Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
MC Pite
veterán
válasz
mouser1 #6546 üzenetére
Ha nincs pénz combos obikra, a kitobi(k)hoz igazították az X30at, lehet kényelmesebb/kompaktabb/olcsóbb megoldás. De nem kerget a tatár, nyitsz egy excelt és súlyozod az előnyöket hátrányokat...
A1-ben több a dinamika tartalék és _ha_ veszel fényerős obikat hozzá akkor van benne potenciál! De sötétzoomokkal nem sok előnye marad (főleg ha a tele mindig otthon marad). Természetesen mi nem tudjuk a te preferenciáidat, dönteni nem tudunk, csak egy alternatívát mutattam.
XA1 XC16-50el, egy XF27 meg XF60 használtan (ha általános és portré/kistele/makró üvegeket nézzük) akkor az kb 300K. Palacsintával olyan kicsi a gép mint az X30, háttérelmosni meg ott az olcsó portréobi, a többire meg az alapzoom.
Aztán úgyis elindul a kisördög hogy ki kéne próbálni az XF35öt is
De ha két zoomos kitet nézzük, akkor 160ért az X30 sztem jobb választás. E1 igény szerinti obikkal persze még jobb, de ahhoz nem árt tudni hogy pontosan milyen üvegekre van igény. -
Stauffenberg
nagyúr
válasz
mouser1 #6546 üzenetére
Akkor rossz tesztképeket nézel, mert bár az X30 tényleg jó, de azért az X-A1-et nem veri meg képminőségben. A Sony híres 16 megapixeles APS-C szenzorát szép is lenne ha lelépné egy 2/3" kompakt szenzor.
Ha maradnál a kompakt mellett, akkor az X30 jópofa gép, de az árán kijön egy használt X100S is, nem beszélve az X-E1-ről (akár 18-55mm kitben).
Persze minden csak attól függ mennyire fontos a kompakt méret.
-
mouser1
csendes tag
válasz
MC Pite #6531 üzenetére
háhhh. most skerült összezavarnod teljesen. eddig úgy voltam vele, hogy legyen milc, mégiscsak előrelépés a kompaktokhoz képes, a nagy szenzor ugye, meg a cserélhető objektív, ami elvileg nagyobb fényerejű is kellene legyen. és erre jössz az x30-cal, és a tesztképeket nézve talán még veri is az x-a1-et.
-
arn
félisten
hat ez az ef20 tejfolosmuanyagbol keszult... meg a yn560 is muszer hozza kepest
viszont mukodik a vazon rendesen, mennyiert lehet eladni egy yn560iiiat? nem hiszem, hogy tobb vakuval fogok kavarni, nekem ugyis csak szuksegmegoldas.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #6541 üzenetére
kínából jön?
madgie: végülis igaz, bármit adnának a kezembe ami fényerős, én tuti vigyorogva végiglőnék vele egy koncertet
-
madgie
titán
A nagylátót én is szeretem, Canonon az egyik kedvenc koncertfotós cuccom a Tokina 11-16 volt. Mondjuk az volt az az időszak, amikor mindenki komplett idiótának nézett, mert képes voltam vele hanyatt fekve kúszni a színpad előtt, a külső hangfalak közé mászni, stb
jjeahh: félve jegyzem meg, de ki tudsz emelni UWA-val is egy zenészt. Megvárod, míg a fény az arcára vetül, látsszom a fénycsóva is, alulexponálsz annyira, hogy a közönség is csak sötétebb massza legyen kiálló kezekkel, mindezt egy képben... fincsi, hidd el. És a zenészek is szeretik az ilyen "nagytotált". A kulcs az alexpó, a jó helyezkedés és időzítés.
-
jjeahh
nagyúr
ja, kell az uwa vagy sima széleslátó, sőt tele is jól jöhet (nekem nincs nagylátóm és nagyon hiányzik néha), de úgy érzem ha választanom kéne portré fix és nagylátó vagy uwa zoom között koncertre, akkor a fixet választanám mert ha azzal elég távol megyek talán belefér az egész színpadkép, vagy legalább a teljes banda, a széleslátóval viszont nem tudok kiemelni egy-egy zenészt. De persze ez szubjektív, a múltkor volt már téma valamelyik topikban a koncertfotózás, és ott is kiderült, hogy fényerős nagylátón keresztül a nagyteléig mindenki mással szeret koncertfotózni
(#6538) b.vr: hú Massive a kölyökkorom nagy kedvence volt, talán semmit nem hallgattam annyira rongyá mint annó Massive-t
Miller-t annyira nem bírom, de baromi jó bandákkal játszik néha
-
b.vr
őstag
Hú, 2005 a pecsában nekem nagyon jó év volt, szabadtéren (amúgy is imádom) Jamiroquai és Massive Attack (talán Satriani is akkor volt, bár abba végül csak "kívülről" hallgattam bele), aztán talán egy év múlva még Marcus Miller és John McLaughlin, meg aztán Marcus Miller még egyszre, másik bandával. Asszem kb. akkor voltam utoljára, hát az se ma volt, talán 2007.
-
b.vr
őstag
válasz
Mr.Csizmás #6533 üzenetére
Ez így nem igazán jó kérdés mert nyilván más-más jellegű képeid lesznek. Én elég sokat járok koncertre, az élőzenét is szeretem, plusz a koncertfények is izgalmasak, szóval ahová lehet rendszeresen viszem a gépet is (m43), és a kérdezett Fuji "megfelelője", a 25/1.4 az egyik kedvencem volt (máshol is, koncerten is) viszont általában vittem mellé a 60/2.8-at is (egy mini oldaltáskában (15x10 cm) elfértek géppel együtt) Most a 75/1.8 a kedvencem, mellé a 12-40/2.8 (ez így azért már érezhetően nagyobb) Ha olyan helyre megyek ahol várhatóan úgysem lesz szép a színpadkép, akkor csak a 75öst viszem, egy-egy érdekes részlet mindig van.
PeCsában eég rég voltam már, oda egyáltalán be engednek vinni komolyabb gépet?(#6535) jjeahh: "szerintem az akkor is kevés lehet, ha felengednek a színpadra.." Vagy ponthogy éppen túl _sok_
sokszor szerettem volna szélesebb látószöget is (ezt oldja meg most a 12-40) Lenny Kravitz "házi fotósa" rendszeresen használ UWA-t is.
Ezért kezdtem úgy a válaszom ahogy kezdtem: itt aztán végképp nincs "rossz" látószög, csak persze nem lehet (meg nem is kell) mindennel mindent. Egy fényerős ekv. 50 egy szépen világított koncerten szuper dolog. -
jjeahh
nagyúr
válasz
szerintem az akkor is kevés lehet, ha felengednek a színpadra.. de van valami 50 vagy 55mm mamiyád is nem? a kettő együtt már megteszi, ha viszonylag közel engednek a zenészekhez
-
madgie
titán
válasz
Bejutsz előre a fotósok köze, vagy a közönség soraiból kell lőnöd?
-
Mr.Csizmás
titán
pecsába koncertre elég a 35/1.4, vagy szerezzek valami hosszabbat?
-
MC Pite
veterán
válasz
MC Pite #6531 üzenetére
Esetleg Pana LX100 -ha belefér a duplakit árába és szimpi- amire érdemes ránézni.
Ha mégis portréznál is és kell a minél kisebb mélységélesség kell, és cserélhető obik, akkor a telén célszerű elgondolkozni hogy kell-e rögtön; és vagy egy XF60as (110-120 körül mennek használtan) vagy ha általános fényerősebb obi kéne inkább akkor XF27-es (70-80körül mennek, vagy akad néha ezzel is duplakitben az A1). -
MC Pite
veterán
válasz
mouser1 #6530 üzenetére
Ha van egy szabad fél órád, akkor gyűjthetsz pár indokot egy-két teszt átfutása után, hogy miért _nem_ jó egy X30 esetleg az XA1 ellenében - be is íthatod ide pontokban (tudva hogy amennyi tartalék van a nagyobb szenzorban, kb annyi fényerőt buksz az XC duplakittel). Tudom, almát körtével, de érdemes ennyi időt rászánni
szerk: pár hónap esetén meg pláne fuss neki a kistesónak is!
[link1], [link2], +1 -
mouser1
csendes tag
Köszi mindenkinek, sztem az x-a1 lesz a befutó, de úgyis várnom kell még pár hónapot, mire összegyűlik a pénz rá. Addig meg ugye bármi történhet :-)
-
válasz
mouser1 #6524 üzenetére
Szia!
