Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
noss
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
köszönöm!
(kapnak 2-féle szemcseméretet és majd eljátszanak vele, a lényeg hogy ne robbanjon rájuk a csodamasina..) -
noss
tag
rokonoknál kőkeményen csobog a szarvasi és adnék nekik általam őrőlt kávét:
milyen szemcseméret javasolt?
(elsősorban ahhoz, h nehogy kipukkanjon a gépük,
másodsorban hogy világosabb presszópöriből ízeket is tudjanak kivonatolni, a technika korlátait figyelembe véve..) -
noss
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
őőőő... ezt bárki szerkesztheti?
az imént töröltem ki a This is-t Óbudán, mert (az écbuk oldaluk szerint) megszűnt, de teljesen abba(n a hitbe)n voltam, hogy csak értesítést küld a térkép tulajának, hogy törlésre javasoltam..
-
noss
tag
válasz
zolko74
üzenetére
az indexes Flow interjú/cikk kapcsán én azért kifejezném örömömet, hogy van, aki
- olyan komolyan veszi kávés hobbiját, hogy kipörgeti az ízlelési képességeit, képesítéseit
- olyan merész, hogy kávés bizniszbe vág (kávézó, tanítás)
- hajlandó megosztani és frissíteni tudását a közösséggel, jól befogadható és követhető módon
(podcast adások: mégcsak olvasni sem kell, elég hallgatni, akár gyorsítva)
- a presszón túl értékeli és népszerűsíti a filter kávézást
- a kávézójában a hagyományos kávés italokon (presszó, filter) felül újszerű italokat is rendszeresen tart (EK shot)
- ingyenes, nyitott kóstolásokat szervez, népszerűsítve a spec. kávézást akár a teljesen kívülállók számára is
- az italkészítés folyamata során törekszik a víz összetételét is kontroll alatt tartaninekem maga az interjú pozitív csalódás volt, hisz szokatlan módon értékes tartalomhoz jutottam index.hu-s forrásból.
az index célja, hogy minél több emberhez minél nagyobb szenzációt juttasson el, hogy növelje, fenntartsa a nézettségét/olvasottságát/reklámbevételeit. ezt egy "vízdizájner" kávézóval simán hozta is, hab a tortán a vegán konyha. emellett mégis hiteles és értelmes tudott maradni.
amit a gurmé/ízvadász hozzáállás ki tud hozni egy ennyire széles közönségből, az már önmagában megér egy jó kis szociológiai tanulmányt (lásd kapcsolódó fb hozzászólások). még ételből is, nemhogy olyan népszerű italból, mint a kávé.
én ~4 éve, mikor elkezdtem érdeklődni a minél finomabb kávé(készítés) iránt (és vettem egy aeropress-t minimill-el
), kifejezetten imádtam volna egy ilyen cikket. -
noss
tag
eladó a tömörítőm és a kézi őrlőm (Minimill)
-
noss
tag
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
tejóég!

