Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kávé Kálmán
tag
Scott Rao sokkal jobban tenne, ha s baratnoje vasarolna a kaves motyoit, amikrol aztan a blogjan nyilatkozik, mert akkor a blogja es a termekekrol alkotott velemenye is tobbet erne. De szerintem o egesz egyszeruen elvezi, hogy az orloje attol, hogy sajat neve alatt veszi kicsit fenyesebbre lesz polirozva. Arra nem gondol, hogy ezzel pont a hitelessege szenved csorbat.
upgrade: totttal egyertelmuen a Sette ——> Forte cserere vonatkozik.
-
válasz
fragola.6035
üzenetére
"Ez klassz, de mit bizonyít?"
Mondjuk azt, hogy tudom, hogy mire használja az angol az "upgrade" szót.
Az a magabiztosság, amivel tényként állítasz be dolgokat, mindenesetre elgondolkodtató. Javaslom mindenkinek az elgondolkodást. -
fragola.6035
aktív tag
válasz
qvik27
üzenetére
"Egyik diplomám szerint fejlesztőmérnök vagyok, kb. 20 éve dolgozok multinacionális környezetben."
Ez klassz, de mit bizonyít?
Több, mint 20 évet dolgoztam kereskedelemben, de tök hülye vagyok hozzá.
Nem a tudásodat vonom kétségbe, de a papir és az idő nem garancia a szakértelemre.
Az tény, hogy pontos őrlőt kapott, pedig ezek pontatlan őrlők. Így már a váladz is egyértelmű. -
Lelit Elizabeth PL92T-nek van értelmes alternatívája ennyi pénzért? Ascasonak steel unonak nagyon megszaladt az ára
-
válasz
SoundON
üzenetére
Nagyszerű. (Egyik diplomám szerint fejlesztőmérnök vagyok, kb. 20 éve dolgozok multinacionális környezetben.)
Szóval az upgrade minimum egy verzióváltás, de itt a Sette --> Forte váltásra használja. (Az alignment meg valamihez való hozzáigazítás leginkább.) De a kedvedért idézem az Oxford angol magyarázóját: "raise (something) to a higher standard, in particular improve (equipment or machinery) by adding or replacing components".
Valaminek a változtatására javítás céllal inkább a modification ("modolás"), tuning, improve by... stb. kifejezések használatosak.
Igen: engedd el. Elég mókás, hogy itt kisütitek egy nem jól értelmezett szó alapján, aminek semmi köze a párhuzamossághoz, hogy az egyik császárnak biztos azt csinálták, amit valaki itt a Fórumon kisütött.
Na. Én itt engedem el a témát. Mindenki azt hisz, amit szeretne. ...csak ne az ilyen "alátámasztások" alapján tegye. -
verti1
tag
A Sette-t kicserélték neki egy Forté-re. A cikk alatt a kommentekből egyértelműen kiderül. De azt is írja, hogy nem tudja megmondani, hogy mindegyik ilyen pontos e, csak az ő tapasztalatait írja. Az nem derül ki, hogy valami hackelt darabott küldtek e neki vagy egyet a polcról. Az én angol tudásomból ennyire futja, javítsatok ha másképp van.
-
zolnagy
őstag
Remélem még nem volt. BF ajánlat új GC-ra: [link]
-
válasz
SoundON
üzenetére
Hát, nem azt jelenti - elnézést. Amit írsz, arra nem ezt a kifejezést használja az angol. Mellesleg a szövegkörnyezet sem erre enged következtetni.
És mégegyszer: még ha a beállításokat is értené rajta - furcsa módon- bárki, akkor sincs semmilyen információ arra, hogy az a kések párhuzamosítását jelentené.
Ennek ellenére nagy magabiztosságú kijelentéseket lehetett olvasni itt erről is. - Na, ezt nem kellene, mert van, aki elhiszi.
Kösz. -
tepenzed
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
hmmm, ezek viszont más árkategóriák

Ez jobb lenne? [link]
-
tepenzed
őstag
Sziasztok!
Karácsonyra szeretnénk venni egy automata kávéfőzőt daráló, tejhabosító funkcióval. Értékelések, ár/érték arány alapján, de meg persze sokkal kisebb mint a Philipsek, ez lett kinézve:
[link]Viszont jött az elbizonytalanodás, hogy 2 havonta szűrő csere (5000 ft), meg tisztító tabletta vásárlás, nem is olyan egyszerű ez.... Kérdésem lenne, hogy mennyire kell betartani ezt a szűrő cserét, mindegyikben kell ilyen csinálni? Mert csomó ismerősnek van automata kávéfőzője, de egyik sem szokott ilyeneket csinálni.
A gép rendben van vagy találnánk jobbat is?
Azt se értem a leírásokban, hogy némelyiknél írja, hogy szűrő igen/nem. Ezek szerint amiben nincs, ott a gép képes a vízkőtelenítésre mindenféle csere nélkül?
-
verti1
tag
válasz
adriankoooo
üzenetére
Ahogy Gábor is írta a Phoenix-et azért kezdték gyártani, mert erre volt kapacitás, gép. Sokkal egyszerűbb műanyag elemeket fröccsönteni mint kúpot köszörülni. Olcsóbb anyag, olcsóbb gyártás. Valamiből finanszírozni kell az üzem újjáépítését. Nyilván nem engedheti meg magának a Kinu, hogy valami silány pontatlan darálót áruljon, erről szó sincs, de azért odaírja, hogy ez nem ugyan az. Olyasmi ez mint a felszabályozott sík tárcsás és a nem szabályozott. Van aki költ többet a pontosságra van akinek megfelel. A Flairhez várd meg a tamper gyártással amíg megérkezik. Nem tökéletes kör keresztmetszetű a kosár felső pereme. Meg kell mérni a legkisebb átmérőt és ahhoz kell igazítani a tampert.
-
válasz
SoundON
üzenetére
Baratza was once kind enough to upgrade a grinder for me ...
"Vett egy Sette-t majd írt a Baratzának hogy neki nem elég jó mire a Baratza felpimpelt (gondolom fel is szabályozott) neki egy Fortét hogy tudjon filtert és presszót is csinálni..."
Nekem sem haverom. Értésem szerint szó nincs felpimpelésről, ez arról szól, hogy kapott egy komolyabb őrlőt a Sette helyett. (Btw. nem presszóról meg filterről van szó, hanem vmi szuperfinom őrleményről vmi speckó presszószerű italhoz.) De ha be is állítgatták neki a Baratzások, akkor sem szól semmi arról, hogy az a kések párhuzamosítását jelentette volna (amit ugyanazok a mérnökök direkt másképp terveztek).
Szóval nem kéne tényként vagy sugallatként olyat írni, amire semmi nem utal. -
RBJ
addikt
Még mindig nem megyen a tejhabosítás.
Most gyanakszok arra és feltűnt, hogy a gaggias videókban egy furatos a gőzkar nálam meg két furatos. Lehet csak közébre kellene állnom a tejben és kész. Arra gondoltam mivel egymáshoz képest a két furat majd 30 fokban van így nem lehet fele úgy bepörgetni a tejet ha a köcsög szélében vagyok. Így marad a középre állás. Gondolom én. -
Kávé Kálmán
tag
válasz
adriankoooo
üzenetére
A demo Phoenix-em még megvan, az M47-etet megvették, és a Simplicity is itt van még. A Traveler a kedvenc. Számomra a méret a lényeg. Az a legkisebb (azonos kések mellett).
Ja, Phoenix Kínából??? Lárifári! -
adriankoooo
senior tag
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
Igaz, hogy a Phoenixet már kínában gyártják? Mint, őrlőről mi a véleményed? Nem túl nagy gond, hogy kapott pár műanyag alkatrész + hiányzik az auto centering?
-
SoundON
tag
válasz
qvik27
üzenetére
...én erre gondoltam rögtön az elején:
"Baratza was once kind enough to upgrade a grinder for me because the first model I bought wasn’t quite right for my needs"
Vett egy Sette-t majd írt a Baratzának hogy neki nem elég jó mire a Baratza felpimpelt (gondolom fel is szabályozott) neki egy Fortét hogy tudjon filtert és presszót is csinálni...
szerintem ez az írás arról szólt, hogy a fasza ki lett azzal hogy a Malhkonig szarik rá annak ellenére hogy ő dobta be a speciality világba az EKt presszóra, őt is bosszantja hogy a cég baszik arra hogy pontatlan gépeket árul csiliókért míg a Baratza foglalkozott vele személyesen és a kedvébe akartak járni egy pontos tiptop kis otthoni géppel...
én így tudom a sztorit de igazából szarok rá...nem haverom ez a Scott Rao

bár egy nagy pacsival én is tartozom neki ezért az írásért mert ennek köszönhetem hogy itthon találtam magamnak egy eladó szinte új EKt

-
Kávé Kálmán
tag
válasz
SteelCowboy
üzenetére
"Apropó, tudja valaki, most mi a helyzet a Kinu M47 Travelerrel?"
Nem mostohagyerek. Akkor égett le a gyár (egy éve), amikor épp felfutott belőle a termelés. Az épületben az emeleten levő összes készlet odalett. Alul a gépek a vízkár (oltás) miatt lettek oda. A Phoenix azért született meg, mert sokkal egyszerűbb gépekkel előállítható. Az új gyár még nem működik, apránként vásárolgatják a gépeket. A Traveler azért nem került még gyártásba, mert a legfontosabb piacokon az ár ellenére is az M47-esből fogyott több.
-
törölt tag
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
Szuper az a diagram!
Én még ott tartok, hogy a fejhőt próbáltam beállítani.
Egyszerre szakadt minden a nyakamba.
Új gép, a Fragola által beszabályozott Major és a nyomászszabályzó.
És akkor még nem beszéltem a mostanában beszerzett két új kosárról. Most úgy érzem magam, mint a hetvenes években az iskolában, amikor a többismeretlenes egyenlettel találtam magam szemben matekórán. Teljesen el vagyok veszve. De azért minden nap próbálkozom 6-8 kávé erejéig. Néha nagyon sikerül elkapni. A fejbe éppen ma tettem át a nyomásmérőt. Eddig még a hőmérő volt becsavarva, így minden csak vakrepülés volt. Igazából a lefolyt kávé súlyára és a szőkülésre hagyatkozom. Néha magam is elcsodálkozom, hogy ugyanaz a kávé mennyire más csak azáltal, hogy változtatom az átfolyást. Szerintem életképes lesz a dolog.
-
adriankoooo
senior tag
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
Pontosan onnan.
Kihasználatlan tamperem van, 40mm-es. Flairesek azt írták vissza, hogy 39.6mm kell, azt gondoltam, hogy leszedetem annyira a szomszéd esztergályossal. -
Kávé Kálmán
tag
válasz
adriankoooo
üzenetére
:-) amazon Black Friday? Pontos tamperre nagyobb szükséged lesz, mint nyitott szűrőtartóra. Bottomless van nekem is, ha nagyon rákívánsz. Hajrá!
-
Kávé Kálmán
tag
válasz
üzenetére
Nyomásprofilozás az átfolyásszabályzóval :-) a Pro700-ason. A háttérben (a display-en szürkével) a Pro800-as rugós karos gép profilja (az "élő adás"ban a piros a nyomás, a barna a flow profil):
A kettő (nyomás és átfolyás) nyilvánvalóan egymás függvénye, azaz az átfolyás keresztmetszetének változtatásával változni fog a kávépárnára eső nyomás. És fordítva: ha a pumpa nyomását változtatom, akkor a nyomás csökkenésével az átfolyás sebessége is csökken. Ez akkor nem igaz csak, ha a kávépárna áteresztőképessége limitál. Egy bizonyos nyomás/átfolyási keresztmetszet felett pl hiába növeljük a nyomást/a szelepen az átfolyást. Ha a kávépárna limitál, akkor nem lesz "eredménye".
Mik a tapasztalatok a többieknél?
-
adriankoooo
senior tag
válasz
jana86
üzenetére
Végülis még olcsóbban vettem meg. Majd Gábortól rendelek hozzá egy nyomásmérő szettet.
Flair tulajok: bottomless aljzattal jön, vagy kell (érdemes egyáltalán?) hozzá külön venni?
-
72lakiluk
tag
-
bbuffy
senior tag
Hali!
rancilio v5 mennyire jó?
úgy értem jobb mint pl egy pides classic?
köszi. -
-
Seth1
tag
A bourbon cafe által pörkölt-forgalmazott kávékkal milyenek a tapasztalatok?
-
sz.zs.
őstag
Roastopus Siren ( Bányai )
A zacskó bontásakor „mellbevágott” a szilva illat, magában az italban ez már visszafogottabb, de érezhető, azt mondanám hogy kiegyensúlyozott.
[link] -
slypapp
újonc
válasz
jana86
üzenetére
Sziasztok! Szerintem az az 55 ezres a 2018 előtti, lebutított verzió lesz. Én az elmúlt 2 hónapban alaposan körbe jártam a témát, az otthoni 9 éves Classicomat szerettem volna lecserélni egy komolyabbra, a Gaggia pedig ment volna az irodába. Végül egy második Classic mellett döntöttem amit PID-eltetek. Én a Cady Trade-nél vettem ma Black Friday akcióban 110 ezerért. Ennél jobb árat a 2018 utáni Classicra nem találtam.
-
SlayerSub
tag
válasz
mester6
üzenetére
Köszi, elolvastam.

A nébih oldalán letölthető a részletes lista:
[letölthető lista, nébih link] -
válasz
Bazsee71
üzenetére
Ahaaa!!! most mar tudom, h min csodalkoznal.
Emlekeim szerint a sikok parhuzamossagara, pontosabban arra a kerdesee, higy ket sik parhuzamos-e, egyszeru igen vagy nem az adekvat valasz....bar anno abrazolo geom vizsgakon biztos lehetett ilyen holisztikusat is hallani
De ha mar csodalkozunk, akkor en inkabb azon, hogy az ek-hoz nem vonzodtak ugyanennyire. ...mondjuk nem olyan vonzo a kulleme, igaz.
-
mester6
tag
Kiderült mi van a kapszulás kávékban
[link] -
jana86
csendes tag
válasz
adriankoooo
üzenetére
Hol láttad 55-ért? (Már ha publikus.)
-
vicces1
aktív tag
válasz
kurtuzov
üzenetére
A presszó, mint végeredmény jól néz ki.
A pogácsa nem annyira, ha nem ütöd ki rögtön az nem baj, de túl sokáig ne hagyd fenn a kart.
Egy Oscar párnát dobj bele, vagy inkább külön akár egy nagyobb befőtes üvegbe és így szűrt vízzel itasd, mert az ilyen 4-500mg/l-es vizekkel hamar el fog tömődni a szűkítőnél, meg amúgy se jó a bojlernek.
Egy sima Nestlé is 610mg/l oldott ásványt tartalmaz, ez brutálisan sok. -
verti1
tag
válasz
adriankoooo
üzenetére
39mm körüli kell inkább, meg kell mérni pontosan. A 40 mm-es tampert át lehet alakítani, jobban jársz vele. Gábortól pedig az órát.
-
verti1
tag
válasz
adriankoooo
üzenetére
Ha nem akarsz nagyon hosszú kávékat akkor jobb választás a classic. A pro minden alkatrészét elő kell melegíteni és tovább is tart felmelegíteni. Nyomásmérőt a Classichoz Kávékalmártól tudsz venni, sokkal jobb mint a gyári. A gyári mind a két verzióban alacsony, billeg és bóvli benne az óra. A gyári tiszta fém tamper szintén vicc.
-
adriankoooo
senior tag
Urak, mennyire jó választás a Flair Signature Pro (esetleg jobb választás a Pro 2?)? 270€-ért látom. Ha megveszek mindent a Classichoz (tamper, nyomásmérő) az is súrolja ezt az árat.
-
kurtuzov
senior tag
Úgy néz ki espresso témában kezdőként sikerült összeállnia a csillagoknak.
- Fragola full tuningos Gaggia Classic gépe
Személy szerint nekem a jobb oldalon elhelyezett PID konzol jobban tetszik, a használata egyértelmű volt elsőre.
- SSJJ fórumtárs által fellelt Fiorenzato F5 őrlő (Fragola által átnézve - 0,03mm tengely hiba csupán, ha jól értelmeztem - új EVO64 késekkel)
Az őrlő meglepően csendes, sokkal zajosabbra számítottam. 16g kimért szemet töltöttem bele, nem pattogzott egyáltalán, hamar végzett vele. Pangó maradt, de a nagyját ki tudtam ügyeskedni (<0,5g).
- Fragola V2-es maroktampere
- sz.zs. fórumtárs által pedig egy 16g-os Reneka szűrőKezdésnek a Bagira Coffee Brazil Oberon kávéját választottam, amit a Cirkuszban tudtam megvenni. A Bagirának nincsenek a honlapján semmilyen infói milyen kávékat lehet tőlük rendelni. Ez amiatt van, mert mint a teljesen informatív beszélgetésből kiderült mindig változó kínálattal dolgoznak, nincs még bevett beszállítójuk. Ami nekem a csomagolásból információ hiányként felmerült, hogy amit vettem az egy SO 100% arabica kávé, illetve közepes pörkölést kapott. Plusz infóként azt is megtudtam, hogy kis tételekben pörkölnek - ez 8kg alatti mennyiséget jelent. A kávét Juhász Edit csapolta (el volt foglalva rendesen) 91,5 °C-on.
A kávét kb 15 perc beindulási idő után a Cirkuszban javasolt 91 °C-on csapoltam (szintén nincs a csomagoláson információként), 6mp után kezdett el szépen folyni, szerintem az egérfarok végig megmaradt, 26mp-ig hagytam folyni.

A zaccjóslásban kérlek segítsetek mit kell még javítani, annyi, hogy épp ittam az első kávét, amikor jött egy munka telefon és csak fél óra múlva tudtam kiütni a szűrőből a pogácsát.Víznek még nincs alacsony ásványi anyag tartalmú vizem, kezdésnek 500mg/l alatti ásványvizeket használtam (többfélét, mert az elején sok bögrényi tisztítást csináltam)
A fentiek alapján vélemények?
-
Nixon18
senior tag
Sziasztok!
Az IMS 12/18-as duplakosárhoz mekkora tampert használtok?
Ami most van 58-as Motta, az bőven lötyög benne, lemérve pedig csak 57,7 mm-es. A kosár legfelső peremén mérve viszont még az 58,9-es tamper is jó lenne. -
general
addikt
Üdv!
Urak egy kezdőnek egy használt Iberital Challenge daráló mennyire ajánlott vétel? -
paljoc
tag
válasz
adriankoooo
üzenetére
Nem, de en nem is ott neztem hanem vmi kavetermelo szovetkezet weboldalan.
-
72lakiluk
tag
válasz
adriankoooo
üzenetére
Valóban így van
elég megpörgetni itt egy témát, néhány pozitív vélemény és már el is kelt a raktáron levő néhány darab. Ennek persze nem csak Szegeden, de Angliában is örülnek
-
Bazsee71
őstag
Nekem annyi bajom van vele, hogy ezek a tiszta fém felületek elég kényesek, kicsit öngólnak tűnik egy pickupra. Európába vajon hogy jön, pl. gyalogosbiztonság?
1,5 éve amiket láttam Teslákat nem győztek meg, egy új Lada pontosabb illesztésekkel rendelkezett, kérdés időközben megtanultak-e autót gyártani. -
válasz
Bazsee71
üzenetére
nekem is eszembe jut róla pár 80-as évekbeli ez-az, de ettől még egy talicska néz így ki, nem egy autó. utálom a mai túldizájnolt kocsikat, de bakker, ez a szar se nem klasszikus (az egy 60-as évekbeli ford mustang), se nem elegáns, ronda. lehet ronda és finom, de ronda. de elfogadom, hogy másnak tetszik, mindenképp formabontó, nagyon.
-
adriankoooo
senior tag
válasz
72lakiluk
üzenetére
Annyi, ha atszamitjuk az kevesebb, mint 180€, Kinueknal 200€ + nem tudom van -e szallitasi dij. Ezeken szerintem minimalis haszon van, szoval ahhoz kepest, hogy az AFA is tobb, nem egy rossz vetel itthonrol. De mar nincs is a webshopban. Lehet erdemes lenne, mindegyikbol tartaniuk, ha felkap a tarsasag egy tipust, azert azt venni fogjak elobb v. utobb.
Pallyotz mester nem vett aztan? -
-
72lakiluk
tag
válasz
adriankoooo
üzenetére
Az ár ami ki van írva a webshopban ? 59.990 vagy barátibb ?
-
adriankoooo
senior tag
Na, úgy néz ki kapok egy Phoenixet karácsonyra. A szegedi ár igen baráti volt.
Compak K6-ot mennyiért érdemes meghirdetni? Mindene megvan, nem egy leharcolt példány. 35 körül?
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Tőzsde és gazdaság
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Képregény topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Tiltott témává tenné Kína az öngyilkosságot az AI számára
- 3D nyomtatás
- Facebook és Messenger
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- 183 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5090 (ELKELT)
- Akció! HP ZBook Firefly 14 i7-1185G7 32GB 512GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3022
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 100%
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Most gyanakszok arra és feltűnt, hogy a gaggias videókban egy furatos a gőzkar nálam meg két furatos. Lehet csak közébre kellene állnom a tejben és kész. Arra gondoltam mivel egymáshoz képest a két furat majd 30 fokban van így nem lehet fele úgy bepörgetni a tejet ha a köcsög szélében vagyok. Így marad a középre állás. Gondolom én.
olyan válasz, amilyen a kérdés.

Kihasználatlan tamperem van, 40mm-es. Flairesek azt írták vissza, hogy 39.6mm kell, azt gondoltam, hogy leszedetem annyira a szomszéd esztergályossal.
Azért szívesen megnézném élőben, működés közben