Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- SzDavid99: Barangolás egy ünnepi Nintendo-mekkává változott szöuli bevásárlóközpontban
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolnagy
őstag
Lehet nem érintkezik jól a termosztát. Ez nem a szokásos menetes, becsavarós fajta. Lehet érdemes lenne szétszedni és az alját bekenni hőpasztával. Egyébként ez kb 100 fokos, amikor felfűt. Legalábbis ennyit mértem a kilépő vizen a fragola által is említett olcsó műszerrel. Felfűtés után közvetlenül hűtöcsapolni kell valamennyit, vagy várni felfűtés után még 3 percet. Ki kell kísérletezni melyik a jobb. Robis kávéknál jobb megvárni a 2. felfűtést, mert akkor nem lövi annyira túl.
@weinmaker, örülök, hogy bejött

@Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ, csodaszép lett! -
adriankoooo
senior tag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
Uhhh, durva. Cserébe van egy gyönyörű (majdnemúj) géped.

-
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
tag
válasz
adriankoooo
üzenetére
nagyon deficites lett...
110-130€ volt (pontos összegre nem emlékszem, elég sokáig kihasználatlanul várta utána a jobb sorsot!)
és utána kezdődött a kálvária...
elvileg ez felújított gép volt. elég rossz vicc! 3járatú nagyon be volt dugulva, pimpa nem mozdult, kuka...
a festés kívülről okésnak nézett ki, de belülről rohadt.
a festés szintén drágább lett, mint számítani lehetett rá. (9500) ulka, (4000) egyéb alkatrészek (1500) plusz Simi sok-sok munkaórájának a tiszteletdíja!
ha előre tudtam vna, h ilyen állapotban van a gép, meg se veszem! cs egy gyors tisztítókúrára számítottam...
ebből az árból már kijön egy használt Classic, akár PID-del!
de az eredmény -azt gondolom- magáért beszél!
solider: igen a darálón (is) múlik!
mehetek holnap érte? 
-
soldier2
őstag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
Gyönyörű munka. Grat mindkettőtöknek. Azért egy kép összerakott állapotában, amint működik, jól jönne. Ha a darálón múlik, odaállítom asszonyt tekerőlantozni, és viheted a Luxot

-
weinmaker
őstag
Nálam meg a Zolnagytól bizniszelt QM 0650 figyel, és el kell mondanom meglepően ott van a szeren a kicsike

-
adriankoooo
senior tag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
Ha nem titok mennyibe jött összesen a gép? Jöhet priviben is.

Egy ilyen kéne a szüleimhez.
-
weinmaker
őstag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
Simi a professzor

Gyönyörű munka, tényleg! -
Szyszko
tag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
Gratulálok hozzá

Ilyenek miatt lesznek még jelen 50 év múlva is ezek a gépek!
-
bacskait
tag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
Húúú, de szép lett!

-
válasz
simi.esp.28
üzenetére
fater azt mondja, hogy kb. forr a víz, ha fűt a gép, szóval lehet, hogy nem az igazi már az a termosztát benne
-
bl4ze
veterán
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
Szép munka, tényleg !

-
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
tag
QM-tudor még nem vagyok, de elkészült a QM-em, Simi elképesztően profi munkát végzett! új gép érzése! polír, festés, új ulka...
még cs ismerkedünk, de tetszik! emelem az összes kalapom a készítő előtt!

pár before-after kép:
[QuickMill 0650 Simi]QM indá háúz!

-
jolti
senior tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Tudom, csak Ronin mondta, hogy nem lehet.
Én kb. is pont erre gondoltam. -
válasz
fragola.6035
üzenetére
qm 0650 tudorok, segítsetek! a gépet apám használja, csak telefonon dumáltunk, de felmerült pár kérdés(e):
1. van egy visszafolyó cső a tartályba, az mihez csatlakozik? opv ugye nincs alapból.
2. fater azt mondja, hogy baromi forró a gép, külön trükköznie kell állandóan, hogy úgy próbáljon meg csapolni, hogy ne kapcsoljon be a fűtés csapolás közben, mert ha bekapcsol, mindent visz. milyen szélsőértékű termosztát van ezekben gyárilag?
-
adriankoooo
senior tag
válasz
simi.esp.28
üzenetére
Ha még meglesz a Twined, vagy más Gaggiád légyszi adj közre eredményeket.

-
mester6
tag
válasz
mester6
üzenetére
Itt vettem a Mahlkönig Vario-t. Érdemes megnézni a linket , mert itt minden információ megvan a gépemről.]
-
mester6
tag
Jó kérdés, töröm is a fejem a válaszon. A Vario-t
csak a Faemával együtt szeretném eladni, vagy azután miután azt eladtam.
Csak a Faema vevőnek szeretnék kedvet csinálni.
Az ár változhat amire gondolok, ha valóban a kettőt veszi meg valaki.
Kíváncsi vagyok van-e érdeklődő mindkettőre így az ár fátylat később lebbentem fel.
Úgy látszik , hogy a Faemát akkor tudnám eladni, ha adnék hozzá egy Dalla körtét!
De abból meg csak egy van a fórumon!!!!!! -
válasz
simi.esp.28
üzenetére
jobb volna valahogy a kifolyót használni, mert úgy rámenne olyan nem 58 mm-es szűrőtartókra is, mint a dc

-
jolti
senior tag
válasz
simi.esp.28
üzenetére
Thx!
Akkor nem is mondtam nagy hülyeséget.
Na lehet én is csinálok egyet!
Meglátjuk mi marad az (éh)bérből a csekkek után. -
mester6
tag
Mahlkönig Vario kávéőrlőmet amit 2014. május végén vásároltam és egy évig részben másoddarálóként használtam eladom. Ez még 2013 évi gyártás volt, amely az ajánlott típus!
Jelenlegi új ára 150.000 Ft.
Elsősorban azok jelentkezésére számítok akik a [Faema Family kávéfőzővel együtt vásárolnák meg]
A készüléket eredeti dobozában , kezelési utasítással együtt , kifogástalan állapotban adom el.
Amennyiben érdekel légy szíves küldj egy pü-t.
Köszönöm!
[ Módosította: radi8tor ]
-
jolti
senior tag
válasz
ronin s8
üzenetére
Lehetne szerintem. Még akár egy használaton kívüli pid-el is. Vagy másmilyen hőmérővel. Vagy húshőmérővel.
Én arra gondoltam, hogy a hőmérő szondáját, akár egy naked karba, akár egy simába, lecsavarva a kifolyót, bele tenni, meg leszűkíteni, csak egy kis kifolyást engedni. Mondjuk 30mp/60ml. Egy rossz szűrőt, vagy vakszűrőt beáldozva. -
meander
tag
jó sok PÜ-t kaptam PID témakörben. Köszönöm mindenkinek
-
jolti
senior tag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
Nem hiszem, hogy csak annyi. Én pl. 3 és 11-12 közötti sávban használtam espressohoz annó az enyémet. Kávétól függően.
Tbalinál user error van, mert rajta kívül mindenki be bírta még állítani. ;-)
Itaprk.
A kilépő víz hőfokát kéne megmérni, mert az lehet, meg valószínű, hogy teljesen mást mutatna. Azt meg tudod? -
itaprak
csendes tag
válasz
Keresztapper
üzenetére
Persze, de először azt akarom megnézni, hogy a csapolás közbeni hőprofilnak van-e egyáltalán bármi hatása kávé ízére.
Ezért először azt tervezem megnézni, hogy a két szélsőséges hőprofil (végig on, végig off a csaplás alatt) mutat-e ízkülönbséget.
-
meander
tag
Olvasgattam vissza a fórumon, de nem találtam meg, hogy kivel kellene beszélnem, ha PID rendszert szeretnék beépíttetni egy gépbe. Tudnátok segíteni?
Köszönöm
Ákos -
t-bali3
senior tag
válasz
Szyszko
üzenetére
Nem annyira veszélyes, mint első olvasásra tűnik. Rakd rá az ujjad felül a tetejére és mozgasd meg. Picikét ide-oda billeg. Gondolom egy ipari gép nem ilyen.
Azt vettem észre, hogy ha súlyt teszek darálás közben a tetejére akkor mintha picit finomabbra és egyenletesebbre darálna. Eleinte kézzel nyomtam le, de az nem egyenletes ezért találtam ki egy fix súlyt, ami jelenleg a tamper. Sajnos az viszont nem elég nehéz ezért írtam, hogy kéne valami nehezebb.
Belső durva állítás: én össze vissza tekertem, de sehogy nem volt jó, ezért megjegyezve az eredeti beállítást végül azon hagytam.
Amit még hibaként tapasztaltam - főleg az újhullámos kávékkal, amiket nagyon finomra kellett őrölni - hogy szimplán elakadt. Ilyenkor vagy le kell venni a tartályt és ki kell szedni a babokat vagy durvára kell állítani a fokozatot, hogy újra elinduljon...
-
soldier2
őstag
válasz
Szyszko
üzenetére
Ha 5 fokozattal fedi le az eszpresszo sávot, az szerintem nagyon, nagyon kevés. Ebben az esetben inkább az Iberital (ha nem akar a fokozatmentesítéssel bajlódni az Imatnál). Mivel gyári állapotában, még moindig az a leghasználhatóbb. Aztán ha akar kijelzőskálát rá tudja szerelni.
-
-
t-bali3
senior tag
válasz
soldier2
üzenetére
CM800 zúg nálam is. Nekem nem annyira jött be, csak az alsó 5 fokozat eszpresszóképes. Mostani fejjel valami drágább fokozatmenteset vennék.
A babtartály könnyen mozog felül, én súlyozni szoktam 1 tamperral (bár elkélne valami nehezebb is)

Miután úgy tudom a 700 belseje kb ugyan ez, csak műanyag és kell egy alátét, szerintem az jobb választás lehet.
-
Balus
tag
Ma megnyílt vérge Miskolcon az első "újhullámos" kávézó: [Egy kávé]
Volt szerencsém tegnap megkóstolni egy Workshop kávét. Nagyon ízlett.A géppark rendben van: 2 karos LM gép meg 3 daráló. Van Hario V60, aeropressz és egyéb finomságok is.
-
Mate
nagyúr
Sziasztok!
Van egy Krups EA8108 kávéfőzőnk. Nagyrészt elégedettek vagyunk, de költözök, így szükségem lenne még egy automata kávéfőzőre. Ebben az árkategóriában miket tudnátok ajánlani?
-
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
tag
válasz
Gravity1234
üzenetére
nem fokozatmentesse alakitva en nem javaslom az Imat/Nemox Luxot!
nagyon nagyok a fokozatok!
engem az Iberital is cs "hazi barkacs" utan gyozne meg! (hangszigeteles +skala; megitelesem szerint sokkal hangosabb, kellemetlenebbul visit az Iberital, mint a Nemox L...)
en ezek alapjan a nagyobbik Graef-et valasztanam! -
-
Szyszko
tag
válasz
Gravity1234
üzenetére
Nekem CM 800 van, teljesen megfelelő ezen a szinten. már egy ideje adagonként őrlök vele, szépen kijön belőle minden. Ennél nem kell alátétezni, gyárilag van benne durva állítási lehetőség. Én a legfinomabbra raktam, és így van a joker állás 4-5 szinten, és van hogy 2-3 ig lejövök.
Csendesnek nem nevezném, de nincs összehasonlítási alapom a többivel. Bár őrlök vele úgy, hogy a kislányom alszik a szobában nyitott ajtónál, és nem kel föl
-
soldier2
őstag
válasz
Gravity1234
üzenetére
A Graef Cm 800-rol vélemény? Papíron elég szimpatikus, és csendesebb is a tobbinél
-
Gravity1234
tag
válasz
nemethsza
üzenetére
Koszi az eddigi valaszokat mindenkinek!
Tuning, meg hazibarkacs nem erdekel, ezt Soldier2-vel mar megbeszeltem privatban.
Ascaso mini-t gyors keresessel 70 ezres aron talaltam emag.hu-n, tehat felejtos.
Az ajanlott 4-bol akkor gyakorlatilag teljesen mindegy melyiket valasztom?
-
nemethsza
tag
válasz
Gravity1234
üzenetére
Akkor, csak hogy ne legyen egyszerű 😁
Iberitalnál igaz, hogy nincs alapból skála, de nem is kell oly nagyon... Kis rutin, és fejből nyomod, hogy merre, mennyit tekerj... -
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
tag
válasz
Gravity1234
üzenetére
Imat/Nemox Lux-ra csinalt egy ugyes fokozatmentesito mod-ot Solider kollega! parezres tetel, de sokat javit!

(en anno ezert adtam el, mert utaltam a nagy fokozatait!) -
krupiz
csendes tag
válasz
Gravity1234
üzenetére
Iberitalra találsz a korzón 1-2 okos módosítást, többek közt a fokozat "kijelzésről" is. (Nekem Graef CM70 van, kb. 1 éve megelégedéssel használom GB-hez. Adagonként teszek bele kv-t, a Surda által említett babtartály billegést én még nem tapasztaltam, bár nem is figyeltem ilyesmire)
-
vendingo
veterán
válasz
Gravity1234
üzenetére
Nem tudom, hogy mennyire kapható az ascaso mini, nézz utána. Ez is jó választás lenne.
-
Surda-
őstag
válasz
Gravity1234
üzenetére
A graef 702 nem macerás,beraksz 1 db alátétet mikor összerakod és többé nem kell ezzel vacakoldon.
Hátránya inkább az,hogy fokozatos és hogy picit mozog a babtartály daráláskor, valószínűleg kevésbé precíz ,mint egy ipari.
Cserébe kicsi,mint egy 2L-es Colas üveg, kicsi a garat,nincs benne sok pangó őrlemény. -
Gravity1234
tag
Hello!
Daráló temakorben is kernek segitseget/velemenyt!
Azt mar ertem es mondjuk, hogy elfogadom hogy kell egy jo daralo ha mar vesz az ember egy ilyen felsokategorias espresso fozot nagyon sok penzert.
Mivel maga a daralo kerdese szamomra nem volt teriteken 2 nappal ezelottig, es a fentiek figyelembevetelevel sem fogok es akarok feljebb menni 30-40 ezer Ft-nal.Kaptam 3-4 javaslatot, ezt szeretnem ha velemenyeznetek es megszuletne "a" megoldas Gaggia Baby melle!
Ha nem tévedek a Graef 702 a legolcsóbb ami mar megfelelo minoseg, bár kifutó darab. Hátránya, hogy alátétekkel kell a finomságát állítani. (plusz Macera a többihez képest)
Az Imat Lux fokozatai elég nagyok, sokszor épp 2 fokozat közt lenne a legjobb.
Iberital: a belseje ugyanaz mint az Imatnak, de fokozatmentes, viszont semmilyen jelzést nem kapsz a beállításról, így egy korábbi értékre visszatérni nehézkes.
A Graef CM800 új darab, elvileg az Iberital és a Lux előnyeit hozza, árban lehet kicsit felettük. Az őrlemény minősége kb ugyanaz mindnél (jó)
Ezekbol mi kene legyen a legjobb valasztas? Vagy mi mas jon meg szoba?
Koszonom,
G. -
válasz
S.A.M.U.E.L.
üzenetére
tényleg, az ázsia bolt, gondolhattam volna.
asszony mekkája, igaz, amióta kiköltöztünk, ritkán jutunk el. mennyiért mérik ott? -
-
meander
tag
-
Surda-
őstag
válasz
meander
üzenetére
Ez a faema family elég jó áron van piddel!
Még akkor is,ha átfújatod. -
meander
tag
Sziasztok,
Mint annyi kezdő én is gépet szeretnék venni. Utánaolvastam, ezért azt gondolom, hogy talán nem tapogatózom teljes sötétségben, de nem tudom megítélni, hogy melyik is lenne a legjobb választás.
Alapvetően eszpresszo-t iszom, asszonynak meg latte készülne. Alapvetően precíz ember vagyok és szeretek szöszölni még az automata gépekkel is, hogy kicsit jobb kávé készüljön, de azt valószínűnek tartom, hogy nem fogok applikációt írni, amivel szabályozhatom a gép elektronikáját. Ha már itt tartunk elképesztő a srác, tuti piacra kellene fejleszteni az alkalmazást.Nincs semmilyen félelmem a használt gépektől, de még ebayen sincs minden, ezért egyes modelleknél az új árával számolok. A PID-t megértettem, hogy kelleni fog, ezért vagy azzal szerelt épet keresek, vagy legfeljebb utólag beszereltetem majd, ha fejlődtem már kicsit.
Az ár jó lenne ha megállna 100e-nél (még darálót is kell venni)
de ez nincs kőbe vésve, ha kifejezetten érdemes, feljebb megyek valamivel. Ez persze a legtöbb gyártónál a belépő készülék, így sokszor azt is nehéz megítélni, hogy egy jó gyártónak a legegyszerűbb gépe is olyan jó-e.A készülékek pedig:
Gaggia Classic/baby használtan
Rancilio lányok
a Silviara olvastam, hogy nagyobb precizitást igényel, mit a GC. Ez azért kicsit megijeszt
Faema, amit meg tud fizetni az ember (sajnos esztétikailag ezek nem annyira tetszenek)
és akkor a ritkábban emlegetettek
Lelit Anita / Anna
Ascaso Arc / Steel uno
Catler 8010 - nagyon kevés helyen árulják vagy a 8012, de annak nem tudom milyen minőségű lehet az őrlője, illetve az már 200e. Ezzel együtt a Catlert több helyről is ajánlottákMinden választ nagyon köszönök
Ákos -
ha tudtok keveset futott, garázsban tartott, hölgy tulajdonostól megkíméltes pörkölőről, én lassan belevágnék a témába, nyitott vagyok privátban minden ajánlatra

