Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
krupiz
csendes tag
válasz
tuzpenge
üzenetére
Szia,
Erről lehetne többet tudni? Akár privátba is jöhet.
Én 24.-n rendeltem, és volt benne a Sweet7(9.25.-i pörk.), ami nekem is furcsa (mint egy tipikus döglött kv, kb. úgy viselkedik)...Szokatlanul finomra kellett állítanom az őrlőt (Fio, AllGround), és még így is express gyorsaságú a lefolyás. A nyomást 6 bar fölé nem tudom vinni. (setup: Lelit Bianca, Fio. AG őrlő, IMS Sup.Fine kosár)Köszi!
-
krupiz
csendes tag
válasz
SteelCowboy
üzenetére
Szia Steel,
Írtam a 15-ös miatt.... -
krupiz
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Szintén csatlakoznék a köszönetnyilvánítók sorához...Köszönöm!
-
krupiz
csendes tag
válasz
SteelCowboy
üzenetére
Szia Steel,
Ha lehet, szeretnék a VST rendeléshez csatlakozni 1 db 18g peremnélkülivel.
Köszönöm! -
krupiz
csendes tag
válasz
jansky1
üzenetére
Igen, mindenképpen csak élelmiszer ip. szilikonzsír a jó erre a célra. Ha leveszed az O-gyűrűt úgy alaposabban meg lehet kenni (vékonyan), és ki lehet tisztítani a hornyot, de a helyén (a felsőt) is be lehet kenegetni. A kpe mögötti sűrűmenetes orsóra is tehetsz egy kis kenőanyagot. Ha kiveszed a kpe-t akkor látni fogsz két csavart a tartójában. Ezeket kivéte kijön a tartó és annak is a hátsó felét és azt a pályát ahol "közlekedik" megkenheted a szil. zsírral. A 8 mp ha jól rémlik szinte a minimum, amire visszaveszi a darálási időt. Miután megszűnnek a kenési hiányosságok és könnyedén fog járni a mechanika ez az idő néhány (4-6-8) kv elkészítése után szépen emelkedni fog, és ezzel a híg kávé is megváltozik pozitív irányba
. A kpe dugattyújának ne csak az O gyűrűjét kend, hanem a szár részét is ahol érintkezik a vezetőházzal. (gondolom szét tudod szedni). Ha már nagyon leharcolt, nyúlott a kpe és a fenti álló henger O-gyűrűje cseréld ki őket újra, 3 db 36x4-es szilikon. -
krupiz
csendes tag
válasz
jansky1
üzenetére
Volt mostanában karbantartva a gép? Több oka is lehet a híg kávénak, felsorolok néhányat:
- KPE O-gyűrű és a felső hengeren lévő O-gyűrű kenés hiány - szorul a kpe
- KPE "felsőszűrő" kávézsírral elrakódott
- KPE-t mozgató mechanika kenéshiány
A daráló kb. hány mp-ig darál, mikor max. álláson van? Nem vetted észre, hogy egyre kevesebb ideig darál mostanság?
Ha kenéshiányok, szorulások vannak, akkor az elektronika azt érzi(tévesen természetesen), hogy sok az őrölt kávé és visszavesz a darálási időből. Tehát minél nehezeben mozog a mechanika annál kevesebb ideig fog működni a daráló, az eredmény kevesebb őrlemény, hígabb kávé.
A KPE-t mozgató motortól az elektronika forgásjelet kap egy hall elemen keresztül, ennek a vezetékezése is kontakthibás, szakad lehet...szintén a darálási időre is hat. Ha az őrleményen finomítasz, akkor az idő miatt egyre kevesebb mennyiség kerül a kpe-be.Hirtelen ennyi jutott most eszembe....
A kávékorzó automatás fórumán is érdemes érdeklődni, vannak ott profi szerelők.
-
krupiz
csendes tag
válasz
paramparya
üzenetére
Mint írtam elég ritkán filterezem, de az én igényeimet kielégíti. Nem merültem bele a konzisztencia összehasonlítgatásába más örlőkkel. De ha Tatabányán jársz szívesen látlak, és meggyőződhetsz magad, hogy milyen az őrlemény összetétele.

-
krupiz
csendes tag
válasz
Bazsee71
üzenetére
Én napi szinten használom a Lido ET-t(több, mint 1 éve folyamatosan), ált. 2 szimpla/nap, PY szinte teljes kínálatával etetve. Filterre hébe-hóba. Összehasonlítási alap a Graef 702, Ascaso I-mini. Nagy ténymegállapításokat nem tudok tenni, holott mindegyik eszközt több mint 1 évig használtam, (jelenleg is megvan mindkét elektromos, pihennek a szekrényben). Az elektromosakat és a Lido-t párhuzamosan használva, összekóstolva talán 10 kávét készítettem. Biztos az én ízlelőbimbóim alulfejlettek
, de nagy különbséget nem sikerült kiéreznem
Azt én is tapasztaltam, - mint többen írták már, - hogy női kézbe adva a Lido-t és világosabb alapanyaggal megtöltve nehézséget jelent az egyenletes tekerés (espresso szemcseméret). -
krupiz
csendes tag
válasz
Keresztapper
üzenetére
Azt még nem, csak az egyszerű mosogatószer+szivacs kombót próbáltam....hozza az is, de elég lassan.
A kifolyónak akkor jobban nekifeszülök 😀
Köszi a tanácsokat! 😀👍 -
krupiz
csendes tag
Sziasztok!
Faema Family portafilterről a kifolyót le lehet tekerni roncsolásmentesen? (nekem mozdulni sem akar, viszont tönkretenni sem szeretném). Valamint szeretném a készüléket kívülről megtisztítani a ráfröcsögött, és rászáradt étolaj maradéktól. A kérdés, hogy hideg zsíroldót használhatok-e, nem marja meg a festést?
-
krupiz
csendes tag
válasz
Deadzone41
üzenetére
Nem komplett rendszert (kb.50e Ft) vettem, hanem részegységenként, alkatrészenként és pl. nincs tartályom, visszasózom, stb. sem. Visszasózást talán kiválthatnám azzal, hogy a membrán előtti szűrt vízet keverek az RO-hoz, de ezt sem teszem….valahogy nem látom, érzem hiányát. Valamint ha visszasózok akkor az ásványi anyagok ismét visszakerülnek a vízbe így forralásnál ismét jelentkezik a kellemetlen mellékhatásuk

-
krupiz
csendes tag
-
krupiz
csendes tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy aki mézesüvegezik az hogy csinálja? Pl. 250g-os zacsi teljes tartalmát kiporciózza egyszerre, vagy mondjuk 10 üveget (40ml) megtölt, a maradék a zacsiban, és mikor kifogy a 10 üveg feltölti újra? -
krupiz
csendes tag
Sziasztok!
Graef CM70/702 daráló és Brikka tulajdonosok segítségét szeretném kérni, hogy hány fokozattal kell durvábbra darálni az espressonál a kotyogóshoz?Köszi!
-
krupiz
csendes tag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
A Rhino espresso kompromisszumai miben mutatkoznak meg?
-
krupiz
csendes tag
-
-
krupiz
csendes tag
válasz
adriankoooo
üzenetére
Egy bakelit Babym van….a szép pirosan világítós
És, igen a termosztát helyén van a hőfokérzékelő.
Persze, tudom, hogy mindenkinél más, de gondoltam, hogy néhány fok szórással, de hasonló.
Latte art: nem próbáltam még csak a hagyományos módon a tejhabot (gőzzel) Ezen a videon az tetszett, hogy kevés ráfordítással is lehet sokat gyakorolni. -
krupiz
csendes tag
Ezt a gyakorlási (latte art) módszert ismertétek, vagy csak nekem újdonság?! Elég gazdaságosnak tűnik

https://www.facebook.com/barista.dritan.alsela/videos/780188962111298/[ Módosította: radi8tor ]
-
krupiz
csendes tag
-
krupiz
csendes tag
Pavonisok!

Europiccola (kb.1970-es) vételnél mit kell alaposan megnézni, kipróbálni? -
krupiz
csendes tag
válasz
Gravity1234
üzenetére
Iberitalra találsz a korzón 1-2 okos módosítást, többek közt a fokozat "kijelzésről" is. (Nekem Graef CM70 van, kb. 1 éve megelégedéssel használom GB-hez. Adagonként teszek bele kv-t, a Surda által említett babtartály billegést én még nem tapasztaltam, bár nem is figyeltem ilyesmire)
-
krupiz
csendes tag
Sziasztok!
Aki Graef CM70 darálót használ Brikkához, Aeropresshez is, az espresso álláshoz képest hány fokozattal érdemes durvábbra állítani kb. ?
-
krupiz
csendes tag
Sziasztok!
Gaggia Evoba való bizt.szelepet, vagy opv-t keresnék, ha valakinek lenne otthon elfekvőben a fiók mélyén kérem dobjon egy pü.-t. Köszi!
-
krupiz
csendes tag
Sziasztok!
Van egy bakelit Gaggia Babym aminek a ki-be kapcsolója tönkrement, az expolygon oldalán a 11-481 cikkszámú kapcsolót találtam kép alapján a megfelelő cseredarabnak ( a gomb burkolatot átrakom). A hozzáértőket kérdezném, hogy a talált típus csereszabatos -e, vagy esetleg van valakinek eladósorban 1 db ilyen kapcsolója? De keresnék még ehhez a típushoz eredeti vízbetöltő fedelet is, illetve a csepptálcába bevezető kis gumitoldalékot is.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
krupiz
csendes tag
válasz
vendingo
üzenetére
Köszi! Mondjuk 10 db-ra vonatkozik az ár az oldal szerint. Én találtam egy Budaörsi céget (www.2gokft.com) ahol br. 3085 Ft-ért sikerült beszereznem (nekem ők voltak legegyszerűbben, leggyorsabban elérhetőek). Semmi közöm az említett céghez, de nagyon segítőkészek voltak, ajánlom mindenkinek akinek alkatrészre van szüksége. Sokminden nincs fent a honlapon, de egy telefonos egyeztetés után be is szerzik a kívánt alkatrészt. (Tersonet, citromsav, vízlágyítókat is láttam ott…) Amúgy egy Eaton CP1 pumpa volt benne, de ez most jóval csendesebb, meg mintha a vízszállítása is nagyobb lenne.
-
krupiz
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni a hozzáértőktől. Adott egy bakelit GB, és mostanában a rezgőpumpa egyre többször játsza azt, hogy szinte teljesen elhallgat. Sőt a mai napon úgy néz ki, hogy nem is akar rezegni, csak búg. Lehet ezt javítani, vagy csere?
Köszi az esetleges válaszokat!
-
krupiz
csendes tag
Sziasztok!
Szentendrén jó kávézót tudtok mondani? -
krupiz
csendes tag
válasz
Silent77
üzenetére
Nekem ugyan a CM70-es van, de fotók, és youtube alapján az őrlőmű része teljesen egyezőnek néz ki. Mint azt már rajtam kívül mások is mondták alátéttel kellene próbálkozni. Nézz kürül a dobozában, hátha csak nem találtad meg. Ha nincs meg mégsem, akkor 14x7,25x0,2 vagy 0,3 ami kell hozzá. Egy jobb kötőelemes boltban (én a Faboryt ismerem) van ilyen hézagoló alátét néhány forintért. De ha van eszköz és kedv akkor szerintem sörösdobozból is le bírod ezt gyártani

-
krupiz
csendes tag
Természetesen nem szeretném visszaalakítani, de:
1. ha eladnám, lehet az új tulaj nem akar nyomkodni, állítgatni, nem tetszik hogy "kilóg" belőle valami.
2. meghibásodik a pid, vagy az ssr, és amíg megjön a csere darab addig is tudom használni visszaalakítva.Ezekre gondoltam

-
krupiz
csendes tag
Sziasztok!
Pid beszerelésben jártasoktól kérdezném, hogy a K elem befogatásához az M4-es zsákfuratot csak a rendelkezésre álló mélységben kell felfúrni M6-ra, vagy tovább is kell mélyíteni? Az "áldozat" GB '91-es bakelit.
Segítségetek köszönöm!
Üdv.
Zoli -
krupiz
csendes tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Szerintem a "Tare" gomb ami nulláz

-
krupiz
csendes tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Haj: szerintem ez lesz az, ha mégsem akkor majd egy jobban hozzáértő (én is kezdő vagyok
) helyesbít: http://www.expolygon.hu/index.php/product/2741-egycseszes-szuro
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 Ti 8GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- iPhone 14 128GB 100% (GARANCIÁBAN CSERÉLT)
- Xiaomi 15T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ HP Omen 16 - 16,1" FHD 144Hz - i5 13420H - 16GB - 512GB - RTX 4050 - Win11 - 3 év garancia
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hó garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Ehhez képest egy Jolly tényleg világvége+1 nap.
Azt én is tapasztaltam, - mint többen írták már, - hogy női kézbe adva a Lido-t és világosabb alapanyaggal megtöltve nehézséget jelent az egyenletes tekerés (espresso szemcseméret).

ekem jól működik a link, lehet nálad van valami anomália?!