Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ford topik téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabor9991
őstag
válasz molnarpeter #25101 üzenetére
Szerintem nem a bilincs lesz a hiba hanem az O-gyűrű, és abból is a sima barkácsboltos 2 forintosat se tenném bele mert lehet nem nagyon bírja a fagyállót.
Nem olcsó a gyári ez tény, de csak kibírt ennyi évet.[ Szerkesztve ]
-
flymi
addikt
válasz darvinya #25100 üzenetére
Meglátom mennyi csöpögött ki az éjjel. De ma mindenképp útra kell kelni vele.
Tettem a csomagtartóba 1 liter bekevert fagyállót és plusz 2 liter desztvizet vész esetére.
Jövő héten randira megy a szerelőhöz, még jó h épp szabin vok.gabor9991: Igen, O gyűrű lesz a ludas. Fém bilincset sehol nem találtam hozzá.
[ Szerkesztve ]
/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
darvinya
titán
Mint az első linken van műanyag pattintós Aba bilincs, ami tartja a nyomás alatt lévő meleg vízes csövet.
O gyűrű csak egy tömítés, aminek semmi tartó szerepe nincs.molnarpeter
Fém Aba bilincseket szoktak alkalmazni, de a műanyag…
Ez még a gyors kötözőnél is rosszabb, mert csak addig tart, ameddig a műanyag merev.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
flymi
addikt
"Reggel" 9-kor elindultunk itthonról, mondom begurulok guminyomást ellenőrizni a kútra mert gyanúsan laposnak tűnt a jobb első. Kiderült, h csavart fogott. Hallhatóan sziszegett. Kva nagy mákom volt, h szemben a kúttal van egy gumis és soron kívül megcsinálták.
Plusz üröm az örömben, h a gyerek odafelé a cél előtt pár kilométerrel behányt majd ugyanezt eljátszotta hazafelé is.
Hűtőfolyadékból egész nap talán 20 csepp fogyott. Összeteszem a kezem, h megjártuk az utat.[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
fog is még... hamar meg fogjátok tanulni hogy utazás előtt füstölt sajtot soha nem adunk a gyereknek, mert különben lélegzetvisszafojtva tesztiek meg az út egy részét
arra figyeljetek hogy ne görcsöljön rá, meg tanuljon meg időben szólni. meg proaktívan időnként álljatok ki pihenni néha akkor is ha jól van.
-
Lefty
addikt
Sziasztok,
van az autón oldalt a két ajtó üvege között ez a fényes műanyag elválasztó. Focus MK3.
Tudtok esetleg valami polírozót ajánlani, amivel kicsit ezt fel lehet dobni? Elég karcos, hogy úgy mondjam. Egyelőre a KochCemie termékeket nézegetem csak nem tudom melyik lenne mondjuk jó. Köszi!
-
ldn218
tag
Sziasztok!
IB5-ös váltóban aki cserélt, cseréltetett olajat az mit használt a márkát illetően. Volt-e aki nem a gyári specifikációnak megfelelő hajtómű olajat használt és mi volt a tapasztalás ?
Válaszokat előre is köszönöm.
-
Jenne
őstag
Sziasztok!
Kicsit offos a kérdésem, felni kérdés, de talán tud valaki segíteni aki jobban ért hozzá mint én. Fiesta acél felni gyári méretei és ez van most fenn az autón: 4x108 osztókör, 5,5 " széles, 14" átmérő és az ET száma 47,5. Lenne egy alufelni garnitura használtan, jó állapotban, minden mérete egyezik a fentiekkel, csak az alufelni ET száma 36. Nem lesz ez kicsit kevés a 47,5-höz képest?A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.
-
Lefty
addikt
válasz molnarpeter #25111 üzenetére
+ ReFleXx
Koszi a tippeket! -
flymi
addikt
válasz DeFranco #25108 üzenetére
14 hónapos, igazából visszafelé sírva jelzett már néhány kilométerrel a róka előtt. De gondoltuk sírhat attól is h nyűgös, mert délután nem sokat aludt és hazafelé sem sikerült álomba szenderülnie, pedig már meg-meg billent a feje és laposakat pislogott.
Eddig ezen az úton még nem hányt, pedig van benne pár kanyar. Sőt eggyel korábbi utunk alkalmával az odaút és a visszaút felét is átaludta.Az éjjel és ma délelőtt megint elcsöppent a hűtőfolyadékból vagy 20 csepp. Holnap délelőtt temetésre megyünk. Addig még megálmodom h a szervizbe toljam-e be a verdát vagy a maszekhoz.
ldn218: Nekem kulisszával együtt lett cserélve a váltóolaj, Castrol Syntrans Multivehicle 75w-90 került bele. Jobb lett az egész érzetre, mint volt. Próbáltam 85e km-t futott fóka váltóját is, az gyárilag feszes és pontos volt, tiszta élvezet volt kapcsolgatni. 250e km után persze kicsit már minden IS lötyögős, de azért nem fakanál a kondérban effektus.
[ Szerkesztve ]
-
ldn218
tag
Hát az az igazság hogy motorolajban sem a gyártó ajánlását veszem elsődlegesen figyelembe. Volt hogy ford formula, castrol, volt benne. Nálam az éves futás csak 10000 kilométer így úgymond az általam nem preferált olaj is vígan teljesített. Inkább teszek bele aral, fuchs, total vagy most épp xado olajat. Nekem ezeknek gyári specifikációknak kicsit olyan "szaga" van hogy épp ki kivel bratyizik. A castrol disztributortól is hallottam már azt hogy az egy szemet. Váltóba hosszú évek óta mobil mobilube 1 shc használok. Még a teherautómba is azt használtam 100000 kilométerenként cseréltem, de amit leengedtem belőle a simán vissza is önhettem volna annyira szép tiszta volt. ( ott pedig a 8 tonna teher mindennapos volt ). Egy szónak is 100 vége gyakran eltértem már a gyári előírásoktól, de nekem mindig pozitív tapasztalásaim voltak. Kiváncsi voltam találok-e hasonló vélekedést a közvetlen környezetemen kivül is.
-
flymi
addikt
válasz ldn218 #25120 üzenetére
"gyártó ajánlását érdemes betartani" -> ajánlás, nem kötelező. De tucatnyi mérnök csak nem téved, ha a gyári speckóval megegyező olajat ajánlja. Tudja a szabványt, gyártó már szinte tökmindegy.
[ Szerkesztve ]
-
darvinya
titán
válasz Zoli-bácsi #25118 üzenetére
Kár, hogy IB5 csak annyiban tér el a BC5-től, hogy kuplung tartó mechanizmus test kialakítása más.
Mond meg melyik az IB5, és melyik BC5.
Viszkozítás az egy dolog, de ott még több dolog a fontosabb, mielőtt megeteted bronz perselyeket, stb.
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
darvinya
titán
válasz Zoli-bácsi #25128 üzenetére
Te megint mellé beszélsz, de kérdésemre válaszolni nem tudsz.
BC5/IB5 SQM 2C9008-A kell, ami 80W-90 API GL4, MIL-L-2105 [link]
-
kcsa
veterán
WSD-M2C-200C
Az olaj előírások nem feltétlenül csak a viszkozitást jelentik.
Focus MK2/2.5 Haynes könyv eladó.
-
alex devil
senior tag
Sziasztok! 2004-es C-maxom van 2000cm3, benya.
Az ablakmosó motorom búg de a vizet nem spricceli se elöl se hátul, az autó alá néztem de alatta sem láttam folyni. Elromolhat a motor úgyis, hogy még búg?S23
-
molnarpeter
nagyúr
válasz alex devil #25131 üzenetére
Kifogyott?
Szerintem kövesd a víz útját a hibakeresésnél. A szivattyúról lehúzva a csöveket látni fogod, érdemes-e tovább kutatni vagy csere (bár esetleg szét lehet szedni is, hátha csak el van tömődve, stb)
-
darvinya
titán
Igen, azért búg.
Mint nem forgó motor, egy rövidzáras(nem zárlatos!) trafó lesz belőle, ami búg, s sokáig erőltetve leég.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
kcsa
veterán
Hozzá kell férned, lehúzni valamelyik előremenő csövet, és próbáld ki, hogy így spriccel-e. Kicsit szívás, kerékdob mögött van. De valószínűleg cserés lesz, ha egyik irányba sem dolgozik.
Focus MK2/2.5 Haynes könyv eladó.
-
darvinya
titán
válasz Zoli-bácsi #25134 üzenetére
SQM-2C9008-A
tól től 15.01.1975, nak nek 15.01.2002, Focus 1998-2005, Kézikapcsolású sebességváltó
tól től 15.01.2002, nak nek 09.05.2005, Focus 1998-2005, Kézikapcsolású sebességváltó
WSD-M2C200-C
tól től 15.01.2002, nak nek 09.05.2005, Focus 1998-2005, Kézikapcsolású sebességváltó, (-)"RO"
tól től 01.08.1998, nak nek 09.05.2005, Focus 1998-2005, 5 fok kézi MTX75
tól től 01.08.1998, nak nek 09.05.2005, Focus 1998-2005, 5 fok kézi B5/IB5
tól től 01.08.1998, nak nek 09.05.2005, Focus 1998-2005, 6-sebességes kézi váltóval [link]Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
darvinya
titán
válasz Zoli-bácsi #25137 üzenetére
MTX75-hőz való a WSD-M2C200-C olaj elsősorban, de alkalmazható CB5/B5/IB5 váltóhoz.
BC5/B5/IB5 váltóhoz SQM-2C9008-A van alapból.Nem véletlenül vannak gondok, mikor MTX75-ös olajat töltesz BC5/B5/IB5 váltóba ki mosás nélkül.
De mindenki maga dönt…
[ Szerkesztve ]
-
flymi
addikt
Kocsi a szervizben, holnap hívnak ha kész.
Fűtéscső O gyűrű, szerelő megnézte azt mondta nem problémás.
Szelepfedél tömítés, Reinz kerül bele.
Plusz utánanéznek még egy apróságnak, kíváncsi leszek mit mondanak majd. Meg fogom osztani./// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
iceQ!
addikt
Üdv,
Jövőév végén kollégám Ford C Max-a eladó lesz. hogy Gyongyház metál, 7 személyes, ülés fűtés meg pár alap extra van benne. Nem is ez a lényeg. Max 100 ezer km lesz benne, végülis nap mint nap látom az autót "életét". Hajtva nincs, kötelező szerviz megy(céges autó).
Ára változni nem fog:2 milla lesz.
100ezres szerviz még céges berkeken belül fog menni utána venném át. Meg fog érni az annyit?(erősen gondolkodom rajta)Tudom 110-130 között megy mivel a család is mögötte ül mindig illetve a szerviz is rendben van.
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
iceQ!
addikt
válasz gabor9991 #25145 üzenetére
Havi ~2000 km,de nem ez a lényeg ha olvastad volna.... Céges autó, hajtva nincs, kötelező szerviz rendben.
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Politika
- Xbox tulajok OFF topicja
- Automata kávégépek
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Call of Duty: Black Ops 6
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Külpolitika
- Építő/felújító topik