Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Milyen mosógépet vegyek?
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
-
LOGOUT.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PpenoO
őstag
Ma jártam a Sinkár tónál (elmentem mellette) de nagyon megfogott a vadregényes dimbes dombos környezet. Ha lenne valakinek kedve elnézni oda (persze Steady74 szervezi a bulit), jelezzen.
-
sasa311
veterán
válasz Zoli bácsi #84250 üzenetére
Igen. Én is így vettem tavaly. Idénre meg elfogyott és össze vissza hamukaztak a peca plázában, szerintem már nem is lesz.
Nincs vele különösebb baj amúgy, bármit el lehet vele dobni, de valamiért nekem nem szimpatikus, nem tudom megmagyarazni mi a bajom vele, úgyhogy csak busara használom.Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?
-
KunEmber
senior tag
Egy ponty megtépett, megint a hülye horogkötés volt rossz. Amúgy pinki + keszeges etető + 20 méter. A Dunát engedik keményen, épp csak elég volt a harmincas kosár. Nyirfaszöszre azért figyelni kellett.
Gyönyörű halak jöttek ma, a pontyos sztori mérgezi csak a lelkem, a többivel elégedett vagyok.
http://youtu.be/Ti8O5RbsQxg
-
lockdown90
senior tag
Sziasztok!
Kicsit kapcsolódva témához, fenelkező busázásnál is ajánlott a fonott zsinor vagy oda mehet valami erősebb mono, mondjuk 0.30+-os?i7 13700k - 32Gb DDR5 - RTX4070S
-
Grillo
őstag
válasz Zoli bácsi #84256 üzenetére
És mi a tapasztalat a motorral?
-
jjohn
aktív tag
Most apad a Duna.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz Grillo #84258 üzenetére
Ferdén állt a hátsó kerék, szorult az első fék, ingadozó, leálló alapjárat... első 300 km.
Keeway gyártotta alkatrészekből Olaszországban összelegózva. (Benelli)
Szerintem mindent elmond a belé vetett bizalmamról, hogy úgy indultam el, asszonynak lelkére kötöttem, telefon legyen nála, ha értem kell jönnie, mert este megyek dolgozni.
A stílus tetszik, nem erős, de nyomatékos motor, 90-100-al a világból kimegy pöfögve.
Nem Honda minőség. Az ára is fele, persze. Dög nehéz, feltankolva, dobozolva szerintem 230 kg, minden alkalommal, ahányszor használom, közel van hogy elránt, alig bírom megtartani.
Vegyesek az érzéseim. Egy CB500 Hondára sajnáltam kiadni 3 misit (Mire kihozod, hidd el annyi), erre meg sajnálom hogy kiadtam az 1,68 misit..Vagyis mire kihoztam, inkább kettőt.
új, jól néz ki, megnézik...ennyi. Hobbi motornak elmegy. Olcsóbb, mint venni egy Pannóniát, aztán azt felújítgatni. Napi szinten dolgozni járni eszembe nem jutna megvenni, nincs meg a bizalom. -
Gyok2
senior tag
-
iceQ!
addikt
Nyárfa szösz megjött, így a Szavannán csak 2 halat sikerült fognom 36 óra alatt.
1. 12.3 kg
2. 13.7 kgSzerencsére így nem betliztem le a másfél napot.
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
sasa311
veterán
válasz lockdown90 #84257 üzenetére
Én a fenekezoket levaltottam 40es monora. A dobást az is bírja de sokkal jobban süllyed és nem is gubancolodik...
Iceq
Rsd-n is annyi van le kellett cserélnem a botot, mert kisspiccu feederrel lehetetlen horgászni...[ Szerkesztve ]
Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?
-
iceQ!
addikt
válasz sasa311 #84263 üzenetére
Én szerencsére nem a feeder botokat vittem, hanem a két Daiwa BalckWidow-t, de így is kellemetlen volt. Arról nem is beszélve hogy napközben senki sem fogott pedig tele volt a tó... Bíztam pedig egy amurban de annak se kellett a finom csali.
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
A Zéé
addikt
válasz Zoli bácsi #84260 üzenetére
Én Badacsonyba jöttem levegőzni, ha már horgászni lehetetlen lett a Balatonon, legalább ettem egy fagyit.
Sajnálom, hogy így jártál a motorral
Ha ennyire savanyú szájízzel ülsz fel rá lehet, hogy a helyedben eladnám a szezon végén, aztán jövőre meg vennék helyette valami jobb konstrukciót.Just a simple Lineman...
-
matyi012345
őstag
Ma Százhalombattán leült mellém egy későn kelő horgásztárs 5 méterre úgy, hogy feederezni készült. Én is feedereztem volna, így úgy döntöttem arrébb ülök. Ha nem velem történik, nem hiszem el. 1 szót nem kérdezett, hogy amúgy zavar-e. Gondolom biztos volt benne hogy igen zavar és telibe leszarta. Abba a vízbe 10+ tokok vannak. Ha egy kicsit megy oldalra már összeszedtük volna egymást. Kicsit úgy érzem pihentetem azt a vizet.
Szerk: hozzáteszem nekem balról 50 méter helye lett volna leülni, a többi tavon is voltak sokkal szabadabb állások.
[ Szerkesztve ]
-
sasa311
veterán
válasz matyi012345 #84267 üzenetére
Nyugi, velünk a Dunán ugyan ez volt. Jobbra tőlünk egy lélek sem, balra is egy rakat szabad hely, ember jön és egy szó nélkül leül mellénk. Annyit nem mond, hogy szevasztok vagy húzd meg a faxom... Felfoghatatlan, hogy milyen trogerek egyesek.
Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?
-
andrew911
tag
A Benta-tavaknál elég sűrűk a kialakított helyek, de ha lenne szabad lyuk, akkor tuti nem ülnék valaki nyakára. Volt már olyan, hogy két fickó közé kellett beülnöm ott, viszont akkor átmentem megkérdezni, hogy merre dobálnak, hogy ne keresztezzük egymást.
-
iceQ!
addikt
válasz sasa311 #84269 üzenetére
Erre a sztorira: 2 napig azt néztem hogy hajóval az állatok keresztbe huzogatnak
Olyan veszekdések voltak a tavon hogy örület. Az mind semmi. Volt egy srác aki a másik elé húzott 20 méterrel...Ott majdnem elcsattant 1-2 pofon is. Nekem is van hajóm, de ezek a városi b*zik ( ), azt hiszik hogy bárhova lehetnek húzni.Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
Nerazim
őstag
Üdv!
Esetleg nem tudja valaki, hogy szép kártyás előre fizetés esetén, vissza tudom mondoni a rendelést? Visszautalják a szépkártyára a lovét vagy ez hogy működik szép kártya esetén?Be my computer.. Baby I'm a user!!
-
Szilágyi84
senior tag
Hányas tavon voltál ?
-
A Zéé
addikt
Elmentem dzsungelpecára keszegezni...
Ugyan még zavaros a víz, de már visszaállt a közel szokásos szintre, mondom hátha.
1 kapás, 1 hal, 16-os horog, 12-es előke, 2 szem fehér csonti:
Szerintem a legnagyobb pontyom evör, faroktőig 60+ cm.
Szegény kis teleszkópos cserkelős merítőm kicsit meg is sínylette. Tavaly is 1 pontyot fogtam egész évben, azt is hasonló helyzetben a Zalán, ha idén sem jön több, akkor sem szomorkodom...[ Szerkesztve ]
Just a simple Lineman...
-
matyi012345
őstag
válasz Szilágyi84 #84279 üzenetére
1-es tó.
-
Szilágyi84
senior tag
válasz matyi012345 #84281 üzenetére
A 7-es VIP tavon nincs ilyen gond, ott egy hely elég széles szakasz nincs olyan,hogy bepofátlankodás közvetlen melléd a szádba.
-
horcsog
tag
válasz KunEmber #84254 üzenetére
Érdemes megcibálni egy kicsit amikor megkötötted már a fület is az előke végén. Érzéssel . Ha nem vagy biztos akkor egyszer egyszer erőből vékony zsinórnál is mit csinál amit kötöttél csak akkor azt az előkét ne használd . Amikor már sötétben megkötöd a horgot lámpa nélkül mondjuk a süllőzőt nem a 18-as 20-as snecizőt akkor már nem szükséges az ilyen plusz ellenőrzés. Ahhoz még kötni kell néhányat. Jön egy nagy halad és ezért elmegy . Nekem a múltkor majdnem harcsám ment el azért mert 100-as mono majdnem szétcsúszott a horogkötés túl rövidre vágtam a kilógó részt . Nem volt egy nagy hal fárasztás után nézem a kötés már félig felbomlott. Nagy lett volna simán viszi a horgot. Minél vékonyabb zsinór annál könnyebben megszorul de a pici lapkáról ha nem jól van megkötve/meghúzva lecsúszhat az egész kötés az lehet a baj valószínű. Jó szorosan kell rátekerni és sok menetet és akkor a meghúzás vékony zsinórnál egyszerű a legkisebb horognál is jól rászorul.
[ Szerkesztve ]
-
horcsog
tag
válasz Nerazim #84241 üzenetére
Harcsázó bot lenne a legjobb busára. Olyan ami jól dolgozik kisebb halnál is . Pl wft never crack szériák . Wft never crack big fish túl finom is lenne nagy súlyokkal úszózni talán, határeset pedig 150-700 gramm. never crack catfish boat 250-1000 gramm finom bot de úszózni nagyobb súlyokkal is jó lesz. Átcsúszik a gyűrűn az ütköző nem kell vele szórakozni , ha jönnek a nagy busák a boton nem fog múlni a fárasztás. 2 kilós hal már rendesen dolgozza a botot olyan akciója van. Arról nem beszélve ha megunod a busázást horgászhatsz vele rendes halra is. Nem busázom de én ezt használnám vagy hasonló harcsázót ami kisebb halnál is dolgozik. Sokkal jobb lenne mint egy feeder vsz. Erre gondolok: [link] Olyan jól dolgozik kis halnál nem is gondolnád milyen erő van a botban , 3,5 vagy 3,2-ig vannak méretek ha hosszabb kell.
[ Szerkesztve ]
-
horcsog
tag
Már akartam én is ilyet venni vastag zsinórokhoz , de mindig elfelejtettem a rendeléseknél . 100-130 monóhoz jó lenne egy ilyen kényelmesebb lehet főleg ha kicsire sikerül a fül az előkén. Enélkül is meg lehet kötni megvagyok nélküle is . Nagyon vékony zsinórhoz nem használnám ezt max ha nagyon picire lett kötve a fül ott nem kell erőből húzni rászoruljon tizenx-es zsinóroknál meggyengül a zsinór vagy elszakad erőből meghúzva. De biztos hasznos kütyü szemezek vele már x éve de mindig kimarad. Legutóbb az én lustaságom volt a rossz kötés , meghúztam erőből kötés után és kb 2-3 mili lógott ki a kötésből, hűha mondom ez rövid lett áhh jó lesz ez teljes erőből húztam. Még jó, hogy nem nagy hal ment rá kevés volt, de ez 100-as zsinórnál az nem az megszorulós fajta.
[ Szerkesztve ]
-
Gyok2
senior tag
válasz horcsog #84291 üzenetére
Én pont az úszós, vékony zsinór-kis horog kötéséhez vettem, meg persze fenekezősre is, lényeg, hogy ne a számban/kezemben legyen a horog
Nézegetem a Fluorocarbon zsinórokat, ez lehetséges, hogy ennyire erős? [link]
Egyébként, Nanofil zsinórókat beengedik olyan helyekre, ahol tiltva van a fonott?
[ Szerkesztve ]
Tiszta Windows rendes ház
-
N3gro
aktív tag
Sziasztok!
Budapest keleti vonzáskörzetében tudnátok valami nyugis holtágat ajánlani? Délutántól másnapig tartó peca lenne, nem a nagy halak vagy a folyamatos fogás a cél, hanem természetközeli nyugalom. Tüzet raknánk, esetleg bográcsoznánk a peca mellett. Kenubérlést most hanyagolnánk, kocsival szeretnénk ott parkolni és táborozni egyet.
-
horcsog
tag
Szerintem oszd el minimum 2-vel amit ráírnak szakítót, de még az is bőven erős. Fonott témát nem tudom hol mit engednek, pergetéshez használok csak .
KunEmber: vagy megcsinálhatod azt is ha nem a kötéssel van a gond kicsit vastagabbat használsz előkének és jó zsinórból kötöd pl colmic fendreel 16-18-as ha eddig vékonyabbat használtál. Folyón, de tavon is fenekezésnél keszegre is minimális jelentősége lehet vsz , hogy 14-es vagy 18-as az előke, de ezzel az állítással lehet vitatkozni. Pontyra biztos , hogy 0 jelentősége lesz vsz.
[ Szerkesztve ]
-
horcsog
tag
válasz KunEmber #84293 üzenetére
Bodorkázni spiccboton 16-os fendreelt használok , ami 16 egész valamennyi nem kerek 16 -os a mérete. A valódi vastagsága lehet több mint a ráírt adat ezt nem tudom nem mértem. De nem vettem észre zavarná akár a 2 centis bodorkákat is ez a zsinórvastagság. Dunán meg aztán főleg fenekezőn, nem hinném ezen múlna bármi esetleg a víz kicsit másképp mozgatja fene tudja, de ha van is jelentősége az max olyasmi lehet 10 kiló halat fogsz vagy 11-et. Legábbis én még olyat nem láttam tök üres a pálya és néhány századmilliméterrel vékonyabb előkére kapás hegyek. Inkább olyat ha ott van a hal még a harcsázót is megtámadja ha ehető csali van rajta nekik. Tavon is nemhogy Dunán.
[ Szerkesztve ]
-
Koncipappa
csendes tag
Ezer éve írtam már ide, de most szeretnék tippeket kapni. Az alábbi, a Mester nevével fémjelzett merítőfejet sajnos megrágcsálta valami a garázsban
Nagyon szerettem, mert szilikonos bevonat van a hálón és könnyebben száradt és kevésbé volt büdös. Van ennek valami olcsóbb alternatívája ugyanilyen/hasonló tulajdonságokkal? Alig lehet már kapni ezt a fejet és az ára is szépen felkúszott, mint minden másnak.
Egy Samsung Galaxy S3 LTE boldog tulajdonosa :D
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ EcoFlow Delta 2 MAX 2kWh LiFePo4 3200W hordozható akku védőborítással, kempinghez is, GARANCIA
- Dreame D10 Plus robotporszívó és nedves feltörlő
- Eladó PIE631FB1E BOSCH Beépíthető főzőlap
- Hikvision kameravezérlő egység 1 TB HDD-vel féláron!!!
- Opel Insignia Full extra! Ezt érdemes megnézni és elolvasni a hirdetést !
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest