Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- ldave: New Game Blitz - 2026
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Ford topik téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Anaconda
tag
Ne szedd le még. Nem írtad milyen motor, de húzd le róla a csövet, szívosoron maradjon rajta a pillangó. Valakit ültess be az autóba, gyújtást adjátok rá és gázpedál állás függvényében fog kinyítni, rögtön belátsz a hátuljára.
Ha takarítanád nem ajánlott megmozdítani a pillangószelepet. -
gabor9991
addikt
Enyémben most már sokadik alkalommal van ugyanez az elf olaj, nem mondom hogy nem fogyasztja de legutóbb olyan 13-14ezer után cseréltem és nem fogyott el az 5 literes flakonból az az 1 liter körüli mennyiség ami olajcserkor maradni szokott.Akkor valószínűleg nem az olajjal lehet a baj.
Termosztátot én nem cserélnémnha nem rossz, ha eddig nem romlott el akkor valószínűleg már nem is fog
Wahler termosztátot jónak gondolta régen a szerelő akihez jártam de biztosan az se olyan jó mint a gyári volt. -
-
Balcsix
senior tag
Az általad felsorolt autók árai közül csak az Mk2 ST-vel vagyok tisztában. Nem akarlak elkeseríteni, de 3M körül elég "foglalkozós" a kínálat sajnos. Nem kizárt, és elég esélyes, hogy ha sikerülne is találnod ennyiért, és rendbe szeretnéd hozni, a sok rááldozott idő, és energia mellett még 500K-1M Ft is simán rámenne. Ha épp nem a korrózióval lesz probléma (elég ritka már a rozsdamentes egy ilyen idős autónál), egy motorgenerál, illetve néhány alaktrész hozzá nem olcsó dolog.

-
A Zéé
addikt
azért nem értelek, mert eddig úgy "locsoltad" a kocsira a pénzt, mintha nem lenne holnap, olyan dolgokat cseréltél néha, amit nem feltétlenül kellett volna, mert hogy hosszú távra tervezel vele, és most, amikor előjön egy 100-200k-s esztétikai probléma, akkor meg inkább eladnád.
Az mk2 ST, meg az x-kombi ugyanúgy 15 éves autó, ami ugyanígy ki fog pörsenni a rozsda. Én is így jártam, nekem is kell a kerékjáratokat, küszöböt lakatolni, Ford betegség ez.
Nézegetem folyton a kocsikat, az én szintemről ami tényleg előre lépés lenne, az 3,5m környékéről indul, de inkább a 4-4,5 millió Ft. És akkor még mindig 7-8 éves kocsiról beszélgetünk. -
zoger
tag
Valahol irígyellek, kicsit ilyen is szeretnék lenni. Én mindig racionális voltam/vagyok autóvásárlást illetően. Úgy tűnik ezt a mezei focust is macerás egyben tartanod s már st, jaguar x-type meg volvo xc90 van terítéken. Megtehetném, de soha nem vennék ilyeneket, mert ezeknél a sima kopóalkatrészek se két forintok pláne ha tönkre is megy bennük valami.
-
DeFranco
nagyúr
a radar akkor jó, ha jól van beállítva (felszerelve) és ha pontos visszajelzést ad arról hogy mi milyen távolságban és kb. merre található.
semmire nem mész egy olyan szettel, ami indokolatlanul üvölt mint a sakál, közben meg combvastagságú holttere van, meg az első kosztól megbolondul és összevissza csipog.
rosszabb a hülye radar, mintha nem lenne radar, nekem is úgy sikerült összeszedni egy komolyabb beletolatást, hogy működött az amúgy gyári tolatóradar, csak a hülye kapu kialakítás miatt folyamatosan üvöltött én meg rábíztam magam plusz ideges voltam és benéztem az egy belógó dolgot amin aztán felakadt a lökös.
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
Kerékcsapágy hiba az morgó hanggal jár kanyarodásnál vagy végső stádiumban már egyenesben is.
És viszonylag könnyen ellenőrizhető a szerelő által: felemeli a kocsit, és jó gyorsan megforgatja a kereket. Előrehaladott állapotban ilyenkor is hallható a morgás.
A kattanó hang szerintem nem ott keresendő. Néha nekem is volt parkolásnál, mikor lefékeztem és elkezdtem tolatni és tolatásnál ismét fékezni. De már nem foglalkoztam vele, mert jött az új verda.
-
-
embe
nagyúr
Pedig de. Én kétszer hagytam el az egyiket, mind kétszer a bal elsőt, anno a Focusról. És mindkétszer megtaláltam - másnap az udvaron.

Úgy hogy utána mindet egy kis szilikon ragasztóval rögzítettem. Gyakorlatilag lopás ellen nem véd, de a véletlen kiesésé ellen igen.
Mondjuk Aliról rendeltek voltak, lehet volt egy kis gond a rögzítéssel. -
patomi
őstag
-
subaruwrc
félisten
-
westcoastog
veterán
Nem leszek népszerű én sem papíroztam le, mert egy vagyon, de igen engedély köteles átalakításnak minősül.
Mts rugószettet elengedtem, mert biztoskrvaisten belekötne még a szomszéd is, mert piros. Hiába tüv papíros.
Én "ráfújtam a tüv papírt". Igaz nem túl feltűnő az 50mm ültetés az én autómon, nem rohangálnak utánam a rendőrök.
De ha be is néz valaki akkor fekete a rugó. 
-
westcoastog
veterán
Az én autómra 59k volt a szett, azt még kilehetett bírni. (mondjuk mellé ott volt a kuplungszett, lendkerék, másik váltó meg még pár cucc, együtt az már szemmel látható összeg volt.
)
Azért vettem hátra is bilsteint hogy egyforma legyen elől hátul.
Sachsokat sem dobtam ki azért, majd elviszem egyszer felújítatni őket. -
westcoastog
veterán
Bilstein b4 van hátul az tuti, azt nemrég raktam be, az első bilsteineket még az előző tulaj, de szerintem b4 az is. A b4 szerintem gyárival megegyező.
Annyi hogy a hátsó gátlómon nem feszül be teljesen az 50mm rugó
Azelőtt hátul sachs gátlóim voltak, rövidebb volt a szára azzal pont jó volt, csak kifingott mindkettő. -
törölt tag
Hi,
ilyen hangot ad ? A videóban egy szivárgó/szárazon járó szivattyú megy elvileg. Mielőtt kifizetsz egy új gyári szivattyút lehet hogy érdemes lenne szétkapni a mostanit és a tömítéseket csekkolni. (plusz a szervóolajat is cserélni ha nem tudod biztosan hogy milyen van benne)
-
A Zéé
addikt
az a relé nekem is kattog (egy ideje?). Régen nem zavart, viszont amióta feltűnt, az őrületbe kerget

20A bizti helyére be lehet rakni a 30A-t fizikailag, de ugye a biztosíték elsősorban a vezetékek, és a rajta levő eszközök védelmében van, szóval nem célszerű nagyobbat rakni, mint ami oda van kitalálva...
Új hozzászólás Aktív témák
- Futás, futópályák
- Napelem
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- World of Tanks - MMO
- Okos Otthon / Smart Home
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3944
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 256GB 14" FHD 1év garancia
- 175 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti (ELKELT)
- GYÖNYÖRŰ iPhone X 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3586
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
de mintha autodoc-/ebay/bontóban láttam volna

sose próbáltam

egy halom szívás a műanyag burkolatok leszedni
Hanyadikat rakod már az autóba? Negyedik talán?

mármint hogy 225/40/18r van alatta és nem a földre teszem le ha cserélnem ideiglenesen