az őrlés, vízmelegítés,nyomás felépítésemind biciklis hajtánnyal történt?
ja, a nyomáshoz csimpaszkodni kellett -
noss
tag
ideális víz kávéhoz
kancsó:
gravitáció segítségével egy kis szűrőn át lefolyik a víz.
kiszűri a csapvíz tartósítószerét: a klórt, így alapvetően ivóvízhez, főzésre ajánlott.
aktívszénnel a bakikat és egyéb ízrontó dolgokat, (vízhálózatból származó) lebegőanyagokat szűri.
csak elég gyengén lágyít, a kancsó is vízkövesedik. hazai viszonylatban tehát a norda lágyságát nem tudja megközelíteni.
hivatalosan havi csere ajánlott. (sajátomat 3-4 havonta cserélem)
kávéhoz nem ajánlom, de ivóvíznek igen.patron:
a hálózatra szerelt, hálózati nyomás segítségével történik az átfolyás.
a kancsónál sokkal hatékonyabb mikroszűrés és lágyítás.
nincs lehetőség regenerálásra, hivatalosan 6 havi csere ajánlott.
az élettartam vége felé már csökken a teljesítménye, ami a kávé ízén is érezhető.
kávéhoz már jó (lehet a megfelelő patronnal, de a kapott víz összetétele nehezen ellenőrizhető).norda:
kávéhoz közel ideális keménység.
(nem megfelelő használata gerincproblémákhoz vezethet, mint ált. a palackozott vizeknél.)
:/Maxwell Colonna-Dashwood (és kémikus/vegyész szerzőtársának) kutatásai alapján
a víz karbonát mennyisége (~vízkő) a kritikus: az ideálisnál nagyobb mennyiség megköti, kioltja a kávé egyedi ízét hordozó savakat. (tehát nemcsak az összes oldott ásványi-anyag tartalom.)
a különbség leginkább speciality és filter kávéknál érezhető.Daráló csatin is felmerült nemrég a víz kérdése, ahol a nordánál jobb/hatékonyabb dizájner vizek (otthoni) előállítása volt a téma.* pont a selfieccino előtt

*rákeresve: "RO otthonra" és Kis Zoli hozzászólásától.érdekességképp: Barista Hustle recept és példareceptek.
-
noss
tag
válasz
Paulie86
üzenetére
nem is tudtam, hogy ilyen lehetőségek vannak DG-ben. a 9g impresszív kapszulás viszonylatban.

SoundON: a bluecup-tól sokkal többet vártam, csalódás hogy még 5g sem fér bele.
én amúgy anno műanyaggal újratölthető kapszulával próbálkoztam és nagyon háklis volt az őrleményre a gép: egy kicsit finomabb szemcseméret, egy kicsivel határozottabb "tömörítés" vagy fél gram plusz
és máris bedöglött, nem bírta kinyomni.
-
noss
tag
válasz
SunMount3r
üzenetére
kapszulás gépből nespresso-t ajánlok, mert rugalmasan etetheted és jövőbiztos.
rugalmas etetés:
a kapszulájáról lejárt a szabadalom, így bárki gyárthat és rengetegen gyártanak is hozzá kávét, így a választék bőséges.jövőbiztos: még specialtity kapszula is van hozzá, ill. többféle megoldás van saját töltésű kapszulára, ahol te választhatod meg a kávédat.
azaz ha az ízlésed fejlődik, a gyári kapszuláknál sokkal jobb kávét is használhatsz vele.a fentiek fényében tehát Dolce Gusto-féle dolgokat egyáltalán nem ajánlok.
tejhabosítást külön tejhabosítóval old meg. úgy minden egyszerűbb és talán még a keretből se futsz ki.
-
noss
tag
válasz
yazoo1
üzenetére
nekem poemiám volt, nem iktattam ki a nyomásfokozót, mert el is akartam adni, a visszaszerelése meg körülményes.
ami nekem nagyon sokat segített és csak ajánlani tudom a 30 ezres kategóriában, az a hőmérséklet figyelés.
fogsz egy ikeás hőmérőt és a kiszabadított szenzorát a kávégép kis kazánjára erősíted.
egyszerű megoldás. procihűtőkhöz való hővezető krémet is használtam, de ettől el lehet tekinteni.
lényeg: folyamatos visszajelzésed van a víz hőmérsékletéről, ami 70 és 110 fok között bátran elidőz, mikor-milyen hangultat van.hőmérséklet manuális szabályzása:
- emelés: gőz funkcióval
- csökkentés: "hűtőcsapolással", kávévíz kiengedéssel (a tartályból utánpótlással érkező víz hűti a kazánban lévőt) -
noss
tag
válasz
radi8tor
üzenetére
CasMo kínálatában évek óta folyamatosan van (kolumbiai) koff.mentes. Én is veszem, mert nem kell mindig az agydurrantós.
Szabolcs szerint ugyanúgy lehet finom, mint egy koffeines, ok nélkül van hátrányosan megkülönböztetve. A koffeinnek önmagában amúgy kesernyés íze van.Kávézó szemszögéből kényelmetlen koff.mentes kávét tartani, mert
- nem fogy úgy,
- kevésbé kiszámítható a fogyása, ezért
- a frissen tartása is problémásabb,
- a fentiek mellett ugyanakkor külön őrlőt, munkaerőt (napi beállítás) köt le.
Tehát hiába van rá igény, az elenyésző a koffeines kávékhoz képest.
(Emiatt meg tudom érteni, ha valahol a decaf feláras.)És kényelmetlen bevallani, hogy egyszerűen "nem éri meg".
Közben ráleltem a Collona koffeinmentes kávéjára is.
-
noss
tag
válasz
t-bali3
üzenetére
Mindkét nap kimentem, mert önkénteskedtem a versenyeken.
Viszonylag sok klasszik kávéval is kint voltak, főleg fönt. Még a La Marzocco Levához is behívtak, hogy próbáljam ki (ahol választhattam világos és sötét pöriből). Lehet te és adp is e gépről beszéltél.
A Kávétársaság mindkét kávéja sötétebb olaszos amúgy, hozzá képest egy Gardelli kifejezetten világos.Engem ált. a termőterület és a feldolgozás érdekel egy kávéról. Ha a termesztés magasságáról kezdenek beszélni, már bekapcsol nálam vmi védekezési mechanizmus, hogy ne verejtékezzek hideget.

Szóval ha a két adatot nem látom kiírva, akkor rákérdek.
A színére nem kérdek rá, azt majd én látom!
Talán a kiállítók mentségére szolgálhat, hogy a szombat lefáraszthatta őket. Vagy nem ittak elég kávét..?
Nekem a Per Nordby-nál még a mina profilt is elmagyarázták és táblagépen megmutatták (vasárnap), szóval nem panaszkodom.A kapott kávék legalább ízlettek?
Csak presszókat kóstoltál vagy filtereket is? -
noss
tag
válasz
Bazsee71
üzenetére
t.me/daralo közvetlenül
-
noss
tag
Eladó az egy csészés (single) IMS szűrőkészletem, normál és a mellékelt középre tömörítővel használható. Keveset használtam, nekem a dupla jön be.
Kapcsolat: PM vagy email. -
noss
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
dózertelenítve is lesznek?
-
noss
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére

én az adattáblák után is még f0stam volna, gondolom azért akad még a tarsolyodban egy-két ellenőrző pont? -
noss
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
nagyon barátságos arcok, meg sem volt beszélve a fotózás,
csak látták, hogy röpül a kismadár és maguktól beálltak
..ilyen ez a sztárság
-
noss
tag
válasz
Deadzone41
üzenetére
a fagyasztóban a szelep nem zár légmentesen.
(filmszerű olajos réteg van benne, ami fagyottan máshogy viselkedik) -
noss
tag
ja ez érdekes, nem tudom, melyik őrlőjükben vagy épp hol tartják,
de el tudom képzelni, hogy nincs az alap pörgős munkamenetbe illesztve,
így azért bűntetik felárral a decafot.én sem szeretek várakozni, de a jól elkészített kávé kárpótol.
ha meg a kávé is rossz lenne, nagyon hülyének érezném magam,
hogy miért nem láttam előre az egészet
-
noss
tag
őrlőállításos kérdésem volna:
Macap MXD csigás állítókája nagyon precíz beállítást biztosít,
cserébe viszont nagy ugrásokat nem lehet hatékonyan kivitelezni rajta.
presszóról szeretném filter / cupping állásba tekerni, így a csigás állítókát ki kéne iktatni.
(csavarok nehezen hozzáférhetőek)milyen tippetek van e problémára?
van esetleg elegáns, csavarmentes megoldás rá? -
noss
tag
válasz
Csápájev
üzenetére
KávéBár Bazár -- elég szakmai ahhoz, hogy ne hétköznapi emberek szemfényvesztését parodizáljuk.
Söt a paródiával nem is lenne gond, ha lett volna vmi érdemi fogódzó a terület megjelölésén kívül.
De így kommunikációs melléfogás, pedig arra a legbüszkébbek.
Ezt tetézi ugye, hogy a kiszolgálók se tudtak bővebb infót adni a kávéról. -
noss
tag
Önkéntes segéderőként sikerült kijutnom vasárnap.
Kellően közel lehettem a versenyhez, végigkísérhettem a menetét és az izgalmakat. Így jó volt, még tetszett is.Ha csak úgy 2000+ -os belépőért nézelődhettem volna gépeket, kóstolhattam volna néhány kávét, egy órán belül biztosan leléptem volna, verseny ide-vagy-oda.
Gáz még, hogy a verseny területe kisebb helyre volt beszorítva, mint amekkorán a parasztvakítóan piperkőc stand terpeszkedett. -
noss
tag
válasz
sz.zs.
üzenetére
igen, e kérdésedre akartam válaszolni egy igennel: "ez egyébként ingyenes kóstoló volt?"
kiegészítve azzal, hogy a CM standon egy kóstolóval rögtön négy italt, egy egész termékpalettát lehetett kapni.
(először nem is értettem, amikor arra járva a kezembe kaptam, azt hittem ez egy társaságnak lett összekészítve) -
noss
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
próbáltalak kiszúrni a tömegben, de nem sikerült, pedig éreztem a jelenléted

-
noss
tag
miben változik az eszpresszó, ha a szűrőtartó kar
a) rendesen előmelegítve (~a fej hőmérsékletén)
b) nincs (szobahőmérsékleten)
van kivonatoláskor?elsősorban feneketlen karra érdekel a válasz, ahol szinte csak a szűrővel érintkezik a folyadék.
-
noss
tag
ezt láttátok már? jópofa 2az1ben eszköz.
örleményt szintez és tömörít [link]
(vagy 3az1ben, ha a pohár funkciót is figyelembe vesszük) -
noss
tag
GC kartömítést Bp közelében csak az expolygontól szerezhetek?
(elég sürgős lenne, volt tartalékba, de lakásfestés során elkeveredett)
ill. 8,5 vagy 9mm-es legyen? -
noss
tag
válasz
excalibur36
üzenetére
(pont így) [link],
azaz az őrlés finomságával
-
noss
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
a Budafoki úton kb hol van a CasMo pörkölő? kéne egy házszám
-
noss
tag
válasz
Deadzone41
üzenetére
"A RO víz nem lúgos, hanem savas."
ez biztos?
visszasózással semleges pH-vá alakul, nem? -
noss
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére

a reggeli kávéknál be kell állni a sor végére, hadd igyanak a kollegák először.
az előző hsz-odból úgy tűnt, mintha előre őrölt kávéval működne..
30g úgy, hogy kb 7-10g egy adag... ijjj
-
-
noss
tag
tegnap kóstoltam a Móricz Zs. körtér közelében, az Addicted2Caffeine helyen.
egy berlini pörkölő üzem, a barn kávéit használják. utánanéztem a neten, mit tudnak ezek a barn-ék és erre leltem:das ist OCD.
azt állítja, hogy tökéletes elosztást (és lapos felületet) készít a tömörítéshez.
bolt (horror áron)
bemutató videó: vimeo.com/148064510plusz poén, hogy testroast címen (negyedáron) eladják az alacsonyabb minőségű, de még iható kávébabokat is, amivel az új kávégépüket belőtték, vagy épp amit elqurtak. nincs pazarlás

-
noss
tag
válasz
soldier2
üzenetére
eszpresszo.com-ra gondoltál?
-
noss
tag
a brikka koncepció tetszik, valamikor lesz is egy darabom majd.
testközelből még nem csodálhattam meg, viszont elég csúnya és sokrétű meséket mondott két külön eladólány is rólaa ba.szaküzletbenés valahol neten is olvastam egy sráctól, aki egész szépen orvosolja a gyári hibáikat.a román szállítmányból alkatrészhiányos darabok mellett üres dobozok is akadtak szép számmal, rengeteg volt a viszáru. később már a rázogatásukból megmondta az egyik alkalmazott, hogy melyik a problémás.
10-ből 8-as selejtarány elég rosszul hangzik.
a kereskedő megírta a gyártó felé a problémát, amire nem érkezett semmi válasz.én kb ennyit tudok róla, ilyen forrásból. nekem masszívan úgy tűnik, a gyártást sikeresen kiadták, a minőségellenőrzésről viszont "megfeledkeztek".
hitvita vagy sem, hajlok rá, hogy hitelt adjak a kereskedőéknek, akik brikkát nem, de a többi bialetti kotyeszt továbbra is forgalmazzák.
kiváncsi lettem volna vmi underground infóra, hátha kiderül, hogy kiment gyárat látogatni az olasz vezetőség, erősen összeráncolt szemöldökkel, majd a gyártósort látva a küldöttség több tagját az ájultságból ébresztgették föl, míg végül azon megelégedettségükkel térhettek haza, hogy gatyába rázták elhanyagolt leány(vállalat)ukat. -
noss
tag
válasz
BlacKSouL
üzenetére
kávés fórumon milyen szépen kiművelhetem magam élelmiszeri acél témában..

a (csípkelődést leszámítva) a korábbi hozzászólásokat is hasznosnak tartom. külön kutatás nélkül folyik be hozzám kényelmesen a tudomány, mintha csak egy jobb ismeretterjesztő filmet néznék a tévében.
bár akik nem először futnak köröket a témában, azok számára simán lehet ez unalmas, fárasztó, okoskodás szagú is, ezt meg tudom érteni. én ilyen esetben csak továbbgörgetek, pampogni nincs időm/kedvem/fölös energiám.
-
noss
tag
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
"Ha vitrinbe készül, akkor kevesebb a kockázat. Ha kávézóba, akkor idővel ki ki maradozhatnak a törzsvendégek...."

ez elsőre nagyon vicces, másodjára kicsit besz@ratós - még úgyis, hogy csak otthon vagyok törzsvendég. -
noss
tag
válasz
tibi970307
üzenetére
én philips-szel mókoltam bő 3 hónapot. 1500-as ikeás hőmérő végét érdemes rászorítani a bojler tetejére, onnantól lesz visszajelzésed és tudsz játszani, hogy ne 70 áztatgassa vagy 120 fokon főzze szénné a kávét.
tejet ne a kávégéppel habosíts, hanem vmi tök mással.
elemes kézi pörgettyűből az ikeás harmatgyenge, 1100-ért már lehet izmosabb motorral kapni "bárhol".
mechanikus köpüléssel french press -szerű eszközök is vannak, nekem ilyennel egész jól összejött korábban, lényeg h lehetőleg 60 fok közelében legyen a tej.
meg vannak persze olcsóbb-drágább célgépek is, (amire nem voltam hajlandó pénzt kiadni).
szóval olcsó géppel épp elég kihívás vállalhatóra kihozni a kávét, nemhogy még habosítani is akarjál.
arról nem is beszélve, hogy a hűtőcsapolásokkal hogy megpörgetnéd otthon a vízórát..
-
noss
tag
válasz
hifis50
üzenetére
köszi a választ mindenkinek!
lassan kezd összeállni a karosok között a pumpás és a rugós közti különbség is.
Elektrából a csupaezüst annyira már mégse gáz, nevezhetjük akár inoxnak is,
de ha már sikerülne összekuporgatni a vételárát, inkább Strietmanra szórnám el.
utóbbinál persze így is nehezen fér el a fejembe, hogy pár kiló vasért ekkora árat kérnek el.
újra+újra fölmerül a "nem lehet ezt otthon megcsinálni valahogy?" kérdés, mint egyfajta lidérc..
a (tefál) fém vízforralóm kilyukadt az oldalán, az átlátszó vízszintellenőrző műanyag mellett.
tudtok vmilyen megoldást a tömítésre, ami egészségre nem káros, nem old ki belőle semmit a víz? -
noss
tag
Elektra Micro Casa karos gép mit tud azon kívül, hogy tekintélyt parancsoló 2 literes kazánnal és 1050 eurós nettó áron adják?
Azon kívül persze, hogy csillog, mint Salamon tökéletessége. -
noss
tag
én inkább a szelepes zacsikat választanám, jól kinyomkodva belőlük a maradék levegőt is.
a kávét tekintve a zoxigén minden romlás forrása.
vákuum nagy ívben kerülendő.
a légmentesen záródó dobozból meg nem lehet kinyomni a levegőt. esetleg ha csordultig töltöd kávéval, alig/nem marad neki hely. a legtutibb az volna, ha nitrogénnel lehetne egy ilyen dobozt megtölteni, kiszorítva a levegőt. persze háztartási viszonylatban ez igencsak körülményes lenne..
-
noss
tag
ez ultragáz. a marketing nagyon fontos,
nem szabad ügyfélel olyan személyt (céges) kapcsolatba engedni, aki vérpistikés-fórumos cinizmussal és krónikus írástudatlanságban szenvedve válaszolnak.sajnos a "My Little Melbourne csapata" sem ismeri el a tahó problémakezelést, inkább csak árnyaltabban érzékelteti felsőbbrendűségét. ilyen vezetőség(i hozzáállás) mellett nem csoda, ha ilyen böszmeségek születnek.
-
noss
tag
válasz
von toth
üzenetére
(poemia)
Megerősítem. 3 hónapja nyúzok ilyen gépet, (egy hónapja bojler tetejére szorított ikeás hőmérővel) és valóban nem funkcionál az ESE pod adapter szimplaszűrőként. Nem kísérleteztem vele sokat, de pár alkalommal nagyon nem sikerült. Pedig ránézésre szakasztott szimplaszűrő.
-
noss
tag
válasz
looser
üzenetére
ilyen az enyémmel is előfordult.
szó nélkül cserélte a lány a Barista Szaküzletben, ahonnan vettem.
volt már pótalkatrészük bőven, szériahiba ez a Hario Mini Mill esetén.
vmi nem stimmel az anyaggal, túl puha lett.
bár utóbbi időben ritkábban használom, a cserealkatrész jóval strapabíróbbnak tűnik. -
noss
tag
Parci, zolnagy: a kérdésem nem az árra vonatkozott, az inkább csak paraméter.
inkább az érdekel, hogy a QM a Silvano alatt miért csak termoblokkot használ, ill. mik az előnyei, hátrányai, tipikus jellegzetességei a termoblokknak?érdekel továbbá, hogy amennyire a TX10 bevált konstrukció,
a kortárs utódjairól ez mennyire mondható el?
azon felül, hogy Parci szavaiból ítélve durván túlárazottak lehetnek.na most kicsit utánatúrva ráleltem a Pippa-ra, ami úgy 200e Ft és mégis bojleres..
-
noss
tag
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
igazán szépséges!
-
noss
tag
válasz
adriankoooo
üzenetére
jaja, ilyenkor gyakran listázom a felhasználó videóit, hátha van még vmi jópofa / érdekes néznivaló
-
noss
tag
válasz
killerjohn
üzenetére
miért choco madness -t használsz kísérletezésre?
(arra bőven megteszi a tesco finest java sumatra egy ezresért) -
noss
tag
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
menő!

-
noss
tag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
egész jópofa ez a Bacchi Espresso, márcsak a nyomásmérő meg a PID hiányzik róla

ROK kávéfőző eszközével mi a baj? ha vki kitanulja a használatát, egész jó dolgok sülhetnek ki belőle, nem?
még nem hallottam róla elég meggyőző ellenérvet, pedig szivesen venném mindet, mielőtt bevásárolnék belőle
bónusz kérdés: milyen a ROK kávéőrlője, akár a HG-1-hez, akár a OE Pharos-ához hasonlítva?
(az áraiktól inkább eltekintve, az örlemény egyenletessége és a működés, működtetés, kényelem szempontjából) -
noss
tag
válasz
Deadzone41
üzenetére
nem kétlem, hogy finom eredmények produkálhatók AP-vel, eszpresszót mímelve, de a görcsös "REAL Espresso" címkéket hanyagolhatnák.
megnéztem pár hete egy csomó ilyen videót, egy rakat hibát és bénaságot kiszúrtam rajtuk.
leginkább e srácok módszere hasonlított eszpresszóra: [link]
fából tákoltak egy jó kis nyomásfokozó szerkezetet
-
noss
tag
cappuccinoként iszom a kávéim, így a tejcukor és az édesebb kávék miatt el tudtam hagyni a (nyírfa)cukrot és már nem is igénylem. a tej elhagyása viszont még eléggé nehezemre esik.
a 2015-ös kávénapja eseményen viszont kimondottan zavart, hogy nem adtak a különleges afrikai kávéhoz se cukrot, se tejet, se semmit, csak a papírpoharat.

hadd döntsem már én el, mivel akarom ízesíteni! -
noss
tag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
nem értem, miért beszélnél le AP esetén a fémszűrőről.
mitől lesz "letisztultabb, tisztább" az íz a papírszűrőtől?
jó esetben egyik sem ad hozzá mellékízt, viszont a papír valamelyest magába szív olajokat, aromát, nem? -
noss
tag
épp tegnap gondolkoztam el, mennyit fogyaszt egy tisztán elektromos kávégép,
főleg egy E61-es sok (felesleges, nem közvetlenül kávékészítéshez használt) csapolással,
és rádöbbentem, hogy elektromos árammal hőt termelni mennyire nem hatékony (gazdaságilag).elmerengtem, hogy vajon gázt használnak-e kávégépbe, milyen is lehet az, mennyire helyhez kötött, mennyire bonyesz a szabályzása, kényelmi szempontok, stb.
...gondoltam fölteszem nektek kérdésnek.most pedig az Orphan Espresso honlapját, videóit böngészve belebotlottam a Conti nagy gépeibe, ahol a Conti CC 100 PM modellnél megakakadt a szemem a "Gas and electrical heating" soron...
(megvilágosultam)
-
noss
tag
válasz
Surda-
üzenetére
énis megimádtam a duplafalú üvegpoharat, ám sznobizmusomat ügyesen kombináltam a takarékossággal, így végül olyan 1000 Ft / pohár áron jöttek ki a szerzeményeim. igaz, nem hario és nem hullámos, de a kávé nemcsak jól mutat benne, hanem tovább marad meleg is. (szóval annyira nem is sznobizmus.)
-
noss
tag
válasz
paljoc
üzenetére
paljoc: a családi ezüstről bezzeg méllyen hallgatsz...

a kávépogácsa jól szűri a dolgokat, de kimaradt a gondolatmenetből a gőzölő.
meg sem fordult a fejemben, de az alábbi képénél koppantam:
kép és cikk: olaszpresszo.hu/alubojler.
azt mondja: "gőzzel távozó apró, homokszem méretű darabkák biztos jelei az alu korrodálódásának. Senki nem akar a tejhabban ilyet"
hát itt elég nyilvánvalóan kimarad a szűrő jótékony hatása.(a magam részéről amúgy sem eröltetem a kis vacak gépemen a gőz funkciót, mechanikusan állítom elő a tejhabot...)
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- AKCIÓ! Lenovo Legion Go S 32GB/1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 FE
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Midnight - 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4195, 94% Akksi
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Karácsonyi Akció! Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
), kifejezetten imádtam volna egy ilyen cikket.

:/