Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mdav88
aktív tag
Pacificaffe CostaRica tarazzu-hoz van valakinek bevalt receptje? Most viszonylag magas hon sikerult belole elfogadhatot huzni, de tobbet varnek tole.
-
ronin s8
senior tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Múltkor láttam, hogy akciózzák a GC-okat a MediaMarkt-ban, 78 ezerért.
Csak egy info, nem tudom, hogy azok most jók-e... -
xemelon
tag
Én nem bántottam a Poemia karját, inkább vadásztam jobbfajta, őrölt, viszonylag friss kávékat, főleg fémdobozosakat. Nem voltak azok olyan rosszak. Most a Lelithez is vettem szemesből olyanokat mint amiket a Poemiából ittunk, hát félre is lettek téve egy kóstoló után.
-
fragola.6035
aktív tag
Ezt én is így gondolom. De van, aki ragaszkodik az újhoz, jó lenne, ha emberi árom lehetne jó minőségű új gépet venni.
Másrészt pedig azért, hogy 15 év múlva is legyenek jó jasznált gépek. Most azért vannak jó használt gépeink, mert sok éven keresztül meg lehetett venni az új GC-ket jó áron. -
dethroner
veterán
Eldöntöttem az eldöntendőt. Végülis a Gran Style-ra esett a választásom, mert igaz hogy 3K-val drágább mint a Viva Style, de ha jól olvastam előbbi acél kazános, míg utóbbi alumínium. És lehet túlgondolom, de az alumínium már gyerekkoromban is idegesítő volt az kanál és villa esetében. Remélem elindulni, tapasztalatot szerezni jó lesz. Köszi mindenkinek a segítséget, és ha bármi kérdésem lesz a használat közben, újra jövök

-
Nibiru
tag
válasz
Rush77
üzenetére
És a szelep zárási erősségén (a rugóerőn) nem lehet állítani? Mert ha nem, akkor az elég idióta konstrukció szvsz. Mondjuk még ettől igaz lehet amit írtam a töltési és egyéb hibákról, de akkor is.
Egy ilyen gép esetében én gondolkodás nélkül kiherélném a nyomásfokozót, és normál módon használnám, tamperrel, őrlővel. -
CB
senior tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Miért olyan jó ár az új GC-ért a 120e, ha a 2015 előtti használtat jó állapotban felújítva, tuningolva, PID-esítve ugyan ennyiből ki lehet hozni?
Nekem még csak nem is szebb az új, mint a régi. -
-
Rush77
aktív tag
válasz
Nibiru
üzenetére
A Poemianál így működik a nyomásfoozó.
A karban magaban van egy muanyag szelepfeleseg es az allitja elo a nyomast, es ebbe a karba teszed be a kosarat.
A gyári karnál az a szerepe a mozgásnak, hogy amikor felteszed a kart és meghúzod (utána a rugó visszarántja egy picit), azzal gyakorlatilag a kis szelepet emeled fel ami a nyomás hatására megy le csapolás közben. Kvázi manuálisan zárod rá a szelepet amit a nyomás nyit.
Ezt leszedett karnál nagyon jól lehet érzékelni azzal, hogy benyomod a szelep végét körömmel és utána ha elfordítod magát a kart miközben fogod a kosártartó alu részt akkor kiemelkedik annyira, hogy újjal kitapintható legyen -
mdav88
aktív tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Oke, rendben, ezert irtam, hogy reszemrol feltetelezes.
A kereslet kinalat viszonya majd beallitja az arat.Sajnos/nem sajnos azert a mai magyar kerskedelmet nezve a likvid toke hianya affele tereli a dolgokat, hogy akar hosszabb tavu halasztott fizeteseket is adnak cegek(bringas vonal), azert hogy mukodjon egyaltalan valahogy...
Persze eleg konnyu sz@rba tenyerelni...
-
Nibiru
tag
válasz
Szabász
üzenetére
Ez elég fura ami leírtál. Az általam ismert nyomásfokozó az egy rugós szelep a kar, vagy a kosár aljában, vagy egy apró lyuk,a duplafalú kosár alján. És nincs rugó ami középre visszahúzza a kart. Milyen gépről is van szó?
Mert amelyikben netán van rugó, az a kar túlhúzása ellen lehet ott és nem befolyásolja a nyomásfokozó működését.Ha a nyomásfokozó tényleg 9 Bar-nál nyit ki, ahogy kell és a lefolyás 8-10 másodperc, akkor az lehet adagolási, tömörítési és szemcseméret hiba is. Nálad úgy tűnik az adagolási hiba játszik főleg, Szerintem esetedben az történik, hogy túl kevés kávét teszel a szűrőbe és a kart a normálisnál jobban meghúzva, a pogácsa közelebb kerül a felső szűrőhöz, ezzel mintegy "pótolod" némileg a hiányzó mennyiséget.
-
Nibiru
tag
válasz
Keresztapper
üzenetére
Szerintem teljesen, tekintve, hogy a kávé be van zárva egy formatartó kapszulába, így a rázkódás nem árthat neki csak az ha fizikailag deformálod a kapszulát. Ez pedig még akkor sem lehetséges, ha végig fekvőrendőrökön halad a teherautó.

-
Nibiru
tag
válasz
Bazsee71
üzenetére
Alapból a dózistól függ, de ebben az esetben kínosan ki vannak mérve az adagok mindkét alkalommal. Elsőre jó neki, másodjára meg nem. Mint kiderült, visszaöblítést is szokott csinálni, úgyhogy én kifogytam az ötletekből. Pontosabban itt már csak valami a körülmények abszurd összejátszása lehetséges, pl. hogy az adagolás hajszálnyira pont a határán van az optimálisnak és első alkalommal mindig kisebb erővel tömörít, mint a második alkalommal. De mi ennek az esélye?

-
fragola.6035
aktív tag
válasz
mdav88
üzenetére
De van készleten nálam. Minden terméket ki kell fizetnem, mielőtt eladom. Ebben az országban senki nem ad halasztott fizetést, teljesen jogosan.
Pl. megvettem tavasszal 6 karton Cupping Brewert. Hónapokig egy darabot nem adtam el, pedig úgy ítéltem meg, hogy van rá igény. Aztán szépen elkelt mind. Mérlegelni kell, hogy megéri-e készleten tartani valamit fél évig 20%-os árrésért.
Ha valaki nulla rizikóval akar pénzt keresni, akkor el kell menni közmunkásnak.
Biztos vagyok benne, hogy lehetne haszonnal árulni GC-t 120-ért, de ma Magyarországon ennyiért nincs.
Olyan nincs, hogy nálam 120 ezer lenne, ha lenne.
Remélem, hogy nem fog fogyni 150-ért, és majd leviszik az árát. 130-ért már elég jó vétel lenne.
A román Emagon van 110-ért, de azt tudni kell hozzá, hogy az nem az Emag saját készlete, hanem az Emag Marketplace-en van, ahová szinte bárki feltehet bármit. -
mdav88
aktív tag
válasz
sz.zs.
üzenetére
Gondolom nem egy a forras. Fragola a Cadytol veheti(akar darabra, sot meg tan keszleten sem kell tartsa, vagyis 0 riziko), szeged meg valoszinuleg direktben, nagyobb tetelben(minek nezegessen egy raklapnyi arut?). Ez csak feltetelezes, lehet rajta vitatkozni, csak nem erdemes.
-
Szabász
csendes tag
válasz
dethroner
üzenetére
Szia!
A hőmérséklet beállítására filléres megoldás 2000Ft ! Nálam működik 80-100C között tudok csapolást indítani igaz ott kell állni figyelni! A hőmérséklet emelésére forró vizet engedek át a főzőfejen és nézem a hőfok emelkedést a szalagon ! Tökéletesen működik, és a kávé ízén érezni a különbséget, lehet tesztelgetni!
https://frissen-porkolt-kave.hu/valasztekunk/kaves%20kiegeszitok/homero-szalag/Pl: Gépnek!
https://www.arukereso.hu/kavefozo-c3174/gaggia/ri8433-11-viva-style-p396577693/A nyomásfokozós kar tökéletes választás előre darált kávénál! Említetted, hogy nem lesz daráló egyenlőre!
A nyomásfokozós kar használatára nekem ez vált be:A kart jobbra elhúzás után egy rugó visszahúzza középre, és indítás után a leírás szerint 9 bár nyomásnál nyit ki! így a lefolyási idő kb 8-10 másodperc a klasszikus 25-28 másodperc helyett!
Amivel tudjuk javítani a lefolyást, hogy indítás előtt a kart ütközésig jobbra húzom és ott tartom a lefolyás elindulásáig, ez késlelteti a szelep nyitását, így több aroma és olaj tud kioldódni. Ezt 5-6 másodperc után meg lehet ismételni, és a lefolyási idő 17-22 másodperc lesz dupla esetén, egyszemélyes 10-12 másodperc körül!Mennyiség 7-8g dupla esetén 14-16g
Mennyiség 55-60 ml
Tömörítés kb 12-15kg (szobamérlegen begyakorolható) tömörítéssel a lefolyás finomítható!

-
Rush77
aktív tag
válasz
dethroner
üzenetére
Én is egy Poemian kezdtem. Szerintem kezdésnek ha valaki nem szeretne sokat költeni (és ragaszkodik az új géphez) elég lehet de tisztában kell lenni a korlátaival (ki kell ismerni, hogy mikor jó a hőmérséklet, nyomásfokozós a kar, etc...).
A kapszulás pedig elég korlátozott dolog a Tchibo esetében. Ha jól tudom nincs utángyártott kapszula hozzá így ha végig kóstolás után nem ízlenek a gyáriak akkor meg vagy lőve.
A Nespressoval más a helyzet mert boldog boldogtalan gyárt hozzá kapszulát (van ihatatlan és vannak jók is de soha nem lesz közel egy normális presszóhoz.
A kapszulás téma már ki lett tárgyalva sokszor, hogy milyen előnyei, hátrányai vannak. -
dethroner
veterán
válasz
azigazimoris
üzenetére
Tényleg ugyanazt, vagyis egy kalap sz@rt?
Nincs más ebben az árban ami jobb? Esetleg az előbb kérdezett Tchibo? -
bexinho23
őstag
Sziasztok!
Nem ertek a kavegepekhez, igy segitseget szeretnek kerni. Parom ezt a kavegepet nezte ki, amit a kolleganoi ajanlottak, de tartok tole, hogy csak azert szeretne, mert ajanlottak neki. Nem hajlando utana olvasni, hogy mik az elonyei, mik a hatranyai mas gepekhez merten. Nem vagyunk nagy kavesok, de alkalomadtán szívesen innank.
Mi a velemenyetek errol a geprol? 40 ezer korul esetleg van jobb valasztas is?
-
-
omgfx
tag
Sziasztok,
Van nekem egy pont 5 éve újonnan vásárolt Iberital Challenge örlőm, amivel napi 2-3 csapolásnyi kávét őrlök.
Egy pár hete mintha nem bírna a kávészemekkel, meg megszorulni örlés közben, egyre jobban.
Leszedtem a tetejét, az alábbi videón levő hangot/jelenséget produkálja, gondolom ez nem egészséges. Esetleg van valami tippetek mi lehet a gond? Motor?
Köszi! -
Rush77
aktív tag
válasz
dethroner
üzenetére
Ha megnézed a víztartály ablakát és úgy általában a gép kinézet, ugyanaz a két gép (egyébként egy Philips Saeco Poemia).
A különbség az tényleg csak a "kezelőfelület". Az egyik egy szó szerint átcímkézett Poemia (Viva Style) a másikon meg a tekerőgombot kicserélték nyomógombra (Gran Style) -
dethroner
veterán
Srácok, tényleg itt liheg nekem is a nyakamon a karácsony, döntenem kéne a két gép között. Kb egyárban vannak: Gaggia Viva Style, vagy Gaggia Gran Style? A korábbiakban már írtátok hogy nem nagyon van különbség köztük, de én mint laikus annyit látok hogy a Viva Style elején van 1db tekerhetős tárcsa, mellette pedig 3 színes visszajelző lámpa, míg a Gran Style tárcsa helyett három gombbal kezelhető. Mi különbséget ad ez a készülékek használata során? Van olyan, amit az egyik tud és a másik nem? Esküszöm ha sikerül elindítani itthon a minőségi kávézást, én is kipróbálom mi is az az eszpresszó

-
Koczó93
őstag
válasz
paljoc
üzenetére
+1

Ez a hozzászólásod nagyon tetszett anno

"Az ember reggel, álmosan a kávés pulthoz támolyog, tapogatva keresve az őrlő bekapcsoló gombját. A már-már elavult, szinte "szégyenkezek" kategória Super Jolly kissé kopott kései vígan harapnak bele a megtöltött babtartályból aláhulló, robusztát bőséggel tartalmazó blend szemeibe, hogy azt ki tudja milyen szemcse struktúrájú őrleménnyé zúzzák. Néhány hanyag húzás az adagoló karján és a találomra ledarált adag már a szűrőben púposodik. Egy finom mozdulat a tampereléssel és már húzom is fel a kart az épphogy bemelegedett gépre. A kávé szögegyenesen, szinte mozdulatlan vonalként, olajos sűrűséggel vígan csordogál a csészébe. Míg imént a darálóból, most a csészéből indul az orrnyálkahártya leplezetlen izgatására a kis aroma molekulák alkotta illat hadsereg, édes-fanyar-földes-kakaós-sült kenyeres aromák feszítik a végletekig a húrt. Az asztalhoz ülve, a csészébe szórt szigorúan fehér finomított kristálycukor ugyanúgy elmereng a crema tetején egy pillanatra, mint a kávézni vágyó a csésze mellett, s míg az ébredés utáni gondolatok lassan sorjáznak a fejben, ugyanoly lassan enged utat a crema a cukornak, hogy utána újra összezáródhasson és az alant megkezdhesse édes elegyedését az itallal. Szájhoz emelve még egy aromabomba az orrba, aztán már csak a kávézás élvezete…."
-
Rush77
aktív tag
válasz
Nibiru
üzenetére
Visszaöblítést minden nap csinálok az utolsó csapolás után. Puly Caffos tisztítás pedig két-három hetente.
Napközben csak üres csapolást meg egy áttörlést csinálok a felsőszűrőn.Pont ez az ami bosszant, hogy egyrészt nem mindig van ilyen, hogy vizes marad a pogácsa (a teteje mocsaras de az alja nem), illetve amikor igen, úgy mindig csak a második.
A Colombia Madellin Supremoból a 18,5g -> ~27mp ->30g nekem kimondottan ízlik. Amikor általában a másodiknál ~35g jön le, kicsit veszít az ízekből érzésre.
A TT8020-ból viszont 17g -> ~27mp -> 30g az majdnem megtölti a csészét (gondolom a robi tartalom miatt is).
-
Nibiru
tag
válasz
Bazsee71
üzenetére
Közben megnéztem a jegyzeteimet, mert derengett valami. Ha rendszeres a probléma (és nem olajos kávéról van szó, mert az hajlamos az ilyesmire) akkor azért van, mert a solenoid nem engedi el elég gyorsan a nyomást. Az ellustult solenoid miatti vizes pogácsák jelzik, hogy már régebb óta nem volt visszaöblítés a gépen.
Rush77 esete nem egyértelmű, mert ugyanazt a kávét főzte kétszer egymás után és csak az egyik esetben maradt vizes a pogácsa.
@Rush77
Visszaöblítést mikor csináltál utoljára?
-
jana86
csendes tag
válasz
azigazimoris
üzenetére
Aztán, lehet, hogy csak picivel kevesebbet rakok a kosárba,....
Épp ezt akartam mondani, mint lehetséges ok.
-
TA68
őstag
Ha bármelyik kapszulában tömörítve lenne, nem volna hely a kávénak megduzzadni. Úgy betömörödne, hogy azon már biztosan nem vergődne keresztül a víz. Legjobb esetben is csak lazán teletöltik.
-
azigazimoris
aktív tag
-
Nibiru
tag
válasz
Bazsee71
üzenetére
A Lavazza EP az tuti, hogy tömörítve van, amikor először ittam olyat utánakérdeztem. A Nespresso Business-nél nem mernék rá mérget venni, de határozottan kemény kívülről és nem emlékszem, hogy zörgött volna benne a töltet. Na, majd egyszer felbontok egyet, ha lesz alkalmam rá.
Nem értem egyébként mitől sérülhetne egy tömörített kapszula szállítás közben. Tömörítés és lezárás után már nem történhet a kávéval semmi ami miatt sérülhetne a kapszula. Ha mégis, akkor az csak külső erőhatás lehet, akkor meg mindegy, hogy tömörítve van-e vagy sem.
-
-
Nibiru
tag
Hát, ha nem tömött, akkor mea culpa, fel se tételeztem. Kapszulából a Lavazza Espresso point-ot és a lencse alakú Nespresso Business-t szoktam néha fogyasztani ha olyan helyeken vagyok. Azok tömöttek. Sima Nespresso-t is kóstoltam már ugyan párszor, de eszembe nem jutott volna, hogy csak úgy lazán zörög benne az őrlemény. Furcsa mindenesetre.
-
imak2
újonc
Sziasztok!
Turmix tx 10-es hez szeretnék venni tampert.
Nincs lehetőségem pontosan rá mérni,ezért szeretném megkérdezni,jogy mekkora kell hozzá?Láttam 51 es ill 51.5mm-es véleményt is.
Előre is köszönöm szépen! -
Nibiru
tag
válasz
Rush77
üzenetére
1. Mivel a GC-ben háromjáratú szelep van, ezért szerintem semmiképp nem normális, ha vizes marad a pogácsa.
2. Az, hogy más finomságra kell darálni ugyanazt a kávét, egy rakás tényezőtől függ. Hirtelen relatív páratartalom változás a szobában, vagy a környezeti hőmérséklet megváltozása. Utóbbi inkább a kések távolságán változtat, azaz olyankor bár állítani kell, nem feltétlenül lesz a kávé más méretre őrölve mint előtte.
Nálam a legdurvább az volt, amikor nyáron egy kiadós eső utáni szellőztetés a kávéfőzésnél azt jelentette, hogy hirtelen 6 lépéssel kellett finomabba állítani az őrlőt. És ez egy CM702, ahol csak 24 lépés van! Azt hittem, hogy valami baja van a darálónak.
18.5 g kávéból 30 g ital az igencsak kevéske szerintem. Még az 1:2-t sem éri el, míg a második csapolás pont jó ebből a szempontból. Én csak közepes vagy világos pörkölésű kávéknál használom ezt az arányt, (bár ez nálam sosem volt tudatos) az olaszos blendek többsége az 1:4-et is bírja.
Gyakran csinálok dupla ristrettot, de sötétebb pöriknél csak akkor mérem a mennyiség/időt ha a szemcsefinomságot ellenőrzöm. Egyébként mindig a szőkülést figyelem. A szivattyú bekapcsolásától számítva ez 20 másodperc körül szokott bekövetkezni de kávétól is függ. A világos pörkölésnél a szőkülés nem annyira látványos, hogy támpontul szolgáljon, ott én is a mennyiséget nézem.
Visszatérve a csapolásodhoz, dupla adagból is lehet főzni szimplát, ristretto lesz belőle. Csak ha az nem 20, hanem 30 másodperc alatt jön le, akkor vagy némileg alacsonyabb hőmérsékletet használsz, vagy nem.
Akárhogy is, teljesen más lesz a kávé íze úgy ha szabványos lefolyásra állítva a szőkülésnél lekapcsolsz, mintha a mennyiséget figyeled és az közel dupla annyi idő alatt folyik le mint normális esetben. Nem mondom, hogy feltétlenül rosszabb lesz, találkoztam már kávékkal melyek meghálálták, ha erölködött a pumpa, de ez azért nem általános. -
jana86
csendes tag
válasz
sz.zs.
üzenetére
Én pedig úgy tudom, hogy a gomb megnyomásától mérünk, de nyilván ha előáztatunk, akkor nem 25 mp a cél.
Persze, a 35 + 15 az ugyanannyi, mint az 50.

Scott Rao könyvben olvastam, hogy az első cseppek megjelenésétől számoljuk az időt. Persze ez is csak arra vonatkozik, ahogy ő hivatkozik rá.
-
soldier2
őstag
válasz
jana86
üzenetére
Egy ideje leragadtam a 10s előáztatásnál (elmúlt a kísérletezési kedv, már már elroninsosodtam
- lehet ról tudni valamit, nem járt erre egy ideje) és az utóbbi időben azt vettem észre, hogy csökkent a kávék közti különbség, már-már egyenízű lett mindegyik. Egy kósza gondolattól vezérelve elhagytam vagy nagyon lecsökkentettem az előáztatást (kb 3s) és megszűnt a probléma. Csak óvatosan a hosszú előáztatással, nem minden kávénak tesz jót (talán a nagyon világos pörkölés az ami szinte mindig a javára változik vele). -
jana86
csendes tag
Profilozós gépeken egy új játék a szinte török kávéhoz való finomságú őrlést extrém hosszú ideig (akár egy percig) előáztatva hosszú csapolással készíteni az eszpresszót. Ezt még nem próbáltam, de megteszem majd. A 14 mp nem extrém, én is 15 mp-ig áztatok elő úgy, hogy közben 2,5 - 4 barig engedem a nyomást, utána nyitom rá a szelepet.
-
jana86
csendes tag
válasz
*Mukeey*
üzenetére
Presszó gépből maximum 25-30mp, minden más kuka.
Azért ez nem feltétlenül igaz. Én is szoktam 15mp előáztatással (4 barig) 50mp fölötti csapolásokat húzni. Biztosíthatlak, hogy nem a kukában végzi az ital! (Ilyenkor az előáztatás idejét nem számoljuk bele az extrakciós időbe, tehát itt igazából az 50mp helyett 50-15, azaz 35mp az idő.)
De pl. ez sem kukába való a tesztelő szerint:
[link] -
cotagg
tag
válasz
SlayerSub
üzenetére
Érdemes a gépen átfolyatni egy kis forró vizet a csészébe mielőtt a kapszulát beleteszed. Így átmelegszik a csészétd és a gép is, jobb lesz a végeredmény. Ha nem csapvízzel van töltve a gép, az sem árt. Van aki kicsit felrázza a kapszulát használat előtt. Illetve a mennyiségre figyelhetsz, az kalibrálható, szerintem a gyári kalibráció kicsit hosszabb kávét enged, mint ami optimális. Szerintem ennyi, amit tehetsz...
-
mdav88
aktív tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Ok, ertem.
Be volt dobva, hogy lehetne ennyiert ... Gondolom nem volt tolongas erte.
Te bevenned a kinalatodba ugy, hogy az elso koros felmeres nem hozott atuto sikert? -
SlayerSub
tag
Munkahelyre vettem nespresso kapszulát, mert itt bár 600 kávégép van egyetlen konyhába mindegyik szarvasi szintű, vagy filteres. Delonghi inissia az itt lévő gép típusa, van valami specko technika a kávé minőségének feljavítására, vagy berakom a kapszulát és várom a csodát?
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gyúrósok ide!
- OLED TV topic
- Sorozatok
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Energiaital topic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- OpenMediaVault
- További aktív témák...
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- KÉSZLETKISÖPRÉSI ULTRA GIGA AKCIÓ! CTO 0perces SKY MacBook Air 15" M4 10C/10G 16GB 1000GB 1 év gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Microsoft Surface Laptop 4 13.5" Ryzen 5 4680U 6magos! 16GB 512GB 1 év garancia
- Xiaomi 15 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
)

Azt írják a Gaggia Viva Style hozzászólásoknál, hogy nem tartalmaz a csomagolás valamiféle fém csepegtető tálcát. Ez pontosan mi is? Esetleg ha ez benne van a Gran Style csomagban, nem érdemesebb azt választani?

Nincs más ebben az árban ami jobb? Esetleg az előbb kérdezett
![[link] [link]](https://i.ytimg.com/vi/gjMVg9gmYyA/hqdefault.jpg?sqp=-oaymwEYCMQBEG5IVfKriqkDCwgBFQAAiEIYAXAB&rs=AOn4CLAQsiDNZBZoZQorX3p_9w0eXARX_w)

]