Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Rendszerfrissítés másként Xiaomi/POCO/Redmi telefonok esetében HyperOS-en.
- Reklámmentesítés HyperOS-ben Xiaomi/POCO/Redmi
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mára elég volt a reklámokból
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- Felvételi feladatsor jogi egyetemek számára
-
LOGOUT.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
excalibur36
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy jó karos gépet, de mivel a napi kávéfogyasztásunk max 2, ezért nem akarok több száz ezer Ft-ot kifizetni rá...
Kávéból is a tejes dolgokat részesítjük előnyben...Két kiszemeltem van, ezek közül melyiket ajánljátok?
Breville Prima Latte VCF045X-01
Senseo latte Select ( őröltkávé tartóval, után tölthető poddal)
Minden infót szívesen veszek róluk!
Az ember jellemét az határozza meg, hogy mit tart nevetséghesnek...
-
excalibur36
senior tag
Szervusztok!
Mi a véleményetek az Ariete 1387 kávégépről?
mekkora és milyen kart, szűrőt használ, miből van a bojlere stb.
Érdemes lehet megvenni, mennyire megbízható, lehet e venni hozzá kompatibilis tartozékokat?Az ember jellemét az határozza meg, hogy mit tart nevetséghesnek...
-
excalibur36
senior tag
válasz adriankoooo #39898 üzenetére
hol?
-
excalibur36
senior tag
Sziasztok!
Találtam egy ilyen kávéfőzőt, kicsit le van harcolva, illetve néhány dolog nem működik rajta...
Problémák:
- gőzcső kijár, rögzíteni kellene
- kávépogácsa felé nem megy víz
- csepptálca csúnya, pattog le a festékAmi megy:
- PID működik
- vizet forralja, vízpumpa leszívja a tartályból
- gőzcső felé megy a víz és a gőz isSzerintetek meglehet ezt csináltatni, vagy érdemes, illetve ha igen, akkor kivel?
[ Szerkesztve ]
-
excalibur36
senior tag
Köszönöm mindenkinek a választ!
Gyakorlatilag én is így gondoltam a dolgot, mit ahogy ti is leírtátok...
Vadászok tovább, hátha felbukkan egy out of box állapotú olcsó baby twin...Az ember jellemét az határozza meg, hogy mit tart nevetséghesnek...
-
excalibur36
senior tag
Sziasztok!
Mit jelentenek ezek és mire, miért jó?
3 járatú szelep
Állítható OPVAz ember jellemét az határozza meg, hogy mit tart nevetséghesnek...
-
excalibur36
senior tag
Köszönöm, így már értem!
Azt olvastam, hogy a jó kávénak 9 bar nyomás kel, afölött nem jó...akkor mi szükség a 15 barra, illetve ez a 9 bar elég az E.S.E. pod hoz is?
Még valami... az olyan géphez amihez nyomásfokozós szűrő van gyárilag, abba belelehet tenni egy sima szűrőt, vagyis olyat ami nem nyomásfokozós, tökéletesen fog működni a kávéfőzése?[ Szerkesztve ]
-
excalibur36
senior tag
válasz ronin s8 #39920 üzenetére
Arra az elhatározásra jutottam, hogy beruházok egy Lelit Anna PL41TEM gépre...
körül néztem és arra jutotta, hogy ebben az ársávban ár-érték arányt, szolgáltatást és minőséget figyelembe véve nincs jobb választás ennél a gépnél!
Esetleg ha a használatával kapcsolatban van valamilyen infód, (vagy valaki másnak) tanácsod, azt megköszönném ha megosztanád velem.
A szűrője nyomásfokozós, vagy sima?
Mivel a főzés nem áll le automatikusan, így mennyi idő után kell leállítani, vagy mikor?
Az E.S.E. pod jól használható benne, jó kávét főz belőle?
Lehet venni hozzá Lelit MC747 filter Plus 70l vízhez vízlágyítót... ezt érdemes megvenni hozzá, illetve ez meddig jó, meddig lehet használni?
Milyen finomságú őrleményt jó használni hozzá?
-
excalibur36
senior tag
válasz soldier2 #39927 üzenetére
Ami a pod kávéfőzést illet...
Azért kérdeztem, mert arra gondoltam, hogy hétköznap reggelenként, hogy ne keljen a darálóval hangoskodni csak be teszek egy podot és kész. délután és hétvégén meg darálok kávét és azt főzöm.
Így, erre sem lehet használni?Az ember jellemét az határozza meg, hogy mit tart nevetséghesnek...
-
excalibur36
senior tag
Sziasztok!
A naked kar miért jó?
-
excalibur36
senior tag
Sziasztok!
Azt honnét lehet tudni, hogy a kávéfőző gép pumpája nem jó, vagy nem működik rendesen?
Vagy csak egyszerűen, ha nem jó, akkor nem nyomja a vizet, ha meg jó, akkor nyomja?
A pumpa Azt honnét lehet tudni, hogy a kávéfőző gép pumpája nem jó, vagy nem működik rendesen?
Bekapcsolását követően mennyi idő múlva kell elindulni a víznek, illetve a nyomás mérő mutatójának?
A 9 báros nyomás mindig megvan, vagy csak akkor ha kellő mennyiségű és finomságú őrlemény van a szűrőben?[ Szerkesztve ]
-
excalibur36
senior tag
válasz soldier2 #40171 üzenetére
A "hiba" az, hogy nem épül fel gyorsan a nyomás, már folyik a kávé javában amikor elindul a mutató felfelé, de nem éri el a 9 bárt....
Azzal tudok rosszat csinálni, hogy forró vízre volt állítva a kapcsoló, a pumpát elindítottam, de oldalt a csapot (ami a gőzöléshez van) nem nyitottam ki... persze a pumpa ment, de víz nem tudott kijönni a gőzölő csövén, mert a csapot nem nyitottam ki. Így ment kb. 15-20 mp.-ig...Az ember jellemét az határozza meg, hogy mit tart nevetséghesnek...
-
excalibur36
senior tag
válasz Keresztapper #40178 üzenetére
ha szűrő nélkül, vagy a gőzölőn keresztül engedek vizet az úgy tűnik jön rendesen...
-
excalibur36
senior tag
Lemértem és 10mp.-alatt több mint 100ml. jött le.
Akkor gondolom minden rendben van a pumpával.
Szoktatnom kell még magam a használatához...
Sajnos elő fordul, hogy a kapcsolót forróvíz álláson hagyom amikor elindítom a pumpát, persze ilyenkor a gőzcsap zárva van.csak 5-10mp. után kapcsolok, hogy mi van. ekkor leállítom a pumpát, átkapcsolom a kapcsolót kávéra, majd bekapcsolom a pumpát, megindul a főzés.
Tudom nem bonyolult kezelni, de hát na...Az ember jellemét az határozza meg, hogy mit tart nevetséghesnek...
-
excalibur36
senior tag
Kicsit finomabbra állítottam a darálóm (forgalmazó ajánlására) és így főzve fel megy 9 bárig a mutató.
Csak azt nem tudom, hogy a nyomásnak a pumpa bekapcsolását követően mennyi idő múlva kell meglennie.
pl. ha vakszűrőt teszek be visszaöblítés miatt akkor is elég komótosan megy fel a mutató. Úgy emlékszem, bár erre nem mernék megesküdni, hogy az elején(mielőtt nem bénáztam a kapcsolókkal) mintha ezt gyorsabban tette volna meg...
Mondjuk az sokat segítene nekem a dolgok megítélésében ha látnék olyan videót, amin látszik, hogy hogyan működik a nyomásmérő a pumpa bekapcsolását követően..[ Szerkesztve ]
-
excalibur36
senior tag
A "probléma" megoldódott, az őrlemény finomságán és a mennyiségen kellett egy kicsit módosítanom.
Most már így a lefolyás és a nyomás is rendben van.
Mondjuk számomra az elég érdekes, hogy adva van egy daráló, aminek van 40 őrlési fokozata és ahhoz, hogy eszpresszóképes őrleményt tudjak csinálni a 10-es fokozatra kell állítanom...a teljes tartomány 3/4-e..., vagy 1/4-e attól függ, hogy honnan nézzük.. ( Graef CM802 ) elvileg ennek a darálónak lehet még finomítani a beállításán, úgy, hogy a felső őrlőkésen kell állítani és akkor elvileg már nem 10-es lesz, hanem 15-17 az eszpresszó fokozat.
szerintetek állítsak rajta, vagy hagyjam így ahogy van gyárilag. (10-es fokozat)?[ Szerkesztve ]
-
excalibur36
senior tag
Szervusztok!
Nekem, nekünk az Arabica vonal jön be kávéból. Szettjük a lágy, selymes csokoládés kávét ami nem keserű.
Most találtam ilyet: Mokambo Talento, Mokasirs Mundo, Mokasirs Oro.
Tudna valaki infókkal szolgálni ezekkel a kávékkal kapcsolatban?
őrlési finomság, víz hőfok, íz stb.Az ember jellemét az határozza meg, hogy mit tart nevetséghesnek...
-
excalibur36
senior tag
Sziasztok!
Ez a víz [link] tényleg jó a karos gépekhez?
Van vele kapcsolatban bármiféle tapasztalat? Tényleg igaz az, hogyha ezt a vizet használjuk a gépben, akkor nem is kell vízkőteleníteni, mert olyan nem alakul ki és még a kávé íze is jobb tőle?Az ember jellemét az határozza meg, hogy mit tart nevetséghesnek...
-
excalibur36
senior tag
Tovább lépés miatt eladó lehet egy Graef CM 802 daráló!
A daráló 2016.06.01.-n lett vásárolva, a két év garancia is innét kezdődik.
Dobozában, tartozékaival.
A darálót 42.000Ft-ért vettem, nincs egy hónapos, ehhez mérten akit érdekel keressen meg privátban.
Csak addig eladó, amíg a kiszemelt gép megvan....( Lelit Gilli PL69 )Az ember jellemét az határozza meg, hogy mit tart nevetséghesnek...
-
excalibur36
senior tag
válasz excalibur36 #40688 üzenetére
Többen megkerestek árajánlattal, ezért ide írom, hegy ne keljen többször leírnom...
A daráló nem az enyém, egy jó barátomé, ő kért meg, hogy adjam el neki.(igaz én használom...)
Ezért egy kis időbe telik amíg választ tudok adni az ajánlatokra. Ezért mindenkitől türelmet kérek.Az ember jellemét az határozza meg, hogy mit tart nevetséghesnek...
-
excalibur36
senior tag
Szervusztok!
Víz témában kezdek egy kicsit összezavarodni....
Valaki írja le már nekem, hogy miért jó, jobb a Norda víz a kávéfőzőbe.
Ha ezt használom, akkor nem kell vízkőtelenítenem a gépet, mert nem lesz az, illetve nincs szükség a vízlágyító szűrőre sem?Az ember jellemét az határozza meg, hogy mit tart nevetséghesnek...
-
excalibur36
senior tag
No annyian mondjátok, hogy mennyire jó ez a Norda, hogy most bevásároltam belőle (pénteken szállítják ki)
Remélem, hogy jó lesz...
Eddig vízlágyító patront használtam, ami a papírja szerint 70l. vízhez elegendő, a mi kb 25 teljes feltöltés és kb 3 hónap... de több helyen olvastam, hogy ezeket egy hónapnál tovább nem érdemes, szabad használni, mert megtelepedhetnek benne, rajta különféle bacik, amik betudnak jutni a szervezetbe....
A Nordával ilyen nincs, csak kibontok egy üveget, beletöltöm a tartályba és kész. Ráadásul az olvasottak szerint még a vízkövesedés is szinte kizárt...Az ember jellemét az határozza meg, hogy mit tart nevetséghesnek...
-
excalibur36
senior tag
Szervusztok!
A Catlernek van Pesten szervize, vagy csak Törökbálinton?
-
excalibur36
senior tag
Sziasztok!
Segítségetek szeretném kérni...
Szükségem lenne egy ilyen szűrőmagasítóra.
A "gyártójával" már felvettem a kapcsolatot, de külföldi munka miatt nem tudja elvállalni az elkészítését.
67mm.-es szűrőm van (Lelit Anna) teheát ehhez kellene a méreteket igazítani. ( úgy gondolom, hogy az egész magassága 30mm. lehetne, a felső rész átmérője pedig 57mm.)
megtudná nekem ezt csinálni valaki?
A segítséget előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
-
excalibur36
senior tag
válasz excalibur36 #40847 üzenetére
felső rész átmérője pedig 67mm (az előző hsz.-ben elírtam)...
[ Szerkesztve ]
-
excalibur36
senior tag
Sziasztok!
Jelentem mától Nordázok...
A G'Roby tól vettem házhoz szállítással (990). Ami meglepett, hogy a futár az egész cuccot felhozta a másodikra és be a lakásba... azt mondta, hogy neki ez hozzá tartozik a munkájához...
Mielőtt feltöltöttem a gépem Nordával, előtte csináltam egy citromsavas vízkőtelenítést (egy hónap használat után vízlágyítóval). ami meglepet, az az, hogy az első 20 perc utáni víz kieresztéskor a tálba folyó víz nagyon halvány kék színű volt..., a második eresztés már nem volt olyan.Az ember jellemét az határozza meg, hogy mit tart nevetséghesnek...
-
excalibur36
senior tag
válasz Deadzone41 #40896 üzenetére
nem volt vékony a ceruza, amivel az árát írták...
-
excalibur36
senior tag
válasz kisgyerek85 #40918 üzenetére
a Shoopban található kávék milyen kávéból vannak?
[ Szerkesztve ]
-
excalibur36
senior tag
Szervusztok!
Ha a lefolyás túl lassú, vagy gyors, akkor mivel érdemes, kell "játszani"?
A betöltött kávé mennyiségével, vagy az őrls finomságával?Az ember jellemét az határozza meg, hogy mit tart nevetséghesnek...
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Sikernek tűnik a Xiaomi első EV-je
- Vezetékes FEJhallgatók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Asszociációs játék. :)
- Synology NAS
- Facebook és Messenger
- Windows 7
- Autós topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest