Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Jelenleg információbiztonsági munkatárs vagyok heti 20 órában egy IT Securityvel, PCI DSS-el és MDM-el foglalkozó tanácsadó cégnél. Etikus hackeléssel, MDM tanácsadással, sérülékenységvizsgálattal foglalkozom főleg. Ez az első munkahelyem ITSec. témában, előtte több mint fél évet voltam webfejlesztő, valamint negyed évig marketing gyakornok egy IT multinál. Szeptembertől teljes munkaidőben fogok dolgozni a cégnél és szeretném tudni, hogy mennyi a reális fizetés amennyit elkérhetek ennyi tapasztalattal. A mostani fizetésem nettó 75 félállásban. Végzettségem felsőfokú OKJ, folyamatban lévő BSc-vel, valamint szeptemberben teszem le a CEH certet.
(#2934) RaPiDsHaRe: Google, plusz ha nem értesz valamit akkor fórumok vagy ismerősök. Én amúgy úgy motiválom magam, hogy kitalálok magamnak gyakorló feladatokat.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Köszi, én is körülbelül nettó 200ra gondoltam egyelőre, aztán majd kúszik ez még felfele. Egyébként szinte biztos, hogy nem a félmunkaidős pénzt duplázzák, mert mondták, hogy tudják, hogy ez kevés, de egyelőre gyakornokként csak ennyit fizetnek, de ennél többet fognak majd fizetni.
Mondjuk egyébként mivel ez a szakmai gyakorlati helyem és a szakdolgozatomat is itt irom, ezért a fizetés jelenleg nem akkora prioritás, de hosszú távon azért nettó 200-nál többet szeretnék majd kapni.
-
törölt tag
Úgy néz ki a hely ahol dolgozom hamarosan átalakul, igy körbenéznék egy kicsit a piacon, hogy hova tudnék váltani, ha az átalakulás nem lenne a kedvemre való.
Jelenleg egy éve etikus hackerként/IT security consultant munkakörben dolgozom frissdiplomásként CEH minősitéssel és pár kisebb releváns cert.-el. Jelenleg 195 nettót (bruttó 300) keresek, bármiféle cafeteria, egyéb juttatás nélkül.
Bár junior vagyok, az első perctől kezdve többé-kevésbé egyedül csinálom a pentesteket és a jelentéseket, igy az eltöltött idő nem tükrözi teljes mértékben a gyakorlatomat.
Reálisan mennyit kérhetnék el egy multinál?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Kicsit meglepődtem, azt hittem többet "ér" a CEH vizsga és az egy év gyakorlati tapasztalat. Ekkora különbségnél elgondolkodtató, hogy lehet jobban megérné maradni fizetés-emelést kialkudni, ledarálni az OSCP-t és 2-3 év tapasztalat után váltani.
Mondjuk lehet hozom a pofátlan formám és bepróbálkozom nagyobb fizetési igénnyel, aztán maximum nem megyek sehova.
-
törölt tag
Volt alkalmam most Junior IT Security Consultant (etikus hacker) pozícióban meglátogatni egy-két helyet. Egy év gyakorlati pen.test, vuln. assessment, mobile device management plusz minimális static code analysis ismeret/tapasztalattal plusz CEH vizsgával az itt javasolt 250-300 bruttó helyett 250-300 nettót sikerült elkérnem.
Egyelőre a legszimpatikusabb ajánlat 300 nettó, BKV bérlet, taxi csekk, közös céges kocsi, angol tanfolyam, OSCP vizsga+tanfolyam és a jövőben cafeteria.
-
törölt tag
Nem érzem magam alulfizetettnek. Igazából előtte körbekérdeztem a senior ismerősök körében, hogy szerintük mennyi lenne reális és abszolút afölé lőttem be az árat.
Természetesen a CEH tényleg nem ér semmit, ezért is kötöttem ki minden helyen, hogy fizetniük kell az OSCP-t. Tudásom reálisan nem annyira eget verő az én mércémmel, de például a mostani OWASP LatAm CTF-en bekerültem a TOP 10-be 121 versenyző közül és folyamatosan képzem magam tovább.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Haverom misysnél van junior full stack developerként 300 bruttóért.
-
törölt tag
válasz Because #4495 üzenetére
Gazdaságinformatikusként azt csinálsz amit akarsz. Nekem sok haverom big data, data mining, consultancy, SQL területen dolgozik és vannak csomóan akik fejlesztőként űzik az ipart. Jómagam meg IT Security-t tolok úgy, hogy semmit nem hasznosítok az egyetemen tanultakból.
-
törölt tag
Mondjuk szerintem nagyon karrier/munka függő, hogy mihez kell MSc és mihez nem.
-
törölt tag
Én BGF-PSZK Gazdinfót nappalin végeztem el úgy többé-kevésbé mintatanterv szerint, hogy gyakorlatilag alig jártam be gyakorlatra, előadáson senki sem látott és nem vagyok szorgalmasnak mondható.
Mondjuk nekem nem titkolt célom volt egy könnyen megszerezhető diploma plusz mellette meló. Sikerült és eddig csak a munkatársaim szívták a véremet azzal, hogy nem vagyok mérnök.
-
törölt tag
Úgy néz ki megint váltani fogok. A mostani helyen személyes ellentétek, rossz hangulat, pocsék cégkultúra valamint a fejlődési lehetőség hiánya miatt rákérdeztem egy partnerünknél a helyzetre és felajánlott egy pozíciót. Érdekesség, hogy nem volt nyitott pozíciójuk, csak azért kértek headcountot a HQ-tól, hogy engem fel tudjanak venni.
Nem: Férfi
Kor: 24
Munkakör: Application Security Engineer
Végzettség: BGF-PSZK Gazdinfó BSc, University of Maryland IT Security kurzusok, Webfejlesztő OKJ, MCP, CEH plusz több kisebb cert is
Hely: Budapest
Nyelvtudás: angol felsőfok (középről van papírom)
Tapasztalat: ~1 év fejlesztői tapasztalat, 1.5 év etikus hack/it security/tanácsadás
Bér: Bruttó 650.000 + juttatások (például ~5 millió értékű RSU 3 év alatt, 360.000 cafetteria, egészségbiztosítás) -
törölt tag
Haveromat a Misys-hez egy fél éve minimális C# és web plusz nulla Java tudással nettó 200-ért vették fel pályakezdő full stack developernek, szóval szerintem a kolléga tudásával nettó 250 simán elkérhető.
-
törölt tag
Nekem is volt ilyenem egy IT Security cégnél. Mondanom sem kell, hogy nem írtam alá.
-
törölt tag
válasz CyberPunk666 #5587 üzenetére
Nyelvi minoros szabadbölcsészeket pedig kábé azonnal felszívja a piac. Haverom norvég nyelvtudással nettó 330-al kezdett gazdasági területen, mert annyira nem volt ember, hogy megérte hónapokig tréningezni egy bölcsészt SAP-ra.
-
törölt tag
válasz dellfanboy #5758 üzenetére
Úgy hallottam, hogy konkrétan az MS-nél elég hamar kitesznek, ha nem hozod.
-
törölt tag
-
törölt tag
Pontosan, minőségi kézműves sörök megközelítőleg ugyanannyiba kerülnek itthon és külföldön is. De amúgy kedvenc példám, Las Vegasban a Sierra Nevada Pale Ale six pack ~10 dollár+tax, itthon meg 1300 forint per üveg és a fizetés ugye sokszorosa a magyarnak. Persze, ha mainstream sört iszik az ember akkor rosszabbul jár, de én szerintem spórolnék is a kiköltözéssel.
-
törölt tag
Simán lehet, hogy rendesen adózott pénzről van szó, csak a HR-es segíteni akart. Sajnos nem mindannyian járunk bruttó-nettó kalkulátorral a fejünkben.
-
törölt tag
Tudja esetleg valaki, hogy manapsag milyen savban mozog a senior application security engineer fizetes Magyarorszagon? 5 ev relevans szakmai tapasztalat, ebbol masfel ev USA gyakorlatilag senior felelossegi szint felett, plusz szakmai certek is vannak. Probalom beloni, hogy mennyit kerjek, eddig 1.2 millio brutto van belove, mint realis fizetes volt kollega ajanlasa alapjan.
Masik kerdes, hogy mennyivel illik tobbet kerni ha a pozicio felelossegi kore jocskan tulmutat a tituluson? Ertsd adott egy pozicio ahova security engineert keresnek, de nullarol kellene felepiteni az appsec programot tobb irodaban, policykat meghatarozni, metrikakat definialni, trackelni es bemutatni a vezetosegnek, etc. Szivesen fogadom a nagyobb felelosseget, de az biztos, hogy rengeteg dolgom lenne, ergo nagyobb fizetesre szamitanek.
-
törölt tag
válasz thomasthomas #12694 üzenetére
Egyetemi csoporttarsam netto 600 korul keresett a Prezinel hasonlo parameterekkel.
-
törölt tag
Azert a "manapsag" eleg furcsa, en kabe 8 eve kezdtem es mar akkor is 5 ev korul volt a senior. Senior felett van principal, afelett meg altalaban megmarad a titulus, de a legtobb arc inkabb atnyergel architektnek, tech leadnek vagy managernek. Principal felett amugy nalunk (es ahogy neztem mas nemzetkozi cegeknel) Fellow titulus szokott "jarni".
-
törölt tag
Magam reszerol azert is hagytam ott az elozo munkahelyemet, mert az irodaban nagyjabol mindenki napi 5 ora herevereben nyomta. Beestek tizre, ment a jopofizgatas meg az iroda kutyainak a simogatasa, delben ebed altalaban valahol kint, aztan delutan neha egy kis foci vagy edzes majd harom legkesobb negy fele viszontlatasra. Mivel en a fejlesztoket tamogattam, ezert ez a gyakorlatban azt jelentette, hogy nekem meg ennel is kevesebb munka jutott, viszont ahhoz meg kis hal voltam, hogy egyedi kezdemenyezeseket attoljak es bar ket iroda tartozott hozzam, az SF iroda meg ennel is lazabb volt. Persze fasza dolog ~50 dollaros oraber mellett munkaidoben kizarolag certificateket nyomni, de a nulla szakmai kihivas miatt nagyon masszivan utaltam magam es a helyet is. A tavalyi evem fenypontja volt amikor elutaztam egy hetre egy masik irodaba es vegre rendesen dolgozhattam projekten.
-
törölt tag
válasz instantwater #13201 üzenetére
Ne vicceljunk mar, az ado sokkal kevesebb, az egeszsegbiztositas sokkal olcsobb (mondjuk ezt a Netflixnel 300k fizu mellett asszem teljesen magadnak fizeted), az ettermek kozott egyaltalan nincs akkora arbeli kulonbseg, ha csak nem egy videki kifozdeben eszik minden nap az ember es lehet lakni 1000-1500 korul is kozosen valakivel tobb furdoszobas lakasban is. Lakast persze itt nem fogsz tudni venni, de haverom 300k-ert vett egy hatalmas hazat Coloradoban es remote dolgozik Californiai fizetesert. Penzugyileg sokkal jobban megeri, mint BARMI Nyugat-Europaban. Mi konkretan felesegemmel kenyelmesen megeltunk 110kbol (osszesen) Santa Barbaraban, sajat berelt lakasban es felretenni is nagyon faszan tudtunk. San Franciscoba egy szempillantas alatt mennek, ha kapnank vizumot amivel asszony is dolgozhat.
-
törölt tag
7%-os egeszsegugyi hozzajarulassal szamolva cirka haromszor annyit fizettem volna, mint amennyibe az amerikai health insurance kerult es en a legdragabb biztositast valasztottam. Nyilvan ha meg tobbet keres az ember, akkor meg jobb ez az arany. Egyebkent haromszor voltunk orvosnal szakrendelesen es egyszer sem kellett fizetnem egy arva petakot sem. Nyilvan rosszabb cegeknel rosszabb/dragabb a biztositas, de azert a topikban nem az a fo tema, hogy sarki fuszereshez mennek az emberek dolgozni.
-
törölt tag
Nem vagyok mar a cegnel, de rengeteg haverom es baratom van ott. LogMeIn-rol nehez overall tapasztalatot mondani, mivel kabe minden termeken/business uniton eltero cegkultura van. Ahogy fentebb irtak rengeteg regi motoros lepett le, ami az oldschool arcok kozott rontja a moralt, de ez nem jelenti azt, hogy rosszabb lett a ceg, csak mar nem az a par tiz/szaz fos startuprol van szo, ahol ok kezdtek. Fizetesemeles nekem mindig csak inflacio koruli volt, de haveromek teljes csapata most kapott ket szamjegyu szazalekos emelest, ugyhogy lehet osszekaptak magukat. A benefitek szerintem eleg jok, ebook program, medicover, heti egy ceges reggeli, havi egy ceges ebed es ceges ivas, ingyen udito/kave/tea, stb. En nyugodt szivvel ajanlanam barkinek, de erdemes utanajarni, hogy mi a helyzet abban a csapatban ahova mennel.
-
törölt tag
válasz VirsLee #13721 üzenetére
Amikor en voltam akkor volt bonusz, cafeteria es berletpenz, de pont ezek azok a juttatasok, amik meg engem hagytak hidegen.
FLx: Az altalam ismert kollegak kabe masfel-ket eve vannak a cegnel es ugy kaptak az emelest, szoval ha nem babszemekert vettek fel oket anno, akkor azert szerintem jol jartak.
-
törölt tag
válasz golfvariant #13956 üzenetére
Tapasztalataim szerint mindegyik generic tanacsadoceg igy mukodik.
-
törölt tag
válasz golfvariant #13959 üzenetére
Nalunk a security consulting teruleten ez az x ev tapasztalat azt jelentette, hogy ennyi ido tapasztalata volt a kolleganak, viszont nem feltetlenul azon a teruleten. Pl. nekem es a senior kollegamnak is nulla forensics tapasztalata volt, de ugyanugy kikuldtek minket vele ugyfelhez rogtonozni. Ennel mar csak az a csunyabb atveres amikor senior embert adnak el a szerzodesben es kiderul, hogy igazabol juniorok vegzik a tesztet es a senior csak a jelentest irja.
-
törölt tag
Abszolut egyetertek, ez mar masszivan tulmutat a senior skillseten. Nincs az az isten, hogy valaki szeleskoru ismeretekkel rendelkezik ennyi temaban, ha csak nem abszolut feluletes tudasrol beszelunk, ami meg ugye annyit er mint tiz perces googlizas.
En nemreg hallottam 10+ eves tapasztalattal rendelkezo elismert szakembert akkora hulyeseget mondani a szakteruletet reszlegesen erinto dologrol, hogy azt hittem megfejelem a szeket. Szerintem a jo senior tudja, hogy meddig tart a szakertelme es onanntol inkabb rabizza valakire, aki ert hozza, mert nem akar taknyolni.
-
törölt tag
válasz wowaccount #13974 üzenetére
Es mi az a melyseg ami szerinted senior szinten elvarhato? Nagy szoftvercegeknel a junior kollegak is mar az elso heten hallanak ezekrol a temakrol, viszont tapasztalataim szerint meg principal szinten is csak nagyon feluletesek az ismeretek. Ertsd: tudja, hogy Jenkinsbol vagy Teamcitybol jon a build, de a csapatban kabe egy ember van aki tenyleg erdemi szinten hozza tud nyulni vagy tud troubleshootolni ha valami meghal.
Szamomra egy tech lead vagy director szint az ahol el tudom kepzelni, hogy elvaras, hogy tenyleg kepes valaki rendszerben latni az egeszet es meg tudja mondani, hogy merre vannak gapek, illetve milyen poziju/skillsetu ember tudna azt befoltozni.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz wowaccount #13995 üzenetére
En csak arra szeretnek ravilagitani, hogy az altalad elvart teruleteken annyira feluletesek az ismeretek, hogy en nem hivatkoznek ra tudaskent. Nekem szemely szerint az application security reszre van melyebb ralatasom es az emberek 95%-a abbol a minimalis ismeretrendszerbol epitkezik, amit egyetemen es ceges projekteken osszeszedett.
-
törölt tag
válasz wowaccount #14001 üzenetére
En orulnek a legjobban, ha ez tenyleg alap lenne, de igy sajnos csak annyit tudok mondani, hogy "let's agree to disagree".
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA® driverek topikja
- Gaming notebook topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- Elektromos cigaretta 🔞
- Asszociációs játék. :)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- POSZTER NYOMTATÁS - NAGYFORMÁTUMÚ FÉNYKÉP / FOTÓ NYOMTATÁS
- Canon A-1
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-5G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro A40-D: i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Tecra Z40-C: i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest