Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
-
LOGOUT
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
diablo1984
veterán
válasz
Zoli bácsi #85399 üzenetére
Jaja, volt balaton és azt hiszem tisza botunk is, jóféle 2 részes üvwgbot, sárga, piros, kék színben, azok mindent is kibírtak.
[link] -
Zoli bácsi
őstag
válasz
diablo1984 #85398 üzenetére
Köszönjük!
Biztos hogy átmatricázott kínai bot. Turista horgászjegy mellé jó lehet.
Eszembe jutott a névről a régi, 80-as évekbeli Hokév-os botsorozatok ideje. Akkor volt "Balaton" "Velence" meg hasonló nevek...Meg "Úttörő" és "Pajtás" -
diablo1984
veterán
Ha valaki gondolkozik a Lake Balaton feeder botokon, akkor egy kis tapasztalat(fater vett magának 2db 390est):
Összerakása szép, gyűrük rajta nem nagyok, de nem is igazán kicsik, mondtatni a klasszikus közepesek. A bot felülete matt szürke, alatta valami keresztszövés van, hangja mintha egy csövet kopogtatnék, a spiccből 2 karbon, 1 üvegszál, nyele rövid, mint egy gyerekbot, kellett volna még 15-20centi parafa. Az egyik bot egyik tagjának a vége ferdén van vágva, azon a gyűrőkötés cérnája el is van csúszva. A felíratok az látszódik, hogy utólagos cucc, biztos valami kínai bot, amit itthon matricáznak...
Működése: hát 150g-os a bot, de ez nem hajlik, a spiccig rugalmas, utána egy acélkaró rugalmassága van, 6os ponty alatt is a zöld spiccel majdnem a sugárhányás tört rám, egyszerűen idegenképt hat a spicc benne, annyira nem hajlik a bot, a dömés long cast botom ami 180g-os, na az mellete lightos botnak tűnt.(igaz nem egy árkategória, de na 150g vs 180g, de akkor is..).
Aki rövidnyelű dióverőt keres vicces akcióval és olcsón, akkor ez az ő botja, aki a lágyabb botokat kedveli(mint én), annak a Balaton hallatán csak a tó jusson eszébe, ez a bot ne. Volt már olcsó arno feederem, de az 5-6e ft volt, de az még így is rugalmasabb volt(igaz összeszerelés minőségre nagy szórású), de legalább olcsó. Gyanítom itt a 150g dobósúly egy biztonsági tartalék lehet... -
Zoli bácsi
őstag
válasz
@mriya@ #85396 üzenetére
Igen, Energoteam gyárt(at)ja, forgalmazza. Szerintem jobban járnál a magnéziumházas akciós Nevissel, amit linkeltem. Kettő közül meg szerintem mindegy, vedd amelyik tetszik, kb. egy szint.
Más: Voltunk a helyi Lidl-ben, mellette meg nagyon újítgatnak egy boltot, most teszik föl a cégtáblát...."Szákó horgászcentrum"
Nafene, rá is írtam a mesterre, mivaaaaan? Írta, hogy 10.-én költöznek ide.
Közelebb is lesz, nagyobb bolt is lesz.......
Sokba fog ez nekem fájni......... -
@mriya@
őstag
válasz
Zoli bácsi #85389 üzenetére
Az első L&K,
a második Bokor. -
törölt tag
válasz
lbandi777 #85394 üzenetére
Akkor szoktam pergetni ha valamiért nagyon jó időszak van rá. Süllőre télen akkor a harcsákat nem bántom de süllők összebandáznak és esznek, harcsa kívülről akadna sokszor. Vagy tilalom után májusban ha olyan az idő nagyon fogós gumihalazással süllőre. Vagy este wobblerezni sötétben év közben ha minden klappol. Villantókkal támolygókkal csónakból medertöréseknél estefelé de még nem sötétben ugyanott gumihallal is harcsára .
Ha most napközben a mederben süllőznék akkor csak tapogatva fűzött hallal. Viszont most szeptember végéig kb csak kuttyogatás harcsára . Kuttyogatás eredményesebb ebben az időszakban mint a pergetés de azért lehetnek meglepetések. Ilyen nyári kánikulában nem szeretek süllőzni igazán, hamar elpusztulhat , nem lehet lekötni se . Harcsa bírja a meleg vizet, nem kell félni ha pár napra is lekötöm bírja esetleg nem akarom azonnal elvinni valamiért. Meg kevésbé is érdekel a süllő mostanában mint a harcsa.
-
lbandi777
aktív tag
válasz
#13935616 #85393 üzenetére
Én nem dobok villantót soha ,ez ilyen régi beidegződés amikor gyerekként dobáltam a mepps-et aztán szétcsavarta a monofilt.Csak gumi- vertikál néha wobbler. 90%- ban pergetek ,csónak nagyduna egyedül ,nézem a szonárképet hol van valami a víz alatt kövek akadók, és szinte mindig olyan helyen állok meg amit part-ról nem lehet meghorgászni.
-
törölt tag
válasz
lbandi777 #85385 üzenetére
Mindebből arra lyukadok ki, hogy lehet nálad egy kazal fém de ha van 3-4-5-ös mepps körforgód, meg néhány heintz és effzett és orkla kanalad különböző méretekben akkor már minden esély megvan a halfogásra. Emellett lehetne ott egy aliexpressznyi ilyen olyan fém, de minek ha ott egy eredeti effzett ami úgy mozog ahogy kell és lassan lehet húzni anélkül szántaná az alját benne van ami kell a halnak már csak dobálni kell minél többször.
Elég néhány csali is csak amíg az letisztul mi az néhány és milyen szitura az időigényes lehet.
MInt a pontyozásnál ha van kukoricád akkor már olyan nagy baj nincsen.
Lehet bonyolítani is persze.
-
Batib
őstag
08. 07. hétfőtől, horgászcuccok a Lidl-ben. Hátha valakit érdekel.
-
törölt tag
válasz
Nagybátyám aki megszállott pergető csak perget szinte és mártogat máshogy nem is nagyon szeret horgászni csak ha eltéveszti. Nála ez úgy néz ki több ládát visz ki magával pergetéshez, az egyikben a gumicsalik a másikban a wobblerek, a 3 dobozban a kanalak.
Nagy teherhordás kell levinni a csónakba . Aztán felrak 1-2 db-ot egy horgászaton főleg ha van kapás rá. Ő 20 évvel idősebb nálam és gyerekkorától szeret pergetni. Wobblerei között nem 1-2 olyan van ami szerintem soha nem volt megúsztatva. Ilyen ez a pergető műfaj megértem a kísérletezést új csalikkal a szándékot valami extra fogósat találni. Már abban a szakaszban vagyok a meglévőeket erőltetem leginkább legyen elég ennyi választék a halaknak.
Ha nem elég akkor majd máskor.
-
törölt tag
válasz
Kb olyan 34-5 évvel ezelőtt pergettem először akkoriban csináltunk körforgókat sárgarézből kanalakat is, csukázni . Azóta inkább gyűlnek a csalik mint fogynak. Gumihal fogyóeszköz állandóan fenéken horgászva beszakadás azért van, de nem tömegesen az se, vannak abból is olyanok a ládámban lehet 20 éve vett és még mutatóba megmaradt.
Gyűlnek a wobblerek , kanalak, körforgók, gumihalat ha valamit jónak találok veszek pár csomaggal legyen tartalék, aztán utána lehet nem annyira horgásztam vele.
Plano nagy láda szétnyitható 6 polcos amit viszek pergetéshez, benne azok a csalik amiket használni is szoktam. Wobbler, gumicsalik, és fémek . Az nagyjából tele van. Otthon amiket nem annyira használok de átnézve biztos lenne benne használható, vagy ha más nincs jó lenne még valamire. Szerintem ha ezekkel nem tudok halat fogni akkor nem csalin fog múlni.
Eleve nem cserélgetem minden 10. dobás után, lehet egy pecát végighorgászom 2-3 műcsalival, vagy wobblerezésnél akár ugyanazzal. Csak a ládámban amit viszek lehet van olyan csali 10 éve nem volt vízben. Szóval amit csak viszek egy pecára nem tudnám a töredékét se kipróbálni aznap mit szólnak hozzá a halak.
-
törölt tag
válasz
Vannak olyan esetek is amikor végigpergetsz olyan pályát amin tudod van süllő, nagyon valószínű van süllő. Nincs érdeklődés, előveszed a tapogató szerkót fűzött hallal és centire centire átfésülöd és fogsz nem egy süllőt. Sőt van olyan is fűzött halra élő halra semmi küsz/bodorka, és ugyanakkor ugyanott felraksz razbórát élőt és több süllőt is kiveszel onnan. Razbórára élőre a döglött süllő is rámozdulna kb amikor nem eszik egyáltalán.
Milyen időszak van, pl ívás után amikor zabál, vagy télen amikor összebandázik a süllő a pergetés nagyon eredményes. Pl most gumihalazni vagy tapogatni mártogatni sokkal többet fogsz fűzött hallal dobálva . Tavon főleg.
Már nem is tudom mit akartam kihozni az egészből.
Ja igen azt ,hogy én nem kísérletezek ezekkel a kínai gumikkal és wobblerekkel meg egyéb ilyen noname valamikkel. Ez nem azt jelenti nincs értelme, vagy ne lehetne találni nagyon jót köztük. Nem jellemző , hogy nagyon sok műcsalit beszakítsak, felszíni wobbler nem egy beszakadós dolog, gumihalazni se szoktam akadó kellős közepén ott más módszert választok. Fenék közelben horgászva eleve akkor műcsalizok ha tudom nem nagyon akad. Anyagi része nem indokolja így horgászva .
-
törölt tag
válasz
galervin93 #85384 üzenetére
Minél nagyobb a halsűrűség annál jobban kijöhet a különbség . Még egy fenekező pontyozásnál is lehet úgy horgászni lényegesen kisebb esély legyen mint ami a helyben benne van. Aminek része lehet a csali is mert azért lehet olyan csalival is pontyozni ami abban az évszakban nem túl ideális. Szerelék összeállításáról , és a horgászatról nem is szólva. Pergetésnél pláne, legfogósabb csalit is lehet úgy vezetni ne kapjon rá semmi.
Hát még egy olyan csalit ami nem ideális ott valamiért. Csak egy sima fenekezős pontyozásnál sokszor látok úgy horgászni embereket , mindegy mi van a horgon . Kocka tavon így is fog biztos valamit de lehet 10 x annyit lehetne fogni egy bottal.
-
lbandi777
aktív tag
válasz
#13935616 #85379 üzenetére
De leírtam hogy nem ment az erőmű " állt a víz" nálunk ez olyan Százhalombattán mit egy dunai öböl ilyenkor.
A csali cserélgetés is érdekes ,nem igazán hittem benne ,de 2 hete találtam a Dunán egy helyet ( csónak)
Kb. 3 méteres helyen forgott- tört meg a víz ahol tudtam emlegetni a gumit 1,5 órát pecáztam rajta volt kb 30 kapás ebből jött ki kb. 10 hal sok méreten aluli köves- fogas de volt köztük 2 db. kb. 35 centis köves és 1db. 1.5 kilós fogas.Na itt volt hogy kezdtem zöld gumival az első fél óra jó volt aztán ahogy jött fel a nap úgy fogyott a kapás ,cseréltem gumit csak gumit de ugyanolyan méretüt tettem fel ugyanoda dobva már az első dobásra jött a kapás. -
galervin93
addikt
válasz
#13935616 #85383 üzenetére
Pontosan. Szoktam is jókat mosolyogni a kérdéseken, hogy "akkor most a mangós, az epres vagy a döglött macskás pellet legyen??"...
Mondjuk pont az agyonhorgászott kockatavakon fordulhat elő, hogy valamelyest élesebben lehatárolható a dolog, de hogy ezt monitor mögül senki meg nem mondja, az is szent. -
törölt tag
válasz
galervin93 #85382 üzenetére
Pergetésnél főleg az van amiben bízol azzal dobálsz sokat. Ezért többet fogsz vele biztosan mint ami csak a dobozban pihen. Ezért még többet dobálod.
De nagy vonalakban más módszereknél is ez van. Pl én ha csalihallal harcsázom csak bodorka , vörösszárnyú tavon. Ha pl kárásszal csalizva kellene kiülni tavon már félig fel is adnám. Más meg kárásszal fog és csak azzal horgászik. Vagy pl pontyra fenekezőn tavasszal kedvenc csalim gyöngykukorica. Lehet az egész tavon nem horgászik vele más .
