Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- gerner1
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- droidic: [Memory Leak] Az agy defragmentálása
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mester6
tag
Ábi a Caravel kávéfőzők nagykövete járt nálunk ma délután, bemutatta csodás Caraveljét és természetesen a Pharos darálót is. Engem nagyon meggyőzött mindkettő minősége, a bemutató kávé csodás volt. A darálót bizony meg kell tanulni tekerni!

Csak gratulálni tudok az elkötelezett lelkesedéshez az aprólékos szakmai trükkökhöz.
Sokat tanultam, köszönöm a látogatást!
-
adp
őstag
válasz
Gigi01
üzenetére
sztem ha nem Brikkát veszel, akkora különbséget nem fosz találni kotyogó és kotyogó között. Én a helyedben akkor már filtereznék ha az árakat nézzük 1500 ft-os v60 dripper hozzá egy ebayes 0,00 mérleg szintén ezer forintos tétel és egy kézi daráló ~10 ezer. A kávé mondjuk itt nem olcsó de 10g kávéból nagyjából 1.5 deci ital jön ki, és ha nem fogy el hűtve is nagyon finom. Ha Egy olcsóbb filter kávé keresel megvagy kb 2000 ftból ami mondjuk 25 adag. Szóval nagyjából napi két kávénál havi 4-5 ezer. Ha ez sok akkor szerintem felesleges bármibe is belefogni.
-
Gigi01
őstag
Sziasztok!(ismét
)Tehát a szarvasi gépem helyett.Mivel (egyelőre)nem akarom kézzel darálni,és viszonylag olcsó kávékat fogyasztok,hanyagolnám a Brikkát.(visszaolvasva olcsó kávéhoz felesleges is)
Ugye késes darálóval rendelkezem,így szemes kávét vásárolok.
Van itthon egy békebeli kotyogó,csak az 6 személyes.
Melyik kotyogó lehet jó a számomra?És talán egy lépést teszek ezzel a számomra jobb kávé felé.
Szemes(én darálom,tudom mi van benne,ha van rá idő a kávéfőzés előtt frissen).
És akkor kisebb adagot főző,max. 2-3 személyes. -
Bazsee71
őstag
Gyengébbek kedvéért leírnád miről van szó?

vicces: Esetleg nem próbálsz ki kezdésnek egy PID-es Gaggiát? Mert a leírásod alapján vennél egy alap RS-t minden okosság nélkül, miközben az ára feléért meglenne egy jól idomítható gép, és ha nem jött be, akkor sem tudsz bukni rajta. Én kezdőként főleg hálát adok érte, még egy ismeretlen az egyenletben már kiverné a biztosítékot.

-
rallypix
csendes tag
válasz
zolnagy
üzenetére
QM 0650 manométer update: Megjött tegnap a kapilláris csöves manométer, ki is próbáltam. Ezzel már tényleg nem ugrál a mutató, köszi a tippet neked is, Zoli, meg a többieknek is.
Annyit már látok, hogy eddig max. 7-8 bar környékén használtam csak a gépet. Ízben így is jó volt eddig minden kávé, de ezek szerint akár jobb is lehetne, persze ha számít az a pár bar különbség. Próbálkozok még majd többféle "nyomásprofillal", remélem lesz érezhető különbség, bár ilyen kis gépen szerintem nem oszt, nem szoroz...
Az is bevált, hogy digitális hőmerőt raktam a fejre, így látom pontosan mikor indul a felfűtés, nem kell mellette állnom hogy tudjam, hol tart a hőmérséklet. -
mgy
senior tag
válasz
peter.szabo
üzenetére
hánnemrendeltélmégeleget?

