Hirdetés
- hcl: Amúgy mi a terv?
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fragola.6035
aktív tag
Rendeltem a Danettitől jópár cuccot pár hete, kb. 25 ezerért, közte egy Cimbali kart 3/8"-os kifolyóval. Kétszer beszéltem az emberrel, hogy biztos 3/8-osat küldjön, azt mondta tuti. Hát nem az volt, használhatatlan és közel 4000 Ft volt. A Danettitől se rendelek többet! Részemről nem ajánlott hely!
-
hanolfe
tag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
http://www.kando-kkt.sulinet.hu/brain/aut/jegyzet/irtech/szabalyozas.html
A lényeg a 3.5-ös pontban van...
-
adpeter
tag
válasz
korte73
üzenetére
Aha....Ámerika-Mádzsárország. Az összehasonlításnak kb. semmi értelme nincs.
Én meló és család mellett csinálom a sz@.os kis shopomat. Minden telefont felveszek,minden problémára azonnal próbálok a lehető leggyorsabban-legkedvesebben stb reagálni. Ennek az eredmény az hogy a 25.400ft havi cég könyvelési díjat sem termeli ki a bolt. Gondolom a jenkik is ingyen ilyen kedvesek.Amúgy az Expoly olyan-amilyen. Lenne hová fejlődni valóban,ebben igazad van....csak kinek? Ők így is elvannak. Nem belőled élnek. Kicsit elkényelmesedtek. Nem fogják törni magukat csak azért,mert a Tersonet nevet a gyártó megváltoztatta...
Ne értsd félre,szerintem is haladni kell a korral,csak azért ez mégsem a lehetőségek országa! Persze ha stadion építő vállalkozó vagy akkor azért mehet jól!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Gaggia kartömítés: én azt vettem ami épp volt a fent nevezett bótba. Asszem 8as...és jó lett. GB Ivory
-
korte73
csendes tag
válasz
tariattila
üzenetére
Én is tudom, hogy felesleges ezen pörögni, de néha mégis felpörgök.

Meg hát én hiszem, hogy a lényeg a részletekben rejlik. A kávéfogyasztás is valahol erről szól. Legalábbis nekünk.

-
igi
aktív tag
válasz
tariattila
üzenetére
Köszi!
Tehát a 07.31-i Pin Up-om, amit kb. 2 hét múlva szándékozok felnyitni, nem számít majd tökéletesen frissnek?
Bocs a gyermeteg kérdésekért, de mostanában ismerkedek a frissen őrölt kávékkal - egyelőre egy automatán...
-
adpeter
tag
Attól is függ milyen fajta kávé és milyen a pörkölési szint. Ami még nagyon fontos az a csomagolás és a tárolás.
Szpesöliti
világos pöriknél akár az 1 hónap is már soknak számít,míg egy jó robusztás-sötét cucc normálisan tárolva szerintem 2-3 hónaposan még frissnek számít. Ittam pl
asco Goldot több mint 1! éveset és 2 hónaposat is.Nem éreztem különbséget.Bezzeg egy kicsit is régi, neadj' isten picit szellőzött világos SO = KUKA

-
tariattila
veterán
válasz
korte73
üzenetére
szerintem! ez az a kategória mikor a cba-ban meghirdetett akciós papírzacsis cukor helyett csak zacskósat kapsz, mondván amaz elfogyott de ezt adják helyette ugyanannyiért.... kristálycukor - kristálycukor
tényleg... mennyiség/ár ugyan az volt?
mert akkor annyira nem para... SiD is megmondta, hogy tök ugyan az van belül
-
korte73
csendes tag
Értem én, hogy gőzgép.
Csak márka és márka között is lehet különbség. Mint ahogy Paracetamolt is árulnak sokféleképpen, az egyiktől fáj a fejed a másiktól meg nem.

Persze ma már egy magyar webshoptól nem várok profizmust. Keresek a Ricambi cikkszám szerint, azt mondják nem az alapján tartanak nyilván. Akkor miért van ott? Persze aztán találok olyat is ami az alapján van fenn.
A szóbeli kommunikációról nem lehet elmondani, hogy túlzottan törekszik az ügyfélproblémát megoldani.Nálunk még ez megy, mert kicsi a piac ennek megfelelően konkurencia sincs jelentős. Ami meg van az hasonló színvonal. "Kint" persze elhullik az ilyen, a profik pedig tarolják a piacot. Ha az amcsiknál felhívok egy webshop ügyfélszolgálatot, basszus úgy örül nekem az ügyintéző mint a gyerekkori pajtások akik húsz éve nem találkoztak.
Ennyi elég is az eszmefuttatásból estére.

A Gaggia kartömítésnél tényleg nem lehet tudni, hogy az adott modellbe melyik vastagság kell?
-
And06
aktív tag
válasz
adriankoooo
üzenetére
oda is van irva, dupla ristretto
szerintem nincs megégve sem! valóban az iz számit innentől kezdve. -
zolnagy
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Ilyen gépem volt nekem is (ugye Parci
)Na jó nem ilyen, mert annál nem volt ez a beépített gőzkar, hanem a főzőfejre rakható karos gőz volt.
De ez a szín, állat!

Aki a QM-re kérdezett, ez simán a jobb QM-ek közül van. A 0650-nél picit kisebb thermoblokkja van, amit gyakorlatban nem nagyon lehet észrevenni. (Na nem annyival kisebb, mint az új kiadású QM-eknél vagy egy két újabb thermoblokkos gépnél), viszont kompenzál a kényelmesebb kezelhetőség: a rendes méretű csepptálca és könnyen kivehető víztartály
-
adriankoooo
senior tag
válasz
bbuffy
üzenetére
Ezen tartom melegen.

Akkor én ezzel zárom a napot, ma már tuti nem alszom el.

-
bbuffy
senior tag
válasz
adriankoooo
üzenetére
Szegény mac

-
válasz
adriankoooo
üzenetére
azért érdemes mindent jól kitapasztalni. de ott a sokkal drágább blasius is ugyanattól a pörkölőtől, nem egy karakteres kávé, de nem keserű. csak csekkolni kell, hogy tuti friss pörkölést kapj belőle.
-
adriankoooo
senior tag
válasz
vendingo
üzenetére
Hozzám került végülis. Nagyon jó kis masina, pont elfér a konyhában.

Asszonynak nem jön be ez a Rome Espresso egyenlőre ("Fuj de keserű"
), bár ő amúgy sem szereti magában a kávét (cukor nélkül). Én a kapszulásat is úgy iszom már egy jó ideje. Így a hőcsapolás után már nincs annyira földíze, de azért még mindig érzem, az a baj hogy nincs összehasonlítási alapom, hogy milyennek kellene lennie. Ez így egyenlőre egy jó erős eszpresszó, ízben semmi különös. Kakaó, csoki még a kanyarban sincs.
Azt hiszem rendelek valami komolyabb kávét is, hogy tudjak hasonlítani. Az Arabikák nem ennyire földízűek? Azért a Rome Espressóban a nagyrésze Robuszta. -
vendingo
veterán
válasz
adriankoooo
üzenetére
Ránézésre kicsit sok a hő, de az íz a lényeg.

Majd kiismered a gépet, aztán fog ez menni.Nálad van az én ascaso darálom? Ha igen, akkor hogy szuperál?
-
adriankoooo
senior tag
válasz
adriankoooo
üzenetére
-
válasz
fragola.6035
üzenetére
na ez design!

-
válasz
mester6
üzenetére
már bánom, hogy hozzászóltam. szerintem igen, de ezt mindenki tapasztalja meg maga, mert ízlés kérdése, hogy mennyire zavarja a robuszta. engem a szaga is zavar, és nem tudok tőle elvonatkoztatni, az elkészített kávéban is érzem. de egyik kávé sem számít rossz kávénak, alkati kérdés. a rome ráadásul piszok olcsó is.
paljoc: abban annyira nem, de azért az sem az én kávém, főleg fater itta meg (neki is vettem). de az biztos, hogy a jobbak közül való a témában. ezzel együtt nekem a choco madness tökéletes a csokis vonal témában, és abban nincs semmi, de semmi zavaró. és jól áll neki a nem nagyon világos pöri, kidomborítja az erősségét.
-
adriankoooo
senior tag
Nincs esetleg valakinek Gaggia BT-hez magyar használatia?

-
bl4ze
veterán
A délelőtt fotózott Kapucziner új tasakkal megérkezve nem bírtam magammal és kipróbáltam, noha szombati pörkölés : Martinique.
Őrlést elsőre eltaláltam ismervén a Kapucziner kávékat nagyon finomra kell őrölni, így a joker állástól léptem vagy 15öt a finomabb irányba. (Vario)
A zacskó nagyon klassz, a bontás után gyakorlatilag egy "zseb" lesz rajta, azt lehet visszazárni.
Kanállal azonban emiatt nem kényelmes kivenni a kávét - önteni kell. (jobb)
A szemeknek igen komoly pörkölt tökmag illata volt, ez őrléskor már nem jött és a kávé ízében sem köszönt vissza. A krém teljesen rendben, a Martinique kávé első kóstolásra egy igen intenzív zöld diós ízt hozott, mellette markáns (honey) pomelo-t éreztem. Hőfokban alul céloztam meg, mivel nagyon friss pörkölés. (3 napos)
Savak vannak benne, ígéretes már így elsőre is. (fotók telefonnal egy fényhiányos helyen BOCS.) -
BlacKSouL
addikt
válasz
hanolfe
üzenetére
Már most ott tart, hogy minden tesztfunkcióját végigtoltam, minden faszán működik, kivéve a pumpát, ami most már egyáltalán nem hajlandó felszívni egy csepp vizet sem, ugyanakkor morogni morog, áramot kap, de szerintem be van állva teljesen. Így nemtom egyáltalán lehet-e még vízkőteleníteni, ha egyáltalán meg se szívja a tartályt... mondjuk levegőre lehet futtatni, akkor aztán mint a légkalapács, de mikor ismét vizet kap, akkor teljesen megáll.
-
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
tag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
QM-eseket kérdezem, h ez mennyire milyen, a többihez képest milyen, stb? miért ez v miért jobb, mint a másik?

-
mester6
tag
Akkor most a Rome és Molinari mocsár ízű, vagy még sem?
-
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
jól emlékszem, h ezt nem érdemes pidelni? (mintha úgy rémlene, h ennél a fajta konstrukciónál nem olyan hatékony a pid(?)) lehet egy barátomat érdekelné!
-
fragola.6035
aktív tag
-
úgy jön oda, hogy pontosan ugyanazért nem ízlett a molinari espresso, amiért a rome. és egyik sem rossz kávé elvileg. a molinariban is van 30% robuszta, nem bújt el nagyon mélyen. és ami robusztát én eddig ittam, az mind olyan volt, csak a mértéke változó. némelyik elviselhetetlenül, mások ihatóan, de hogy mindig felismerhető volt, az tuti.
nincs bukfenc.
-
bl4ze
veterán
A Molinari leszóláshoz hogyan jön a Rome ?
Bukfenc van itt.Oké, te nem csíped a robusztát - de akkor sem minden robuszta mocsári-földes ízű és illatú.
Ha még mindig kételkedsz akkor majd küldök neked olyan robusztát amit illatban és ízben sem fogsz lesajnálni.Topic closed.
-
miért, a rome omnia kategória? két olyan kávé, amit én nem tudok élvezettel fogyasztani a robuszta miatt. hogy mi zavar a robusztában? hát, a mocsári és földes illat, amitől az ízben sem tudok elvonatkoztatni. ha nagyon tornázik vele az ember, nem ihatatlan, hanem "csokis", de éppenséggel nem ízlik, van elég arabica, ami szintén csokis és nincsenek ott a zavaró jegyek.
hát, ennyi. van, akit nem zavar, van, akit igen. és azt hiszem, nem én leszek az egyetlen, akit igen, pláne nem a kávébuzi topikok közönségéből. sőt.
(és még mindig azt mondom én is, hogy ez még a jobbik robuszta. de az én ízlésem ezt sem veszi be, mást szeretek a kávéban)
-
bl4ze
veterán
Senki nem akarja letagadni.
Miről beszélsz ?
Olvass már vissza.
A Rome-nak rohadtul nincsen sem föld sem mocsári íze ha jól el van készítve.
Ennyit írtam."persze van, akinek a molinari is ízlik" - ezt nem kellett volna.
ez már elég gáz, szerintem. A Molinari azért nem Omnia kategória, te meg ezzel a "benyögéssel" azért oda szúrod le kb.Értem én, hogy nem szereted a robusztát (a rosszat én sem!) de legyünk már azért korrektebbek a megfogalmazásokkal. (nem , nem a Pacific-ot védem , a jó robuszta nem rossz és főleg nem mocsári és földes)
-
szerintem se beszéljünk már hülyeséget. aki a rome-ból nem tudja kiszagolni a mocsarat 2 km-ről, annak nem megfelelő felbontású az érzékelője. persze van, akinek a molinari is ízlik. nincs ezzel gond, csak ne állítsunk valótlant. a rome robusztából van, és nincs az a billentyűzet, aminek segítégével ezt letagadhatná.
(sokkal rosszabb robuszták vannak, igen, a rome meglepően korrekt, pláne az áráért. de csodák nincsenek, mocsaras, földes szaga van és az ízéből is küzdéssel lehet csak minimalizálni)
-
bl4ze
veterán
robuszta és robuszta között is hatalmas a kontraszt.
hülyeséget ne beszéljünk már.
én amikor ittam a Rome-ot sem föld, sem mocsár nem volt benne.
azokat az ízjegyeket utálom, meg sem iszom !
volt olyan kávém amit vettem magamnak és ki is dobtam mert ezt tudta csak 55/45 vagy 70/30 asszemŐ

-
bbuffy
senior tag
válasz
vendingo
üzenetére
1. Kapsz hozzá beüzemelésit ha új, én használtan vettem, így passz.
2. Ha új akkor tiszta, talán egész enyhe citromsav a gyári "dzsuva" miatt.
3. Vízkövet ez sem szereti. Tipushiba kb mindnél lesz/van.
4. 85-95, efölött ritkább.
5. Hivd fel öket, webshopban alig van kint vmi. -
válasz
adriankoooo
üzenetére
mondjuk a rome espresso szerintem ilyen...
próbáld meg alacsonyabb hőfokon. -
adriankoooo
senior tag
Srácok, megjött a Gaggia Baby Twinem. Mennyit várjak két csapolás közt? Pacific Rome Espressoval próbálkozok, jó kis mocsáros-földes íz az eredmény?!

-
jolti
senior tag
válasz
SG3rg0
üzenetére
Én többet iszom mint Parci.
Napi 4-5 espressot/capuccinot. De mivel én is általában arabikát fogyasztok, így ez is bőven benne van a 200 mg/napi limeten.( Amit egyébként nem kell véresen komolyan venni, mert egy viszonylagos szám, az egyén tolerancia szintjétől nagyban függ. Lehet, hogy te kevesebbtől is szarul leszel, de lehet, hogy 300 meg sem csikar. Ez azt takarná, amit egy átlag ember, nagy valósszínűdséggel biztonsággal elfogyaszthat.)
Ja és az espressot nem deciben mérik...
Egy eszpresso 30 ml. ( 3 cent ) -
válasz
SG3rg0
üzenetére
nem az a lényeg, hanem:
- átlagos robuszta kávészemben kétszer annyi koffein van, mint egy átlagos arabicában
- minél tovább éri víz a kávét készítéskor, annál több koffeint old kiegy 100% arabica eszpresszó talán 30 mg koffein körül van, egy tipikus hosszúkávé olyan 80 mg körül (remélem jól emlékszem a két számra, de az arányok biztos, hogy kb. háromszorosak). 200 mg-nál meg semmiképp sem kéne többet inni naponta, sőt. én 2x30 mg-ot iszom (két eszpresszó).
-
SG3rg0
őstag
Sziasztok kávé fogyasztók!
Szeretném megtudni hogy Ti milyen mennyiségű kávét fogyasztotok egyszerre, illetve napi hányat ebből a mennyiségből. Mennyi cukrot, édesítőt tejet kell bele rakni? Nekem egy egszerü szarvasi kávéfőzőm van, annyi hogy jobb minőségű kávét szoktam vásárolni.
Félek hogy sok kávét fogyasztok!
-
BlacKSouL
addikt
Odea Giro-t hogy lehet normálisan kipucolni, ha a főzőegységet már többé-kevésbé kipucolta az ember, vízkőtelenítés havonta megvan saját Saeco vízkőtelenítővel, program szerint, ugyanakkor a pumpa már annyira homály, hogy 20 ml-t 3 perc alatt tud átpréselni a legkevesebb kávén, és ez csak havonta javul meg a vízkőtelenítéssel, de egyre szűkebb az intervallum. Pumpacsere? Szerelő/javítás? Kuka/új gép?
Jelenleg a forróvíz/gőz csapon át, tehát kávéellenállás nélkül még szabadon sem jön ki víz belőle, a pumpa meg mintha befulladt volna.Nem tudom a saját vízkőtelenítőben milyen hatóanyag van, esetleg érdemes lehet-e átcitromsavazni inkább? Sajna automata, tehát nem lehet anélkül engedni a rendszeren vizet, hogy ne darálna hozzá kávét is, bár ha erre valakinek van trükkje ne hagyja kimondatlanul. Habár forróvíz módban is működik a pumpa, tehát annak a vízkőtelenedése elvileg megoldódik citromsavazva, a többi részen nem nyomja át a savat üresen, csak kávéval talán.
Céges, tehát nem otthoni, nem tudok korlátlanul ügyködni rajta.
-
vendingo
veterán
Kéne egy kis segítség!
1. Hogyan történik egy E61 beüzemelése/légtelenítése (DB,PID,tartályos)?
2. Hogyan álljak neki a tisztításnak? Citromsav + tersonet, ugyanúgy mint egy GB-nél?
3. Van fontos tudnivaló amire érdemes figyelni ezeknél a gépeknél, kívánnak különleges karbantartást vagy akármit?
4. PID:
Milyen hőmérséklet tartományban érdemes szórakozni a kávékkal?
Olvastam, hogy GC-nél citromsavazáskor leviszik a hőfokot. Ennél is érdemes?5. Keresek kartömítést, SiD adott infót is, de ennek ellenére nem találtam expolygonban.
Ezt az infót kaptam: "8mm-es Faema tömítés"Előre is köszi!
-
And06
aktív tag
etiop csoda: nem vagyok jó a gyümik beazonositásában, de ez mintha édes szőlő lenne!
-
cekkk
veterán
Sziasztok!
Reggel újra futtam a autótuningot a PIDnél.
Megközelítőleg kb milyen értékeket kellene kapni a P, I, D-nél? -
paljoc
tag
Ja, a Gaggiat 25-ert vettem, annyiert meg KELLETT venni, akarmilyen kofit csinal. :-) Es a gőzcsöve nem csöpög!

And06: ok, ha kipucevaltam a vizterito alatt, osszehasonlitom.
-
paljoc
tag
Klasszik vonallal, Yirgat meg ilyesmit nem kapott még, de fog mert poriztem azt is, meg sidamo-t is. Mindennel kiprobalom, de az eredmenytol fuggetlenul maga a gep meglehetosen atgondolt konstrukcio kezelhetoseg, praktikussag szempontjabol, szerintem automata gep helyett nagyon jo alternativa, mert majdnem olyan kenyelmes, de sokkal jobb kofit csinal.
Radi8tor: koszi a forditast!!!:-)
-
paljoc
tag
válasz
paljoc
üzenetére
Egyelore ott tartunk, hogy a Catler lenyegesen jobb kofit csinal mint a Gaggia!:-) Hozzateszem, amikor epp elkapom a thermoblock idealis allapotat, valszeg valami picur van benne a regi QM gepekhez kepest, mert vannak kisse hohianyos csapolasai, de van mikor meg tok jok.
Most azzal kavezunk, Stella be sincs kapcsolva!:-) -
paljoc
tag
Ma foztem egyet a nemreg vett Gaggia Baby geppel, jo szar kesere kavet csinal. Felsoszuro full retek volt azt ki is csereltem, vizkotelenites, tersonetes visszaoblites sorozat, de nem az igazi. Nem uszom meg a vizterito lebanyaszasat, pont ma mondta Ronin, hogy nala annyi dzsuva volt alatta a Classic-on, hogy attol volt a rossz iz. A design es a szin viszont nem gyenge!:-)
[ Módosította: radi8tor ]
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- CES 2026: ténylegesen megoldotta a leégő tápkonnektorok gondját a Cooler Master
- Gitáros topic
- 3D nyomtatás
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen TV-t vegyek?
- Sí, sielés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- Gamer/streamer mikrofon, állvány és USB HUB kitűnő árakon!
- Wacom Bamboo One CTF-430 rajztábla
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB Fractal Design Pop Air RGB 850W
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
)
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

az ügyfélbarát ügyintézésért (megjött a pohár
)
asco Goldot több mint 1! éveset és 2 hónaposat is.Nem éreztem különbséget.

de reméljük megoldódik a tisztitás után.
nekem nem kell, meg se állna az lcd tv tetején...