Hirdetés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- Gurulunk, WAZE?!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nemethsza
tag
válasz
tariattila
üzenetére
Igen, tképpen arról, de erre nincs válasz. Csak az, hogy nem menj a pályára, csak F1-es autóval....
-
tariattila
veterán
válasz
nemethsza
üzenetére
nyilván más egy friss pörkölésű kávé egy ''''viszonylag'''' jól beállított automatán mint egy bravosz a dobozból kivett gépből...
vannak itt is fokozatok természetesen...
de itt most arról beszélünk kb, hogy egy forma1-es pályán a széria wartburg vagy a tuning 120- as skoda megy-e jobban...
-
nemethsza
tag
válasz
tariattila
üzenetére
Értem, és biztos igaza(d)tok is van. Ami fura: mintha a vonal alatti - értsd pl. automata - cuccoknál a sz@r egyenminőségű lenne. Nincs a vackok között legkevésbé vacak?
-
mézespálinka
senior tag
válasz
mézespálinka
üzenetére
Lejárt a szerkesztési idő: ilyen a szenzor:
[link] -
mézespálinka
senior tag
Üdv!
Elkezdtem pid-elni a GC-m. Minden megvolt hozzá, elkészítettema kábeleket. Ezen tutorial alapján haladok:
[link]
Elvileg, most ki kellene szednem a gyári termosztátot és a helyére csavarozni a pt100-as szenzort. Egy rex c100-as pid-em van, ssr-el, pt100-al (másik fórumon írták is hogy ez tökéletes a GC-hez) azonban a termosztát helyére nem tudom betenni a pt100-at, mert nagyobb a szenzro csavarja. Akkor ezek szerint rendelnem kell egy másikat? Tudtok esetleg ajánlani olyan pt100-at ami fixen jó a gyári GC termosztát helyére? -
Torpi2
újonc
Sziasztok!
Ha valakit érdekelne, Segafredo Intermezzo 1 kg-os kávé (szemes) nagyon jó áron, akkor írjon bátran!

-
nemethsza
tag
Hali,
a kapszulás és podos gépek "ellátása" 4-5-ször annyiba kerül, mintha szemes vagy őrölt kávét vennék.... így keveredtem az automaták felé. Frissen őrölnek, bár biztos nem olyan minőségben, mint egy rendes őrlő, és csak van olyan közöttük, ami jóval jobb kávét készít, mint anyámék kotyogója a negyedkilós Omniából.
Melyik a jó podos gép, illetve van-e olyan automata, ami eléri az hozzáértők által már "ihatónak " minősíthető szintet?
Az álmom: veszek rendes kávét, beleöntöm egy kütyübe, megnyomok egy gombot, és lejön egy már értelmezhető szintű kávé, ami nem égett, van illata, legalább a krém optikai illúziója. -
megint pech-szériám van a kávékkal. az utóbbi kapucziner és paljoc cuccok is mind citromlevek lettek, kínomban vettem egy burundi kayanzát a la moccában szentendrén tegnap, na az olajosra van pörizve, itt nincs citromlé. cserébe egyelőre keserű.

-
dugesz77
őstag
Hosszútávú tapasztalataitok alapján elég a gépbe a sima vízforralóban felforralt majd lehűtött csapvíz, vagy inkább vera vízzel (nemrég találtam ilyet is) illene hajtani a vízkövesedés ellen? Nem rossz a víz íze, nem is látok vízkövet az egy hónapos gépen csak megnyugtatásként kérdezném..
-
nemethsza
tag
Hali,
néztem, nem nagyon értek hozzá... :-(
Bár árban a pod jobb, mint a kapszula, ráadásul az ESE nyílt rendszer, nem tudom.
Valahogy az a kép van bennem - minden itt-ott olvasottal ellentétben -, hogy a full automata által frissen őröltből főzött kávé minőségben jobb lehet. Ráadásul nem tudom, hogy a podos nekem elég "krémes" lenne-e.
Pl. a Nespresso kapszulásai által készített kávé nekem nem jött be. -
jolti
senior tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Na akkor legalább ez is kilőve!

A motorját nem én szedtem szét ellenőrzésre, hanem egy villanyász barátom, így ezt nem tudtam.
Nekem elég annyi, hogy pöpec állapotú, bitang erős és darál mint állat'. Mindezt nagyon szépen és nagyon jó minőségben teszi + halkan. -
nemethsza
tag
Sziasztok!
Segítséget kérek, kávéfőző-vásárlás előtt állok. Olvasgatván a topicot, nem kicsit bizonytalanodtam el, egyrészt, hogy jó helyen kérdezek-e, másrészt összefolynak az információk....
Az ár/lustaság/"jó" kávé háromszögnek keresem a számomra ideális metszetét.Ár: cca. 100e (kapszulás nem játszik, annál többet iszom....)
Lustaság: a leggyakrabban maximumálistól (full automata-reggeli gomnyomás) ~középszintig.
Jó kávé: nem égett, krémes. Pl. Lavazza EP Matinée már megfelel.
Hogy ennek a három feltételnek van-e közös halmazmetszete, nem tudom. De jó lenne :-)
A lustaságom a full automatához húz, a "jó" kávé az eszpresszóhoz.
Nézegettem... Egy Saeco Talea Ring pl. elvetemült választás? És ha nem, akkor - figyelve az árkeretre - meg szabad venni otthonra (átlagosan 4-5 adag/nap) használtan?
Esetleg más?Előre is köszönöm a segítséget!
-
golyani
addikt
Amúltkor kérdeztem a Delonghi KG49-es darálót, ami nem ajánlott, mert késes. A KG89 viszont örlőműves ha jól szemléltem meg, ezzel van-e tapasztalat? Philips Saeco HD8323-as kávéfőzőhöz illeszteném.
-
jolti
senior tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Bocs, csak még most értem ide.
Az én véleményem a graefről az, hogy a legtöbben itt olyanok szidják, aki még csak fényképen látták...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Az tény, hogy egy kis műanyag játékszer egy ipari mellett, de nem is annyiba kerül.
Ha mondjuk az újkori árát nézzük 25.000 kontra 100.000, vagy még jóval több.
Ha valaki nem akar nagyon belemerülni az espressozás rejtelmeibe, vagy még nem tudja, hogy akar-e, csak kipróbálná, annak simán jó. Ha beszippantja a kávéológia akkor úgyis továbblép, ha nem akkor megtartja és örömködve használja, amíg meg nem adja magát, vagy eladja és vesz egy csapszulásat, mert az egyszerű tiszta, őrlésfinomság-tampermentes. No meg a menőségi faktora hatalmas a haverok előtt.
Vagy például kispénzű emberkéknek is jó. 40 + késcsere alatt ritkán van ipari. Inkább attól följebb.
Én például nagy megelégedéssel használtam egy évig, minden gond és hiba nélkül. Eladtam, vettem egy iparit szanaszétflexeltem', szíjjeltuningoltam' és most azt még nagyobb megelégedéssel használom.
Sokkal jobb és egyenletesebb az őrleményminősége a Graefénél, viszont az itteni hozzászólások alapján azt vártam, hogy majd dobok egy hátast tőle.
De nem dobtam. A kúpos késeknek lehet valami sajátossága, de egy-két íz mintha hiányozna belőle. Nem tudom leírni, hogy mi, de valami. De mondom, ha egészet nézzük sokkal jobb, csak a háttérben van valami apró hiányérzetem. ( The Kony the next...
)
Az amúgy látszik, hogy ez az öröklétnek készült! Meg valószínű, hogy egy-két késcserével, esetleg egy szénkefe cserével még Krisztus után 3227-ben is darálni fog. Plusz szuper-csendes a graefhez képest és sokkal gyorsabb.Szóval egy cseppet sem bántam meg, hogy anno megvettem! Ha a az ár-érték arányát nézzük, meg a helyén kezeljük + amiket leírtam simán jó kis cucc.
-
ZS3NI
őstag
Black Friday emag akcióban olcsón hozzájutottam egy Tchibo Cafissimo Picco Eszpresszó géphez.
Eddig soha nem volt még kapszulás géppel dolgom.
Kérdésem, hogy milyen kapszulát ajánlotok? Bármilyen belemegy? Az oldalán mindenféle tchibo van mellé, de neten vannak különböző nescafe cuccok is. Mit érdemes vennem?
üdv,
-
Toobee
veterán
Lali.hu-t (itt fragola) zaklattam egy kicsit QM ügyben és arra jutottunk, hogy dupla PID-et kell, hogy kapjon a kicsike. Egyet a bojler, egyet meg a képen látható henger, ami a KPE (?) és szintén fűtött, réz elem. A darálót is teljesen szétkaptuk, a tengelyt szeretném felszabályoztatni. A karbantartós fiúk remélem lesznek olyan rendesek, hogy lefújják nekem! Már csak a színt kéne kitalálni...én RAL 3020-ra gondoltam, az ajtónak meg valami más, hozzá passzoló szín kellene. Van esetleg ötlete valakinek, hogy mi mutatna jól rajta?

-
W78
csendes tag
-
lagoon79
tag
válasz
soldier2
üzenetére
nekem is volt, már az újabb szériás (nem olyan mint blazenek). elég hamar cserés lett, mert egyszer csak úgy döntött, h qva hangos lesz a csendesből. hiba okát nem tudták kideríteni, így cserélték. aztán gond volt még, h folyamatosan elállítódott ha fokozatot váltottam, ezzel pont meglőve a könnyű váltást a filter és eszpresszó között. vmint ne felejtsük el, hogy ennek az árából veszek két használt mazzert, amit most is használok. az ebben maradó őrlemény - ecseteléssel persze - 0,1-0,5 gramm. ennyi.
a kinézet egyébként meg mehet a polcra, ha használhatatlan egy őrlő.
-
bl4ze
veterán
válasz
norral
üzenetére
Ahogy tanult barátunk írta azért is ajánlottam, mert én 4 éve nyúzok egyet és nagyon szeretem.
Másnak volt, hogy gondja volt vele, megint más pedig szintén nagy örömmel használja.
A többi őrlő is opció, ha tetszik azokból is választhatsz. Macap teszt van a Kávékorzón is SiD "tollából".
-
And06
aktív tag
válasz
norral
üzenetére
Blaze nem véletlenül ajánlotta, neki is olyan van.
Viszont páran befürödtek vele innen is.
Ha attól eltekintünk, hogy nem mazzer és nem 15 kiló, akkor a funkciói a homebaristák álma szerintem. Ellenben vannak aggasztó példák, és valljuk be, ez nem örökkévalóságra van terveze, ha épp nem xarik be rövidúton akkor sem. -
eXtguy
csendes tag
válasz
eXtguy
üzenetére
Hopp! Ez talán jobb:
http://www.jofogas.hu/budapest/Elado_Eureka_kaveorlo_17676854.htm
-
Adler
aktív tag
válasz
Paqito
üzenetére
Köszi a választ.
Ezekről a helyekről már vásárolt valaki?:
Budapesti:
Bárista szaküzletWebáruház:
KávéboltMik a vélemények róluk?
Válaszaitokat előre is köszönöm.
-
eXtguy
csendes tag
-
dugesz77
őstag
Én meg "becsempésztem" egy ilyen mini rezsót munkahelyre és egy 2 személyes brikkával inkább iható kávét iszom. Reggel darálok hozzá két adag kávét,kis dobozkában beviszem. Az egész hóbelevanc egy fiókba belefér. Ennél jobb nem kell nekem. A többiek meg igyák amit találnak.

-
WiZARD
veterán
válasz
ronin s8
üzenetére
Jogos teljesen.
Nekem előző melóhelyen volt egy automata valami szar kávéval annak akinek megfelelt, és mellette egy Nespresso, abba meg oldja meg mindenki magának a kapszulát/rendelést.El is gondolkoztam, hogy jelenlegi melóhelyen indítványozni kéne hogy legyen vmi kapszulás, ha nem szar kv-t akar vki. Mert jelenleg egyedüli alternatíva a Mad Dog az épület aljában, de 590 egy dupláért picit sok napi rendszerességgel...

-
ronin s8
senior tag
Hát olvasom itten ezeket az olcsósításos automata/kapszulás/podos eszmefuttatásokat... Y
Ha TÉNYLEG CSAK AZ ÁR SZÁMÍT, akkor piacos porkávét igyatok, az is jó.

Ha viszont minőséget/ízt is szeretnétek, plusz nincs ember, aki főzi/szedi a pénzt/intézi, akkor Illy kapszulás. Az viszont pénzbe kerül (150/db).
Egy bizonyos mennyiség fölött a gép ingyen van hozzá.Ja, a legfontosabb: másszatok ki a budi aljából, ha nem akartok szart inni!
-
soldier2
őstag
válasz
razzorr
üzenetére
Ha te, mint cég állod a kávé számlát, a kapszulás felejtős, rengetegbe tud kerülni. Az csak akkor lehet jó döntés ha mindenki magának veszi a kapszulát. Ha nincs sok hely, és nem fér el egy automata - vagy kell a tobbféle kavé(ami darál és főz) akkor egy kissebb pod (már megint visszatértem hozzá, de mivel kapszulásom van és legközelebb POD-ot vennék nézd el nekem
). Olx-en van egy újszerű Gaggia Evo 30k-ért (nem bomba ár érte, de ha kivársz lesz jobb ajánlat is), abba vehetsz kavépárnát kb 60ft bruttóért és ha valaki gurmankodni akar vehet magának koffeinmentes, vagy prémium párnát. Nem visz el egy minimálbért havonta, van kávé, és ha valaki akar valami extrát van rá lehetősége.Öröm bódottá'
A podos gépeknek nincs akkora reklámja mint a kapszulásnak, mert szabvány párna megy bele, nem nagy biznisz egy kávés cégnek sem de ettől még jobbak egy kapszulásnál. -
paljoc
tag
válasz
Toobee
üzenetére
Ilyenem nekem is volt, kuzdottem vele egy darabig, aztan...feladtam. SID-nek ajandekoztam alkatresznek. A QM automataval kb. annyi az emlekem hogy 30 ezer forintbol papirrepuloket hajtogattam es elhajigaltam oket. Remelem te szerencsesebb leszel ezzel a masinaval, mert amugy jok allitolag.
-
razzorr
őstag
válasz
dugesz77
üzenetére
Kis cég vagyunk,mondhatni "családi", úgyhogy senki nem fizet(het) a kávéért,sem a ballonos vízért...ez nem gond,de azért felszorozva csúnya szám tud kijönni egy kapszulással, van hogy egymagam 4-5kávét nyomok napi szinten. Bérlős gépet nem szeretné(n)k az tuti.
Lehet veszek egy alap filterest 4rugóért és gond egy szál se,otthon normál kávé,melóban a filter. Mindenki kap tejet,tejszínt, meg egy Monin löttyöt és öröm bódottá
-
vendingo
veterán
válasz
tariattila
üzenetére
Használtan 300k körül azért már bele lehet botlani jó darálóba. Ennyiért már K30 is lenne. Az egy másik dolog, hogy nem kéne az a bumszli dög

Ráizgultam a HG ONE-ra, de annyit nem szívesen pengetnék ki érte ezekben a hónapokban.
Compak képekkel is szemezgetek. Majd elválik mi lesz, ráérek. -
Toobee
veterán
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Elkezdtem szétszedni. Kést kell majd cserélni, meg olyan szutykos volt, hogy rámegy még egy estém. Vajon a daráló motorját érdemes/lehet szabályoztatni? Ja, meg a csöveket is kicserélem már, ha jobban megbontottam, mint kellett volna.
Nagyon komoly, hogy még ezt a főzőegységet is fűti, szerintem fűtőszál van benne, másra nem tudok tippelni.
-
dugesz77
őstag
válasz
razzorr
üzenetére
Napi 10 kávé körül fogyasztáshoz cégeknek szerintem a legegyszerűbb (ha van hely neki) egy sima érmés nagy automata gép. Nálunk majd egy évig az volt. Mivel belső használatban volt és nem egy aluljáróban ezért normális (55ft egy presszó) árban adta a kávét. Meg lehet dumálni,hogy ne adjon poharat és úgy még lehet faragni az árból.Lehet teát, levest,hideg italt kérni bele amit akartok. Nincs küzdelem a kávé pénzel a karbantartással. Nem mondom hogy hiper -szuper kávét főz de legalább nem porkávé. Mi összehaverkodtunk a szerelő/karbantartó ürgével szinte minden héten cserélte a szemes kávét+ beállította egész jól nekünk. A kihelyezés havi 200 adag körül ingyenes,csak a rezsi díjat kellett állni amennyit a gép fogyaszt.
Egy ideig volt előtte Lavazza Blue kapszulás is a cégnél ott jobb volt a kávé minősége de 80-90 Ft forintra jött ki egy adag presszó. Igazából ott a gond az volt, hogy mindig kellett egy "pénztáros" aki szedte a pénzt és intézte/figyelte mikor kell utánarendelni.Cégekhez én kapszulásból a Lavazza vagy az Illy gépeket mondanám a tchibo, dolce gusto, martello gépek otthonra valók. Nem a napi 20 kávéra vannak tervezve. -
razzorr
őstag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
+soldier2
Hát igen,ez itt a nagy kérdés,hogy megéri e a plusz költséget. Ami még mellette szólna,hogy kicsi a hely,ahol lenne a gép,kb.alkalmatlan egy normál kávé főzési procedúrára :/
Meg többen több félét innánk esetenként. Nézem közben a Tchibo Cafissimo COMPACT gépet,ami tud filterest is. Ez mondjuk jó pont,mert ha elfogy a kapszula,lesz vésztartalékba mindig egy negyedkilós darált. A filteres gondolom az,mint régen, papírfilter, bele a dara,majd jöhet a forró víz?! -
soldier2
őstag
válasz
razzorr
üzenetére
Nem igazán. A Phillips (Saeco) Xsmall kb 60k. De kijön vele egy kávé 30-50 forintból, szemben a kapszulás 100 Ft/shot árával. Mi anno úgy számoltuk, hogy kb 1 év alatt behozza a külömbözetet kávén (igaz én még nem ittam jó kávét belőle, bár kolléga esküszik, hogy az övé jó kávét főz, sajnos nem kóstoltam még).
A nagy kérdés, hogy megér-e nektek napi 100 forintot (havi 2200- évi 25000Ft) fejenként (napi 2 kávéval számolva) a kapszulás kényelme. Mivel így.mindenki ihat más fajta kávét, az lehet egy plusz pont a kapszulás esetleg podos gép mellett. -
-HajTömeg-
őstag
válasz
razzorr
üzenetére
Sajnos azokban nem vagyok otthon,de rengeteg helyen árulnak még garanciával is saecokat, vagy quickmillt
Lehet nem 20,hanem 40,de 1200/10 kapszula mellett 2 hónap alatt behozza az árát.
Anyám neszpresszó kapszulás géppel egyedül, utángyártott kapszulákkal is elkávézik szerintem kb 10ezret minden hónapban. -
razzorr
őstag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Automata? Pl? 20k-ból megvan?
-
tariattila
veterán
válasz
vendingo
üzenetére
azért a ''bőven vannak ettől jobb darálók'' a 150-300e kategóriában nem jellemzőek...
kíváncsi vagyok mit találsz ár/érték arányban jobbat...
én már csak konyra vagy roburra váltanék... (kb zéró felhozatal)
sajna használtan emberi áron HG
One nem lesz.... hifis DIY gépe eszméletlen profi (élőben is
de ez se olcsóság és szintén csak demo széria....csak találjak egy forrást és lemásoltatok egy hg1t

-
gregg71
csendes tag
Én is épp' ma ittam egy ilyet. Te raksz még bele valamit, vagy csak áztatod, szűröd és iszod? Nekem egy kicsit kesernyés, nem igazán tetszik. A cseresznyék szárazon elrágcsálva jobban ízlenek. Lehet, hogy rosszul készítem? Kipróbáltam tejhabbal is, úgy "édesebb", de idegen az íz számomra.
-
norral
aktív tag
Sziasztok!
Vettem egy Gaggia Classic gépet, és most hozzá illő darálót keresek. Örlőt szeretnék, lehetőleg olyat, ami karba őröl, és ami nagyon sokáig kitart.
Van olyan, amiben tényleg nem kell majd évekig cserélni kést, örlőfejet vagy bármi is legyen a neve, annak ami darál? Olyan 10 duplashotot főzünk egy héten jelenleg. A keret olyan 100-150k újonnan (elég ez a keret, vagy sok ehhez a géphez?), vagy használtan, de attól nagyon fázom, mert nem értek hozzá, és nem tudom megmondani, hogy amit veszek az valóban jó, vagy sem.
Illetve van még pár kérdésem a géppel kapcsolatban is? Nagyon féltem a vízkőtől, milyen vizet érdemes használni? Illetve mivel és hogyan vízkőtlenítsem?
Köszi előre is a segítséget:
Norral -
soldier2
őstag
válasz
razzorr
üzenetére
Az általad említett Dolce gustorol és Tchiborol is volt 1-1 vélemény. Nem sok, de sokkal többen nem használják ezeket.
HajTömeg: írtam én is, de sajnos azt is tudom, mennyire nehéz volt rávenni a kollégákat egy munkahelyi gépre való beruházásra. Egy ötvenes a podos gépre vsz nekem sem ment volna, eddig már vissza is jött volna az ára. Ha elromlik a kis Tchibo, majd nekifutok még egyszer.
-
razzorr
őstag
Kapszula téma. Lassan itt a Karácsony és veszünk végre egy kapszulas gépet a cégnél. És ti melyiket ajánlanátok,amihez nem túl drága a kapszula. Sajnos nem csak rajtam múlik a döntés,így az a kívánság,hogy ne legyen aranyárban a szufla hozzá. Ha már megdumáltam,hogy ne azt a vacak kutyulós port igyuk

Amiket néztem: Tchibo,Dolce Gusto gépek 20körül. Vagy mik a lehetőségek még ezen a fronton? -
Adler
aktív tag
Sziasztok!
Kávéfőzéssel kapcsolatban kérdeznék.
Néztem a 6 személyes kogyogókat 2500-3000 forint között. Viszont láttam ezt a márkát: Bialetti. Ez kb 7500-8000 forint (persze van többért is). Megéri ezt a többletet árban?Milyen márkákat ajánlotok még? vagy elég amit mindenhol lehet venni? Leginkább a minőség és a biztonsági szempontok a fő kritériumok.
Előre is köszönöm a válaszotokat!
-
mézespálinka
senior tag
válasz
vendingo
üzenetére
Én használtan vettem, tökéletesen működik 22+ késcsere árért, viszont ha gépnél nem igazán ajánlott majdnem, hogy rocket szint alatt váltani, akkor őrlőnél szívesen feljebb lépnék. 30-50k-s(vagy kicsit feljebb) általad említett kategóriába milyen használt ipari fér bele, amit ajánlanátok is a tapasztalataitok alapján?
(van egy la cimbali junior darálóm is de az még darabokban, össze kéne tenni, kést is cseréltem, de még nem próbáltam ki, hogy sikerült-e életet lehelni bele - mikor hozzám került nem igazán ment -) -
vendingo
veterán
válasz
fragola.6035
üzenetére
Én csak azért vettem ascasot, mert nem tudtam, hogy ennyire elkap majd a gépszíj.
Sima otthoni felhasználásra (nem fanatikusoknak) akár még jó is lehet egy műanyag gép, de aki egy kicsit is komolyabban veszi a kávézást, annak semmiképpen nem ajánlanám, inkább 30-50 ezerért valami belépő iparit. -
vendingo
veterán
válasz
mézespálinka
üzenetére
Ajánlottnak ajánlott, de inkább ajánlanék annyi pénzért egy használt iparit, mert hosszútávon sokkal jobban lehet velük járni.
-
mézespálinka
senior tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
(Én is lemaradtam a fórumozással, olvasgatással, kávézással, azért kérdem: )
Már az IBERITAL sem az ajánlott kategória?

-
vendingo
veterán
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Én bóvli ascasoról váltottam mazzerra. Súlyba a 2 között van 14kg különbség.
Az ascaso tetejét fogni kellett amikor nekinyomtam a kart, máskülönben felborult volna
MAzzer sokkal halkabb, jobb az állíthatósága, szebb az őrleménye, gyorsabb, szebb, minőségibb. Mindenben köröket ver rá az ascasora, ami gyerekjátéknak tűnik a mazzer mellett.
Én a mazzert szeretném lecserélni rövid időn belül, mert bőven vannak ettől jobb darálók, amiknek szebb, jobb az őrleménye. Ettől függetlenül tuti megtartom tarcsiba.
Az a kérdés, hogy mire lenne érdemes lecserélnem...kb 150-300 között keresgélek a használt piacon.
Valakinek valami tipp? -
Toobee
veterán
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Az őrleményt nem teszteltem, de nincsenek illúzióim, ahogy az Ascasonál sem voltak. A 35 ezres Sirman körberöhögi mindkettőt, igaz méretes is. Elfogadom, ha valakinek nem fér be más, de attól én még nem fogom ajánlani senkinek.
-
Toobee
veterán
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Került egy a közelembe, kicsit megvizslattam. Inkább adnék 10-15 ezerrel többet egy ipariért. Az Ascaso-m is ezért ment a háztól. Anélkül, hogy bárkit meg szeretnék bántani, ipari hulladék kategória.
-
-HajTömeg-
őstag
válasz
Khelben
üzenetére
Első körben annyit dönts el,hogy szeretnél-e pepecselgetni a reggeli kávéval,mert a daráló + gép együttes mellé ez is jár, én ezt csak annak ajánlanám,aki kicsit hobbijának is tekinti a kávézást.
Ha ez belefé , van kedved hozzá,akkor ott az összefoglalóban pár gép.
Ha kényelmesen,gombnyomásra szeretnél kv-t,akkor automata illetve podos gépeket szoktak ajánlani.Toobee
Mi a baj a cm70-el?
Nem kötekedésből kérdem,csak egy ideje kevesebbet olvasgatom a fórumot,volt vele valami rossz tapasztalatod? -
Toobee
veterán
válasz
Khelben
üzenetére
Gaggia Baby, Classic, esetleg Evolution. Amit viszont szívesebben ajánlanék, de többet kell rá várni, az a Quick Mill 0650 és a Turmix TX-10. Darálókból el kell felejteni ezeket a késes csodákat 5.000 Ft-ért. Használt iparit vegyél és még mielőtt valaki ajánlaná a Greaf CM70-et, én gyorsan le is beszélnélek róla, szigorú magánvéleményem, de szerintem az nem opció semmilyen körülmények között.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- DJI Mini 4 Pro Fly More Combo RC 2 távirányítóval/ Új 2 Év Garanciás
- DJI Mavic 2 Pro drón +táska +szűrők +landing pad
- Atlas + Vostok 55mm rudak + 245kg tárcsa
- RDX Kara Heavy F6 Felnőtt Álló bokszzsák 183CM / max 150Kg, ingyenes szállítás + 1pár kesztyű
- Cyberpunk 2077 Johnny Silverhand's Samurai bőrkabát! Nagyon jó minőségű bőr!
- Dell Latitude 7410 Intel I7-10810U Refurbished - Garancia
- Akció! HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 512GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3644
- Autós kamera eladó
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
)