Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Balus
tag
Sikerült szert tennem egy 2002-es Gaggia Baby-re. A gépet kitakarítottam és aztán elakadtam az első főzésnél. Egy kis segítséget szeretnék kérni.
A problémám, hogy a kart nem tudom rendesen feltenni. Ha teljes erőből húzom, akkor sem áll be középre.
Aztán amikor elindítom a főzést, akkor elkezd egy kis víz folyni a karon kívül.
Egyszer a nyomás kicsit elforgatta a kart, azóta kipróbáltam , hogy megtartom kézzel és így is csöpögött kicsit, de csak pár csepp az elején. Ezzel a módszerrel sikerült egy majdnem normálisat csapolnom 12 gramm kávéból. Bár azon meg nem lett crema.
A korába egyébként 8-12 grammig tettem kávét és csak 12-nél érte el a felső szűrőt. Minden más esetben sáros zacc lett a pogácsából.
Mi lehet a baj? Egy tömítés csere?
-
bl4ze
veterán
-
t-bali3
senior tag
A minap végiggondoltam, hogy eddig milyen kávékat készített nekem az EVO és arra jöttem rá, hogy a legkisebb kockázat a különféle pörkölésű blendekben van. Azokból eddig mindig számomra finomat (egy profi számára gondolom inkább közepeset) készített, míg az egyenletesen pörkölt kávéknál lutri, hogy bejön-e a gépnek.
Ugye ez a PID hiányának tudható be, mert egyszerűen hiába mondjátok itt a lámpára számolást, a gyakorlatban számomra kivitelezhetetlen.Egyszóval vannak kompromisszumok, meg korlátok, de azért jó gép. Arra viszont nem jó, hogy egy adott kávéból kihozza a legjobb ízeket. Persze ez inkább kezdőnek információ, nem a törzsközönségnek.

-
zolnagy
őstag
Ezt néztem én is, de M2-höz pont nincs itt kés (50mm), ami érdekes, mert a gépet viszont lehet náluk kapni. Mindegy, ha akt. lesz, majd úgyis felhívom őket, meg a Danettit is, mert ott meg az Eureka kapható, de kést meg nem látok a webshopban hozzá. Viszont az Eurekahoz meg van kés az Exp. oldalán: [link]
-
jolti
senior tag
válasz
zolnagy
üzenetére
[Lehet náluk kapni]
Én is innen vettem az enyémhez. -
Hoek
tag
válasz
Eyesis
üzenetére
Lehet utánállitani, a felső késtartót kell kivenni, kicsavarni a két csavart és elforgatni a kést. Egy nút kb. 10 reccet jelent. Csak óvatosan, mert ha nagyon eltekered össze tud érni a két kés.

Kettő núttal állitottam el az eredetihez képes, 14-15ösön szoktam használni. 12ön tuti befullasztja a GC-t. -
bl4ze
veterán
válasz
zolnagy
üzenetére
Mindkettő 50mm-es késsel van szerelve.
Amelyik jobban bejön
Az M2-est bemutattuk már a Korzón "A Macap M2 kis mérete és csendes motorja miatt ideális otthoni őrlő, megjelenésében szépen passzol az inox vagy króm kivitelű kávégépek mellé."
Az Eureka meg kocka modell inkább

-
zolnagy
őstag
Új örlő esetén szerintetek Macap M2 vagy Eureka Mignon?
A kinézet ugye ízlés kérdése, Inkább minőségre vagyok kíváncsi, aki esetleg találkozott már egyikkel vagy másikkal, esetleg mindkettővel. -
Toobee
veterán
Augusztus utolsó napján pörkölt Guatemala Pacamara. (hozzám lehet jönni videózni, én nem értek hozzá
) 20 grammból kávéból készült, picivel alacsonyabb hőt kér a szokásosnál. Mintha cseresznyelét csapatnék meg, egy kis lime-mal(semmiképp sem citrommal). Eddig ez a legfinomabb saját pörkölésem. A hétvégén elkészített tanzániai kávém is nagyon ígéretes illat alapján, jövő héten csapra kerül az is. Megjött a Pergtamp koppintásom is, ezt már azzal tömörítettem, a körkörös mozdulattal.

-
Toobee
veterán
válasz
tariattila
üzenetére
Gratulalok!
-
Mr.Csizmás
titán
mortellos kapszulát hol lehet beszerezni olcsóbban a boltinál? akár nagytételben?
-
zoknee
csendes tag
Ha valaki most tervez Gaggia Classicot újonnan venni, a német Amazonon még van pár darab, 230Eur körüli áron.
[Amazon.de] -
korte73
csendes tag
Ilyen pid-et épített már be valaki Gaggia Baby (1990)-be?
Az itt kínált cucchoz kell még venni valamit?http://epitkezes-kert.vatera.hu/barkacs_szerszam_ipari_gep/ipari_gep_barkacsgep/erzekelok_szabalyozok/rex_c100_homerseklet_szabalyzo_k_typ_erzekelo_1978028861.html
-
tariattila
veterán
Be'szép nap ez....
végre kezeimben az idén 40éves Creminám
kár, hogy a gőzgombját idő közben elvesztette...
szerencsére azt a részét egyébként se használom
-
enterlaci
senior tag
válasz
C_hris
üzenetére
Voltak összeszerelés és "ilyen" alkatrész gondok kb az elmúlt 1 hónapban készült Brikkákkal, úgy hallottam. Illetve ügyelni kell rá, hogy a tömítő felületek közé ne kerüljön kávé őrlemény mikor össze tekered.
Nem vettem még a sajátomhoz, de én inkább gugliznék brikka tömítést.. -
C_hris
tag
Az normális jelenség hogy a Brikka oldalán szivárog a víz főzés közben? Mit lehetne ellene tenni?
-
Eyesis
őstag
Érdekes, hogy zárt karral már tudtam olyat produkálni, hogy nem folyt le. Nyitott karral pedig nem.
Már 1-esen darálok, szerintem vagy 25-30kg-al tamperelek, és nem tudom lassítani a lefolyást. (Talán majd a PID-el lehet alacsonyabb hőmérsékleten is prbóálkozni, talán segít valami)
Lehet a Gaef CM 800-as darálón állítani, hogy mi legyen a legfinomabb darálás vagy ami gyárilag van beállítva, annyit bír csak? -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
ronin s8
üzenetére
Kösz a tippeket. Sejtettem, hogy nem vagytok otthon automata gépek terén.

Jura Impressa X5 lett megajánlva. -
jolti
senior tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
A Gaggia Td az milyen főző?
Már régóta akartam kérdezni, hogy milyenek ezek? Használtál már ilyet? -
zolnagy
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Aham, azt megértem. Nekem így látatlanban is tetszik. Méretileg ez ugye kb. egy mazzer mini?
-
fragola.6035
aktív tag
válasz
tariattila
üzenetére
Van most itt egy Nancy, egy QM0650, egy Cimbali M20, egy SM kétkaros, egy SM egykaros, egy Gaggia TD, egy SanRemo Firenze, utána szabad.
-
jolti
senior tag
válasz
adriankoooo
üzenetére
Akkor finomíts egy kicsit az őrlőn.
-
zolnagy
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Lali, még nyár elején írtad, hogy majd eladnád a Fiorenzato f4 örlődet. Ez már aktuális, illetve mennyit gondoltál érte?
-
tariattila
veterán
válasz
fragola.6035
üzenetére

nem...
lehet egy két dolgot cserélni kellene...stb... plusz tampermilyen hosszú a várólista nálad?

-
fragola.6035
aktív tag
válasz
tariattila
üzenetére
San Marco? Főz már?
-
jolti
senior tag
válasz
tariattila
üzenetére
Gondolom 100%, hogy nem döglött, tehát a készítés módja lehet a ludas!
Tamperelés, egy kis wdt hiánya, stb. Ilyenre gondolok első körben. ( Vagy a főzés után egy fél órával készült a kép...)
-
jolti
senior tag
válasz
adriankoooo
üzenetére
Valamit akkor nem jól csinálsz, mert ennél 100x több cremanak kellene rajta lenni!
Ráadásul ez a kávé nekem pl. benne van a top 3 kávéban, azok közül, amit idáig ittam. -
adriankoooo
senior tag
válasz
tariattila
üzenetére
Baby Twin és Ascasco. Csapolás előtt kiengedtem egy kis vizet.
-
tariattila
veterán
válasz
adriankoooo
üzenetére
mi a géppark?
-
adriankoooo
senior tag
Ma végre megjött a kvzzz.hu rendelésem.
Adpeternek hála hozzájutottam egy adag Choco Madnesshez is. Rögtön csapoltam is egy adagot, illetve kettőt. Az íz nem rossz, de a crema ilyen kis béna lett. De miért? 18g, 30másodperc, pont 30ml lett belőle. 
-
zoknee
csendes tag
válasz
radi8tor
üzenetére
Hello!
Nekünk a cégnél van Saeco Incanto Rondo, és egy Gaggia Titanium is. A Saeco azt tudom, hogy naponta legalább 20 kávét csinál. (A Gaggia másik csapatnál van, arról keveset tudok, de ott is vannak rá 1x-en).
Most hogy fejlődtem kávézás tekintetében, az elmúlt 1-2 évben, már csökkent az élvezeti értéke a benti kávénak (kb mindien fajta kvnak szinte ugyanolyan íze van a Saecon).
De az biztos hogy bírja, 3 év alatt 1x volt szervízben, és sok törődést nem kap egyébként, csak gyantapatron van rajta. De egy ismerősnél Jura f50 van bent az irodában, ott is lemegy biztos 30 adag egy nap. -
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
tag
válasz
radi8tor
üzenetére
triviális 5let, de sztem ha ennyi a keret, vegyetek 2gépet, mert a terhelés megvan rá, és akkor lehetne folyamatosan 2féle kávé, ha vmikkel baj van, még mindig ott a másik, amíg az mondjuk szervizbe van. sztem ebben a kategóriában már van olyan, h kihelyeznek egy ilyen gépet, de nem tudom, h működik ez, v h éri meg jobban...
-
hanolfe
tag
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Eyesis
üzenetére
Én a delonghi kiskarossal inkább csak a második körbe szállnék be, ha már a fejesek (E61, E58) meg a többi mind szerepeltek
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Itt a támogatom-ot arra értettem, hogy szívesen megnézem, hogy akiknek értékelhető szettjük van, és tudnak iható kávét főzni, azok mit mivel hogy csinálnak. -
radi8tor
MODERÁTOR
Jura kávéfőző irodába milyen tartós megoldás?
600k a keret. -
Eyesis
őstag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
Lett egy ötletem
Mit szólnátok, ha valakivel a fórumról, aki igazán ért a kávékhoz körbejárnám a fórumtagokat, és mindenkinél innánk egy kávét, levideóznám a kávékészítést, a lefolyást, a kávét magát, és egy rövid értékelést a hozzáértőtől
Ezekből pedig csinálhatnék egy Ph! kávé blogot, ahol mindenki szép sorban sorra kerülhetne, aki szeretne. Első körben főleg Budapesten, de később akár vidékre is lejárhatnánk. Mit szóltok?
Kávézás Ph! módra?
-
W78
csendes tag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
Na pontosan ezért vállaltam el ezt a "nemes" feladatot!

Köszönöm! Én a XVI. ker., szóval szevasz szomszéd...
Jolti neked is köszi!
-
W78
csendes tag
válasz
radi8tor
üzenetére
Mivel engem is érdekel a VST rendelés, ezért vállalom, ha valaki megrendeli, én szétviszem Budapest szerte (Na jó, Joltinak is el tudom vinni, mert a szüleimhez vezető út Kisújszálláson keresztül vezet).
Simán lehet több darabot is rendelni, csak többször kell rákattintani az "Add to cart"-ra. Kipróbáltam az előbb... -
jolti
senior tag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
Ezt nem tudja megvenni. Már megvettem, egy jó hónapja. :-)
Csak szerintem elfelejtették levenni a hirdetést.
Tegnap este ge..ztem vele egy csomót, meg vagy 20 deka kávét elba ztam, de már alakul.
Nincs idom, mert dolgozom, így ma csak reggel bírtam főzni vele, de jónak tűnik mostmár. Még nem tudok nyilatkozni, mert gyors volt egy kicsit, de ígéretesnek tűnik. Sokkal másabb ízeket éreztem, még így is, hogy gyors volt. -
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
tag
válasz
MrCsiT
üzenetére
én lebeszélnélek a használt ascaso-ról, sztem vegyél inkább iparit!
(ha elfér...
ha nem akkor meg csinálj neki helyet
)
pl 1ilyet:
http://www.jofogas.hu/nograd/La_Spaziale_Top_kavedaralo_17622006.htm
ilyen van Aranypadlós Jolti PID-beépítő nagymesternek is! régi Macap amúgy, cs más márka alatt is futott ezt sztem még festeni se kell... doserless mod, azt az ocsmány babtartályt kidobod a 'csába!
új kések bele (csinálj róla jó minőségű fotót azért előtte lail.hu-fragola meg tudja mondani sztem, jó képről, h kell-e késcsere, amúgy 4000 körül van szeretett expolygonunkban) próbálj meg belőle alkudni, hátha sikerül, mondjuk 25ért... sok sikert! 
Eyesis: milyen daráló is? még a végén megverekedhettek ezért a LaS-ért...

emelj esetleg az adagon, tömöríts erősebben, hány g-ból csinálod? -
Eyesis
őstag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
Per pill ez a legfinomabb, amit a daráló tud. Gondolom ezen lehet változtatni, de nem tudom, hogy.
Az ipari szűrőt sem tettem még be, de hamarosan az is meglesz, és akkro egy kevésbé pörkölt kávéval is megpróbálkozom
Hátha lesz olyan, mint a Veres Pálné utcában volt a minap
-
MrCsiT
addikt
Ascaso mini i-2 -t vennék, de az 50ks bolti ár kicsit meleg.. hol lenne érdemes keresnem? Néztem kávékorzót, vaterát, jófogást, de nekem nem lett jó fogásom

Más.. láttam egy saeco akármi SBS-es darálós kávégépet az egyik apróban, ami talán kávégépboltban 55k lenne, apróban olcsóbb.
Ha nem külön darálót vennék mondjuk, azért a mostani, egyszerű főzőmhöz képest (bar14-es) előrelépés lenne, a szemes kávé használat miatt?
-
Eyesis
őstag
Igen, de csak az elején. A zárt karral az a finomság volt a jó nekem, nakeddel meg pacsált
Szóval most 1-esen daráltam már reggel.
a Ma reggeli a #3
Az már egész jó 
https://www.youtube.com/watch?v=MNSzwdPHkEU -
Eyesis
őstag
válasz
mester6
üzenetére
Az első kettő ilyen volt

https://www.youtube.com/watch?v=EzjhoCANbqs -
korte73
csendes tag
Vajon érdemes ilyen darálóra váltani Graef CM702 ről?
http://www.catler.hu/kave-keszites/cg-8010
Vagy, hagyjam ki ezt a lépcsőfokot?
Használtam még garival 35 lenne.
-
mester6
tag
Szerintem a csatornásodást főleg az egyenetlen "göbös" kávé fő jellemzője. Ennek elkerülésére szokták az őrleményt egy fogpiszkáló szerűséggel homogenizálni.
A tamperolt kávéfelület nem feltétlenül párhuzamos a felsőszűrővel, ilyenkor pedig az enyhén ívelt felület még segítheti is a "kapcsolódást".
Egyébként meg majdnem mindenki ki próbál 3-4 vagy több szűrőt is míg azután beleszeret valamelyikbe .
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- VICC ÁR! Dell Precision 7530 - Xeon E2186M (i9-8950HK++) / 32GB RAM 512GB SSD Quadro P2000
- 164 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Red -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3627
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új, Aktiválatlan, iPhone 15 (128 GB) (rendelhető)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(Bp - Örs)