-
Ábi
tag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Örülök.
Nálunk is az egyik kedvenc. Magába és blendbe is jó játékos.
A Sidamo az viszont örök:
Nálunk a tripla árú kávék sem tudták letaszítani a trónról. Szinte el sem lehet rontani. Világos, sötét egyaránt jól áll neki.
A Mexico Grapos még ilyen több arcú, barátságos kávé gyümis-csokis határon. -
Norbi696
csendes tag
Gaggia new babyre azt írták csak 3 évet bírt ki a motorja.Hát nem sok..
-
Norbi696
csendes tag
Es a delonghi vagy a philips, saeco, vagy a szarvasi? Ezektől jobb a gaggia?
-
-
Norbi696
csendes tag
Sziasztok , olvastam a gaggia főzőket többen dícséritek.Amiket én találtam ezek közül melyik a legjobb: gaggia baby class,gaggia new baby, gaggia new dose, gaggia baby twin, gaggia new baby twin, vagy van jobb mint a gaggia? Krémes kávét szeretem az igazit :-) nem pedig a víz ízű mccoffee .
-
And06
aktív tag
válasz
adriankoooo
üzenetére
nálam normál hőfokon jó. viszonylag finomra kell őrölni valóban. az első nekem is "kicsit" gyors lett, de úgy is teljesen jó volt.
-
válasz
adriankoooo
üzenetére
már nem emlékszem sajnos

de van még némi maradék, meg elég citromos lett pár nap után így félretettem. a yirga viszont zseniális, mindjárt elfogy.
-
Szyszko
tag
válasz
adriankoooo
üzenetére
Pár nap múlva bontom én is ugyan ezt, már nagyon kíváncsi vagyok.
-
adriankoooo
senior tag
-
bluesfan
tag
válasz
soldier2
üzenetére
Egy gyárilag PID-elt Lelitet használok kb. fél éve. Nem mondom, hogy nem lenne hova feljebb lépni, de egyenlőre abszolút elégedett vagyok vele és nagyon vigyázok, hogy el ne kapjon a gépszíj.
.
Egy 64 mm-es síktárcsás ipari őrlő a társa, azt gondolom egészen élvezhető kávét képes produkálni ez a kombó.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Projektor topic
- Tesla topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Sorozatok
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Okos Otthon / Smart Home
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Hobby elektronika
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- DJI Air 3 RCN3 drón szett - telefonos távirányítóval
- DJI NEO 2 DRONE, ÚJ 2 ÉV GARANCIÁVAL ELADÓ
- RDX Kara Heavy F6 Felnőtt Álló bokszzsák 183CM / max 150Kg, ingyenes szállítás + 1pár kesztyű
- DJI Mini 3 Pro Fly More Combo tökéletes hibátlan álapotban eladó
- DJI Neo 2 Digital Transceiver/ Új, Garanciás Eladó
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro Max Graphite ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 256 GB-100%-3 hó gari!
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
- Samsung Galaxy A50 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)