrock B75M-GL Core i3 3220 Corsair Vengeance 8Gb 1600Mhz Samsung SSD 850 EVO 250GB Chieftec CTG-450-80PB Samsung J5 2016 gold

(#85087) diablo1984 válasza andrew911 (#85085) üzenetére


diablo1984
veterán

Nevess ki, de rendeltem 1et, már egy ideje szemezgetek ezekkel a hosszú ujjú cuccokkal, csak egy vagyon itthon, van 1em, de lassan már szétfoszlik és meg nem szeretek a napon hamvadni....

(#85088) iceQ! válasza musli26 (#85086) üzenetére


iceQ!
addikt

Daiwa BlackWidow

[link]

[ Szerkesztve ]

Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS

(#85089) Zoli bácsi válasza musli26 (#85086) üzenetére


Zoli bácsi
őstag

Nézz körül a Noordfishingen. [link] Olyan is beleférhet az árkategóriába, ami itthon nem. Most még viszonylag erős a forint, de mindenhol írják hogy bezuhan megint.
Itthonról 2 tipp: Delphin Etna, vagy nézzél szét az új Nevis botok között. 30 körül már kaphatsz jót. Forgalmazó linkje, leírások miatt linkelem, máshol olcsóbb (Pl. Centrumzoo)
[link]

(#85090) jansky1 válasza diablo1984 (#85087) üzenetére


jansky1
senior tag

Nekem is kéne egy, de meg vagyok lőve a méretezéssel. A táblázat alapján nem tudom eldönteni, hogy mennyixl lenne jó rám.

De igazából mind tudjuk, hogy a legfőbb baj, hogy nincs a megfelelő színben.

[ Szerkesztve ]

(#85091) Gyok2 válasza jansky1 (#85090) üzenetére


Gyok2
aktív tag

Decathlonban is van, direkt pecásoknak, UV-szűrős felső.

Tiszta Windows rendes ház

(#85092) andrew911 válasza Gyok2 (#85091) üzenetére


andrew911
tag

Meg ott a vitorlás Tribord Sailing 500 sorozat a Decathlonban, amit Haldorado néven is árultak még nemrég.

(#85093) diablo1984 válasza jansky1 (#85090) üzenetére


diablo1984
veterán

Nekem xl kell mindenből, ebből xxl-et rendeltem, talán az jó lesz karhosszban(viszonylag hosszú a karom).
Nálam a megfelelő az aquaman mintás haldorado kék, oldalt fekete berakással lett, a fakó színek az olyanok mintha 1000x mosták volna, a fehérek meg látványosan koszolódnak, a sötét színek meg nyáron napon nem ideálisak.

(#85094) jansky1 válasza diablo1984 (#85093) üzenetére


jansky1
senior tag

Akkor megvárom, hogy jó lesz-e rád az xxl.
xl méret, gibbon kar nálam is stimmel :D

(#85095) Kislabda


Kislabda
csendes tag

Sziasztok!
Majosligeti rakózáshoz/ part menti úszózáshoz tanácsok?
Melyik oldalát célszerű meghorgászni a tónak?
Milyen a vízmélység?
Köszi!

(#85096) iceQ! válasza Kislabda (#85095) üzenetére


iceQ!
addikt

Ott mindegy hova ülsz le. Hatul a stégek előtt olyan 60 méterre mélyebb a víz , a többi helyen forma-forma.

[ Szerkesztve ]

Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS

(#85097) Steady74 válasza Kislabda (#85095) üzenetére


Steady74
Topikgazda

A mester majd reagálni fog, neki nagyon elment a kedve az ottani rakózástól (pecától), csúnyán megszivatták. Rakóztak a lányával, ment a hal rendesen, a halőr beült a csónakban, beszórt 2 mázsa tápot (lehet nem ennyit) az összes hal meg elugrott a part mellől.

Amúgy a bejárat oldalában rakóztunk már, ott ahol a fórumpeca is volt. A vízmélységhez 3 részes (AB+2.+3.tag) topszett kellett, ami kb 4m azt hiszem. Csemegekukorica és csemegekukorica. Viszont a darazsakra figyelj, engem megcsípett egy, krvára fájt egész nap a kezem.

A két hosszanti oldalon is tudsz rakózni, de ott van 6-os víz kb, vagy 1m-es eresztékkel és állandóan lőtt csalival felcsalod a halakat. Ez is menni szokott.

(#85098) sasa311 válasza Steady74 (#85097) üzenetére


sasa311
veterán

Ez mondjuk azért troger dolog. Rendben van, hogy a túltelepitett tavat etetni kell de azért ezt illene zárás után csinálni. :U

Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?

(#85099) Steady74 válasza sasa311 (#85098) üzenetére


Steady74
Topikgazda

Igen, így van, vagy evezzen be a közepére és etessen ott, állítólag 15-20m-re evezett csak be. Pontosítást majd a Mester ad, nekem ez maradt meg.

(#85100) saen válasza Steady74 (#85099) üzenetére


saen
veterán

Etetésre nincs jó megoldás, mert ha mindig éjszaka etetsz akkor megszokják a halak, hogy éjjel esznek. Ha a tó közepén etetsz akkor megszokják, hogy ott tudnak enni. Talán az a legjobb ha mindig máshol/máskor.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.