Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
tototos
addikt
válasz
Pfiucska
üzenetére
Igen amint sikerül mindent papirozni. Betanulásra pont jó lesz szerintem.
@mandleee: ez volt az egyetlen cég aki ajánlatot adott, a téma is elég érdekes, látok benne fejlődési lehetőséget. Kodekloudon épp befejeztem a platform engineer kurzust. Lejár az éves előfizetés is, lehet nézek valami másik szolgáltatót.
-
mcs
veterán
-
Pfiucska
aktív tag
válasz
Pfiucska
üzenetére
PH leallas alatt kaptam vegre egy ajanlatot, amit el is fogadtam, igy oktobertol a kovetkezo lep eletbe:
Munkakör: Főkönyvelő (CFO alatt leszek kozvetlen, varhatoan nem csak konyveles lesz), egy 10-12 fos csapattal.
Kor: 26 leszek
Vegzettseg: Finance MSc + IFRS könyvelő
Nyelv: Angol
Juttatás: Brutto 1.900.000 + 12% bonusz + auto uzemanyaggal + szepkartya, maganeu, baleset es eletbiztositas meg ilyen aprosagok.
Tapasztalat: ~6 eve vagyok a szakmaban, 3 ev vezetoi tapasztalattal.
Lokacio: Bp szelerol 50-60p auto videkre. 4 nap iroda/hét.
Ceg: UK anyavallalatnak a magyar gyarto cege, nem autoipar.Nagyon elegedett vagyok a csomaggal, remelem hosszutavon jol fogom magam itt erezni es lesz szakmai fejlodesi lehetoseg. Elso korben ugy nez ki, hogy mindenre igen a valasz. Dolgozni sokat kell majd, ez nem kerdes, de ez most - ahogy eddig sem - nem problema.
-
Pfiucska
aktív tag
válasz
Pfiucska
üzenetére
Majdnem elfelejtettem ide is megirni az 5% beremelesemet, azaz jan1-tol br 1.210 eft
Mit gondoltok, innen a magyar nagyvállalattól, merre lenne erdemes kacsingatni, ha szakmai elorelepes a cel? Erdemes SSC-ben gondolkodni vagy az csak hatra fele vinne? Mindig van egy fenntartasom ezekkel a cegekkel kapcsolatban, most is jelentkeztem egy amcsi multihoz, ahol joval tobb embert kene iranyitani, mint most de a jelenlegi minden is hozzam tartozik helyett, a szamvitel 1/3-nak 1/3-a tartozna hozzam es ketszer ekkora csapatomhoz
Alapvetoen a hosszutavu cel az lenne, hogy majd egy jo CFO lehessek valamilyen cegnel. Nem feltetlen en szeretnek lenni az OTP csucs gazdasagi igazgatoja, de eltudnam kepzelni magamat azert egy a jelenleginel nagyobb es nemzetkozibb szervezet elen, hasonlo poziciban. Nyilvan nem most, mert az meg nagy ugras lenne, de a jovoben jo lenne ezt a szintet elerni.
IFRS-sel tavasszal vegzek. Utana nem tudom, hogy megakarom-e ugrani az adotanacsadoi kepzest is. -
Egon
nagyúr
válasz
Pfiucska
üzenetére
Nálunk az éves bér 20%-a a prémium, ez 2,4 havit jelent. Ezt az utóbbi 2-3 évben megkaptuk (valamelyik évben nekem 2,16 havi volt - most kicsivel bruttó 4M felett fogok kapni). Ezen felül lenne, ha tudnánk a tervek felett teljesíteni az üzletágban (ma sajnos negatív híreket kaptam ezzel kapcsolatban, így már kevésbé vagyok biztos a teljesülésben).
-
Dinter
addikt
válasz
Pfiucska
üzenetére
Igen.
Nem feltétlen akarok emberekkel foglalkozni, inkább úgy vagyok vele, hogy megcsinálom, ha ez kell az előrelépéshez. Még nem csináltam ilyet, úgyhogy nem tudom mennyire tetszene vagy nem tetszene. Nincs olyan kolléga, aki nehéz eset lenne, mindenkivel jóban vagyok.
Feladatkörök~:
Architektúrális döntések meghozatala
Backend repok ownolása
Fejlesztések ownolása
Azure infra ownolása
Magas rendelkezésre állás biztosítása
Review-k elvégzése és kiosztása
Dokumentáció bővítése és frissen tartása
Részvétel recruiting folyamatban
1:1 meetingek levezénylése
Retrok levezényléseKb ennyi jutott most eszembe.
-
chosenpant
újonc
válasz
Pfiucska
üzenetére
Bárhol egyéb pénzügyes pozi
Utóbbi kettőt kevésbé javaslom, szerintem ezeknél hamar megáll a fejlődési lehetőség.szerintem az egyéb pénzügyes pozi is tud ugródeszka lenni és lehet benne bőven fejlődni juniorként is. pl revenue analyst, fp&a analyst illetve ehhez hasonló pozik.
de ha egyéb alatt a rtr, otc területeket és társait értetted, onnan tényleg elég hosszú tud lenni az út.
-
Madwe
nagyúr
válasz
Pfiucska
üzenetére
egyébként ahogy látom, hallom nem csak ott kisebb a különbség, hanem a junior vs senior között is. míg itthon akár 500% különbség is lehet (juniorok szarul vannak fizetve, persze magyar realitásban még mindig jobb mint bármi más kb) addig kint ilyen 50 nagyon max 100% különbség a jellemző - azaz kint sokkal magasabb a junior elérhető fizu, de senioroknál már sokszor rosszabb is.
Ennek nyilván sok oka van (pl junior itthon jellemzően minden más itthoni szakmával versenyez csak, addig senior már nemzetközi piacon) ahogy sok szociális következtetést is levonhatunk (szvsz iszonyat egészségtelen s káros a magyar helyzet...) -
Pfiucska
aktív tag
válasz
Pfiucska
üzenetére
No kicsit javítottunk még a helyzeten, 2024-től 3 havira emelkedik a prémiumom.
Így kb a bérem éves szinten nem változik és hozzájött mellé az autó korlátlan magánhasználattal, üzemanyaggal. Februárban jön egyébként; egy skoda octavia, addig meg ideiglenesen egy hyundai tucsont hasznalok.
-
DanielLong
senior tag
válasz
Pfiucska
üzenetére
Én is igyekszem 12ezrenként cserélni benne az olajat, az nekem is kb 50-60ezer. Volt olyan év persze, hogy pont átcsúszott egyikből a másikba. Vezérlés cserét ajánlott szerelőnél csináltattam, ahova én vittem az alkatrészt, ilyesmivel sokat lehet fogni, de kb. annyiba kerül, hogy belépjen az ember az autója FB csoportjába és feltegyen egy kérdést. Kerékszettekkel szerencsés voltam, a nyárit úgy vettem, hogy a tulaj Focusa leégett, de a kerekek makulátlanok voltak, talán egy évesek. 140ezerbe került mai árfolyamon. Műszakin meg persze nem volt vele soha probléma.
#35970 dnelb: Mondjuk a legolcsóbb Motointegrator forrástól önmagában 32ezer csak a három szűrő és az olaj. Oké a Mann drága. Ehhez még munkadíj is kell.

-
BigBlackDog
veterán
válasz
Pfiucska
üzenetére
Kis kiegészítés (az eddigi tudásom alapján
): üzemanyag esetén a gázolajnál ugyanúgy le tud jönni az ÁFA fele. Ha menetnapló vezetve, akkor pedig ennek arányában vonhatja le az ÁFA´t a lízingdíj és gázolaj után is.Általam tapasztaltak alapján; az autóhoz volt egy TCO keretösszeg rendelve (+ üzemanyaglimit, ha olyan grade-ben volt az ember). Vagy az autót kérte az ember, vagy a TCO keretösszeget bruttó fizetés formájában.
-
válasz
Pfiucska
üzenetére
Ha az a terv, hogy csak 1 vagy 2 évet maradsz, akkor nem tudom mennyire jó üzlet lecserélni az 1.35m-t 1.15m-ra plusz autóra. Most szopni fogsz az eladással, ha melóhelyet váltasz és nem kapsz autót, akkor pedig a vétellel is. Mindkettővel sok a macera, a vásárlásnak plusz költsége és kockázata is van. Bónusszal kalkulálva 233k bruttó a különbség, 155k nettó. Mondjuk neked kell tudni, hogy ennyit megér-e.
-
Pfiucska
aktív tag
válasz
Pfiucska
üzenetére
Megvolt a bertargyalas iden is, nem volt egyszeru kor es nem vagyok maximalisan elegedett.
A fizetesem 1150br-ra valtozik, marad az evi 2 ho premium, emelle viszont bejott egy ceges auto (also kozepkategoria), korlatlan uzemanyaghasznalattal, orszagos autopalyamatricaval, stb.
A fizetesem lement 1250-rol 1150-re, szoval ezert cserebe penzt kellett adnom es ezert nem vagyok elegedett mert igy osszessegeben egy pici emelesrol beszelunk. Az alternativa egyebkent a br 1350 volt, auto nelkul.
Kozben vegeztem a Penzugy MSc-vel is es elkezdtem az IFRS-t, hogy ez se legyen akadaly, ha dobbantani kene. Ezt legalabb fizetik.
-
tototos
addikt
válasz
Pfiucska
üzenetére
Közben én is utána néztem kicsit. Elég szép a megfogalmazás. Ha otthonról megy a munkavállaló a külsős telephelyre akkor az nem számít munkaidőnek, de ha bemegy budapesti telephelyre majd onnan a külsőre az már munkaidő. És két munkával töltött blokk között kell 11 órának eltelni.
-
válasz
Pfiucska
üzenetére
ezekre emvy tudna jo valaszt adni, de a legjobb esetben nem kellene, hogy a penz befolyasolja az intejuzasi folyamatot (hangsulyozva, ez a legjobb eset). en hiszek benne, hogy ha az x kor alatt kialakul a kemia, akkor lesz megoldas a berigeny fedezesere. ez a tisztazzuk a berigenyt az elso 10 percben valojaban egy csapda, azt hiszi a munkavallalo, hogy idot sporol vele, de valojaban csak hatranyba kerul, es a munkaltatonak jo ez.
-
QVAnti
újonc
válasz
Pfiucska
üzenetére
Ez régen biztos, hogy igaz volt és a big4 pozik nagy részénél valószínűleg ma is igaz, mert egy random cég auditjához (főleg asszisztensi, pályakezdő szinten) nem kell semmi különösebb szaktudás, ezért a fizetés nem jó, ellenben droid jellegű munka nagyon sok van (tanácsadás dettó, színes-szagos preziket kell szerkeszteni, figyelve a brand egységére és stb bullshit). Amit én csinálok, az szerencsére elég specifikus, szűkebb réteg alkalmas különböző pénzügyi kockázatok értékelésére és azok modellezésére / a bankok által használt modellek ellenőrzésére vagy validálására, enélkül viszont a cég nem tudja megcsinálni a teljeskörű könyvvizsgálatot egy banknak, ergo kénytelen alkalmazni szakértőket is. Szóval ha általánosságban a big4-t kérdezi valaki, akkor jó eséllyel igaz, amit írtál, viszont szerencsére mindegyik big4 elkezdett speckóbb területekkel is foglalkozni, így egy-egy terület szakértőjeként szerintem egyáltalán nem elvetendő gondolat ilyen helyre menni.
HoTDoG #33840:
Nekem is van jópár ismerősöm az én cégemnél is és más big4-nál is, aki külföldre ment cégen belül, pl. USA, Svájc, UK, Ausztria, Németország. Néhányan maradtak, néhányan visszajöttek. Alapvetően jól kiépített menete van ezeknek a külföldi lehetőségeknek, bárki pályázhat rájuk, de nyilván jó pont, ha volt korábbi közös munka a fogadó országgal, illetve ha a helyi vezetés támogatja a pályázatod. Viszont végül úgyis egy több körös interjún fogja eldönteni a fogadó ország vezetője, hogy mehetsz-e. Ami nagy előny, hogy ha mehetsz, akkor a relocation-ben viszonylag sok segítséget ad a cég.
Egyébként nekem is tervben van így cégen belül Svájc, meglátjuk mi lesz belőle. -
HoTDoG
tag
-
haly
őstag
válasz
Pfiucska
üzenetére
Jó kérdés, még nem jártam annyira utána, de szerintem jobb, vagy legalább hasonló, mint otthon. Szóval párként, diplomás, magasan képzett személyként, jó állással 30+ éves korra összejöhet. Baromi helyfüggő amúgy, hol szeretnél venni. Nekem ez biztos csak családdal jönne szóba, családot meg nem feltétlen városban képzelnék el, így nem lenne elérhetetlen az ingatlan. Azt hiszem 20% önerő az általános itt is és mondjuk számoljunk 1m-s lakással. Az 200k, ráadásul pledge-elhetsz nyugdíjat is lakáshitelre.
Erről jut eszembe, még egy gondolat megszületett bennem. Általánosságban azt érzem itt, hogy felnőttként vagyok kezelve. Minden döntés rád van bízva és kevés dolog kötelező. Például az adózás is olyan, mint otthon a saját vállalkozások esetében. Le tudod írni a munkábajárást, kajálásod, mindenféle oktatást, extra nyugdíjbefizetéseid, stb. Asszem C permit esetében pedig a bruttódat kapod meg és évente 1x kell adóznod csak. Ugyan ez egészségbiztosítás esetén is, csomagokat lehet választani, annak függvényében, hogy mit gondolsz esélyesnek, hogy igénybe veszel majd.
Nagyon konzervatív fejmatekkal számolva, 30 éves koromra tegyük fel, hogy 160k-t keresek, párom mondjuk 100-at. Amennyiben a megélhetési költségeket mondjuk 5.5-re belövöm havonta, nettóban kb. 10k marad megtakarításként havonta(!). Szerintem ebből 5 év alatt simán ki lehet hozni egy önerőt. But again, nem néztem még utána, lehet tök rossz számok ezek.
Más kérdés amúgy, hogy megéri-e. Itt nem ritka, hogy egy bérlő 10+ évig elél a lakásban. Elég masszívan védenek a törvények és van érdekképviselet is (évi 100 CHF-ért), akik pl. kijönnek veled átadni a lakást a bérleti szerződés végén, hogy semmiképp ne tudjanak átverni.
Otthon úgy gondolom a legnagyobb motiváció a saját lakásra a biztonságérzet, de itt ez alapból megvan bérlés esetén is.Amúgy a legnagyobb fejtörés esetemben inkább a nemzetiségem és a permit lesz lakásvásárlás esetén. Úgy tudom csomó szabályozás van erre, hogy csak akkor vehess ingatlant, ha tényleg itt akarsz élni benne. Más különben nem tarthatod meg. Én ezt abszolút fairnek gondolom, főleg a jelenlegi Zürichi lakáskrízist tekintve (rekord alacsony a kiadó lakások száma).
-
válasz
Pfiucska
üzenetére
ha nagyon nagyon szerencsés vagy, talán találsz ingatlant 10k chf/nm alatt, de inkább 14-16k chf. a másik nehezítés, hogy nem igazán vannak kis ingatlanok, így akár kell akár nem, ki kell csengetned a 100-120 nm árát. innen már lehet számolgatni. ez azért két fizuból is nehezen jön össze, nyilván nem lehetetlen, de könnyűnek sem mondanám. ha sikerül megugrani egy jó vezetői fizetést, ami már 2-essel kezdődik, vagy annak a környéke, szerintem akkor válik ez realitássá.
-
válasz
Pfiucska
üzenetére
...h ez egy atlag csalad szamara mennyire elerhetetlen.
Szerintem nem elérhetetlen. A budai hegyvidéki ház elérhetetlen a többségnek. Az átlagnak a 22. kerületi ikerházfél a realitás 85 millióért. Ez 2 gyerekkel, 35 évesen, 10 év munkaviszonnyal, normális végzettséggel elérhető. Nem úgy, hogy zéró hitel, meg még lakás is maradjon mellette, ahogy tototos írta. Ilyen nincs. -
válasz
Pfiucska
üzenetére
Hidegen, 0 önerővel ez nyilván nem fog menni. Ilyenkor a realitás az, hogy elkezded felépíteni magadat. Barátaim jó példák erre, viszonylag fiatalon összejöttek a most már feleségével, és vettek egy 30 nm panelt. Sosem kerestek igazán nagy lóvét, de most már egy 100 milliós vadiúj ikerháznál tartanak. Nyilván hitellel, csokkal, hiszen közben jött a 2 poronty is. Szépen 10+ év alatt felépítették ezt a vagyont. Persze szerencséjük is volt, jókor vették a kéglit, aztán eladták, mentek nagyobba 1 gyerekkel, utána pedig léptek egy nagyot a házzal. A talán 30 milla hitelt szépen kipengetik ketten.
Csak arra akartam utalni, hogy az, amit forszírozol, és még sokan szokták ezt emlegetni, az valójában a világon sehol sem realitás a középosztálynak. Irreális elképzelései vannak is sokaknak.

Amúgy fizuban Doriannal értek egyet. Ha nem hajtanék házra, és nagyobb vagyonra, akkor régen hagynám a fenébe a dupla melót. Talán 5 év múlva reális lesz. Inkább a hobbimra koncentrálok majd, meg a családra.
-
tKb.
tag
válasz
Pfiucska
üzenetére
Elég sok kérdés adódik, ezért gondoltam hirtelen, hogy valaki olyannal privátban egyszerűbb lehet, aki esetleg használja az Upworkot.
Az első kérdésem az lenne, hogy az adózási információkon belül van egy olyan fül, hogy VAT, ahol opcionálisan meglehet adni a VAT numbert és a kérdés az lenne, hogyha amennyiben nincs ilyen számom, mert nincs vállalkozásom, akkor az Upwork fog lefogja vonni az ÁFÁ-t vagy sem? Mennyire szükséges ez a VAT number az Upwork oldaláról? Elég vegyes infókat találtam, de még nézelődöm, de gondoltam hátha van itt olyan, aki konkrétan végig ment ezeken a folyamatokon. -
carapace
tag
válasz
Pfiucska
üzenetére
A fő probléma, hogy ők erre a nyammogásra hiszik azt, hogy ez a hochdeutsch. Egyszer még anno elmentem az osztrák kollegákkal sörözni, ott németül nyekeregtek erre-arra, mondtam nekik, legalább beszéljenek rendes németül, erre néztek nagy bociszemmel, hogy dehát ők úgy beszélnek. Frászkarikát.
-
válasz
Pfiucska
üzenetére
Tök jó példa a jogász, aki a jelzálogszerzit nem fixárasan csinálja, hanem a vételár %-ában.
Pedig ugyanannyi meló van egy 5 milliós viskóval, meg egy 500-milliós villával is.Amúgy egyszerű kereslet-kínálat ez. Én csak azt mondtam az elején is, hogy ezek a 15K-s díjak nem lesznek fenntarthatóak, ez teljesen nyilvánvaló.
-
válasz
Pfiucska
üzenetére
60-70 db, csak 1 vagy 2 húzósabb hónap van egy évben.
- Mennyi ideig tart neked 2 számla lekönyvelése létező partnerekre?
- Mennyi időt vesz igénybe ugyanarra az emberre elkészíteni minden hónapban ugyanazt a bérszámfejtést?
- Ha van egy alanyi adómentes ügyfeled, ahol nincs bejelentve senki, akkor is havi 30k, mert nehogy 100 ügyfél legyen
A könyvelőm mondja meg mindig, hogy mennyi lesz a díjazás, én pedig vagy elfogadom, vagy váltok. Nem az én feladatom eldönteni, hogy Ő mennyiből tud vagy mennyiből kellene megélnie. Én sem az ügyfeleimtől várom el, hogy helyettem árazzanak
-
nyunyu
félisten
válasz
Pfiucska
üzenetére
2m+afa szamlazva vagy
1.5m brutto bejelentett alkalmazotti berNem kerdes h az utobbi: Szabi, betegszabi, bonusz, premium stb.
Előbbiből marad havi 1.4M a zsebedben, utóbbiból 1M.
Cserébe utóbbival jóval nagyobb bankhitelt tudsz felvenni, meg elméletben több lesz a nyugdíjad. (Gyakorlatban meg a mai magyar egészségügy mellett biztosan nem éred meg a 70+-os nyugdíjkorhatárt.)
Bónusz, prémium az meg olyan, mint a kutya vacsorája: nem biztos, hogy jut.
-
petyus_
senior tag
válasz
Pfiucska
üzenetére
Valamennyi paid leave van náluk, pontos részleteket még nem tudom, de én is kevésnek érzem az áfa utáni 70K-t. Jobban utánaszámolva valahol 80-90K között mondanék biztosan igent, nem tudom hogy gross ~110K-t megérek-e nekik.
A 1,5M-s ajánlatban egyébként nincs bónusz, tehát ehhez az összeghez nézem kb.
-
tototos
addikt
válasz
Pfiucska
üzenetére
Elég sok cég kiszervezi a tényleges bérszámfejtést külsős cégnek és a cégen belül már csak adatok rögzítése és a munkatársakkal való kapcsolatartás van. Meg persze a bérutalás is marad a cégen belül, aminél nagyon fontos, hogy flottul menjen. Nem tudom mennyire világos, de a szerződésben rögzítve van a bérutalás időpontja és ha ekkor nem történik meg akkor kötbér illeti a dolgozókat. Az sem jó dolgo ha valaki rossz bért kap legyen ez több vagy kevesebb.
-
törölt tag
válasz
Pfiucska
üzenetére
Ilyen életstílussal persze, hogy nem opció. Én kb hat-hét éve nem vagyok hajlandó napi negyven perc-egy óránál többet ingázni, négy év óta mindennap bejárni sem. Ha valahova ennél többet kell utazni akkor vagy költözök vagy nem fogadom el az állást. Az ingázás gyakorlatilag fizetetlen munka.
-
tototos
addikt
válasz
Pfiucska
üzenetére
Jelenleg egy Toyota Priusunk van, ami nem egy luxus kategória de A-ból elvisz B-be jó fogyasztással. A jelenlegi munkahelyre reggeli forgalomban 25-30 perc kocsival, BKV-val 40-50 között lenne. Heti 2x járunk be. Amit szerintem nehéz kiszámolni, az a magánhasználat esetén mennyivel megy többet az ember. Most ugye mivel minden saját zsebből megy így egy kiruccanást Bécsbe lehet nem ejtek meg, de ha céges autó éves autópálya matricával és tankolókártyával akkor már lehet ez is egy hétvégi program. Ugyanígy van a rokonlátogatás vidéken meg a nyári kisebb nyaralások.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Pfiucska
üzenetére
Ha csak annyit kapsz autóra, mint amennyivel kevesebb fizetést vállalsz be miatta, akkor feleslegesen korlátozod le magad. 100k Erzsébet csekk / SZÉP kártya se ér 100k pénzt. Többet kell hogy nyújtson ahhoz hogy megérje. Én legalább a duplájánál lennék hajlandó elgondolkodni azon hogy megéri, de azt is csak akkor ha ki is tudom használni, nem csak azért rakok bele feleslegesen kilométereket a kocsiba, hogy ott ne maradjon kihasználatlanul.
-
Dorian
félisten
válasz
Pfiucska
üzenetére
Pontosan így van. Ha az ember keres annyit, hogy kényelmesen meg tud élni (ami nem luxust jelent), akkor onnantól a nyugodt munkakörülmények és szabadidő a legértékesebb. Én pl. mehetnék máshová 1,5x ennyiért, de az több munkaidőt, munkaidőn belül is sokkal több, nehezebb munkát, és sokkal nagyobb idegeskedést jelentene. Nekem pedig nem célom 60 évesen az infarktus.
-
-
válasz
Pfiucska
üzenetére
Nem tudom, hogy az mennyire vezet kiegyensúlyozott élethez, hogy egész nap sorozatot nézel és nem csinálsz semmi olyat, amitől fejlődhetnél vagy hasznosnak érezhetnéd magad. Ez ideig-óráig poén, de hosszú távon kicsinál. Hiába hangzik jól, hogy egész nap lazsálhatsz és még fizetnek is érte.
-
-
JoinR
őstag
válasz
Pfiucska
üzenetére
Számomra megváltás volt a Covid miatti HO (és nemcsak az ingázás megszűnése miatt). Egy 30 nm körüli irodában lehettünk 6-7-en, ebből 2-3 ember folyamatosan callban volt. Csak zárt fejhallgatóval tudtam odafigyelni a munkámra, de egész nap egyrészt kényelmetlen, másrészt nyilván nem túl szociális.
-
phanonym
csendes tag
válasz
Pfiucska
üzenetére
Gratula!
Nekem egy olyan jó kérdésem lenne, hogy milyen mértékben játszott szerepet véleményed szerint, hogy jókor voltál jó helyen?
Félreértés ne essék, a kérdésem arra irányul, hogy általában véve ha valaki messze az elvárások felett teljesít, akkor az év végén a bónusz sávjának a tetejét kapja és ennyi az elismerés fentről, de előléptetést ilyen rövid időn belül a szakmai dolgoktól függetlenül is nehéz bárkinek elérnie és elvárnia magától, ha most kerül ki az egyetemről és mondjuk olvassa a hozzászólásaidat.
Vagy például ha valaki cégen keresztül tud kimenni dolgozni egy olyan országba, ahova egyébként egyáltalán nem magától értetődő, hogy eljut valaki.
Hol lehet meghúzni a határt a szerencse és a tudatos tervezés között? -
Pfiucska
aktív tag
válasz
Pfiucska
üzenetére
No kis helyzetjelentés. Mai napon volt értékelőm és igen pozitívan végződött. Maximalisan megvannak velem elegedve, igy sikerult ismet egy szepet emelni a fizetesen.
Nov1-tol br 1050
2023.jan1-tol pedig 1250br lett
A munka egyebkent nagyon bejott, szeretem a poziciomat, csak a munka mennyisege kicsit sok, de ez van, most kell meghuzni.
Tobb “projektfeladat” van a hetkoznapi teendok mellett, ezert nehezkes a helyzet. Ha egyszer ennek vege lenne, egesz kenyelmes pozi lehetne.
2023 ev vegen pedig targyalunk autorol, elvileg 2024 jan1-tol johet az is.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook AIR M2 , M3 , M4 Legújabb magyar billentyűzet 1 év Garancia Deák Térnél.
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 14 M4 MAX 14 32GPU 36GB 1TB Magyar billentyűzet Azonnal átvehető Deák
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Air 13,6 M4 10CPU/10GPU 16GB/512GB SSD TOUCH ID - Magyar Azonnal Deák tér
- Apple iPhone 16 Pro MAX 256Gb, White Titan, Makulátlan állapotban, kártyafüggetlen, 3év , 100% akku
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3570 i7-1255U 4.7GHz / 32GB / 1000GB / Quadro T550 4GB FHD 15"
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- HIBÁTLAN APPLE WATCH ULTRA 2 NATURAL TITANIUM 49MM -1 ÉV GARANCIA - MS3713, 100% AKKUMULÁTOR
- 164 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Nem rossz amúgy, bár pályázni... majd megszokod.
majd tiltás

Otthon úgy gondolom a legnagyobb motiváció a saját lakásra a biztonságérzet, de itt ez alapból megvan bérlés esetén is.