Hirdetés
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- weiss: Autó költségek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PpenoO
őstag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Így a legegyszerűbb, a leggyorsabb és elegánsabb is kidobni

-
PpenoO
őstag
válasz
sityupityu
üzenetére
Én azt hittem Ervin ment át vértesharcsa módba és aprított egy picit unalmába

-
PpenoO
őstag
Ha fizetnének se lennék tagja annak a pöcegödörnek
800e feketén
, megér egy feljelentést fűszerezve egy büntetőeljárással és egy mohosz engedély bevonással. -
PpenoO
őstag
Szilveszteri peca lefújva
Remélem januárban be tudjuk pótolni.A Zéé: Sose pecáztam ott, lumpy92 az sme arrafelé.
-
PpenoO
őstag
Én még nem szavaztam

Látvány matrracot/bölcsőt nem szívesen vennék, jól értem csak a helyszínen fog kiderülni, hogy tudun bérelni vagy sem?

-
PpenoO
őstag
válasz
BlackmMmDog
üzenetére
Szerintem megoldják benkón a folglalást, ha oda szólunk pár nappal korábban, de kérdezd meg. Ha benne vagy a siófoki/ráckevei csukázásban hozlak/viszlek (janskyt is).
Grillo: erre ott a Ráckeve dunapart, az hermanyinak is ok. A pizza sütő tudtommal gázos de hermanyi cucca. Más helyszín necces.
-
PpenoO
őstag
-
PpenoO
őstag
válasz
BlackmMmDog
üzenetére
Szuper tipp, tőlem mehet, ha a többség is oda voksol.
Itt tudtok szavazni, csak az szavazzon aki 100% hogy jönne az adott helyre.
U.I.: Mindegy opció is van, ha bárhova hajlandó vagy jönni. -
PpenoO
őstag
Szinte az összes pesti horgásztó zárva tart szilveszterkor, a Préri is csak délig van nyitva 31.-én.
Amit találtam ígéretesnek tűnik, de Siófokon van :/
Hidegvölgyi horgásztó - rablóhalas (7e) és nagy pontyos (6e)Akinek van tuti tippje szilveszteri fórumpecára ne tartsa magában.
-
PpenoO
őstag

-
PpenoO
őstag
Szilveszterig van még pár nap, kitartást a sporiknak
-
PpenoO
őstag
Szilveszteri peca: ma voltunk Ráckevén WarninShotzal, nem olcsó, 6e ft a napijegy, de van RDHSZ stég 5 hellyel illetve mellette mini kikötő nádassal. WS fogott is egy 2 kg körüli csukát (igazi zöldpárti, szákbaemelés elött elengedte
)
Van még 3 publikus stég is, az egyik a kastéllyal szemben. Autóval könnyen megközelíthető. -
PpenoO
őstag
válasz
galervin93
üzenetére
Lehet nem így akartál fogalmazni, de azért mert vannak itt páran, akiknek a simán futó orsó is fontos, nem jelenti azt, hogy csak erről szólna nekik a horgászat.
Engem lehet ütni/vágni, nem tartom magamat jó horgásznak, de még nekem sem csupán az órsó precizitásáról szól a peca.
Saen kolléga írásaiból nekem úgy tűnik, elég tapasztalt a horgászat terén, valószínüleg nála sem arról szól a horgászat, hogy sorozatnézés közben hajtja üresen a szétszervizelt, tű pontosan hézagolt, abec-9 szabványos csapágyakkal teleszórt orsókat.
-
PpenoO
őstag
válasz
sityupityu
üzenetére
Szabó Attila mutatott stradicot meg stellat is amivel nem tudott mit kezdeni már. Null kilóméteres rendberakás híján 1-2 szezon alatt a fogaskerekek annyira elkoptak, hézagolni sem volt értelme már, küldte is vissza a feladónak. Na ezt az epic failt nem követném el, 15-25e egy full szervíz egy ilyen orsónak, szerintem nem kérdés, hogy megéri vagy sem.
-
PpenoO
őstag
Nekem csak kínai orsóim vannak, kivételt tesz egy Shimano OC Baitrunner, az volt 30e amazon.itről, illetve egy Daiwa Exceler 4000, 33e Decathlonból. Nem kell az orsókat évente szervízelni amúgy, elég null kilóméteresen rendberakni (hézag/csapágy/zsír) és 4 évente frissíteni ha kell.
100+os kategória: Nemrég a kezembe vehettem egy frissen szervizelt Stellat, nem sok tartott vissza, hogy elsírjam magam, annyira egyben volt. Ha mindenem up to date lenne a (ház, autó stb.) és még lennének felesleges millióim, én is a prémium kategóriát választanám.
#97996: Ervinnek ment volna, bocsi

-
PpenoO
őstag
Irígyellek, bárcsak én is el tudnék tekinteni az orsó futásának minőségétől, de sajna érzékeny a kezem (hermanyi imádja). A darálásnál jobban csak a hajtókar és/vagy fogantyú lógás idegesít engem. Ennek az esélye egy olcsó orsónál 95% de inkább 99%
. Pergetésnél ez kifejezetten zavaró a számomra. Emeleltt a műanyag zsinórvezető alatti persely is okozhat zsinórcsavarodást/kopást. Nekem amúgy sose ment tönkre még orsóm, mindegyik meglátogatja a szervízt mielött használni kezdem. -
PpenoO
őstag
válasz
galervin93
üzenetére
Inkább kukázol egy 8-15e forintos orsót egy szezon után, minthogy rákölts 6-10e forintot, hogy bírja 3-4 évig vagy több ideig? Hmm

Worst Scenario, veled tartok
Mikor lenne jó neked?Hermanyi: Ok, de ebbe alapból benne van és csak 3at kellett cserélni. Amúgy a stradic 60e és gyárilag lóg/zsírszegény. Nem jön ki a matek, pláne ha kuka termék az orsó szerinted. Persze ha van pénz lóvéra
Btw Hol a link? 
-
PpenoO
őstag
válasz
hermanyi
üzenetére
A drága orsókat is hézagolni/zsírozni kell null kilóméteresen sőt, azokat kell igazán ha nem akar valaki egy stradicot vagy stellat kukázni 1-2 éven belül.
Ezt a Seaknightot 8e forintért csíptem el Alin és szerintem megérte a ráköltött 6e forint szervizelés.
Persze, ha 14ért tudsz olyan orsót, amiben 10 rendes, nem csúszós műanyag csapágy van, a fogyantyúja két csapágyas, szétszedhető és alapból 100ad miliméter pontosan hézagolt benne minden, linkeld pls.
Apropó, jó lenne a tavalyi elmaradt pizzasütést is pótolni a szilveszteri pecán. Benne vagy?

-
PpenoO
őstag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Nekem egy köcsögöm van, hermanyinak hívják.
Emlékszem a kollégára, az alsónaci papucsos videója priceless.Grillo: a zene hermanyinak szól, tudtam, hogy be fog szólni

balou84: grat, csorog a nyálam
-
PpenoO
őstag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Amikor elsőre feltekertem, nem figyeltem... Utólag raktam alá. Mindjárt megcsinálom, engem is zavar.
-
PpenoO
őstag
válasz
galervin93
üzenetére
Négy óra az út oda vissza... Na mindegy, majd lesz valami. Addig is átnézem a cuccokat
Holnap esetleg egy Ráckeve Malom-öböl?
-
PpenoO
őstag
válasz
galervin93
üzenetére
Nemrég jó nagyot bukfenceztünk ott pedig négyen voltunk. Nyolc óra alatt semmit nem fogtunk. A helyiek szerint lehalászták, bele is futottunk kifeszített fenékhálókba.
Valami más helyet kéne találni ami nem a világ végén van.
-
PpenoO
őstag
Apró popó!
Szilveszteri peca lesz?
Ezer éve nem láttam már hermanyit...Üzenem is neki:" I wanna f.ck you slow with the lights on!"
-
PpenoO
őstag
Mindenki kint van a vízpartokon és várja a karácsonyi ponty kapást

Nekem is mennem kéne pergetni egy csukeszt de nem bírtam rávenni magam.
-
PpenoO
őstag
válasz
galervin93
üzenetére
Izomból sinus görbe, 7. perctől szemléltetve link 60gr csalival.
-
PpenoO
őstag
válasz
sityupityu
üzenetére
Ritkán érti és akkor sem szereti
-
PpenoO
őstag
Remek napot zártunk Tőserdőn.
Halat igaz nem fogott négyünk közül senki, de úgy gondoljuk, nem rajtunk múlt a dolog.Reggel fél tíztől délután fél ötig végig pergettünk, kivéve amikor átvettük délben a csónakokat. Hetven féle csalival folyamatosan bombáztuk az akadóktól kezdve a főmedren át a híd lábait illetve a tökleveleseket.
Mint azt megtudtuk egy ott horgászó Úrtól, a szikrai holtágat lehalászták. Elvileg törpeharcsa gyérítés folyik, de mindent is kivettek a vízből.
Kihelyezett varsákra gondoltunk, de nem, konkrétan a két part közötti teljes medertávra sűrű hálót feszítettek ki b 500m hosszúságban.
Mindegy, nem adjuk fel, karácsonylor ott kell virítania a csukának az asztalon.
Köszönjük jansky1nek az akkurátus csoportvezetést
, WarninShotznak az illatos fuvart
és Lumpy92nek a multis szett használatának szakszerű bemutatását 
U.i.: a csípős szószokkal óvatosan, gyerekek elől jól elzárva tartsátok.
-
PpenoO
őstag
válasz
dreizwanzig
üzenetére
A botot nem ismerem, de nyeletős orsóból csak Shimanot vennék.
-
PpenoO
őstag
Köszi mégegyszer a tippet.
Attila nagyon segítőkész volt, a helyszíni instant szervíz ajánlatnak meg nem tudtam ellenállni, így időm se ment rá a bütykölésre

------------------------------------------------------------------------------------------------
ACHTUNG ACHTUNG!!!
Holnapi napon reggel kilenctől Lakitelek-Tőserdőn pergetünk WarninShotz, Lumpy92 és jómagam. Hermanyi kivételével mindenkit szívesen várunk, de csak azok csatlakozhatnak, akik Fischerbócsán keresztül érkeznek.
U.i.: Két prémium dobozos sörrel a fischerbócsai követelmény kiváltható.
-
PpenoO
őstag
válasz
WarninShotZ
üzenetére
Szombaton esetleg Tőserdő?

sz.j.: köszi a tippet, orsószervízes lennék, úgy elhajtanám magam mint annak a rendje

-
PpenoO
őstag
Hézagoló alátétre lenne szükségem de izibe, így Temu/Ali nem játszik most. Van itthoni forrás vagy marad a PET palack? Illetve még kenőanyag is kellene, abból melyiket javasoljátok?
-
PpenoO
őstag
válasz
aladarazurbe
üzenetére
Én még rafkósabb lennék, az orra előtt szedném össze az eldobált szemetet
Viccet félretéve, én a "simán leugatom a fejét" kategória vagyok, .aszt nem képzel magáról az ilyen.
-
PpenoO
őstag
válasz
galervin93
üzenetére
Helyi horgászboltos ajánlása alapján fenekező módszer 80gr csúszó ólommal és csirkehússal. Dobóelőkének egy vastagabb Deáky fluo megteszi.
Esetleg shore jigging, még tart a szezonja, mondjuk ahhoz kell felszerelés; spéci műcsali, bot és orsó. Persze lehet full kreténbe is nyomni, én megoldottam egy Okuma INC-6000el és egy Czero Exciteal

Csak műcsalit kellett vennem horroráron. Nagyon pörgős peca lesz. Ha nem fogsz halat akkor is ki fogod tekerni a beled pár óra alatt

-
PpenoO
őstag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Simán el tudom képzelni, pláne egy olyan humbuk márkától mint a prologic. Amúgy szerintem fonott dobóelőke bordáskosaras pecánál 30as főzsinórral extrém kajabevitelnél (+150gr) szükséges. Pecanap végén 5 métert lecsípek a monofil végéből, szezon végén meg megfordítom a zsinórt, 2 év után meg kukázom az egészet, osztjónapot.
-
PpenoO
őstag
Na jó, akkor beszállok én is, csakhogy legyen min hermanyinak bajsza alatt rötyögni.
Első motorom egy Moto Morini Franco Motori (Malaguti) volt még Olaszországban 14 évesen 93-94 körül. Hogy könyebben tudjak egykerekezni vele, fater barkácsolt rá egy Vespa Yankee ülést, hogy ereje is legyen, kapott egy Dell'Orto nagy fúvokás karburátort és egy Gianelli kiput. Imádtam. Sok ilyen gép futott akkoriban, így találtam hasonló módosítású gépmadarat a neten.

A második, és egyben utolsó motorom egy Zundapp KS50 80as blokkal. Haverok elsőre röhögtek rajta, csak a tárcsa fékért csorgott a nyáluk. Aztán csak pislogtak amikor 90nél gázt adva méretes kúpot kaptak a padlózott tuning Simsonjaik.

-
PpenoO
őstag
válasz
galervin93
üzenetére
Szőr Compó
-
PpenoO
őstag
-
PpenoO
őstag
válasz
galervin93
üzenetére
Annyira para lenne a carbon solid tip? Én sokat bénázom de nálam még egyben van

Daiwat Idézve:"The Silver Creek Light spinning rods complete the very popular UL models by four rods with somewhat more powerful spliced-in carbon fiber tip. The tip is almost undestroyable under common fishing conditions and cares – in combination with the powerful backbone of the HMC+ blank – for great casting distances. Ideally suited for softplastic lures of 5-10cm.."
-
PpenoO
őstag
Hát akkor sztornó amit írtam
Ja nem
Van igazság abban amit írsz de sok pénzt és tárolóhelyet lehet spórolni, ha picit célzottabban vásárolunk, minthogy bármit megvegyünk. Persze, ha az a cél, hogy ne pergessen az illető akkor érdemes egy távdobó bojlis botra harcsás orsót tenni és azzal dobálni sügérre minijiggel

-
PpenoO
őstag
válasz
demars
üzenetére
Kezdésnek jiges (gumihalas) pálcát javasoltak, abból is a mediumot (5-20gr) illetve 205-220cm között. Hogy ne adj ki feleslegesen sok pénzt de azért mégis élmény legyen a peca, többen javasolták a daiwat nordfishingről ami perpill 31e postával együtt.
A ryobi a kínában gyártott japán orsók közül nem képvisel rossz minőséget, sőt. Budget kategóriában veri a Daiwa/Shimano párost, Zauber Magic LT pl ilyen. Az NCRT 2000 egy kiváló wormshaftos könnyű pergető orsó 34e ftért. A 205ös daiwa pálcával 300gr + zsínór ami nagyon baba súly, jobban fogod bírni a több órás pergetéseket.
A CZ pálcája amit linkeltél 245cm így biztos súlyra egy nehezebb bot (pontos adatot nem írnak) illetve méreténél fogva nehezebben kezelhető is. Egy tizessel olcsóbb a daiwanál de hozzá képest a fasorban sincs. Az orsójukról meg ne is beszéljünk

-
PpenoO
őstag
Én a JOF márkát rendeltem aliról, nagyon jó kis fonott szerintem, annyi, hogy gyorsan fakul viszont baromi olcsó és tudja amit kell. Pár dollár a 100 méter, ha nem tetszik, kukázod.
demars: Daiwa Silver Creek L ennyi pénzért rendben van szerintem, csak 105-110gr és carbon spicces. Nordfishing77nél a legolcsóbb jelenleg, én 205öst vennék, de a 220 is kezelhető még. Nordról rendelhetsz orsót is, Ryobi Zauber NCRT 2000, 9 csapágyas, wormshaft és 195gr.
-
PpenoO
őstag
válasz
Interceptor
üzenetére
1db hal, csukát szeretnék rántani de bármi is jó, ami pergetett gumihalra/wobblerre ráharap. Nagyon rapid peca lesz (ha lesz), max 1 órám van rá.
galerni93: mondanám, hogy fúdegec voltál
-
PpenoO
őstag
Találós kérdés. Melyik folyónk látható az alábbi fotókon?
-
PpenoO
őstag
válasz
Steady74
üzenetére
Bojlis tóra ültem, 4 óra szabadidővel, reménykedve, hogy a bojlis felszolgálás helyett rámar a feeder/method csalira egy nagyobb ponty. Hát nem
de élveztem a pecát, vagy 10 1-2kg ponty összejött a 4 óra alatt és amikor pont visszaemlékeztem a romantikus/hardcore közös pecáinkra (Brokeback Mountain), kifogtam a kedvenc halad.

-
PpenoO
őstag
válasz
PpenoO
üzenetére
Na akkor elsőzöm egyet.
Szép környezet, kedves halőr hölgy.
A II-es tó sarkára ültem le, igaz nem 24 órára, így a 8e forintos belépő picit húzós. Kapás van, de idáig csak pici pontyok jöttek. Sebaj, lehoztam az asszonyt a szeretőjéhez, ameddig turbékolnak, elütöm itt az időt. Csak ne fújna az a nyamvadt szél.

-
PpenoO
őstag
Dália tavakon peccantottatok már?
-
PpenoO
őstag
válasz
galervin93
üzenetére
Grat, lassan tényleg profi versenyző leszel

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
DGnak elmentek otthonról

Elmegy csukázni a bódeni tóhoz német oldalon, fog 6-8 méter közeli példányt, aztán a videó végén kiakad, hogy az ottani szabályok szerint, minden kifogott halat bunkózni kell és kampányol, hogy itthon nehogy hasonló szabályok lépjenek élőbe
Ráadásul bevallja, tudta, hogy ez a szabály Németországban. Kérdezem én, mi a fasznak ment oda, ha ennyire a szívén hordja a halak életét? Jó, tudom...olcsóbban youtube tartalmat csinálni (osztrákoknál/svájciaknál sokkal szigorúbb és drágább a horgászat), de bakker, ennyire hülyét csinálni magából... -
PpenoO
őstag
Ha fizetnének se vennék új Volvot
De mást se nagyon, max Porschet, ha milliárdos lennék. Így marad az öreg A6 Audi
abbol is max 2012ig. Hitvány szar mindegyik mai autó, 120e km és lecsapágyasodik, turbo meg váltó hiba és persze elektronika/ecu problémák tömkelege. Elektromosat meg vegyen az akinek két anyja van.saen: a csúcs az amikor félig kiengedett fékkel izomból tekeri a baromja a dob meg szinte áll egy helyben. Nem egyszer láttam versenyzőtől is hasonló mutatványt.
-
PpenoO
őstag
Szerintem a kérdés inkább az, hogy egy +70e forintos orsóban oké ha 3-4db műanyag fogaskerék operál, nem csak a dobemelő. Az én szubjektív véleményen, hogy annyira nem. Az is árulkodó jel számomra, hogy bármikor viszek Attilához orsót, mindig van a polcon pár gazdasági totálkáros/javíthatatlan Ultegra.

-
PpenoO
őstag
válasz
feelurself
üzenetére
Nem értem milyen garanciára gondolsz, kifejtenéd?
Én vittem már hozzá vissza orsót, azonnal szét szedte, összerakta, orvosolta a hibát. Ilyen szempontból frankó az Úriember. Gyári alkatrészekre, amik az orsóban vannak, nem vállalhat garanciát, még null kilóméteresen sem.
IceQ!: 35ért rakott bele plusz csapágyakat, hajtókarba is (7e ft) de a gyári shimano műanyag fogaskerek maradtak (ezért nem veszünk Ultegrát
), azt nem tudja cserélni. -
PpenoO
őstag
Kedvenc orsó szervízesünk hamarosan a parti-arcokban.
lumpy92: nézegetem a shopot de pár euroval jobbak az árak mint nordfishingen, ott viszont a szállítási ktsg kevesebb.
-
PpenoO
őstag
Sziszi orra se semmi, de ez a keszeg....

-
PpenoO
őstag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Hagy lehessen már gumihalat 18 alatt is szopogatni

Lumpy92: Lakitelek-Tőserdő? Baromi akadós viszont csuka van bőven.
-
PpenoO
őstag
válasz
balou84
üzenetére
Gábor nem tér ki arra, hogy melyik ponty adja azt a minimális szaporulatot a Balatonban. DNS vizsgálat alapján egyszerűen kimutatható lenne, melyik ponty szaporodott. De ok, még ha lárva képes is az a szerencsétlen ipari ponty, miért oldotta fel a tavaszi telepítés utáni pontytilalmat a Somogy vármegyei kormányhivatal földművelésügyi osztálya a Balatoni Halgazdálkodási "nonprofit" Zrt. kérvényezése alapján ahol Gábor a horgászati ágazatvezetői posztját tölti be? Ennyire fontos volt a természetvédelem?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A táplálék csökkénessel országos szinten egyetértek, de pl az RSDben mind a rotifera mind a crustacea plankton állomány kimagasló és még a Busák/Amurok száma sem számottevő. Azt mégsincs példányszámot hosszútávon növelő szaporulat hála az RDHSZ áldásos tevékenységének.
sasa311: ott a pont, egy volt afrikai sügeres

-
PpenoO
őstag
A telepített pontyok ivarképtelenek, a vad példányok száma meg évről évre csökken, hiszen azt is haza lehet vinni. Ezt megfejeli a busa szőnyegbombázása és a horgászok számának jelentős növekedése. Ivadék/kishal csökkenésével meg a rablóhal állomány is gyérül. Már ott tartunk, hogy a keszeg állomány is látványos csökkenésnek indult pár éve. Hiába mondjuk, hogy jelölni kéne a telepített halakat és tiltani a vad példányok elvitelét, megpróbálni ivarképes állományt telepíteni illetve tilalmi időszakot kijelölni telepítés után (1-2 hónap), süket fülekre találunk. Persze érthető, a pénz az úr.
-
PpenoO
őstag
Szerintem átvetted a topik mestere rangot hermanyitól

Öcséd paprikázott az idén?
-
PpenoO
őstag
válasz
hermanyi
üzenetére
Akartam is írni, hogy lézer jani sem fogalmazhatott volna szebben. Ha olvasná a posztot, tuti előléptetné Ervint

Btw 2020 óta 5%al csökkent az össz működő vasútvonal. A belgrádi vonalon meg a nagyon szükséges új székhazon kívül csak leépítés/felszámolás zajlik. A párhuzamos világunkban meg 30-40 évvel fejlődik a vasút.

Új hozzászólás Aktív témák
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó Apple iPhone 14 128GB Fekete / AKKU 100% / 12 hónap jótállással!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Midnight - 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4195, 94% Akksi
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

, megér egy feljelentést fűszerezve egy büntetőeljárással és egy mohosz engedély bevonással.

Remélem januárban be tudjuk pótolni.

)