Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Szólánc.
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- MasterDeeJay: Intel Optane M10: mire lehet használni?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cekkk
veterán
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
Így mindenkinek!
Ismerős szedte szét és csinálta meg a menettel volt a baj, festékes is volt, meg még valamit mondott.
Most már annyira összelehet húzni, hogy összeérjenek a kések is. Kaparni húzni csavar kellett.Viszont a szerelő aki ezt csinálta elég hanyag volt és nem is vagyok benne biztos, hogy ezek bármit is cseréltek benne vagy átnézték.
Innne sem veszek semmit többet!Lemmy nem azzal volt a baj.
(#16387) vendingo
Nem nem, nem az volt a baj.
Már eleve szarul jött ide.
Ne gyanakodjunk
-
real777
tag
Sziasztok!
Szombathelyen hol lehet jobb minőségű őrölt kávékat venni? köszönöm -
bl4ze
veterán
Compak K6 : az enyém is fokozatmentes volt, igaz kapott egy bazi jó szíkszalag tuningot annó Luigi-tól amikor átvettem tőle.
Belardi Domus : második nap - megvolt a keserű-édes Sandalj féle teszt.
Azt kell mondjam ez is egy jó cucc, a picike cukorral utóízben még egy kis sav is volt.Tud az öreg!
Kár, hogy ilyen nehéz beszerezni a cuccait !
-
cekkk
veterán
Nem a menettel lesz a gond. Valami más a baj. Küldöm vissza kész.
-
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
tag
válasz
radi8tor
üzenetére
a Classic feketében? sztem kimondottan szép darab! mondjuk ritka; v akár egy leharcolt Classic-ot megpimpelgetni, matt feketére lefújni... húúú arra ráizgulnék! és mellette a Mazzerem, ami szintén (előbb-utóbb) matt feketében fog pompázni! v nemrég volt egy régi piros Baby (az nem műanyag volt), sztem az is gyönyörű volt! mondjuk más műfaj, de kinézetre sztem az egyik legszebb gép továbbra is a LaPavoni EP!
mondjuk ferraripiros talppal!
ez mind a 3 időtlen dizájn, KORTALAN! (nem retro!)
egyébként át tudom érezni a problémádat, sztem amúgy a E61/HX szegmens marha egysíkú, unalmas... (tisztelet a kivételnek) szinte mind fölpolírozott kockák... üdítő kivétel, a kockaformát mellőzi: Bezzera Galatea, Faema Legend E61... de, h miért jó, h mind tükörfényes!? mondjuk hölgyek biztos örülnek neki, miközben tart a lefolyás, van lehetőség 1gyos smink-korrekcióra is!
Faema Family, Rancilio Nancy? (nekem mondjuk ezek nem kimondottan tetszenek, de aszzem egy Faema F fekete, volt eladó talán április környékén...) v a Szilvike?
ha van konkrét kinézett típus, akkor kell nézni a willhaben.at-t, az olasz és a német ebayt, aztán kis szerencsével ki lehet fogni vmit!
(én nekem majdnem bővült a géppark minap 1Pavikával! szép csokibarna talp-szín, szép állapot, 70-100€ (ez még megegyezés tárgya lett vna...
), kinti (Dél-Tirol) ismerőstől, de aztán mégse enyém lett, mert jelentkezett érte, aki úgy volt, h nem jelentkezik...) -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Toobee
üzenetére
Helyesbítenék: nem elsősorban, de legalább annyira fontos számomra a design, mint a minőség.

Egyébként nem értem miért nem foglalkoznak ezzel a nevesebb gyártók. Miért csak nespresso és társait lehet kapni több színben?! Pedig olasz gépekről van szó, az olaszok meg értenek a designhoz. (Ascaso Dream nem ajánlott kategória)
Gaggia Baby-t megnéztem élőben, de túl műanyag volt (a színétől most eltekintve).
Classic jó lenne, de nem olyan 20 éves kapcsolókkal és nem inox kivitelben.Kemény az élet.

De nem fárasztalak titeket ezzel. Majd csak kihoznak valami jól kinéző minőségi darabot egyszer. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
tariattila
üzenetére
Nincs itthon kávéfőző egy ideje.
Keresem az igazit.

-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
tariattila
üzenetére
Sajnos nem. De van, hogy napi 2 látogatás befigyel náluk.

-
jolti
senior tag
válasz
tariattila
üzenetére
MyLord meg Nomád kizárt, hogy arabikát igyon...

Nem mérgezik magukat, csak robit isznak...
Én meg rá vagyok kényszerülve egy kis százalékra, mert a zarábika nagyon drága!
-
jolti
senior tag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
Ne parázzál, csak vicceltem!

-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
tariattila
üzenetére
Én továbbra is HasBeant iszom TP-ben.

-
tariattila
veterán
mi a pálya? tegnap mindenki arabikát ivott?

-
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
tag
cs KICSIT szorult! de köszönöm a jószándékú tippet!

a csavarra meg: az expolygonban azt mondta a csávó, h speciális csavar kell hozzá! (én elhittem, psze ő azért mondta ezt, h rendeljem meg tőle. na mind1.) ne szapujjá Zsolti, he!
(föllesz hívva a Zsolti az biztoss!
[link] - 0:48
)
hadd örüjjek má 1kicsit, no!
(amúgy ki tette fel a képet, amin látszik a tényállás! ) -
jolti
senior tag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
A szilikon nem menetmetsző...
Ezen látszik a képen, hogy nem csak egyszerű szorulása' van...Nem mondod, hogy idáig birkóztál vele, bikából kellet húznod a darálót és csak most zsíroztad meg?! Gyá he. ( Ez majdnem olyan mint a 4000.- os 5-ös csavar. )

Fragolával már megbeszéltük ezt a múltkor, tudja mit kell erre mondani. Pesti embör...

-
vendingo
veterán
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
Ha kicsit visszaolvasol, vannak képek. Új mentet kell vágni rá, semmilyen csodaszer nem segít rajta.
-
vendingo
veterán
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
A zsír nem fog új menetet vágni arra a szarra

-
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
tag
sztem próbálj meg azért egy kis szilikonzsírt is! nekem teljesen elmúlt a szorulás tőle!
pedig nagyon keveset kentem (talán össz egy borsónyit), h ne tapadjon rá a kávépor annyira...
vendingo, kösz a tippet!
ez a kombó így meglehetősen ütős lesz! úm: doserless, beöntéses labda, ricni-jelölések, stiftcsavar parafadugóval... és most ennek tetejébe még könnyebben állítható is a zsírozásnak köszönhetően! ájláv Mazzer! <3

-
hanolfe
tag
Nincs menetreszelőd?
Azzal jó eséllyel javítható a menet. Látszik hol sérült? -
paljoc
tag
Akkor tekerd ki, az megy? A meneteket nezd meg, tisztak-e, fogkefevel pucold at. Lehet hogy semmi baja csak ilyesmi, ennyit meger megnezni. Osszeerestol ket teljes fordulattal visszabb kb. szemeskavet orol, ugy persze hogy nem jo. :-) Picit erdemes alaposabban megnezni, szerintem.
-
ronin s8
senior tag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
Oké, aszittem, Te is csak kötözködni akarsz.

-
vendingo
veterán
válasz
bbuffy
üzenetére
Tudtommal Béla azért ajánlotta a céget, mert neki volt pozitív tapasztalata velük korábbi vásárlásaiból adódóan.
Én is jártam már így, hogy vettem valamit, maximálisan elégedett voltam, de az utánam következő vásárlók akinek én ajánlottam a boltot, mind a kettő befürdött a termékkel.
-
cekkk
veterán
válasz
fragola.6035
üzenetére
Béla szerint megbízhatóak.
Akkor csak nem
-
Toobee
veterán
válasz
tariattila
üzenetére
Különben ehhez már pofa kell. Tudják, hogy hibás, elismerte a fickó, mégis hirdetik. Akiben ennyi tisztesség sincs, attól még egy kiló kávét se vennék. Mondjuk én le is zárom itt a témát, tekintve, hogy érzelmileg is belefolytam az ügybe, valószínűleg nem látom objektíven a helyzetet.
-
vendingo
veterán
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
De nem ám akármilyen zsírt használsz!
Étkezésre alkalmas szilikon zsír kell oda.
Amúgy ha forog rendesen, akkor ne zsírozd mert csak összeszedi kávéport. -
paljoc
tag
Compak K6 /es klonjaibol/ van fokozatos es fokozatmentes is. Nekem volt mindketto es onnan tudtam megkulonboztetni oket, hogy a fokozatos az bordo volt, a masik meg fekete! :-)))
Mindkettot eladtam, mindkettot szerettem, a bordo sztem jobb volt, de nem a fokozatossaga miatt, hanem mert kevesbe torlodott az orlemeny a garatban, konnyebb volt kipiszkalni tisztara. A masik inkabb kavehazba valo volt, oda is kerult.
Az eladas oka a Mazzer Jolly erkezese volt amugy. ;-) -
-
cekkk
veterán
válasz
fragola.6035
üzenetére
Holnap szerintem vissza is küldöm, mert ez így nem jó, csak nekem van gyomor idegem miatta.

-
salapp
addikt
Érdemes inkább olyan alu kotyeszt választani, amelyiknek a dobozán szerepel, hogy e. szervezetre ártalmatlan alumíniumból?
-
ronin s8
senior tag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
Szerintem nagyon félreértetted ezt.
Szó sincs erről (mint ahogy nem is ezt írtam). 
-
-
bbuffy
senior tag
válasz
Heraldry
üzenetére
Igen. A tizenpár bár nyomás a pod miatt van. a kilenc a jó. És nyomásfokozós szűrő csere simára! a kis műanyag is ki. A bolti darált kávéhoz van optimalizálva a kar, azért. Amint te darálod a kvt nagyságrendekkel jobb lesz az extraktum. DE szűrőcsere kell és a pöcök kuka. Expolygon, Danetti a lelőhely párszázas tétel, de kikerülhetetlen.
-
vendingo
veterán
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
-
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
tag
-
ronin s8
senior tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Na hát ezért nem teszem fokozatmentessé.

-
Heraldry
tag
válasz
bbuffy
üzenetére
Tehát mindenképpen lejjebb kell állíttatni?
Most ismerkedem az igényesebb kávéfőzéssel és meglep hogy egy gaggia classic-ot "hülyebiztos" egy-lyukú szűrővel és ehhez állított nyomással árusítanak.
Milyen kompromisszumot jelent, ha az általam darált friss őrleménnyel, de egy-lyukú szűrőnél maradok?
Mondok egy laikus hasonlatot. A 10-es skálán eddig mondjuk 2-3-ast ittam eddig a korábbi gagyi főzővel és Tchibo Family-vel. A gaggia egy-lyukú szűrűjében mondjuk ugyanez a kávé feljebb ment 4-5-re. Frissen őrölt, minőségibb kávéval eljuthatok mondjuk 6-8-ig, míg a több-lyukúval (és kisérletezéssel) 9-10-ig? -
ronin s8
senior tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
És ha kiveszem belőle a tüskét?
Na majd holnap megnèzem. -
-
fragola.6035
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Rövid időre leállhat a 8 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Autós topik
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Crimson Desert
- Házimozi haladó szinten
- Xbox Series X|S
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- Új M5 MacBook Pro, 14", 10/10 mag, 32GB RAM, 1TB SSD, Silver - 27% ÁFA
- WD SN8000S 4TB M.2 2280 NVMe SSD Gen4 7300-6800MB/s
- Lenovo T14s Gen 2 - 14,1" touch, i5 1145 G7, 16GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 2600 / GTX 1070 8GB / 16GB DDR4 / 128SSD + 500GB HDD!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4365, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

mi volt a probléma és, h sikerült megoldani?

Visszafogott kesernye, kb. olyan, hogy rohansz a csap alá wc pumpával kimosni a torkodat. 

), kinti (Dél-Tirol) ismerőstől, de aztán mégse enyém lett, mert jelentkezett érte, aki úgy volt, h nem jelentkezik...)