Szinte bármit fel lehet adapterezni, de egyikkel sem lesz a vázról rekeszállításod és autófókuszod.
Ha a manuálfókusszal tudsz együttélni, akkor M42-es objektívekből találsz rengeteget olcsón, rekeszgyűrűvel. A Fuji vázakkal egyébként szerintem nagyon kellemes manuálozni, jó kis segédekből lehet válogatni.
A másik kérdést tedd fel itt: [link]
"lassan már több a fogpiszkáló benne, mint az eredeti alkatrész"
Egyébként nekem is volt S3is-em, én még megszabadultam tőle, amikor ért szegény valamit, de korrekt kis gép volt. -
jmakk
őstag
válasz
mouser1 #6524 üzenetére
1. Régi manuális Canon FD bajonettes objektíveket lehet használni. Mint írtam is, minden manuális lesz (blende és fókuszálás). De ha ez nem zavar, így szinte bármilyen bajonettes régi manuális obi feltehető adapterrel.
2. Canon EF, EF-S obik
Mivel nincs olyan adapter ami elektronikus rekesz és/vagy af vezérlést adna, ezeket rögtön bukod. Tehát az objektívek csak nyitott blendével használhatóak és az sem biztos, hogy fókuszálni tudsz, mert már vannak olyanok ahol ez is elektronikusan megy.Ha elég a kitobi szint, akkor jó a dupla X-A1 kit. Kreatívkodni vehetsz egy manuális fényerős régebbi obit is.
Ha fényerős autófókuszos fix obikat is akarsz használni, költségügyileg jobban jársz a Micro 4/3 rendszerrel. A szenzor kicsit kisebb, nincsenek fuji színek, de vannak nagyon jó ár/érték arányú fixek és olcsó kereső nélküli vázak is.
-
3YEW
tag
válasz
mouser1 #6524 üzenetére
Nem tudom, milyen Canon objektivet akarsz rátenni, de csakis olyat ajánlott ami manuális rekeszallitással, manuális élességállitással rendelkezik. Talán az fd obik ilyenek. Nincs elektromos kapcsolat a vártak, így kézi élességállitás, kézi rekesz vezérlés van, egyébként a többi dolog működik. Sajnos az erre is igaz, hogy sz*rbol ne akarj várat épiteni, értsd vacak obi nem táltosodik meg
-
mouser1
csendes tag
Sziasztok!
Új hús vagyok ezen a fórumon, és rögtön kérdéssel nyitok. Lassan megérett az idő új fényképezőgép vásárlásra, mert a Canon s3is-em egyrészt atomjaira kezd már hullani*, másrészt pedig rég kinőttem a tudását. Nézgetem az fuji x-a1-et a két objektíves verzió nem is lenne rossz, ha lehetne hozzá kapni olcsó fix objektívet, ugyebár dehát.
Szóval a kérdés: Adapterrel nem lehet feltekerni mondjuk egy canon objektívet a fuji x-a1 vázra? és ha igen, akkor mik a hátulütői?
És még egy kérdés: Esetleg más gépet ebben az árkategóriában tudnátok mondani? Már úgy értem, ajánlani. Kihajtható kijelző, nagy szenzor (képminőség és elmosott hátterek miatt) fontos, kereső nem igazán. leginkább utazásokon, családi, baráti eseményeken fotózok vele, de időnként szeretek elindulni csak úgy fotós sétákra is.
Azt hiszem, nem kell mondanom, hogy alsó hobbifotós kategóriában játszom :-)
*lassan már több a fogpiszkáló benne, mint az eredeti alkatrész. először a kártyanyílás ajtaja veszett el a Towerben, ott a bekapcsoló pöcköt ékeltem ki egy fogpiszkálóval, aztán decemberben már a kártyát nem vette be a mechanika, mindig kilökte a rugó. ezt is fogpiszkálóval rögzítettem :-)
-
arn
félisten
profi [link]
-
Segnior_Barthez
senior tag
Ma este feldolgoztam a szenzort satuba szorítós beállításokat. Télen a Bükknek a 2513-as útján rendszeresen legurulok Mályinka irányában. Ekkor egy völgyet szembe kapok a nappal megtámogatva, full köddel. Lementettem egy defaultat, és egy feldolgozott jpg-t. Azt gondolom, hogy van kapacitás a RAWban, ugyanakkor csodákat ne várjunk. Nyilván, ennél kényelmesebb fényekben fogom használni a kis kompaktot, de ma ezt tudja egy 2/3os szenzor. Minden info az exifben. (Semmi különleges)
[link] -
MC Pite
veterán
válasz
Segnior_Barthez #6520 üzenetére
"...komponálni csak hunyorítva tudok"
IsmerősMosolyognak rajtam mikor megkérnek hogy a saját gépével csináljak vkiről gépet és már emelem is a szememhez a kereső nélküli gépeket is
-
Segnior_Barthez
senior tag
Igen, a Stylus1 is kompakt – amíg ki nem tolja 300ra az orrát. Szép masina -> OMD EM light.
Kétségtelen, hogy nehéz a választás, de ha az EVF nem kritérium, akkor kitárul a világ.
Saját példám az alábbi: Az első digit 2002 körül vettem -2MPX Samsung valami volt. A köv nagy állomás a Canon G9 2008ban. Ekkor fogalmazódott meg, hogy tükrös kell. Pentax lett a választás. (Pentax Forever) Jöttek az üvegek manuál 28, 50. M42esek, továbbá 17-, 28-70, 55-300, 14, 35, 50-150… vakuk derítők, állvány-adapter-szűrő-előtét-kihuzat-csipesz-kioldó-eneloop-voltcraft stb… Két hónapja bámbulok a fotós szekrény előtt. Mint, öreganyámnál a biedermajer üvegesben a porcelán nippek. Elgurult a gyógyszer. Az Ebay-en 2 hét alatt össze is jött egy kisebb vagyon. Úgyhogy maradt is pénzem és az X30 mellett meghagytam az LX7-et, egy állványt és vakut. Ennyitől nem kell több.
Az X30ra ezért esett a választásom, mert megközelíti azt az aranymetszést ami nekem fontos. Legyen EVF – komponálni csak hunyorítva tudok (Canon kiesett). Legyen vakupapucs portrézni, és F2.8at tudja végig. Hosszabb legyen mint a 18-55-ös kit (Az LX100 és az RX100 kiesett). A shutter lag nulla legyen. A MILC eken is átrágtam magam A GX7-et majdnem megvettem - amiből megint obi vadászat lett volna. Így le mondanom a nagy szenzorról és erre esett a választásom. És jó barátságban vagyunk. Ismerkedünk. Aztán majd megint elgurul a gyógyszer
-
pandur99
aktív tag
Valószínűleg sosem csinálják meg a tökéletes gépet, egyrészt mert akkor a többi okafogyottá válna, másrészt meg olyan nincs. De a francba, legalább próbálkoznának vele!
G1x mkII-t a legolcsóbban 180e-ért, Fuji X30-ast pedig 135e-ért lehet venni. Új Olympus XZ-2-t még el lehet csípni 80-100e között. Lehet, hogy egy kalapból kell húznom, olyan nehéz a döntés
-
válasz
pandur99 #6515 üzenetére
elég sokan várják ezt a gépet, a gyártók meg mindig körbelövik. a canon g1xm2 például tökéletes lenne, ha a szenzort az 1"-osra cserélnék, az így felszabaduló méretkorlátokat pedig arra fordítanák, hogy az obi acélosabb legyen. de sajnos mind a g7x, mint a g1x úgy született, hogy az adott szenzormérethez képest a lehető legambíciózusabb obi a lehető legkisebb méretben... a képminőségére meg már nem maradt hely. (tegyük félre, hogy a g1x még lassú is)
mindezekkel együtt a g1xm2 szerintem vállalható, remélem, hogy lesz folytatása.
-
pandur99
aktív tag
válasz
Segnior_Barthez #6511 üzenetére
Ugyanezen dilemmázok én is, csak X-E1-ről váltva, mert mindennapos használatra még ezt is nagynak találom, az obicseréről nem is beszélve, mert az alapot - nekem 16-50 van - túl szűknek érzem. Mondjuk én az evf-et kis méretben elnélkülözném, így a Canon G1x mkII szóba jöhet, viszont azt a szükséges tartalék akku jócskán megdrágítja (+huszonezer Ft), sőt, egy tartalmas utazásnál 1 nem is elég, olyan karcsú az akkuja a tesztek szerint. Talán a Canon G7 jöhet még szóba az 1"-os érzékelővel, viszont az csak 100mm-ig megy, igaz, 24-en kezd, és a nagyobb érzékelő és a 20 Mp miatt jobban tűri a cropot. De a Fuji színvilága azért jobban megfogott. Most én is megszabadulok a milc kategóriától, és azt várom, hogy megszülessen az a gép, ami egy darabig úgysem fog: 1"-os érzékelő, 24-legalább 140mm objektív, 2,0 kezdő fényerő és 2,8 vég, zsebre dugható (még ha jó nagy is az a zseb) és normális kezelőszervek. Amíg ilyen nincs, marad vagy a Fuji X20-X30, Canon G7, Sony RX100 II és Olympus XZ-2 közötti vacillálás.
-
jmakk
őstag
válasz
Segnior_Barthez #6513 üzenetére
Gratula, jó kis gép! Azért ha a Stylus 1-t közelebbről megnézed, a vakupúpján kívül minden dimenziójában kisebb és még kicsit könnyebb is. Tény, hogy a púppal nehezebb lehet zsebre vágni.
-
Segnior_Barthez
senior tag
-
válasz
Segnior_Barthez #6511 üzenetére
granulálok, és ha a 28-112 mm átfogás megfelel neked, akkor ennyi, így kell ezt csinálni. én ugyanígy vagyok az x10-zel, csak néha elcsábulok erre-arra, de aztán mindig visszatérek az x10-hez
-
Segnior_Barthez
senior tag
Üdv Urak, Egy huszár vágással megvállva a 2.8-as APS-C soromtól megvettem az x30-at. A stöpszli szenzor is az elvárásaimnak megfelelően viselkedik... Ugyanakkor stílusos váz, remek EVF, parádés manuális tárcsahasználat, remek képminőség, és kellemes látószög kárpótol a szenzor miatt. Kérdésem: Magyar nyelvű bővitett user manualt (276 oldal) tudna valaki dobni, mert csak a basic 56 oldalasat kapotam - cd-n.
-
arn
félisten
Nah kicsit probalgattam megint a vakut, de ha forcera allitom a gepen, es manualra a vakun, siman mukodnie kell nem? Egyik modban sem villant a vazon, csak slaveben. Sajna nincs masik vaz, amin ki tudnam probalni.
Mar banom, hogy nem a sz*r fujit vettem.
-
melon
tag
válasz
silmatauki #6498 üzenetére
Sajnos a tarcsaval csak fix zarsebesseget lehet allitani, amint eltekered az A-rol, S vagy M modba ugrik a rekeszgyurutol fuggoen. Minimalis zarsebesseget csak az auto iso beallitasoknal lehet megadni. Nalam a 98%-os helyzet az az A mod auto isoval, 1/60-as minimum zarsebesseggel, es a zarsebesseg tarcsa ekkor kihasznalatlanul all. Valahogy folyton a rekeszt erzem a legfontosabb varialando tenyezonek, es emelle meg kompenzalok a masik tarcsaval, ha kell.
Athidalo megoldas lehet erre bealdozni par Q presetet a kulonbozo minimum zarsebesseg ertekekkel, minden egyebet megtartva.
-
Gondwana
addikt
válasz
silmatauki #6503 üzenetére
Tegyél rà linuxot, ìrd àt! Én is X100t fw-t keresek, nem igaz, hogy nem lehetne X100s-re ràgyògyìtani, mert a kajzennek annyi. (Nekem 150€ felàrat ér meg s-ről t-re vàltani illetve az enyém 11.000 expòs, 1000 alatti t-ért +200€)
-
MC Pite
veterán
válasz
silmatauki #6503 üzenetére
Nem értelek... Fix/bedrótozott záridőt (csak) a tárcsával kapsz.
Minimumot meg auto isonál tusz csak állítani. -
gyorgyi84
tag
válasz
Mr.Csizmás #6499 üzenetére
Akkor félre érthettelek, én a nikon df-re irtam,h feleslegesnek érzem a modvàlaszto tàrcsàt
Szerintem is ezt a fuji okosabban oldotta meg.
Új hozzászólás Aktív témák
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
- Milyen videókártyát?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Fotók, videók mobillal
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Külpolitika
- Linux kezdőknek
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Automata kávégépek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csúcsteljesítmény? Igen! Kattints és rendeld meg MOST! 0% THM-re is!
- Csere-Beszámítás! KFA2 One Click OC RTX 4080 16GB GDDR6X Videokártya!
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest