- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
-
LOGOUT
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
galervin93
addikt
Sajnos akárhogy osztunk-szorzunk, annyira "bodorkás" kaja, hogy rá van írva a halacska... De a plusz kender sokat dob rajta (bármin!).
Nem tudom mi a kifejezett cél, hogy egy sok bodorkás vízen szeretnéd a nagyobbakat megfogni, vagy keszeg/kárász közül kellene kimazsolázni a bodorkát stb., de én nem az etetőanyag felől fognám meg a dolgot. Először is, rettentő triviális, de mégsem - kell egy jó bodris víz... Ez (de más) kaja sem(!) alkalmas arra, hogy csak a bodrit vonzza az etetésre.
A bodorka alsó szájállású hal. Érdemes fenék közelében keresni. A piciket alapvetően élő csalival (pinki), a nagyobbakat lassan már kukoricával is. Ez utóbbit akár félbe is lehet vágni, főleg a tavasz első felében.Ha van jó bodris vized, ahol nagyobb példányok is értelmezhető számban foghatók, akkor érdemes lenne kipróbálni, hogy tisztán a kendert lövöd. A por alapú kaja ugyanis jellemzően elaprózza a halat. Egy finom csúzlival, pár percenként egy kosár kender, néha egy-egy lövés kukorica.
És akkor itt már vissza is tértünk a kaja beltartalmára - nem véletlenül kerül annyiba pl. egy Gros Gardons... Egy polccal lejjebb pl. Walter Black Roach. Én ezeket nem szoktam tisztán használni, de ha bodorkás a víz, akkor mindenképpen érdemes lehet valamilyen arányban tenni az alap keverékbe.Zoli bácsi
Walternál is előfordult régen - nem tudom most mi a helyzet, legutóbb egy Salty-t bontottam tőlük, az szép tiszta volt. -
Steady74
Topikgazda
Basic a neve, szóval gondolom kb alap. Már sajnos nincs meg, de volt egy régi-régi írás arról, hogy melyik adalékot milyen %-os arányban érdemes keverni az alapkeverékhez. Szerintem, ha 10-15% alatt maradsz a hozzáadott kenderrel, ne lesz bajod.
főtt, szemes kendert egyébként Ordason szoktam adni a nagypontyos-kukoricás etetéshez, imádják a nagyok is.
-
jézusom
addikt
Gazdaboltban vegyél! Régen volt egy a horgászujságban egy módszer, hogy forró vizzel kellet egy éjszakára termoszba rakni, akkor reggelre kicsÍrázott! A csÍrát szeretik csipegetni
Horogra kitűnő.
A másik verzió, hogy megpÍritod és brutál illata lesz, rendesen fűszag lesz, majd ledarálod. De a daráláshoz keverni kell valamivel, mert eltömÍti a darálót. Etetőbe nagyszerű.
Én most vettem elő a h¤tőből egy tavajit, de nagyon puha nem tudom horogra tűzni, ment etetőbe. -
Steady74
Topikgazda
-
balou84
csendes tag
Harcsás körökben a Spinfisher nagyon népszerű, 8500-ig kapható nyeletőfékes verzióban, bár ahogy Zoli bácsi is írta az nem annyira javasolt harcsázáshoz, inkább a gyorsfékessé alakítást ajánlják. Azt gondold át, hogy milyen módszerrel pecáznál, mennyi zsinórra lesz szükséged, akarsz-e esetleg behúzni nagyobb távra. Ha igen, akkor a 9500 a javasolt, ha nem akkor talán a 8500 is elég.
-
diablo1984
veterán
horgászott már a gyerkőc? Tud a cuccra vigyázni? Mert karbonnal az a baj, pláne egy ilyen pihekönnyű bottal, hogy ha odacsapja valahová akkor az sérül és utána ott rogyik, törik. Ha még most kezdene pecázni, akkor vegyél neki egy "feláldozható" 3 méteres kommersz botot a karbon előtt és ha azt nem dobálja, vigyáz rá, akkor vehetsz neki egy karbonsort is. De addig csak a lóvét lapátolod a szabadba, tudom én is a saját gyerekeimen, bár könnyű a karbon spiccbot, de adott esetben törékeny is.
-
-
galervin93
addikt
Nem tudom mekkora a gyerkőc, illetve milyen vízen pecáztok, de egy 5-ös bot bőven elegendő a legtöbb helyen, a 6-os már elég hosszú tud lenni. Illetve az a hossz már az, ahol nagyon elő tudnak jönni az olcsóbb botok hátrányai. 5 méterben kb. vehetsz bármit, ha kicsi a kicsi, akkor egyértelműen fontos a súly.
-
-
saen
veterán
-
eisento
addikt
Valtozo. pl husveti penteken szombaton 1 kapas nem volt, vasarnap pihenot tartottam hetfon 6 pontyot fogtam, mult het szombaton (ha jol emlekszem) lent voltunk csiga uti resznel karaszok pontyok illetve amurt is sikerult fogni. ha szombaton nem melozok akkor megint megyunk csaladostol ^.^
altalaban ide szoktunk menni ha van hely... [link] vagy ide: [link]
szerk: kullancs riasztot vigyel magaddal jon a szezon ha nagyobb fube sikerul lepakolnod elofordulhat. Multkor veletlenul eszre vettem egy kis genyot a labamon meg maszott szoval sikerult idoben kinyirnom
-
sasa311
veterán
30-as zsinórral és 360-as bottal gondolom nem a túlpartra akarsz dobálni, szóval nem lesz nagy jelentősége, hogy peremig van-e a dob vagy nincs.
Amúgy meg én nem is tennék rá 300 méter jó új zsinórt, minek. Tekerj alá valami régi zsinórból 100-150 métert amit úgyis eldobnál és akkor elég rá egy fél spulni új zsinór is.
-
Zoli bácsi
őstag
Egy párhuzamos univerzumban, ahol a gyártók valós értékeket kötelesek a termékre írni...Azt mondanám, tölts alá.
Ha nem valami spéci, márkás zsinórt használsz, ne tölts alá, nagyjából jó lesz, 10-15% csalás van a ráírt vastagságon az olcsóbb zsinóroknál.
Tuti módszer: Tölts alá, nagyjából, inkább többet. Töltsd fel a dobot, szabályosan. Ami zsinór marad, dobd ki, használd el előkének, vagy alátöltésnek.Én így szoktam, ha nincs ugyanolyan méretű pótdob, amivel pontosan ki lehet számolni. -
PpenoO
őstag
Szerintem a Nevis method carp feeder 360MH botja kategóriájában bestbuy mind a mai napig. Viszont amit láttam tönkremenni (nekem sose volt) orsót az mind Nevis volt. Zsinórjaiból meg van jó mint pl a Trinity, meg trágya kategória mint pl a Sensor.
eisento: parancsolj, köcsög halőröknek legjobb ajándék, pláne ha észrevétlenül akasztod rájuk.
-
Zoli bácsi
őstag
Én véleményem:
Nem kell kerülni. Hatalmasat javult a Nevis minősége mostanra, nem ugyanaz mint 10 éve.. Mármint magához képest, persze a neves gyártók cuccait nem veri, de árához képest teljesen rendben van.
Mondjuk szépen úgy, hogy a By Döme termékekből pár darab véletlenül nagy hasonlóságot mutat Nevis termékekkel......
Vannak kifejezetten jó szériái, pl. előbb is említette valaki a Method Feeder botcsaládot. Aztán a Nevis Primus orsó.....A Carp Academy fantázianév Nevisen belül is a jobb minőség. Szerintem nyugodtan vehető, árkategóriájában nehéz jobbat találni. -
sasa311
veterán
Egy jobb fajtával semennyire. De egy jobb fajta Shimano mondjuk 70-80k-nál kezdődik....
Ha visszaolvasol itt sokan használjuk a kastking orsokat, nekem pl 5 db van belőle. A nem nyeletos kifejezetten jó, a nyeletos egész jó, de ebben az arkategoriaban kb best buy. Csak drágább (jóval drágább) orsó lesz jobb.
-
PpenoO
őstag
-
saen
veterán
Szerintem ő: Dunaharaszti
-
galervin93
addikt
Fonottjaik szerintem jó minőségűek, vagy legalábbis az én ingerküszöbömet megütik.
Micro Braid nagy kedvenc, méretpontos (de legalábbis biztosan nagyon közeli), vigyázni kell rá/vele, mert elég lágy, és hát ezek a méretek már pókháló... 0.04-ben használom.
aladarazurbe
Végülis igen.Zagyva, papíron itt már folyó, kőkemény 1 köbméter per sec hozammal.
Méteres gödör ezen a szakaszon már mélynek számít (feljebb a duzzasztott részeken, illetve lentebbi szakaszokon ahol már nagyobbacska folyócska ott akadnak "rendes" vizek). Ez a szakasz inkább tavasztól-őszig tartja a halat (keszegfélék, kisebb ragadozók soook domival.
Amúgy én élőben pici szilvának néztem, a nózija alapján is. Viszont jól ráéreztél, mert jött szélhajtó és sujtásos is.Múltkor ugyanezzel a cuccal pontyokat terelgettem kifele (szószerint, még előkét sem cseréltem tegnap), nem mondom hogy az nem jó buli, de eskü nagyobb volt a mosoly a tegnapi nap után... Hiába no, az Ipoly mellett felnőve nem lehet elszabadulni a kisvizek romantikájától...
-
jansky1
senior tag
És ha jött a hal, ne maradjon el a pontyfénykép
-
eisento
addikt
Hat erdemes de szerintem amig tartosan nem jon be ez a huvos ido amit pl jovo hettol mondanak 16-18 fok max addig ne. ma is lent voltam 5 karaszt sikerult fogni kb 9-tol 1ig. Atmentem a millerre ott meg 1 torpe
Most szunetelek szerintem en is jovo heten hosszu hetvege addigra beall ez az egesz nap huvos ido es meglatjuk hatha jobban elkezdenek bekajolni a teli napokra
-
törölt tag
Ahhoz képest, hogy teleszkópos az egy nagyon eltalált bot. 200 grammos de nem durung. Shakespeare alpha botokat használ nagybátyám haverja. Süllőre harcsára mindenféle módszerre pergetést kivéve. Régi full fém shakespeare orsókkal. Fonott zsinórokkal is , és bírja akadóban is. Egy mai teleszkópos szerintem az első kicsit is komolyabb húzásra 10 darabra törne nála ahogy használja.
Azok nagyon jó botok szerintem olyan kapanyélnek néz ki a cormoranomhoz képest is de nagyon jól dolgozik.
@mriya@ 330 parti fenekezéshez ha nincsenek fák bokrok mögötted fölötted talán a legjobb hossz lenne . Nekem 270-300 a bevált mert csónakban kényelmesebb. Annyira megszoktam már talán furcsa is lenne a hosszabb.
-
törölt tag
Az egy méltatlanul lebecsült csali. Nagyon érdekes mennyire fogós. Pl a Dunán paducozás úszóssal komoly horgászatnak számít, trükkös és sok mindent el lehet rontani. Miközben egy buta fenekezős cuccal rövid előkével hungarocellel rengeteg paducot lehet fogni. Ami kiábrándító valahol de mégis működik .
Halak tudnák elmondani mi tetszik nekik benne.
-
sasa311
veterán
Igen, de haver szerint akinél voltunk a halász aki még van bízva varsazassak direkt akkora szeműt használ amibe csak a nagyok maradnak meg... Nyilván, azt el lehet adni, a kicsi meg nyűg.
Régen a Tiszán is ezt csinálták, kicsiket borították vissza... Hála istennek ott pár éve valami változott és látványosan javult a törpe helyzet....
-
hermanyi
addikt
Ez egy megbízható orsó minden extra nélkül . Van idehaza 2 vagy 3db a fiokba belőle , szerintem pót dobok is vannak
, Elfogytak alóla a botok
(Eladtam a feedereket ezek meg rajtam maradtak
)
@mriya@ Minden túl árazott lett . Pl tavaly vettem 65 ért egy colmic match botot az most 105 ezer boltba
Mondja meg nekem valaki ,hogy mi indokolja a majdnem dupla árat 1 év alatt . De az orsók az etető anyagok is elszálltak . Mint minden is
-
hermanyi
addikt
Nem tudom az elvárásaidat . Amit használtam (nem tud semmi extrát de azt igen stabilan tudja) az a Korum Axis Ilyen nagyon olcsó kategoriában . De be kell menni kézbe venni megtekerni . Steady pl a Daiwa TDX 4012 öt isteníti (mondjuk megértem az egy állom tekerentyü) de lélektani határ is van az árazásnál . Én Feederen MAP P3000 MAP Parabolix 3500 ast , És Wychwood Extrit használtam . míg voltak feedereim
Egyik sem über cucc de stabilak és nekem ez volt a lényeg
-
Zoli bácsi
őstag
Ha engem kérdezel, jók a Tica orsók, nem szokott rájuk panasz lenni. Egy típusról tudok, amire szoktak panaszkodni, ez egy feeder orsó, nyeletős, nem írok inkább nevet a viták elkerülése végett. Én nem használtam, közösségi pecás oldalakon szoktak rá mumusként tekinteni. A Galant viszont jó széria, azt dicsérik, meg persze ettől árban felfelé már mindegyik jó.
Amit linkeltél, nem ismerem. Így ránézésre kínai tucatorsó, ami különböző neveken kerül piacra. Lehet jó, de azt gondolom nézz körül, ebben az árkategóriában már elég nagy a választék.
Tudom hogy különböző a véleményünk, meg azt is tudom, hogy Döme Gabi megosztó ember. De sokan leírták, ha garanciális probléma van, korrekt cég. Az első szériás fekete Döme orsók hajtókarproblémáját is felvállalták, és gariba mindenkinek küldtek, akinek gondja volt vele.
Azt akarom belőle kihozni, hogy csodák nincsenek, már mindegyik orsót a kínai ipar alkatrészeiből legózzák össze. (Amit nem, azt nem fogjuk legtöbben megfizetni). Szóval egyre jobban azt kell megnézni, ugyanazt az orsót melyik cég adja olcsóbban, meg hogy ha valami tönkremegy, ki az aki garanciában korrekt.
Hozzá szoktam tenni, ez szubjektív vélemény, nem kell elfogadni.
Ami még állítólag jó minőség, és korrekt a garancia, az a Dechatlon. A Caperlan termékek. -
BlackmMmDog
aktív tag
értem
#84750szgzuri
nem olcsó, de alternatíva lehet itt a fórumon is
Az Energofish-es versenyzőknél láttam egy sokkal olcsóbb megoldást
Monohoz teljesen jó, fonottnál már jártam úgy elvágta a fület, ekkor tértem át erre:
ma is használom sok boton, rövidebbre vágva a gumiharangot, továbbá 2 feeder botomon Guru speedbead hasonló megoldások vannak#84751andrew911
Prestonnál 6db van míg a Gurunál 5 db van a csomagban, igen beleszorul félfix lesz. -
andrew911
tag
Na, Torony-tó beszámoló:
Tényleg nagyon szép hely, zárt víz, csend, nyugalom, békák,siklók, teknősök, gyíkok. Az már nem igaz, hogy hétvégén nem tudsz leülni pecázni, mert rajtunk kívül két csapattal találkoztunk: az egyik reggel ment az éjszakai pecáról, egy másik csapat pedig kb. egy órát ült kint. Az összes stég üres volt! Mi kb. kilenc órát voltunk, ezalatt volt időnk sokmindent kipróbálni. Délelőtt folyamatosan jöttek a tenyeres dévérek, meg egy szebb kiló körüli kárász, délben elvágták és délután már csak szumma 3 dévért fogtunk. Lehet, hogy van benne ponyt meg amur is, de azokat nem találtuk meg.
Azt hiszem, nem itt leszek tag. -
BlackmMmDog
aktív tag
Preston!
Első kettővel már találkoztam, de nem győztek meg.Versenyzőknél is látom (+ fórum jelentős része)a Nevis kosarat hozzá a Preston töltött.
NEVIS Távdobó Method feeder kosár XL 60 g -
BlackmMmDog
aktív tag
Nem használtam még, Nevisből sikerült jó áron bevásárolnom (30g -400ft-ért, 40g- 420ft-ért). Kb kettő hete a 60-ost vettem 790-ért.
Nem , évek alatt össze gyűjtött tudás (nagy képűnek hangzik, de tényleg ígyvan).
Amint bejön a jó idő (május-június) édes többször elveri az Aqua-t.
iceQ! írta hogy Aqua kell, de biztonság kedvért beraktam a Vadpontyot (amit jól is tetem
)
Múlt héten is harcsának is Vadponty kellett, Szabadidőbe meg a Fokhagyma-mandula megy (igaz ott nem próbáltam a Vadpontyot).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Path of Exile (ARPG)
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Renault, Dacia topik
- Vicces képek
- Bluetooth hangszórók
- Alkoholista nevelde
- Wise (ex-TransferWise)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A16 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus B350 R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050Ti 4GB Cooler Master CM 690 III TT 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged