Hirdetés
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Ford topik téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabor9991
addikt
válasz
troll81
üzenetére
Azt írtad hogy úgy vetted hogy kompresszióhiányos tömör
a gyűrű, azt gondoltam elgépelted azt hogy törött.
Kíváncsi vagyok mennyi idő és pénz kell hozzá hogy újra jó legyen.
Egyébként ez hányadik autó amit rendberaksz?
Már volt ST projekted ha jól emlékszem, Twingo is van nálad azt is olvastam, nem unatkozol 😄 -
gabor9991
addikt
válasz
troll81
üzenetére
Csapágy inkább ki van pattogva én telefonon azt nagyobb hibának látom mint a karcolásokat, de a főtengely is szépen ki lett nyírva.
Ezeket szegényeket szerintem egész életünkben ütik -vágják így ennyi idősen nem csoda ha elfogynak.Gondolkm ez is működött még így is mielőtt szétbontottaf? -
gabor9991
addikt
Mk3.5 focusban a tpms 315 vagy 433Mhz?
A gyári szenzor az 433 amit koilvastam annak alapján 315
-
gabor9991
addikt
válasz
ParmaBoy
üzenetére
Valahol biztos elmegy az olajnyomás, lehet hogy csak egy O gyűrű nem tömít valahol rendesen, vagy valaki hanyagul javította és nem jól van összerakva de lehet akár az is hogy a kopott vezerműtengely mellett megy el a nyomás, így hogy már valaki előtte megpróbálta megjavítani de nem sikerült én nem biztos hogy neki mernék vágni.
Szerintem sokkal több km nem biztos hogy van benne, akkor már elszakadt volna benne a lánc vagy váltóhibával lenne fent
-
gabor9991
addikt
Egy újabb betegágy😄
-
gabor9991
addikt
válasz
sitq74
üzenetére
214-ig bírta 😄
Alapjáraton szakadt el indítás után
Szerintem ez egy szemét mind nem véletlenül kerül annyiba mint az Mk3.5
Ismertem egy másikat ott fel kellett újítani 250körül a motort vagy 800+ért
Egy harmadikban meg ledarálta magát a nagynyomású szivattyú azt se volt olcsó megcsinálni.
Ezek akkor voltak 4 éves kocsik.250alatti futással -
gabor9991
addikt
válasz
diablo1984
üzenetére
A leírásban benne van hogy a szitát ki kell venni a csőből, ha kivették akkor lennie kell olajnyomásnak a turbónál, ha így sincs akkor annak a motornak már mindegy, nem a turbó lesz a legnagyobb baja.
-
gabor9991
addikt
válasz
molnarpeter
üzenetére
Persze
Ztda
bul07:
Ha kiderül hogy mi volt a baja írd majd meg, kíváncsi vagyok mitől mehetett ilyen gyorsan tönkre.
-
gabor9991
addikt
Aminek Mk4 automata dízelben elszakadt a vezérműlánc és nem tudja üresbe tenni a váltót mert ugye nem indul 🙂 annak segítek, a váltó tetején ezt
kell elfordítani és lehet vontatni a szeméttelepre az adott járművet 
-
gabor9991
addikt
válasz
pilu01
üzenetére
Ha multiméterrel mérve a foglalatban a két érintkező között ott van a 12V akkor vagy rossz az izzó ami ugye majdnem kizárható hiszen most vettél újat, vagy nem érintkezik a foglalatban az izzó.
Esetleg szakadt a vezeték és amikor méred akkor jó, a helyén meg rossz az érintkezés.
Szerintem nem nagyon lehet más az oka. -
-
gabor9991
addikt
válasz
ViZion
üzenetére
Én nem allegro fan vagyok csak nem vagyok hajlandó kifizetni a felárat az itthoni kereskedőknek akik ugyanabból a nagykerből rendelnek ahonnan a lengyelek, ezt sikerült úgy megtudni hogy a Kovács aitónál és az allegrós kereskedőnél egy adott cikkszám pont ugyanúgy el lett árazva, majd vissza.Így sikerült megrendeltem 100ezernyi alkatrészt a kovácstól és az allegróról is tizedáron
és ki is hozták ingyen szállítással.Na de hogy on is legyen a hozzászólás itt ez a [febi] anya 286-ért elvileg gyári minőség az ára meg baráti
Ugyanez [kovácséknál]382 -
gabor9991
addikt
válasz
ViZion
üzenetére
Nekem is tönkrement a gyári traoézemelőm amit az mk2-ben használtam, megemeltem vele az mk3-at és megszakadt a menetesszáron a menet.
Allegróról vettem egy alacsony profilú olajemelőt 11-ért mert itthon a bontott trapéz kerülne ennyibe a gyári meg 40-50 ezerért van a petrányi webshopban
Szinén allegrós lemezfelni csavar 240/darab a mkozókúpos alufelni csavar 7-800/darab attól függően hogy nyitott vagy zárt kellene.
Ha ragaszkodsz a trapézemelőhöz 4-10ezer között szintén allegróról óriási a választék.
Oda jutottunk hogy már a pizzalisztet is onnan rendelem, gumis topikba pár napja betettem hogy 205/55r16 gumi igaz hogy kínai de 12500/darab szállítással együtt itt volt nálam
ennyiért itthon lassan kicentríroznak egy kereket nem új gumit adnak. -
gabor9991
addikt
válasz
SkyTrancer
üzenetére
Azt írtad hogy a gyertyacsere után jobb lett, majd a kábel és trafócsere után megint rossz.
Én megpróbálnám visszatenni egyesével a régi kábeleket és a trafót így ki lehet szűrni ha esetleg valamelyik hiába új de rossz.
Ha égéskimaradás van akkor villog a csekklámpa.Rossz főtengely fordulatszám jeladóval el se kellene indulnia de ettől még lehet az is hibás de diaggal kellene nézni hány fok az előgyújtás. -
gabor9991
addikt
válasz
dellfanboy
üzenetére
Megnézem délután köszi
-
gabor9991
addikt
Valaki nem tudja esetleg hogy Mk4 automata focus váltóját hogy lehet üresbe tenni ha nem jár a motor?
-
gabor9991
addikt
válasz
grizlisandor
üzenetére
A 2007-es mk2 focuson még hibátlan a gyári, pedig vagy 2 éve már megvettem és dobozban van az új de műszakin direkt kérdeztem és azt monda a vizsgabiztos hogy ne cseréljem ki.
-
-
gabor9991
addikt
válasz
Gombinyó
üzenetére
Nyugi nem akarlak megtéríteni, és mást se, szponzorált tesztről se szóltam egy szót se, csak leírtam a véleményem ami szerint nyári mellé szerintem nem okos döntés negyévszakos télire, nem értem hogy ha télen nem kell téli akkor myárra miért kell külön nyári?Csak azért mert sok a futás egy évben?
Egyébként negatív tapasztalat hogy Budapesten taxiként futó négyévszakos egy szezon után mehet a kukába mert tavasztól őszig lekopott a futófelület 4mm-re így meg télen már nem futhat. -
gabor9991
addikt
válasz
dellfanboy
üzenetére
Nem tudom

De én a falusi agyammal is azt gondolom hogy ha van nyárra nyári gumim akkor nem veszek télre a téli helyet négyévszakost ami valószínűleg majdnem mindenben rosszabb mint a téli télen. -
gabor9991
addikt
válasz
Gombinyó
üzenetére
Nem szeretnék vitatkozni, de ezt a nyáron nyári télen négyévszakos okosságot először itt a gumis topikban lattam
amikor még a Michelin cc volt a mindentvivő válasz mindenre(amiről később kiderült hogy amúgy nem annyira jó, valahol a Totalcar vagy vezess oldalán meg olyan jót röhögött rajta a gumis szakember hogy öröm volt olvasni 
-
gabor9991
addikt
1.5tdci motornál a főtengelyt milyen szerszámmal kell rögzíteni?
Hozzá való készletben csak a 4 tüske van benne ebből egy pozicionálja a főtengelyt de csak forgásirányban, lazításkor nincs szerepe, de még azt sem gondolnám hogy kibírja a csavar nyomatékra húzását. -
gabor9991
addikt
Utolsó off ebben a témában

Én is a sima wifis verziót használom, általában a rádió szól amit az agama launcher automatikusan indít, ha mellé kell a waze akkor akár osztott képernyős módban is akadás nélkül fut, plusz van még dashcam is ami folyamatosan fut a háttérben de kép a képben akár 3. alkalmazásként is ki lehet rakni a kijelzőre és közben még telefonálni is tudok kihangosítva
Ezt biztosan tudja a junsun.
Nem egy kapkodó idegroncs amikor az appok megnyílnak de nálam fagyás talán még sosem volt mindent szépen komótosan megcsinál.
És igen, egy régebbi autó hirtelen egy kicsit modernebbé válik egy ilyen kijelzőtől, ami hogy ne legyen teljesen off plug&play az mk2-3 focusok esetén és a hozzá tartozó kerettel együtt tökéletesen beépíthető.
100€-ért vállalható a2/32 szerintem ,igaz egy 4GB-os rammal már biztosan sokkal élhetőbb annak akinek mondjuk napi szinten kell a waze.
Ja, tolatókamera is van hozzá 15€-ért a hátsó ajtó nyitójának a mikrokapcsolójával együtt lehet beépíteni így szinte észrevehetetlen nem úgy néz ki mint a sok utólagos hátsó kamera
diablo1984 #55866
Erre is jó ilyenkor egy ilyen utólagos kínai lom, van benne érzékelő ami ilyen autót ért ütéskor bekapcsolja a kamerát.Ha szerencsés az ember akkor látszik hogy ki ment neki.
pn4hvq #55868
Mk2 kesztyűtartója mögött van 2 csatlakozó az egyikkel ki lehet kapcsolni az utasoldali légzsákot a másikhoz van adapter amivel be lehet kötni a Jack aljzatot a kitörhető helyre, nem hiszem hogy drága lenne mert vagy 15 éve vettem akkor volt vagy 2!ezres a gyári csatlakozó.
-
gabor9991
addikt
válasz
radi8tor
üzenetére
Nincs app, otthon win10 , telefonon Firefox böngészőből megnyitva.
És máskor is volt már hogy olvastam valamelyik topikban olyan hozzászólást ami olyan volt mint ami nincs befejezve, akkor feltételezem ugyanígy valamiért nem jelent meg nálam a teljes szöveg.
De ezek után jobban figyelek
-
gabor9991
addikt
válasz
lorcsi
üzenetére
Most nézem mobilon hogy a hozzászólásodnak volt folytatása nem csak ennyit írtál
"2011 koruli c-maxokat nezegetek
1,6 benzinnel"Asztali gépen nálam ennyi látszott, megnéztem két böngészővel is azt gondoltam hogy csak így megosztottad velünk mivel ütöd el az ebédidőt, gondoltam leírom én mit nézegetek.
De így hogy van második fele is a kérdésednek már tök sz@r amit írtam
Ha jár erre egy moderátor nyugodtan törölje a két utolsó hsz-emIlletve jelezném hogy asztali gépen nem minden hozzászólás látszik teljes egészében ha ennek még lehet köze a múltkori leállashoz.
-
gabor9991
addikt
válasz
lockdown90
üzenetére
Igazad van valahol a guglizás közben elvesztem és rossz linket tettem be, ez valójában egy CDX-FS307EF
Sajnos sehol nem találtam hozzá semmilyen leírást amiből az eredeti kérdést meg lehetne válaszolni. -
gabor9991
addikt
Nekem egy 55Ah-s sct akku produkált ilyen magától merülést, ú gy 2-3 hónapos volt mikor észrevettem hogy 2 nap állás után 12.4 alatt van benne a feszültség ami miatt szulfátosodik és tönkremegy.
Csepptöltővel töltögettem 2-3 naponta de így is annyira tönkrement hogy az egy év garancia után pár héttel attól lemerült annyira hogy nem tudta megtekerni a motort hogy ameddig kitakarítottam a belsejét szólt a rádió.
Feltöltöttem, pár perc töltés után már indította a motort
de tudtam hogy vége van.
Még ezt követően használtam pár hétig végül egy 2 napos garázsban állás után 6voltot mértem benne így szerencsére még időben a nyaralás előtt kidőlt
Vettem egy 44Ah-s Era akkut 3 év garancia miatt, ami egy varta akku valójában, ez ha áll a kocsi 2 napot akkor se merült 12.55V alá eddig. -
gabor9991
addikt
válasz
Gombinyó
üzenetére
Ja így más
mindennel együtt 380 az már nem annyira fájna de még akkor is megcsinálnám magamnak 
A piezós porlasztó is felújítható az internet szerint, ha nem a piezoelem ment tönkre hanem mechanikai kopás miatt rossz, van pár cég akik ilyen tartalmakat tesznek yt-ra ott láttam.
-
gabor9991
addikt
válasz
Gombinyó
üzenetére
"A kuplung + kettőstömegű szettért 380at fizettem, 50ezer rájött a webes árra, mert a szerelő vállalja azt, hogy kapásból cseréli, ha bármi probléma van vele,"
Hát ha csak a kuplung volt bőven 500+ fölött akkor nem túlzás az 1M tartalékolása javításra
És szerintem ez nem hogy nem drága ahogy írod, ez szerintem borzasztóan sok volt érte.
Ilyen javítás esetére itt nálunk annak aki nem tudja otthon beszerelni, annak ajánlott elvinni a kocsit kovács autóhoz, ott a bosch szerviz mellettük és kovács autós alkatrészáron beszerelnek bármit
normálisan.150-170 között van lendkerékkel a valeo/luk/sachs szett, ezért én biztosan nem tudnék önszántamból kifizetni 380+50ezret, a cserére a 80 annyira nem is sok.
Meg kell bele még kb 2 liter olaj meg a 2 szimering az már csak aprópénz ehhez.Porlasztó most a formexnél a gyári bosch 89ezer, ha tényleg cserélni kell a résolajcsövet nem elég az o gyűrűt akkor abból a gyári kompletten 12ezer plusz egy komplett olajcsere szűrővel se több mint 20ezer.
Szóval én úgy számolnék hogy kuplung esetén
-sachs szerr 160ezer
-váltóolaj+szimeringek kb 25ezer
-munkadíj 80ezer-porlasztó 360ezer
-résolajcső 12000
-olajcsere 20000
-tűzkarika 2000
-munkadíj 40000Nagyjából 700ezernél taranék ha jól számolom, a legrosszabb esetben.
Még maradna 300 a nagynyomású szivattyúra, turbóra, kormányműre ...bármire ami elő fog jönni úgyis. -
gabor9991
addikt
válasz
radi8tor
üzenetére
Én is erre céloztam volna hogy a 124 az ilyen idős autóban szinte nem lehet valós de ha tényleg ennyit ment akkor van ilyen

Ha nem egy ovijárat volt napi 3 hidegindítással hanem szimplán keveseide normálisan használták akkor ennyi futás után semmi komoly baja nem lehet szerintem -
gabor9991
addikt
válasz
marquuard
üzenetére
Úgy lehetne még tesztelni hogy párátlanításra állítani úgy maximális teljesítményen működik a klíma és akkor megnézni a csöveket, pár másodperc múlva jéghidegnek kell lennie ha jó.
Most bekapcsolt klímával mentél ugye de lehet hogy a szenzor meg azt jelezte a vezérlőnek hogy fagypont alatti a hőmérséklet az utastérben
így lekapcsolta a kompresszort akkor meg érthető hogy miért nem hideg a cső 
Sziszegni szokott az enyém is amikor bekapcsolt klímával leállítom, nem tudom mi történik ilyenkor de sziszeg egy pár másodpercig, amikor kevés a hűtőközeg akkor az enyém inkább bugyogó hangot ad.De 14 év alatt 2* kellett tölteni abból az egyik alkalommal csak megelőző jelleggel minimális mennyiség ment bele.
Offos másik autó rendszere 2 évente teljesen kiürült legutóbb 18ezerért csinálták a töltést, most vettem allegro-s hűtőközeget, 2 teljes töltési mennyiség a töltéshez szükséges csővel együtt 8ezer

Már csak tesztelni kell hogy jó lesz vagy nem
-
gabor9991
addikt
válasz
marquuard
üzenetére
Mk3-ban ott van a jobb oldalán a kormánynak egy kis rácsos lyuk ott van mögötte az érzékelő, ha koszos már akkor zúg is
lehet hogy nem jó értéket ad és azért nem fúj hideget, ezt ki lehet próbálni hogy szélvédő páramentesítésre állítod akkor oda a szélvédőre biztosan hideget kell fújnia ha tud, a másik lehetőség hogy megnézed kézzel a két csövet ami bemegy az utastérbe az egyiknek jéghidegnek kell lennie ha jól működik a kompresszor. -
gabor9991
addikt
válasz
venom8888
üzenetére
Gurulni fog ha felszereled, de 5 centivel kisebb az atmérője mint a másik 18-as keréknek.
Lehet emiatt még ABS hibát is bedob a fedcomp, ha első tengelyen van ekkora különbség akkor még a differenciálmű kell hogy kiegyenlítse a különbséget.
A gumisig el fog gurulni ezen is azzal nincs baj, ha a középfurat jó lesz de ezt már tisztáztuk. -
gabor9991
addikt
válasz
marquuard
üzenetére
Kevés benne a hűtőközeg ha az elpárologtatóra menő csövet megfogod és az nem jéghideg.
Ha az jéghideg a kondenzátorra menő pedig épp ellenkezőleg nagyon meleg akkor jól működik a kompresszor de valamiért nem a beállított hőmérséklet lesz befújva
A lényeg hogy alacsony mennyiségű hűtőközeg esetén is bekapcsol a kompresszor de hűteni már nem tud
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED TV topic
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Tőzsde és gazdaság
- Gyúrósok ide!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Bekeményítenek az ügyfelekkel szemben a memóriagyártók
- iPhone-t használók OFF topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- TP Link HS100 Távolról vezérelhető Wi-Fi-s dugalj (Smart Plug)
- Hario MINI MILL SLIM PLUS tekerőt keresek, mert elveszett
- Új, csomagolássérült Philips, TrueLife, Lovi cumisüveg melegítők/sterilizáló/mellszívó - garival! -
- Nagyon szép, fehér Jura Impressa J5 automata kávéfőző profi cappuccino fejjel
- Gyümölcstartó hibátlan állapotban eladó
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

a gyűrű, azt gondoltam elgépelted azt hogy törött.

kell elfordítani és lehet vontatni a szeméttelepre az adott járművet