Szoktam vele fogni, más meg mással fog biztos az a kedvence azt erőlteti és ha gyöngykukoricát kellene felrakjon inkább hazamenne.
-
galervin93
addikt
válasz
#13935616 #85380 üzenetére
Fején a szeget, erről szól az egész peca: "Azt tudom megeszi és bízom benne."
Nagy vonalakban ugyan lehet mondani, hogy egyik vagy másik csali fogósabb mint a másik, de hogy egy adott pillanatban a kapás azért következett be, mert pont az a csali volt fent ami, na ez nagy merészség... ...mégis erre épít minden gyártó, minden marketinges.
Erre szoktam azt mondani, hogy horgászni kell, és nem állandóan a boltokat lesni-túrni a legújabb akármi után. -
törölt tag
válasz
lbandi777 #85373 üzenetére
Amit én mostanában próbáltam elmúlt 1-2 évben rapala v blade mint új csali a számomra. Lehet vele halat fogni bevontatással használtam nem vertikálozni. De fenéken bevontatva max nagyon akadómentes terepen tudná kiváltani a gumihalat . Különben sokkal drágább és annyival nem fogósabb a guminál . Van benne lehetőség mert vízközt este is lehet használni mint a sebilet . Vertikálozni még nem is próbáltam vele pedig arra lenne a legjobb. Süllőző méretű inkább de biztos megenné a harcsa is ha az orra előtt van de nincs nagy súlya inkább süllőre való.
-
törölt tag
válasz
Csak azt akartam mondani ezzel, hogy millió féle műcsali van és ha kísérletezel rábukkanhatsz olyanra ami nagyon fogós valamiért. Lehet lesz olyan a sok noname csaliból 1 ami mindennél többet tudna pont akkor de melyik az a millióból? Mert mindegyikkel lehetne fogni valószínűleg halat kisebb nagyobb erőfeszítéssel.
Csak közben mennyit lehetne fogni egy klasszikus rapalával pl.
Ugyanígy vagyok pl az effzet kanalakkal. Van millió féle kanál de ha veszek is valamit próbaképpen biztos visszarakom az effzetet előbb utóbb.
Azt tudom megeszi és bízom benne.
Másik része amit te is mondtál a csalinak a drótozása mennyire erős az egész ha ezt nem tudom biztosan akkor csak nagy halnál derülhet ki. Nekem annyit nem ér egy ilyen csalival való kísérletezés esetleg kitépi belőle a horgot aztán fogom a fejem minek rakok ilyen vackot fel, végre van jó hal és ezért elmegy.
-
törölt tag
válasz
Folyó sokat segít a műcsaliknak. Áramló részeken. Sokkal eredményesebb is a pergetés , könnyebb ilyen szempontból mint tavakon. Sokkal lassabban is lehet vezetni és veret rendesen , szinte helyben tartva is.
Szóval nagyon rossz csali kell legyen amivel folyóvízi pecával nem lehet valamit kihozni. Szerintem egy cipőkanálra ráeszkábálsz egy horgot azzal is valamit lehetne kezdeni.
Haveromnak a seprűnyélből faragott rapala utánzatairól már meséltem . Nem sokat csinált 3-4 db-ot próbaképpen bemázolta festékkel ami volt otthon , terelőlap valami műanyagból kivágva ami szintén volt otthon. Azt a 3-4 db wobblert mind elvitték a harcsák. Olyan méretűek 20-as fonottal már azt kellett nézni mennyi van még az orsón.
50-esek legalább . Jó 11-13 centis husky utánzatok voltak amennyire emlékszem . Na az még egy jó csali Dunán Husky zátonyokon pl este, vagy a jó öreg Original az meg bárhol jó lehet csendes vagy nagyobb áramlásban is.
-
Interceptor
addikt
válasz
galervin93 #85376 üzenetére
Grat, azért ilyen nehéz körülményekből kihozni valami értékelhetőt nem lehet egyszerű.
Valamennyire látom a nehézségét így értékelni is tudom, mert néha én is úszózom(tavaly legutóbb), bár a közelébe nem vagyok azért ennek szintnek. Amúgy idén még csak pergettem
-
A Zéé
addikt
válasz
galervin93 #85376 üzenetére
gratgrat!
Én már megvárom a strandok bezárását a Balatonnal, pedig nagyon vakaródzik nekem is egy ottani matchezés, de a mólókra kiülni nem szeretek, itt a nyugati végén meg minden másnak annyi lett kb. Csónak -aminek helyet találni kb. lehetetlen-, vagy a mólók. Szinte mindenhonnan ki lettek túrva a pecások. -
galervin93
addikt
válasz
galervin93 #85374 üzenetére
Tegnap délután-este kiugrottunk a zamárdi mólóra, mondom spiccbotozunk egyet... Északnyugati szél azt mondja: nope.
Elő se vettem őket, hát megtartani nem lehetett. Feedert elvből nem hoztam a nyaralásra, pedig a hosszú előkés cucc bármikor megy, de akkor is matchezni akartam, ha törik, ha szakad... ...hát ez most bömbölt.
12-es úszóval kezdtem olyan bő 25 méterre, a víz métertíz körül. Akkora hullámok voltak, hogy a 30 centis úszó a testétől az antennáig minden hullámnál kiii, beee, kiii... ...oszt vedd észre a kapást.
Némi szenvedés után felraktam egy 16-os úszót, ezzel legalább a dobás könnyebb volt, meg leterheltem a zsinórt vagy 6 gramm ólommal. Olyan 3 gramm volt a "jelző", ez érintette a feneket, felette bő arasznyira megint 3 gramm "főólom". Előke 30 centi, ez papíron a fenéken volt, de ugye a hullámzás miatt szó sem volt erről, gyakorlatilag "valahol" a fenéken vagy a környékén volt.
Végül mire ez mind összeállt, nagy nehezen sikerült azért pár szép keszeget és bodrit elcsípni, meg két törpét. Mindeközben a Tihany mögött lebukó Nap fénye festett meg mindent, lágy meleg szél... Zseniális élmény.
Mindig elmondom, most is - nekem ez a balatoni matchbotozás a világ teteje.
Jöttek még ki páran a mólóra, kocafenekező, methodos, de semmit nem fogtak.
Nagyon jó peca volt, még ha darabszámra is nem hozta a szokásos fílinget, a Balaton-élmény megvolt. -
Interceptor
addikt
válasz
galervin93 #85342 üzenetére
Másfeles süllő volt az eddigi rekordom, annak is örülnék ha végre tudnék ilyet fogni
#85351 lbandi777: Daiwa J-Braid GRAND X8 0.06mm a hivatalos adat.
Amúgy jó összhangban van, jól lehet vele terhelni a botot, nem szakad.
Nagyobb busa is kijött már ezzel az összeállítással, keményre állított fékkel, hogy utána meghúzni alig bírtam kézzel. -
lbandi777
aktív tag
válasz
jackal79 #85372 üzenetére
Én tavaly kezdtem a kínai vonalat.Előtte csak rapala yozuri stb.( mondjuk inkább gumizni szeretek vagy vertikál jigesen vezetve)
Tavaly vettem egy kínai faszitól gumikat elég sokat,kaptam tőle ajándékba egy 13 centis horgok nélküli wobblert( 3 horgos felszíni).Lementem dobálni nem ment az erőmű nálunk ált a víz,dobtam mindent is semmire még egy koppintás sem volt, poénból felraktam ezt a kínai csodát számomra teljesen suta billegő mozgása volt,az első dobásnál lekövette egy 2-es forma csuka,az utána lévő fél órában fogtam vele éppen méretes süllőt ,kiscsukát egy kb.3 kilós harcsát és egy SÜGERET.Nem hittem el ami történt.
Ezzel csak azt akartam leírni hogy a számomra szemétbe való csali is lehet jó,ha a halnak éppen az jön be valamiért. -
jackal79
aktív tag
válasz
lbandi777 #85362 üzenetére
Rapala nálam is alap ( SR, SSR, TE, Tail dancer, original), ezeket nem is váltanám le. Jackall, Megabass, Heddon, Salmo, Sebile, Barkley, Shimano, Daiwa, Yozuri amiket használok még. Ezek közül jó párat Japánból, Szingapúrból rendeltem horror áron. Viszont ez nem azt jelenti, hogy márkafüggő vagyok, régebben vettem noname wobblereket, de csak a kínlódás volt velük.
-
sasa311
veterán
Sok vadviz után kicsit kimentunk faterral az ordasra ma. Jó f0s idő volt, hurrikán, néha eső.
Jött 20 ponty, egy pár keszeggel15 volt a legnagyobb, meg pár 10+.
De mellettünk a sporik olyat aprítottak, szerintem 8 kiló alatt egész nap nem fogtak, de vagy 20-at ők is kiszedtek.
-
saen
veterán
válasz
lbandi777 #85361 üzenetére
Azért a sok hozzászólásban van sok olyan akit elvakít az ár és minden szart is ajánl. Itt is érdemes értően olvasni és kiválogatni az érdemi hozzászólásokat. Imádom az olyat amikor valaki leírja, hogy most bontotta ki a csomagot, de nagyon szuper minden, de még ki se próbálta. Az ilyenekkel sokra nem megy az ember...
-
törölt tag
válasz
lbandi777 #85366 üzenetére
Olyat ami nincs végigdrótozva nem is raknék fel. Dunán olyan műcsali max nagyon finom pergetőcuccra ahol mindegy mert az egész cucc gyenge nem csak a csali. ssr-nél a kulcskarika , horog csere. De ha megakad mindkét horog mint ahogy nálam is volt akkor akármilyen erős horog hármasban tudja gyűrni. Rapala magnum horgok vannak a 9-es dunai shadokon cserélve azok elég masszívak. 2 részesnél a csuklója ha mindkét horog akad akkor meggyűrheti utána max kulcstartónak. J-ket elég sokat dobálom azok is nagyon fogósak csak csendesebb részeken teljesen kőig elhúzva süllők már 100 éves csali de nem tudják megunni.
-
törölt tag
válasz
lbandi777 #85362 üzenetére
ssr 7-9, j 7-9-11-13. Ha semmi mást nem viszek le a Dunára esti wobblerezésre akkor is van minden ami kellhet csaliban vsz. Ezeket beszakítani nem szoktam leginkább úgy lesz végük a kövek között letörik a terelőlapjuk amikor kiveszek egy halat és vergődik odacsapja kőhöz pár kulcstartóm már van így nekem is.
Vagy a harcsa elviszi ez lehet a másik végük ezeknek a felszínieknek. Beszakadni nem nagyon szokott elakadás miatt. Vagy megmorzsolja a harcsa kétrészeseknél ha mindkét horog akad . Van egy ssr 9-esem is vadi új volt megfogta a harcsa sfc-t pont amit mondasz, megmorzsolta egy kicsit elraktam emlékbe úgyis csak megszívta volna magát vízzel ha tovább használom. Horgok össze vissza hajlítva lecseréltem 3x erősségű ownerre de széthajlította. Megfogtam azért 1 ága még tartotta a gerebenfogai között volt szerencsétlen wobbler.
-
törölt tag
válasz
4Grider #85341 üzenetére
4 évszak a Tiszán vagy valami ilyesmi címmel fut a videó , van vertikális peca is benne. Azt hittem arról van szó. Ott szerintem sebile vagy valami koppintása szerepel . Amikor ez olyan sikeres lett akkor sok gyártó lekoppintotta vagy valami nagyon hasonlókat kihoztak.
Valami másik videóról lehet szó gondolom.
Annyira nem vagyok naprakész Dömevideók ügyében. Tavi filmjeit már általában átlapozom mert fárasztó ez a sok pontyfogás feederrel a legújabb szupercsalival.
Egyébként szerintem egy jól súlyozott twister vagy gumihal hasonlóan jó lehet vertikálozni. Süllőre is harcsára is jó lehet kb úgy mint ezek a vertikál wobblerek.
-
lbandi777
aktív tag
válasz
jackal79 #85359 üzenetére
Én már nagyon kevés neves gyártó cuccot használok pedig márkabuzi voltam.Ami mindenképpen van nálam az a rapala ssr 7-9 sfc,harcsára a ragadozóna győr saját csalija a big eye crank,horgot ólmot zsinórt (csak gosen)nem veszek kínait,horog gamakatsu,cheburaska fb. Bocsi Péter gyártja.Botot még nem vettem ali.-ról viszont orsót már igen,tsurinoya fs 5000 nagyon jó cucc.
. -
lbandi777
aktív tag
válasz
jansky1 #85357 üzenetére
Fb. Pergető horgászok kínai cuccok csoport.Ide lépj be.
Milliónyi orsó- botteszt ,műcsalik.Nincs hangzatos marketing,a felhasználók leírják a tapasztalataikat ,ami szar azt is,gyakorlatilag ha nem kísérletezgetsz akkor nem nagyon tudsz mellényúlni.( én is az ő tesztjeik alapján rendelek) -
A Zéé
addikt
válasz
jackal79 #85359 üzenetére
azt mondjuk kínai cuccoknál bele kell kalkulálni, hogy néha jöhetnek szarok is.
Nekem legalábbis sikerült venni onnan olyan wobblert, ami instant kulcstartó lett.
Meg a Spinmad-hoz hasonló blade csaliból is olyant, amiből az egyik szállítás működött, a másik nem. Egyszerűen bárhova akasztottam, nem mozognak.
FB-n van 1-2 ilyen csoport ami ezzel foglalkozik, érdemes lehet azokba belépni, és figyelni, kisebb eséllyel szalad bele vacakba az ember. -
jackal79
aktív tag
válasz
lbandi777 #85356 üzenetére
Nem használtam még az Ali appot, sőt magát a webáruházat sem. Az árakat elnézve viszont elkezdem a használatát
Jó ideje szemezgetek már a kínai cuccokkal, de még nem jutottam el addig, hogy rendeljek is. Sok helyen olvastam már, hogy minőségben szinte az eredeti csalik szintjén vannak. Rapala, illetve japán wobblerekkel horgászom, amikor betépek 1-1 db-ot sok esetben majdnem elbőgöm magam, főleg a nehezen beszerezhető, qva drága japán wobblereknél. Na ezért is csábító a kínai cuccHogy legyen szó 1 kis pecáról is:
Tegnap lementem egy gyors pecára, menetrendszerint megérkeztek a balinok fényváltáskor.
-
jansky1
senior tag
Rossze helyre válaszoltam.
(#85353) jackal79:
Vannak olyan szállítási módok, amiknél kell plusz díjat fizetni (cainiao), az aliexpress standard shipping meg aliexpress saver shippingnél csak ÁFA van. A különbség az, hogy melyik országba érkezik Kínából a cucc. Amit nálunk léptetnek be, annak van plusz vámkezelési díja, az ali standard, saver shipping más EU-s országba érkezik jellemzően, felülragasztják a címkét, onnantól meg ha beér Mo-ra, már nem birizgálják.(#85356) lbandi777 : Ez a durga süllyedő, vagy lebegő?
Vicces a leírása alin: Decor: This cute puppy statue is a perfect decoration for your home, office, living room, bedroom, kitchen, dining table, etc. it can be used as a gift to friends and family.(#85348) xbrbiz:
Köszi, tényleg ennek a Spinmad Kingnek tűnik. -
-
galervin93
addikt
válasz
4Grider #85344 üzenetére
Való igaz, persze, amur amúgyis más világ, illetve nem mindegy, mekkora halakra is horgászik az ember, azért ha a 10+-os malacokat kell sorbán húzni, ott kell a szerkó. De amikor a "teszkóspontyos" tó partján szedi össze az ember az elhullajtott előkéket, rozsdás horgokat, és jönnek elő a földből a hajókötelek a horgonyokkal, akkor felmerül a kérdés...
Amúgy valami tényleg megindult a finomabb vonalon, igaz nálunk nagyon a feederen van a hangsúly, de ez is haladás, hogy legalább abban a szakágban egyre többen kezdenek el finom cuccokkal nyomulni. Ki tudja, még a végén eljő a kánaán, mindenki spicc, match, bolo, rakós botokkal fogja kergetni a halakat, kötik majd a 8-as pókhálóra a 22-es szunyis horgot...
-
lbandi777
aktív tag
válasz
Interceptor #85334 üzenetére
Nem pe 0.6 az a zsinór?
00.6 fonott 14 grammos bot szerintem nem barátok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen autót vegyek?
- Tudományos Pandémia Klub
- Windows 11
- Gaming notebook topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen videókártyát?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- DOOM: The Dark Ages - Megérkeztek az első értékelések
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI MPG Z590 GAMING FORCE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A16 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest