Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-01 20:13:33

LOGOUT.hu

Ford topik téma összefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#15390) Jenne


Jenne
senior tag

Prémium üzemanyagokhoz egy kis szösszenet..
Azt tudni kell, hogy az összes üa. (benzin -gázolaj) a MOL százhalombattai lepárlóból érkezik a Mo.-i kutakra, kivéve a Shell Prémum dízele és 100-as benzinje, valamint az OMV Prémukm dízele és a 100-as benzinje. Az OMV és a Shell prémium üa.-i a sógoroktól, a Schwechat melletti lepárlóból érkeznek közvetlenül a magyar kutakra. Egyetlen kút a kivétel ez alól az elosztás alól, ez pedig a 84-es úton Sárvár és Bükkfürdő közötti az OMV kút, a Hegyfalu melletti - pár km-re van Ausztria - kútja. Hát úgy is néz ki belülről is, mintha a sógoroknál lennénk és nem itthon. Ők osztrák kézben vannak, de magyar személyzettel. Minden üa. a sógoroktól jön hozzájuk tartálykocsikban. Szerencsések a közelben lakók. A schwechati finomító sajnos van olyan szerencsés, hogy válogathat az alap kőolajok között és választhatja a nagyon jó minőségű arab kőolajat és ebből a kőolajból dolgozhat, nem pedig a szennyezettebb és az arabhoz képest rosszabb minőségű orosz kőolajból, mint a MOL. Voltunk 2017 tavaszán Schwechatban egyébb logisztikai munkák miatt és onnan tudom, hogy négy külön lepárló soron dolgoznak. A prémium dízel, a 100-as benzin, a normál dízel és a normál benzin mind-mind külön, egymástól független lepárlón készül. A MOL-nak Százhalombattán mindössze kettő lepárló sora van. Egy dízeles és egy benzines és hozzá az orosz kőolaja mint alap.
-----------
Más: LukOil dízelhez.
Pár napja írtam be ide erről, nos úgy alakult, hogy a fiam 1.4 TDCi Fiestájában lassan tankolni kellett volna, de hagytuk még kicsit jobban kifogyni és (szerencsére csak) 5 ezerért tankoltunk lukoil prémium dízelt. (OMV vagy ritkábban Shell prémium dízellel jár a Fiesta)
A változás hamar eljött. Onnan vehető volt észre, hogy - például városban - 3.-ikban 50 Km/h-ról lelassultunk ~30 Km/h-ra, vagy picit még ez a sebesség alá, akkor finom gázadásra (sebesség maradt 3.-ikban) elkezdett az autó berángatni és a lefulladáshoz hasonló hangokat produkált, meg hörgött... Vissza kellett tenni 2-esbe egyértelműen. OMV prémium dízelnél vagy Shell Prémium dízelnél ez sosem volt! Simán vitte és vette fel a fordulatot ilyen esetben. Mert szerintem jobb üa. De a motor hangja is megváltozott a lukoil prémium dízelétől. Varrógépesebb, zakatolóbb és hangosabb hang lett. Asszonynak azonnal feltűnt és rögtön mondta is, hogy milyen más hangja lett az autónak. Nem a finom duruzsolós dízel hang amit megszoktunk. Akkor lehet észrevenni egy változást, szerintem, ha a jobbról váltunk a rosszabb felé.
Ezzel a beírásommal nem akarnék semmi vitát generálni, csupán a saját tapasztalat és észrevétel volt részemről.

A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.