Hirdetés
- weiss: Autó költségek
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
syler123
üzenetére
Szia, mi 3 hete vettünk egy ilyen Saecót. Azonnal érezhető volt a pozitív különbség a frissen őrölt illetve a boltban vett őrölt kávé között, amit azelőtt ittunk. Minket a kényelem vezetett az automatához. Az eltelt rövid idő miatt nagy tapasztalat nincs, de minőségi ugrás mindenképpen érezhető. Eddig szépen, rendben működik.

-
adp
őstag
válasz
excalibur36
üzenetére
Itt van fent 2 is:
http://www.thingiverse.com/search/page:1?q=Gaggia&sa=
Keress valakit aki kinyomtatja. Szerintem olcsobban megvan. -
jolti
senior tag
válasz
excalibur36
üzenetére
Ő is dolomitból ( becsületes nevén poliamid ) csinálja.
-
Keresztapper
senior tag
(#44672) excalibur36
Köszi, szerintem az is lett.
(Persze, elfogult vagyok magammal szemben.)(#44673) soldier2
49-re is lehet valamikor a közeljövőben, ha akarod.
(#44674) mester6
Neked is köszönöm!
-
Bazsee71
őstag
válasz
excalibur36
üzenetére
Egyedi elképzelés van, hogy gyártatni akarsz? Fragolánál baráti áron van műanyag.
-
excalibur36
senior tag
Sziasztok! Erre esetleg valaki...?[link]
-
mrhero
tag
Homályosítsatok fel lszi, hogy mi a szösz ez a maroktamper?
-
meander
tag
biztosan megoldható, lényegében egy az egyben arról van szó, mint az a videó, amit linkelt itt valaki. Csak ott pohárkából szórta be az őrleményt a szűrő magasítóba
Szerintem az itt egy nagy kérdés, hogy a penge magasságát lehet, kell-e állítani. Minden kv egy kicsit máshogyan lesz levegős, meg nyilván minden őrlő is más magasságot állít elő. De lehet hogy erre az is elegendő, ha meg van döntve a penge, ami így egy kicsit tömörít is és lenyomja az őrleményt a fix penge alsó síkjáig
Marok tamperre nálam lenne egy előrendelés
-
tcarina
csendes tag
Sziasztok!
Vásároltam egy használt Gaggia classicot. Néztem hozzá darálót is :Gaggia MM Ceramic Burr Coffee Grinder-t.Megvegyem kezdésnek ,vagy ez nagyon alap ,gyenge kávé daráló kár bele pénzt ölni. -
Surda-
őstag
Váci utca 31 Molnár's kürtöskalács kávézó, Molinari kávé.
Elégetett lötty, nem ajánlom senkinek a helyet. -
válasz
Keresztapper
üzenetére
én most kivárok akkor inkább mégis, picit még érlelem ezt a témát
-
Wolfy999
tag
válasz
adriankoooo
üzenetére
Ha nem felejtem el, akkor majd csinalok ha megjott.
-
Keresztapper
senior tag
válasz
Keresztapper
üzenetére
Mindenkit szeretnék megkérni, akit érdekel a dolog, hogy írjon nekem egy e-mailt a pdpushmail kukac gmail.com címemre "PPP" tárggyal, mert kicsit követhetetlenné váltak az igények.
Nézzétek el nekem, hogy ilyen összeszedetlen vagyok!
-
Bazsee71
őstag
Van esetleg valakinek tippje, hogy offline hol kellene cukrász adagoló tölcsér után érdeklődnöm? (Doserless átalakításhoz kell a rozsdamentes, 13cm-es változat.) A webshopban ahol 4k alatt van, ott nem elérhető, és nem is lesz, 8k-t pedig nem szívesen adnék érte. Aliexpressen van 5,5k-ért, de az meg egy hónap, míg ideér.
Pécs, Kaposvár, Budapest, Szeged és Szekszárd is szóba jöhet. -
válasz
fragola.6035
üzenetére
te fragola, ezt az őrleményoszlató "ocd izét" nem volna érdemes összekombinálni a szűrőmagasítóval? gondolkodtam ezen ma, hogy darálás után, de tömörítés előtt azért jóval nagyobb az őrlemény térfogata, csurig van a szűrő, ott én még nekiállok bűvészkedni ezzel a tekerentyűvel, tuti kupi lesz az asztalon. ámde, ha fogunk egy, a szűrőre jól ráülő magasítót, amiben mellesleg van keresztben egy "elhúzó penge", magyarán ráteszem a szűrőre, darálok, megforgatom kétszer és leveszem (aztán meg jöhet ez az okosmaroktamper)... na, az maga az úri kényelem

-
mester6
tag
válasz
Keresztapper
üzenetére
Szerintem nagyon OK minden !

-
soldier2
őstag
válasz
Keresztapper
üzenetére
Már csak egy kontroll videó kéne, hogy ugyanez a kávé ppp nélkül hogy viselkedik. Szépen elsimítja a tetején. Mikor azt mondjuk, hogy az 58 mm szabvány szűrő előnye a kiegészítőkben rejlik, akkor az ilyesmikre is go dolunk, nem csak a szűrőkre. 49 mm-re go dolom soha nem lesz (bár szükség sincs rá nagy).
-
excalibur36
senior tag
válasz
Keresztapper
üzenetére
Nagyon jónak tűnik!

-
erik365
senior tag
Vettem a héten a Bialetti Moka Express 2-est, meg egy csomag La Genovese Origin Brasil Santos KV-t.
Ami még a páromnak is tetszett, viszont ő keresne valami kellemesebb ízt amit ezzel a KV főzővel ellehet érni. Tudom hogy nem egy csodát vettem, meg semmi, viszont tudnátok ajánlani valami KV-t amit egy Ő is szívesebben megiszik ebből? -
Hát ez tetszett: tipikus büfé kávé!
Sajnos régebben volt részem a büfé kávékból.Azért fejlődünk, mert manapság - ha nem itthon iszom kávét - már Segafredo, Lavazza, Illy van terítéken.
De itthon sem akarok visszafejlődni és feleslegesen kísérletezni, ezért hagyatkozom ismereteitekre. Olvastam nem régen a Gimoka Gran Gala Nero kávéról, ezt is tervbe vettem kipróbálni a közeljövőben.Köszönöm az ajánlataitokat - adp, fi:zi'k, csabulaxi -, ki fogom próbálni sorban, de azt hiszem talán elsőként valamilyen arabica-robusta keveréket veszek.

-
Keresztapper
senior tag
Ne haragudjatok, tegnap nem volt időm, és most is csak kutyafuttában sikerült elkészíteni, de itt a videó, amit ígértem.
A csapolást most ne minősítsétek, tudom hogy kicsit gyors volt, de engem azért kárpótolt az íz.

-
csabulaxi
senior tag
válasz
egykori
üzenetére
A lidl bio 1/2 kg - 1,500 Ft egészen jó, minden általam ismert automatásnál bejött.
szintén az itt lehúzott Pellini rosso a legnagyobb kedvenc lett náluk.,múltkor 2700 volt a tescókban.
nekem az utolsó szállítás a pacificaffétól borzasztóan pernyés volt, alig győztem takarítani utána, most hanyagolom őket.
nekem a legnagyobb kedvencem a pavin caffe full cream, de az nincs forgalomban, csak kávézóban. -
excalibur36
senior tag
Sziasztok!
Elhatároztam, hogy csináltatok magamnak egy szűrőmagasítót.
A gondom az, hogy az esztergályosom csak dolomidból, vagy bronzból tudná elkészíteni.
Szerintetek jók ezek az anyagok hozzá? Értem ez alatt, hogy nincs bennük olyan ami az egészségre káros lenne a használatuk során?
-
syler123
veterán
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy mik a vélemények a Philips gépekről? Konkrétan én egy Philips Saeco HD 8651-et néztem ki. Egy valami ilyesmi Szarvasi gépet váltana.
Jobb kávét főzhet?
Meg hát mégiscsak mindig friss lenne a kávé. -
Mielőtt valami komolyabb, hozzáértők által is elismert kávékat vásárolnék a jövőben, gondoltam, hogy a Lidlben kapható, egyik legolcsóbb fajtát is kipróbálnám (esetleg viszonyítási alapként):

Ám, ha valaki kóstolta már és leírná a szörnyűséges tapasztalatát, akkor nagyon megköszönném és kihagynám ezt a kísérletet. Azt már megtanultam itt, hogy a negatívumok közé tartozik: Lidlben kapható, túl olcsó (1600Ft/kg), nem baristák által elismert márka, a szemek méretében nagy a szórás...
Köszönöm megértéseteket - egy kezdő automatás vagyok.
-
soldier2
őstag
A kérdés nem is a tieddel kapcsolatban merült fel, hanem az időzítőt a kedves kollégák ügyeletben néha átrakják manuális módba, és néha úgy marad, igy előfordul, hogy napokig üzemmeleg a gép. Épp most állítottam vissza automata módba a kapcsolót újból, és eszembe jutott, hogy megkérdezzem mire számíthatok, ha kiég.
Köszönöm a választ mindkettőtöknek. -
Valaki írt nekem pár hete, hogy atvenne egy qm acquavivat, ha mégsem használnánk fel mindkettőt. Na, átvehető

-
-
-
soldier2
őstag
válasz
Surda-
üzenetére
Automatából nagyon jót nem ittam, de amit pl tegnap kóstoltál, az jobb volt az általam kóstolt podok mindegyikénél. A gép újonnan viszont 300k körül van, a használtat meg nincs aki szervizelje amint Fragola írta anno, szóval az nagyon lutri. A jó nyersanyag elengedhetetlen, és nem olcsó.
-
hanolfe
tag
válasz
Bazsee71
üzenetére
Szia!
Az a Nespresso párna lakossági forgalomban nincs sajnos. Pont ez a bajom, mert van egy ilyen gépem:
https://www.nespresso.com/pro/uk/en/product/gemini-machine-nespresso-professional-100És nem tudok szerezni hozzá párnát.
http://www.nespresso.com/pro/coffee_hu_hu.html#caPedig nagyon jó kávét készít, vetekszik az ESE Pod gépekkel.
-
-
Bazsee71
őstag
Automatázásról jut eszembe, hogy múlt héten egy konferencián Nespresso automaták voltak kihelyezve, viszont nem normál kapszula ment bele, hanem egy korong. A Lungo Origin Guatemala igencsak tisztességesre sikeredett belőle, meg is lepődtem.

Zoona: új a számla miatt kell, vagy maga a használtság a kizáró ok?
-
adp
őstag
Előredarált kávéval nem fogsz tudni eszpresszót készíteni:EZÉRT
Még egy szükségmegoldás lehet valami programozható karos kombigép. Ez olyan, hogy van benne daráló de te neked kell odarakni a kart és aztán tömöríteni a kvt. Feltekerni a kart és főzni. De az drágább.
Sajna 100ért nem fogtok találni rendes presszó + örlőt, még automatát is neccesen, ami bírja a strapát.
Nézzetek inkább használt felújított garis gépeket! Ebből a kis keretből nem tudtok értelmes dolgot venni, ami hosszútávon is jó -
adp
őstag
-
Zoona
aktív tag
válasz
soldier2
üzenetére
Igazából ez a hátulütője a dolognak, hogy a pöcsölésre nem lenne időnk irodán belül. Olyasmi espresso gép ami darálóval rendelkezik az drágább? Egyik kollégám volt kint Dublinba továbbképzésen, ott volt egy Jura gép de azt szerintem nem engedélyeznék

Ezért is lehetne jobb több alternatíva, akár egy Jura is 150 körül. Ezt kaptam meg, hogy több árkategóriát nézzek esetleg.
Amit kikötöttek, hogy gőzölő legyen mert a lányok cappuchinosok... A beépített vagy mellé vett daráló még nem volt kitétel.
-
Upo
addikt
válasz
gubabela
üzenetére
Video alatti kommentből:
"The CBM-18 conical grinder is great for making cold brew due to the very coarse grind it offers. It's so coarse in fact, that I set it at #15 when making it in my 12 cup French press pot."Ezek szerint alapból nem elég finomat őröl, és nem tudom hogy van-e hozzá hézagoló alátét, mint a graef dobozában. Én biztos nem cserélném le a 702-t erre, szerintem előrelépés nem lenne (sőt...).
-
-
soldier2
őstag
Az a kérdés, menyire tudtok időt szakítani a pöcsölésre, ami a daráló + espressogép kombóval jár 5-10 perc. Ha nem (vsz nem) akkor talán egy podos gép bírná a strapát, utoljára kb fél éve néztem, akkor még volt pod 56 ft-tól (100 ft körüli átlagáron). Olvasd el a lap tetején az összefoglalót, és keress rá a fórumon a Podos gép, ese pod kulcsszavakra. Kötelező az új gép, vagy jó a használt, felújított is?
-
Zoona
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tőletek munkahelyre történő kávéfőző vásárlásával kapcsolatban. Az osztályvezetőm megkért, hogy nézzek utána pár kávéfőzőnek amely a kereskedelmi területre megfelelhet.
Jelenleg 2 kávéfőzőnk van, 2 szarvasi. Az egyikkel kávét főzünk a másikkal tejet gőzölünk. De szeretnénk lecserélni őket valami komolyabbra.
4-en vagyunk az osztályon, így napjában többször is főzünk plusz ha partnerek jönnek akkor nekik is. Valami olyasmi kávéfőzőre gondoltunk, amely valamennyire strapabíró is és gőzölő funkció is van benne capuccionhoz.
Tudnátok pár gépet ajánlani kérlek úgy 50 ezer Ft-tól 100-120 ezer Ft-ig ?
Köszönöm szépen előre is a segítséget.
-
válasz
fragola.6035
üzenetére
akkor lesz egy szép késgyűjteményem (mini-e, jolly, f64evo)

-
soldier2
őstag
Pár napja kérdezte Surda, hogy érdekel-e valakit az alábbi kávé, mert az 1 kg kicsit sok neki ebből a cuccból.[link]. Mivel kilós kiszerelésű klasszik cuccot soha nem vennék, így átvettem tőle 250g-ot, és kb 5 kidobott (dupla) kávé után 7-8 fokozattal durvábbra állítva a hg1-et a korábbi kávénál, már értékelhető volt az elkészült ital, ma reggel már kifelyezetten finom klasszikus cucc lett. Meglepően jó, biztos voltam benne, hogy vendég cappucino alapanyag lesz, de ez espressonak is vállalható, sőt olaszos mivolta ellenére, még nekem is ízlik.
-
Toobee
veterán
Én a héten sétáltam a városban és pont szembe jött velem az Addicted2Caffeine. Tök felejthető Barn csodát ittam. Nem mondom, hogy rossz volt, de húzok azért ennél sokkal jobbakat otthon olcsóbb kávékból. Mintha felfedezni véltem volna benne azt a bántó, alulpörkölt ízt.
-
Hmm, itt iszom egy latte artos flat whiteot egy artizan peksegben, gyonyoru San Remo gep... es persze el van egetve.

-
válasz
fragola.6035
üzenetére
az átalakítás nélkül is felmegy a mazzer késtartóra vagy faragni kell?
(a k10-zel még egy picit játszom itthon, de aztán megy be a leendő kávézónkba, ami most még csak söröző...)
-
Bazsee71
őstag
K10? Vagy mi a feltétele a megaújhullámos cuccnak?

Azért ha a Major nem lenne alkalmas a kávék széles spektrumára - még ha csak fordulatszám szabályozással is -, akkor durcás lennék.

Ahogy olvasgatok, az alapján a GC sem a legjobb újhullámra, de espresso terén kezdek is távolodni tőle. Filterrel készítve, vagy hideg kivonatolással nagyon szeretem a világos pörkölést, de hagyományosan készítve számomra még(!) idegen.
Szerk.: még nem jeleztem fragolának, mert szerintem tavaszra csúszik, de fényezés előtt én is szeretném vele átnézetni, biztos ami biztos. Főleg, hogy 3-4 hetente a közelben járunk.
-
-
Bazsee71
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Szívesen venném a véleményed, vagy akár csak a tipped a következővel kapcsolatban:
Mikor levettem a Major felső kését, lepucoltam és összeraktam, utána elindítva szép mély bugó hangja volt. Aztán mikor elkezdtem vele darálni, megjelent egy magas felhang, ami azután üresjáratban vagy van, vagy nincs. Úgy sejtem nem a kések érhetnek össze, mert 3 fokozatot lazítva is szinte ugyanolyan hangja van.Egyébként mikor összeraktam, teljesen összezártam a késeket. Járó motornál elkezdtem közelíteni azt a fokozatot, és előtte 1-2 ricnivel hallottam csak összeérni a késeket. Jobban kiismerve a jelenlegi kávét, a joker állástól kb. meg is van egy fokozat.
Szerk.: az őrlemény szerintem jó, a kávék is jól sikerülnek, csak azért mozgat a dolog, mert egyébként jó halk lenne, legalábbis az alap alacsony frekvenciás hangja kevésbé zavaró.
-
fragola.6035
aktív tag
válasz
soldier2
üzenetére
Ízvitákba soha nem szoktam belemenni, egyébként se készítem precízen a kávét. Inkább szerelő vagyok, nem barista. Azt gondolom, hogy amennyire lehet, ki kell maxolni a gépet, abból nem lehet baj.
Az javaslom, hogy senki ne vegye le a tengelyről a késtartót, főleg ha szorul, mert visszarakva garantáltan pontatlan lesz. -
fragola.6035
aktív tag
A késtartó annyira szorul a tengelyen, hogy csak lehúzóval lehet leszedni. Azt gondoltam, hogy nem baj, fel is centíroztuk, csak amikor visszaütöm a tengelyre, akkor újra üt pár századot. Az a lényeg, hogy a késtartónak nagyon pontosnak kell lenni a tengelyen, de kézzel mozgathatónak. A tiédet fel kell dörzsárazni és újra szabályozni. Péntekre lesz kész, akkor megyek újra a szakihoz.
-
dozó
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Az az ütött kopott bordó hogy áll?
-
soldier2
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Látványos különbség. Próbáltál vele kávét is készíteni, és érezhető volt a különbség? Vagy itt is az összeérő késekkel volt a baj, így szabályozás előtt rendesen ki sem lehetett próbálni.
-
fragola.6035
aktív tag
Mazzer SJ mérése centírozás előtt és után: [link]
-
soldier2
őstag
válasz
Deadzone41
üzenetére
Vsz csak átsiklottál fölötte, volt már többször, amíg kész termék lett. Kávékalmár honlapon megvehető, és videót is találsz a vimeo csatornáján.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Gaming notebook topik
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- EAFC 26
- LEGO klub
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100 % Akksi, MS4047
- MacBook Air 15" (M3, 8 GB RAM, 512 GB SSD)
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Önerő nélkül is elvihető! Részletfizetés. 27 % Áfás számlával Dell Alienware QD-OLED gamer monitor
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8G I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Sajnos régebben volt részem a büfé kávékból.