Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen mosógépet vegyek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- 20241101_080855
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Való Világ: A piszkos 12 - VV12 - Való Világ 12
- Nagy chili topic. :)
- Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
horcsog
tag
Amikor egy monofilnál olyat látsz 0,2-0,3 közötti méretekben bír 5-10 kilókat nyugodtan oszthatod kettővel minimum a megadott értéket. Ettől még amit előzőleg kérdeztél az is jó zsinór lehet nem ismerem egyébként. Jobb az eladásnak ha felfelé "kerekítik". Egyébként nem tudom hogyan mérik ezt vagy ellenőrzi ezt bárki de ha pl 0,3 zsinór tudna 10 kiló feletti szakítót szinte nem lehetne beszakítani , sacc 5 kilót tudhat egy átlag 0,3 monó és lehet ezzel is felfelé kerekítettem főleg csomózott szakítója, és azt sem könnyű eltépni. Az 5 kilós szakítóval ha beakadsz és vízszintes bottal húzod se olyan egyszerű főleg ha messze van és nagyot nyúlik még a zsinór.
Pl amit most utoljára kérdezel 0,25 -re 8 kilós szakítót adnak meg. Brutális érték, nem hinném , hogy bármilyen méréssel a közelében is tudna. De ettől még lehet jó zsinór nem használtam még.
[ Szerkesztve ]
-
horcsog
tag
Csak példaként milyen sok az a 8-10 kiló. Harcsázó kuttyogató rövid bottal emeltünk egyszer fentősúlyt mennyire emelhető vele. Kb olyan 13 kilós volt a súly és 2 méter körüli harcsázó kemény bottal alig tudtuk megemelni olyan terhelés volt a deréknak , karoknak. A bot is karikában volt . Lehetetlen lenne olyan keményen fárasztani hosszabb ideig. Mindez 3,6 feederrel , ha 2 kilót meg akarsz emelni vele ha bírja is a bot megérzed a derekadban. Nem érdemes ezeket a szakítókat nézni vsz.
Colmic fendreel zsinórt tudnám ajánlani ha előkének akarod de főzsinórnak is azt ismerem és tudom, hogy jó. Ajánlottam KunEmbernek pont ma. Olcsóbb is lesz mint pl ez a Trabucco csak az nincs ilyen kis kiszerelésben. De a célnak ez a trabucco is megfelel vszínű, lehet, hogy baromi jó zsinór nem használtam még.
[ Szerkesztve ]
-
galervin93
őstag
T-Force jó, vékonyabbakat (0.08, 0.10) évek óta használom.
Mit jelent a 8-10 kilós szakító? Mikor éri ekkora erő a zsinórodat? Ekkora halat akarsz fogni? Vagy ekkora erővel akarod otthon mérleggel eltépni a zsinórt? Ugye... Szóval önmagában a szakítót felejtsd el, ne ez alapján válogass. Olyan mintha az alapján vennél kocsit, hogy mennyi a gyártó által megadott fogyasztás. Tényleg, engedd el. Hétköznapi pecára a leggagyibb zsinegeket (nálam Nevis Winner az abszolút negatív csúcs - alátétnek való maximum) leszámítva igazából bármi jó. 1000-1500ft/100-150m-től felfelé kb. bármit vehetsz főzsinórnak.
Előke ugyanez, hétköznapi pecára (pláne vastagabb zsinórnál) nem kell dedikált előke zsinór, megveszed az egy-kettővel vékonyabbat, ugyanazt mint a főzsinór. És legalább tudod, hogyan viselkedik, nem kell kitapasztalni stb.Az mondjuk bullshit, hogy nem számít a zsinór vastagsága (vékonysága). Valóban, a harcsa nem fogja megkérdezni, hogy 40-es Powerpro fonott vagy 80-as mittoménmilyen monofilod van-e, le fogja durrantani. Finomabb pecáknál viszont igenis van létjogosultsága a vékonyabb zsinóroknak, illetve annak, hogy tudj finomítani pl. peca közben, alkalmazkodni körülményekhez.
[ Szerkesztve ]
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
Új hozzászólás Aktív témák
- Quad Lock iPhone 14 Pro MAG tok
- Opel Insignia Full extra! Ezt érdemes megnézni és elolvasni a hirdetést !
- DXRACER Prince Series L kék fekete gamer szék
- Raktáron! Új, 11kW-os, type2-es, 3 fázisú, 3x16A-es fali töltő, dobozában, 2 év garanciával!
- Yose Power 350w (hátsó kerék) Feat Imotor2 240w (Első kerék) 26" + 36v24ah , 36v10ah
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest