Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gurulunk, WAZE?!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
excalibur36
senior tag
válasz
adriankoooo
üzenetére
hol?
-
nemethsza
tag
válasz
excalibur36
üzenetére
Ha rendesen karbantartod, akkor nem. 😀
-
adriankoooo
senior tag
válasz
excalibur36
üzenetére
Siminek pont van eladó egy GBT!
-
adriankoooo
senior tag
Ja ja olyan sok értelme nincs a Gaggián, de nagyon tetszett, meg azon az 5 ezren ne múljon. Elvileg azt is mutatja, ha nagyon félredarálnék és nem lenne meg a 9 bar.
norkov84: remélem semmi rosszatt nem mondott a kicsikémre, rendesen megkínlódott vele szegény.

Nem tudom, hogy a rézterítő -e, de csontszáraz a kvpogi. Eddig mindig volt egy kis nedvesség majd pár mp múlva elmúlt. Ez miatt nem hiszem hogy jobb a KV, de ez is egy érdekesség.
-
Bazsee71
őstag
válasz
excalibur36
üzenetére
Annyi pénzért érdemesebb innen a fórumról valakitől egy bevált Gaggiát venni, azok már szépen tuningolva is vannak. Erről még infót sem sokat találni, gondolom alkatrészt még nehezebb lehet, kompatibilitás meg nem túl esélyes.
-
excalibur36
senior tag
Szervusztok!
Mi a véleményetek az Ariete 1387 kávégépről?
mekkora és milyen kart, szűrőt használ, miből van a bojlere stb.
Érdemes lehet megvenni, mennyire megbízható, lehet e venni hozzá kompatibilis tartozékokat? -
kk831228
addikt
Miért van az hogy a csapolás végén elfogy a nyomás... Végén már alig folyik...
[link] -
jveres
csendes tag
-
norkov84
tag
válasz
adriankoooo
üzenetére
Jól néz ki. Kedden volt szerencsém élőben is látni, mikor az én Babym vittem hozzá

Elvileg ma az is elkészül (szintén rézcső + PID, FoT OPV, ipari felsőszűrő, átnézés).
-
válasz
adriankoooo
üzenetére
jól néz ki, bár a nyomásmérőnek nem sok értelme van szerintem, azon túl, hogy megnyugodhatsz minden csapolásnál, hogy még mindig működik az opv-d..

-
adriankoooo
senior tag
Végre visszajött a kicsike Simi mestertől.

Rézcső, réz vízterítő, nyomásmérő, szilvike kar. Komplett átnézés.
A nyomásmérő volt a legnagyobb szopatás, jó nehéz szerezni kapillárist a megfelelő végekkel itthon. Kínából persze simán lett volna, csak 2-3 hét mire megjön. Most nagyon minimálisan rezeg a mutató, köszi az itteni tippeket.
-
soldier2
őstag
válasz
jveres
üzenetére
Erre a legjobb példa a hg1. Rög 0, és spriccel amerre lát wdt nélkül. Vario ugyanez volt. A napi rutin nálam is A Lagoon-é, de nincs vakszűrőzés
, és a hústű helyett megrázom a kosarat picit (nem ideális tudom, próbáltam hústűnél vékonyabb kis acéldróttal, úgy jobb volt, valamiért mégsem úgy csinálom). -
Keresztapper
senior tag
válasz
lagoon79
üzenetére
Én is így csinálom, csak szűrőpapír nélkül. Az eloszlatásban is sokat segít a szűrőmagasító.
Múltkor látta valaki ezt a rituálét és meg is jegyezte, hogy nem teljesen épelméjű amit csinálok. Aztán az erkélyen kortyolgatva a produktumot, vissza is vonta.

(#39884) jveres
Pedig pontosan számított adagnál nem megy az a népszerű módszer, hogy lecsapják a kúp tetejét és aztán tömörítenek.

-
-
lagoon79
tag
válasz
Wolfy999
üzenetére
ettől függetlenül a vakszűrős öblítést én is megcsinálom minden alkalommal, ez inkább a fej oldalára és így később a tömítés környékére feltolt zacctól óv meg.
jveres: úgy-úgy. erről már sokszor beszéltünk, h az egyik legfontosabb tényező a jó eloszlás. sajnos sokszor elsikkad, főleg felsőbb kategóriás gépek mellett, pedig eddig nem találkoztam olyan őrlővel, ahol karba őrlés után ne javított volna a végeredményen a keverés.
-
Wolfy999
tag
válasz
jveres
üzenetére
Én a szép lefolyást úgy érem el, hogy egy kis papír pohárba őrlök, utána még a pohárban összekeverem egy fogpiszkálóval. Pohárból magasítós szűrőbe, ahol utána a tetejét még eligazgatom fogpiszkálóval. Tömörítés hasonlóan a tamper talpat nyomva nem a nyelét.
A papír helyett én a vizet pazarlom tisztán tartáshoz. Minden kikapcsolás előtt vakszűrőzök vízzel, egyet lazán körbeöblítve, egyet meg ráhúzva rendesen. -
meander
tag
válasz
paljoc
üzenetére
Eljött a pillanat, hogy megjegyezzem... van egy eladó Variom
akit érdekel privátban beszéljük meg.Egyébként a kommentedtől függetlenül nekem is az volt a tapasztalatom, hogy nem nagyon rögösít. Szerintem azért, mert baromi rövid úton eljut az őrlemény a szűrőbe, ráadásul közben függőlegesen halad, nem vízszintesen kell végigtolni egy csatornán.
-
lagoon79
tag
válasz
levytee
üzenetére
egyébként a nyitott karos csapolások nálam azóta szépek mióta a következő "rituálét" végigcsinálom az előkészítésnél:
- külön edénybe darálók, ebből öntöm át a magasítóval ellátott szűrőbe
- kis habverővel jól összekeverem az őrleményt
- aztán hústűvel még párszor áttúrom
- tampert nem nyélnél hanem fejnél fogva óvatosan nyomom meg, h tuti ne tömörítsek félre
- végül a pogácsa kap egy aeropress filterpapírt a tetejére (ez sokat segít a fej tisztán tartásában is)plusz kapott egy IMS felső szűrőt.
Előtte gyakran megesett, h spriccelt, csatornásodott, félre folyt, azóta viszont szinte soha!
Érdekesség, h ha szemre kicsit sem rögös és elég homogén az őrlemény és ezért kihagyom a keverést, sokkal rosszabb lesz a csapolás.
-
Bazsee71
őstag
válasz
Bazsee71
üzenetére
Hátha érdekel valakit...
Végül a Hario koppintás lett a befutó, tegnap meg is érkezett. Meglepően jó kialakítás, szép kidolgozás. Kell a literes méret, még ez is elég pici. Egyedül a nyél rögzítésének időtállóságával van némi fenntartásom, de megcibáltam, nem akarta elengedni. A csőr végén a kancsó felőli részen mint ha lenne minimális vágási sorja, de mivel nagyon szépen, egyenletesen folyik ki belőle a víz, így nem fogom piszkálni. Konkrétan olyan egyenletes a kifolyás, mint ha egy nagyobb viszkozitású folyadékot öntenék ki belőle, pl. étolajat. Hétvégén élesben is tesztelem.

-
levytee
csendes tag
Volt wdt is, és a kicsi 16,5g szűrővel ma ez jött össze. Kamerázást is tanulni kell.
-
belidzs
csendes tag
Sziasztok! Keresek Iberital Challange, vagy hasonló króm őrlőt egy Gaggia Classic mellé. 30 ezer forint lenne rá
-
GaborKun
újonc
Uraim! Velemenyeteket szeretnem kikerni. Van egy Cimbali MD6 orlom. Gyors, csendes, nagyon konnyeden allithato az orles finomsaga. Megis egyre tobbet gondolkodom a lecserelesen egy karba orlos gepre. 100e forint alatt tudok aldozni ra. Van ertelme cserelnem?
-
vikla007
aktív tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Szia,
írtam privátot, de ha nem nézed, adsz számot amin hívhatlak?
-
zolnagy
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Ami szép, az szép.
-
Toobee
veterán
válasz
soldier2
üzenetére
Nekem külön tetszik benne, hogy a tegnap vásárolt Brikkához is pont passzol, a lépcsős kialakítás miatt. Egy kicsit könnyebb bánni vele, mint a joghurtosdobozzal, a súlya miatt. Nem is biztos, hogy ugyanúgy használjuk, sőt. Én először egy küblibe őrlök, aztán a peremmagasítóra rakom a szitát és átszitálom az őrleményt. Ha valaki csak a daráló alá tolja, lehet, hogy ugyanolyan kényelmes a joghurtosdoboz is.
-
Szyszko
tag
válasz
Bazsee71
üzenetére
köszi a tippet, ez tényleg nem drága, sztem meg is rendelem.
Igazából nem is tudom, hogy kell-e ez nekem, de nagyon jól néznek ki az ilyen lefolyások.
De akkor meg is kérdezném, hogy technikailag akkor nyitott karba csak duplaszürőt tudok tenni, és értelemszerűen ezt egy csészébe kell engednem. Nekem van egy IMS 18gr os kosaram, amibe ha ketten KV-zunk 19 gr KV szoktam tenni. Tehát ha nyitott karral egyedül akarok kávézni ugyan úgy ezt a mennyiséget kell beleraknom? -
Bazsee71
őstag
A Yogobellán a színes minta is ragasztott papír, így nálam is teljesen fehér a tölcsér. A szélek egyenetlenségein látszik, hogy házi készítésű.

(#39853) Szyszko: Expolygonnál a Gaggia nyitott szűrőtartó cikkszáma 700565/N, ára 4500 Ft + Áfa. Szerintem ennél olcsóbban használtan sem igazán lehet találni, ha egyáltalán lehet találni.
-
adp
őstag
válasz
Bazsee71
üzenetére
Én egy sima fehér műanyag poharat vágtam szépen körbe, úgy hogy pont illeszkedjen, és az még nem is néz ki annyira "hülyén" mint a joghurtos színes feliratos
Távolról meg nem mondaná egy laikus, hogy mi az 
Annak a tölcsérnek az árán már tényleg inkább egy VST kosarat vennék kis kiegészítéssel -
Szyszko
tag
Sziasztok, gaggiához vennék naked kart, ha esetleg valakinek van eladósorban.
-
Bazsee71
őstag
válasz
soldier2
üzenetére
Úgy szabtam a poharat, hogy a peremnél lejjebb nem csúszik a szűrőben, így csak azon a részen marad rés, amit utána teljesen le is tömörítek. Magasságra pedig a Graefhez igazítottam. Nem szép, de így szerintem minden szempontból tökéletes, és rendkívül olcsó célszerszám, egyelőre marad. Inkább majd egy 20g körüli VST szűrőt próbálnék valamikor, az ésszerűbb befektetés lenne.

Szerk.: ha jól láttam, akkor fragolának is van ilyen tölcsére, csak műanyagból.
Szerk_2.: férfi létemre nagyon bejönnek ezek a piros Gaggiák, szerintem rendkívül mutatósak. Valamiért a piros "bakelit" baby piszkálja a fantáziám, mindig a Knight Rider autója jut róla eszembe.

-
soldier2
őstag
válasz
Toobee
üzenetére
Az egy jó cucc valóban, használtam párszor. Bár ha a funkcionalitást és árat nézzük a yoghurtos pohár verhetetlen
. A rendes magasító előnye (a vitathatatlan jobb kinézet mellett), hogy ráül a peremre, és nincs pici rés a kávé és a szűrő között (a yoghurtos pohár helye), hátránya, hogy sokkal többe kerül. -
Bazsee71
őstag
válasz
soldier2
üzenetére
A Renekához egy Yogobella pohárból faragtam "tölcsért", így a szűrőben mehet a wdt (fogpiszkálóval), egyel kevesebb macera, és rendkívül költséghatékony. Illetve így a CM702 sem hinti körbe magát őrleménnyel (ez szintén a világosabbakra jellemző), minden a kosárban köt ki.

-
soldier2
őstag
válasz
levytee
üzenetére
Pedig nem indul annyira rosszul. Wdt-t próbáld meg, az szinte mindig kell.
T-balu3: abból a kevés infóból ami a kép alapján átjön, nem volt ez annyira rossz, sőt. Inkább több mint kevesebb hőt kapott (már ha színhelyes a kép, mert nálam minden sápadtabb mint a valóságban). Ha ragaazkodsz az SO-hoz és a klasszikusabb vonalat kedveled, próbáld ki a Kalmár féle Brazil kávét, sokan szeretik (nekem annyira nem lett a kedvencem).
-
t-bali3
senior tag
válasz
t-bali3
üzenetére
Megtörtént az első húzás. Szokásosnál jóval finomabb őrleménnyel kezdtem. Hiába fotóztam csapolás közben a fókusz nem sikerült, de teljesen jó lefolyás volt. Hőfokra nincs túlzott ráhatásom.
Jamaican Blue Mt
A kávébabok a csomagolásra írtan közepes pörkölésűek. Illatában kellemes, de van benne már ott egy kis savasság.Ízre egyelőre nem győzött meg. Ahogy az illatából következtetni lehetett egy picit túl gyümölcsös meg savas nekem. Ez persze nem végső verdikt, csak első benyomás. A napokban még próbálkozom.
-
Bazsee71
őstag
válasz
levytee
üzenetére
Nem lehet, hogy kicsi a tamper, és a szélein nem tömörít megfelelően?
Nálam a gyári kosár (GC) volt rendkívül háklis, a Reneka csak az elején szokott 1-1 spriccet megejteni, mondjuk mindig wdt-zek. 18g-mal töltöm. Ma érkezett meg fragolától a megfelelől tamper, késő délután lesz a próba, kíváncsi vagyok így mennyire csatornásodik a széleken.
Egyébként csekély tapasztalataim szerint világos pörkölésnél jellemzőbb, hogy ide-oda spriccel.
-
levytee
csendes tag
válasz
Keresztapper
üzenetére
-
levytee
csendes tag
-
levytee
csendes tag
Én is holnap fröcskölök, már körberaktam tálcával a gépet. :-)
Azért azt videózni ami nálam holnap reggel lesz?? az lenne egoista vakmerőség. -
t-bali3
senior tag
válasz
soldier2
üzenetére
A szűrőkkel már összeszoktam, így remélem nem lesz fröcskölés.
Közel egy éve egy Graef Cm800-at nyúzok. Elég lassan rázódtunk össze, mostanra megbékéltem vele.Kapuczinernél jellemző volt eddig, hogy finomabbra kell darálni, így lehet nagyon a szélén leszek, de remélem belefér.
A Kona nagyon szép emlék maradt, meglátjuk a Blue Mt felér-e hozzá.
Mindig kiló körül szoktam rendelni. Utoljára Pallyotz kávém volt, abból 1,5 kilót kértem. Friss pörkölés volt minden, március elejiek. Még a napokban is igen jót húztam a maradékból.

-
Surda-
őstag
New Yorkban a The Wooly Daily ajánlott.
Világos porkolesu presszó, szuper.
Barclay street, közel a Ground zerohoz. Nagy kincs itt egy jó kvzo. -
vicces
addikt
válasz
Keresztapper
üzenetére
most épp a tejhabbal gyakoroltam és a teteje a gépnek kb negyed óra alatt szépen átforrósodott. a kezem rá birom tenni, de nekem már nem kellemes. az időzitőkapcsolót ébredés elött 15 percre állitottam. ezt még ki kell tapasztalnom. úgyis egyelőre még hiányos a géppark.
közben az asszonykám is benevezett koffeinmentessel. imádja a kávét, csak sajnos a koffeinnel van problémája.
-
vicces
addikt
köszi srácok!
cm800-as örlőt rendeltem. meg tampert is. pár nap és remélhetőleg itt lesz. meg kell hagyni tartok tőle, hogy sokára fogok csak rendes eszpresszot főzni vele. tegnap bolti előre őröltel próbáltam ki, mert volt itthon, de baromi gyorsan átszaladt a viz rajta..igen, a pid beépitést mindenképp meg akarom csináltatni, remélem a mester majd ráér. de ezt még leegyeztetem vele.
egyébként tegnap este kb 1 órán át volt bekapcsolva és szépen átmelegedett az egész készülékház, a tartályban a víz is a visszafolyó miatt. gondolom ha elég idő van hagyva neki bemelegedni, akkor a hőtartása a csapolásnál is egyre jobb. persze ára van ennek is, mert pörög a villanyóra akkor rendesen.
rallypix: lehet szó az eladásról. küldök infot a gépről.

-
rallypix
csendes tag
válasz
soldier2
üzenetére
Nálam ez a kávé a Varioval is csak úgy volt "darálható", hogyha cseppentettem rá vizet. RDT nélkül nagyon feltöltődött. Hasonlót produkált egyébként a Kávékalmár féle Malabar is, ami nálam most az egyik legnagyobb kedvenc.
Ha jól emlékszem múltkor te kérdezted, hogy melyik Pacificaffee-s kávé lehet jó autómatába.
A munkahelyemre már egy ideje tőlük rendelek kávét egy Jura J9-be és a Yirgán kívül mindegyiket próbáltam már. Eddig a Malabar, és a La Piazza voltak a nyerők, a Pin-Up is egész elfogadható vele, az SO-ek pedig a magasabb hőigény miatt nem váltak be sajnos.A Pacific előtt sokszor a Laurini Oro-t rendeltem, ez nagyon finom volt a Jurával és jó áron is van. [link]
-
soldier2
őstag
Tegnap óta a céges automatában vallatóra fogtuk a Pacificaffee Monsooned Malabart. Bár a kávé íze egész jó (is tud lenni), eddig ez az egyetlen ami olyan szinten beragad a daráló utáni kis csőrbe, hogy kis bombaként hullnak ki a rögök, a kávé fele mellé megy. Ha épp jól hull, és telemegy a kosár, akkor jó, de ez csak ritkán fordul elő sajnos. 3 nap alatt úgy tűnik elfogy a 250g, ami máskor egy hétre is elég, mert annyit szór mellé, hogy emelni kellett az adagot. Lehet otthonra jó, de itt nem vált be. Megpróbálom pici vízzel (RDT) hátha jobb lesz, de ha van más ötlet, azt is szívesen látom.
-
rallypix
csendes tag
-
vicces
addikt
ma megérkezett a rancilio. nagyon ott van. elég impozáns darab. hazafelé gondoltam beugrok a mediamarktba és veszek gyorsan egy cm702-est, de sajnos csak a kiállitott darab volt már csak. úgyhogy igy jártam. még egy pár napba beletelik mire én rendes eszpresszot csapolok a gépen. a gyári tamper is elég félresikerült, mert sokkal kisebb mint a kávékosár. szóval az is kell még.
ezek az örült olaszok mellédobtak még egy - asszem - e.s.e podos második kávéfőzőt. mondjuk nagy értéket nem képviselhet, mert hasonló minőségű konyhagépet találn 25 éve láttam utoljára a lengyelpiacon. eleinte nem értettem, hogy miért 25 kilós a csomag, mikor a rendelt gép csak 14. most már világos.
még annyi a kérdésem, hogy a homorú vagy a domború vagy a sima egyenes tamper a jobb. vagyis milyen létezik egyátalán??

-
fragola.6035
aktív tag
Ma megjöttek a Quick Mill szűrők. Hamarosan küldöm az érintetteknek a fizetnivalót.
-
BlacKSouL
addikt
Egy ismerősömnek DeLonghi Esam 3200 gépe van. valami ok miatt nem tudja visszatolni a csepptálcát a helyére. A főzőegység alsó csőre lejjebb lóg, mint kéne, ezért a tálca nem fér be alá.
A kérdés az, hogy ennél a modellnél létezik-e egy olyasmi szervizmenü, mint pl. a Saeco-knál, hogy valami gombkombinációval minden egyes funkcióját külön lehet kezelni? Én neten nem találtam. Gondoltam, hogy vissza fel kéne húzatni a főzőegységet, és úgy berakni a tálcát.
A manualban nem találtam semmi erre utaló segítséget. -
soldier2
őstag
válasz
excalibur36
üzenetére
Felejtsd el a két kiszemeltet, és csapj le a Dozó gépére. Ha meggondolod magad simán eladod amennyiért vetted. Már csak egy daráló kell, és öröm boldogság

-
dozó
tag
-
adp
őstag
válasz
excalibur36
üzenetére
Olvasd el elso korben az osszefoglalot

-
levytee
csendes tag
Azt hittem ez a nyereményjáték első kérdése.
-
excalibur36
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy jó karos gépet, de mivel a napi kávéfogyasztásunk max 2, ezért nem akarok több száz ezer Ft-ot kifizetni rá...
Kávéból is a tejes dolgokat részesítjük előnyben...
Két kiszemeltem van, ezek közül melyiket ajánljátok?
Breville Prima Latte VCF045X-01
Senseo latte Select ( őröltkávé tartóval, után tölthető poddal)
Minden infót szívesen veszek róluk!

-
Bazsee71
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Az eddigi 2 használat után hasonló a véleményem, üdítő elkortyolgatni.
Világosabbra pörköltem a Sidamo-t, már egész jó végeredményt adott.
A héten lesz alkalmam CM Siervo Moreno-t próbálni, már nagyon kíváncsi vagyok.Más:
A hétvégén készítettünk Tiramisut, receptben 3dl hosszú kávé...erre is tökéletes volt a Kalita.
-
Ábi
tag
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
Piroslapot család oldaláról érthette, amiért ennyi időt áldoztál ránk és a témára szombaton helyettük.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Xiaomi 11T Pro / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- SteelSeries Apex Gaming billentyűzet, német, RGB
- Fotó állvány eladó
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4041, 100% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M i5 12600KF 32GB DDR5 500GB SSD RX 9060 XT 16GB Zalman T4 Plus CM 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Néha ez mindennél többet ér... 

Tuningos az evo-d??