Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- droidic: [Memory Leak] Az agy defragmentálása
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- SzDavid99: Barangolás egy ünnepi Nintendo-mekkává változott szöuli bevásárlóközpontban
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Upo
addikt
válasz
sz.zs.
üzenetére
Ez tényleg egy drága rex c100.
Most találtam én is ilyen hamisat: [link]
És valami ilyent kellett volna venni elvileg: [link]Nem volt róla kép? Én visszakérném a teljes árát, mert ugye így kéne kinéznie: [link]
A második linkem az jobban hasonlít, ha már hamisítvány akkor legalább hasonlítson, bár ki tudja milyen szoftver lehet benne, lehet ugyanaz mint a filléres hamis rex-ekben.
Az eredeti omron E5CC olyan 200 dolcsi körül mozog, a mi pénztárcánkkal max a kínaiasított jut.
-
Upo
addikt
válasz
Elekellek
üzenetére
Én csak belevau mert annyira nem értek hozzá, de mintha olyant olvastam volna, hogy az egyenletes szemcseméretben van a kutya elásva. Ez tudja, a gyengébbek meg mindenféle összevissza méreteket produkálnak, közte a púdert is.
Belegondolva, az egyenletes szemcsék között a víz egyenletesen megy át, az összevissza méretnél meg ahol a nagyobbak közt több a púder ott kevésbé. Ahol kevesebb a púder ott meg utat tör, még ha nem is látszik, kezdődő mikro csatornásodás előfordulhat, itt jobban kioldja, "hígabb" lesz mint a púderesebb részeknél, ahol lehet hogy rendesen ki se oldódik. Az ezekből összekeveredő "blend" adhatja a rosszabb ízhatást. -
Upo
addikt
válasz
sortiefish
üzenetére
És te vitted vagy ő adta? A baby primo-t tervezem majd hozzá vinni, és ha már egyszer megcsináltatom akkor lehet ennyit megérne. Azért a rex az nem egy szépségkirálynő, az evo-mon az van, de arra nem érdemes sokkal többet költeni.
-
Upo
addikt
válasz
Csápájev
üzenetére
Köszönöm, és tényleg annyi!
Először megijedtem a teljesítmény láttán, aztán rájöttem, hogy a fűtőszálon levő teljesítményt írták be, de arra nem gondoltak hogy mivel 2 fűtőszál van, ezért szorozni kéne kettővel... Jó lesz ez.Amúgy nekem a keresés ezt adja avx-es találatnak: [link], és 16000 az ára.
-
Upo
addikt
válasz
enterlaci
üzenetére
Teszkómetróósaninterspár nincs a környéken? Valamelyiknél biztos ott lógnak. Nálunk csak 1 tesco van, de ott lógnak, ha elviszed mintának a régit akkor biztos lehet találni.
Innen a délvidékről ez nekem annyitra 1st world problem-nek tűnik, ahol bármihez majd 100km-t kellene autózni (oda-vissza 200). Ugye dél felé külföld, kelet-nyugat-észak felé meg csaknem illetve több mint 100 km egy nagyobb város, ahol még mindig nem elérhető minden. És akkor Bp-en van ilyen gond, ahol mindent lehet kapni, csak ne kelljen pár kerülettel arrébb menni...
-
Upo
addikt
válasz
gubabela
üzenetére
Video alatti kommentből:
"The CBM-18 conical grinder is great for making cold brew due to the very coarse grind it offers. It's so coarse in fact, that I set it at #15 when making it in my 12 cup French press pot."Ezek szerint alapból nem elég finomat őröl, és nem tudom hogy van-e hozzá hézagoló alátét, mint a graef dobozában. Én biztos nem cserélném le a 702-t erre, szerintem előrelépés nem lenne (sőt...).
-
Upo
addikt
válasz
vtechun
üzenetére
Nem biztos hogy jobb. A szokásos hatásvadász marketingszöveg az rajta van, a stílust a műsoraiból ismerjük. Nem tudjuk, mennyi kávé van benne, és mennyi széna/szalma/stb. Meg ugye az ízesítők/adalékok. Ezek azért elég jól elfedik az eredeti kávé ízét, még az is lehet, hogy a karavánból is lehetne némi ízesítéssel "jobbat" csinálni.
-
Upo
addikt
válasz
Bazsee71
üzenetére
Az én fagyasztómat -25-nél hidegebbre nem tudom állítani, úgyhogy én kihagyom a próbát.
Időnként szokott lenni folyékony nitrogénes bemutató mindenféle kísérletekkel, zöldségeket-gyümölcsöket-tojást is fagyasztottunk, legközelebb ki lehetne próbálni kávéval is. Csak az a baj, hogy kicsit problémás maga a főzés. A fagyasztott babbal mire hazaérnék, felenged. Ha viszek darálót és ledarálom akkor mire hazaérek bedöglik. El kéne vinni az egész kávézós sarkot, kicsit fura lenne, bár nem megoldhatatlan, bár akkor már nyilván úgy illene készülni, hogy a szűkebb úri közönséget megkávéztatjuk. Meg aztán mire megint jön a nitrogénes ember, elfelejtjük az egészet (idén már valószínű nem jön).
-
Upo
addikt
Azért a ház sem olyan, csak hasonlít. Az előlap a kezelőpanelnél teljesen más, a #39512-ben ott a classic pdf. Nem biztos hogy a classic kapcsolóit ízlésesen be lehetne faragni, azon több kivezetés van. Egy ilyen munkát meg is kell fizetni (jogosan), a munkadíj+bontott alkatrészek árában se lenne szerintem gazdaságos. Inkább el kéne adni és nézni egy babyt/classic-ot. Legközelebb meg előre kérdezni...

-
Upo
addikt
És akkor ehhez még kell egy gyári 3 járatú a mágnestekerccsel együtt, és a gyári opv, amik illeszkednek a furatokhoz + tömítések mindenhez ha már szét van szedve. Persze ha a kazán ugyanolyan mint a classic/baby/evo-ban. És akkor ugye még a csapolás indító gombot is cserélni kellene és úgy bekötni hogy vezérelje a mágnesszelepet, vagy áramkört építeni hozzá. Na ezek árából príma használt classicot lehet itthon venni. És akkor még nem beszéltünk a munkadíjról ha nem saját magának csinálja.
Szerk: megnéztem a pdf-et, a kazán az olyan, ez gyakorlatilag egy evo, amit 20 alatt is ki lehet fogni itthon, kicsit többért meg már frissen karbantartottat is.
-
Upo
addikt
Én a múltkor egy olyan kört rendeltem negyed kilósból, hogy East Timor, Malabar, La Piazza, és a postaköltség helyett bedobtam minden mindegy alapon egy Lagos Premiumot, ezzel már átléptem az ingyen posta értékhatárt. Az első kettőt mindenképp ajánlom, mi is a klasszik vonalnál tartunk, a gyümölcsöshöz még nem igazán nőttünk fel, de azért néha próbálkozunk. A La Piazza is jó volt, de az első kettő jobban bejött, a Lagos meg egy sima semmi különös, tejeskávéba simán elment.
Vagy 2 kilótól már eleve ingyen postával jön.A Malabar szerintem pid nélkül is jó lesz, ha más nem egy kis hűtőcsapolás után.
-
Upo
addikt
Most bukkantam erre: Pacificaffe - Panama SHB EP Boquete Barú Indian High Finca Anselmito
Mintha a múltkori rendelésemnél még nem lett volna. Próbálta már valaki?
A mostaniból a malabar bejött nekem is és a páromnak is, de lehet hogy a következő mellé próbálok egy kis adag ilyent is. -
Upo
addikt
válasz
tibi970307
üzenetére
Amíg a forgókéses van csak, addig ne is szedd ki a nyomásfokozó szelepet mert nem lesz jó. Az egyszerűen nem tudja rendesen megőrölni a kávét, csak összetördeli, bármit csinálnál, úgysem lenne jó az eredmény. Ugyanúgy szelep nélkül a bolti darált kávék se lesznek jók. Oda kell egy rendes daráló, ha az megvan, akkor ki lehet pattintani a szelepet. Na az egy hatalmas ugrás lesz. Így kezdtük mi is, aztán jött a CM702, na ott már lehet kezdeni próbálgatni a kávékat. Na onnan elkezdenek kiesni a bolti kávék, Paljoc, Pacificaffe kávéi után a hasonló árú bolti olyan mint a moslék...
Mindenképp a darálóval kezdd, ha megvan akkor a szelepet ki, és lehet kikísérletezni a daráló beállítását. Én mondjuk nem úgy szedtem ki a szelepet mint a videón, nem alulról feszítettem, hanem fentről nyomtam középen a bütyköt, de a lényegen nem változtat. Vigyázni kell mert erős a rugó, jó messzire ki tudja lőni a kis alkatrészeket.
Vagy csak simán ki lehet szedni a műanyag lapot. Azt is próbáltam, de úgy a nyomás nagyon meghajlította nekem a szűrőt, úghyhogy inkább kinyomtam a szelepet végül. -
Upo
addikt
válasz
tibi970307
üzenetére
A nyomásfokozó szelepet ki lehet venni. Nem a menetes kupak a szelep, alatta ven a rugós szerkezet. Vagy a szűrő alatti műanyag lappal együtt, de akkor a gumiágyban a fém szűrő mozogni fog, ami tömörítésnél nem ideális. Vagy kipattintod a műanyagból a szelepet. Egy műanyag körlap van benne egy pöcökkel, és egy pattintós műanyag gyűrűvel van rögzítve a rugó. Fentről, a fém szűrő felől kell nyomni a pöcköt, hogy kipattanjon. Figyelj, hogy ne lője ki a pöcköt, a gyűrűt vagy a rugót. Utána a műanyag lapot vissza lehet tenni a helyére, és akkor rendesen lehet tömöríteni.
Az utolsó képen látszik a dolog. A permanensnek nevezett mód nem permanens, vissza lehet pattintani az egészet, és visszaáll az eredeti állapot.
Sokan írják, hogy nem tudnak jó kávét csinálni a szelep nélkül. Kell hozzá egy rendes daráló (a forgó késes "mákdaráló" nem jó, az nem csinál megfelelő őrleményt, csak átzubog rajta a víz). Ki kell kísérletezni az őrlemény finomságát, szelep nélkül sokkal finomabbra kell őrölni hogy csöpögős legyen, és attól egy kicsit durvább fokozaton lesz "egérfarok" lefolyás. De van olyan kávé, aminek a csöpögős jobban áll. De ilyenkor kizárólag a kávépogácsa fogja azt az ellenállást képviselni, amit régen a rugós szelep csinált. Rendes tamper is kell, az a rászerelt műanyag lap semmit nem ér. Ha nincs megfelelően tömörítve, akkor szintén nem lesz meg a megfelelő ellenállása a kávépogácsának. Ki kell mindent kísérletezni, elsőre nem fog menni.
A bolti előre őrölt kávék is nyilvánvalóan kiesnek, erre alkalmatlanok.Habosító edényt én kínából rendeltem (ebay, ali), csészét kávészaküzletek árulnak, esetleg meglepő módon edényboltok. Tamper ha jól rémlik 52-es vagy 53-as kell, de lehet hopgy 52.5-es, meg kell mérni. Innen is lehet esetleg venni, az enyém fragola terméke. De a többit is lehet esetleg nézni hirdetésekben.
Tehát alap egy megfelelő daráló (neked milyen van?) és egy minél pontosabb méretű tamper. Ha megvan, akkor lehet próbálkozni a szelep kiszedésével, mert amúgy csak vizelet lesz az eredmény kávé helyett.
-
Upo
addikt
válasz
tibi970307
üzenetére
A kazán alján a golyós szelepet és a felsőszűrőt is kipucoltad? Csináltál előtte tisztítószeres átmosást? Azért kérdezem, mert a pumpát úgy kitisztítja.
A nyomásfokozó szelep a szűrő alatt nincs beragadva? Lecsavarod az alján a műanyag kupakot, kiveszed, kibújtatod a gumiból a szűrőt és a műanyagot alatta. A szűrő lukain át kellene látnod, ha el van tömődve, akkor áztatni, tisztítani kell. A műanyag részen van egy rugós szelep, ha felülről lenyomod, ki kell hogy nyíljon kicsit, ne legyen beragadva.
Kipróbálhatod, hogy kinyitod a gőzcsapot, aláraksz valami bögrét, poharat, elindítod a csapolást. Ha elindult a víz belőle akkor megállítod, kiöntöd a poharat. Utána mérd le, hogy ugyanígy 10 másodperc alatt mennyi víz jön ki a pohárba. Utána elzárod a gőzcsapot, és ugyanígy próba 10 mp alatt kar nélkül a főzőfejen keresztül. Ha sokkal kevesebb jön, akkor felsőszűrőt le, és úgy próbálni. Ha úgy jön, akkor a felsőszűrőt kell kipucolni, Ha akkor se jön, akkor a golyósszelepet kell szétkapni, abban elég sok vízkő marad pucolás után.
Ha így jó, akkor karral-szűrőkosárral együtt próba, ilyenkor a szűrőkosár szűrőjét és a nyomásfokozó szelepet lehet lepróbálni.
Ha ezekkel együtt is normálisan jön a víz, akkor lehet hogy a kávé miatt fullad be, ha túl finomra van őrölve, az simán lefoghatja, bár bolti őrölt kávéval vagy késes darálóval nem szabadna ilyen gondnak lennie. Ha rendes darálód van, akkor durvábbra kell venni az őrleményt annál a kávénál.
Ha minden szűrő és szelep tiszta, és mégis lassan jön a víz, akkor lehet hogy tényleg a pumpa gyenge. Sokan ki szokták ilyenkor cserélni, de szét is lehet kapni, legtöbbször az is a vízkő miatt van. [link] [link] -
Upo
addikt
válasz
tibi970307
üzenetére
Azt is írtam pedig, a talpát kell leszedni. Torx csavaros, de a nyavalyások tettek pöcköt a közepére, kifúrt torx csavarhúzóval vagy bittel lehet kicsavarni, ha lejött akkor ott lehet a két csövet lehúzni.
-
Upo
addikt
válasz
tibi970307
üzenetére
Nekem is ilyen volt vele, tele van vízkővel. Hiába nyomattam át tisztító folyadékkal, nem lett jó, annyira tele volt hogy szét kellett szedni. A citromsavazástól viszont összegyűlt a vízkő a kazánban, majdnem 3/4-ig tele volt, mintha homok lett volna benne. Kiöntöttem, a golyós szelepet is kipucoltam, összeraktam, olyan lett mint az új. Ha szervízbe kerül, akkor szerintem nem lesz garanciális, a vízkőre nincs garancia, a gépnek semmi baja a tisztítás után. Keress rá itt delonghi-ra, nemrég valaki megcsinálta a sajátját, kis szétszedési segítség is van. Az én képeim itt.
Tisztítás után amúgy jobb lett, de néha elgyengült, meg azért még lágyabb, tompább hangja volt még mindig. Szétszedés után visszajött az élesebb, kereplő hang, és a vizet is rendesen nyomta.
Szétszedéshez:
-
Upo
addikt
A kartömítés vastagsága nem egyezik. Nem tudom hogy érted a 120-130 fokot, ha túltekered a derékszögön akkor vékony a tömítés, olyankor papírgyűrűket szoktak alátenni. Árulják is, de te is tudsz vágni magadnak annyit, hogy megfelelő vastagságú legyen. Ha nem megy be derékszögig, akkor túl vastag a kartömítés, lehet hogy nem belevaló, vagy esetleg ha vannak alatta papírkarikák akkor ki kell venni.
-
Upo
addikt
válasz
Lanash
üzenetére
Pont kettővel alattad ott a lehetőség. Asszonynak meg el kell magyarázni, hogy ne úgy képzelje el mint egy tévét, mobiltelefont, hanem inkább mint egy bort vagy antik bútort, az idősebb nem kicsivel jobb, mint a mai herélt plasztikvackok (mondjuk a tv esetén is lehet vitatkozni, a felbontás és a reklámokba beleírt számadatok a fő húzó, nem pedig a minőség. De igazán most így hirtelen nem is jut eszembe olyan műszaki cucc ami tényleg jobb lett az elmúlt 20 évben).
A garancia miatt se kell aggódni, nem nagyon van olyan benne ami garancia időn belül elromlana. A tömítések fellérekért vannak, valamint néhány szabványos, könnyen elérhető alkatrész van benne, amik még legtöbbször 20-30 év múlva is kiválóan működnek. Nem egy űrtechnika, pumpa, csövek, néhány szelep, ennyi az egész.
-
Upo
addikt
A klasszikus értelemben vett gaggia kihalt, az itthon kaphatók közül a classic van hozzá a legközelebb, azt vehetjük talán egy pimpelt Evolution-nek, amiben kicserélték a kazánt egy kisebb acélkazánra, és a biztonsági opv-t fémről műanyagra. Ennek fényében az új ára horrorisztikus, kb. a felébe kellene kerülnie.
Az olaszoknál még van baby, abban még van 3 járatú szelep is, de hogy mi van a belsejében azt nem tudom.
A többi meg saeco alkatrészekből összerakott gaggia matricás készülék, semmivel nem jobb a saeco néven (olcsóbban) árultaktól. Ha belendülsz akkor tartós használatra úgyse lesz jó, arra meg hogy belekóstolj a szarvasi utáni világba, kicsit drágállom. Így is első dolog, hogy ki kell végezni a karban a nyomásfokozó szelepet, de a leírás alapján az állítható, lehet hogy nem olyan egyszerű mint mondjuk egy delonghi-n (én azzal kezdtem, ott csak egy pattintás), garanciavesztéssel is járhat. Évtizedek óta a fejlesztések az olcsósításban merülnek ki, abban az ársávban egyszerűen nem érdemes újat venni, ennyiért nincs normális. -
Upo
addikt
válasz
Lanash
üzenetére
Kb. annyira Gaggia, hogy olyan matrica van rajta, kb. ugyanaz belül, mint bármelyik saeco karos, pl. ez. Ha a dizájn miatt mégis azt akarod, akkor az edigiben 3000-el olcsóbb+ingyen posta. De ennyi pénzből simán kijön egy pipec állapotú Gaggia Evolution+pidelés felújítással, mondani sem kell hogy micsoda különbség van a kettő között. Ipari méretű 58-as karos a kis műanyagos nyomásfokozóssal szemben...
-
Upo
addikt
[link]
Nekem ilyen van, teljesen jól működik. Egy masszív földelt eu adaptert adnak hozzá, nem esik szét, szorosan tartja a konnektorban. Az appja fent van a play-en, Broadlink e-Control. Wifiről és mobilnetről is azonnal kapcsol, és van egy gomb az oldalán, telefon nélkül kézzel is kapcsolható. -
Upo
addikt
Nem tudom, de sok helyen olvashatod hogy fagyasztják vagy hűtik. A fagyasztásnál azért előfordulhat, hogy esetleges maradék nedvességből jégkristályok keletkezhetnek amik roncsolják a szerkezetét, az sima hűtőben nem fordul elő. Én nem mertem fagyasztani, de van aki megteszi. Zöldségek-gyümölcsök is frissebbek maradnak a hűtőben, de pl. fagyasztás után már nem gusztusos közvetlen fogyasztásra. Mindenki eldönti magának, hogy milyen módszert választ.
-
Upo
addikt
Én visszazárós zacskókat vettem, kiporcióztam 5 felé a kilóst. Levegőt kinyomtam, rázártam, így bele egy második zacskóba, azt szintén lezártam. Nem fagyasztottam, simán a hűtőbe tettem őket (6 fokra van állítva). Felhasználás előtt 1 nappal vettem ki, és csak másnap nyitottam fel a zacskókat, amikor már szobahőmérsékletű lett, így nem volt páralecsapódás, ízre is jó volt.
-
Upo
addikt
Akkor milyen új gép van ami magyarországon kapható, 120-150e Ft körüli, nem Gaggia, nem Lelit, és alkalmas partner olyan kávéélmény elérésére mint egy régebbi, még jó Gaggia Classic? Mindig vannak olyanok, akik használtat nem akarnak, és a fenti ár dupláját sem költenék rá, azoknak milyen gépet tudunk ajánlani? Catler? Graef? Nem ismerem a választékot, nem is tudok tanácsot adni.
-
Upo
addikt
Kicsit elmaradtam az olvasással, ezért most írok, fórumokban találkoztam már olyannal, hogy pidelték a popcorn masinát, de az abszolút overkill szerintem a Cyberelectronics féle modolt popcorn gép arduinoval ami ezen felül még pc-ről és bluetoothon mobiltelefonról is vezérelhető...

-
Upo
addikt
válasz
levytee
üzenetére
Mi lett más 2015-től? Csak a belseje. Nincs az öntött kazán a dupla fűtőszállal, nincs 3 járatú szelep, van egy pici acélbojler benne, tisztára olyan mint a delonghi ec155-ömben ami van (30 alatt volt az új ára, 10 körül se nagyon eladható ahogy nézem a hirdetéseket). [link]
Nem is lenne ezzel semmi baj, hogy a 30e ft-os saeco béléssel árulják, de ne kelljen már 100+e-ért megvennem csak azért, mert kívülről úgy néz ki, mint egy régebbi gép ami jó. -
Upo
addikt
Ebay-en szoktak lenni, spanyol gyártmányú mini gép a 70-es évekből, elég sokat kérnek érte. Többször láttam már a pirosat valami divattervező logójával, na az 2x olyan drága volt mint a többi.

Inkább divatozásnak gondolom, meg vitrinbe kirakni, nem hiszem hogy egy legendásan jó gép lenne, akkor már biztos hallottunk volna róla. [link]Rákeresve, tudja a fene, még lehet is benne valami... [link]
[link]És igen, Pierre Cardin logósak is vannak

-
Upo
addikt
válasz
sesshou
üzenetére
ulka a pumpa típusa, rá van írva. A kis delonghiban és az egyik gaggiamban is ulka van. A te gépedet nem ismerem belülről, de a pumpa kimenetéről egy csövön megy be a víz a kazánba, azt kellene lekötni, és a pumpa kimenetről közvetlen vezetni a vizet egy pohárba. Elindítod a pumpálást 10 mp-re, és beírod hogy mennyi vizet nyomott neked a pohárba (ml).
Vagy első körben esetleg azt meg lehetne próbálni, hogy a gépet bekapcsolod (nem kell kivárni míg felfűt), kinyitod a gőzcsapot teljesen, teszel alá egy poharat, és megnézed hogyha elindítod a pumpálást akkor jön-e rajta a víz (kellene). Ha jön, akkor kiöntöd ami kijött, és úgy próbáld meg hogy 10mp alatt mennyit nyom ki a csövön. -
Upo
addikt
válasz
sesshou
üzenetére
A kar nyomásfokozó szelepes? Illetve gondolom ebben is van egy kifolyószelep, egy golyó rugóval. Azt is kitakarítottad? Az nagyon el tud tömődni.
Ha túl finomra van darálva azon egy komolyabb gép sem nyomja át a vizet, ilyenkor durvábbra kell venni.
Milyen milano-t teszel bele? Bolti őröltet vagy szemesből saját őrlést? Ha saját őrlés, akkor azt is durvábbra kell venni.Pumpával kipróbálhatod a nemrég írt átfolyás tesztet, 10 mp alatt mennyit pumpál egy pohárba ha lehúzod a kazán bemenetről? Abból lehet látni ha gyenge a pumpa. Ha ulka van benne, azt simán szét lehet kapni kipucolni, ha kell küldök linket a leírással.
-
Upo
addikt
Hétvégén sikerült kiszedni a baby primo-ból a betört csavarokat. 2 napig csak fujkáltam csavarlazítóval, utána kapott néhány kalapácsütést, hőlégfúvós melegítést, és végül kijött mind a kettő a nagysatuval megfogva a kiálló csavarvégeket. Már kész van, össze is raktam, igen jó kávét ad. A vízterítő kicsit viseltes, kéne bele egy réz, meg egy új kartömítés, mert már nem volt több itthon, most ha nem húzom jól rá a kart akkor néha kispriccel kicsit.
A következő a daráló, ez egy fém házas, fém dózeres régi változat, a szerkezet örökélet+1. Csodálkoztam is, hogy miért írják, hogy megbízhatatlan, szétugrik, eltörik a dózer, szerintem kalapáccsal se bírnám szétverni. Aztán ahogy szétszerelési útmutatót kerestem (mindenhol gumidugókat írtak a babtartályban ami nálam nincs), akkor tudatosult, hogy később mindent műanyagra cseréltek, az egész burkolat, a dózer fogaskerekestől-léptető karostól mind műanyagból van már, úgyhogy ez is jó fogás volt...
Az olasz valami fűszert darált vele, volt is bőven a dózerben őrlemény, meg a babtartályban is. Nem értek hozzá, de olyan finom ánizsos szerű illata van. A párommal találgattuk hogy mi lehet, de nem hasonlít az itthon levő fűszerek illatához, még talán a római kömény ami kicsit hasonlít rá, de nem az. Nem ismeri fel valaki képről hogy mi lehet ez a fűszer? [link] [link]
Amúgy honnan látszik hogy elkoptak már a kések? Nincs még kitisztítva, bele van ragadva a titokzatos fűszer maradványa, de van pár kép ITT.
Érdemes ezt használni a CM702 helyett? Melyik lehet a jobb? -
-
Upo
addikt
válasz
fragola.6035
üzenetére
Próbáltam én is nézni amikor még volt webshop, de biztos rossz néven kerestem. Aztán végül tőled vettem ami azóta is tökéletesen működik.
-
Upo
addikt
Nem videót találtam, hanem talán valami német fószer leírását. De elmondom, gőzgombot leveszed (simán lehúzható), alatta van 2 csavar.
Felnyitod a fedelet, ott is van a szélein 2 csavar. Alulról a csepptálca felől felnézel, ott is van 2 csavar a sarkán. Ezeket kicsavarva lejön a teteje, vigyázat, mert a fedél is leesik ilyenkor. Onnan már látszik a lényeg.
Az alján van 4db tüske közepű torx, azokat kicsavarva lehet meglazítani a tápkábelt illetve a vízcsöveket lehúzni. A többi nagyjából adja magát. Az üzemmód kapcsoló gombja is simán lehúzható, ha esetleg le kell venni a kapcsolót (azért úgy kényelmesebb szerelni).
A képeim közt bejelöltem az utolsó három képen a csavarokat: [link] -
Upo
addikt
válasz
sesshou
üzenetére
Ha a delonghira gondolsz, akkor teljesen szét kellett szedni, a pumpár mondjuk nem kaptam szét, de a kazánt igen. Neten kerestem hozzá szétszedési útmutatást, nehogy valami trükkös csavar kimaradjon vagy eltörjek valamit, de nem egy bonyolult szerkezet. Meg előtte csináltunk citromsavas tisztítást, úgyhogy olyan nagyon nem kellett a csöveket-alkatrészeket pucolgatni, szépen összegyűlt a leoldott vízkő a kazánban, olyan volt mint egy pohár homok, csak ki kellett önteni és elöblíteni. A főzőfejben van egy szelep, rugó+golyó, azt még szétkaptam és kipucoltam, aztán már lehetett is összerakni. És ez újkora után alig több mint fél évvel gyűlt össze. Hétvégén csináltam, következő hétvégén meg már megvettem az evo-t, úgyhogy nem sokat ment. Most vissza van csomagolva a dobozába, előtte szétkaptam, kiöntöttem minden vizet a belsejéből, kiszárítottam, és úgy raktam el, olyan mint új korában.
Leginkább az a feladat, hogy meglegyen az összes burkolat rögzítő csavar, illetve hogy hogy jönnek le a kezelőgombok, és mi az amit tényleg le kell venni a szétszedéshez.Ha a meghirdetett baby-t kérdezed, akkor azt az utolsó csavarig-bizgentyűig szét kellett szedni, mint látszik is a képeken.
(#35888) Wolfy999:
Tegnap megjött az ebay-ről rendelt pH mérőm, este mértem is egyet vele. A csapvizem pH 7.6, a brita kancsós, Tesco szűrőbetéttel szűrt víz meg pH 7.0. Látszik, hogy kicsit savasabb lett, de ez még nem vészes szerintem, enyhén lúgosból csinált neutrális pH-t. -
Upo
addikt
válasz
soldier2
üzenetére
Nekem is volt ilyen még az EC155-el, a citromsavas tisztítás sem segített. Szétszedtem, a kazán kb. harmadáig tele volt vizkővel, mint a homok. Kiöntöttem, átmostam, utána olyan lett mint az új. De most már el van csomagolva, a gaggia evo is nagyságrendekkel jobb, ha kész leszek a Baby Primo-val, az meg pláne.
Tényleg, ha már itt tartunk, van egy világító logós bakelit baby-m eladó. Kitisztítva, tömítések cserélve, de a primo miatt nem tartanám meg. Olyan jó ragacsos koszbevonat volt belül mindenen, de zsírmentesre lett pucolva minden zug. Még a világítókat is szétszedtem, és a kábelköteget is muszáj volt alaposan elmosni, mert nem lehetett hozzáérni... A járatok is rendesen el voltak tömődve a vízkőtől, de minden furat kipucolva, vízkőmentes, azóta csak szűrt víz volt benne.
Tisztítás óta csak néhány kávét húztunk vele, most is a PID-elt evo-t használjuk. Ebbe is került volna PID, de a primo miatt már el se kezdtem.
Vannak a készüléknek szépséghibái, kicsit foltos a hátuljánál mintha összefröcskölték volna, de nem tudom lemosni. Illetve egy repedés van az egyik hátső tappancsa mellett (Magyar Posta rulez).
Képek ITT.
Mennyit lehetne érte kérni így érte?
-
Upo
addikt
válasz
Keresztapper
üzenetére
Nem értem, miért lényeges, hogy 58-as vagy 53-as? Nem az a lényeg hogy milyen menet van az alján? Szerintem egy 3/8"-os kifolyót bármilyen méretű karra rá lehet csavarni amin 3/8"-os menet van nem?
-
Upo
addikt
válasz
zolko74
üzenetére
Tényleg, a melegítés hirtelen eszembe se jutott. Ma már nincs kedvem, de holnap előkeresem a hőlégfúvót. Lakatost nem is tudom hol találok felénk, gyerekkori haverom lakatos, de ő már franciaországban van (egyébként a vezetékneve is Lakatos, faterja is lakatos volt, de már idős, és műhely sincs már). Na mindegy, ha nem lesz jó akkor keresek valakit.
-
Upo
addikt
válasz
zolnagy
üzenetére
Nekem dettó, tegnap püföltem mint állat, de meg se moccant, aztán már kör lett a hatszögből a csavarfejben, és hoozáférni se lehetett. Kénytelen voltam lefúrni a csavarfejeket. De nem tudom hogy fogom kiszedni a csavarokat. Kiáll belőlük ~1 centi, és rettenetesen be vannak gyógyulva. Próbáltam az egyiket nagysatuba befogva kicsavarni, de meg de bírom mozdítani. Próbálom még esetleg itatgatni csavarlazítóval, hátha, de sajnos nem átmenő csavar mint az újakon, hanem zsákfuratos. Hogy lehet az ilyent kiszedni?
Amúgy meglepően jó állapotban van, vízkő is alig volt benne, a kazán nem is kráteres, érintésre is sima. Eddig minden járat szelelt, eltömődve nem volt semmi, csak egy kis vízkő, az meg majd kiázik.
Képek. Mondjuk este, vakuval, telefonnal készült kép nem nagyon adja ki, élőben sokkal szebben néz ki a kazán. A vízterítő cserés, a szélein már fogy az anyag. Felsőszűrő áztatás, fogkefézés után, most vékony tűvel türelemjátékozom a lukakat, már kb. a fele kész.

A pumpa még nem került sorra, igaz hogy az is nyomja a vizet, de azért egy szétszedés és alapos tisztítás még ráfér. Szép lassan össze fog állni, ha a csavarokat ki tudom bányászni. -
Upo
addikt
válasz
lumija620
üzenetére
Szerintem akkor hozna konstans minőséget az összes kávézóban, ha egyforma, egyformán programozott robotok csinálnák a kávét. Amúgy meg nagyban függ a minőség a "gépkezelő"-től, abban meg messze nem konstans ahogy olvasom...

Egyszer volt leárazva fél ár alá frei kávé a boltban, egyet vettünk, de maradandó élményt nem adott. Egy omnia árban már biztos nem venném meg. De legalább most már tudjuk, hogy azokból nem kell venni. De legalább a reklámszöveg vérprofi rajtuk, jól van megírva, és szép színes a címkéje.
-
Upo
addikt
válasz
Agostino
üzenetére
Az leginkább oldószernek jó, csak illatosított petróleum. A megkövült olajos-zsíros koszt remekül lehozza. Sokan gondolják tévesen hogy kenőanyag, annak nem szabad használni mert többet árt mint használ. Addig ken amíg folyadék, ha kiszáradt akkor vége. Befújják, kipróbálják, jaj de szépen fut, jó lesz. Na kb. itt ér véget a hatása, és mivel az egyéb kenőanyagot is kimossa, máris indul a berágódás. Ennyi kenőhatása a víznek is van, mint bármelyik folyadéknak, csak az nem okoz akkora kárt, mert a maradék olajat-zsírt nem oldja fel. A wd40 a szétszedést és a megtisztítást könnyíti meg, utána a megfelelő kenőanyagról kell gondoskodni, másra nem nagyon jó. Esetleg illatosítónak, de kell egy fura ízlés hozzá

Tipikusan a "mindenre jó" anyag, ami igazán nem jó semmire azon kívül amit a petróleum tud, de kicsit jobb az illata, és ennyi. -
Upo
addikt
válasz
simi.esp.28
üzenetére
Nem szeretnék én se barmolni, annyira nem sürgős hogy tönkretegyem, van mivel főzni.
Láthatóan nem voltak még bontva a csavarok, teljesen érintetlen kinézetre, vagy valami profi műhelyben, nincs benne semmi szerelési/taknyolási nyom, és szeretném ezt az állapotot meg is őrizni.
Az udvar végében van a félkész garázs/műhely, de tegnap este már nem volt kedvem hátramenni. Kellettek volna új villáskulcs méretek is, 18-as, 23-as amit nem hoztam be, úgyhogy abba is hagytam.
Majd ma délután hátraviszem, és próbálkozok újra. A csavarokat megütni próbáltam, de csak úgy az asztalon, a komolyabbhoz hátra kellett volna vinni, majd délután.(#35735) Agostino: Hiába fordítanám meg, nem látszik ki a csavar vége, zárt helyre megy be. Azért a kék petróleumos wd40 is tud lazítani a korrodált csavaron, sokat kiszedtem már vele, csak rá kell hagyni az időt hogy hasson. Reggel rápróbáltam, ugyanúgy meg se moccan, de nem is nagyon volt rés ahol bemenjen a szer. Jön majd a nagysatu, üllő, kiütő, kalapács, esetleg a kocogtatós légkulcs.
-
Upo
addikt
válasz
zolnagy
üzenetére
Lesz vele meló. A mágnesszelep lejött, tiszta vízkő. A gőzcsap szépen mozog, tetszik hogy csak 90 fok a nyitási tartománya. A kazánt nem sikerült még szétszedni, a háromból 2 csavar be van állva, meg se mozdul. Mivel lehet azt megindítani? Most befújtam a csavarokat és a gőzcsap tövénél egy kis wd40-el és hagyom holnap délutánig, ha hazaértem akkor megint megpróbálom. A pumpa is még a helyén, de holnap azt is szétkapom. OPV szintén holnap.
A kazán csavarokat esetleg megpróbálom még légkulccsal, a legkisebb fokozatra állítva. (szomszédok biztos örülnek majd hogy végre megint beindítom a kompresszort...) Vagy valakinek esetleg jobb ötlete?
Most itt tartok, holnap folytatás: [link]
-
Upo
addikt
Megjött a megnyert gaggia szet, primo+mdf fiókkal. Nagyon szép! Igen jó állapotban van a korához képest, szép fényes, nem karcos. Gyanús, hogy soha nem lett még felnyitva, egy széttaknyolt csavar sincs benne. Pénteken adta fel az olasz, és az előbb vettem át a futártól. A fióknak a lap része, amin a kévéfőző áll, az egy kicsit meghajlott a szállítás közben, illetve a darálón a babtartály megrepedt, de egyben van, nem tört el. Eredeti olasz lapos 3 pöcsű dugvilla van rajtuk, de nem szeretném kitörni a középsőt, nézek valami adaptert hozzá, vagy komplett kábelcsere lesz, az eredetit meg elteszem.
A darálóban volt valami ánizsos illatú fűszer egy jó marékkal, most azt szagolgatom
Pár kép az érkezési állapotról: [link]
Jöhet a szétszedés, tisztítás, kíváncsi leszek milyen belülről.

-
Upo
addikt
Megint egy baby+daráló+fiók szet, csak azért figyeltem fel rá, mert fordítva van rajta a vízbeöntő tölcsér fedele...

-
Upo
addikt
válasz
szszab
üzenetére
Az első gaggia mikor megjött és hazavittem este, akkor csak őrölt kávé volt otthon. Tamper helyett egy pont illeszkedő méretű vastagabb falú üvegpohárral nyomtam. Aztán másnap vettem a kávés boltban egy párszáz ft-os műanyag tampert (fém nem volt neki), és azt használtam amíg fragola-tól megjött a rendes 58.4-es tamper.
-
Upo
addikt
Brita szűrőt használsz? Azzal nekem is savanyúbb ízre is a víz. Ha maxtra betétes (az ovális, nem a régebbi hengeres) akkor próbálj egy másfajta szűrőt. Tesco szűrővel nekem jobb ízű a víz, de lehet esetleg kísérletezni hogy melyik a legjobb a kávéhoz.
Mondjuk függhet attól is a végeredmény, hogy a szűrés előtt milyen a csapvíz. -
Upo
addikt
A melótól nem ijedek meg. Gondolom tömítéseket még lehet hozzá keríteni. Vagy ugyanazok mint a GC tömítések?
szszab: 91€ lett a vége + 25€ posta, összesen 116€.
A gép és a daráló üzemképes, szerintem nem olyan rossz ár, pláne hogy egy olyan vacak fiókért is mi pénzt képesek elkérni.
Van egy 2 hónapos CM702-m, az gondolom jobb mint az öreg MDF daráló, úgyhogy a gaggia-t kéne eladni. Pedig szép kis készlet így együtt.
De van egy felszabadult narancs baby millennium világítósom, ahhoz is megy színben, hátha el tudom majd adni készletben. -
Upo
addikt
Ha már a gaggiáknál tartunk, ez a baby dose már novemberben is fent volt, lehet hogy előbb is, csak akkor vettem észre. Mi lehet a baj vele hogy azóta még nem kellett senkinek? Itt is már linkelték párszor.
-
Upo
addikt
válasz
soldier2
üzenetére
Ezek általában a RO készülékek reklámjaiban vannak így kifejtve, kell valami hogy miért olyan irreálisan drága. Olyan Horst Fuchs effekt. Megvan a maga pszichológiája. Aki meg drágán megvette, az fújja a reklámszöveget, a tudatalattija ezzel is kompenzál. Kíváncsi lennék, melyik tudomány- és pantomim egyetem kutatásait emlegetik benne...
-
Upo
addikt
EZ a QM melyik fajta? Megér ez ennyit?
-
Upo
addikt
válasz
szszab
üzenetére
Azért az amerikaival figyelj. 110 voltos, egy 1300W-ot bíró 220-110 trafó egy vagyon. A szállítás is nagyon drága (Shipping:
$104.80 International Priority Shipping to Hungary via the Global Shipping Program). És az usa csomagokat mindig vámolják, tehát jön +áfa +kezelési ktsg.
Vagy esetleg át lehet alakítani, a bojler ugyanaz, csak sorba kell kötni a fűtőbetéteket párhuzamos helyett. Pumpa meg mágnestekercsek meg kellenek 220-asok, akkor nem kell trafó. De az sem olcsó. -
Upo
addikt
válasz
szszab
üzenetére
Ez nagyon jó áron ment el 79 fontért, legszívesebben licitáltam volna, de nem lett volna illendő. Te nyerted? Amiket figyeltem azokat eddig bőven 100 font fölé nyomták + posta. Még lehet el is vittem volna, egy 80pár fontos automatára gondoltam 10 perccel a lejárat előtt...
-
Upo
addikt
Nekem meg az esővízről az jut eszembe, hogy gyakorlatilag szinte minden környezeti károsítás belekerül, ami nem a föld alá megy. Még egy tibeti vagy perui esővíz hagyján, de a magyar? Frissen mosott autód ha esőt kap és megszárad, akkor nem tiszta lesz, hanem az a sokminden mind kicsapódik a foltokban, sokszor mosószer nélkül le se lehet mosni. A 60-as 70-es években még jó volt az esővíz, de manapság ezerszer inkább a csapvíz, mint az esővíz. Vagy árulnak már valami palackozott esővizet is?
-
Upo
addikt
válasz
Bazsee71
üzenetére
Papírnál a mellékelt színskálával kell összehasonlítani az elszíneződött papírt, annál ezt mindenképp pontosabbnak gondolom.
Ezt a türelmetlen dolgot meg nem igazán értem, megrendelem, egyszer csak ideér, onnantól kezdve nem a papírral méregetek...
mondjuk most még ~2 hétig kínai ünnep van, addig úgyse indítanak semmit.
Megrendeltem ezt, angliából. Meglátjuk mikor ér ide. -
Upo
addikt
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
Akkor ha a brita köcsögömbe ilyent veszek, akkor jó lesz az is elvileg. Illetve akár a tesco gazdaságos kancsó a bwt maxtra kompatibilis betéttel is jó.
Most egyábként tesco-s szűrő van benne, de lassan lejár. Azt vettem észre, hogy az eredeti brita szűrővel kicsit savasabb/fémesebb ízű a szűrt víz, kicsit olyan mint a szénsavas víz buborék nélkül. A tesco szűrővel nincs ez a mellékíz, jobb íze van, nem savas. Szokott lenni nálunk még evolve szűrőbetét is, azt még nem próbáltam, holnap rakom be az utolsó tesco betétet a csomagból, utána majd meglátjuk.
Ez a bwt betét azért elég drága, nem tudom hogy ez valójában többet nyújt, vagy csak a placebó hatás erősítése miatt lett így árazva, mert akkor nem éri meg.Ez lenne az igazi, természetesen magyarországon nem érhető el...

-
Upo
addikt
válasz
Surda-
üzenetére
Levideóztam nektek, én erre gondolok. A záró nyelveket is megpiszkálom benne. A fokozatállító gyűrű, amihez az alsó kés van fogva az rajta volt a gépen, a tartály külön volt csomagolva mellette a dobozban, azt nekem kellett rárakni. Bocsi a lenyomásért, napközben rosszul emlékeztem, simán el lehet fordítani.
-
Upo
addikt
válasz
Bazsee71
üzenetére
Nem tudom milyen gyűrűre gondolsz, ha arra amivel az őrlés finomságát állítod, akkor arról lejön a tartály.
Erre gondolsz?Sima bajonett záras, picit lenyomod függőlegesen, balra eltekered és ki lehet húzni felfelé. Olyankor összecsukódnak alul a záró nyelvecskék hogy ne szóródjon ki a bab, bár én nem szoktam benne hagyni semmit, csak annyit teszek bele amennyit őrlök az adaghoz.
-
Upo
addikt
Észrevettem én is, hogy kintről sokkal drágább a gaggia alkatrész, ~200ft-os tömítésekért elkérnek ezreket $-ban vagy fontban... Pedig gondoltam, megtakarítom az ezersokszázas postaköltséget, de nem megy. Kínában nem láttam ilyesmit, pedig onnan eljönne ingyen, vagy 1$ körüli postaköltséggel.
A boilernek jó ára van, árulnak mindenféle alkatrészt ők is? Mert a webshopjukban nincsenek ilyesmik.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Óra topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Diablo IV
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Projektor topic
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Spiegen Rugged Armor Pro tok PS Portal-hoz
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- MSI 14 Modern C12M FHD IPS i7-1255U 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
- Seagate Desktop SSHD 2TB 3,5" - ST2000DX001 45-80%
- darkFlash ZR12 Darkstorm
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Láthatóan nem voltak még bontva a csavarok, teljesen érintetlen kinézetre, vagy valami profi műhelyben, nincs benne semmi szerelési/taknyolási nyom, és szeretném ezt az állapotot meg is őrizni.