Hirdetés
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Öregszem
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Derail Valley
-
LOGOUT.hu
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
imibogyo
veterán
válasz #33253120 #52551 üzenetére
Karburátor szinkronizációt ellenőrző célszerszámati segédkezelde..
(#52552) Gyíkac: de abban meg mi a poén? Elvégre mégis csak a barkács topikban vagyunk... És köszönöm! A motor állapotát elnézve szükségem is van rá.
-
creation
senior tag
válasz imibogyo #52553 üzenetére
Hmmm, felkeltetted az érdeklődésem a téma iránt, VTR 250-en lesz jövő szezonra szükség rá, de elég borsos áron csinálják a szervízek (már csak a szerszám okán is) Szóval lehet én is nekilátok, s mivel nekem csak V2, így gyakorlatilag elég csak egy sima szilikoncső, mert nem ágazik több felé.
Az a 4 "rúd"nak látszó valami mi a jobb felső sarokban?
Milyen folyadékot használsz (málnaszörp)?
Hogyan csatlakoztattad a karbihoz, csak simán betetted torokhoz, vagy van lehetőség valahol a szívócsonkra tenni?
[ Szerkesztve ]
"Mert Ő küld 100 csodát, csak Benne Bízz!"
-
Gh00st
tag
Sziasztok.
Minap elmentem egy kedves ismerősömhöz, a notiját kell rendbe tenni+minimal upgrade.
A lakást most vette(panel), a felújítás idejére elutazik(ezt mondjuk meg is értem).
Ott találkoztunk, nem tudtam elmenni az előző tulaj szakértelme mellett.
Fürdőszoba, egykoron mosdókagylóként használhatott valami, melyből kiemelkedik a szaki mestermunkája.
Ha jól látom a kifolyócsap alsó felébe belehúzott egy mosógép vízbevezető csövet, erre finoman hőlégfúvóval rámelegített egy darab zsugorcsövet, majd a biztonság kedvéért megerősítette 2db bilincscsel.
A stabilitás és a megfelelő ív kedvéért egy fémlapot szerzett és hanyag eleganciával megszórta kábelkötegelővel...
<<< Richard B. Riddick >>> ...és Johns, Neked megvan a gerinced!!!
-
Gh00st
tag
Nem, a többi helység viszonylag elég jó állapotban volt.
Nagyszoba, kisszoba rendben(tapétázva, festve, tükör mennyezet, műanyag ablakok).
Konyha, wc plafonig csempézve, középen választva normális bordűrrel.
Járólap és laminált padló.
Mondjuk az ajtók és a tokok viseletesek, de csak a fürdő nézett ki ilyen gyalázatosan.
Szerintem régóta tervben volt az eladás és erre nem költöttek(vagy ide már nem vettek mosdókagylót és csapot)....A mester csak itt engedte szabadjára a fantáziáját
<<< Richard B. Riddick >>> ...és Johns, Neked megvan a gerinced!!!
-
Pete55555
addikt
Na, újabb agymenésem van!
Beszereztem egy ilyen CPU hűtőt.
A ventije halott, de ez nem is gond.
Az a terv, hogy rárakom az i3-ra úgy, hogy a bordák függőlegesen álljanak, és passzívan fogom használni.
A lefogató lyukkiosztását már kibővítettem kicsit, hogy passzoljon az 1150 lefogatáshoz. A hátlapi merevítő nincs meg, így rendeltem e-bay-ről. Illetve kellettek még távtartók, azt esztergáltattam.Ahogy megjön e-bay-ről a keret felrakom. Kíváncsi leszek az eredményre, bízom benne, hogy bírni fogja a passzív üzemet.
...Szeretem leracsniztatni...
-
norbert1998
nagyúr
-
Pete55555
addikt
válasz norbert1998 #52563 üzenetére
Igazából ez nem is olyan durva. Ami érdekessé teszi, az a szigszalag
...Szeretem leracsniztatni...
-
Pete55555
addikt
-
őstag
Tudom hogy nem kiállításra megy de én inkább a bordára ragasztottam volna a szalagot persze a GPU-nak helyet hagyva.
IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.
-
hardline
senior tag
válasz SchumiBácsi #52568 üzenetére
Épp ezen gondolkodtam én is, hogy miért nem a bordára ment a szigetelés.
Ettől függetlenül korrekt gány lett szerintem.
-
norbert1998
nagyúr
válasz SchumiBácsi #52568 üzenetére
Mert nem tudtam pontosan, hova fog kerülni a bordán a gpu, mivel elég ortopéd módon fekszik fel, ami kb percenként ment arrébb, míg meg nem húztam.
-
Atomantiii
addikt
Volt nekem is hasonló, igaz tuner kártyára került a hűtőborda de szigetelőszalag nélkül
Mondjuk azon ventilátor is volt, szigetelőszalag meg azért nem kellett, mert sima felületre ment amin semmi chip nem volt.
[ Szerkesztve ]
-
norbert1998
nagyúr
válasz Atomantiii #52571 üzenetére
Itt azért elég sok dolog volt, amire rá ülhetett volna a borda, ami meg ugye vezet. A békesség a fontos
-
törölt tag
Nagyon ide való!
-
Lompos48
nagyúr
válasz norbert1998 #52572 üzenetére
Kis szőrszálhasogatás:
Az alumínium felületét egy vékony oxidréteg (Al2O3) borítja mindig. Van olyan "vastag", hogy a számítógépben (táp kivételével) fellelhető feszültségértékeken elég legyen szigetelőnek, azaz az 5 vagy 12V nem tudja "átütni".
Kételkedők próbáljanak egy borda felületén ellenállást mérni, de nem a tűhegyes mérőhegyekkel, hanem a gömbölyű banándugókkal. -
Barret001
addikt
Nekem két zárlatos kondit kellett kicserélnem Tápoknál is ezt a megoldást alkalmazom.Egyszerű,gyors.
-
Kernel
nagyúr
válasz Barret001 #52576 üzenetére
Topik szempontjából korrekt, de azért az elmélet kedvéért tegyük hozzá (még mielőtt valaki félreérti), hogy ilyen szűrőkondenzátoroknál jelentősége van a minél rövidebb hozzávezetésnek. A vezetéknek ellenállása és induktivitása is van, ami a nagyáramú impulzusok szűrését ronthatja, illetve antennaként kisugározhatja.
Az egy dolog, hogy működhet is, de lehetnek ebből gondok is.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Reggie0
félisten
-
Lompos48
nagyúr
válasz Reggie0 #52583 üzenetére
A kb. 4nm vastag oxidreteg a natív alumínium felületére jellemző. A hűtübordákat tudomásom szerint eloxálják vagy anodizálják, ami által az oxidréteg elérkezik a 10 mikronos vastagságok régiójába.
Korábban nem jav soltam volna a tesztet anélkül, hogy mégegyszer (nagyonsokadszor) ne próbáljam ki.
De azzal kezdtem, hogy: szőrszálhasogatás. -
hardline
senior tag
válasz norbert1998 #52586 üzenetére
Jogos a felvetés, ez is intel hűtő volt fénykorában, de ha másolással vádolsz, akkor lecserélem laptop hőcsövesre vagy amd athlon réztalpasra a bordát
[ Szerkesztve ]
-
Beretvás
veterán
nem sok.
-
forest_ns
tag
Sziasztok!
Rutinos barkácsolók segítségét kérném, antenna "árnyékolásában", védelmében. A képen látható szobaantennával tökéletesen veszem a földfelszíni adást, mindaddig, amíg a szemben levő fal mögött kb 7 méterre el nem megy a HÉV. az elektromos zaj megöli az adást.
Van valakinek ötlete, ami ha lehet esztétikus is?
(Arra már gondoltam, átviszem a lakás túlsó felébe az antennát, csak nem szeretnék annyit kábelezni ha nem muszáj.)[ Szerkesztve ]
-
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
Talán itt viszonylag sokat használt eszköz. Sűrített levegőt spray-t hol érdemes venni BP.-n viszonylag olcsón? Pontosabban milyet lenne érdemes? Lamellák kifújására kéne főleg.
-
Barret001
addikt
válasz norbert1998 #52596 üzenetére
Egy kidobott hűtőszekrény kompresszora ingyen van Nekem 3 db van,ezer éve evvel pumpálom még a kocsi kerekét is! Természetesen a gépet is így takarítom ki.
-
-
Vasinger!
nagyúr
válasz norbert1998 #52596 üzenetére
Azzal tisztában vagyok, hogy ár/érték arányban 0, de ha évente 1x kell ilyet használni, szerintem jó megoldás lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest