Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
siti
őstag
válasz Wind-Storm #22298 üzenetére
Füle -> 9. BRSZK -> 2024. Június 22-23. (hamarosan beérjük a Fast and furious sorozatot)
-
siti
őstag
Füle -> 9. BRSZK -> 2024. Június 22-23. (hamarosan beérjük a Fast and furious sorozatot)
-
siti
őstag
válasz Wind-Storm #22367 üzenetére
PS/2 mouse interface. CN2-t keresd a leírásban.
-
siti
őstag
lakásfelújításnál egy makita horonymarót béreltem, amihez ezt a használati utasítást kaptam: bekapcsolod és tolod izomból, azért jók ezek az ipari gépek, mert erősebbek nálad. gépház oldalára elég a fél mm-es lemez? nem lesz ilyen megnyomod elgörbül?
[ Szerkesztve ]
-
siti
őstag
-
siti
őstag
nem túl megdöbbentő kép, de a kártya belelógott a hűtőbe. így levágtam az egyik sarkát a venti felfogatásból, majd a másikat is, hogy szimmetrikus legyen
igen, elférne az első pci slotban ha odébb raknám a hangkártyát, de jön még bele egy gravis ace is és akkor kiesik az a hely is...
[ Szerkesztve ]
-
siti
őstag
ha legközelebb kitalálom, hogy valamit le kéne fóliázni, csak lőjetek le nyugodtan...
-
siti
őstag
válasz szab.tam #23287 üzenetére
a fóliát még le lehet szedni, de a gázkonvektorom durvább, de az unokatesóm munkája.
ide ne jöjjön konzervatív emberFüle -> 9. BRSZK -> 2024. Június 22-23. (hamarosan beérjük a Fast and furious sorozatot)
-
siti
őstag
válasz Wind-Storm #23297 üzenetére
a teteje alapból csálé. ez van.
nem volt festőkamra, sima garázsproject, szóval porszemcsék is vannak benne.
egy hónapig kellemes festékszag volt, amikor ment a fűtés. mára vagy "kiégett", vagy megszoktam. egy tél után tartja magát.Füle -> 9. BRSZK -> 2024. Június 22-23. (hamarosan beérjük a Fast and furious sorozatot)
-
siti
őstag
válasz szab.tam #24019 üzenetére
ha csak érdekel, akkor itt nézz szét
Gépelemek jegyzet és környékén keresgélj. alapoknak jó. sőt.
mondjuk ebből nem tanulsz meg esztergálni, de ismerni fogod a lencsefejű csavart[ Szerkesztve ]
-
siti
őstag
csak hogy érezzétek a törődést, volt pár gondtalan estém, amit sikeresen elb@sztam ilyenekre. lényeg, hogy többet este nem fúrok meg vágok, mert a jó lesz ez ide 99%-ban nem lett jó, a magam is meglepem hogy 5 perc alatt elkészült a csere darab, amit elfúrok egy milliméterrel majd éjfélbe hajló javítások, igazítások, lap táp ki beszedés alumínium reszelék nem gépbe szórása... áááá.minek kezdek én ilyenekbe a konyhában.
addig is csak nektek:[ Szerkesztve ]
-
siti
őstag
válasz szab.tam #28116 üzenetére
inkább a nem tervezés... a ház 2mm-rel kisebb, hogy állva beférjen a táp, mert ugye a külső méretet néztem a vázon. közben kitaláltam hogy lesz benne CD és kisfloppy, ezek meg körbeveszik a tápot, ami remekül fog szellőzni és pláne nem fog látszani hogy pirosra van festve, így a belsejébe tervezett piros ledek (izzik a táp) is kimarad (elméletileg ez lett volna a központi téma, de nem lett szép a festése, sokkal jobban elő kellett volna készíteni meg csiszolni, de ez még télen készült és hideg volt az erkélyen). A CDROM is csak azért fér be, mert így adta ki a váz az 1m-es darabokból és a kisebbik alaplap indult el a teszteken. Az oldala is egyre macerásabb lesz, kellene rács meg plexi, hogy azért látszódjon a gép, de plexit nem akarok. A hátuljára még ötletem sincs, hogy fogom szépen megoldani a kártyáknál a lefedést, a tápcsati így is bénán az oldalán van. meghát a képen látszik a szerszám készletem. most bánom igazán, hogy nem vettem egy jó kis dremelt...
de a lényeg, mind a mai napig nem döntöttem el, hogy melyik oldala lesz a tetejeFüle -> 9. BRSZK -> 2024. Június 22-23. (hamarosan beérjük a Fast and furious sorozatot)
-
siti
őstag
válasz sketchifun #28181 üzenetére
én modell/makett boltban vennék festéket, és azzal próbálnám meg a műanyagot. régen olyannal festettem a floppy meghajtókat. de ha igazán bevállalós vagy akkor átforrasztod. vagy teszel rá ilyet, akár házilag is ki lehet vágni és akkor igazi modder vagy
-
siti
őstag
válasz #00983040 #28254 üzenetére
réz mint rossz hőleadó? nevezzük nevén a gyereket, az a fajhő, ami elég alacsony neki. ez jó, mert csak úgy viszi el a hőt a prociról, memóriáról, de a hőleadásnál már nem, hiszen kevés hőt is ad le. itt jön egy trükk, növeljük a felületét, áramoltatjuk a levegőt és máris egy idális anyagunk van, hiszen a proci/memória felülete kicsi, a hűtőborda meg nagy és már nyert ügyünk van.
viszont hogy témánál is legyünk, tegye fel a kezét akinek van piros floppy meghajtója!
szépen megszáradt míg strandon voltam, persze feltámadt a szél, telefújta porral szösszel, csak kétszer volt átfújva és nem is egyenletesen (végét jártja a piros festék) de majd azt mondom hogy direkt foltos
-
siti
őstag
válasz hekkerman #28355 üzenetére
itt írnak róla:
legyen rajta kb 0.8A, ahhoz 10Ohm 10W-os ellenállást tegyél a 12V és a föld közé. Szerintem a ventik is elég, de multiméterrel meg tudod mérni.Füle -> 9. BRSZK -> 2024. Június 22-23. (hamarosan beérjük a Fast and furious sorozatot)
-
siti
őstag
ez nem az én munkám sajnos, de nagyon ott van
-
siti
őstag
válasz imibogyo #30511 üzenetére
én már kitaláltam, hogy nem plexizem le az oldalát és nem is matricázom, hanem műanyagossal készítetek karbon/kevlár lapokat és az lesz rácsavarozva.
meg persze ha lesz erre a huncutságra pénzemFüle -> 9. BRSZK -> 2024. Június 22-23. (hamarosan beérjük a Fast and furious sorozatot)
-
siti
őstag
válasz h.adam.92 #30648 üzenetére
első körben multiméterrel megnézed, milyen ellenállást tud a potméter (0-min-max)
második körben, hogy mennyi áramot vesz fel a venti, kiszámolni belőle az ellenállását R=U/I (ami mondjuk nem állandó, de nekünk mindegy)
harmadik körben kitalálni, hogy mennyi krafttal akarjuk minimálisan hajtani (12V helyett 4-5-6-7-8 stb) és erre kell sorba kötni a potit, mint ellenállás, ha tudja ezt az értéket (ha 4V- lesz a min fesz a ventin, akkor ugye 8V a potin fog izzani)
negyedik körben kiszámolnia hogy a potin mekkora teljesítményt kell elmelegíteni, ezt lelkesen megszorozni hárommal.
ezzel a teljesítménnyel meghajtani a potit, ha nem bírja, akkor ezt füsttel fogja jelezni.
ha minden ok, akkor rákötheted a ventire, belövöd és kész.
ja és persze akkor vannak még olyan huncutságok, hogy 2-3-4 vezetékes, PWM szabályzós venti, nehogy az legyen hogy te lassítod, az alaplap meg tolja neki hogy ne lassulj, stb.pedig ugye milyen egyszerűnek tűnik
részletesebben itt és itt[ Szerkesztve ]
-
siti
őstag
válasz PumpkinSeed #30664 üzenetére
nekem csak procit mér, de összehasonlításnak, nem moddolt Antec Sonata III házban, gyári proci hűtővel.
terhelés nélkül:ahogy nézem a Core #1 szeret lazsálni, vagy közelebb van a hűtőhöz
[ Szerkesztve ]
-
siti
őstag
válasz #21346560 #30801 üzenetére
csak kék fóliám volt itthon
Akcok94
szóval az anyán vannak a lukak, az apán meg a pöckök. ha a 94 a születési éved, akkor remélem érted. ha a linkelt képet nézed, akkor az anya a jobb oldali. Van a műanyag csatlakozóban 3 fém csati (a három vezeték), azokat kell kihúzni. Azokat vagy izomból kitéped, és megnézed mi tartotta vissza, majd veszel még egyet és azt már ezzel a tudással felvértezve, kis tűvel, gémkapoccsal, hegyes csavarhúzóval már összerakhatóra is szét tudod szedni.[ Szerkesztve ]
-
siti
őstag
válasz PumpkinSeed #30856 üzenetére
egy sima mezei 386, amire Bill Gates telepítene egy régi Win95-t miközben borozunk és szidjuk a windózt és egy applen fórumoznánk, hogy nekünk milyen jó dolgunk van.
van amit nem lehet megvenni....Füle -> 9. BRSZK -> 2024. Június 22-23. (hamarosan beérjük a Fast and furious sorozatot)
-
siti
őstag
válasz PumpkinSeed #30869 üzenetére
már előre látom hétvégi programot mindenkinél:
- szia, meghívhatlak egy kólára?
- és kötözhetek a fenekedre egy hűtőventit rézdróttal?Füle -> 9. BRSZK -> 2024. Június 22-23. (hamarosan beérjük a Fast and furious sorozatot)
-
siti
őstag
válasz TESCO-Zsömle #30904 üzenetére
hát ja, mert van a festés meg a festmény, meg van az airbrush meg az airbrush
-
siti
őstag
válasz TESCO-Zsömle #30910 üzenetére
tudom mi az airbrush, mert unokatesóm is airbrush, meg vett is múltkor airbrusht és airbursh van a konvektoromon is. na. <-- ez egy szmájli, ha valaki nem látná és nem értené
-
siti
őstag
válasz TESCO-Zsömle #30926 üzenetére
kompresszoros
-
siti
őstag
Ház 10-1-es kiosztású, az alaplapé 20-8-as.
ha csatolsz hozzá képet, talán még akkor se értem meg, hogy miről van szóviszont a jó hír, hogy kezdetét veszi nálam, a nagy c64-es modding. teszek bele egy robo-678-as kártyagépet, windózt meg persze c64 emulátort
persze nekem csak működő c64-em van, amit nem akarok szétszedni, így előbb szerzek pár kiszuperáltat és jön a kérdes: c64 billentyűzetet PC-re kötni? valaki? látott már ilyet? mert jelenleg a kicserélem egy mini billentyűzetre az elgondolás, de az eredeti nagyobb poén lenne. (mivel az mmx project is elakadt, a c64 se lesz kész egyhamar, de robo678-at márr kaptam)Füle -> 9. BRSZK -> 2024. Június 22-23. (hamarosan beérjük a Fast and furious sorozatot)
-
siti
őstag
mindenféle reklám és jutalék nélkül: shell smart pontokért deremel 200-ast lehet kapni.
lehet rendelek egyet
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest