Hirdetés
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Gurulunk, WAZE?!
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
-
LOGOUT.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pacuha69
csendes tag
válasz jveres #42294 üzenetére
Jól emlékszel . Sajnos csak azt tudom javasolni mindenkinek, hogy egy gép árához elenyésző a szűrő ára. Ki kell próbálni mindegyiket, aztán eladni ami nem kell. Tudom, ez költséges, de a változás felér egy gépcserével. Arra gondolok, hogy amikor már mindent megtettél a gépeddel a jó kávé érdekében és még elégedetlen vagy, akkor cserélj szűrőt. Én párhuzamosan használom az Ims-t meg a Vst-t, mert az egyik az egyik kávéval jó, a másik a másikkal.
-
looser
addikt
válasz jveres #42294 üzenetére
Sikerült megtalálni (Spencer Hill = pacuha69 :-) és sokkal előrébb vagyok most már: az egyik kávéval az IMS, a másikkal a VST volt neked jobb :-)
(#42295) Gigi01: én általában köszönéssel indítok, állítólag jobb lesz tőle a kávé :-)
[ Szerkesztve ]
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
Bazsee71
őstag
válasz dzsolt7 #42296 üzenetére
Én fragolától vettem egy használt, de általa felújított Gaggia Classicot, minden elérhető extrával: rézcső tuning, PID, ipari felsőszűrő, réz vízterítő. Ez belefér a keretedbe is, és örök darab, olcsó alkatrész árakkal. Mivel nem zárkózol el a használttól, én ezt javaslom. FB oldala is van.
(#42296) dzsolt7: érdemes megkérdezni milyen kávéból készítik a kávét. Ha nem ismered a kávét, akkor tovább érdeklődhetsz, hogy világosabb vagy olaszos pörkölés. Nálam az első, hogy megnézem a darálót. Ha áll a dózerben az őrölt kávé, akkor felejtős. Illetve ha nagyon szomjazom már a koffeinre, akkor cappuccino vagy latte (bár utóbbiból Bp-en is kaptam valami hihetetlen borzalmasat). A kávégép is már árulkodó lehet. Szerintem ha ezekre választ kapsz, rendben vannak, akkor már van egy kis esély egy jó espressora.
-
soldier2
őstag
válasz dzsolt7 #42296 üzenetére
Fragola szokott pöpecül felújított Gaggiákat árulni, ráadásul saját műhelyébe szóló garival. 100 k alatt értelmes uj gépet nem kapsz. A pid a legtöbb gépbe beszerelhető, az említettekben is benne van már.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
dzsolt7
csendes tag
Sziasztok!
Gondolom unjátok már az ehhez hasonló kérdéseket, de az a helyzet, hogy hiába olvasgatom a fórumokat és a különböző kávés oldalakat, a sok infó hatására csak egyre elveszettebbnek érzem magam. Van egy Graef CM800-as darálóm, és e mellé szeretnék egy kávéfőzőt, amire maximum 100k lenne a keret. Nem kell vérprofi gép, de normális minőségű eszpresszót szeretnék értékelhető crema-val, és jó lenne, ha a napi átlag 2 adag mellett tartós életű lenne. (Jelenleg egy Szarvasi Mini Espresso-val küzdök, jó lenne ennél lényegesen jobb kávékat készíteni.)
Elsősorban új gépet szeretnék, de, ha van valami tuti használt cucc, akkor az is szóba jöhet. Mit tudtok ajánlani?Még egy kérdés: PID-et utólag bármelyik gépbe lehet szereltetni? Nagyon szimpatikus a hőfokszabályozós dolog, de azok a gépek, amikben alapból van kívül esnek a keretemen.
Előre is köszi!
-
Gigi01
őstag
Ti hogy mentek be egy kv-ra ismeretlen helyen?
Mivel a napokban az ország egy részét bejárom,jöhetne pár tipp,és mivel eddig nem tettem,lehet bekostólnék pár jobb minőségűt.A Brikka-t viszem,a reggeli a megszokott kávé nélkül nem tudok élni.
Persze úgy is kaphatok sz@rt,de mégis.Mit érdemes nézni,vagy mit kérdeztek,amiből el is dől,hogy olyat inkább nem kértek.Lehet kicsit hülén fogalmazok,de értitek mire gondolok.[ Szerkesztve ]
-
verti1
tag
Nekem is a 7-9 grammos Ims szimpla szűrőm van. 8-8,5 gramm örleménnyel lehet 58-as tampert jasználni, de finoman, mert ahogy írták előttem könnyen letörik a széle. A másik gond, hogy kimossa a szélét teljesen a víz, erre nagyon jó megoldás az aeropress filterpapír. Lehet csak a közepébe is tenni kevesebet, hasonlóan mint az LM féle szűrőbe. Egyébként ez a fajta Ims direkt gaggiba való 68 széles szűrő. Az expopygonos LF gyártmányú olcsó LM koppintás 70 mm széles, nekem mind a két gagga karomban mozog, nem fekszik fel teljesen és mindig szivárog csapolásnál, hol jobban hol kevésbé. Azok igazából 62 mm-es belső átmérőjű karokba passzolnak, de azok meg nem passzolnak a gaggiaba...
-
looser
addikt
A szűrős eszmecsere kapcsán elkezdtem videókat nézegetni, elég meredek, ahogy itt a Reneka-s termékbemutatón készül a kávé, úgy megy be a gépbe, ahogy a darálóból kijön. Itt fent, ott lent, csak lazán. Ki fogom próbálni :-)
Vissza is vonom, itt azt mondja, "self tamping system, no need to tamp the coffee", szóval... :-)
[ Szerkesztve ]
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
Ábi
tag
A 41-es is jó hozzá, de a kalap rész felső 1/3-ig.
7-7,5g kávét teszek bele és a tampert megkóvályogtatom a tetején. Így csak középen tömörül a kávé, az oldalsó perem pedig tiszta marad. Csapolás végén szépen kiemelkedik középen a pogi és nem terül el a szélekre. Nekem nincs tölcsérem,se habverőm. -
mdav88
aktív tag
válasz paljoc #42282 üzenetére
Tegnap a Mesterbike&coffe projektben ittam Kávékalmár Columbiát, aztán a Pávé Bike&Café-ben egy egyszerűbb olaszt, majd otthon egy Choco Madness-t tőled...
Otthoni körülmények közt is hasonlóan színvonalas kávét sikerült főzni, mint az említett kávézókban. Ebben nyilván a kávénak nagy érdeme volt
-
adp
őstag
Tegnap láttam egy gyönyörű arany színű fogalmam sincs mikori, de szeritnem nem mai darab Pavonit egy étteremben. Kár, hogy csak kiállítva volt és nem azon főzték a kv-t....
-
-
W78
csendes tag
Jelentem, megvolt!
Akaliból átruccantam (mégis ért valamit a reklám...)
Nekem finom volt, csak csoki se több, se kevesebb. Gyümi nyomokban sincs benne. Mondhatnám, hogy a hét legjobb kávéja, köszönhetően annak, hogy Akaliban és Zánkán nincs értékelhető kávé, pedig a zánkai szabad strandon Bezzera dugattyús karossal készítik a kávét. -
HÁZIGAZDA
válasz soldier2 #42271 üzenetére
pult mögött ilyesmire nem lesz idő, gombnyomás és kofi, szóval bármi, amit eszközölök, az "önjáró" kell, hogy legyen. vastag szilikonlapom nekem is van, köszi. még szigszalag tuning játszhat, mint a dózeres őrlőknél, de a legjobb valami igazán puha anyag volna.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
soldier2
őstag
Én egy kedved fórumtárstól kaptam ingyen, fele még megvan, ha nincs kéznél postázhatom. Javított rajta, de nem annyit mint reméltem (kicsit vastag, de nagyon nem hiszem, hogy zavarná a kart. A ferdítés ha beválik, írok majd. Egyelőre a kiskanál nyele bevált, bár gondolom nem otthon használnád, a pult mögött meg hülyén néz ki ha piszkálni kell (bár lehet, hogy megéri).
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
HÁZIGAZDA
válasz soldier2 #42268 üzenetére
stimmel minden, amit mondasz itt is
a szilikonlap nem rossz ötlet, elég nagyvonalúan söpör az az izé, és egyébként a kis műanyag terelő a pogifiók felé is őszintén olaszosan van igazítva. mechanikailag nagyjából tetszik a gép, de nem igaz, hogy nem lehet az egészet precízebben megcsinálni. mellesleg a szilikonlap abban is segítene, hogy vízcsapolás után tisztára húzza a szűrőt.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
soldier2
őstag
A tisztaság nem előnye az biztos, én feladtam a tisztítását. Hetente egyszer kipuceválom, de többre nem vagyok hajlandó. Ami a pazarlás ellen bejött (kapaszkodj meg ) az a wdt. Vagy legalábbis hasonló. Az ajtó biztonsági pöcke le volt törve, a mikrokapcsoló meg leragasztva, így első perctől látvány kávéfőzés van, egy ideje darálás közben egy kiskanál nyelével igazgatom az őrleményt. Érezhető a különbség az italon is, és nem is dob el annyit (szinte semennyit). Amin még gondolkodtam, hogy szerelek egy szilikon lapot a lehúzóra ferdén (most csak simán mellette van), hogy kifelé terelje lehúzáskor a fölösleget így marad a gombnyomásra kávé élmény. Az, hogy a kavé utáni 3.-4. öblítővíz tiszta az engem is zavar, de nincs ötletem. A Paljoc féle indian chocoval nekem többé kevésbé rendes pogikat csinál.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
HÁZIGAZDA
tovább küzdök az acquavivával, most már friss peldzsok indian chocóval, de képtelen vagyok egy finomat készíteni. különösen zavar, hogy a gép elég sokat koszol, ahhoz, hogy normális pogácsát csináljon, sokkal többet kell daráltatni vele, megy mindenhova síkba húzáskor az őrleményből. ha sikerül befullasztani, valahogy csak maga alá pisil a gép, még nem jöttem rá, hogy hol folyik el némi víz a csepptálcákon kívülre. tisztán tartani is kb. lehetetlen, ha kávé után két vízcsapolást csinálok, még úgy sem.
oké, hogy a cucc masszív és fém, de azt kell mondanom, hogy egy éppen jól működő és beállított odea sokkal tisztábban dolgozik.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
adp
őstag
válasz Bazsee71 #42263 üzenetére
mondjuk kicsit bánom, hogy a tölcséres 41mm-es szimpla szettet vettem, a la marzocco utánzattal, mert olcsóbban tudtam volna venni az IMS single-jét amihez jó az 58.7mm-es tamper, de még lehet, hogy leváltom.
Mondjuk szimplánál nem tudom mekkora a különbség a fragola féle és a IMS közt?!
Valakinek van ezzel tapasztalata? Mondjuk én nem érzek különbséget a gyári gaggia dupla és a fragola féle szett között.... -
adp
őstag
válasz looser #42261 üzenetére
Persze mar akkor megvolt, ezert adtam el neked
Viszont most egy jo szuron agyalok amihez amugy is vettem a tampert
csak nem tudom hogy az 'olcsobb' ( ami nekem meg igysem) IMS vagy a nagyon nem olcso reneka vs VST tenyleg hozna e akkora valtozast?Megeri e az arat a gyarihoz kepest? Igazabol teljesen elegedett vagyok most a set uppal.rezcsoves pides GB-vel gyari szurovel es fragola fele szimpla szettel.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz Deadzone41 #42258 üzenetére
az első része tetszik, a második azért nem ilyen egyszerű, minden egyes kávéhoz külön csavarozgatni kéne. viszont legalább nem bír ferde lenni
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
Deadzone41
őstag
Újabb őrlemény rendező eszköz: [link] Btw nekem ezek a tenyerelős, magasság állítós tamperek is eléggé bejönnek így ránézésre.
-
MrCsiT
addikt
"vedd a Friss Pacific Rome Espressot." - hol lehet kapni?
más: BP-n, valaki hozzáértő bevállalja, hogy átnézné a Gaggia Evo gépemet?
Lehet, hogy semmi baja, de nem vagyok teljesen megelégedve a lefőtt kávéval. Hol jó, hol vizes végeredményt kapok. Mostanában azt találtam ki, hogy előre benyomom a tejhabosító gombját, azzal forróbb lesz a víz, és aztán ezt kinyomom, és úgy főzöm le a kávét. Mintha, jobb lenne így, de lehet, hogy ez csak placebo..
Vagy 1,5 hónapja volt valami vízkőtlenítővel átmosva, és alulról a kar fölötti csavarozott szűrőt is tisztítottam, bár nem láttam igazán koszosnak. Nem tudom, kell-e, lehet-e valamit tennem még vele.
Ha valaki vállalja, írjon rám legyen kedves egy privit, de ha megírjátok, kit keressek, én is írhatok.[ Szerkesztve ]
"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT
-
looser
addikt
A túl finom dara miatt ha erőlködik a gép, az mennyire károsítja?
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
HÁZIGAZDA
válasz adamssss #42242 üzenetére
először is, maga a műfaj (csokis, savak nincsenek) korlátos, ahogy a bor sem állt meg a villányi cabernet sauvignon barrique-nál (szerencsére), noha azt is lehet remekül csinálni. másodszor, szemre is vannak sokkal szebb kávék és csodavárás sem kell hozzá, csak egy jó alapanyag. a shot viszont nem néz ki rosszul, és ezzel már is maga mögé utasítja az itthon kapható kávék 99%-át. én annyit írtam, hogy a maradék 1%-ot viszont messze nem feltétlen.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
Elemental
addikt
Olyasmire gondoltam, mint pl a roket.
Köszi a valaszokat. Majd tesztelem a Kék Elefántban.
-
fragola.6035
aktív tag
-
von toth
tag
Báj dö véj
Túragázon szeretnék kotyógóval főzni. Ugye az jó módszer, ha hőálló kesztyűvel akkor rakom rá a szűrőt meg a felsőrészt, amikor forr a víz?
-
Elemental
addikt
Szevasztok!
Korábban volt szó a csapolt kávéról. Szegeden ilyet hol tudnék kóstolni?
-
von toth
tag
Ez a Lidlös biokávé egész tűrhető
-
-
hanolfe
tag
Sziasztok!
Érdekelne esetleg valakit egy narancs Coffee Gaggia kávéfőző? Gyárilag OPV-vel és 3járatú szeleppel szerelt, képen látható tartozékokkal. Jobb oldalán enyhén karcos, tálca és víztartály alatt nem rozsdás.
Pumpa csere és egy átnézés szükséges.
Fotók:
https://drive.google.com/open?id=0BweZS-rnSmOwSmRmcURrUlRxX1k25e HUF-ot gondoltam érte.
Érdeklődni privátban lehet. -
Illesvik
csendes tag
Új Catler, Macap,Bezzera örlő 90 környékén vagy egy használt LSM 90 harmadáron???
Szerintetek?
-
Karthmann
csendes tag
válasz csabulaxi #42213 üzenetére
A Metroban ezek a kávék pörögnek, ezért a frissességgel nem lesz baj, a Bar Oro kicsit karcos de bőven belefér a fogyasztható kategóriába, az Espresso Italiano szerintem egy nagyon jó ár értékű kávé, az egyik kedvenc klasszikom volt régebben. Ízekről direkt nem beszélek mert az erősen szubjektív.
[ Szerkesztve ]
Happy wife happy life
-
verti1
tag
Ez lehet valakinek jó vétel lehet vagy jó befektetés. Nem gondolom, hogy javíthatatlan...
-
ronin s8
senior tag
válasz csabulaxi #42213 üzenetére
A Perté szerintem egy jó cég. Magyarországi olasz éttermekben is adják, pl. a Pomo d'Oro-ban, Gianninál. Ők 20% környéki robis blendet használnak. Jól le kell menni vele a hővel, és igazi folyékony csoki lesz.
[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
csabulaxi
senior tag
válasz Surda- #42216 üzenetére
ok, nem várok csodát
beírtam itt a fórumon [Perté] szót és csak dicséretet kapott, ezért is megnéztem a honlapot ahol is a pirosra nagyon-nagyon hasonlító van 8100ft-ért, míg a Bar Oro 9400 ft
ha csakalejárat lenne az olcsóság, akkor jöhetlehet az, hogy hasonlító megjelenés, hasonló név, de más keverék csak a metronak?
"A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
HÁZIGAZDA
válasz adamssss #42207 üzenetére
azért annyit hozzáteszek, hogy nekem is marha gyanús a hely és én sem tennék rájuk túl nagy összeget. de őket is megilleti az ártatlanság vélelme, meg kell kóstolni a szajrét és utána lehet biztosra menni. ami a kávégépeket illeti, egy la marzocco másfél milláról indul, a black eagle 6 misi, szóval újonnan ezek a csúcsgépek rohadt drágák. és ismerek kávézót, ahol rendszeresen túl feketére pörkölt kávét égetnek meg túl forró la marzocco géppel -- erre gondolt mindenki, amikor azt mondta, hogy tényleg semmire sem garancia a drága géppark.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
adp
őstag
válasz csabulaxi #42213 üzenetére
Sztem felejtsd el. Ha olcso barkavet szeretnel vedd a Friss Pacific Rome Espressot.
Koszono viszonyban nincs ezekkel.
De most nezem a lagos akcios a pacificnel, az hasonlo tema csak friss es normalis vietnami robuszta.
En is jol megszopattam magam a Pellinivel, hala egnek sikerult tovabbadni azon a mocsari robusztas szenneegetett szaron....De ar minoseg aranyban a legfinomabb robis blend az a velencei gondolasok volt kapuczinerektol. 4/kg.
[ Szerkesztve ]
-
Surda-
őstag
válasz csabulaxi #42213 üzenetére
Hát, 2700 ft/kg körül nagy csodát ne várj.
Ide a rozsdás bökőt,hogy 100% robusztás cuccok.
Ha mégis vásárolnál nézd meg a lejárati időt és olyat ne vegyél, ami 1 éven belül lejár.
Általában a frissességgel szokott gond lenni az ilyen nagyáruházban kapható kávékkal.
MOndjuk én eleve nem szeretem a Pertét,de ez ízlés kérdése."Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
hifis50
csendes tag
Nyilván kíváncsiságból rákerestem erre a Lamborghini kávégép cégre, amiből az látszik, hogy a Sanremo nevű kávégépgyártó 2 modellje kapható Tonino Lamborghini címkével is ellátva. Valószínű a Tonino Lamborghini néven futó dizájncég dologozott be a formatervbe. Amúgy nem ezek a Sanremo csúcsgépei. Lehet La Pavoni podos gépet is találni ugyanilyen címkével. Úgyhogy a név mögött semmi különös, de azért jól hangzik. (Ezek persze csak a száraz technikai konkrétumok, nyilván semmi közük ahhoz, hogy a szóba hozott kávézóban milyen a kávé.)
-
Szyszko
tag
Még nem ittam P&J Hondurast, de most az a következő csomag, milyen tartomány kell hozzávetőlegesen ennek a kofinak?
[ Szerkesztve ]
"Aki meg akar tenni valamit, talál rá módot, aki nem, az talál kifogást."
-
csabulaxi
senior tag
úgy láttam, hogy a Perté kávé ajánlott minőség.
10-től lesz akció a metroban.
ezek közül melyik ajánlott?
a honlapon egyiket sem találom pont ilyen névvel, a piros majdnem ez, de ott 8100 ft"A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
soldier2
őstag
Egy kicsit az elmúlt pár hozzászóláshoz, illetve egy kellemes nyaralási meglepetés.
Adamsss: szvsz a kissé reklámszagúnak tűnő kezdő hozzászólásod az oka a szkeptikus áradatnak. A Roninéhoz hasonló pizza élményben volt részem, egy monori új pizzázóban. Kicsit túltolták az olasz életérzést szvsz de a kaják finomak, hasonló jó pizza sincs a környéken, allítólag minden nyersanyag Olaszországból jön, stb. A Lamborghini kávét egy Lamborghini darálóval egykáros Lamborghini géppel készítik, a tulaj Lamborghinivel jár, stb. A kávé egyébként a "soha többet" kategória.Lassan megszokott nyaraló helyünkön (Horvát kisváros) nyílt egy olasz kávézó + pasta + pizza stb. Hogy ez mellé miért árulnak Julius Meinl kávét, azt nem tudom, ami meglepett, hogy karba őrlő Fiorenzato daráló volt, a gépet nem ismertem, nem is kérdeztem. A barista lány még a részletekre ügyelve, szépen szintbe hozta a kávét, tampert használt stb, a lefolyás szép egérfarok, megvolt a tugrisminta is. Az eredmény persze bebizonyította hogy szarból nem lehet várat építeni, de iható volt, mikor már untam a Brikkát, vissza is mentem párszor. Reméljük itthon is szaporodnak a minőségi, vagy legalább iható kávét adó nem kifelyezetten kávézó helyek, és az Adamsss által említett is egy ilyen. Az alap olasz kávéhoz viszont nem kell a csilliós géppark.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Ábi
tag
válasz tariattila #42205 üzenetére
-
Én nem szeretnék senkit sem megbántani, csak ajánlottam egy helyet ami szerintem megér egy próbát. Egy házaspár vezeti akik Olaszországban, és Svájcban tanulták ki a mesterséget. Kis családi vállalkozás, magas színvonalon. Egyszerűen csak nem értettem azt a negatív hsz hullámot amit kaptam...
A gépek árát csak azért írtam ki, mert lövésem nem volt az árakról, és ma amikor megkérdeztem dobtam egy hátast, és gondoltam megosztom mint érdekességet. (számomra az volt, hogy egyáltalán létezik ennyiért is gép, és ez még nem is a legdrágább). Szóval nem azért ízlik mert Lamborghini, hanem azért mert Lamborghini és hozzáértéssel használják.
A fb oldal olyan amilyen, de egy kis családi vállalkozás nem fog milliókat költeni reklámra, amikor szinte így is dugig van bármikor megyek oda. Amúgy minden infó fenn van, és szerintem ízléses, persze ez megint szubjektív.
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
Surda-
őstag
válasz adamssss #42197 üzenetére
Hááát, Facebook oldaluk és az általad elmondottak alapján nekem sem tűnik bizalomgerjesztőnek a hely.
A milliós árak inkább tűnnek parasztvakításnak,mint valóságnak, ugyanis egyszerűen bolond az,aki 1,5millióért vesz darálót és 6 millióért gépet...
Töredékéért kiváló minőséget kapsz.
Arról nem is beszélve,hogy kicsit olyan ez,mint mikor Edvin Marton úgy hirdette saját koncertjét,hogy : A 3 millió dolláros hegedű
Kicsit ilyen porhintés a proliknak jelleggel.
Egyrészt ettől még lehet szar a produkció,másrészt,ha jó,akkor sem szokás ilyesmivel előhozakodni, pláne nem értő közönség előtt.
A Facebook oldaluk úgy indít,hogy rövid i-vel írja a "híd" szót: "Ezüsthid"
Egyébként sem túl igényes, semmiféle szempontból.
A panaszokra adott válasz viszont szintén nem sejtet túl sok jót.
Egy hölgy írt,hogy laktózmentes fagyit kért,de nem azt kapott,mire a válasz:
"... A Hölgy által válaszott Haagen Dazs fagylalton pontosan fel vannak tüntetve az összetevők, ha bárhol máshol helyben készített fagylaltot fogyaszt tölcsérben, sosem lesz tudomása az összetevőkről. Boldogsággal tölt el, hogy a szuperprémum minőségű fagylaltot maradéktalanul elfogyasztotta! Sok szeretettel várjuk jövőre is!"
A fagylalt már nem csak prémium, az már szuperprémium!
Itt is érzem a zöldséges vállalkozóktól megszokott kínos nyomulást.Valahogy nem jött meg a kedvem betérni egy kávéra.
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
-
HÁZIGAZDA
válasz adamssss #42197 üzenetére
tényleg lehet drága gépen is szart főzni, de teljesen igazad van, úgy "cáfol" mindenki, hogy a helyet nem ismeri. vannak gyanús jelek, de simán lehet, hogy a kávé zenélt, amíg nem megyek el oda és próbálom ki és tudom cáfolni, simán elhiszem
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
adp
őstag
válasz adamssss #42197 üzenetére
Nem arrol van szo, hogy ott jo vagy nem jo a kave. Hanem hogy semmit nem jelent a geppart.
En otthon a pides rezcsoves GB vel es G702-vel, jobb kavet fozok mint 30km-es korzetben az osszes kavezo.
Multkor a 4 millios la scalan olyan szepen felretomoritett szart huztak at, hogy igazabol hiaba mondoma pultosnak, hogy szar ez igy bunkosagnak vette volna. Direkt ristrettot kertem de az espresso mennyiseg volt kb 3.5cent....
Megittam es inkabb elhagytam a helyet... -
tariattila
veterán
válasz adamssss #42197 üzenetére
velünk nincs semmi....
csak ismerjük az itthoni milliós gépparkokon készülő kávék jórészét... ebből adódik a (sajnos) szkeptikus hozzáállásunk...
semmi több...nekem is volt egy kávé ami nagyon 'egybevolt' minap...
Szekszárd Matteo pizzéria
egyedül a csésze volt túlmelegítve mert mire két fotót csináltam róla is még égette a szám...a pizza...... gyerekek, frenetikus! ha csak a közelben jártok megér egy kitérőt!
itthon nem ettem ilyet még... és a desszertek is házias olasz receptúra alapján... máramennyire értek hozzá
az árak meg nevetségesek a minőséghez képest....ja.. ésegy valami közepes ipari daráló... egykaros géppel... semmi csicsa... friss darálás, jó alapanyag... kérdeztem 90/10-es
ennyi...[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali fotós kérdések órája
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Elite: Dangerous
- Elfelejtettem a film címét
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Linux kezdőknek
- Xbox tulajok OFF topicja
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest