Hirdetés
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Öregszem
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Derail Valley
-
LOGOUT.hu
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
NEMO1968
őstag
Boldog Karácsonyt minden kedves fórumozónak .
Az ember az időtől retteg, az idő a piramisoktól.
-
szab.tam
nagyúr
válasz NEMO1968 #33401 üzenetére
nem szeretnék überbunkó lenni, de direkt ezért lett létrehozva erre egy hír + topikja, hogy ne a szakmai topikok mindegyikében, külön-külön mindenki kívánjon. mert abba még belegondolni is fárasztó...
[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
zolee5016
őstag
Betakartuk a betakarnivalót....egy lemezből hajtottam,nem is lett rossz......LINKés készen...link
Ha meghalsz,te nem tudod,hogy halott vagy,csak a környezetedben élők tudják..és nekik nagyon nehéz...namost ez a helyzet akkor is: ha hülye vagy---
-
zolee5016
őstag
A Matrix a ház függőleges gerincén is túllóg ,azért is így takartam.....
A Vga nyák-ja egyenes, és ez a lényeg a hűtés alapból is dől egy kicsit......
macko20 A ledsor eddig is benne volt,de most nem volt időm igazgatni,mert ugye volt más dolog is ma.... .Csak látnom kellett befér-e a helyére a lemez.....
A 90mm -es ventillátor meg pillanatnyi kényszerhelyzet,amig nem lesz 4 tűs 120mm-es......[ Szerkesztve ]
Ha meghalsz,te nem tudod,hogy halott vagy,csak a környezetedben élők tudják..és nekik nagyon nehéz...namost ez a helyzet akkor is: ha hülye vagy---
-
szab.tam
nagyúr
válasz zolee5016 #33406 üzenetére
ha jól látom, hiányzik már a fonott kalács pcie tápetető páros. szívesen visszaadom. ajándékba. tényleg. (azóta egy zacsiban pihennek, parlagon...)
nagyon gyérül és vegyesen jönnek elő a színesek így a rács mögül...
(ha kell, dobj pü-t...)[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
zolee5016
őstag
válasz Beretvás #33407 üzenetére
33 cm Vga a gerinc meg 29 cm-en van......Igen a lemezen gondolkozom még....de az öt vinyónak nincsen ventillátorhütése sehol sem,így szellős maradt legalább.
-
FatalEror
addikt
-
FatalEror
addikt
Karácsonyra adok nektek egy igazi ide való csemegét.
HardCore is my LifeStyle
-
fidomaster
csendes tag
sziasztok! elerkezett az ido hogy kerdezzek, elolvastam egymillio hozzaszolast, otletet stb, de nem jutok egyrol a kettore. szoval a problema: adva van egy asrock Z68M-ITX/HT alaplap, egy intel i3 3225 proci, 8giga ram, es egy sony slot-in es slim optical drive. szeretnek egy sajat tervezesu aluminium hazat kesziteni, teljesen passziv hutessel - heatpipe, de egyszeruen nem talalok adatokat.... alaplap merete es furat tavolsaga megvan es semmi mas, mondjuk dvd meretet meg le-lehetne merni, de heatpipe alkatreszeket nem nagyon ismerem stb stb. a panel tap is problema :-) szoval hol erdemes keresni, kerdezni ? remelem jo topicot valasztottam, alavetoen htpc-nek keszul a gep :-) ha valakit erdekel, teszek fel kepet a tervezesi fazisrol...
Az Enterprise fedélzetéről küldve....
-
FatalEror
addikt
válasz fidomaster #33413 üzenetére
Ó nagyon jó topicot választottál.Azt ugye tudod,hogy a pipe vásárlás az külföldi móka lesz.De nem értem még mindig,hogy mi a célod a csövekkel,mire kellenének,mert szerintem egy kis alulfesszel és pár fűrészelt ninja-val mindent meg lehet oldani.
HardCore is my LifeStyle
-
FatalEror
addikt
válasz vtomi2 #33415 üzenetére
Hát az akkor szerintem kukás.
A csövek foglalatát marni kell,megkockáztatom egyedi CPU blokk kell.A ház vastag alu-ból kell,hogy készüljön,evidens,hogy bordázott kéne legyen az oldala,azt megint vagy ragasztani kell,az eredeti vázra itt máris csökken a hatásfok stb.Sok szopás semmiért.Egy fűrészelt mini ninja bőven elég.[ Szerkesztve ]
HardCore is my LifeStyle
-
törölt tag
Na igen, ha az egész gépházat alubordákból akarja csinálni (márpedig ha azt akarja hőleadónak használni) akkor az derék összeg. Én csak egy sima méterXméteres tömböt kértem ajánlatnak és 80-100 rongy. Hőcső is benne lenne vagy 50-be és akkor a hajlítgatás, vájatkészítés, blokk készítés is remek dolog. Azt mondják a vízhűtés nagyon drága. Igen. Ez meg akkor kurva drága.
Normálisan kell megválasztani a procit, meg az egész konfigot, a gépház passzív szellőzését átgondolni és akkor egy szétfűrészelt Ninja elviszi.Én most a Raptorral vagyok szarba, kezd elegem lenni a kattogásából meg a sivításából, Himurot akartam venni, de csak újonnan van ami elég drága. A Raptor+Himuro árából így pedig kijönne majdnem egy 120-as SSD. Ami nemcsak gyorsabb, nagyobb is és még kussba is van. Csak én kicsit óckodom tőlük meddig bírják ha csak a saját wear levelingje megy és semmi más az ég világon. És amíg ezt kigondolom addig is kussba kéne tetetni a Raptort, csak ebbe a házba alig van hely és a szerelhetőség is nagy nulla.
[ Szerkesztve ]
-
macko20
őstag
válasz fidomaster #33413 üzenetére
Januárban ha lesz időm és megjön a plazma vágó akkor fogok készíteni egy ilyen ITX passzív házat,igaz h egyenlőre egy régi lapból de lesz lehetőség benne a lapcserére...
méreteket régi házból kimérve...stb
itt vannak a nyers házikok[ Szerkesztve ]
Villanyszerelés is ! Üdv.:m20
-
fidomaster
csendes tag
http://atechfabrication.com/products/mini_client_2500.htm
Ehhez hasonló amit építek. teljesen csendes, és szerintem pofás gép lesz, de ez szubjektív.... az alumínium viszonylag jó áron beszerezhető, ha okosan van megtervezve. azaz anyagtakarékos.
Készült egy terv ami egy tömbből lenne kimarva, nah annak az ára 60.000 HUF körül lenne. (anyag ár).
a lényeg hogy pl a Conrad -nál lehet kapni heatpipe cuccot , de fogalmam sincs milyen méretüt kellene rendelni, illetve a processzorra is kellene egy tömb. Sajnos éppen italozok és ezért azthiszem tök összefüggéstelenül írok ugyhogy azthiszem késöbb fogok visszwetérniAz Enterprise fedélzetéről küldve....
-
tatabánya
senior tag
valaki árulja el nekem, hogy ezeknek az itx csodáknak mi értelme van, hiszen kell hozzá minimum egy monitor s billentyűzet, jobb esetben egér thát perifériák, amik maguk több helyet foglalnak majd el... és nekem senki se mondja, hogy csak egy íróasztalt használva ne lenne azon, alatt, mögött hely egy matx háznak.
-
siti
őstag
válasz tatabánya #33421 üzenetére
nálam éppenhogy van hely a szerver háznak, de elfoglal majdnem fél négyzetmétert. ha azt a helyet felszabadítanám, akkor oda beférne a ruhaszárító meg a vasaló deszka összecsukva, esetleg a fél vitorlás felszerelés is kimehetne a folyosóról, sőt átköltözhetne az egész gép a bárpult végébe, ahol most is van egy fél gép. és akkor még nem számoltam a gép által elfoglalt ingatlan értékét.
nem mindenhol van hely.
nem mindenki mutogatja, hogy milyen nagy neki.
van akinek a kicsi jön befidomaster
lehet olyat, hogy a hőcsövet a házra kötöd és az maga lesz a hűtőborda. meg van olyan i3-ból T-s proci, kevesebb teljesítménnyel és TDP-vel.[ Szerkesztve ]
Füle -> 9. BRSZK -> 2024. Június 22-23. (hamarosan beérjük a Fast and furious sorozatot)
-
tatabánya
senior tag
-
siti
őstag
válasz tatabánya #33423 üzenetére
40nm-en van bárpult, ez "választja" el a konyhát a nappalitól, hogy ámerikás legyen, ne pedig csóró szobakonyhás
Amúgy nem fileszerver, csak egy normál enlight házas PC, hogy el lehessen benne férni, de ha nem hoznának felém gépeket javítgatni, akkor már rég itx-ben élnék, mert hát 40nm az nem nagyFüle -> 9. BRSZK -> 2024. Június 22-23. (hamarosan beérjük a Fast and furious sorozatot)
-
szab.tam
nagyúr
válasz blasko92 #33427 üzenetére
én már meg sem merek szólani.
oszt' lopós fúró, kereszt satu(mare), lemezvágó, és most meg ez....
nagyon beindult a pali.
legközelebb a fénykard jön...lehet, hogy bontja a házat. (csak a szomszédoknak még nem szólt.)
-
törölt tag
A rohadék Raptor nem akarja az igazságot, szerintem megharagudott rám. Volt egy áramszünet és megdöglött kicsit, 96% a kondíció, most rakattam át a hibás szektorokat chkdsk-el. Itt heti szinten van áramszünet, mindig is így volt, soha nem volt egy vinyómnak se baja tőle ez meg pont most mikor kussba akarom tenni megcsinálja. Besértődött. Pedig akkor is elkussoltatlak te rohadék, ha bele is döglesz.
-
törölt tag
válasz szab.tam #33430 üzenetére
Akkor a Cheetah mit szóljon? Igaz van szélhangja, de rohadtul nem kirívó. A gyors eléréshez szükséges bazi kattogás, na az ami legyilkolhatatlan. A rezonancia amit okoz pedig valami felsőbbrendű. Volt már amúgy Raptorod vagy csak az eltudatosult közrém, hogy jajj a Raptor geci hangos és dög forró.
-
szab.tam
nagyúr
válasz #90933760 #33431 üzenetére
nem volt még, csak a 2.0ípiákra (gyk. sztereotípiákra) építek.
én már egy 7200-as notiwinyóval is szenvedni szoktam.raptort az emberek nem azért tartanak, hogy halk legyen.
hát igen. a monoton zajog könnyebben legyőzhetők, de az a fránya kattogás. (seek)
hd sentinellel már leszabályoztad a minimumra?
akusztikai jellemzők (management) fül, és balra el kell húzni a csúszkát.
megjegyzi, és sokat segít.
feltéve, hogy kompatibilis a szolgáltatással a winyó.
mielőtt eladtam őket, sok 1.5 tb-os kattogó samu hdd-m volt. így bánam el velük...megtartottam egy 750-es hitachi-t. az zaj világbajnok teszter.
nincs még 1 olyan hangos winyó a világon. de hibátlan.***
(#33432) FatalEror
ja. meg rögtön egy vízsugaras vágót. hadzsámá'...[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz szab.tam #33433 üzenetére
Ez a Raptor széria utolsó kiadása, ezek után jöttek a Velocik. Akkor most tudod, hogy milyen hangja van valójában. Seek nagy erős és nagyon erős rezonanciát is csinál, a fordulatból eredő léghang is megvan, de szerintem átlag vinyóknál kicsit több csak. A melegre annyit, hogy szintén az átlag vinyókhoz képest melegebb. Azok akik ezt a hülye leolvad a forróságtól, meg letépi a fejed hangja van valószínű Green olcsó vinyón élnek egész életükben és ahhoz képest első hallásra ez hangos. De egy rendes, combos, normális vinyóhoz már egyáltalán nem veszélyes. PH tesztet is lehet olvasni, ott is leírja. Persze egyénfüggő, ha te érzékeny vagy rá akkor neked hangos lesz. Én nekem a zajtűrésem eléggé magas (lsd. traktor, teherautó, kamion, busz stb. munka).
A te módszeredet akarom lenyúlni részben, kiszivacsozom meg kartonpapírozom a 3.5" helyeket amitől a rezonancia megszűnik, a kattogás meg szélhang valamennyire nyelődjön el, ami van meg terüljön el a házba és ne egyenesen a fülembe jöjjön vissza. Nem fogom a néma csendet elérni anélkül, hogy megdögöljön, nem is akarom, csak csendesebb legyen. Hátrafele, de még felfele is nyitottnak kell hagyni egy résen, mert valahol a melegnek ki kell jönnie. Aztán meglátjuk mennyire fülled be, hogy ez is sok lesz vagy pedig még be lehet jobban is csomizni.
[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
válasz FatalEror #33436 üzenetére
vizeset? hmmm. de ne nekem mondd. hanem a beinduló embernek. lehet, hogy ráizgul...
(én most az elmebeteggé vált ügyfeleimmel, és a számlákkal küzdök....)
[ Szerkesztve ]
-
FatalEror
addikt
válasz szab.tam #33437 üzenetére
én most az elmebeteggé vált ügyfeleimmel, és a számlákkal küzdök....
Együtt érzek hidd el....,nem egyszerű,de nekünk most ezt a lapot osztotta a sors,sebaj Isten sem bottal ver.
Ez ellen sokat úgy sem tenni,foksor összeszorít,és megpróbálni átvészelni.[ Szerkesztve ]
HardCore is my LifeStyle
-
törölt tag
Háháháháááá, éjszakázós PHzós.
-
törölt tag
válasz fenergie84 #33444 üzenetére
Szerintem fölösleges félnie, mert ebben a topikban elég családias a hangulat és emiatt nem szoktuk lecseszni a másikat
-
Blabcsi
senior tag
válasz fenergie84 #33444 üzenetére
Nem hirdetés akar az lenni, csak annak tűnik.
Gondoltam, hátha van fölösben valakinek ilyesmi hűtője.https://hu.pinterest.com/Blabcsi0911/ :) https://www.facebook.com/pg/Blabcsi.gravir/photos/?ref=page_internal
-
fidomaster
csendes tag
Sziasztok!
Nah én ezt a házat terveztem/tervezem. még nem teljesen méretarányos, a dvd nyílás stb, de el fog benne férni sokminden Remélem a képet sikerült csatolnom...Az Enterprise fedélzetéről küldve....
-
szab.tam
nagyúr
válasz #21346560 #33445 üzenetére
nem fél.
én 1x egy kérdésre válaszként betettem a hűtőimről való gyűjtőlinket, (mert egyszerűbb volt, mint magyarázgatni). rögtön kaptam a ban-t, hogy topicban hirdetek...****
(#33440) macko20
és mikorra lesz meg?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest