Hirdetés
- GoodSpeed: Daikin FTXF35E / RXF35F Sensira 3,3 kW Inverteres klíma - a Sztori
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 14 – Kések, késélezés
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gerner1
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
kaligula
üzenetére
többet nem tudsz belerakni, hogy legyen egy vastagabb réteg az 58 mm-es részen is? anno az LM szimpla előtt én is szívtam ezzel, végül fel is adtam. ha 58-as gép ez a cimbali, akkor szerezz egy LM szimplát. jó az utángyártott is, fél év alatt sem bírtam kikóstolni a különbséget a gyárihoz képest

-
kaligula
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Vendégmunkás transzport lehet, ha fehér sprinter, akkor biztosan. AK már nem menő, rég elhordtám mindet. Viszont azt a pár millió kint dolgozót fuvarozni jó busines.
-
-
kaligula
tag
válasz
hifis50
üzenetére
Telitalálat! Irodalmárként is szeretnék fejet hajtani, amit írtál, az egy komplett, szemléletes novella - kérem mindenki hallja ki a betűimből az őszinteséget! Ha megengeded, felhasználnám a blogomban.
Más: hogy a vérbe lehet a szimpla szűrőben rendesen tömöríteni? Egyellőre úgy körbecsatornásodik, hogy csak na. -
Wolfy999
tag
Bár én nem értek nagyon a hifihez, de a daráló nem az ezüstkábel, hanem inkább az erősítő. Vettél egy csúcs hangfalszettet, de még nincs erősítőd hozzá. Rákötheted a lejátszóra mindenféle hákolással addig amíg nincs erősítőd, de nem fog megszólalni, így nincs is értelme. Az ezüstkábel szerintem inkább tized grammos mérleg lesz (a grammos meg a tescos tyűkbél). Őszintén szólva a daráló még fontosabb is mint a főző.
Ha a daráló is megvan már, akkor ezek biztosan kellenek még:
- tized grammos mérleg
- szűrőhöz pontosan illeszkedő tamper
- jó minőségű tejkiöntő (ha jól értem tejes italokat is csinálsz majd)
- friss, minőségi szemes kávéAz elején csak duplákat csinálj. Ezt nem szokták érteni miért kell, de hidd el így van. A szimpla csak bezavar, nem fogod tudni merre mozdulj. Vannak olyan kávézók, ahol csak duplát csinálnak, ha te egy szimplát kérsz, akkor a másik felét kiöntik (ellenőrzésre megkóstolja a barista).
Ha már az alapok megvannak, akkor tudod majd merre mozdulj. Még a nyitott kart ajánlanám, azzal sokat lehet tanulni, de a catlerhez sajnos csak 30e Ft-ért van. -
soldier2
őstag
Írtad, hogy jön, sőt mind azt hittük, hogy lesz a dobozban, de hidd el, addig csak szívatod magad. A daráló nem az ezüstkábel, hanem "A" kábel.
"rendkívül primitív eszköz...." - látnád az enyémet (Olimpia Cremina), na az primitív, de a maga egyszerűségében eszméletlen a végeredmény amire képes. Amit írtál az épp kezdődik, a Catler és a Lelit ami az itthon is elérhető gépek közé elhozza ezeket az apróságokat. A nagy nevek meg visszafejlődnek az otthoni szegmensben ( pl.Gaggia), vagy toporognak (Rancilio). Nem rosszak, csak a konkurencia állva hagyja őket mire feleszmélnek, ha nem lépnek gyorsan.
Parci: a Hifis hozzászólását be lehetne tenni az összefoglalóba. Nagyon jól, szemléletesen leírta a lényeget.
-
Xabi78
aktív tag
Mondjuk ha nem olyan nagy a hiba a rendszerben (vagyis 25mp alatt csak kicsit hosszabb a kávé a kívánatosnál), meg lehet próbálni 1-2 g-al növelni az őrlemény mennyiségét. Fokozatos darálóknál lehet ezt játszani, nálam +-1gramm elég jelentős lefolyásbeli változásokat okoz (ezért jó a tizedgrammos mérleg).
X.
-
válasz
hifis50
üzenetére
Oke, tenyleg felreertes van, szo sincs arrol, hogy a harom kilos gepbe tescos orolt kavet szeretnek rakni, csak meg nem erkezett meg az a nyomorult daralo

> Első blikkre nem mindenkinek látszik, hogy ez egy baromi szigorú és kényes feltétel rendszer.
Muszakilag egy ilyen kavefozo egy rendkivul primitiv eszkoz, igazabol nem is ertem, hogy miert nem disruptoltak meg ezt a piacot (gondolom elsosorban azert, mert a hagyomanyt meg a neveket tiszteli mindenki). Az, hogy 2016-ban egy harmincezer forintos alap kavefozoben nincs PID, az szegyen. Ezek irtozatosan egyszeru dolgok, igazabol le vagyunk huzva rendesen. Egeszen biztos vagyok benne, hogy par even belul jon valami ceg, aki tizedfokos precizitast fog tudni adni beleposzintu gepeknel.
-
válasz
soldier2
üzenetére
> Sokan (szinte mindenki) megpróbálta amit te, senkinek nem jött be
En tudom, es jon a daralo is rovidesen, csak meg epp nincs itt, termeszetesen. Engem arra emlekeztett az, amit mondtal, mint amikor valaki azt mondja, hogy addig ne is hallgass zenet, amig nem jon meg az ezustkabel
Na de oke, no offense. -
soldier2
őstag
Nem olyan, ha olvastad a fórumot akár csak az utóbbi hetekben, akkor tudod, hogy nincs espresso daráló nélkül. Sokan (szinte mindenki) megpróbálta amit te, senkinek nem jött be. Az espressora darálás azért nem működik a boltban, mert az, hogy egy adott kávét milyenre kell darálni, függ a használt géptől, szűrőtől, kávétól, és még ha belőtted is idővel változtatni kell, mert öregszik a kávé akár napok alatt. És még akkor nem beszéltünk arról mennyi kávét teszel a szűrőbe, mert itt már fél gramm is számít.
Tehát bár a gyors lefolyás oka a nagy szemcseméret, a finomabbra daráltatás nem megoldás, kell az otthoni daráló, ezért írtam, hogy ez a hiba. Hifis hasonlatot most nem tudok, nem vagyok otthon a hifi világban.
A kávé öregedése miatt még az sem járható út, hogy Paljoc akinek ugyanilyen gépe van a saját beállításán ledarálja neked. Amíg megjön a drálód, egy tizedgrammos mérleget is beszerezhetsz (pár ezer ft) és akkor semmi sem áll majd a boldogulásod útjába. Tömörítő (tamper) van rendes, vagy a gyári műanyag vacak? -
hifis50
csendes tag
Nehéz röviden, pár szóban elmagyarázni egy kezdő kávézónak, hogy miért fontos a daráló, ezért születnek ezek a változatos hasonlatok, amikből azért nem feltétlenül derül ki egyből, miről is van szó. Bár semmi újat nem mondok, de műszaki magyarázattal azért mégis kézzelfoghatóbb a dolog.
A kávépogácsa a szűrőben nem más mint egy magunk gyártotta szelep. Azért csináljuk, hogy egy 9 baros víznyomással érkező vízáramot kb 25 másodpercig engedve kb. 30ml víz follyon ki a rendszerből. Első blikkre nem mindenkinek látszik, hogy ez egy baromi szigorú és kényes feltétel rendszer. Egyrészt a 9bar nagyon nagy nyomás, ha mondjuk ennyi lenne a vízhálózatunkban, és csőtörésünk lenne, ez szétszedné a falat is. Másrészt ha mondjuk ezt a szituációt egy csőbe helyezett dűznivel akarjuk összehozni, ott századmilliméterekkel kellene a lyukátmérővel játszani, hogy megkapjuk a kívánt értékeket. Tehát esélytelen azt mondani az esztergályosnak, hogy fúrjon valamekkora lukat a dűznibe, szinte nulla, az esély, hogy eltrafálja a helyes értéket.
Ezt a spéci szelepet tehát mi gyártjuk a darálóval, és elég kicsi felbontással kell tudnunk változtatni az őrlemény szemcseméretén, hogy belőjük a megfelelő értékre. És még ez sem mindig elég, számít hogy rakjuk a szűrőbe, mennyire keverjük el hogy homogén legyen, stb. Tehát egy elegendően jó daráló nélkül nincs szelep a rendszerben, így ami kijön, az végül is folyadék, de nem biztos, hogy kávé. -
A tul hosszuak azok a sima dupla szurovel keszultek, aztan eloszedtem a single shot double wall-osat, ott elsore nem folyt le, aztan utana igen. Egyebkent nem fozott nagyon rossz kavet.
Viszont: a gozoloje tok jo, egy flat white-hoz elegendo adagot 20 masodperc alatt megcsinal.
-
jveres
csendes tag
-
-
-
-
-
soldier2
őstag
Mit csinálsz rosszul? Csak azt, hogy kicsimagoltad a gépet, amíg nincs őrlőd. Szépen csomagold el, és ha lesz daráló (és rendes friss kávé, nem tescos Lavazza) akkor jön majd a sikerélmény is, meg a finom végeredmény. Addig csak magadat szívatod.
U.i. amíg bepötyögtem megelőztek, törölni az egészet meg nem tudom.
-
No, probalgatom a Catlert. Meg nincs orlom, tehat csak valami random kaveval, de nem is ez az erdekes
-- double shotokat csinalok, es szerintem tul hosszu a kave. Mit csinalok rosszul? Erosebben kene tamperelni? -
bluesfan
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Az én Obel Juniorom is ilyen volt sajnos, de szerencsére szépen ki tudtam bejlagolni. Most tud presszóképes őrleményt, de a brikkához használom, arra tökéletes.
-
fragola.6035
aktív tag
-
weinmaker
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Egy az egyben cserélhető mazzer SJ késekre, vagy kell valamit bűvészkedni vele?
-
bluesfan
tag
válasz
Bazsee71
üzenetére
Graef őrlőt még én sem próbáltam,viszont több más kis kúpost igen(Iberital, Ascaso, Lelit).
Szerintem mindegyikhez képest nagy előrelépés az F4Nano, nem beszélve arról, mennyivel csendesebb bármelyiknél. Az itt valamiért sokat ekézett RR45-höz képest nem érzek nagy különbséget ízben, bár az én Rossim kicsit sem kotyogott, de tény, hogy a Fiorenzato egy lényegesen precízebben megépített szerkezet. Egyedül a sok elektronikát mellőztem volna belőle szívesen. Szeintem egyébként a Zolnagy által is használt Quamar Q50S is jó választás lehet. Én is azt vettem volna, ha nem jön szembe ez az alig használt F4Nano. -
vicces
addikt
válasz
Bazsee71
üzenetére
Kinek mi... Nekem ennyi pénzért kurblis biztos nem kéne. Állítólag az amazon cseréli a graefomat. Kíváncsi vagyok a cseredarabra, hogy hogy fog muzsikálni. Az első össze-vissza őrölt nekem. Egyébként nálam is az f4 a következő jelölt, de minden alap, tapasztalt nélkül.
-
Bazsee71
őstag
-
luko
csendes tag
válasz
Bazsee71
üzenetére
F4 nano szinte biztosan jobb mint a Graef őrlő!
Ha egy 30ezer forintos őrlő lenne a titkos favorit, akkor itt mindenkinek az lenne és már régen nem lehetne kapni seholse!!!Én első pár héten szenvedtem a Fio-val még a Vario-t is elővettem mérgembe, de aztán összeszoktunk.
Olyat vegyél amire van pénz és tudásban kicsit előbbre van nálad! Szerintem...Nincs esetleg itt egy lista amibe mindenki beleírhatná mit használ otthon?
"Sok légy..." logika alapján ebből sok minden látszana főleg ha mindenki megjelölgetné mennyire elégedett!
...aztán itt is az lenne mint az Alfásoknál!
-
adp
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
múltkor azt írtad filterben nagyon jó a greaf.... ezen csodálkoztam is mert szerintem nem igazán
-
Bazsee71
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Az F4 nano piszkosul csábít, de árban hatalmas ugrás a CM702-höz képest. Az őrlemény minőségében is hozza ezt, van esetleg tapasztalatod?
Attól tekintsünk el, hogy a kis Graef játékszernek hat mellette.

-
Surda-
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
nagyon szép kis gép -
fragola.6035
aktív tag
válasz
Surda-
üzenetére
Szerintem Mazzer Mini szint. Ugyanaz az őrlőműve, mint a Mazzernek, teljesen kompatibilisek egymással.
A gyári kése és a Mazzer kése közötti különbséget nem tudom, nem használtam még M. Minit hosszabb távon. De tervezek venni bele mostanában egy M. Mini eredeti kést, aztán majd kiderül. De szerintem az F4E mindenképpen éri az árát.
A nagyobb, Fiorenzato F64 pontosságra egyértelműen felülmúlja a Super Jollyt.
Az alap F64 kése viszont nem elég jó. Én kicseréltem Mazzer SJ késére és jobb ízeket hoz vele. Viszont az F64 EVO őrleménye nagyon jó minőségű, simán odaver a hasonló kategóriájú őrlőknek, újhullámhoz is jól használható. -
kaligula
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Faema bőrbe bújtatott Cimbali
-
Surda-
őstag
A Fiorenzato F4e nano milyen minőség? Mazzer szint?
-
válasz
fragola.6035
üzenetére
Szomorú. Megnézem majd a késeket, ha ferdén koptak, akkor ki kell találnom erre valami alternatívát...

-
mester6
tag
ÁRESÉS NEHAGYD KI!:[link]
-
válasz
fragola.6035
üzenetére
a késtől én tényleg nem félek, kizárt, hogy ne lenne tényleg mindenre elég.
viszont van egy dolog, amit most, hogy hazahoztam végre és felraktam a pultra és átnéztem, már átkozok és rohadtul nem örülök, hogy egy ilyen szintű cuccban ez létezhet.
ez pedig a felső kés rögzítésének mechanizmusa. utoljára a rossi rr45-ben láttam ilyet és egy hajítófát sem ér: egy lefelé álló csavarral a daráló testéhez szorítod (azaz pont, hogy eltartod tőle, így megfeszül és így rögzül) a felső kést. ami viszont így, hogy leszorítod, ferdén áll a helyén. háááááát... FAIL! 
(ki kell tapasztalni, hogy mit jelent ez a gyakorlatban, de szerintem semmi jót. szét kéne szednem és megnézni, hogy szimmetrikusan kopottak-e a kések)
mielőtt most mindenki felhördül, hogy ez nálam valami betegség, mert a bfc-t is rövid úton kiszórtam: nem, nem az, nagyon szeretném, hogy ez a daráló tökéletes legyen. tényleg. de ha nem hozza azt, amit én elvárok tőle, kiszórom, egy tárgy a szememben, nem több. de el leszek keseredve. (a bfc-vel meg az történt, hogy jött a dc és dönteni kellett, mellesleg. ha most jönne egy robur hirtelen hasonló árban, ugyanúgy szó nélkül lépnék)
-
von toth
tag
Ezzel a ROK-kal lehet kezdeni valamit vagy csak bohóckodás?
-
Gravity1234
tag
Koszonom mindenkinek a tanacsokat, osszefoglaltam es elkuldtem nekik.
-
zoknee
csendes tag
válasz
verti1
üzenetére
Szia!
Az Auto-tuninggal elég jól be lehet lőni a szabályozót. Elképzelhető, hogy többször kell egymás után lefuttatni, és valószínűleg elfogadható eredménye lesz így már. Lehet utána még bizonyos paramétereket állítgatni, de ez attól függ, hogy milyen típusú a PID, milyen a hőmérő, a kávégép, és a tuning után hogyan viselkedik.
Amit érdemes lenne megnézni, hogy milyen periodus idővel/ ciklus idővel (Working cycles a REX C100-nál) dolgozik a szabályozó, SSR-es vezérlésnél ez tipikusan minimum 1 - 2 sec szokott lenni, erre kellene beállítani, és megnézni a hőmérséklet mérés pontosságát, mennyi offset van szoba-hőmérsékleten. Ez utóbbi a pontosságot nem befolyásolja, csak a kijelzett érték lesz közelebb a valósághoz, azaz nem 19°C-ot fog kiírni bekapcsoláskor 24°C-os szoba-hőmérsékletnél. -
kaligula
tag
válasz
Gravity1234
üzenetére
Egy jó(!) Pod-os használt gép kell oda, minden erre mutat. Az eredmény pedig majd meggyőz mindenkit. A keretből pedig futja még egy láda kávéra is.
-
soldier2
őstag
válasz
Gravity1234
üzenetére
Nekűnk volt poemia a munkahelyen, bár megkoptak az emlékek, de nem volt ihatatlan akkor (ma már lehet az lenne. Citromsavazni kell, vakszűrőzni, tersonetezni nem. Ha bolt téglával etetik,vehetnek egy Creminát is újonnan egy milláért, a végeredmény rossz lesz. Nem tudom mi bajuk a podossal (ha csak az nem, hogy tescoban nem kapható), de pl az avx-en van egy technosystem 28k-ért, az az olcsó 60-70ft-os podokkal etetve isjobb a poemiánál.
Rawni: van egy otthon, ha hazaérek megmérem.
-
Pé
senior tag
válasz
Gravity1234
üzenetére
Én a sima szarvasi után tértem át egy nyomásfokozós Saecora. (használtan volt kb 10e) Eleinte őrölt karavánnal, aztán vettem egy kézi darálót és minőségi kávét.
A szarvasihoz képest ég és föld volt. Sokkal finomabb, krémesebb. Szerintem az átlag automata gépnél jobbat főz.
-
adp
őstag
válasz
Gravity1234
üzenetére
Nagybatyjamek 30-ert vettek delonghi hasznalt felujitott automatat. 7 fokozatos espresso daralo van benne. Belottem nekik pacifickavekhoz kicsit higabbra 3,5centre a gepet mert ugy szeretik es szamomra is ihato italt adott.
Ha meg meger 5 evet nyugodtan ki lehet dobni es venni egy hasonlo arkategoriat ha nem filleres lenne a javitas. -
von toth
tag
válasz
Gravity1234
üzenetére
Én is ezen a véleményen vagyok, de lehurrogtak. Pedig némi trükkel elfogadható presszót lehet csinálni egy POemiával, a kotyogó azért teljesen más dimenzió amikor 100 fokos víz megy át az őrleményen. És szerintem semmivel sem több a "baszakodásfaktor".
-
válasz
Gravity1234
üzenetére
Szerintem, hagyd rájuk a megoldást,ne adj több tanácsot,felesleges,úgyis megvesznek valami szart.
A nyomásfokozós gépeket sem lehet bolti téglával etetni, vacak lesz a végeredmény,megkockáztatom, rosszabb is lehet mint egy jobb automatával. -
Surda-
őstag
válasz
Gravity1234
üzenetére
Bialett Brikkával ilyen szép eredményt lehet elérni,de azért ez sem olyan egyszerű.
Vacakolós, kitapasztalós. -
pacuha69
csendes tag
-
Gravity1234
tag
Senki nem mondta hogy 80-at akarnak kiadni....... az a keret ra es keresik a jo megoldast.
Ha 10-bol megvan a kotyogossal akkor lehet az.Az egykarost azert irtam, mert azzal szemeznek, de amikor elmondtam nekik hogy ez hogyan mukodik akkor egyertelmuen mondtak hogy hat nekik a korites sok, meg nem erdekli oket, stb stb. de lattak mar 40-50 korul a boltokban egykaros gepet.
-
And06
aktív tag
válasz
Gravity1234
üzenetére
egy kotyogó minden vágyukat teljesiti. igaz nincs 80k, meg lehet snassz nekik ... pedig egy brikka még bolti téglákkal is (nem minddel, csak a jobbakkal), hülyére veri ezeket a nyomásfokozós xarokat.
-
SierraFox
tag
válasz
Gravity1234
üzenetére
Ezek nem szívják el a vizet a szűrőből.
-
Gravity1234
tag
válasz
SierraFox
üzenetére
Koszonom, akkor ugy tunik ez lehet az ut nekik. (nezzetek, az infokat en is elmondtam szemelyesen is, tudjak a kulonbsegeket ez az o dontesuk). Az biztos hogy 15 perces bemelegedest, meg orlo allitgatast, meg wdt, meg temper, meg hofokkal jatszadozni ok nem akarnak, de a french pressnel erosebb kavet viszont igen, gorsan, napi 1-2x, kesz pont.
Tovabbitom nekik akkor ezeket az infokat, de nyugodtan irjatok meg ha van mas vonal, vagy otlet.Tisztitas szempontjabol ezek is kb ugyanazt igenylik mint a normal espresso gepek?
Tersonetezes, citromsavazas, vakszurozes? -
Surda-
őstag
válasz
Gravity1234
üzenetére
Az az igazság,hogy nem szívesen ajánl az ember 50-80 ezer forintos műanyag szemetet.
-
Gravity1234
tag
válasz
lagoon79
üzenetére
Tenyleg nem tudom jobban hangsulyozni, de szerintem esetukben ez a kulcs (es fogadjuk el) nem is ismerik ezeket a szuper jo minosegu otthoni espressokat, de nem is akarjak, nem keresik a jobb, megjobb, annal is jobb izeket, minoseget.
En is hiaba mondtam hogy 1 ev otthoni espressozas utan nem tudom meginni az automatabol kijovo kavet, es nem azert mert 1 eve csinalom es sznob lettem, hanem mert tenyleg egy vizes lotty a masikhoz kepest es nem finom. De leven nekik nincs meg ez a tapasztalat, az automata is tokeletes volt eddig is csak elromlott, 65-ert meg nem akarnak javittatni, plusz akkor mar lehetoseg lenne valami kisebb helyigenyure valtani.
biztos nem fognak szelepet cserelni, meg a tobbit sem, mert nincs miert esetukben, szoval en ertem amit irtok hogy ha kivesszuk szelepet, meg daraljuk, de esetukben ez en azt gondolom tok mindegy.Az viszont fontos, hogy most akkor ezekkel az altalatok altal javasolt gepekkel, alapvetoen mar kesz orolt kavet igyanak?
Vagy lehet a szemest is venni es daralni, de nem fog kelleni wdt-zni, meg temperelni, meg jatszani az orlemennyel?
Ha igen, akkor milyen orlot kene vegyenek, gondolom akkor itt nem kell 40-tol indulni ahogy a mi esetunkben. -
SierraFox
tag
válasz
Gravity1234
üzenetére
Gaggia Gran és változatai
Saeco Poemia
Delonghi Icona, Dedica, Scultura, EC sorozat
Krups XP3440Ami 80 ezer alatt van, az nagy valószínűséggel nyomásfokozós. Hipermarketekben, Mediamarktban és társaiban szinte csak ilyenek vannak.
Ezek megeszik a boltit is, mert addig nem nyit ki a nyomásfokozó szelep (=nem folyik át a víz) amíg nincs meg a megfelelő nyomás. Ezzel két változót (darálás minősége, tamperelés) ki is iktat az egyenletből.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Autós topik
- Garmin Venu 4 - a nagy ugrás
- Vírusirtó topic
- Gyúrósok ide!
- Sokkal jobb ajánlat lett elődjénél az iPhone 17e
- Melyik tápegységet vegyem?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 6700 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 197 - Lenovo Legion Pro 5 (16IAX10) - Intel Core U7 255HX, RTX 5070 (ELKELT)
- Egyedi ékszerdobozka
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

nagyon szép kis gép