Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bluesfan
tag
Ha valaki esetleg egy Hedone őrlőben gondolkodna, a héten relatíve egész jó áron hozzá lehet jutni.
-
SteelCowboy
csendes tag
Apropó, tudja valaki, most mi a helyzet a Kinu M47 Travelerrel? Ő a mostohagyerek, akit kiutáltak? Pedig nekem ő a szívem csücske, a (méretei alapján a) legkisebb királyfi. A honlapjukon sincs már fent, az összehasonlításnál is csak a másik három szerepel. Most hogy beindult a termelés az új üzemben, már nem is gyártják? Így még jobban kell vigyáznom az enyémre, nehogy baja essen.
-
coxymaxi
csendes tag
válasz
adriankoooo
üzenetére
Amúgy én (is) azon a 75 dodó különbségen rágom magam.
Kinek mi, de nekem rohadtul sok még a Phoenix ára is. De sajnos vágyom a jó minőségre.
Legalábbis jobbra mint amit egy Hario Skerton Plus ad. -
verti1
tag
Az auto-centering azt jelenti, hogy a teljesen fém felépítésűek morse kúposak. A ház alja, a külső kés és az alsó csapágy tám kúposak. A kötés önzáró és központos. Egyszerű és nagyszerű és pontos.
-
datee
csendes tag
Baratza Forté eladó, 2020 áprilisig garis, alig használt, fém és új kerámiakéssel, beépített mérleggel (grind by weight programokkal), dobozában. Ár: 220000 Ft (coffeehiten és coffeedesken 320000,- körül van).
Scott Rao szerint az EK43-nál magasabb extrakcióra képes, finomabb presszót adó őrlő. Én nem presszóztam vele, csak annyit tudok, hogy filterben nem tudtam megkülönböztetni az EK-tól. A párhuzamosítást megcsináltam rajta.
Átvétel: Kecskemét-Budapest, és minden ami közte van.
Érd.: zoltankis@gmail.com

-
Bazsee71
őstag
válasz
adriankoooo
üzenetére
Tippre az a full metal mechanical construction részre vonatkozik, tudtommal a felépítésük ugyanaz.
-
coxymaxi
csendes tag
válasz
adriankoooo
üzenetére
Erre én is kíváncsi vagyok (a válaszra). Épp most tervezek beújítani egyet.
Van egy negyedik is a Simplicity. A Classic alatt van és a Phoenix felett.
Kemény dió
Jah és nem occsó. -
adriankoooo
senior tag
Kezdem unni a hangos motoros őrlőmet. M47 és M47 Phoenixről jókat írtok.
A Phoenixnél mennyire gond az "auto centering" hiánya?

-
Mano66
senior tag
válasz
Gravity1234
üzenetére
Az ára ~204 ezer Ft.
-
sz.zs.
őstag
válasz
Gravity1234
üzenetére
Innen [link] .
-
bluesfan
tag
Szerintem az F4 Nano is egy jó őrlő. Nekem mégis úgy tűnik, hogy a Niche-nek konzisztensebb az őrleménye, legalábbis szemre és főleg tapintásra sokkal kevesebbnek tűnik a fine szemcse, mint a Fio-nál, bár ez lehet, hogy szimplán az eltérő késtípusnak köszönhető, mélyebb analízist nem végeztem a tárgykörben.
A NZ egy Lelit Victoriát, a Fio egy Annát szolgál ki jelenleg. -
Z0mbi
senior tag
válasz
Keresztapper
üzenetére
ha nem talalok hamarosan akkor rendelek egy avx est....
Koszi
Z -
-
Mano66
senior tag
Be neveztem én is egy Niche-re.Meg jön vihető a Fio F4E nano.
-
Z0mbi
senior tag
megorulok hogy nincs sehol itthon 58.5 os Motta disztributor... valakinek van esetleg ottlete?
Belae mukodik vajon? (az AVX es? ...bar Motta jobb lenne) -
Bazsee71
őstag
Ha van 45 percetek, itt egy összefoglaló kézi őrlőkről:
A Comparison of Premium Hand Grinders (Prima Coffee Equipment) -
sz.zs.
őstag
Eladó egy pidelt 2002-es Gaggia Classic.
+++Darabjaira szedve, kitisztítva, tömítések cserélve, opv 9 barra beállítva, új gőzcsap, korrodálás mentes ház.
- - - kopott kapcsoló, kopott felírat, minimális karcok a házon.
Gyári dupla, szimpla és vakszűrő jár hozzá.
Ára fix. 80.000.- Ft
Igény esetén tudok beletenni szűkítőt +2.000.- , réz vízterítőt +4.000.- Ft-ért.
További képek.
-
Z0mbi
senior tag
válasz
phranxinatra
üzenetére
Najo igaz... ha nekem egy jelenetet kene tole idezzek akkor az pont Adam Sandler es
Billy Madison
😀Ha arra gondolok hogy J Hoffmann bol indultunk es kavezasbol...szepen eljutottunk ide 🤣
-
válasz
phranxinatra
üzenetére
A Gengszterkorzóban pedig nagyjából főszereplő volt.
szerk: pótold

-
Bazsee71
őstag
válasz
phranxinatra
üzenetére
Ebből látszik miként lehet agyonvágni ezt a sort pár Adam Sandler filmmel.
-
gtr313
csendes tag
válasz
72lakiluk
üzenetére
Lehet, hogy nem voltam egyértelmű
Ezt én készen vettem, nem vagyok fúró-faragó embert, ezért szakira bíznám. A kívánt hőmérséklet beállításán kívül nem szeretnék semmivel foglalkozni. Mások is mondták, hogy mit vegyek, stb. Nem tanácsra, vállakozó kedvű, ügyes kezű emberre van szükségem. Azért köszönöm 
-
gtr313
csendes tag
PIDes eszköz készítésére keresek megbízható szakembert!- Sziasztok! Tudna nekem valaki segíteni. Használok egy ilyen belógatós PIDet, de sajna a készülék nem igazán pontos. A kiinduló állapota állandóan változik és tök hülyeség, ezért mindig utána kell mérnem a víznek. Persze onnan már tartja, de ez akkor is elég gáz.
Szóval egy hasonló megoldás legyártására kérnék ajánlatokat, persze egy pontos PIDdel. Megbízható embernek elküldöm előre a kért összeget, Ö meg postán küldi a szerkezetet. Köszönöm előre is a segítséget. Íme a delikvens
-
Mano66
senior tag
Aki rendelt Niche-t.Mennyi idő alatt kapta meg?Lehet rendelek egyet.Akkor lesz egy eladó Fiorenzato F4E Nano-m.2 éves,évi 10 kg kávé ment át rajta.
-
sz.zs.
őstag
Lenne 2 kg Mocambo Gran Bar kávém amit eladnék. 2019 07 havi pörkölés, még teljesen rendben van. Az ára 5000.- Ft / kg.
Korzó teszt: [link]
Részletek privátban.
-
jana86
csendes tag
Kinu M47 - ZM késes Mazzer Royal összehasonlításban: a kúpossal (Kinu) testesebb, karakteresebb, vagy inkább "harsányabb", kicsit édesebb is volt az ital. A síktárcsással (Royal) tisztábbak voltak az ízek, jobban ki lehetett érezni a gyümölcsösséget. Ez nagyjából egybeesik azzal, amit a neten is olvasni lehet erről a kérdésről. Más-más kávékkal más-más ízeket produkálnak. Ízlés dolga, kinek mi jön be inkább. Mondok egy példát: ugyanazt a kenyait capuccinohoz a Kinuval daráltam, espressohoz meg a Royallal, mert úgy ízlett jobban. Azért ne drasztikus különbségekre gondolj, inkább nüansznyiakra!
Mostanában otthon csak síktárcsással őrlök, mert a tisztább, gyümölcsösebb ízek jönnek nekem be. A savak kellemesebbek, kevésbé tolakodóak, selymesebb, harmonikusabb nekem így az ital.Így visszaolvasva olyan, amit leírtam, mintha értenék hozzá.
De hogy tiszta legyen, én is csak egy hobbista vagyok. -
mind a kettőből van jó is, közepes is. a kúposok általában toleránsabbak, nagyon vacak őrleményük nem szokott lenni, de lehet, hogy csak azért, mert eleve sokkal ritkább. ugyanakkor a legjobb darálók nagyobb számban síktárcsások.
a lényeg, hogy jó darálót kell venni. a niché nem olyan drága egyébként, sajnos ez ennyi.
-
-
Z0mbi
senior tag
meggoogliztam mar ezt a niche t mert latom a James Hoffmann is azt hasznalja...csak nem gagyi ...well... nem lesz ilyenem
Nem olcso. es ha mar itt tartunk van arrol valakinek infoja a sik keses vs kupos ... melyik miben jobb? (nem akarom az en internetrol osszeszedett hulyesegeimet sorolni inkabb tapasztalatra lennek kivancsi) -
jolti
senior tag
Tényleg, ha már ennyire megy a kézi téma.
Akarok majd a brikkához venni egy kézi hajtányt, mert ha nyaralni vagyunk a 3.ik naptól már erősen érződik a brikkával is, hogy hanyatlik' az előre ledarált mennyiség minősége, amit el szoktunk vinni magunkkal. ( Tudom, tudom, ne menjünk 3 napnál tovább...
)
Arra gondoltam, hogy veszek majd egy olcsóbbat. Legalább is gondolom, hogy egy olcsóbb kézi is csak jobb , mint előre ledarálva vinni magunkkal. Arra, hogy egy évben egyszer elővegyük tökéletes.
Szóval néztem a Pacificafe honlapján, hogy van a Bialettinek is már kézi hajtányosa, a Harionak is van már több féle. Az a Smart G nevű még elég pofás is. Árban meg ugyan ott körül van mindegyik.
Ismeritek ezeket? Jobbak már, mint a snassz hariok? Vagy a brikkához mindegy? -
gyd456
csendes tag
Eladó Graef CM 900
Dobozával, tartozékaival.
Budapesten átvehető.
Ára 33 ezer Ft.
Kérésre küldök képet vagy nézd meg a HardverApróban -
sz.zs.
őstag
Kinu téma:
kb. 1 hónapja használom a Phoenixet párhuzamosan a Niche-sel. Ez idő alatt 2 fajta Roastopus és egy Paljoc etióppal, illetve a Kapuczíner Jemeni Mochájával próbáltam. Mind a négy kávénál nálam ízben a Kinu a nyerő, pedig még közel sincs bejáratva. -
verti1
tag
válasz
coxymaxi
üzenetére
A Classic szinte minden alkatrésze rozsdamentes acél, az újaknál nem rádlizik az állító tárcsa tekerés közben, mágneses az őrlemény gyűjtő.
A legújabb Simplicity egy olcsósított Classic, más az állító tárcsa, műanyag a garat, de fém a két csapágy tám, o gyűrűs az őrlemény gyűjtő.
A Phoenix-ben a legtöbb a műanyag, csapágy támok is műanyagok, nincs rajta ujj támasz.
A Traveler aluminium házas rozsdamentes csapágy támokkal, rövidebb a karja, kompaktabb az egész, kisebb az őrlemény gyűjtője, van ujj támasza.
Mind a négy verzióban 4 db csapágy van, kettő a tengelyen, kettő a tekerő gombban, a kések ugyan azok a 47mm kések, ugyan olyan finoman állíthatóak.
Ha filterre kell akkor a kapacitása miatt a Traveler kiesik szerintem. A best buy szerintem a legújabb Simplycity, azon ott spóroltak ahol nem számít igazán.
-
M3aN
senior tag
Sziasztok!
Eladó egy 2018.04. hóban vásárolt Graef CM720, kizárólag Pacificaffe kávékkal használt őrlő, kb 10kg ment le rajta, egyedül használtam a háztartásban.
Doboza és minden tartozéka megvan sértetlenül és hiánytalanul.
Személyes átvétel vagy futárszolgálat is megoldható. Ára 25e Ft. -
coxymaxi
csendes tag
Na jó Srácok (mindenki aki foglalkozott a kézi örlő témával), hajlok a Kinu felé.
Itthon nem igazán találok csak egy két helyen ott is a Phonenixet.
Mi a számottevő különbség köztük az árat nem tekintve (Sima, Phoenix, Traveler)? -
jolti
senior tag
Hiába, révbe értem...
Mivel komolyabbra nincs pénzem, így ezzel kell beérnem'.
De viccet félre téve szerintem simán jó otthonra az Ecm. Ja és a Macap M9p.
Aki használta már, az gondolom meg tud erősíteni ebben. Így (rongyá)tuningolva szerintem sokat kéne áldozni, hogy erezhető/élvezhető minőségjavulást érjek el. Meg nem is biztos, hogy megérne nekem annyit.
Még egy tágulási híja az ecm-nek. Jövőre jobban lesz időm elvileg és bele lövöm. -
válasz
SteelCowboy
üzenetére
a graefben szerintem 38 mm-es kúpos kés van és közel sem ugyanaz, mint a kinuban.
-
Toobee
veterán
válasz
SteelCowboy
üzenetére
A cégnél Comandante van, otthon meg Kinu M47. Eszpresszóra biztosan a Kinut venném, sokkal haladósabb. A Comandante elég nehezen kapja el a szemeket, ráadásul az M47 állítása klasszisokkal jobb ebből a szempontból, nincs olyan, hogy a 8-as túl finom, a 9-es meg már túl durva.. Filterezni is szoktunk vele (én otthon a Kinuval nem, de kotyogó - eszpresszó átállás sűrűn van), sokkal egyszerűbb az átállás a fokozatok miatt. Elég csak számolni, hogy mennyit tekertél el, így vissza is tudsz menni kísérletezés nélkül.
A Comandante gariját is teszteltük már, ők példásan kezelték a kérdést, a Kinuval még nem volt probléma. Az üveg nekem jobban tetszik, mint a fém a Kinunál, nálunk egy eltört már a kettőből, ezért párezer Ft-ért rendeltem hozzá gyári szettet (4 db). A Kinu tartálya leesés esetén nem semmisül meg, maximum használhatatlanná deformálódik (az enyém még a finommentes rögzítésű).
Az M47-nél(nem travel) nagyon ritkán szöknek a babok, jellemzően ha vadállat módra tekered úgy, hogy kibillented a függőlegesből. Comandantenél a kialakítás miatt ez megoldott.
-
z123456z
őstag
válasz
Sic.Transit
üzenetére
Szia. Nagyon köszönöm a segítségedet. Akkor felesleges előre izgulnom, első körben majd próbálgatjuk a különböző kávémárkákat, és ha ezek után lesz még igény a minőség fokozására, beruházok egy manuális darálóba.
Köszönöm mégegyszer. -
Sic.Transit
csendes tag
válasz
z123456z
üzenetére
Szia,
jó lenne látni a kar - kosár pontos kialakítását, de ebből a képből kiindulva ez is nyomásfokozós kialakítású:
https://www.sencor.com/getattachment/kuchyne/priprava-kavy/pakova-espressa/ses-4040bk/41008783-10.jpg.aspx?lang=en-gb
Ez alapján kb. ugyanoda kellene lőni az őrlésfinomságot, mint az előreőrölt, esetleg kicsit finomabbra.
Ha tényleg nyomásfokozós a kar ill. kosár, és ezt ki lehet valahogy iktatni, akkor mehet tovább a finomabbra az őrlés.
-
coxymaxi
csendes tag
válasz
SteelCowboy
üzenetére
Köszi a kimerítő választ. Én leginkább filterre venném, szóval akkor lehet hogy mégis csak Comandante?
Fejtörés.
-
SteelCowboy
csendes tag
válasz
coxymaxi
üzenetére
Őrlőcsere előtt elég sok fórumot és cikket olvastam, videókat néztem. Egy Graef CM800-nak adta fel az utolsó kenetet egy Kinu M47 Traveler. Az interneten elérhető anyagok nagy hányada az alábbi következtetésre jutott:
- A Lidonak minden előnye mellett (tág határok között fokozatmentesen állítható, precíz, ésatöbbi) a rövid tekerő (=rövid erőkar) az Achilles-sarka, ezáltal kicsit nehezebben lehet tekerni, mint a másik két riválist, valamint az ET ugyan "utazós" a behajtható karja miatt, a háromból ez a legkevésbé kompakt (majdnem kétszer olyan magas, mint a Comandante)
- A Comandante C40 egyik hátránya a másik kettővel szemben, hogy fokozatokban lehet állítani és többek szerint két fokozat közti ugrás túl nagy presszóhoz. Lehet ugyan kapni hozzá egy Red Clix nevű tuning szettet, de ekkor árban már nagyjából beérte a Kinut (a Travelert. A Phoenixet meg túl is lépte). A másik hátránya, hogy az őrleménygyűjtő része üveg, ami pár menettel kapcsolódik az őrlőházhoz. Ezáltal sérülékenyebb, mint a másik kettő megoldása. Ettől függetlenül filterre ezt teszik a dobogó tetejére. Valamit az is elárul a cégről, merre pozícionálja magát , hogy az utóbbi években több országban is rendeztek filterkávé készítő bajnokságot (idén októberben kishazánkban is) Comandante Championship néven, amit nyilván a Comandante kéziőrlő gyártó cég hozott létre.
- A fentiek közül egyiket sem próbáltam, csak azt tudom, amit leszűrtem a különböző forrásokból, viszont jó pár hónapja gazdája vagyok egy Kinu M47 Travelernek, amivel azóta is töretlen a szerelem. Bár én kizárólag presszóra használom, tökéletesen meg vagyok vele elégedve. Ugyanolyan 47mm-es kúpos kés van benne, mint a Graef-ben, az őrlemény egységes és bőven van benne tartalék, sokkal finomabbra is lehetne állítani. Az őrleménytartó műanyag és O-gyűrűvel kapcsolódik a fém házhoz, a tekerőkar megfelelő hosszú, még a közepes pöriket is viszi mint a t@knyot (vilagosnál azért meg kell markolni, néha megakad kicsit). Meg hajlamos a kipattogásra (popcorning), de ezt fillérekből lehet orvosolni házilag, gyári megoldása erre csak a Comantandénak van. A legtöbb oldalon a Kinu nyerte az összehasonlítást, presszóra.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gyúrósok ide!
- OLED TV topic
- Sorozatok
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Energiaital topic
- További aktív témák...
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- Thermalright Aqua Elite 360 V3
- Apple iPhone 16 Pro Max Desert Titanium Titán dizájn, Pro kamera, 120 Hz ProMotion,90%,3 hó gari
- iPhone 17 Pro Max Mélykék - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Beszámítás! X870 /R9 9950X / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest