Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pfiucska
aktív tag
Nem tudom korabban, hogy volt ez, de most azert bolcsi-ovi-suli ugy van valasztva, h melyik a “szimpatikus” es nem ugy, hogy melyikhez tartozol es/vagy melyij van kozel. Ezert az lesz, h mindenki biztos a varos masik vegebe viszi vagy(!) a szomszed varosok egyikebe, ezzel extra forgalmat generalva.
Nem utolso sorban, most mar ovis es alsosok kb mind kocsival vannak hordva, mig pl amikor meg en voltam elsos (2006), akkor gyalog jarhattam, egyedul suliba. Ezzel nem a jelen kor szuleit hibaztatom mert ez egy ongerjeszto folyamat, en sem fogom tudni elengedni a gyerekemet 7 evesen suliba mert mostanra 10* annyi auto van az utakon. Na meg valszeg en is a legjobb sulit akarom majd, nem a legkozelebbit
-
Pfiucska
aktív tag
válasz
Drizzt
üzenetére
En most valtottam uj helyre, picit tobb mint két hete vagyok itt, a csoportos letszamleepitest epp a heten jelentettuk be, el is koszonhettem egy beosztottamtol
Bonuszra en nyilvan nem, de ugy hallottam a tobbiek sem szamitanak. Fizuemeles majd ev elejen, iden nem tudom mennyi volt itt.
-
Pfiucska
aktív tag
válasz
eladocuccaim
üzenetére
Vegulis az mar csak 20 ev
-
Pfiucska
aktív tag
válasz
dellfanboy
üzenetére
Elírták, napi bér
-
Pfiucska
aktív tag
válasz
Vision
üzenetére
Ugye en par eve vegeztem penzugy & szamvitel alap majd penzugy mestert BGE-n es tenyleg talalo a konyvelokepzes kifejezes.
Sok-sok szamvitel (meg jo par statisztika) es keves penzugy volt, es tenyleg ilyen faszsagok, hogy a szamlatukrot tudni kell fejbol (aminek semmi ertelme nincs a valo eletben), bezzeg egyetlen egy darab torvenyt/rendeletet/kozlonyt nem neztunk meg mondjuk kozosen es ertelmeztunk. Hiaba voltak adozas orak, ott megtanultuk, hogy ez es ez van es kesz.Mondjuk az teny, hogy en covid idoszakban nyomtam es ennek a kepzesnek “hala”, irtam szamvitel vizsgakat online corvinusra, eltere, bmere, bgere es sehol nem volt problemam
-
Pfiucska
aktív tag
válasz
Vision
üzenetére
Év elején szóltam, hogy kevés a $$, majd a főni mondta, hogy irt hosszútávon se várjak jelentősen mást. Mondtam ok, azóta hol aktívabban, hol passzívabban de keresgéltem.
Persze amikor felmondtam, akkor kérdezte, hogy mivel tarthat vissza, de 1) nem csak a pénz miatt megyek el (=kiakarok szakadni a magyar kkvk világából) 2) jó esetben sem adott volna többet 15-25%-nál.
Szakmai fejlődés szempontjából biztos, hogy ez a jó döntés, minden más tekintetében meg majd az idő megmondja. -
Pfiucska
aktív tag
válasz
Pfiucska
üzenetére
PH leallas alatt kaptam vegre egy ajanlatot, amit el is fogadtam, igy oktobertol a kovetkezo lep eletbe:
Munkakör: Főkönyvelő (CFO alatt leszek kozvetlen, varhatoan nem csak konyveles lesz), egy 10-12 fos csapattal.
Kor: 26 leszek
Vegzettseg: Finance MSc + IFRS könyvelő
Nyelv: Angol
Juttatás: Brutto 1.900.000 + 12% bonusz + auto uzemanyaggal + szepkartya, maganeu, baleset es eletbiztositas meg ilyen aprosagok.
Tapasztalat: ~6 eve vagyok a szakmaban, 3 ev vezetoi tapasztalattal.
Lokacio: Bp szelerol 50-60p auto videkre. 4 nap iroda/hét.
Ceg: UK anyavallalatnak a magyar gyarto cege, nem autoipar.Nagyon elegedett vagyok a csomaggal, remelem hosszutavon jol fogom magam itt erezni es lesz szakmai fejlodesi lehetoseg. Elso korben ugy nez ki, hogy mindenre igen a valasz. Dolgozni sokat kell majd, ez nem kerdes, de ez most - ahogy eddig sem - nem problema.
-
Pfiucska
aktív tag
válasz
HoTDoG
üzenetére
Ugyanez betalált engem is, 2 kulonbozo UK telszámról, kivancsisagbol irtam neki angolul 1 mondatot, visszairta a kovetkezo sorokat, majd orokre eltunt az eterben.
👏 Sziasztok! Én vagyok a toborzási menedzser (Fatima Akkaoui), és azért fordulok Önhöz, mert nagyszerű hírem van. Szánhatok néhány percet az idejéből?💗💗
-
Pfiucska
aktív tag
válasz
I02S3F
üzenetére
Én volt, hogy többet adtam az illetőnek, mivel akinek a helyére felvettük többet keresett és ha egyszer beállok X Ft-tal adott pozira, onnantól a “normál” emelésen túl közel lehetetlen szignifikáns emelést elérnem a beosztottjaimnak. Ja és sem előnyöm sem hátranyom nem származik abból, ha a kollégák kevesebbet keresnek (mármint közvetlenül), így nem vagyok érdekelt abban, hogy alacsony(abb) bére legyen mert csak elfog ugrani nekem fél év múlva egy jobb ajánlat miatt..
szerk.: de nem jellemző probléma ez mert a piactól általában alacsonyabban fizetünk min. 20-30%-kal.
-
Pfiucska
aktív tag
válasz
Pfiucska
üzenetére
Majdnem elfelejtettem ide is megirni az 5% beremelesemet, azaz jan1-tol br 1.210 eft
Mit gondoltok, innen a magyar nagyvállalattól, merre lenne erdemes kacsingatni, ha szakmai elorelepes a cel? Erdemes SSC-ben gondolkodni vagy az csak hatra fele vinne? Mindig van egy fenntartasom ezekkel a cegekkel kapcsolatban, most is jelentkeztem egy amcsi multihoz, ahol joval tobb embert kene iranyitani, mint most de a jelenlegi minden is hozzam tartozik helyett, a szamvitel 1/3-nak 1/3-a tartozna hozzam es ketszer ekkora csapatomhoz
Alapvetoen a hosszutavu cel az lenne, hogy majd egy jo CFO lehessek valamilyen cegnel. Nem feltetlen en szeretnek lenni az OTP csucs gazdasagi igazgatoja, de eltudnam kepzelni magamat azert egy a jelenleginel nagyobb es nemzetkozibb szervezet elen, hasonlo poziciban. Nyilvan nem most, mert az meg nagy ugras lenne, de a jovoben jo lenne ezt a szintet elerni.
IFRS-sel tavasszal vegzek. Utana nem tudom, hogy megakarom-e ugrani az adotanacsadoi kepzest is. -
Pfiucska
aktív tag
Nalunk 5% volt a beremeles kb, nagyatlagban meg is kaptak az emberek. Az en osztalyomon is volt 1 ember aki nem kapta meg korabbi beremeles miatt, igy az ovet szet lehetett dobni, dehat nem sokat jelent ez 10 embernel.
Premium az atlag polgaroknak ceges eredmenytol fuggetlen, nekunk vezetoknek -20% a kiindulas mert nem jott az eredmeny, tolunk fuggetlen okok miatt. Aztan meglatjuk, hogy mi lesz a vege.
Nekem 3 havi lenne, de a 3. havinak van nehany viszonylag szubjektiv kitetele, amit a foni eddigi jelzesei alapjan negativan ertekel, igy isten tudja h hova fog kifutni.
-
Pfiucska
aktív tag
+1 en financen mozgok, mostanaban volt tobb megkeresesem (ertsd mondjuk ~10 2-3 ho alatt), mindegyiknek visszairtam es tobben nem valaszolnak meg egy koszonomot sem. De meg olyanok is, akiknek visszairtam h erdekelhetnek a reszletek, keressen fel
Viszont most volt 1-2 komolyabb(nak tuno) fejvadasz megkeresesem is pl.: enloydtol valami nagyobb titulusu muksi, az eleg normalis is volt. -
Pfiucska
aktív tag
válasz
Dinter
üzenetére
Ez a svajci ceg ahova remote dolgozol?
Szerintem eleg faszan nezne ki egy ilyen a CV-ben, szoval en megprobalnam, esetleg kicsit alkudoznek. 2 eve voltam hasonlo helyzetben, en elvallaltam. Ennyi ido kellett, hogy most mar jojjon 1-2 komolyabb megkereses is es tapasztalatnak tekintsek. Szerintem megeri, ha ebben az iranyban kepzeled el magadat utana. -
Pfiucska
aktív tag
válasz
dakari3
üzenetére
Ha ilyen fizetesek vannak ennel a cegnel es feltetelezem, hogy a tulajdonos(ok) is jol akarnak keresni, akkor azert kivancsi lennek, hogy mitol van ez a hatekonysag/meddig fenntarthato, hogy ez nyereseges is maradjon.
Ettol fuggetlenul gratulalok, remelem sokaig marad ez a helyzet. Ilyen emberek es lehetosegek kellenek ahhoz, hogy elinduljon az orszagban a fizu felfele..
-
Pfiucska
aktív tag
válasz
Stylewars_kp
üzenetére
Szerintem ezen nem neked kell aggódni. Jelentkezni kell, ha behívnak úgy is tesztelik az angolodat, ha más nem úgy, hogy lenyomnak veled egy interjút angolul. Ez alapján eldöntik, hogy megfelelő-e az angolod. Persze, ha tudod, h az sem menne neked most, akkor valóban nem kell jelentkezni.
-
Pfiucska
aktív tag
válasz
Vision
üzenetére
Van 1-2 kevesbe komoly linkedines megkeresesem mostanaban, illetve egy kisebb fejvadasz ceg aki most folyamatosan hozza a cegeket (3-4 db releváns az elmult ~2 hetben). Elore lepes is lehetne szakmailag mert amiket hozott azok nemzetkozi cegek, illetve csomagban is ugy latom, hogy tobbet fizetnenek, mint a mostani, mondjuk azt nem nehez.
-
Pfiucska
aktív tag
Szerintetek (azért válasz, h egyenest itt legyen a hays 2024 guide) mennyivel érdemes alááraznom magamat a guidenak, tekintettel a koromra (most leszek 25) és relatíve kevés (2 év) vezetői tapasztalatomra, amikor pénzügyi vezetői pozival keresnek meg? Mennyire van egyáltalán döntő szerepe a pénznek ilyen pozikban; pl 10-30%-kal olcsóbb vagyok, de nem 40 éves 15 év tapasztalattal.
-
Pfiucska
aktív tag
válasz
dellfanboy
üzenetére
pénzüggyel az a baj tulsok a csaj
meg a túlóra
-
Pfiucska
aktív tag
válasz
MrSealRD
üzenetére
Bankoknál pénzügyes melók
Bárhol könyvelő
Bárhol kontroller
Big4 vagy néhány kisebb cégnél auditor
Bárhol egyéb számviteles pozi
Bárhol egyéb pénzügyes pozi
Utóbbi kettőt kevésbé javaslom, szerintem ezeknél hamar megáll a fejlődési lehetőség.Ha Budapest és környéke, akkor br 500-600 egyéb juttatástól függően szerintem nem irreális.
-
Pfiucska
aktív tag
válasz
dellfanboy
üzenetére
Nem azt akartam ezzel mondani, hogy az itthoni accountant es a bécsi kozott kicsi a fizu kulonbseg (mert nem), hanem, hogy a bécsi fejleszto es konyvelo kozott kisebb a diff, mint itthon.
-
Pfiucska
aktív tag
válasz
thomasthomas
üzenetére
Amúgy az valóban nem túl acélos fizu, sima ifrs accountantnek a hofer br 60k-t igér Bécsben. Asszem a full junioroknak, 0 tapasztalattal 40k.
-
Pfiucska
aktív tag
válasz
Pfiucska
üzenetére
No kicsit javítottunk még a helyzeten, 2024-től 3 havira emelkedik a prémiumom.
Így kb a bérem éves szinten nem változik és hozzájött mellé az autó korlátlan magánhasználattal, üzemanyaggal. Februárban jön egyébként; egy skoda octavia, addig meg ideiglenesen egy hyundai tucsont hasznalok.
-
Pfiucska
aktív tag
-
Pfiucska
aktív tag
válasz
tototos
üzenetére
Magyar nagyvállalat (
), nem foglalkozik semmilyen úton-módon a túlórákkal. Ha van időm megpróbálhatom lecsúsztatni, de közel esélytelen.
Cserébe, ha el kell mennem véletlen a nap közepén, akkor nem kérdez fel senki, hogy miért, hova stb.Amúgy Tboyhoz hasonlóan, pénteken általában HO dolgozom és ha van lehetőség, aznap próbálom lazábbra venni, de így sem tudom a túlóráimat lecsúsztatni. 10 nap szabit hoztam át 2024-re.
-
Pfiucska
aktív tag
válasz
Cblacksmithc
üzenetére
-
Pfiucska
aktív tag
válasz
DanielLong
üzenetére
Ezeket a szamokat amugy azert nem tudom kb ertelmezni mett en egy evben majd’ elmegyek 20e km-t, igy kozel felevente kell olajat es szuroket cserelnem, ami onmagaban 60eft/alkalom.
Ja, egy 17 eves japorol beszelunk. -
Pfiucska
aktív tag
válasz
VirsLee
üzenetére
Igen-igen es mindemellett dontottem az auto mellett.
A bonusz reszet egyebkent nem bukom mert egy faramuci deal volt kozottunk, igy a bonusz 2023-ban csak 1100-ra szamolodik, mig 2023-ban mar az 1150-re. Tovabba, az emeles eseten is az 1200-re szamolodott volna, nem az 1350-re.
-
Pfiucska
aktív tag
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Szemelyautohoz hasznalt benzin es gazolaj afaja nem levonhato.
Az, hogy ezzel vannak akik trukkoznek, mas kerdes.
A menetlevel es a lizingdij aranya igaz, csak nem jellemzo, hogy vezetik. Az meg megkevesbe, hogy egy IT-s vagy random menedzser tobbet hasznalja ceges utra, mint maganra. -
Pfiucska
aktív tag
válasz
forceberg
üzenetére
Ha feltetelezzuk, hogy 200+ afa a lizingdij akkor 200 + afa*50%=227eft a koltseg. Feltetelezzuk, hogy ez operativ lizing, amiben mondjuk benne vannak a karbantartasok es az autopalya matrica. Ezenfelul van brutto 50e uzemanyagkoltseged, ebbol nem vonhatja le az afa felet sem. Ehhez jon meg adblue (ha modern dizel), ablakmosofolyadek, mosas, stb ilyen aprosagok. Legyen szum pl 300k
Na ezert cserebe adhat 300/1.13, azaz br 265-t, azaz netto 177-t. Siman lehet h te ezt tobbre tartod, azonban a fizetest nem szeretik adni egy ido utan, igy jon kepbe az auto..
Pl en pontosan tudom (es emlitettem is feljebb), hogy bar nagyjabol nalunk is most 3-350k lesz a havi koltsege a munkaltatomnak az autoval, ennek ellenere ~br 100e-t ajanlott fel, ha az auto nem felel meg. Volt koztunk nemi vita a beremeles kapcsan
es akkor volt rola szo, h ha nem felel meg, akkor ezt kaphatom es pont. Es az oka annak h nem ~br300 lett volna az auto helyett, h az mar “berfeszkot” okozna.Penzugyi lizingnel sok mas is szoba jon, mivel ugye az kvazi hitel. Gepjarmuado, cegautado, karbantartas stb.
-
Pfiucska
aktív tag
Koszi mindenkinek.
Jo az auto, csak %-ban nem egy akkora emelest kaptam, mint amit szerettem volna.
A szamtalan, kozvetlen modon honoralatlan tuloramat szerettem volna “kompenzalni” egy altalam is orommel elfogadott emelessel. Ez kompromisszumos most reszemrol, de elfogadom. -
Pfiucska
aktív tag
válasz
Pfiucska
üzenetére
Megvolt a bertargyalas iden is, nem volt egyszeru kor es nem vagyok maximalisan elegedett.
A fizetesem 1150br-ra valtozik, marad az evi 2 ho premium, emelle viszont bejott egy ceges auto (also kozepkategoria), korlatlan uzemanyaghasznalattal, orszagos autopalyamatricaval, stb.
A fizetesem lement 1250-rol 1150-re, szoval ezert cserebe penzt kellett adnom es ezert nem vagyok elegedett mert igy osszessegeben egy pici emelesrol beszelunk. Az alternativa egyebkent a br 1350 volt, auto nelkul.
Kozben vegeztem a Penzugy MSc-vel is es elkezdtem az IFRS-t, hogy ez se legyen akadaly, ha dobbantani kene. Ezt legalabb fizetik.
-
Pfiucska
aktív tag
Hallottam egy folyosói pletykát miszerint a Randstad meg a Hays kérésre csinál ingyen(?) felmérőt a jelentkezővel, hogy mit érhet a munkaerőpiacon. Ilyen tényleg létezik?
-
Pfiucska
aktív tag
-
Pfiucska
aktív tag
válasz
üzenetére
Amugy nekem ez az egesz annyira fura.
Az elmult idoben le kellett tolnom jo par interjut, hogy potoljak par kollegat es az elso dolgok kozott van a berigeny tisztazasa. Amennyiben a jelolt 20-30%-kal (vagy megtobbel) tobbet ker annak amit varhatoan adni tudok neki, azonnal elkoszonok tole mert teljesen feleslegesen futnan meg a koroket en is.Miert nem teszi ezt mindenki
-
Pfiucska
aktív tag
válasz
developer007
üzenetére
Mindenkinek egyeni izles kerdese, de engem nem nagyon lehetne a jelenlegi helyemen tartani (akarmennyire is szeretem vagy nem szeretem), ha kapnek egy +80%-os offert

Ha nagyon-nagyon oda lennek a mostani helyemert, akkor ha ennek a kornyeken adnanak talan(!) maradnek, de nekem kicsit kellemetlen lenne egy ilyen counteroffer utan maradni a helyemen.
-
Pfiucska
aktív tag
válasz
VirsLee
üzenetére
Az, hogy a munkaltato felment a munkavegzes alol, nem egyenlo azzal, hogy megallapodtok egy korabbi utolso allomanyban toltott napban! Nagyon fontos kulonbseg es gyakran osszekeverik.. elobbi eseten - ahogy mondod - fizet a munkaltato, mint a katonatiszt, utobbi eseten viszont ertelemszeruen semmit.
-
Pfiucska
aktív tag
válasz
adamssss
üzenetére
Szerintem mivel az atlagos jovedelmet nezik (ha jol tudom gyed elotti 180napra), akkor csak erre az idoszakra kell feljebb tornaszni az atlagjovedelmet. Tehat ha mondjuk br 390 a fizuja es 6*30 naprol beszelunk, akkor a gyedet maximalizalo atlagjovedelmet eleri egy, a munkaja melletti egyszeri 6*(464-390)-es bejelentessel is.
-
-
Pfiucska
aktív tag
válasz
szomorubohoc
üzenetére
Kell egy konyvelo aki kimatekozza ezt neked (minden reszletinfoval egyutt), de szvsz igen.
-
Pfiucska
aktív tag
válasz
bandus
üzenetére
A mindenki nyilvan tulzas de azert szerintem (0 kulonosebb hozzaertes es utanaolvasas nelkul), az emberek tobbsege szeretne maganak hazat, amiert cserebe sok mindenrol, de nem mindenrol hajlando is lemondani. Kifejezetten MO.
Kulfoldon sztem is sokkal kevesbe, de ott talan a megnehezebb ingatlanszerzes is kozrejatszik ebben.
-
Pfiucska
aktív tag
válasz
Vision
üzenetére
Nem errol van szo. Tisztaban vagyok vele, h az emberek picike szazalekaba tartozom, akinek egyaltalan szoba jon es egy meg kisebb szazalekba, akinek azt gondolom h lesz is. Nekem inkabb a szembesules az ami faj, h ez egy atlag csalad szamara mennyire elerhetetlen.
Amugy meg pont eggyel elottem irtad az orok ervenyu igazsagot h mindenki a maga szintjen nyomorog

-
Pfiucska
aktív tag
válasz
Vision
üzenetére
Total megertem, h sehol sem realitas (sot amikor egy nemet vagy osztrak helyzettel vetem ossze, oszinten azt gondolom h itt tobb eselyem van hazat venni [es meg sokan masoknak is]), csak olyan furcsa dolog ez az eletben, h az h legyen egy csaladi hazad, ahhoz nagyon elszantnak, szerencsesnek es meg ki tudja minek kell lenned hozza. 2 tanult, jol szitualt es szorgos ember konkretan keves hozza. Vagy megtol a csalad vagy tartozol azon kevesek koze aki IT-s, dongeted a rangletrat es kozben az sem art ha a parod is hazatol valami atlag feletti fizut

Persze az is vilagos, hogy mindenkinek ez a celja es a kinalat meg veges, igy valahogy ki kell alakuljon a kereslet-kinalat gorbe, csak na..
-
-
Pfiucska
aktív tag
válasz
üzenetére
Nem mondom, h stresszmentes a bp-i autozas de a gond az, hogy sok esetben szignifikansan gyorsabb megoldas.
Eddigi rendszeres, oda-vissza tapasztalataim a teljesseg igenye nelkul:
-deli agglobol 14. Ker / 5. Ker / 9. Ker / nyugati agglo —> legalabb fele volt a menetido
-9.-bol 5.-be, szinten
-9.-bol 14.-be, szinten
-19.-bol 5.-be, szinten
-19.-bol nyugati aggloba, szinten
-deli agglobol 11, szinten
-deli agglobol 23, szintenOszinten szeretnek egyszer egy olyan munkahelyet, ahova a tomegkozlekedes valos alternativa lesz (az almom az, hogy az iroda elerheto legyen erollerrel 10-15p alatt). Tehat nem/vagy nem jelentosen lesz hosszabb a menetidom. Na, akkor elfogok gondolkozni.. de jelenleg (is) valaszthatok, hogy atlag 35-40p kocsi vagy 1o30p tomeg amit a tovabbiakban meg jelentosen javit az auto javara, hogy ha tulorazom/korabban megyek (mindketto igen surun elofordul), akkor a tomegkozlekedes ritkabban jar az auto menetideje a forgalom miatt pedig lecsokken 30p-re.
Neha-neha tomegkozlekedek (leginkabb, ha a belvaros a cel a haverok-buli-fanta miatt), de ilyenkor nem szamit az ido. Ami meg problema tud lenni a korabban emlitettekhez hasonloan, hogy ha nincs minden utasnak berlete, akkor mar jegyet kell valtani ami nem feltetlen megeros, ha az elsullyedt koltsegekkel - helyesen - nem szamolsz.
Repterre pl tomeggel megyek mert ott valos alternativa nekem: 20p auto / 30-35p tomegkoz (0 atszallas) es 700 ft vs 15.000(?)
-
Pfiucska
aktív tag
válasz
engineer55
üzenetére
Hajra! -
Pfiucska
aktív tag
válasz
Vision
üzenetére
+1
A jogszabalyi valtozasokat (amikrol szerintem nem kell itt sem meselnem), valakinek le kell kovetni.
Ertem en h latszolag 1 ora alatt “minden” megvan, de ehhez kepben kell lenni rengeteg torvennyel, rendelettel, paragrafussal. A jogasznak sem azert fizetsz egy szerzodesert 30 ezret mert 2 oraig irja.. -
Pfiucska
aktív tag
válasz
VirsLee
üzenetére
Mint “szakmabeli” szeretnem megemliteni, hogy aki 100-120 szamlat/ho lekonyvel 30k nettoert az nem normalis. Ettol fuggetlenul letezik nem 1 ilyen konyvelo es az ilyen csoportokban rendszeresen errol van szo, hogy amig ezek nem halnak ki, addig a tobbi sz.pik mert a vallalkozok elhiszik, hogy ezt lehet ennyiert csinalni.
Mondom ezt ugy, hogy a munkatempom a konyvelok 99%-nal gyorsabb mar csak korombol kifolyolag is. Nem tud rentabilis lenni ennyi penzert (ha normalis munkat akarsz kiadni a kezedbol).
Bevallasok sem automatikusak sajnos. Igen, segit a szoftver. Igen, akar be is lehet dolgokat emelni. De ezeket agyatlanul elfogadni, na azt nem lehet.
szerk.:
Ha 10-15k/ert elvallal egy konyvelo egyszemelyes kft-t akkor ebbol mennyi kell, h normalisan megeljen? 100? Es az szerintetek normalis?
-
Pfiucska
aktív tag
Szia,
nem feltetlen vagyok reprezentativ, de:Gazdasagi vezeto (pest megye)
23 eves vagyok
10 fos csapat (penzugy, szamvitel, controlling), berszamfejtes kiszervezve de a HR itt van. O kulon szerv, de nyilvan szorosan egyutt kell dolgoznunk.
250-300 fos ceg, magyar operacio.
Br 1.250 + 2 havi prémium.
heti 5-10 tulora, de csak mert tobbet nem vagyok hajlando dolgozni ennyiert
-
Pfiucska
aktív tag
A többiek már leírták, amit még hozzafuznek:
- a szoftverek jellemzoen meg csak arra alkalmasak, hogy ha beallitottad, hogy eppen mennyi az adott kedvezmeny es, hogy adott dolgozora vonatkozik-e (amit nem feltétlen tud a szoftver magától), berogzitetted a havi szabadsagait, bervaltozasait, bonuszait, tappenzeit (dokumentalva, ellenorizve van!), letiltasait, berelolegeit, vallalati kolcsoneit, stb. Akkor utana igen, egy kattintassal szamfejt a rendszer, mar csak kovetni kell, hogy valtozott-e barmilyen szemelyes irata, csinalni a KSH statisztikakat, az emlitett bevallasokat, ki es belopokkel foglalkozni es isten tudja meg mivel..Egy kisebb nagyvallalatnal vagyok, kulsos berszamfejtonk van + 1 fo HR, de boven-boven van munkajuk velunk..
-
Pfiucska
aktív tag
válasz
CyberPunk666
üzenetére
Normalisabb konyveloknek van felelosseg biztositasa.
Btw konyveles nem = berszamfejto es nem = adotanacsado
Sot, konyvelonek hivjuk azt is aki egyeni vallalkozokkal foglalkozik meg azt is aki penzugyi szolgaltatokkal foglalkozik es semmi koze egymashoz, hogy Mariska katás bt-vel mit kell kezdeni vagy az OTP konszolidalt beszamoloja hogyan keszul. -
Pfiucska
aktív tag
válasz
Vision
üzenetére
Finance terulettel igazabol a legnagyobb problema/ nehezito tenyezo, hogy idiota hataridokhoz es allandoan valtozo jogszabalyi kornyezethez kell alkalmazkodni.
Itthon szerencsere mindketto megvan.szerk.: Tele vagyok junior ismerosokkel (Bsc-t bő 1 eve vegeztem), igy latom ezt a piacot Budapest es kornyeken. Rohadtul nincsen netto 4-500n kezdofizu. Van 1-2 ismerosom aki belenyult hasonloba (de papiron volt mar 1-2 ev tapasztalatuk), de a csoporttarsak zome inkabb 3-4 kozott kap.
szerk2.: Controlling es riporting fizet jellemzoen jobban, alatta konyveles alatta a banki pozik.
-
Pfiucska
aktív tag
válasz
Vision
üzenetére
Ezt megtudom erositeni.
Ellenorzes, ellenorzes hatan van nalunk az elmult idoben. Jon minden: nav, nebih, gbh, hnt, jovedeki stb…Ja es most olvastam hogy egy 3.000 ft-s szamla miatt inditottak jogkovetesit, amire nem erkezett idoben valasz, igy megvagtak az adozott kedvezmenyesen 100eft-ra
Szerencsere ez nem nalunk volt, de na..Viszont vannak jo indulatuak is (sokan), tobbszor volt mar pozitiv tapasztalatom veluk, mint negativ. Most egy atfogo ellenorzest viszek (evekre visszamenoleg, mar honapok ota tart), meglatjuk ennek a vegere milyen velemennyel leszek roluk.
Új hozzászólás Aktív témák
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Peugeot, Citroën topik
- Fotók, videók mobillal
- Milyen nyomtatót vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xbox tulajok OFF topicja
- Netflix
- További aktív témák...
- G.SKILL Ripjaws V 2x4GB 3000MHz DDR4 kit
- APC Smart-UPS 1500VA LCD RM 2U (SMT1500RMI2UC) - űj ára 450.000Ft
- Digitus Network Cabinet 19'' 42U DN-43000 white - Rack Szekrény
- BROCADE Ruckus ICX7150-24port - Switch - több db - 130Gbps
- 3D nyomtató - SAURER MarkingSolutions Signum Eco Lasersysteme - laser marking system
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Mini 128GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 128GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3984, 100% Akkumulátor
- Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Byintek Love U14 Projektor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest