- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
paljoc
tag
válasz
adriankoooo #30598 üzenetére
En spec pont ezert nem hasznalok nyitott szűrőt!:-) /egyszeruen nem tudok elvonatkoztatni a latvanytol, ill. amire asszocialok a szamhoz emelendo cseszerol :-)))/
-
adriankoooo
senior tag
No tehát, 2-3 hete felnyitott kávé, előáztatva:
A szokásosnál jóval finomabbra őrölve, friss kávé itt már befullad.
Prüsszög így is, de ízre finom volt. Állagra jó olajos, sűrű. Ennek (spicy i...) szerintem a szimpla-dupla közti mennyiség áll a legjobban. Holnap letesztelem nem előáztatva (máson nem változtatok), kíváncsi vagyok mi fog változni.
-
No.01
addikt
Sziasztok,
Kicsitt OFF de annyira azert megsem... Tudom, h itt mindenki maganak orol, tamperel, csapol es tarsai, de aki az egyszerusegre megy (egy haztartasban elo noi egyedek
) nekik ez mar sok.
Terveim kozott szerepel egy rendes gep beszerzese, de jelenleg olyan kell amit barki konnyen tud hasznalni.
Eddig egy automata Jura gepunk volt ami most lesz elajandekozve csladon belul es ujra full automatat nem szeretne(n)k.Olvasgatva bele-bele futottam 1-2 cikkbe ahol irtak olyanokat, h bizonyos ESE POD-os gepekkel (Tecnosystem, LaPiccola...) jobb kavet lehet csinallni, mint az automatakkal.
Errol mit gondoltok?
(Igen tisztaban vagyok vele, h ezek nem a Senseo arkategoriaba kerulnek, de a kenyelem es az asszony elegedettsege sokmindenert karpotol)
-
zoomon
tag
-
minas
aktív tag
válasz
mester6 #30588 üzenetére
Ebből nem sok részlet derül ki zöldkávé ügyben. Vagy elég simán egy üveg/műanyag/fém edényben tárolni?
Műanyagon az élelmiszeripari termékek tárolására készült, a fémen a rozsdamentes edényt értem. A légmentesség ez esetben mennyire fontos, mert gondolom nagy tételben meg textilzsákokban tartják, ami viszont nem az. -
zoomon
tag
válasz
ronin s8 #30577 üzenetére
Ezt a saját bőrömön tapasztaltam amikor iponon hozzászóltam egy kávés cikkhez, valamint egy videót is beraktam igényesebb kávéfőzőről és darálóról. Már a darálót sznob, őrült pénzkidobásnak élték meg, a főző meg egyenes fekete mágiának. A nagy többségnek még mindig nem létező fogalom a kávékultúra, annak ellenére, hogy az utóbbi időben azért sikerült tért hódítania. Számomra kifejezetten visszatetsző volt a dolog, mert egy pc-s hobbi fórumon ahol egy gamer gép 300.000 körül van méltatták egy másik hobbira fordított pénz mennyiségét...
-
minas
aktív tag
A zöldkávét hogyan érdemes/szabad tárolni huzamosabb ideig?
-
adriankoooo
senior tag
-
soldier2
őstag
válasz
tariattila #30582 üzenetére
Látom te sem bírtad megállni, hogy válaszolj
A reggeli kávéról annyit, hogy míg az otthoni reggeli nem vitt rá, hogy 15 percel korábban keljek, a jó kávéért megteszem. Kinek a pap, kinek a papné. Már arra is gondoltam, hogy behozom munkába a Gaggiát, de csak több kavét innék, és szegénykém nagyon gyorsan beadná a kulcsot. -
Surda-
őstag
válasz
tariattila #30582 üzenetére
Nekem ez a kedvencem: "Ezek nem reggeli kávék. Arra ott a kotyogós."
Nem bmeg,ezeket este munka után isszuk -
ronin s8
senior tag
Az igényszinttel van a baj. Egyéb, amúgy értéktelen faszságra valszeg ők is elszórnak egy csomó pénzt (praktikusan az egész életüket elherdálják), tehát ez nem első sorban ruppótlanság, bár az életérzésük ennek következtében ez, hanem mentalitás, igénytelenség, posztszocialista iskolázottság, és a genius loci, vagyis a hely szelleme. A magyar lakosság 95%-a ilyen...
-
minas
aktív tag
válasz
adriankoooo #30561 üzenetére
Nekem tetszik a videó, az kár, hogy nem mindegyik módszer szerepel benne, ami eredetileg prezentálva volt. Én kifejezetten filterkávé barát vagyok, kevésbé van benne számomra olyan infó, amit ne tudtam volna, de mégis szívesen néztem a filmet.
A kommenteket még nem olvastam el.
Tudomásul kell venni, hogy nálunk jellemzően a hiperek téglái, kicsit jobb esetben szemeskávéi "dívnak". Ez az igény a többségnél, ez A "kávézás". A módszerek is hasonlóan korlátoltak. Aki nem kóstolt/próbált mást és nem is nyitott rá, azoknál kár másról beszélni, vagy kár videót mutogatni. Őket meg kell hagyni abban a boldog tudatlanságban, hogy az a jó, amit iszik, amihez szokott.Jellemzően egyébként azoknak a legnagyobb a szája kritikában, akik igénytelenek és/vagy ruppótlanok, hogy egy jóféle kávézóban legalább kipróbáljanak mást is az általuk megszokott és jónak hitt kávénál/módszernél.
-
ronin s8
senior tag
válasz
Surda- #30570 üzenetére
Megnéztem a Macap-ot elöl-hátul, de semmi jelzés nincs rajta, ami a típusra utalna. A bajuszkapcsolós fórumról rémlik, hogy amikor SiD elhozta nekem, mondott valami típusszámot is, de lehet, hogy tévedek...
Szerintem ilyeneket valahol Digoland-ben, lomtalanításkor szoktak találni a pincékben.Az örökkévalóságnak készültek, illetve még a következő ősrobbanást is túl kellene élniük. Élősúlyban elérik a 20 kilót.
-
ronin s8
senior tag
Napok óta tervezem, hogy megírom a final opinion-t a Brikkáról.Több tucat tesztkávé után sajnálattal kell megállapítanom, hogy az olasz négyszemélyes nem nagyon veszi fel a ritmust és a kesztyűt a román kétszemélyessel összehasonlítva.
Hajlok rá, hogy ezt a 4 személyes voltára fogjam, és ne az olasz gyártásra.Teljesen kiszámíthatatlan módon működik, créma csak ritkán van, viszont gyakran társul a kávéhoz valami égett, tömítésre emlékeztető mellékíz. Ezzel szemben a kis román pöcs 100%-osan teljesít.
-
paljoc
tag
válasz
Surda- #30568 üzenetére
Igen, sajnos ez igy van. Ezzel eloszor egy doboz carraro1927 kibontasakor szembesultunk, akkorat szolt mint az agyu, de jopar nap mulva arnyeka volt onmaganak.
"Megoldas": jo kis klasszik robusztas blendet kell inni!:-) Vagy amit az olaszok 80%-a, otthon kotyesz vagy /illy kapszula/, es kavezoban kavezik ahol kiporog egy zacsi per nap minimum. /a jo kis robusztas blendekbol, tenyleg, igy tobbszorosen is tulbiztositjak magukat :-)))/ -
nagyon jó a pacificaffé yirga (hiszen dicsértem is tesztügyileg), de a paljoc yirga még jobbabb
illetve egy megfigyelésem nekem is van, ami mondjuk köztudomású
, de akkor is: egy kávé akkor a legjobb, amikor kibontom. onnantól jó esetben nem romlik hamar, de a legjobb mindig frissen (persze a pörkölés már nem friss, hiszen melyik zacsi mikor kerül sorra, de ugyanúgy igaz a friss és a három hetes pörire is).
-
soldier2
őstag
A sok díszkommentelő előbb megkóstolhatná miről beszél. A Mantra az egyik legjobb ujhullámos kávézó, mondjuk elég rossz helyen van. Engem speciel ők térítettek meg. Rossz vagy kevésbé jó kávét ott még nem ittam, amit a kornyéken lévő több másik hely nem mondhat el magáról (rossz nem volt ott sem, csak lehetett volna jobb). Lehet, hogy szerencsém volt. Ki tudja.
-
Surda-
őstag
válasz
ronin s8 #30564 üzenetére
És annyira okos népnek tartjuk magunkat,közben a 80% sík hlye...
A videora visszatérve szerintem kifejezetten jól, érhetően összefoglalták a dolgokat.
Aeropress kimaradt,de a többit jó volt nézni még nekem is,akinek azért van fogalma ezekről a dolgokról,de mondjuk nem készítettem még se iwakival, se szifonnal... -
ronin s8
senior tag
-
ronin s8
senior tag
válasz
adriankoooo #30561 üzenetére
A kommentek érdekesek, maga a videó szimplán csak jó. Ennyi suttyómagyar díszparasztot én még az életben nem láttam összegyűlni, mint a videó alatt.
Nem kell ezeknek jó kávé, csak üssön!
Szerintem ez egy reális körkép arról, miért nem lesz itt rendszerváltás sosem. Mert ezeknek nem kell.
-
adriankoooo
senior tag
Mindent tegyetek félre:
-
choco mad n' ass!
-
And06
aktív tag
-
-
soldier2
őstag
Mivel ezeket elsősorban vendéglátós használatra tervezik, ezért van rá adagoló, amibe beledarálva némi kávét, egy húzással egy adag kávé megy a karba. Ha adagonként őrölsz, akkor szaporán húzogatva szétveri a rögöket, cserébe seperheted egy ecsettel minden darálás után.
-
Z0mbi
senior tag
K6 ot lattam szobajott es felvetodott egy kerdes az adagolorol.
Mire valo? Egy huzas = 1g vagy mi?
Mert ennek nincs letjogosultsaga nalam ha en mindig egy adagot rakok az orlobe.. -
válasz
ronin s8 #30543 üzenetére
ez mind remek, de mondjuk tudod rólam, hogy speciel bor témában egy ideje tolom már a szekeret... viszont ezzel együtt sem szeretem a megmagyarázható dolgokat (kb. kémiát) és a hitbéli dolgokat nem keverni.
egyrészt, a kávét nem a kosárból iszod.
másrészt, a jó borospohár azért is működik, mert állatira nem mindegy, hogy a szaglás például mennyire vesz részt a kortyban. hatással van az ízérzékelésre. egy bögrénél sehogyan, egy jobb riedel, schott zwiesel stb. pohárnál meg nagyon is. hovatovább a bornak sem mindegy, hogy mennyi levegőt kap, oxidálódik, amitől változik az íze. ezen felül van a hitbéli rész, mondjuk "jobb kézbevenni" (ezzel analóg, hogy milyen jó érzés a karos e61 karját felhúzni. tényleg jó, de a kávé ízére nincs befolyással).
a kávénál is van különbség szűrő és szűrő között, hiszen máshogy kell őrölni, más lesz a pogácsa magassága, más mennyiséget igényel és ezért más a lefolyás, más a végeredmény.
arról viszont egyelőre elég nehéz lesz meggyőzni, hogy azért lenne más a végeredmény, mert baromira jó minőségű egy vst/lm/ims kosár, szép felületkezeléssel. utángyártott expolys kosárból épp olyan jót tudsz főzni, ha tök hasonlóak a paraméterei. és hogy miért veszünk mégis drága kosarakat? mert "jobb kézbevenni", legelsősorban. vagy mert nincs belőle olyan paraméterű utángyártott (én például utálom a peremes kosarakat, márpedig olcsóból csak azok vannak). és egy több százezer forintos gép mellé igenis keltsen minőségérzetet a kosár is.
na de majd szólj tíz hét múlva, ha előáll az a helyzet, hogy az új kosár mindent visz és egy hasonló másikkal ugyanazt a kávét egyszerűen lehetetlen megcsinálni.
-
Szyszko
tag
Tudna valaki ajánlani valami jó kis cortadós poharat?
-
ronin s8
senior tag
Ugyanazt az ízt mindegyik kosárnál előcsalogatni..? Hm.... Ezt mondja mindegyik ismerősöm, aki röhög azon, hogy miért vettem Riedel poharakat borhoz, és miért olyan drágát?
Az egyik részük lecsücsül, amikor ugyanazt a bort megkóstoltatom velük három különböző pohárból, aminek a vége egy 20 eurós Cabernet sauvignon-os, ami a világ második legjobb pohara. Ők megtérnek, de a másik részük ostobán maga elé meredve hajtogatja, hogy ezeket az ízeket ő már érezte a többi pohárban is.
Nekik nem veszem elő a világ legjobb poharát, a Sommelier-t, ami potom 80 euro, és ami megszégyeníti az előbbit!
Ezt már csak a feltétlen hívőknek tartogatom, akik utána vallást akarnak alapítani...
-
prandris
tag
válasz
adriankoooo #30531 üzenetére
Imádom amikor visít az ascaso. Jól kihúzatom a darálás végén
a szomszédok biztos tudják mikor készül a kávé.
-
válasz
ronin s8 #30539 üzenetére
kosár és kosár között nagy különbség van, amikor vált az ember, mindig tapasztalja, de azért alapvetően a legtöbb ízt az összes kosárnál elő lehet csalni, csak persze más paramétereket igényelnek. meg ezzel együtt vannak jobb és rosszabb kosarak, és a skála extrém végén lévő kosaraknál (nagyon kicsi, nagyon nagy) jóval korlátosabbak a lehetőségek, például a fazék ims, amit a dalla cortéhez vettem, kb. használhatatlan, mert annyi kofit elnyel, hogy nagyon durvára kell őrölnöm, ha azt akarom, hogy át is jöjjön rajta. ergo a normál használati skála (őrleményfinomságban) kétharmada kapásból kilőve...
(persze fordítva is igaz, ha van olyan kávé, amit már lisztnek kéne darálni és még úgy is átrobog, elő lehet szedni ezt a fazekat, megoldja
)
-
ronin s8
senior tag
válasz
adriankoooo #30531 üzenetére
Compak K6 nekem is van, de az őrjöng a Macap-hoz képest...
-
Szyszko
tag
Nekem cm800-as daralom van, az ara adott, nem neveznem halknak, de az biztos, hogy tudsz egyszerre egy adag kv orolni vele attol hogy babtartalya van.
Nekem is dilemmam volt ez par hete, de surda javaslatara kiprobaltam, hogy adagonkent orlok. Tokeletesen kijon a gepbol az osszes orlemeny, az elso 10-15 ot mertem elotte, utana de mar nem kell mert "elhiszem" hogy kijon belole minden. Azota valtogatok decaf meg mas kv fajtak kozott. -
ronin s8
senior tag
Volt a héten egy megvilgosodásom szűrő ügyben. Kaptam egy kiló Moak Stellát a forgalmazótól. Ők 80/20-asnak mondják, de az első shot-ok alapján én max. 50/50-esnek gondolnám, sőt a 40/60-at se tartanám kizártnak. Az az összetéveszthetetlen, nugátosnak mondott robusta íz, megspékelve egy enyhe, a brazil Santos-ra jellemző istálló szaggal, egyértelműen elhelyezte a kávét egy alsó-közepes, minden olasz autópályán és a bárok többségében iható tömegkávé szintjére. Igazából, jól lefőzve ez egy nagyon kellemes, a többség által "igazi olasznak" tartott kávé. A Santos istállóíze még belefér a gourmand "animális" jegyek kategóriájába, és a robi is valami jobb fajta benne. De semmi gyümölcs. A zacskón természetesen valami marketing hablaty éktelenkedik "citrusos" vagy mi a fene megjelöléssel.
Az ára 5e Ft körüli.
Most következik a meglepetés. Fragola hozott nekem egy Nuova Ricambi kart, amibe végre belefért az a 21g-os VST Strada kosár, amit egy éve Lagoon-tól vettem. Az eredmény döbbenetes: eltűnik a robusta és az istállószag, helyette megjelenik valami sötétebb gyümölcs aroma! A kávé egy szintet ugrutt felfelé. -
ronin s8
senior tag
válasz
tariattila #30523 üzenetére
Csak egyetlen halk darálót ismerek, azt most javította nekem fragola, egy régi Macap.
Ott a trükk valószínüleg a 25 kilós saját tömeg, ami minden zajt elnyel.
-
ha még odaírtad volna, hogy legyen pazar az őrleménye és ne maradjon semmi a garatban, akkor kb. elérted volna az örökmozgó szintjét
(sajnos a triplájáért sem egyszerű jó darálót venni)
iberital, ascaso, imat, graef -- ezek játszanak, de 30-35-ért ebből is van, ami csak használtan. az adagolót leveheted, az nem gond szerintem.
amúgy zolnagy bezzera kúpos őrlőjét látván az félig abszolút tetszik: a kések tök jól néznek ki
-
Z0mbi
senior tag
Orulok hogy a kavedaralos tema elokerult mert karacsony kozeledtevel le kellene adjam a kivansag listam
Meg hairo kezi van es jo lenne egy gep.
Sajnos azt latom hogy olyan nincs amit en szeretnek...Szempontok:
*Arban 30-50k
*Minel kevesebb helyet foglaljon.
*jo lenne ha halk is lenne
*es talan a legfontosabb hogy ne legyen taroloja. En minden alkalommal csak egy adagot daralnek es van hogy reggel ezt este mast iszom. Tehat a beleloditok 250g ot es iszom ugyan azt egy honapig nem mukodik.Van ottletetek?
Ha mas nem iberital lesz leszerelt taroloval... -
soldier2
őstag
válasz
Soma01 #30517 üzenetére
Az első kettőt nem ismerem, hasonló volt a kotyogóshoz, oda megfelelt, de espressóhoz nem tudott elég finomra őrölni. A Graef 702 sokáig a legolcsóbb espresso daráló címet tudta magáénak, de egy ideje nem találni. Ha tényleg van nekik, akkor az is jó választás lehet (őrlemény minősége állítólag az előző hozzászólámban említettekével vetekszik (belül meg úgy is műanyag az összes)
-
Soma01
veterán
válasz
soldier2 #30516 üzenetére
Köszi!
Akkor a kúpos őrlőmű önmagában még nem garancia? Mert keresgéltem ilyeneket és beírnám ide amiket találtam és kúposak.
A legolcsóbb a Tchibo darálója [link] 20.000 Ft. A következő kettő kb. 30.000 Ft, név szerint Cuisinart DBM18E [link] és a Graef CM702 [link].
Ezek szóba jöhetnek? (próbálok olcsóbbat keresni)
-
soldier2
őstag
válasz
Soma01 #30515 üzenetére
Késes darálót felejtsd el. Használhatatlan espresso kesziteshez. Nem hiszed, de itt nagyon klappolnia kell mindennek, különben nincs jó vegeredmény. Belépőszint az Imat Lux, Iberital Challange, Graef 800. Nem olcsók, de alattuk használhatót nem találsz. A mindenféle hibák kiegyenlítésére, semlegesítésére találták ki a crema fokozót. Az nélkül egy rendes őrlő és tömörítő nélkül semmire nem mész.
-
Soma01
veterán
válasz
Silent 71 #30514 üzenetére
Most is saját maga őröli a kávét. Elég finomra szokta őrölni (darálni), de forgókéses darálója van. Biztosan jó volna venni egy jobbat, de az is biztos, hogy lehet vele finomra darálni. A képek alapján legalábbis. Olyanra darál, akár mint a porcukor. Az elég finom. De olvastam ezt:
"A kávét tehát megfelelően finomra kell őrölni. A háztartások zömében és a szokásos üzletek polcain található késes kávéőrlők (amelyek a felül behelyezett kávészemeket egy három- vagy négyélű kés forgatásával aprítják apró darabokra) az eszpresszókészítés céljára teljesen alkalmatlanok. Nem őrlik, hanem törik, roncsolják a szemeket, közepes méretűtől az aprócska töredékekig mindenféle darabka kikerül belőlük. Az eszpresszógépek az ilyen kávétörmelékből nem képesek igazi eszpresszót készíteni; az egyenetlen méreten túl a legnagyobb problémát az okozza, hogy igen sok túlságosan finom, szinte lisztes finomságú por is képződik, és ezek főzés közben keserű ízt eredményeznek. A megfelelő kávédaráló kúpos őrlőfelületek között, a mákdarálóhoz hasonló elven aprítja egyenletes, pontosan beállítható szemcseméretűre a kávészemeket, ugyanakkor készít kisebb, de nem túlságosan porszerű darabkákat is. Ezen kisebb darabok fontos szerepére még visszatérünk."
Nem nagyon láttam, hogy egyenetlen lenne, de egy kúpos biztosan jobb. De ha elég ideig megy a daráló, akkor elég jónak tűnik utána.
Amúgy milyen daráló az amit minimum be kellene szerezni? Gondolom valami kúpos kellene. De hol kezdődik, melyik tipus ami már jó lehet? -
Silent 71
csendes tag
válasz
Soma01 #30509 üzenetére
Ezt a videót ha megnézed,[link] akkor látni fogod te is a különbséget!
Mutatja a különböző szemcseméret és a szűrőkosár fajtájától függően, hogy milyen lesz az
elkészült ital, és milyen lesz a crema rajta! And06 már írta hogy akkor daráló kell!
És még egy tamperre is szükség lesz, amivel tömörítve lesz a kávé! -
W78
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni vízlágyító bekötéssel kapcsolatban. Csapot cseréltünk a konyhában és ha már így jött, gondoltam beépítek egy vízlágyítót.
Meg tudnátok mondani, milyen csatlakozója van, mert a vizes hétfőn jön, a vízlágyítót pedig november közepén tudom megvenni, akkor megyek Pestre.
Köszi! -
Soma01
veterán
Ha valakinek olyan gépe van, ami nyomásfokozós (Pressurized) szűrővel van gyárilag szerelve. Akkor azzal érdemes barkácsolni, átalakítani, hogy ne ilyen legyen? Tételezzük fel, hogy nem a tartó ilyen, csak a szűrő (belül sok lyuk, alul csak egy --> azaz dupla falú alul).
Egyik ismerősömnek van egy gépe és ahogy beszélgettünk, kiderült, hogy az övé ilyen "crema" fokozós. Felvetődött az átalakítás lehetősége. Illetve annak, hogy veszünk egy másik szűrőt és azt alakítjuk át. Érdemes belevágni? Mi várható az átalakítás után?
Video -
M4P33
újonc
válasz
soldier2 #30505 üzenetére
Elolvastam, köszi! Mindenképp karos eszpresszót szeretnék. A Brikka pl. sajnos szóba sem jöhet, mert indukciós tűzhely van a lakásban, ahol lakom, meg amúgyis... rendes eszpresszó legyen.
Ha tudsz, tudtok ajánlani megbízható típust és eladót, akkor megfontolom természetesen a használtat is.
Nyilván gagyit nem szeretnék se venni se inni, de nincs rá egy vagyonom sem. A darálóval számoltam természetesen, de előbb a kávéfőzőre lenne szükségem, kabáthoz gombot vagymi. -
soldier2
őstag
Van a lap tetején egy összefoglaló, olvasd el, sokkal tisztábban fogod látni, mi is kell neked. Az olcsóbb espresso gépeket azért, szoktuk javasolni, elsősorban a rossz megbízhatóság, nehezen szervizelhetőség, egyedi kiegészítők, és az általuk készített kevésbé jó kávé miatt. És számolj azzal, hogy kelleni fog egy daráló is.
Használt gép nem jön szóba? Ezek olcsón javíthatók, és strapabíró gépek. -
M4P33
újonc
Sziasztok!
Szeretnék magamnak itthonra egy eszpresszó gépet venni. Sok jót olvastam itt a Gaggia Classicról, de ahogy látom már csak a 2015-ös modellt forgalmazzák, az ebay-es használtaktól pedig félek.
Tudnátok esetleg helyette másikat ajánlani? A GC ára már amolyan legfelső határ nálam, jobban örülnék max. 50-60e forintos árnak.
A lényeg, hogy minőségi, finom eszpresszót készítsen és ha nem is lesz örök darab, de sokáig kiszolgáljon.
Esetleg egy Krups XP562030 megfelelhet ezeknek?Tanácsaitokat előre is köszönöm!
-
soldier2
őstag
válasz
Surda- #30500 üzenetére
Ez azért sántít. A kapszulás gépek egy idő után letiltanak, ha nem vízkőteleníted (persze csinálhatja a haverod ezt vízzel is, a gép nem méri a folyadék pH-ját), így azt minimum el kell végezni. Más karbantartásra meg nincs szükségük.
Balus: a 30k-s gépek nyomásfokozóval, bolti téglával olyan löttyöt adnak (A Saeco Poemiával van némi tapasztalat), hogy egy mokka express körberöhögi. De ez csak a személyes véleményem. Brikkát nem vennék nagyinak, túl erős
-
Balus
tag
Szerintem azoknak, akik nem szeretnének darálóval babrálni, megelégszenek a téglával vagy egyszerűnek nem törekszenek a tökéletes espressora, azoknak megfelelő lehet egy nyomásfokozós gép. Olcsóbb vagy egy áron van a podos géppel, de igénytelen és mindenféle darált kavét megeszik. Egy nagyi nem szokott neten rendelni podot. A közértben meg mindíg van kávé.
A brikka persze olcsóbb, de nehezebb elfogadható "feketét" kesziteni.
Bár itt a fórumon többnyire a fekete mágiáival egyenértékű a nyomásfokozós szűrőtartóval rendelekző gépek említése. Nekem volt (van is egy la pavoni) és amikor azt használtam, azt hittem jó...
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- 24 hónapos PlayStation Plus Premium előfizetés a legolcsóbban, egyenesen a PlayStation-től!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!