Hirdetés

2024. június 3., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:20:45

LOGOUT.hu

Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#84301) horcsog válasza Gyok2 (#84300) üzenetére


horcsog
tag

Amikor egy monofilnál olyat látsz 0,2-0,3 közötti méretekben bír 5-10 kilókat nyugodtan oszthatod kettővel minimum a megadott értéket. Ettől még amit előzőleg kérdeztél az is jó zsinór lehet nem ismerem egyébként. Jobb az eladásnak ha felfelé "kerekítik". Egyébként nem tudom hogyan mérik ezt vagy ellenőrzi ezt bárki de ha pl 0,3 zsinór tudna 10 kiló feletti szakítót szinte nem lehetne beszakítani , sacc 5 kilót tudhat egy átlag 0,3 monó és lehet ezzel is felfelé kerekítettem főleg csomózott szakítója, és azt sem könnyű eltépni. Az 5 kilós szakítóval ha beakadsz és vízszintes bottal húzod se olyan egyszerű főleg ha messze van és nagyot nyúlik még a zsinór.

Pl amit most utoljára kérdezel 0,25 -re 8 kilós szakítót adnak meg. Brutális érték, nem hinném , hogy bármilyen méréssel a közelében is tudna. :) De ettől még lehet jó zsinór nem használtam még.

[ Szerkesztve ]

(#84302) horcsog válasza Gyok2 (#84300) üzenetére


horcsog
tag

Csak példaként milyen sok az a 8-10 kiló. Harcsázó kuttyogató rövid bottal emeltünk egyszer fentősúlyt mennyire emelhető vele. Kb olyan 13 kilós volt a súly és 2 méter körüli harcsázó kemény bottal alig tudtuk megemelni olyan terhelés volt a deréknak , karoknak. A bot is karikában volt . Lehetetlen lenne olyan keményen fárasztani hosszabb ideig. Mindez 3,6 feederrel , ha 2 kilót meg akarsz emelni vele ha bírja is a bot megérzed a derekadban. :) Nem érdemes ezeket a szakítókat nézni vsz.

Colmic fendreel zsinórt tudnám ajánlani ha előkének akarod de főzsinórnak is azt ismerem és tudom, hogy jó. Ajánlottam KunEmbernek pont ma. Olcsóbb is lesz mint pl ez a Trabucco csak az nincs ilyen kis kiszerelésben. De a célnak ez a trabucco is megfelel vszínű, lehet, hogy baromi jó zsinór nem használtam még.

[ Szerkesztve ]

(#84303) BlackmMmDog


BlackmMmDog
aktív tag

Hétfőn(05.15.) és pénteken(05.19.) ellátogattam pecázni a Szabaidőközpontba.
Hétfőn 3 ponty (2,20 ; 4,10 és 6,30), pénteken 2 ponty (6,50 és 2,20)lett meg. A fokhagymás-mandulás(Promix jobban tetszik, mint a HD Ördögűzője) etetőre és sajtos csalira jöttek.
Pénteken Márk is csatlakozott hozzám, kapás nélkül úszta meg (ha más kaját próbálok nekem is ez az eredmény), ami maradt még bent a vízben, már nagyon válogatásak.

Azért fogunk mindig sok halat mert már idén háromszor is volt telepítés(a lóf., de tógazda szeret hazudni, töbre gondoltam volna róla :U ) , és nem azért mert a őszi telepítést elhordták a szatyrosok már. Megértem őket szeretnék a fagyasztóban látni már a halakat, sokan elfordultak a víztől(itt van már június hová várjanak :W ).

[ Szerkesztve ]

(#84304) Gyok2 válasza horcsog (#84302) üzenetére


Gyok2
aktív tag

Valami "láthatatlan", erős/ebb előkét keresgélek, ami azért olyan 8-10 kg-ot kibír.
Azért többnyire elhiszem, csak ami nagyon gyanús, az a gyanús :)

Tiszta Windows rendes ház

(#84305) galervin93 válasza Gyok2 (#84300) üzenetére


galervin93
őstag

T-Force jó, vékonyabbakat (0.08, 0.10) évek óta használom.
Mit jelent a 8-10 kilós szakító? Mikor éri ekkora erő a zsinórodat? Ekkora halat akarsz fogni? Vagy ekkora erővel akarod otthon mérleggel eltépni a zsinórt? Ugye... Szóval önmagában a szakítót felejtsd el, ne ez alapján válogass. Olyan mintha az alapján vennél kocsit, hogy mennyi a gyártó által megadott fogyasztás. Tényleg, engedd el. Hétköznapi pecára a leggagyibb zsinegeket (nálam Nevis Winner az abszolút negatív csúcs - alátétnek való maximum) leszámítva igazából bármi jó. 1000-1500ft/100-150m-től felfelé kb. bármit vehetsz főzsinórnak.
Előke ugyanez, hétköznapi pecára (pláne vastagabb zsinórnál) nem kell dedikált előke zsinór, megveszed az egy-kettővel vékonyabbat, ugyanazt mint a főzsinór. És legalább tudod, hogyan viselkedik, nem kell kitapasztalni stb.

Az mondjuk bullshit, hogy nem számít a zsinór vastagsága (vékonysága). Valóban, a harcsa nem fogja megkérdezni, hogy 40-es Powerpro fonott vagy 80-as mittoménmilyen monofilod van-e, le fogja durrantani. Finomabb pecáknál viszont igenis van létjogosultsága a vékonyabb zsinóroknak, illetve annak, hogy tudj finomítani pl. peca közben, alkalmazkodni körülményekhez.

[ Szerkesztve ]

Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!

(#84306) Horvi


Horvi
őstag

Sziasztok,

Van valakinek tapasztalata a Matrix botokkal? Feeder/waggler stb? Milyen minőséget képviselnek? Sajnos még nem tudtam kézbe fogni egyiket sem, amerre jártam eddig bolt nem volt elérhető.

Köszi!

Hello darkness, my old friend...

(#84307) Zoli bácsi


Zoli bácsi
őstag

Kimentem délután/estefele a tóra. Az hagyján, hogy előre tudtam, hogy egyik nap fűtünk, másnap meg rövidgatya...Minden évben ez van Még a nyárfaszösz sem akadályozott meg a pecában. Nade végül bemenekültem, sötétedéskor, pedig utána is kint akartam maradni egy kicsit. Ennyi szúnyog nem mostanában volt. Mutáns szúnyogok, szuku és társai sem tartsák távol őket. Hazamenekültem.Szákó mester arra bicajozott még világosba, kérdezte, ezért jöttem ki a vízpartra, hogy aztán az autóba üldögélek..? Nem éppen, de ennél hatásosabb védekezést nem tudtam kitalálni. :U
Ja. halat nem fogtam, vagyis érdemlegeset, kárász, dévér jött methodra. Az az érdekes, hogy a 8mm-es pelletet se cibálták a dévérek, pedig eddigi éveken ilyenkor a botot sem lehetett letenni. Lehet nekik is sok a hirtelen jött meleg, vagy a sok eső után a tó vize sáros, zavaros, lehet ez nem tetszik nekik? Mellettem 2 spori 4 bottal tolta, nekik is nagy volt a csönd. Mikor összepakoltam, akkor fogtak egy szép süllőt fenéken, gumikukoricával. Nincs pontytilalom a tavon.
Még délutáni, napsütéses fotó, ezen látszik a víz színe, tiszta barna. Jóval tisztább szokott lenni.

(#84308) PpenoO


PpenoO
őstag

(#84309) horcsog válasza Gyok2 (#84304) üzenetére


horcsog
tag

8-10 kilós szakítójú előke , saccra monofilból olyan 40-50-es méret közötti tartomány lehet a jobb zsinórok közül. De lehet, hogy inkább 50 +-os méret .

Brutál ám az a 8-10 kiló. Nekem harcsázókon 3 kiló környékére van a fékerő belőve. Az kb azt jelenti 15 kilós harcsa ha 20 méterre megakasztom nem húzza meg a féket csak a botot akarja kihúzni a kezemből . 25 kilós harcsa ha kuttyogatva megakasztottam a csónak mellett mondjuk 1 méterre 4 méteres eresztékkel akkor ráhúzott a fékre egy picit amíg a csónak megindult de olyan erőhatás közben ülve biztonságos nehogy egy hátast legyen belőle ha leakad mondjuk. Igencsak kapaszkodni kell a botba nehogy kivegye a kézből amíg megindul a csónak. Ez 3 kilós fékerőnél. :) Pontyot kb olyan 6 kilóst akasztottam idén harcsázóval a csónaktól 7-8 méterre úszózva partszélben a fárasztása annyi volt a fék meg se nyekkent pumpáltam 3-4-et a boton és a csónak előtt úszkált a vízfelszín alatt 5 másodperccel max a kapás után . 3 kilós fékerővel és a csónak mellett rövid zsinóron se volt semmi köze a fék meghúzásához igaz addigra kb el is fáradt félig .

[ Szerkesztve ]

(#84310) horcsog válasza Gyok2 (#84304) üzenetére


horcsog
tag

De lehet van 4 kilós is a fékerő nem mértem le pontosan csak saccra mondom. Inkább 3-4 kiló között . Ha 5 kilóra vagy nagyobbra állítja valaki akkor könnyen lehet botot kitépi kezéből egy nagyobbacska hal.

Próbáld csak ki 1 kilót megemelsz a botoddal (nehogy eltörd ha finom bot) kapaszkodni kell majd a végébe meg tudd tartani az 1 kilót. :) Nyugodtan használd bármelyiket egyébként amikről kérdeztél, nem találkoztam még olyan monóval 30-as körüli méretben ami alkalmatlan lenne horgászatra. Pedig használtam már neptuntól, professionalon keresztül kettner specimen stb régi idők zsinórjait amiknél vszínű a mai olcsó zsinórok is többet tudnak. Mondjuk mai zsinórok közül ár értékben vsz a carp zoom bulldog az egy olcsó de használható zsinór vsz 0,22 , 0,30 méretben használtam nem voltak vele rossz tapasztalataim és filléres zsinór .

[ Szerkesztve ]

(#84311) horcsog válasza galervin93 (#84305) üzenetére


horcsog
tag

Zsinór vastagság téma. Nyilván nem azt mondom semmit se számít. De ha fenekezel fehérhalra és nem jön rendesen kizártnak tartom ugyanott ugyanakkor mondjuk a 0,16 -os lecserélve 0,12-esre elkezded tízkilószámra fogni a halat. Ennél sokkal alapvetőbb problémák vannak ha nem jön a hely legelőször , valamiért nem állt be rendesen az etetésre és hasonlók.

Spiccboton is ahol azért sokat lehet variálni a csali süllyedésén finomítással és egészen pici horoggal nem jellemző vsz az, hogy előtted a hal és a 0,16-os zsinór és 14-16-os horog durva neki annyira kikerüli és nem lehet kapást elérni. Eleve ha rááll az etetésre akkor éhes. Amikor nem áll rá akkor meg a fene megette az egészet . :) Nagyon leegyszerűsítve a témát. Persze ez nem az országos versenyre érvényes ahol 1 kilóval több keszeggel 5 óra alatt akkor esetleg ő a bajnok. Ha minden klappol a hely , az etetőanyag a csali stb akkor egy keszegezéshez mérten durva szerelékkel is rengeteg keszeget lehet fogni. A durva alatt nem azt értem 0,1 helyett 0,16 hanem mondjuk 0,25-ös előke vagy feljebb fenekezőn ha ott minden jó és a halak étvágyuknál vannak. Nekem ez a tapasztalatom de én nem űztem versenyszerűen a fehérhalakat soha úgyhogy nem vitatom lehet más tapasztalat is. Vsz ahol lehet értelme a nagyon finom előkének a szúnyoggal való peca 18- 20-as egészen finom horgokkal de az nem fenekező cuccra való , valaki így horgászik inkább úszózni fog leginkább.

[ Szerkesztve ]

(#84312) Gyok2 válasza horcsog (#84310) üzenetére


Gyok2
aktív tag

OK, köszi, de valami "láthatatlan" előkét keresek, semmiképp nem monofilt.

Tiszta Windows rendes ház

(#84313) horcsog válasza galervin93 (#84305) üzenetére


horcsog
tag

Ha szakad az előkéje és esetleg azért mert nagyon vékony előkét használ jobban járhat egy vastagabb előkével . Nyilván az ésszerűség határain belül. :) Akkor a nagyobb halakat is jobb eséllyel megfoghatja, miközben a keszegfogása se fog drasztikusan visszaesni, sőt.

Régen sokat pecáztam pl úgy fehérhalra csak búzával etettem. Nem éppen egy versenykaja, a szerkó se volt éppen országos versenyre való. Nagy méreteket és sokat lehetett fogni jól kiválasztva a helyet, és bejött rá előbb utóbb a nagyobb hal is. 4,5 silstar teleszkópos bottal úszózva olyan súlya volt kézben tartani nem lehetett volna 10 percig se. :) Zsinór is 20 fölötti az előke se nagyon ment 20-as alá a bot durvasága miatt. Mezei pecán elég eredményesen lehetett vele horgászni fehérhalra.

De a harcsázót is bántják a keszegek ha a csali olyan lótetű, pióca, gilisztáról nem beszélve. Nem századmilliméterek hanem milliméteres eltérés a zsinórban és a horog 10/0 aztán próbálkoznak vele finomabb cucc híján. :) Ami nem egy nagy öröm harcsázás közben.

[ Szerkesztve ]

(#84314) horcsog válasza Gyok2 (#84312) üzenetére


horcsog
tag

Fluorokra is érvényes a monofilra írt szakító . Ha 10 kilós fluoro előkét akarsz 0,50 -es és vastagabban gondolkodj. Mennyire van értelme a fluoronak békéshalazásban az is egy érdekes téma. Szerintem leginkább ott van szerepe ahol merev előke kell a bojlizásnál. Nem a "láthatatlanságának" hanem a merevségének van nagyobb szerepe az előkénél. Kombi rignél pl fonott + fluoro és nem tudja kifújni a csalit a merevsége miatt. Ott használnak egész vastag méreteket is pont ezért nem a szakítója miatt. "láthatatlansága" mennyit számít a fene tudja nagyobb a füstje mint a lángja ennek a részének vsz.

[ Szerkesztve ]

(#84315) Gyok2 válasza horcsog (#84314) üzenetére


Gyok2
aktív tag

Azért az elég durva, de most már csak azért is elmegyek megnézni egyet közelről :)

Tiszta Windows rendes ház

(#84316) asuspc96


asuspc96
senior tag

Helló

Napszemüveg témát illetően, ki mit használ?
Próbálok beszerezni egy UV400-as polarizált szemcsit, viszont a legtöbb helyen nincs odairva, hogy mekkora a védelem, csak h van.

(#84317) jansky1 válasza asuspc96 (#84316) üzenetére


jansky1
senior tag

Skyrazer 500 a Decathlonból. UV szűrős (nem tudom, hogy uv400-e, eszerint a külföldi oldal alapján igen), polarizált. Nekem megfelel.

[ Szerkesztve ]

(#84318) andrew911 válasza asuspc96 (#84316) üzenetére


andrew911
tag

Nekem is egy Decathlonos Quechua MH590 van, UV400 tanúsítvánnyal meg polárszűrővel. Vezetni tilos benne, de horgászni tökéletes.

(#84319) jansky1 válasza andrew911 (#84318) üzenetére


jansky1
senior tag

Elvileg az enyémmel sem lehetne, de nem tudom miért. Valaki tudja esetleg? :F

(#84320) A Zéé válasza jansky1 (#84319) üzenetére


A Zéé
addikt

ott leírásában:
4. kategóriás lencsével tilos autót vezetni!
4. kategória: nagyon sötét lencse a rendkívül erős napsogarak ellen (magaslati hegység). A látható fény 92 - 97%-át elnyeli

Just a simple Lineman...

(#84321) jansky1 válasza A Zéé (#84320) üzenetére


jansky1
senior tag

Lehet én vagyok jata, de ettől még nem értem, hogy miért ne lehetne vezetni benne.

(#84322) iceQ!


iceQ!
addikt

Sziasztok,

Szeretnék venni Daiwa Ninja X Carp 10' (300cm) -es botot, viszont nem tudom hogy a 2lb-s bot mennyire lágy? Van ebből a fajtából 2 és 3lb-s is. Inkább behúzós pecához lenne ez a bot. Szerintetek melyiket vegyem?

Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS

(#84323) andrew911 válasza jansky1 (#84321) üzenetére


andrew911
tag

Ha bekötöd a szemed, akkor sem lehet vezetni, mert nem jut elég fény a szemedbe, itt már csak a határértéken lehetne vitatkozni. Ugyanígy a szélvédőt meg az első oldalablakokat sem szabad lefóliázni sötét fóliával.

(#84324) iceQ! válasza andrew911 (#84323) üzenetére


iceQ!
addikt

Fólizáni leszabad, csak nem sötét fóliával ;] ;] ;]

Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS

(#84325) andrew911 válasza iceQ! (#84324) üzenetére


andrew911
tag

Pont ezt írtam én is.

(#84326) iceQ! válasza andrew911 (#84325) üzenetére


iceQ!
addikt

ez is igaz :D

Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS

(#84327) Zoli bácsi


Zoli bácsi
őstag

Ha már fólia.....Igaz 19 éves az Ignisem, de pont most gondolkodtam el rajta, hogy le kéne fóliáztatni az ablakait. Dög meleg van benne, meg a bent lévő felszerelést is süti a nap.
Érdemes? Mennyit jelent?
Hátsó ablakokat, hátsó szélvédőt maximum erősségűre fóliáztatnám, úgy tudom lehet. Első ablakokat csak amennyi engedélyezett, hogy műszakin átmenjen.
Érdemes?

(#84328) horcsog válasza Gyok2 (#84315) üzenetére


horcsog
tag

Nézegesd meg őket. Nem lesz ennek jelentősége számodra, hogy nem valósak a ráírt szakítók. Az összes gyártó az összes zsinórnál ezt csinálja. Ez a horgászatodat nem fogja befolyásolni.

Csak a példa kedvéért, 56-os power pro fonott ami elég erős fonottak között egyik legerősebb még ma is, 56-os aminek a valódi mérete biztos több 56-nál not a knottal kötés nélkül mérve tud kb 25-30 kiló között. Berkley big game 75-ös mono kb tud olyan 15-20 kiló között . Ezt a monot régóta használom és ha elakadtam esélytelen eltépni. Csónakkal fölé állva evezőre rátekerve se . :) A fonottat ebben a vastagságban pláne. Fölé állni és kés ha nem enged az akadó . 10 kilós valódi szakító baromi komoly ám bottal húzva . Szóval ne zavarjon meg ez, hogy nem tud annyit ami rá van írva a fele is nagy szakító mondjuk 30-as zsinórnál. Rá van írva 12 kiló jobban vegyék aztán ha tudna 6-ot az is bőven jó szakító. Csak ha ráírnák 4,5 kilót sokan nem vennék meg .

[ Szerkesztve ]

(#84329) @mriya@ válasza asuspc96 (#84316) üzenetére


@mriya@
őstag

Polaroid :K

Bose, Philips hangcuccok a hardveraprón.

(#84330) jansky1 válasza andrew911 (#84323) üzenetére


jansky1
senior tag

Én simán vezetek benne. Ha nem tudnám, azt hinném, hogy valami hegesztő szemüvegről beszélünk :D

(#84331) atok666 válasza horcsog (#84328) üzenetére


atok666
őstag

En egyszer vegigmertem a zsinorjaim szakitoszilardsagat, de egyik se tudta az orson feltuntetett erteket. A legkozelebb talan a 20-as matrix horizon volt (3.8 rairva, 2.9-nel szakadt). 5-6 feltuntetett kilo mellett siman szakadtak 2kg-nal nel kisebb suly alatt..

Atok

[ Szerkesztve ]

(#84332) andrew911 válasza jansky1 (#84330) üzenetére


andrew911
tag

De a tiéd az CAT3, abban szabad is.

(#84333) andrew911 válasza atok666 (#84331) üzenetére


andrew911
tag

Van egy magyar srác, aki nemrég részletesen tesztelte a Tubertini Gorilla 0.22-t, érdekes eremények jöttek ki, de semmi meglepő.

(#84334) A Zéé válasza Zoli bácsi (#84327) üzenetére


A Zéé
addikt

hát egy fokkal talán később melegszik fel, ha le van sötétítve. De ha telibe veri a nap az autót, úgyis tök mindegy. Nem fél óra, hanem 40 perc után lesz rohadt meleg benne :)
Ennek ellenére szerintem jó dolog sötétíteni a hátulját. Pl. ha a horgászcuccot szállítom ledöntött hátsó üléssel, akkor sem látni, hogy mi van benn. Ha sokat vezetsz sötétben, akkor pedig a legeslegjobb dolog, mert nem olyan erős a mögötted levők lámpája. Nekem gyárilag színezett üvegek vannak a mostanin, az előzőn fólia volt, mindkettő jól működött.

Just a simple Lineman...

(#84335) horcsog válasza atok666 (#84331) üzenetére


horcsog
tag

Általában az átmérő is lefelé van szépítve. Az is eléggé befolyásolja a tesztet. Monofilnál is, fonottnál még inkább több a valós átmérő mint a megadott. Power pro még egy átlag fonotthoz képest méretpontos de ott is 56-nál simán 65-ös legalább. :) Aminél durva ott lehet 40-esként eladott az 60-as kb fonottaknál. Monofilnál is méretben 10% simán. 0,30-as mondjuk 0,33-as a valóságban. Ez pedig sokat dob a szakítóján , ha még méretpontos is lenne még jobban eltérne a valódi szakító. + a különböző kötések mennyire gyengítik azt nehéz még tesztelni is .

[ Szerkesztve ]

(#84336) Steady74 válasza Horvi (#84306) üzenetére


Steady74
Topikgazda

Miért pont a Matrix?

(#84337) Horvi válasza Steady74 (#84336) üzenetére


Horvi
őstag

Igazából csak kíváncsiságból kérdezem mert szembejött pár ilyen bot a pellet waggler bot keresése során aztán bőven olcsóbb volt mint mondjuk a guru botja.

Hello darkness, my old friend...

(#84338) asuspc96 válasza @mriya@ (#84329) üzenetére


asuspc96
senior tag

Az akart volna lenni na :DDD

Köszi a javaslatokat, decathlon eszembe se jutott, de akkor szétnézek ott :R

(#84339) asuspc96 válasza @mriya@ (#84329) üzenetére


asuspc96
senior tag

akkor mégis csak én írtam jól :DDD [polarizált napszemüvegek]

(#84340) @mriya@ válasza asuspc96 (#84339) üzenetére


@mriya@
őstag

én mint márkát írtam :K

[Itt, ni! :DDD ]

[ Szerkesztve ]

Bose, Philips hangcuccok a hardveraprón.

(#84341) Zoli bácsi


Zoli bácsi
őstag

Hansági csatorna, most. Két feeder csontival bevetve. Hoztam bolognait is de mikor húztam ki....
Nagy kár nem ért, 5e. Forintos,napi akciós ET. bot.
Nyárfaszösz, szúnyog hegyek,néha csipkedés a csontira. Csönd és nyugalom.... :) Meg csipetnyi 4G. :B

(#84342) iceQ! válasza Zoli bácsi (#84341) üzenetére


iceQ!
addikt

Hányszor volt vízben az az akciós bot?

Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS

(#84343) galervin93 válasza Zoli bácsi (#84341) üzenetére


galervin93
őstag

Ááá, rossz nézni. Hogy sikerült? Érdeklődj a Pecaplázánál, szerintem tudnak adni spicctagot, arról meg csak le kell melegíteni a gyűrűt és mehet is be a helyére.

Amire figyelni kell bolonál:
- szállítás - gyűrűk védelme például ezzel.
- összerakás/szétszedés (csúszó gyűrűk és tagok óvatos mozgatása, bottestet csak nagyon óvatosan szabad eközben szorítani, mint a matchbotoknál)
- fej feletti dobás lassú, óvatos mozdulatsor legyen (na ez meg pont nem mint a matchbotnál; egyedi technika, a hosszú erőkar miatt mindent megfontoltabban kell csinálni)
- bevágás is inkább egy fokkal lassabb, óvatosabb (te 30 centit mozdítasz a kezeden, a bot vége emelkedik sok-sok métert...)
- szákolás: botot tartó kéz oldalra, kb. mellkassal egyvonalban vagy kissé előre, jó magasra (60-70 fokra) kitartva, hogy ne zárjon be túl kis szöget a zsinór és a spicc, mert instant törik. Én szoktam kézzel is kivenni halat (sőt jellemzően csak így szoktam), az még nagyobb odafigyelést kíván, mert ugye mindezt guggolva kell csinálni, és a másik kézzel még a halért is kell nyúlni. Nem megoldhatatlan, de gyakorolni kell.
- csalizás hasonló mint a szákolás; ne hajoljon a spicc, csak minimálisan feszüljön a zsinór, éppen legyen olyan hosszúra hagyva a végszerelék, hogy kéznél legyen.

Szállításhoz: ha felszerelve szállítom, akkor valahová az orsótartóba akasztom a horgot, onnan tuti nem jön ki, nem akad táskába. Ha meg nem felszerelve szállítom, akkor létrán viszem a szerkót, és ennek meg a főzsinórnak a végére is megy egy-egy közepes méretű végfül, azokat hurkolom, és mehet is a peca. Még előnyös is tud lenni, ha ezt egy picit vastagabb zsinórból csinálja az ember, mert az ólmozás még kevésbé gubancolódik. Nekem 18-as főzsinór mellett 22-es zsinórból van kötve ez a rész, míg az előke max 16-os.

[ Szerkesztve ]

Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!

(#84344) iceQ! válasza galervin93 (#84343) üzenetére


iceQ!
addikt

Mindegy milyen bot, én mindre rakok spicc védőt. Sőt... a nyelek végére is rakok mindig, hiába van táskában. Legyen 5 vagy 25 ezer Ft-os bot.

Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS

(#84345) Gyok2


Gyok2
aktív tag

Nem mai történet (2008.), de hátha itt lesz megfejtés. Szigetközben fogtam egy halat, kb. 30cm körül, kárászosan kerek és dagi formákkal, viszont szép domolykós barna színnel, narancs úszókkal, és halszeletre jött. Léteznek hibridek, ez akkor vajon a két jellemzőjéből volt? :) Egyébként balin is van ott sok.

Tiszta Windows rendes ház

(#84346) Grillo válasza Gyok2 (#84345) üzenetére


Grillo
senior tag

Leánykoncér nem lehetett?

(#84347) Gyok2 válasza Grillo (#84346) üzenetére


Gyok2
aktív tag

Rövid/ebb tömzsibb volt, akkor már inkább bodorka, az is van sok. A szemszínre nem emlékszem, de inkább nem sárgás volt.
Talán ilyen, de kicsit tömzsibb: [link]
A fejformát nem néztem meg, az segítene, de nem domolykós, hanem kárászos rémlik.

Tiszta Windows rendes ház

(#84348) hermanyi válasza Gyok2 (#84347) üzenetére


hermanyi
őstag

Karika domi keverék .

Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)

(#84349) Zoli bácsi válasza iceQ! (#84342) üzenetére


Zoli bácsi
őstag

Volt használva, 4-5 alkalommal. Ugye egy 5m-es Nevis Nuovom volt, de nehezellettem. Na, azt nem lehetett volna eltörni sem.
Húztam szét a vízparton, ugye spicctaggal kezdem, a második csúszógyűrűt igazítottam, és húztam kifele a 2. tagot, mikor egy halk pattanás hallatszott .Ennyi.
Nem sajnálom, mert nem is igazán tetszett, nagyon "taknyos" volt, semmi gerince nem volt.
Na, gyönge 3 órát bírtam a csatornaparton. Mikor szerencsénk volt (asszonnyal voltam) lengedezett a szél, kicsit elmentek a szúnyogok. De valami iszonyat, mutáns szúnyogok, szúnyogriasztó nulla ellenük.
Rengeteg kapás volt, vagyis kishalas spiccrángatások. Ha kivettem, nem volt semmi hal. Ha hagytam, leszedték a csontit. Egy tenyeres kárászt tudtam fogni.
Feltételezem, ha maradok estefelére, akkor lett volna esélyem halat fogni. De nincs az az isten, hogy ottmaradjak.... ;]
Na, ezt a szakaszt dicsérték, azt mondják itt fogják a pontyokat, ismerős egyik nap 8 kilósat fogott. Igen tilalom van, tudom, én csontival, kis horoggal keszegnépre, kárászra mentem. Gondoltam, ha én kiülök, amilyen szerencsém van, ez lesz.
Mindig hínarasan vettem ki a végszereléket. Ezért meglebegtettem a csontikat technopufival, előkemagasságra, hogy a növényzet fölé kerüljön a horog. Ezzel lehet törvényt is sértettem, vagy nem is tudom..Mivel pontytilalom alatt nálunk csak élő csali a megengedett, kukorica, pellet, bojli tilos. Bár lebegtetés miatt tettem föl a hungarocell golyót....Mindegy, ellenőr sem jött, meg ponty se, úgyhogy mindegy. :K
Igazából pár óra nézegetés, halfogás nélkül, meg csapkodás-vakaródás után oda jutottam, hogy ez így nem nyerő, ez nem szórakozás így, ez nyűg. Összepakoltam. Láttam több pecást, elszántabbakat mint én, vagy jobban fölszerelkeztek a vérszívók ellen..De hogy többen voltak kint, ez azt mutatja, fognak ezen a szakaszon. Itt nem szoktam horgászni, ez a Bősárkány feletti szakasz, 2-3- km-rel visszább a torkolattól, ahol a Csatorna belefolyik a Rábcába.
Egyrészt úgy gondolom, az én szerencsétlenségem, meg türelmetlenségem az oka hogy nem igazán fogtam, de úgy vélem, ebben az időszakban már a reggeli, meg esti órák a nyerők. De ha nem lesz szúnyoggyérítés, akkor nem tudom mi lesz, már itt Kapuváron is zúgolódik a lakosság, hogy nem lehet kimenni este a teraszra. És akkor ez a városi mennyiség semmi, ahhoz képest ami a Hanyban' van. :U
De szombatra már itt beígérték a gyérítést.
Az eltört bottal nem foglalkoztam. Hogy kimentünk pecázni, megálltam a pékségnél, kifli, nasi, süti..Többet fizettünk az uzsonnáért, mint amibe a bot került. Holnap viszik a kukát, nem fért bele, úgyhogy kisflexel kompatibilissé tettem. :K
Nem akarok vele kínlódni, szerelgetni, Pecaplázával bajlódni. Fél éve napi akciózzák, nem igazán veszik, nem fogyott ki a készlet, gondolom nem véletlen. Ötezer forintos, öt méteres bottól mit várhat az ember..? Ezt. ;] Pont. Van másik. Egy szintén napi akciós ötös Tevere bolo is van, meg hatos Tanaka....Az is napi akciós volt. Csak ez volt elöl, ez akadt mindig a kezembe. Persze, mert be se tettem a tároló szekrénybe, a garázs falának volt támasztva, kéznél volt mint az inas füle.
Asszonynak bogarat tettem a fülébe, hogy menjünk le a Rábára valamikor. Szó szerint bogarat tettem... :D Junius elején-közepén szoktak rajzani a szentjánosbogarak, a Rába parti erdősávban rengeteg van. Sötétedés után csodálatos az erdő. Milliónyi apró lámpás.
Remélem arra is lesz szúnyog gyérítés. Soká tartott ennyi mindent leírni, egyrészt mert megint kisregényt írtam, másik meg ne tudjátok meg, közben mennyit vakaróztam. :D
Ezért vártam én a jó időt..... :W
Ja, lényeg.
Explorer Bolot ne vegyetek. Ha rám hallgattok, semmit, ami Arno.
Nyugat MO-ra jöttök horgászni, pláne a Hanságba, szúnyogriasztó legyen, több fajta, kombinálva.
Elkövetkező hetekben ha kint maradtok estig, figyeljétek a vízparti erdősávot.
:)

(#84350) Ibituba


Ibituba
aktív tag

Zoli bácsi! Tőled olvastam hogy mentősként 20% kedvezményed van a fisch kfthez ha jól emlékszem. Tehát mondjuk a győri dunacenteres horgászboltba is. Ez pontosabban a Magyar egészségügyi szakdolgozói kamarai tagsági kártya után jár, vagy ez speciális mentős kedvezmény"csak" ? Köszönöm a választ.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.