Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sz.zs.
őstag
válasz
Keresztapper
üzenetére
Nekem sajnos csak 30 és 47 ml-es üvegeim vannak.
-
bl4ze
veterán
-
Keresztapper
senior tag
válasz
sz.zs.
üzenetére
Apropó mézesüveg:
Valaki meg tudná nekem mérni a 60ml-es üvegcse szájának belső átmérőjét. Kellene egy tölcsér a töltéséhez, amit gyorsan le is gyártatnék az esztergályossal, ha már úgy is megyek hozzá disztribútorokért ma, de nem tudom addig megmérni.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
bluesfan
tag
Ha valakit érdekel egy eladó Fio F4 E Nano őrlő, privátban tud nálam érdeklődni.Az ára 80e Ft.
Köszi -
sz.zs.
őstag
válasz
üzenetére
Sok mindentől függ, hogy hogyan tárold. Sötét, vagy világos pörkölés? Mivel készíted el az italt. Mennyi idő alatt fogy el pl. 1/4 kg kávé?
Az őrlést illetően pedig: előre őrölni -bármennyit is - nem jó. Kb. fél óra alatt ledöglik.A tárolást illetően én csak a saját véleményemet tudom megosztani, én nekem az jött be, hogy adagonként, kicsi mézes üvegekben fagyasztom. Ez jár némi macerával mondjuk, de én hajlandó vagyok erre…
-
soldier2
őstag
válasz
Rush77
üzenetére
Ha valakit nem érdekel a szoptatás/kávé viszonya inkább hagyja ki
Az anyatej újratermelődése kb 2 óra, a koffein nagyon gyorsan felszívódik, a vérben megjelenésig eltelt időt az egyszerűség kedvéért vegyük 0-nak, csúcskoncentráció elérése <1h, és akár 6h-ig is jelen van, de ez nagyon egyén függő. Tehát a legkevesebb koffein az anyatejben akkor lesz, ha szoptatás után 2 órával kávézol (addigra megtelt a cici koffeinmentes tejjel), és utána még legalább 3-4 órát hanyagolod a szoptatást. Ez egy újszülöttnél túl hosszú idő. A koffein (hosszú távú) hatását a csecsemők agyára nem vizsgálták, de az még igencsak éretlen embernél, bár valóban 1-2 kávé naponta anyuci rászéről vsz nem okoz komoly gondot. Ami viszont okozhat, hogy a délután 4-5 körül elfogyasztott kávé koffeintartalma bejut babuciba este 8-kor, az éretlen máj/vese meg elég lassan bont/ürít gyakorlatilag bármit, anyuci meg nem érti miért nem alszik a gyerek, apucit meg szétveti az ideg, mert ő sem alszik, és közben tudja, hogy reggel csörög a vekker, és menni kell a bányába.
-
SoundON
tag
válasz
sz.zs.
üzenetére
Én is pont ilyennel mérem és ez a szám azért megnyugtató
de jó tudni, hogy ettől függetlenül még a 240ppm is igaz lehet valós értéknek. Ez a készülék vezetőképességet mér pontosan, a TDS, azaz a ppm értéket csak átváltja ebből 0,5 vagy 0,7 értéken, tehát csak saccol egy sztenderd (nem tudom milyen) sókeveréket feltételezve. Minden ásványi anyagnál és sónál más más váltószám kellene, de ezt már nem tudjuk megadni, így pontos értéket sohasem tudunk meg.
Ez a műszer csak arra jó, hogy viszonyítani tudjuk a beállított keverékünk állandóságát. -
phranxinatra
aktív tag
Egy ideje gondolkozom egy duplakazános E61 gép vásárlásán, de idáig még nem érett meg az elhatározás. Black Fridayen ki lehet fogni jó akciókat az ismertebb gyártóktól (Expobar, ECM, Profitec stb.)?
-
Szyszko
tag
Sziasztok,
Tud valaki ajánlani valami jó ár/értek arányú E.S.E Podos gépet. Használtan is vennék, de úgy látom nem nagyon vannak. Esetleg valami ötlet
Köszönöm
-
Rush77
aktív tag
válasz
Flashback
üzenetére
Nekünk azt mondta a doki, hogy igazából nincs megtiltva. Nyilván ne vigye túlzásba de napi 1 max 2 latte pl nem árt.
Meg ha esetleg még anyatejen van a gyerkőc ()már amennyiben ez az eset áll fenn), akkor ne közvetlenül etetés előtt igya.
Kávé fajtára nincs kitétel. (szerintem a robustásabb kávék kerülendők mert abban több a koffein) -
Van olyan kávé amit a kismamák is ihatnak? Koffeinmentes?
Van ajánlott belölle? -
PpenoO
őstag
válasz
jana86
üzenetére
Pont ezért szeretnék lépésről lépésre haladni. Brikka + IMS + Iberitallal számomra élvezhető PY kávékat tudok készíteni (kedvencem a Kenya AB Plus és az Abyssinian Mocca). Igaz az ims + indukciós lap + adapteres megoldással meggyűlt a bajom és lement pár kiló kávé mire belőttem a procit.
-
PpenoO
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Köszi szépen, nekem a világosra pörkölt afrikai arabica kávék jönnek be. Gondolom akkor ez felejtő lehet. Bár ha jobb a brikkánál akkor lehet elgondolkodom rajta mint kezdő gép.
-
sz.zs.
őstag
válasz
PpenoO
üzenetére
Szakmailag nem tudok hozzászólni, csak érzelmileg (mivel nem ismerem a típust közelebbről), szóval egy ilyet bármikor megvennék “eljátszadozni”, viszont a mai Delonghi, Krups, stb... gépekért eszembe nem jutna pénzt adni.
Fragola: ahogy nézem egy opv-t azért bele lehet dobni és akkor már egy picivel jobb lesz.
-
fragola.6035
aktív tag
válasz
PpenoO
üzenetére
Abból a szempontból minőségi, hogy nem fog idő előtt széthullani, mert nincs benne elektronika, masszív a váz, és egyszerű, mint a szög.
Nincs benne nyomásszabályzó, így 16 barral megküldi a púderré őrölt kávét, lesz test, lesz sok crema, de kb. ennyi, amit tud. A nyomásfokozót kiszerelve egyszerű, sötét olasz kávékhoz jó lehet. -
verti1
tag
-
Noroo
tag
válasz
Bali27
üzenetére
Mivel itt tőlem csak hozzáértőbbek vannak, így nem terveztem beleszólni, de elgondolkodtatál: "mivel nem tudom szétszedni, és elég sok visszataszító képet láttam már kazánokról, meg kioldódott alumíniumról stb stb"
Ha egy kazán acélból van, és nem tudod szétszedni, akkor honnan tudod, hogy abban nincs károsanyag? és ha nem tudod szétszedni, akkor nem látod a Gaggiában sem. (én is paráztam a felújított géptől, így egy új lelitet vettem... feléből megúsztam volna egy full tunning GC-t, ezt egy kicsit bánom, de azért ezzel sem rossz a végeredmény... fyi: a lgutóbbi lelit kazán amit Fragola posztolt az én lelitem kazánja, és még élek!)
Ezelőtt egy thermoblokkos Krups-ot(XP5240) használtam, hát ez (PL91T) woodoo nélkül jobb végeredményt ad bármikor, mint az szénnéokoskodva, mindent bevetve (wdt-től kezdve), még a Mekka felé szőnyegen imát is beleértve. Legalábbis nálam... de lehet én rontottam el valamit... (nem találtam el Mekka irányát?)fenntartom, ha rendesebb végeredményt akarsz mint amit ezek a kis dehlongik adhatnak "szénné okoskodva" akkor a Sage kiskaros használtan. Ha nem akarsz vele sokat bohóckodni. Pár perc alatt meleg, jó kávét ad, és konzisztensebb a hőfoka, mint ezeknek a kisgépeknek
Ha viszont nem akarsz őrölni, hanem előre őröltet veszel, akkor tök jó a kis dehlongi, gyorsan vedd meg, mert akkor úgyis (majdnem)mindegy a végeredmény szempontjából.. és igen, itt kevesen foglalkoznak olyannal, aminél legalább 3-4 különböző dologgal ne tudnák saját maguk elrontani a kávéjukat (őrlés, hőfok, miegymás), max nyomokban még emlékeznek 1-2 ilyen kisgép működésére, hogy hogy tudtak belőle elfogadható végeredményt kicsikarni...Tehát ha már megvettél vmit, akkor arra tudnak neked konkrétat mondani, hogy mit tegyél, hogy jobb legyen a végeredmény... remélem tudtam segíteni...
-
-v-
addikt
Mondjatok pls pár jó decaf-ot ... P&Y? Most kalmár féle columbian supremo decafot próbálok be első körben.
-
vicces1
aktív tag
válasz
Bali27
üzenetére
...Poemiával is egész jókat főztem ahhoz képest hogy itt a Gaggiát és társait emelik piedesztára.
- Vegyél Poemiát!
- Azért nem használjuk a delongihikat és saecokat, philipseket, mert nem tudjuk, milyen jók is azok.
- Itt csak elvetemült GC-ik mániások vannak. (meg Rancilio, meg Catler, Stage, Mina stb.)
- Mi szenvedünk a Gaggival, isszuk az aluval szennyezett kávékat, ami neked nem ajánlott.Tényleg nem értem miért rugózol ezen tovább, ezen a fórumon a lőtéri kutya nem fogja ajánlani ezeket a könnyűipari hulladékokat amiket kinéztél.
Itt mindenki tapasztalati úton tudja, hogy miért használ presszó képes gépet. -
72lakiluk
tag
válasz
parloc
üzenetére
Nehogy havonta savazz
ezt honnan vetted ? Elég évente egy lightos, ha jó vizet használsz. Zsírtalaníts, havonta kapd le a szűrőt, de az is tiszta marad, ha filterpapírral főzöl.A tamper jó, a nagyobb töltősúlynál csak a mélység változhat, mivel az átmérőnek állandónak kell lenni, szerintem. Hajrá ! -
parloc
csendes tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Köszönöm a segítséget és a hasznos tanácsokat Fragolának és Szabásznak a Rancilioval kapcsolatban!
Felsőszűrőt egyelőre nem veszek, megerősítettetek benne.
Az 58,5-es tamper jó az I.M.S. 12/18g h24.5 szűrőkosárhoz is, vagy csak a gyárihoz?
Karbantartással kapcsolatban néztem, hogy lehet hozzá kapni ezt az Oscar 90 vízlágyító párnát is. Elég citromsavazni havonta vagy érdemes ilyen párnát is venni hozzá?Pideléssel kapcsolatban majd privátban keresni foglak.
-
sz.zs.
őstag
válasz
Bali27
üzenetére
1, Nem kell szerelni, mert nem romlik el

2, Egy új kazános felújított gépbe, ha rendes vízzel használod és nem kell savazni, soha nem fog korrodálni, bomlásnak indulni az alu.
3, Sokan kezdték itt Poemiával és mindenki azt mondta, hogy a korlátai ellenére nem rossz kis gép, de előbb, utóbb továbblép az ember.Félre ne érts, nem rábeszélni akarlak a használt Classicra, de én is végigjártam ezt és ha előbb rátalálok erre a topikra, egy csomó bosszúságtól és pénzkidobástól megmenekülök.
-
Bali27
addikt
válasz
SoundON
üzenetére
Persze ez is igaz, de ott ilyen univerzális emberek vannak, és aki "mindenhez ért" az...
Legalább is így gondolom.
Eddig a Delonghi ECZ 351 Scultura , és a ECI341 volt kinézve ... de itt tényleg hiába kérdezem.
Automatán is gondolkodtam, de mindenhonnan azt hallom hogy gyengébb kávét készít, az őrlő elromlik, és nemutolsósorban 2 kávéfőzőszervizben ahol eddig jártam kb 90%-ban csak ilyenek voltak kirakva. -
Bali27
addikt
válasz
sz.zs.
üzenetére
Több okom is van.
Azért kéne új mert
1/ Full hülye vagyok a szereléséhez, még a Poemiát se tudtam szétszedni
2/Barátnőm ha minden jól megy a későbbiekben, akkor babát vár és mivel nem tudom szétszedni, és elég sok visszataszító képet láttam már kazánokról, meg kioldódott alumíniumról stb stb (tudom valaki azt mondja hogy nem árt, a másik meg hogy árt, a harmadik hogy felfogja a kávépogácsa)...
3/ Ebből adódóan nem tudom igazából hogy mit kapok, és ha gyengébb is a gép de megfelelő szemcsenagyságú kávéval, jobb vízzel használom akkor annyira rossz nem lehet.. A Poemiával is egész jókat főztem ahhoz képest hogy itt a Gaggiát és társait emelik piedesztára. -
Szabász
csendes tag
válasz
parloc
üzenetére
Szia!
Felső szűrőt felesleges cserélni , mint a zuhany úgy adagolja a vizet! A szűrő csavarját szokták cserélni süllyesztettre . A gépnek kell egy jó fél óra mire rendesen bemelegszik, ha bemelegedett, a fűtés lekapcsolása után vársz 2 percet és kb 95C -on fogsz tudni csapolni . Ez a hőfok nálam általában minden típusú kávénál bevált. Az 58mm tamper tökéletesen megfelel, inkább érdemes venni egy háromágú disztribútort . Én havonta porral zsírtalanítom de mindig tiszta víz jön le, AeroPress filterpapírt használok! -
parloc
csendes tag
Sziasztok!
Rancilio Silvia (V5) kv főzővel kapcsolatban kérném a segítségeteket:
1. érdemes a gyári felső szűrőt lecserélni I.M.S szűrőre? Ha igen melyikre?
Két típust látok: 200µm (drágább) vagy 35 µM (olcsóbb). Van ennek jelentősége vagy jó a gyári is?
2. Tamper méret?? 58mm vagy 58.xx? külföldi fórumokon határozottan az 58 mm-eseket ajánlják, máshol 58.5 mm-est. nem egyértelmű... I.M.S 12/18 g h.24.5 E/61szűrőkosárhoz szeretném használni a tömörítőt.
3. Tisztításhoz miket használatok? tablettát vagy port? Hetente vagy 2hetente kell a zsíroldást elvégezni?Mai nap érkezett meg a gép. Bármilyen "fontosabb" info érdekel ezzel kapcsolatban. Tudom a legfontosabb a pid, arra is sor kerül, egyelőre még ismerkedem a géppel.
köszönöm előre is a segítségeteket!
-
Hoek
tag
Ha jól emlékszem itt írta valaki, hogy tart az Indiegogos Niche vásárlástól. Nekem minden jól ment, múlt hét kedd reggel rendeltem meg, este már jött az sms, hogy feladták. Hétfőn hozta is a futár.
Ugyanitt Graef CM800 eladó. -
-
Bali27
addikt
válasz
sz.zs.
üzenetére
Graef 702 van kinézve... Meg eredetileg delonghi ecz 351 volt...Ez nemesacél bojleres meg úgy jónak tűnt első ránézésre.. Nem akarom túlbonyolitani es eddig a Saeco Poemiaval + kézi darálóval megfelelő minőséget tudtam elérni... Talán a picit jobbra torekednék de nem fanatikusan
-
törölt tag
Ezévi kerékpáros túrám kísérője egy Harió kézi őrlő volt. Tudom erősen korlátos, de most az egyéb felszerelések modernizálása volt a fontosabb. Kérdezném, hogy méretben melyik kézihajtányt ajánlanátok. Elsődlegesen filterre kell, mert 30-40 napos túrán neken ez a kávékészítési mód jött be a legjobban. Én most a Commandante C40 Nitro Blade-re koncentrálok. Érdemes ezt vennem? Vagy van más jobb ár/érték arányban?
-
sz.zs.
őstag
-
SoundON
tag
válasz
Bali27
üzenetére
A legújabb GC az már megint jó, csak 100 fölött van.
[link]
2015-2017közöttiek teljesen más műszaki tartalommal voltak szerelve, más bojler, más anyagok, stb stb. Az későbbi tuningolásra is alkalmatlanok!
Ami pedig a DMből kevert vizet illeti ott rengeteg recept van. Kinek milyen kávéhoz, géphez, mi ízlik:
[link]
Most látom hogy ez is megújult valami miatt, szóval ezt nekem is át kell nézni...
Ennyit a kávés megmondásokról, idővel mindegyiket updatelik
-
sz.zs.
őstag
válasz
Bali27
üzenetére
Az új GC az jó, a 2015-2018 között gyártott nem jó.
Egy kis segítség:
2015 előtti (jó):
2015-2018 közötti ( nem jó ):
2018 utáni ( jó ):
A 2015-2018 közöttiből kispórolták a lényeges dolgokat ( pl. 3 járatú szelep, állítható réz opv ), ezenkívül szar a vízterítése és a hőstabilítása. Nem véletlenül tértek vissza a 2018 utáni modellekben a bevált jó 2015 előtti felépítésre. -
ici169
csendes tag
Sziasztok,
Azt szeretném kérdezni, hogy érdemes-e foglalkozni egy La Cimbali Junior D1-es géppel?
-
Bali27
addikt
Sziasztok..Ha mindenképp uj gépet szeretnék 100 ezerig, akkor mit ajánlotok?
Mindenhol írják hogy az új GC nem jó meg régit vegyen az ember... De mi az annyira nem jó benne? -
válasz
zozy84
üzenetére
ha az xsmall működik, én tuti nem variálnék. de hogy milyen kávét ad, arról fogalmam sincs, azt neked kell tudni. nézd, ezek az automaták nem jók. nem tartósak (az öt év szuper, nálunk az xsmall egy évet sem bírt ki hiba nélkül), a kávé pedig nem jó. cserébe kényelmes.
-
zozy84
senior tag
válasz
üzenetére
Jó presszó. Megbízható. Tartós.
Igazából az Xsmall se volt rossz. Sőt pár hónapja elvittem szervizbe és tényleg mint ha új lenne.
Csak szeretnék egy új és jobb gépet.
Most lesz 20% akció gondoltam lecserélem. Így a 170eft-os gép 136eft. A mostani Xsmallt meg eladom 35eftért így 101eft-ból lesz új gépem. Ez volt a terv -
kzoltann
aktív tag
Valaki rendelt vagy hasznalt mar E61 gépet flow controllal?
https://www.elektros.it/re/en/equipment/ecm_p1061_flow_control_device.html
Gondolkozok egy ilyen rendelésén a ECM Classika PIDhez.
Lelit Biancan van gyarilag hasonlo. -
törölt tag
válasz
zozy84
üzenetére
Hallgatnék Noroora
de van automatás topik itt: https://prohardver.hu/tema/automata_kavegepek/friss.htmlMik a fontos szempontok? Kapucsínó, egyéb tejes ital gombnyomásra? Maceramentes, heti egy karbantartás?
-
Noroo
tag
válasz
zozy84
üzenetére
Ha van egy géped, remélhetőleg nem a legsürgősebb dolog lecserélni.
Én várnék a helyedben balck friday.ig és akkor a Sage bes870 200 alá is BESzokott csúszni. Összevethetetlen egy automataval . :) Cégnél egy ilyen főz már jó ideje kávét, naponta elég sokat... Eddig még nem csalódtam benne. Bár az otthoni minőségét nem éri el. Cserében cca 10 perc alatt bemelegszik annyira, hogy már egész értékelhető az eredmény. Nincs woodoo nincs extra idő... Őröl főz finom...
Szerintem...
-
Bazsee71
őstag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Jarjabka Zoltán (Kék Elefánt) szervezi, nagyon komolyan veszi a kávé témát és a rendezvényt is, biztosan nem csalódnál benne.

konzumpro: nekem HeyCafe testben van K30 kés, eléggé domborítanak vele a kávék, presszóban is kottázni lehet a különbséget. A késpárt fragola SJ-be is be tudja építeni, csak ott más az állítótárcsa menetemelkedése, nem igazán hangolható presszóra.
-
-
zozy84
senior tag
válasz
OPiiPO
üzenetére
Igen tudom, hogy nem volt sok esély itt a normális válaszra de megpróbáltam.
Tudom, hogy Gaggia Baby és társai plusz daráló plusz minden féle tuning ....... De én szeretem, hogy kimegyek a nem nagy konyhámba (az egész lakásom 55nm) ahol egy automata gép pont elfér , megnyomok egy bekapcsoló gombot és egy másik gombot utána amire be van állítva a kávé mennyisége, erőssége ahogy szeretem és ennyi.
Crema így is van (kávétól függ mennyi) , plusz pici meleg tej és pici ( fél adag) barna cukor. Ennyi. Semmi extra.
(dolgoztam túl sok évet vendéglátásban, Csináltam számtalan kávét sok milliós gépeken és voltam pár "kötelező" pár órás képzésen, stb stb)
Hiába szeretem a jó és finom kávét (ez relatív) otthon nem fogok neki állni grammozni, nem fogok minden különböző fajta kávéhoz darálót állítani és nem nézem fanatikusan a lefolyást és számolom a másodpercek.
Jobban is ki tudnám fejteni de teljesen fölösleges.
Az Xsmall-t akcióban vettem 5 éve 60'000Ft-ért 5 év garanciával. Kb féláron volt.
Most le fogom cserélni. Csak kíváncsi lettem volna, hogy Ti szerintetek mi lenne a jobb választás Automata gépek közül ebben a 140-170eft-os kategóriában.Gondolkodtam, hogy a SAGE BES870 jobb lenne-e de elvetettem az ötletet. (250'000Ft)
-
zozy84
senior tag
Sziasztok!
A több mint 5 éves Xsmall gépemet cserélném most le.(most lesznek 20% kedvezmények pl MM-ben)
A kiszemeletek.:
[link] Delonghi ECAM 350.35W Dinamica
[link] DE-LONGHI ECAM 23.120.B Kompact
[link] PHILIPS EP3221/40 Series 3200Tudom, hogy külön karos gép meg külön őrlő lenne az igazi egy csilliárdért de se pénzem se helyem se kedvem hozzá.
Ezek közül (vagy ezekhez hasonló gépek) melyik lenne a jobb választás és miért??
-
norby_42
aktív tag
Van valakinek Pavonija nyomás mérővel? Kíváncsi vagyok, másnál hol nyit a túlnyomás szelep.
-
törölt tag
válasz
soldier2
üzenetére
Ez egy Tchibo kézi őrlő kerámia őrlőbetéttel, Brikkához vagy automatához egész jókat őröl, de nagyobb szemcseméretnél feltűnően sok a túl finom törmelék.
Zacskós Tim Hortons filterhez való kávéban láttam olyan szemcseminőséget amit szeretnék megközelíteni, durva de egyenletes kis szemcsék, porszerű törmelék vagy durvább darabok nélkül. -
-
törölt tag
Filterkávéhoz megfelelő minőségű őrleményhez milyen őrlő vált be nektek?
Kézi őrlővel nagyobb fokozaton túl sok forgács, szilánk keletkezik, ha finomabbra veszem akkor pedig túl sok apró szemcse jön létre. Szitálással megoldható hogy kihulljanak az apró szemek és így egészen jó a végeredmény, de így kidobom a kávé felét.
Graeffel se jobb a helyzet, valami más típusú késpár komolyabb őrlőben esetleg jobb eredményt adhat nagy szemcsemérettel? -
iatti
aktív tag
megmértük Stereofan-nal a pid hőfokot.1-2c diffi van kb. át kell értékelnem az eddig tanultakat a presszó tudásomról.
-
sz.zs.
őstag
Gondolom a réz korróziója, az szokott zöldes lenni. Amúgy az a fej, a bojler az a másik
-
válasz
GAgyiXyXy
üzenetére
& zolnagy:
(#86107) már megválaszoltam ezeket.Itt kezdtem a kávés pályafutásomat, itt osztottam meg pozitív/negatív tapasztalataimat. Mit írogassak a 4 zacskó kávémmal a pörkölőnek? Más is átnézi a kávét, hogy ne legyen benne nem odavaló és még sincs kereszteshadjárat, részemről befejeztem a témát.
ON:
Visszakerestem milyen PID álláson próbálkozzak a kávékkal
El Salvador Mercedes, 92
86 fokon próbálkoztam, de nem ízlett a kávé, ezek szerint hőhiányos volt.
Riói Varázs blend, 96
Palermo Aranya, 88
Espresso Italiano, 86
Velencei gondolások kedvence,84(#86111) sz.zs.:
Bojler felső részén mi az a zöldes lerakódás? -
GAgyiXyXy
aktív tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Szerintem Te direkt dunakavicsot rendeltél

Amíg Szegeden nem pörköltek, én is az ottani kávékat ittam, teljes megelégedéssel. Soha, egyetlen kavicsot nem találtam. Egyszer fordult elő (sok-sok-sok zacsi közül), hogy kedvenc kávémat egy árnyalattal sötétebbre pörkölték, ami már nekem sok volt. Ennyi. Azóta is, rendszeresen hoznak nekem onnan kávét, persze nem nagy mennyiségben.
Szóval amit akartam mondani, nekik kellett volna először jelezned, nem ide egyből világgá kürtölni. -
zolnagy
őstag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Nem akarom kétségbe vonni, amit írtál, csupán a tények miatt leírom, hogy én évek óta vásárolok ott és még nem tapasztaltam ilyet.
Amit most vettem az egy Brazil Mundo Novo, ami teljesen jó klasszik kávé. Vettem még egy csomag Yrgat is, azt még nem bontottam, de vicces1 írása alapján már várom, milyen lesz.
-
-
-
CM802-ből kivettem a kis fémlapkát. Így érzésre kb azonnal a karba dobja a kávét.
Köszönöm a tippet!
Viszont a kar mellé is szórja rendesen. Erre van valami lifehack? -
vicces1
aktív tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Azt azért illik elmondanom, hogy én még nem tapasztaltam, hogy kavics lenne a kávéjukban.
Valamint, hogy ma csináltam egy remek etiop yirgát tőlük.3 hónapja tettem be a fagyasztóba, hetente 1-2szer vettem ki, most mindent adott amit egy yirgától várhat az ember, gondos előkészítés után. A vicc, hogy a Graef-al őröltem, nem a Jollyval.
Annyit talán már látok rövid presszós tapasztalataim után, hogy ritkán kell az itt ajánlott kategóriába említett pörkölőkben keresni a hibát, (kb. sosem)ha nem tökéletes egy általunk elkészített presszó a pörköléseikből.
-
SoundON
tag
válasz
Bali27
üzenetére
...én semmiről nem akartalak és nem is akarlak meggyőzni téged! Csak leírtam, persze hiányosan, de most második körben akkor még azt is kiegészítem

A finom és egészséges ivóvíz az nem biztos hogy jó kávés víz, mint ahogy a jó kávés víz sem biztos hogy a legmegfelelőbb a presszógépnek vagy vízforralónak.
El kell dönteni melyik szempontnak akarunk jobban megfelelni a többi szempont rovására.
Amúgy csak azért írtam neked, mert egy ugyanilyen "csodakútból" egyszer én is vittem haza nagyon finom ivóvizet egy nagy palackkal. 450ppm volt a TDS ami kb 1,5x keményebb víz mint nálam Bp 2.kerülteben. De biztos van más kút, más vízzel, más keménységgel, csak számokkal semmit nem tudtál alátámasztani. A "mások is visznek" meg "sokan isszák" kávés szempontból semmit nem igazol, mint ahogy az is csak egy szempont hogy nem vízkövesedik tőle a vízforralód...
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Yettel topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Gaming notebook topik
- BestBuy topik
- Microsoft Excel topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Revolut
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- További aktív témák...
- RDX Kara Heavy F6 Felnőtt Álló bokszzsák 183CM / max 150Kg, ingyenes szállítás + 1pár kesztyű
- DJI NEO 2 DRONE, ÚJ 2 ÉV GARANCIÁVAL ELADÓ
- DJI Neo 2 Digital Transceiver/ Új, Garanciás Eladó
- Philips Sonicare Diamond Clean HX922W ultrahangos elektromos fogkefe + fogkefék
- Decathlonos 43-as boxcipő, alig használt, hibátlan állapotban
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3653
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3747
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 1TB SSD, 4K multitouch + TOLL
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 3 i5-1245U 14" FHD+ 16GB 1TB 1 év teljeskörű garancia
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Van ajánlott belölle?

ezt honnan vetted ? Elég évente egy lightos, ha jó vizet használsz. Zsírtalaníts, havonta kapd le a szűrőt, de az is tiszta marad, ha filterpapírral főzöl.A tamper jó, a nagyobb töltősúlynál csak a mélység változhat, mivel az átmérőnek állandónak kell lenni, szerintem. Hajrá !