Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#13801) DjDanee87 válasza IntelKiller7 (#13799) üzenetére


DjDanee87
addikt

Erről linkelt valaki videót a redditen, hogy a törését nem jól csinálták meg, a hátsó lámpa úgy horpad, mintha a karosszéria része lenne

(#13802) Ventur@


Ventur@
senior tag

Szerintem a bubu vs. evo (B700) verseny bugos, vagy csak mi voltunk jó barátommal bénák, mert az első drivatar alig pár kanyar után, már fényévekre volt tőlünk. Kétszer futottunk neki az eseménynek, mivel elsőre kikaptunk (béna voltam :D ), másodikra megnyertük mind a két versenyt (érdekes, hogy csak kettő volt!), de ekkor is alig pár kanyar után, már szinte a pálya felénél járt az első drivatar. Ez csak az első versenyre igaz. Azt nem tudom, hogy solo-ban is ez van-e, de konvojban mind a két alkalommal ez történt, amit fentebb leírtam.

Viszont, ahogy sejtettem ez a téli event megnyerhető cuccokban - szerintem - eléggé karcsú. Sőt, a Forzathon Shop meg valami extrém gagyi lett. Lancia Delta HF Integrale és Audi S1 a megvehető autók. Ez meg milyen gáz már :F . Direkt gyűjtögetem minden évszakban a forzathonokat, hátha van valami jó csemege, ami nekem még nincs meg. Vagy ha meg is van, de akkor meg jó áron eladható AH-ban. Erre most van ez a két autó, amit fillérekért sem visznek el. Csak lenne már vége a téli eseménynek :U :D .

Steam: m3h4n1k | Battlelog: m3dm4n | Uplay: m3h4n1k

(#13803) Daw93 válasza Ventur@ (#13802) üzenetére


Daw93
senior tag

Szerintem az elmúlt 3-4 hónap megnyerhető cuccai is nagyon karcsúak voltak. Érdektelen új autók (persze van kevés kivétel), a forzathon shopban is semmi jó cucc. Kezd unalomba fulladni az egész. Ordít a játék egy új NORMÁLIS dlc-ért.
De lehet csak én játszottam nagyon ki a gémet. :D Nyilván új játékosként rengeteg a tartalom, de aki kicsit megnyomja a dolgot az is pár hónap alatt ráunhat elég könnyen.

GTA Online: Daweee93

(#13804) Bib válasza Ventur@ (#13802) üzenetére


Bib
őstag

Ohh igen, régóta nem jön számomra se semmi, már 12000 fp felett vagyok egyszerűen nem bírom elkölteni.

[ Szerkesztve ]

(#13805) Kisgépkezelő válasza Bib (#13804) üzenetére


Kisgépkezelő
senior tag

Mintha említették volna a múltkori stream vége felé, hogy majd tesznek valami újdonságot játékba amire el lehet szórni a pontokat.

(#13806) SidCorky válasza Kisgépkezelő (#13805) üzenetére


SidCorky
senior tag

Végre jönnek új kalapok. ;]

Ryzen 5 3600 // GTX 1660 Ti // iPhone 14 Pro // iPad Pro M2 // Nintendo Switch OLED // Fujifilm X-T30 II

(#13807) Dtomka


Dtomka
veterán

Most "csinálom" előszőr a heti küldetéseket. Az első már megvan. A második miatt megvettem a '17 Nissan GTR -t de még mindig le van lakatolva. Le kell telnie a hátralévő időnek akkor lesz csak aktív?

Köszönöm a segítséget!

(#13808) parandroid válasza Dtomka (#13807) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Ez elég logikusan hangzik azért, ahogy így hangosan kimondtad, nem? Amúgy miért hívnák heti küldetésnek, ha nem hetente váltakozna?

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#13809) Dtomka válasza parandroid (#13808) üzenetére


Dtomka
veterán

Ok köszi, de kicsit félrevezető a visszaszámlálás, mert arra is gondolhat az aki először teljesítené, hogy annyi ideje van hátra, hogy teljesítse. (pl BFV)

(#13810) parandroid válasza Dtomka (#13809) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Az aktuális heti feladatnál ott van, hogy ‘kihívás véget ér:’. A többinél meg az áll, hogy hamarosan. Jó, lehet, hogy kicsit töröm már a magyart (meg én amúgy is angolul játszom a játékot), de azért ez elég egyértelmű.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#13811) Dtomka válasza parandroid (#13810) üzenetére


Dtomka
veterán

Ok, már világos, köszi!. (bár válaszokat élcelődés nélkül is tudnál adni szerintem.)

(#13812) parandroid válasza Dtomka (#13811) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Ez sajnos jellemhiba. Minősített seggfej vagyok.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#13813) csaba951 válasza Dtomka (#13807) üzenetére


csaba951
veterán

A felsővezetői szedánoknak 4 szintje van. Az elsőn ott is van a pipa, hogy teljesítve van. Megvan belőle a többi 3 szint is. Mert csak akkor kapod meg az érte járó pontokat.

Meg a hetiben van még egy halom más feladat is, azokért is Forza pontokat kapsz. Azokat megcsináltad?

Havi jutalom eléréséhez teljesíteni kell minél több heti feladatot.

Vannak napi feladatok is, azokra 3 napod van. Ha lejár, már nem tudod teljesíteni. Ha megcsinálod az összes napi feladatot a héten, akkor bónuszként 60 Forza pontot kapsz.

Ha van dlc-d, akkor van azokhoz is heti feladat. Na jó, ezek csak pörgetéseket adnak, viszont időtöltésnek jók.

[ Szerkesztve ]

(#13814) csab991 válasza Daw93 (#13803) üzenetére


csab991
senior tag

Én örülnék ha a harmadik részből implementálnák, HW-t és BM-t. Mindkét kieget élveztem nagyon, főleg azért mert a pálya kialakítása is nagyon jó volt, meg volt online kalandra is lehetőség.

(#13815) Tibiajax


Tibiajax
nagyúr

a tegnap estém a Ghibli-m estéje volt.. tünemény ez az autó. sokat vártam meg gyűjtöttem rá, végül potom 2milláért kivásárolhattam - megengedhettem magamnak - , a kezdeti 5misis árak mára már lezuhantak
új szín, új futómű és az új V8TT motor bele... mmm. mámor. ja és awd-s, szóval driftmániások kerüljék - bár át lehet tenni nyilván hátsósra is

szóval jó az autó, aki elegánsan, úri módon, de azért tempósan szeretne furikázni egyet, erősen javallott.

épp hazafelé tartottam, amikor egy nem várt dolog történt. a sok sok külföldiekkek való kruzolás után egy PH!-s arccal hozott össze a sors, méghozzá Kisgépkezelő-vel, akiről kiderült, valóban nem bánik rosszul a gépekkel, meglehetősen magabiztosan vezet el bármit.

igazából azt, hogy miért furikázik mínusz 24fokban egy nyomorult kis pedálosautóban, fején egy bukósisakkal nem értettem, mindjárt kérdőre is vontam, később már normálisabb gépjárművekkel róhattuk az utakat. jó kis kalandok voltak és emlékezetes marad, mert az első magyar játszópajtásom lett Kisgépkezelő.
Kisgépkezelőről azt még tudni kell, hogy nagyon szeret versenyezni is, és bár invitált én most még nem akartam menni ( :) nem vagyok egy nagy versenyes), de ami késik, nem múlik.
peace

(#13816) Kisgépkezelő válasza csab991 (#13814) üzenetére


Kisgépkezelő
senior tag

A 4 DLCiben is tök jó vonalvezetésű utak vannak, nem is értem miért nincs legalább unranked online.

Tibiajax: A kedvenc lowclass krúzolgatós autómat nevezed pedálos moszkvicsnak. Nekem amúgy örök problémám, hogy ha úgy megyünk sielni, hogy nem a pálya mellett lakunk, akkor ha nem öltözök be előre, akkor a parkolóban kell szerencsétlenkedni, ha beöltözök, akkor meg aláizzadok a síruhának, aztán rámfagy az első felvonózásnál, úgyhogy egyszer ha törik, ha szakad így fogok felmenni a hegyre. Amíg IRL nincs rewind, addig azért nem így kilinccsel előre. :D

(#13817) Tibiajax válasza Kisgépkezelő (#13816) üzenetére


Tibiajax
nagyúr

végignéztem a videót és csak annyit szeretnék mondani: elnézést kérek tőled is és az autódtól is, hogy tiszteletlen voltam.
:D :R
valami csodálatosan kormányzol a zöld bukósisakodban, én soha az életbe nem fogok tudni így driftelni a G920-ammal...

este megint mehetünk majd.

(#13818) csab991 válasza Kisgépkezelő (#13816) üzenetére


csab991
senior tag

Valóban így van, annak örülnék ha egy kicsit sűrűbb lenne az úthálózat, legalább Fortuna szigeten. Lehet a jövőben még kapunk olyan update-et ami hozzáadja a sima online adventures-t a kiegekhez. Mert most nincs annyira sok értelme visszamenni.

(#13819) elod22


elod22
senior tag

Sziasztok! Jó pár éve nem játszottam autós játékokkal. Annak idején a Need for Speed Underground 1-2, Most Wanted, Carbon ami nagyon bejött. Utána még próbálkoztam Need for Speed-ekkel, de nagyon csalódáskeltő volt az összes újabb rész. Annyira, hogy egy óra játék után már töröltem is le őket. Most azt nem tudom, hogy lassan 30 felé közeledve én nőttem már ki ezekből a játékokból vagy csak tényleg szarok voltak.
Aztán rátaláltam a Forza sorozatra és elég sok jót olvastam róluk. Mielőtt pénzt adnék értük, gondoltam kipróbálom a tört verziót, hogy ne adjak ki potyára 40-50 eurót ha estleg nem tetszene. Na a helyzet az, hogy nekem a tört verzió kifagyott a töltőképernyő után, pedig bőven megvan a minimális gépigényem és a windows 10 verzió is elég friss hozzá. Szerintetek ha megveszem eredetiben, akkor is van rá esély, hogy nem fog elindulni? Kezdésnek mondjuk a FH 3-as jó lenne, mivel elég olcsón hozzá lehet jutni és nem buknék sokat rajta ha estleg nem indulna el. Vagy nagy különbség van a 3 és 4 között?
Előre is köszönöm a tanácsokat. :R

(#13820) CJ4567 válasza elod22 (#13819) üzenetére


CJ4567
veterán

Próbáld ki a demó verziót, a Windows áruházban az FH3, és FH4 demója is fent van.

No Sana No Life

(#13821) DjDanee87 válasza elod22 (#13819) üzenetére


DjDanee87
addikt

Nincs nagy különbség a 3 és a 4 között. Más helyszínen játszódnak, nagyon miniális különbség van az autók viselkedésében és a grafika javult picit a 4ben. Ami jelentősebb dolog, az az optimalizáció. A 3 nagyon sok embernek crashelt meg mikrolagolt PCn, és elég lutri hogy nálad éppen hogyan viselkedne. A 4 már kinőtte ezeket a problémákat és nagyon szépen fut és sokkal kevesebb crashről hallani, nálam talán egyszer ha kilépett a több száz óra alatt.

A microsoft storeban van mindkét játékhoz ingyen kipróbálható demo, szerintem azokat nézd meg mielőtt döntenél.

(#13822) elod22 válasza CJ4567 (#13820) üzenetére


elod22
senior tag

Hú basszus, hogy erre nem is gondoltam. A tegnap az NFS Heat-nél kerestem demot, de ott csak Origin Access-es triál van, ami szintén fizetős. Eszembe se jutott volna, hogy létezik ezekből ingyenes demo változat. Ezer köszönet. :C

(#13823) csab991 válasza DjDanee87 (#13821) üzenetére


csab991
senior tag

Azért szerintem többet változtak az autók irányíthatóságban az előző részhez képest, sokkal nagyobb szerepe van a súlycsökkentésnek, valamint a gumik tapadást is adnak, míg a FH3-ban csak a kezelhetőségre volt befolyással ezáltal az alsóbb osztályok V12-re swapolt motorokkal egy kész vicc volt.

(#13824) elod22 válasza csab991 (#13823) üzenetére


elod22
senior tag

Még amit észrevettem, hogy minden autó jobb kormányos és a közlekedés is az út bal oldalán van. Ezt nem lehet állítani?

(#13825) Dante73 válasza elod22 (#13822) üzenetére


Dante73
tag

Valamint, egy hónapra 1400Ft-ért lehet hozzáférést vásárolni hozzá, (PC Game pass) ami nem 3 verseny, hanem egy teljes értékű próba.

mikrolagghoz annyit, hogy nekem semmi bajom nem volt vele. Vettem egy ssd-t, újrahúztam rá a rendszert, na azóta nem kicsit laggol. Aztán megvettem a teljes verziót, (addig game passal toltam) azóta meg csigalassúsággal tölt be a játék.
Szóval, gondok azért a 4-el is akadnak jócskán. Ennek ellenére a ma kapható legjobb autós játék, még ha a szabadon bejárható terület a töredéke is mondjuk a TDU-nak, vagy a The Crew-nak, és olyan alap dolgok hiányoznak, minthogy a kilométer számláló megjegyzi, mennyit mentél egy adott kocsival. Ezt a TDU már nagyon rég tudta, itt meg elég illúzió romboló, hogy a gps nem működik, és mindig nulláról indul a számláló, mikor beülsz egy kocsiba.

Apropó.
BMW / Audis utolsó feladat (driftelve elsuhanni 3x) azt hol, és hogyan oldottátok meg? Vagy nekem nem megy a driftelés ennyire, vagy nem tudom, de a hajam hullik kifele.
(tegyük hozzá, nem vagyok drift mester, kicsit sem...) :R

(#13826) DjDanee87 válasza elod22 (#13824) üzenetére


DjDanee87
addikt

Azt nem. FH3 Ausztráliában FH4 meg Angliában játszódik. Hátha FH5 majd jobb oldalon közlekedő országban lesz :D

Amúgy én is így botlottam a Horizon szériába, mint te. Hosszú auótjáték kihagyás után megvettem egy FH3 idejében kijött NFSt (már nem is emlékszem melyik volt) és annyira játszhatatlan volt számomra az irányítása, hogy max 1 órát ha játszottam vele összesen és más után néztem -> Horizon.

szerk Dante73:
Én úgy oldottam meg, hogy a Fesztivál helyén lévő 4 körös versenyt indítottam el legbénább drivatarok ellen és azon a pályán van több olyan kanyar is ahol kézifékkel bevetődve simán lehet előzni. (Horizon Fesztivál Körverseny a neve)

[ Szerkesztve ]

(#13827) Tibiajax válasza DjDanee87 (#13826) üzenetére


Tibiajax
nagyúr

sajnos nagy a valószínűsége, hogy olyan hely lesz az új helyszín, ami még nem volt földrész. és mi nem volt még? ázsia.. onnan viszont nagyjából egy lokalizáció jöhet csak szóba, ha már autók ugye, japán... és japánban milyen közlekedés van?
:W

kár, hogy a jó kis usa-t ellőtték már az első részekben...

(#13828) Kisgépkezelő válasza elod22 (#13824) üzenetére


Kisgépkezelő
senior tag

Az autók többsége balkormányos. Ha belső nézetből játszol és zavar, hogy rossz oldalon ülsz, akkor válassz másik kocsit! Szerencsére nagyjából 10:1 arányban a jó oldalon van a kormány. A forgalom sajnos fixen a rossz irányban van, de szerencsére ezzel csak freeroamban és a street scene versenyeknél van probléma. Az elején freeroamba bepakol melléd mindenféle idegesítő botot amik többnyire szintén a rossz oldalon közlekednek, ráadásul csoportosan és mindig oda spawnolja őket ahol a játékos van. Gondolom demoban is azok vannak, de szerencsére egy rövid bevezető rész után már ilyen fél MMO-vá vállik a játék, és onnantól már csak 50-60 játékossal kell osztoznod a térképen, de azokkal nem lehet ütközni.

[ Szerkesztve ]

(#13829) Daw93 válasza elod22 (#13819) üzenetére


Daw93
senior tag

Jól érezted, az utóbbi 10 év nfs játékai egy közepesen rossz mobiljáték szintjét sem hozzák. Kritikán aluli amit műveltek az nfs névvel. Csodálkozom hogy még mindig van aki pénzt ad érte :D
A Fh4 nekem nem okozott csalódást, teljes áron vettem meg a fullos verziót megjelenés után nem sokkal. Sosem adtam ki 24 ezret játékért, de minden forintot megért.

GTA Online: Daweee93

(#13830) csaba951 válasza elod22 (#13819) üzenetére


csaba951
veterán

Xbox Game Pass for PC (béta)
Ne égesd már magad egy tört verzióval! Most 300 Ft-ért 1 hónapra kibérelheted az alapjátékot. Utána meg 1390 Ft/hó. Itt biztosan a friss, legújabb patch-es játékkal tudsz játszani. Demó jó eséllyel egy több hónappal korábbi verzióra épül.

FH4-et érdemes elkezdened. Itt folyamatosan vannak még multis/single heti küldetések, még jó ideig. FH3-nál ez a rész már kifutott. Technikailag/optimalizálásban/grafikában is sokkal jobb a FH4.

#13827 Tibiajax
Vagy ha nem Japán, akkor legyen Hong Kong! :DDD

[ Szerkesztve ]

(#13831) elod22


elod22
senior tag

Nagyon meghoztátok a kedvem, holnapig lejön a demo és akkor okosabb leszek. A 4-esben benne vannak már a Mitsubishik? Úgy olvastam, hogy utólag belekerültek, de remélem nem valami fizetős dlc. Mondhatni a kedvenc autóm az Evo, a valóságban be kellett érnem egy sima Lancer X-el (ami kinézetre szinte ugyanaz, de azért a maga 143 lóerejével nem szántja fel az aszfaltot :) ), legalább a játékban legyen egy Evom :D

(#13832) csab991 válasza elod22 (#13831) üzenetére


csab991
senior tag

A Mitsubishi pakk ingyenes DLC szerencsére.

(#13833) elod22 válasza csab991 (#13832) üzenetére


elod22
senior tag

Az jó hír :)

csaba951: Sajnos Romániában egyelőre nem elérhető ez a szolgáltatás. Utána olvastam, valami trükközéssel talán ki lehet játszani a rendszert, de kicsit necces.

(#13834) Dtomka válasza csaba951 (#13813) üzenetére


Dtomka
veterán

Értem, köszönöm a segítséget! :R

(#13835) CJ4567 válasza Daw93 (#13829) üzenetére


CJ4567
veterán

A Heat most egész jó lett, egy élvezhető NFS-t kaptunk évek után. :C

No Sana No Life

(#13836) ONTECH


ONTECH
csendes tag

Sziasztok olvasgattam a korábbi eszmecseréket és probáltam a prohardveres klubba belépni, de módosítani kell valamilyen beállításokat, viszont nem tudom, hogy hol kéne és mit módosítani. Valaki valami okosat tud ezzel kapcsolatban mondani?

(#13837) parandroid válasza ONTECH (#13836) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Profilbeállításnál a privacy van túl szigorúra állítva. Gondolom le van tiltva, hogy bárki is lássa, hogy kivel játszasz, vagy hogy online vagy-e. Ahhoz, hogy klubban lehess, úgy tudom, hogy ‘barátok barátai’ szintig ki kell nyitnod ezeket.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#13838) ONTECH


ONTECH
csendes tag

Sikerült, köszönöm:R

A Rimac-al az élre is törtem egy traffipaxnál a klubbon belül.:D

(#13839) parandroid válasza ONTECH (#13838) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

:C

Kicsit más: Most, hogy az FH4-ben csak az az egy nyomorult driftzóna hiányzik a max acsiponthoz (gyakorlok azért szorgalmasan), meg pár star card, de azokhoz meg nem sok kedvem van, gondoltam kimaxolom az FH3-at. Csak én érzem úgy, vagy az FH3-ban több a verseny, mint az FH4-ben? És akkor még nem is beszéltünk róla, hogy minden egyes versenyhelyszínről indul egy 3 versenyből álló bajnokság. Atyaég, ez el fog tartani egy darabig...

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#13840) csab991 válasza parandroid (#13839) üzenetére


csab991
senior tag

Több verseny van benne, bár a bajnokság ugye ugyanazokat a versenyeket ismétli egy adott autó kategóriával. Valószínűleg a FH4-ben a versenyszerkesztővel akarták ellensúlyozni a kevesebb eventet. De a FH3-ban a DLC területeken is könnyen el lehet tölteni 40+ órákat hála a sokféle versenynek.

(#13841) elod22


elod22
senior tag

Nagy örömöre elindult a FH4 demo, de van egy kisebb problémám. Néha-néha nagyot esik az fps, és hiába húztam lefele a grafikát, nem éreztem semmi változást. Igaz, hogy laptopról játszok, de ez nem kéne probléma legyen, mert azért elég jó a konfiguráció. A proci i5 7300HQ (fizikai négymagos), GeForce GTX 1050M, 8GB RAM (+12GB paging file beállítva), mondjuk nincs SSD-m, de ez csak abból a szempotból kéne releváns legyen, hogy lasabban tölti be a játékot. Túlmelegedés nem kellene legyen, mivel alig egy éves a laptop és elég jól hűt a rendszer, több óra folytonos játékot is kibír a FIFA 20-al. A coretemp is 83 fokot írt maxnak.
Egy kis kutakodás után találtam egy olyant, hogy sok embernél az Avast vagy Avira antivírus zavart be és miután letörölték már nem volt ilyen gond. Kipróbálom este, hátha megoldja a problémát.
Egy másik dolog a demóval kapcsolatban, hogy akárhányszor elindítom, mindig elölről kell kezdeni az intróval meg karakter létrehozással?

(#13842) ONTECH válasza elod22 (#13841) üzenetére


ONTECH
csendes tag

A demo verzióban nincs játékállás mentés, ezért demo. Szerintem ezzel is próbálják arra ösztönözni az embert,hogy vegy meg a játékot.

(#13843) szpeti40 válasza elod22 (#13841) üzenetére


szpeti40
addikt

Nem csak a betöltésnél számít a hdd, játék közben is a hddről fut a játék, nem rak mindent a ramba. Gondolom 1db hdd van a laptopban és arról fut minden és néha kicsit elgondolkozik.

Swift 1.3 GLX, Garmin Fēnix 6s, EOS R, Dell T110 II, iPad Pro, iPhone 15 Pro, Unifi

(#13844) Ventur@ válasza elod22 (#13841) üzenetére


Ventur@
senior tag

Megerősítem neked, amit szpeti40 írt, hogy valószínűleg a HDD miatt lesz az időnkénti fps esés. Pár hete volt alkalmam "tesztelni" ezt, mert a 120-as SSD-ről elfogytam helyileg a Porsche frissítésnél és gondoltam átrakom inkább HDD-re. Nos, ekkor jöttek a random fps esés gondok. Sikerült helyet felszabadítani az SSD-n és visszakerült a Forza rá és azóta nincs gond az fps-sel sem (na meg fényévekkel gyorsabban tölt be a játék. Ha csak 3 perced van, hogy belépj a játékba, mert Forzathon Live lesz, akkor ez sokat jelen :D .).

Steam: m3h4n1k | Battlelog: m3dm4n | Uplay: m3h4n1k

(#13845) parandroid válasza elod22 (#13841) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

HDD, RAM mennyiség, VGA, mind kevés lesz neki. Ez nem fifa, ahol csak a játékosokat kell grafikailag kezelni, itt ha kap egy takarosabb felbontást valami szebb részletességgel, nagyobb látótávval, neadjisten magasabb képfrissítéssel, az a világ összes ramját felzabálja, lapozófájlostul, videómemóriástul. Az SSD a minimum, ram sem ártana még, és a mobil vga is szűk keresztmetszet lesz az alacsonyabb órajeleivel, meg a kevés, és valószínűleg alacsony sávszélességű memóriájával.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#13846) elod22


elod22
senior tag

Köszi a válaszokat. Először kipróbálom a trükköket, aztán ha semmi javulás, akkor jöhet egy SSD. Mondjuk az tervben volt amúgy is, mivel elég olcsón lehet már kapni egy 240 gigást is. A RAM upgrade kicsit neccesebb, mert alapból csak 4 Gb volt benne, a másik 4-et már én raktam bele, s így foglalt mindkét slot. Ha upgradelem 12-re az nem tudom mennyire lenne elég, mert egy 16 Gb-ost venni bele már nem olcsó mulatság.
Viszont a követelményekben azt írja elég neki a 8 Gb, gondolom ha játszhatatlan lenne ennyivel, akkor alapból többet írtak volna, nem? A VGA tudom, hogy nem olyan nagy cucc, de a Notebookcheck oldalon 37 fps-t ír még ultra beállításon is, tehát ez sem szűk keresztmetszet.
Este csinálok egy FPS tesztet különböző beállításokkal, V-sync ki/bekapcsolással stb., hátha okosabb leszek.

(#13847) CJ4567 válasza parandroid (#13845) üzenetére


CJ4567
veterán

Normális(SATA3, 7200RPM) HDD elég a játéknak, én egy WD Blue 1TB(WD10EZEX) HDD-ről játszom, és folyamatosan fut a játék, FPS esések nélkül. :F

[ Szerkesztve ]

No Sana No Life

(#13848) Kisgépkezelő


Kisgépkezelő
senior tag

Én azt tapasztalatam, hogy sokkal rosszabbul fut a játék ha a háttérben nincs minden bezárva, vagy tálcára küldve. Feltételezem azért mert borderless windowed módban fut a játék.
Meg ha online játszol (nem tudom van e egyáltalán olyan lehetőség a demóban) akkor a kapcsolat sebessége hatással van a játék sebességére, amitől néha olyan mintha időlassítás lenne, aztán meg hirtelen begyorsul. Egyszer ki kéne tapasztalnom, hogy mennyi "Linux disztribúciót" kell egyszerre seedelnem ahhoz, hogy belassítva tudjak végigmenni egy driftzónán. :D De az is lehet, hogy szerveroldali problémák okozzák.

[ Szerkesztve ]

(#13849) szpeti40 válasza CJ4567 (#13847) üzenetére


szpeti40
addikt

És a windows is ugyan azon a hddn van?

Swift 1.3 GLX, Garmin Fēnix 6s, EOS R, Dell T110 II, iPad Pro, iPhone 15 Pro, Unifi

(#13850) parandroid válasza CJ4567 (#13847) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Nem tudom, én boxon játszom, abban sincs ssd, meg hardveresen bőven gyengébb, de ugye itt a kód durván optimalizált. Ezzel együtt egy ideje figyelem az ssd-árakat, ha 100 eur körülre beesik valami márkás, 1TB-os, external darab fekete péntek környékén, akkor mindenképpen veszek egyet.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.