Lehet meg tudjuk oldani itthon, Simi legalábbis azon van, de azt hiszem arról felől is van valaki érdeklődő. -
rallypix
csendes tag
válasz
vicces
üzenetére
Ez még nem az a változat, ebben nincs ott semmi elektronika, csak a gombok, meg a kábelek. Ilyen bonyolúlt villamos kütyük mindenesetre a Rancilioban is lesznek. :-)
Van olyan is a Baby-ből, amiben van ott egy kis áramkör, de az már programozható gombokkal van ellátva. Amúgy azon körben vannak elhelyezve a gombok. Mindenesetre ha már full analóg a cél, akkor karos kellene neked inkább, nem pumpás. Pavoni, Caravel, hasonlók.
Persze, ha választani kellene, és nem az árat nézném, akkor én is a Ranciliot választanám. Ebayről lehet használtan venni 350-400€ körül. Abban kockázatként benne van, hogy kicsit kell rá még költeni, plusz PID, egyebek is kellenek majd bele, viszont itthon nem nagyon hirdetnek ilyet. Talán egy-két példány volt az elmúlt 1 évben fórumokon. -
vicces
addikt
válasz
rallypix
üzenetére
Az a fekete nagyon szimpi, de én full analóg gépet akarok. Az nem megy tönkre, csak ha már szetoxidalodtak a kontaktok. A rancsira jelentem megkaptam a beleegyezest a pénzügyminiszter asszonytól! Viszont kicsit imitalom a spórolást és előbb elfogyasztom a még itthon felllelhető mutáns kávékat

-
jveres
csendes tag
-
Ábi
tag
Nem vagyok villanyszerelő, de miért lenne pontosabb a Caravel termosztát, hogy ki kötöm a földkábelt, forralok, majd visszakötöm?

[link]Érdemes kipróbálni?
Szerk.:
Ja, ez rövidzárlatra megoldás...
-
válasz
jveres
üzenetére
gondolom nincs még ilyen szimplája és szeretne, azért rendel. nekem egyébként volt gyári és klón is, semmi különbséget nem bírtam kimutatni a végeredményben. az lm-et nyilván sokkal jobb érzés volt kézbevenni, de ez csak annyit segít a kávéban, mint a centi vastag szálcsiszolt alu előlap az erősítőn a hangzásban

-
prandris
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Az Evo elkelt!
-
mgy
senior tag
Ha valaki rendelne Francesco kollégától beszéljünk, osszuk a postaköltséget! Nekem nem túl sürgős, elég rugalmas tudok lenni (időben).
-
kk831228
addikt
Üdv!!
Rendelni szeretnék egy lm klón szimpla szűrőt + egy csészés kifolyót Gaggia-hoz. Ez jó lehet a szűrőből: [link] Ez 7g-os ??
-
Bazsee71
őstag
Úgy néz ki jövő hétvégén tud nekem hozni egy budapesti barátom PY kávét. Espressohoz Spicy Italy lesz, az már bizonyított. Viszont valami kellene a Kalitához is. Mit javasolnátok? Jelenleg nekem nem jön be az oldal sem, illetve írtátok, hogy van pár típus, ami nincs a weblapon.
Gyakorlásnak elsőre saját pörkölésű Sidamoval töltöm a Kalitát, de kéne egy jó referencia is.
-
rallypix
csendes tag
-
vicces
addikt
egész hétvégén a netet böngésztem a masinák miatt. na, azt hiszem most már tudom milyen gépet akarok:
vagy rancilio silvia vagy catler/gastroback dualbojleres gépét. csak az a gond, hogy az egyik drágább mint a másik

a rancilioba berakatnám a pidet és a rézcső tuningot. de igy már vehetnék catlert is. a catlertől csak azért félek, mert nem tudhatjuk mikor száll el egy kondi vagy száll ki a füst bármelyik diódájából vagy tranzisztorából. és az ugye nem jó. lehet majd javittatni milliókért
a ranciliohoz viszont - ha jól gondolom - lesz javitó készlet még talán 10 év múlva is. és ha jól látom nem is olyan bonyolult szerkentyű.ami viszont tényleg nagyon állat lenne, ha találnék használt felújitottat 75-85 ezer pengő környékén. vagy régi gaggiát esetleg.
...
egyébként elfogyott a bolti téglás kvm. most kicsit pihen a moka főzőm. brikkát nem veszek, igazatok van. felesleges. mától pusztitom a még maradék kv-imitációimat. nescafé és senseo podom van még. vasárnap rosszul lettem a nescafétól, azt nem szivesen innám a jövőben, pedig még 2 originál 20% gratis-es üveggel van bontatlanul. a senseo pados kv viszont most cremás-ra sikeredik. de nem is akármilyenre. FEHÉR habja lesz a kvnak! ki tudja milyen vegyszer okozza ezt! és az ize is elég izé. koffeinnek viszont elmegy, mert az kell.
-
Karthmann
csendes tag
válasz
Surda-
üzenetére
Nagyon tetszik a nagy kijelző, és a saját aksi is megnyugtató, mert ha elmegy az áram egy pillanatra, akkor világvége van, a meglévő kínai igen együgyű darab csak másnap reggel indul újra automatikusan, biztonsági játékos lévén reggel 4.30kor bekapcsolunk 19kor kikapcsolunk, hogy a kávézási lehetőség mindig biztosítva legyen.
-
adp
őstag
Pestiek!
Valaki felesbe egy kilos pacificaffes yirga? Most akcios

-
-
soldier2
őstag
válasz
Bazsee71
üzenetére
Miután megszívtam az ebayes csatlakozóval, elődöntöttem, hogy ha veszek még egyszer, akkor vagy valami márkásabbat külföldről (pl Belkin), vagy itthonról valamit, amit vissza tudok vinni, és a fejükhöz csapkodni ha nem megy (pl Conrad). Az itthoni mellett szól, hogy ha nem elég erős a WiFi a konyhában, visszaviheted. Nálam telefon, laptop max wifit jelet ír, a dugalj pedig rendszeresen leszakad.
Ha az autóban bekötöd a biztonsági övet, akkor csakis földeltet vegyél. Ha szeretsz kockáztatni, jöhet a sima
Az enyémet szívesen elküldöm postaköltség áron, ha erős a WiFi és nem bánod, hogy nehézkes a beállítása. A Creminával nem használom, másra nem kell. -
-
-
jolti
senior tag
válasz
Surda-
üzenetére
Biztos jó a tied is, de szerintem csak annyi a gond vele, hogy nem tudod távolról bekapcsolni.
Én például sokszor használom ezt a funkcióját az orvibonak.
Megyek, megyünk haza és bekapcsolom negyed órával a tervezett hazaérkezés előtt és mikor haza értünk lehet is nyomatni a kofit. -
Bazsee71
őstag
Földelt típust találtam BroadLinkből, illetve egy ismeretlen terméket, a leírás szerint viszont ez is BroadLink szoftverrel megy (aztán ki tudja...).
-
mgy
senior tag
válasz
Bazsee71
üzenetére
Igen, láttam (sokáig kedvenceltem is) ezt, meg az orvibot is. Ami zavar, hogy nem földelt a csatlakozó, ami egy akksitöltőnél vagy médialejátszónál nem para, de egy kávéfőzőnél már inkább.
A kettő közül épp ezért inkább az orvibót választanám, mégpedig uk csatival, kérdés, hogy a harmadik lik dísz-e vagy be van kötve. -
mutyi
senior tag
A Handpresso nevű szerkezettel van valakinek tapasztalata?
http://www.kavebolt.net/webshop/handpresso -
mgy
senior tag
A ma reggeli elalvás eldöntötte a távvezérelhető/programozható kapcsoló kérdést, kell.

Milyet használtok? Annak ellenére, hogy nagyon sok mindent veszek kínai webshopokból, általában igyekszem kerülni a 220-ba dugós és/vagy gépre telepítős cuccokat. Lehet, most kivételt teszek... -
válasz
Zoli-bácsi
üzenetére
nem is fog szerintem, szénné van havazva. no meg ő is csak ugyanezt tudná írni.
-
Silent 71
csendes tag
válasz
Bazsee71
üzenetére
http://coffeeforums.co.uk/showthread.php?8162-VST-and-La-Marzocco
http://lamarzoccousa.com/docs/tb/LM-Basket-Guide.pdfNincs mit! Melegen le kell hogy jöjjön, ha már nagyon oda van a tömítés és
minden kép cserélni kell! Akkor bele kell csavarni két facsavart, és azzal
ki lehet venni a kartömítést![ Módosította: radi8tor ]
-
Bazsee71
őstag
GC tisztításánál a kartömítést is ki szoktátok venni? Én most szétkaptam, de azt nem bírom kibányászni, megroncsolni pedig nem szeretném.
Vízterítőt, felső szűrőt citromsavazni, gépet összerakni, tersonet és kész, vagy szoktatok vele mást is csinálni?
-
paljoc
tag
válasz
Zoli-bácsi
üzenetére
Babtartalyt leszedve tovabb tekerheto az allito, igy finomabb iranyba csusztathato az osszerakott tol ig tartomany. /ovatosan, sajat felelelossegre/
-
soldier2
őstag
válasz
Zoli-bácsi
üzenetére
Kávékorzó automata fórumán próbáltad? Itt elég kevés automatás szakember van.
-
Zoli-bácsi
senior tag
válasz
Zoli-bácsi
üzenetére
Erre senki?
"van egy Saeco Xsmall automata gépem. Sid régebben írta, hogy lehetséges "tuningolni" az örlőjét.(úgy beállítani, hogy egészen finomra őrölje a kávét) Ha valaki tudja hogyan kell és megosztaná az infót, hálás lennék. Esetleg erről valahol leírás?"
-
vicces
addikt
válasz
radi8tor
üzenetére
nem tudom mi történt, reklamaltam telefonon erre az ügyfelszolgalatos benyalt csontig és másnap visszautaltak a pénzt. De nem is erre akartam a hangsúlyt fektetni, hanem h egy rendes üzlet lehet jobb vásárolni ahol végig lehet nézni az összes terméket, lehet kérdezni stb. Az eladó csaj egy bialetti könyvet is felcsapott a kérdéseimre mikor már ő sem tudta mit akarok
én a neten csak egy egyszerű adatlapot találtam a főzökről. Az ár pedig szerintem a gyártótól jön, ők mondják meg mennyiért lehet adni, mert 1 centtel sem volt drágább mint bárhol máshol a neten. Az üzlet pedig egy turistas, sétálóutcás övezetben van.papeti01:
relative szomszédok
-
mrrr74
aktív tag
válasz
simi.esp.28
üzenetére
hát jó, meggyőztél

-
jolti
senior tag
válasz
simi.esp.28
üzenetére
Az a rancsi úgyis az enyém lesz, nem? ;-)
-
simi.esp.28
csendes tag
válasz
mrrr74
üzenetére
Szerintem nem sok értelme van ezekbe a gépekbe a manométernek, igazából jól néz ki de ennyi. Ha valami nagyon nem okés az is látszik rajta, de a kávén is. A GC-nek kivágni a rozsdamentes lemezt meg priceless..

Ha nagyon sok időm lenne én is tennék a Ranciba, de minek?!

-
soldier2
őstag
válasz
vicces
üzenetére
Megzavart az azonos avatar. Nem én nézelődök Brikka után, pusztán a linkelt "elite" brikka létezése felkeltette a kíváncsiságomat, a kép lapján tévesen azt feltételeztem, hogy van indukciós lapon is használható brikka. Tévedtem. És már azt is tudom, hogy a brikka onmagában elite

-
vicces
addikt
válasz
soldier2
üzenetére
Szerintem keress egy boltot a közeledben én 1 hónapot vártam az amazonos rendelesemre. Amit végül nem teljesítettek és visszautaltak a pénzt. Kineztem a neten hol lehet a közelben bialettit venni, aztán bementem mainzba meló után és egy üzletben meg tudtam őket nézni plusz a postaköltséget is megsporoltam. Egységárnak kéne mindenhol lennie

-
soldier2
őstag
válasz
papeti01
üzenetére
Nem hallottam még Brikka elite létezéséről. A kép a német amazonon viszont nekem azt sugallta, hogy acél az alja (nincs meg a klasszikus szögletessége), és ez a kép van az angol amazonon található brikkánál is. A honlapjukon viszon a régi szögletes brikka van, és sehol sem írja, hogy indukciós tűzhelyen használható lenne. Szóval max design váltás történt.
-
papeti01
senior tag
ez a bialetti brikka elite?
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG B550 R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 9070 XT 16GB NZXT H440 fehér GIGABYTE 750W
- OnePlus Nord 2T 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Latitude E7470. Olcsó üzleti kategóriás laptop! Új akkumulátor!
- Új Xiaomi Redmi 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

fele-fele, nekem a 6db felesleges

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
De a kávé marad az olcsóbb!

) egy VST és egy IMS szűrő között. Ezért gondolom, hogy az olcsó sokszor nem biztos, hogy tényleg olcsó