Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kurtuzov
senior tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Nekem a dokik mondták, hogy az alacsony ásványi anyag tartalmú vizeket kell venni, mert azok terhelik meg legkevésbé a vesét. Talán a kazánok se bánják.
Ahogy a desztillált víz se jó a presszógépekbe, a túl szűrt-lágyított vizet is kerülni kell?.
Ezek szerint a kancsó-párna se kell. Egy gonddal kevesebb.konzumpro: keménység mérés lakmuszpapírral?
-
Bazsee71
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Talán 2 éve járt nálad a GC, mikor bekerült a nyomásszabályzó. Akkoriban Oscar tasakot használtam, a kazán pedig tiszta volt. Mondjuk rendszeresen cseréltem is, illetve mindig figyeltem, hogy egy napot tudjon hatni, ha friss vizet öntöttem a tartályba.
-
törölt tag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
Nálam működik, melegszik a kávé és veszettül zúg a mikró. Ha nem vigyázol, ki is gyullad. A magnetron meg köszöni szépen hogy majdnem üresen van terhelve...
-
törölt tag
válasz
kurtuzov
üzenetére
Nem tart örökké az oscar párna sem, mérni kell a keménységet és ha az alapján elhasználódott akkor cserélni. Szerintem ha rendeltetésszerűen van használva, nincs mellette vízkövesedés.
(Volt aki azt írta, csak átmossa ha algásodik, szerintem akkor már illene kidobni.) -
72lakiluk
tag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
Egy-két döglött kávéba sikerült belefutnom ill. munkahelyi legalja szemest is próbáltam itthon. Jellemző volt, hogy crema nélküli, fekete lé jött le, és hiába értek szinte össze a SJ kései, akkor sem fejtett ki szinte semmi ellenállást a pogácsa. Ezek a nagyon döglött kávé ismérvei :)
-
kurtuzov
senior tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
És melyik víz az? Vagy mely anyagtartalmak legyenek alacsonyak?
Azért ezek a korrózió problémák verhetnének nagyobb hullámot is - furcsa, hogy kifejezetten ajánlják úton-útfélen a kancsós-párnás vizezést. -
fragola.6035
aktív tag
válasz
soldier2
üzenetére
Pár hete volt itt egy Gaggia, amit oscar párnával használtak, az még rondább volt, és még tiszta vízkő is volt. Ezen legalább nincs vízkő.
A nálam lévö gépek kazánjait be szoktam kenni egy élelmiszeripari anyaggal, amin nem tapad meg a vízkő és a korróziót is jelentősen lassítja. Amit itthon használok gépeket palackos vízzel, fél év után szétszedve is újszerű a bojler.
-
Peti...(16v)
tag
Nem táncol és nem szőkül, viszont nagyon sötéten és vékonyan indul. Lejjebb mentem a dózissal és durvítottam az őrleményen, de crema még így is alig van, és kevergetésre el is tűnik, viszont ízre sokat javult. Lehet hogy elhamarkodottan ítéltem, és csak nagyon máshogy viselkedik, mint amihez szokva vagyok.
-
bl4ze
veterán
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
Nálam a "Moana" szintén 100%A kéri ezt a hőfokot simán.
Kint Nápolyban is fortyogó gépből csapolták.
Az illata miatt nem gondolnám döglöttnek: csapoláskor táncol, rángatózik, hamar szőkül??? -
Peti...(16v)
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Pedig ha megnézed a képet, ott van a felirat a zacskón, épp az egyirányú szelep alatt. És az is látszik a zacsin, ahogy felvette a babok formáját a vákuumozástól. Aztán valszeg később a gázok miatt elengedte.
Tényleg füstös az illata, lehet hogy emiatt érzem döglöttnek, mert el vagyok szokva az ilyen sötét, olajos pöritől. Ma sikerült kisebb dózissal egyel jobbat húzni, játszom még vele, lehet hogy a végén kiadja.
Blaze: kösz a tippet! Eddig 94 fokon csapoltam, nálam ez kb. egyezik a kifolyó víz hőfokával, de soknak tűnik, megpróbálom kicsit lejjebb. -
soldier2
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Utána tudnál járnü a használt víznek? Ez így elég drámai. Ráadásul holnap érkezik egy Gaggia a munkahelyre, jó lenne nem kinyírni (eddig Oscar párna volt, és maradna is).
-
fragola.6035
aktív tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
-
bl4ze
veterán
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
Szomorú. Mi is most egy 2022-es lejáratot vettünk, a CasMo-s srácok szerezték be.
Ha többeket is érdekel, egy közös beszerzést erre a kávéra meg tudunk oldani.
Van a "Moana" az is 100%A, előtte a "Cremador" volt az pedig 70/30 - de van még pár keverék ami elérhető. Árban sokkal jobb, ez a 11e Ft per kiló elég meredek.Hőfok: mindegyik kávéjuk eddig igen meleget kedvelt, nálam most a 100%-a 102 fokos PID-en van, mely kifolyó vízben 94 fokot jelent. (-8 fok)
-
fragola.6035
aktív tag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
A szemes kávé nem lehet vákumcsomagolt, szelep is van a zacskón. A friss kávé egyébként is laza a babokból felszabaduló széndioxid miatt. Pár éve vettem én is a MM-ban, elég füstös illata volt, de ízre jó volt.
-
soldier2
őstag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
"próbáltam a mikrózást" a mikró elsősorban az ételekben lévő vízmolekulákra hat, azokat "melegíti". A pörkölt kávéban meg elég kevés a víz, szóval nem meglepő. 3-4 adagot veszek ki egyszerre, eddig működik.
-
Csápájev
őstag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
Bosszantó
-
yazoo1
tag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
Köszi!
Akkor marad a kavetarsaság,drágább igaz,de lehet nem csalodok -
Bazsee71
őstag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
A többi csomag is levegős volt? Mert szerintem ha frissen levákumozzák, a cellákból még akkor is szabadulnak fel gázok, tehát nem lesz olyan, mint az őrölt tégla.
Pl. repülőn szállított/vákumolt kávé is fuvalkodik még, ha elég friss. -
Peti...(16v)
tag
válasz
Csápájev
üzenetére
Az első két próba alapján annak tűnik. Szagra sem volt friss bontáskor, de a lefolyás alapján még biztosabb vagyok benne, hogy döglött. Vékony, test nélküli lefolyás, nagyon vékony, szinte azonnal szétszaladó crema.
Én vagyok a hülye, mert rá van írva a zacskóra, hogy vákuumcsomagolt, ez meg egy fellazult csomag volt, és a feliratot csak itthon vettem észre. A lejáratra koncentráltam, és mivel 2022! június van rajta, így bátran megvettem. Valszeg kilyukadt a zacsi, és megszívta magát levegővel.
Még vallatom, de sztem ennek annyi, megy majd a rokonokhoz automatába.Parci, soldier: én is szoktam meglepetéseket találni a fagyóban, és néha találomra nagyon jókat húzok. A hepciás kávékat be szoktam tenni pihenni, aztán elfelejtem, és mire a kezembe kerül, már nem is emlékszem mit raktam el
Fagyasztás utáni őrlés téma: próbáltam a mikrózást, de semmit nem melegszenek a babok. Próbáltam a mézesüvegben és müa tálkában is, de semmi. Előre meg elfelejtem kivenni
-
soldier2
őstag
válasz
sz.zs.
üzenetére
Ez volt az én gondolatmenetem is, hogy felmelegszik, de nem (lehet a kézihajtány alacsony fordulatszáma miatt???). A lényeg, hogy több hőigényes kávéval szívtam csendben már jó ideje. Ezek a CasMo-k voltak az elsők amiket 1-2 napra előre kivettem a fagyasztóból, és összehasonlítva a fagyottan daráltakkal ég és föld a különbség. Következő próba a Roastopus lesz
Azt is ki kéne próbálnom, hogy hagyom a ledarált kávét 5 perc alatt felmelegedni, de nem visz rá a lélek, szinte látom, hogy haldoklik a pulton
U.i. Próbáltam betenni a HG-1-et a fahyasztóba, de a fiókokat is ki kell vennem, hogy beférjen, így sajnos nem maradhatott ott. Kell vennem egy Vario-t.
-
yazoo1
tag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
Hol vetted?
Mennyibe kerül?
A kavetarsaságnál láttam ilyet.
Nekem is ki kell próbálnom...
-
soldier2
őstag
Én PY Get Up-ot találtam már jó régen, az semmivel nem ment le, egyszerűen nem tudtam az Imat Lux-al elég finomra őrölni. Mióta fagyasztok ez nem gond, néha akad 1-1 üveg a fagyasztóban amiről nem tudom mi, ott többnyire iható (ha épp menthető a darálásbeli különbség nyomásprofillal).
Aki fagyasztja a kávét őrlés előtt kiveszi a fagyóból? Nálam zsinórban a 3. zacskó CasMo lett nagyságrendel finomabb ha szobahőmérsékletre melegítem a babokat őrlés előtt (gondolom a vizet túlságosan visszahűhette a hideg őrlemény
). -
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
én most találtam a fiók mélyén egy casmo divina providenciát, pár éves már megvan. tej nélkül nem megy le.

-
Csápájev
őstag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
Én a bár változatot kóstoltam,szagra nem volt jó,de ízre igen.
Biztosan döglött? -
Peti...(16v)
tag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
Van egy kiló döglött kávém...
-
Csápájev
őstag
Jones Brothers kávét kóstolt már valaki?
-
sz.zs.
őstag
Szigliget, Vár kávézó. Teljesen rendben volt a Yirga és sütemény vonalon sem találtam kifogást.
Ilyenből csapolnak. -
válasz
Bazsee71
üzenetére
Persze, "kinek a pap, kinek a paplan". "Másokat" olvastam én is anno, akik meg pont ezt a jellemzőt emelték ki jóként, előnyként, vagy hívjuk, ahogy akarjuk - nem feltétlen magyar fórumokon, és nem is a Mahlkönig oldalain.
Az mondjuk számomra furcsa volna, hogy egy ilyen gyártó elb... valamit, aztán évtizedeken keresztül gyártja a szart, bizonygatva az igazát. -
-
Ja, rendeltem IMS Superfine (vagy mi) 16g-s szűrőt, megérkezett, kipróbáltam. Elég hasonló az eredménye a Renekáéval, bár még kifejezetten összehasonlítás céljával nem faragtam velük kávét.
-
-
-
-
-
-
paljoc
tag
válasz
Bazsee71
üzenetére
Dehogy, iszonyat jó volt nézni, bármikor visszamennék, h újra lássam/kóstoljam!

/első blikkre furi volt, nem tudom miért így csinálják, de jobban belegondolva nem sokkal másabb, mintha dózeres darálót használna, csak itt zacsiba őrlős van, azzal darál egy hosszúkás, füles fém edénybe, abból borítja a csirke itatóba és onnan kanalaz
/
Mindenesetre itt nem sok egyengetőt, tizedgrammos mérleget meg egyéb hasonló kütyüt lehetne házalóként eladni.
-
paljoc
tag
1:00-1:30 között megtekinthető a tökéletesen kivitelezett adagolás, disztribúció és tamperolás, és valóban pont így is csinálták, a kávé mégis szuper volt a maga nemében. És nem
csak az utazás miatti hozzáadott hangulat/feeling okán, hanem tényleg. Ez egy baromi jó kávébár!👍👍☝️
https://youtu.be/41gfc-USex4 -
bl4ze
veterán
Újabb nápolyi kávé érkezett, köszönet a CasMo srácoknak a beszerzésért

Ezúttal a 100% A kávéra lőttünk a legutóbbi 70/30 után.
Ez is nagyon jó kávé, full marcipán bomba, némi gyümölcsös lecsengéssel. -
Nixon18
senior tag
Sziasztok a Bricolettámhoz szertnék venni egy normális gömbfejes gőzcsapot. A jelenlegi csak egy síkban forgatható és elég kényelmetlen (de azért lehet hasznánli). De tudom, hogy volt olyan széria a gépből, amin gömbfejes csapot tettek.
[kép]A mellékelt kép alapján jelenleg a 28-as jelű cső van, leszámítva a plusz "kanyart" benne.
A kérdés, ha én megrendelem a 40-45 alkatrészeket, ki tudom cserélni a csap cseréje nélkül a gőzcsövet vagy másik csap is kellene szerintetek? -
stereofan
tag
-
flash-
veterán
az automata kávéfőző a végén a kávé tetejére tesz pici kávékrémet,ezt a leírás is írja(ha picire van darálva többet, ha nagyobbra akkor kevesebbet)
ezt hogy csinálja? hiszen nem a habositót használom.. -
Pandras61
csendes tag
válasz
Rush77
üzenetére
Szia,
én a munkahelyemre vettem pár hete egy dedicát, és engem is nagyon zavart a nyomásfokozós szűrő. Mivel a dedica szűrőkosarába van egy külön gumival tömített kis tányér, én ezt kivéve megfúrtam 2mm fúróval a kosár nyomásfokozós szelepét ( tágítottam)
Tányér vissza, és most így használom. Szerintem rendben van, a kávé lefolyás igy már szabad csak a pogácsa ellenállás határozza meg. Én egy régi Gaggia MDF darálóval használom. -
Rush77
aktív tag
Sziasztok,
Ismerősöm kapott egy Dedica 685-öt és nyomásfokozós kosár van hozzá.
Viszont szépen lassan elkezdene fejlődni és az lenne a kérdés, hogy van e olyan 51mm kosár ami belemegy és nem nyomásfokozós, hogy el tudjon indulni ezen az úton.
Mellé egy Graef 702 van.Köszi.
-
John1994
csendes tag
válasz
Bazsee71
üzenetére
Köszi. Közben elengedtem a Delonghi kezét. Néztem Gaggia gépet, de most egy Saeco picobarista deluxe-ra tévedt a tekintetem. Tudom, hogy az automata soha nem adja meg a valódi kávézás élményét, de ennek tudatában veszem meg. Ha igazán jó kávét szeretnék inni, akkor megvannak a bejáratott helyeim. Otthon eddig karos gépben főztem, most viszont a kényelem került előtérbe, plusz megérett az igény a szemeskávé által biztosított csillagos ég a határ érzésre. Hihetetlen, milyen jó kávékat lehet kapni. De ezt ti úgy is jobban tudjátok.
-
coxymaxi
csendes tag
válasz
Sic.Transit
üzenetére
Nem te vagy az első aki ezt ajánlja.
Valamilyen Graef 702, vagy 802. Még nem néztem pontosan utána.
Egyenlőre nagyon úgy tűnik, hogy mégis egy használt kazános gép lesz ebből a kérdésből...
Egyenlőre nagyon úgy tűnik, hogy mégis egy használt kazános gép lesz ebből a kérdésből... :D
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Apple MacBook
- Tesla topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Warhammer 40.000
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Diablo IV
- Vezetékes FÜLhallgatók
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Apple iPhone 13 / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:100%
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB RAMPAGE Shiva ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
).