Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
prandris
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Hát elhiszem, nekem tetszik is a gép de nem nagyon akarok már többet költeni gépügyileg erre az egészre. Ami van ki van maxolva, a GC ugye fullos a Fio F5-ön kell még csiszolni talán és remélem megnyugszok

-
adriankoooo
senior tag
Megjöttek az üvegcsék:
47ml - pont belefér a 18g, de egy légyfing hely sem maradt benne.
116ml - Öt perccel a megrendelés után küldtem nekik egy emailt, hogy szeretném még ezt hozzárendelni. Persze nem küldték.

-
kaligula
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Bizony jó gép, ráadásul igen jó áron. Van valami a levegőben, hogy mostanában nem vesznek az emberek kávégépeket? Rajtam szárad két kitűnő gép, az érdeklődők hat-nyolc levél, posta/átadás egyeztetés után egyszerűen eltűnnek.
-
adp
őstag
Hat jaa. 20 mp alatt az rengeteg, lehet ezert szokult mint allat. Probald szerintem beloni Ezt 40-45 korulire 25-30 mp alatt.
Pé: en is akkor szoktam, vagy ha meg nem erkezett meg a friss utanpotlas akkor csinalom keverve az aranylag friss maradekot a lids bioval. Szuleim azt isszak aztan az mindig van
-
Pé
senior tag
Hehe.. ilyen saját "blendeket" én is szoktam. Ha pl. az egyik zacskó kiüröl és már csak fél pohárnyi bab van benne ( ja én pálinkáspohárral mérem, pont egy duplának való fér bele ) akkor mixelem az új zacskóval. Hazudnék ha azt mondanám hogy mindig sikerül maradandót alkotni

-
bl4ze
veterán
válasz
fragola.6035
üzenetére
EZT vigye már el valaki, jó gép, még irodába is !

-
jolti
senior tag
De az a baj, hogy nem is nagyon volt protezsálva!
Most, hogy így mondja már emlékszem, hogy írta be anno, de azóta én is úgy voltam vele, hogy elkelt. Nem minden nap, de szerintem
4-5 naponta be kell rakni az ilyet, hogy megmaradjon a köztudatban. -
prandris
tag
Jófogáson van egy Fiorenzato F4e nano egy 100asért. Nem sűrűn látni fio-t ott

-
soldier2
őstag
A Hg1-nál csak úgy tud kényelmesebb, használhatóbb lenni, ha wdt mentes (vizezni ezt is kell). Ugyanúgy 0,02 mm-es pontosságot ad meg referenciaként, viszont a fele ár igéretes lehet. Különben sem buzdításból írtam, hogy vegyen valaki egyet, hanem, hogy lám lám, min törik a fejüket Bukarestben. Videón nem tűnt annyira szolidnak mint a Hg1, de azon a legkönnyebb javítani. Tekerni biztosan könnyebb a kissebb kés és az áttétel miatt, de az Able2 alátéttel a Hg is tökéletes.
-
soldier2
őstag
[link] Kinu M68 Román kézidaráló projekt. 600 euro körüli bevezető árral, valamilyen spéci csapágyazással, 2,5:1 áttétellel, Italmill 68mm-es késekkel. Érdekes darab, kíváncsi vagyok az eredményre, állítólag wdt mentes (hiszem ha látom).
-
adp
őstag
Jaa kozbe felmentem 93ra aztan vissza 90re ott tenyleg sokkal jobb
Aztan csinaltam egy olyat hogy a maradek 6g lady paljochoz tettem 4g get upot. Daralot nem annyira jol allitottam be Es valahogy 55mp lett a lefolyas, de az eredmeny meglepoen jo lett. Tettem hozza egy kis barnacukrot brutal jo rumos meggyes bombonos lett

Imadok az ilyenekkel szorakozni
-
levytee
csendes tag
Ez a P&Y Tanzania Kilimanjaro egész szuper átmeneti cucc.Nekem alsó hőtartományban,normál lefolyással ízlett.
-
jveres
csendes tag
válasz
mester6
üzenetére
Teszek be majd képet.
Ha valaki szereti a kiskarosok ízvilágát, akkor szerintem ez az egyik ma kapható legprofibb gép. Az egyszerűsége a tökéletessége. Ennél egyszerűbb felépítésű gépet már nem nagyon tudok elképzelni. A kinézete meg ízlés kérdése, nekem bejön.
Ízben a korábbi gépemhez (QM Verano 2b) képest lekerekítettebb, kevésbé "analitikus" ízt ad és mivel én szabályozom a húzást + a 49-es szűrő méret miatt megbocsátóbb a hibákra. A kézi szabályozás miatt viszont kevésbé konzisztens. Hőmérséklet tartása atombiztos
de az tény, hogy 2-nél több presszót nem lehet vele egymás után húzni. -
jveres
csendes tag
simi.esp.28 által készített kiváló PID a Strietman CT1-hez. Ha kész a teljes "set-up" még töltök fel képeket

-
soldier2
őstag
A végén kiderül, hogy minden út Rómába vezet

Ábi: nekem a 40 ml-be belement az Indian chocoból is a 15g. Párszor oda koppintottamaz alját a konyhapulthoz, és még a szelepnek is maradt hely, amiről végül lemondtam. A nagyszemű kávéknál azért lehet, hogy lesz méggondom, de ahogy az angol mondja "first world problem". -
-
Ábi
tag
válasz
adriankoooo
üzenetére
Ha elfogy napi 2 dupla, akkor módosítsad a rendelést 116ml-re!

-
Ábi
tag
válasz
adriankoooo
üzenetére
Vagy..., darálva belemehet 18-19g és akkor jön Parci látomása, mert már csak lukat kell fúrni az aljába és a tetőbe és máris kész a többször felhasználható, környezetbarát kapszula!

-
ha sokáig bonyolítjátok még ezt az adagonkénti frissességet, a végén feltaláljátok a nespressót

-
adriankoooo
senior tag
Na f*sza. Egy pillanatra elgondolkodtam, hogy visszamondom a rendelést, de igazság szerint meg lehet oldani. Mondjuk 200 grammot szétporciózok 16 grammos adagokra és a maradék 2 grammot majd zacskóból pótlom. Az a 10% remélhetőleg annyit azért nem ront a minőségen.
Szerk: rendeltem 7 darab 116-os üveget is. Még jó, hogy nem annyira drága.

-
Ábi
tag
válasz
adriankoooo
üzenetére
Az 50, az papíron 47ml, mérve csurig töltve 45ml...

Ebből is rendeltem, de egyik kávémból se megy 16g-nál több bele. Így viszont csak 2 szimplára elég, vagy a Renekának.
Rendeltem 116-120 ml is, azokba 38-41g fér, 2 dupla. Ezek be fognak válni.
Ha kell a 47ml, akkor átadom neked. -
soldier2
őstag
válasz
adriankoooo
üzenetére
Simán. Kb 20g-ig jó. A 40ml jó 15g-ra, a harmincasba 10g megy kb.
-
adriankoooo
senior tag
50ml-es méhész üvegek megrendelve, remélem belefér 18gramm.
-
Bazsee71
őstag
Budaörsi Ikeában a Viktigt kancsót most fél áron adják, 1.490,- Ft. Szerintem filterhez mutatós darab.
-
soldier2
őstag
Italt én sem mérem, csak néha, de nálam ez is más, mint máshol. Ha majdnem teljesen felkeményítem a dugattyút, akkor kb 35g a teljes csapolás. Az elején jobb mindent mérni, aztán az ember lassan elRoninosodik
, egyre több hókuszpókuszt hagy el,mert rájön, hogy a 90% is elég jó, amit ki tud hozni a kávéjából esőtánc nélkül. Ami viszont nem elhagyható adagonkénti darálás esetén az a mérés (ez lehet egy jól beállított időkapcsolós daráló is ha a mérleg már túl sok, és a wdt). -
bajnokpityu
félisten
válasz
Deadzone41
üzenetére
Szemre mindig tudom, hol lesz nekem finom.. Csak akkor mértem, amikor érdekelt,h többiekhez képest mit szeretek.
-
jolti
senior tag
Na én ezért értek egyet Parcival!
Szeretem a változatosságot.
Akkora különbség azért nincs így, hogy megérné küszködni a mérlegeléssel. Legalább is nekem.
Persze azért kávéváltáskor, vagy daráló beállításkor én is mérlegelek, míg meg nincs a tökéletes lefolyás, de aztán már nem. Néha ráellenőrzéskor.
Mondjuk náluk legalább 2 kg/hó a fogyás és általában egyszerre 0,5, vagy 1 kg-os csomagokat veszek, tehát így könnyebb, hogy egy hétig ugyan az kávé van terítéken. Meg egy pici randomitás belefér.
Neked sem mindig a gyertyás-rózsaszirmos fürdős szeremre van igényed, hanem néha ugyan olyan jó egy reggeli gyorspipresszó' !
-
adp
őstag
-
adp
őstag
Jó Te x éve űzöd az y-onadik gépparkal, persze, hogy könnyebben ráérzel mint mi. ( én is idén kezdtem)
Szerintem amíg 10/8-9 kv nem lesz perfekt igenis kell a WDT és igenis kell a mérleg. Hogy kizárjuk a hibákat, és, hogy tudjuk reprodukálni! az arány szerintem nem hülyeség, amit fent írtam azért elég tág határ. Szerintem azon belül nem tudsz marha nagyot mellényúlni. Persze ha már megy el lehet hagyni, ezeket.
A kosárba meg, hogy mennyit rakjon tényleg tök egyedi, ezért írtam, hogy paljoctól kérjen tanácsot. Viszont nálam, ha a zaccpogi már hozzáér a csapolás végére kevésszer jó az eredmény a gb classnál -
Deadzone41
őstag
Azért jó a méregetés, mert ha húztál egy jó shotot akkor legközelebb meg tudod ismételni. A főzési arány nagyobb részben szól bele az ízbe, mint a főzési idő. Mérhetnénk az űrtartalmát is, csak az sokkal pontatlanabb a krema miatt is.
Persze lehet érzésre is csinálni a csapolást, ha valaki nem akar ezen buzulni, csak lássuk, hogy ha tanulni akarunk a dologból, akkor a lehető legtöbb változót kell uralnunk. -
tök mindegy, hogy kinél hány gramm, még azonos szűrő mellett is, hiszen a vízterítő blokk meg nem azonos magasságú. legyen úgy tele a tömörített kosár, hogy ha ráhúzod a fejre, még épp nem ér hozzá a kofi a felsőszűrőhöz, van valamennyi hely, csapolás után viszont látod a felsőszűrő mintázatát a pogin.
az italt miért méritek? ez megint olyasmi, amit én kávéról-kávéra lövök be, van, ami gyorsan, de röviden jó, van, ami gyorsan és hosszan stb. inkább azt mondanám, hogy ha a gazdagon extrahált csapolás valamiért nem jó (keserű, savanyú), akkor érdemes megpróbálni alulkivonatolni (gyorsabb lefolyás, rövidebb csapolás). sosem rögzíteném, hogy x grammból mindig y végeredmény legyen.
az őrlemény kevergetése sem fontos szerintem elsőre, ha jó a daráló és homogén az őrlemény, akkor persze szintbe kell hozni, de ennyi elég. aztán később, ha már rutinos az ember, ízlés/igény szerint lehet kevergetéssel tuningolni.
-
adp
őstag
mérd is az eredményt, mérleggel próbálj valahogy az 1:2 vagy 1:2.5 körül lenni szóval ha 18g a kb akkor 36-40g italt kéne kapni max 45. Amúgy nem tudom catlernél mi a helyzet de a gaggiánál nagyon nem jók a 18-19g körüli csapolásaim SO-nál főleg. (gyári szűrő) 15-16 körül szoktam belepakolni a kosárba. Sötétebbnél 17 nálam a max. És ezt Soldier is írta, hogy 15 körül jók nála az SO-k a creminán. Bár erről paljocot kérdezd inkább neki van catler
-
-
soldier2
őstag
Mindenkinek elmondjuk, mindenki bepróbálkozik, és mindenki megbánja. Olyan ez mint a boltban daráltatás. Mindenki aki nem tud egyszerre venni darálót és gépet kipróbálja, és rájön, hogy nem működik. A szimplát én is kipróbáltam (nekem sem jött be), darálóm meg volt szerencsére.
-
Tovabbi kezdo tapasztalatok: mostantol maradok a double shotoknal, sokkal szebb es jobb a vegeredmeny, mint a single shotnal. A HB Costa Rica Gillio Francesca 88 fokon nem volt az igazi, 91 fok, 18 gramm kave tunik idealisnak, igy -- kezdo izlelobimbokkal -- kivalonak erzem.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Nem kilincselhet tovább a Tesla Kínában
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Futás, futópályák
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Spórolós topik
- Építő/felújító topik
- 3D nyomtatás
- World of Tanks - MMO
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Boldog Új Évet Kívánunk 2026-ra!
- További aktív témák...
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Eladó Apple iPhone 13 Mini 128GB / 12 hó jótállás
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Igen, valóban vérprofi lett, köszönet simi.esp-nek
de az tény, hogy 2-nél több presszót nem lehet vele egymás után húzni.![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)