Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5834) Stauffenberg válasza arn (#5832) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Nagyjából három okból mertem belemenni a belépő szinten a Fuji rendszerbe:

1.) Akkoriban úgy jelentették be egymás után az objektíveket, hogy az ember nem győzte kapkodni a fejét. Bőven volt bizalom abban, hogy jönnek olcsóbbak is, hiszen mi értelme lenne így a belépő szinten megjelenni (kapásból két vázzal). Nem beszélve a third-party gyártókról, akik azóta sem igazán merészkedtek be az X-rendszerbe.

2.) Úgy voltam vele van a háznál egy-két jó manuál fix, majd felapplikálom, mert Pentaxon szerettem őket használni. De ez motiváció szintjén végül odáig jutott, hogy a mai napig nem rendeltem meg azt a pár ezer forintos adaptert ami kellene.

3.) Eleve belépő gépet kerestem amit jó hurcolászni, mindig a táskámban lehet és mégsem egy kompakt. Nekem a munkahelyen ott vannak a pro Nikon vázak és objektívek, alkalmanként magán célra is elvihetem, szóval nem volt szempont, hogy minden benne legyen a vázban amire valaha szükségem lehet. Hétköznapi, munkán kívüli igényeket elégítse ki, ez egyébként teljesül is.

Ettől függetlenül az X-A1 és X-M1 kapufa üzleti oldalról és nem lepne meg ha nem lenne folytatásuk. Legalábbis addig, amíg nem bővül az objektív kínálat lefelé is. Persze az is ott van a levegőben, hogy egyik MILC gyártónak sem fogynak valami jól a kereső nélküli gépei (Ázsiában még pörögnek, de a szintén létfontosságú európai és amerikai piacon totál halottak). Na most vagy beletesznek valamilyen kompromisszumos EVF-et, vagy előbb-utóbb teljesen elhagyják a belépő szintet.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.