Hirdetés

2024. június 25., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2018-01-14 14:06:07

LOGOUT.hu

Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#53089) Jorus


Jorus
nagyúr

Sziasztok, nemrégiben vettünk egy csőszivattyút, amit egy fúst kútban használunk. A kútban a vízfelszín 5.5 méteren van, a kút alja 23 méteren. A szivattyút 9 méterre engedjük le, ami 3.5 méteres vízoszlopot jelent - a szivattyú leírása 10 méterben határozza meg a szivattyú feletti maximális vízoszlop nagyságát. A felszivattyúzott vizet többször csekkoltuk, nincs benne se üledék, se homok, se semmi. (A vizet nem fogyasztásra, hanem öntözésre használjuk.) A leírás szerint a szivattyú legfeljebb 2 órán át üzemeltethető folyamatosan.

A probléma az, hogy 40-50 perc locsolás után, ha kihúzzuk az aljzatból (nincs rajta kapcsoló, be kell dugni és szív), akkor lecsapja a házban a FI relét. A jelenség független attól, hogy melyik fázishoz tartozó aljzatba dugjuk (3 jön be a házba), vagy milyen kialakítású/típusú aljzatba dugjuk (túláramvédősben ugyanezt csinálja).
Mi lehet az oka? Egyébként más baja nincs, szivattyúzik rendesen, és ha csak 10-20 percet megy, akkor nem következik be a relé lecsapása, csak ha elérjük a ~40 percet. A vízoszlop nem fogy el a szivattyú fölül, azt csekkoltam. Tudja vki mi lehet a hibajelenség oka? Bármilyen tipp hasznos lehet.

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.