Hirdetés

2024. május 12., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  SSD kibeszélő (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-11-09 14:16:34

LOGOUT.hu

Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#51824) Pyttawrx


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

(rögzített hsz)

Kedves Fórumozók!
Frissítettem az összefoglalót, valamint a topik neve is változott.
Remélem ezekkel a változásokkal itt több tapasztalat/eszme csere fog létrejönni, mivel kicsit szabadabb, lazább lehete ezentúl ez a topik.

Mindenkinek további jó fórumozást!

Hozzászólások

(#13989) Sk8erPeter válasza Imco (#13988) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

A telepítés során egyébként minden más eszköz le van választva? (Csak kíváncsiságból. Ha nem, húzd le őket.)

Megpróbálhatnád ezt (a hibaüzenet angolul, így könnyebb rátalálni hasznos anyagokra, mint magyarul: “Setup was unable to create a new system partition or locate an existing system partition”):
http://druss.pp.ua/2014/07/fixed-setup-was-unable-to-create-a-new-system-partition-or-locate-an-existing-system-partition-during-installing-windows-8-18-7-vista-etc-from-usb/
Itt manuálisan mókol diskparttal.
Mondjuk hiányolom, hogy nem hozza létre külön ezeket a partíciókat.

Még van egy ilyen thread:
http://superuser.com/questions/789255/setup-was-unable-to-create-a-new-system-partition-or-locate-an-existing-system-p
Itt Gparteddel javasolja a particionálást, meg a jelenlegi partíciós tábla kinullázását is írja, hogy meg lehetne próbálni.
Érdekes, egy másik válaszban itt valakinek egy Kingston USB stick-kel volt problémája. :DDD Nálad mondjuk gondolom nem ez lesz a helyzet, mert asszem azt írtad, hogy másik pendrive-ról és DVD-ről is próbáltad már telepíteni. :)

Ha semmi nem jön össze, csak próbából egy secure erase-t is ráereszthetnél (ki tudja... egyébként elég könnyű és gyors művelet az egész, pont azt kell csinálni, ami a belinkelt videóban van):
http://prohardver.hu/tema/flash_ssd_osszefoglalo_az_1_hsz-ben/hsz_10556-10556.html

Aztán persze lehet magával az SSD-vel is probléma, lehet simán inkompatibilitási gond is - szóval az is lehet, hogy amúgy az SSD hibátlanul működne másik konfigban, ha ismerős gépében esetleg ki tudod próbálni ugyanezt, annak adhatnál egy próbát -, meg még sok hibaforrás lehet, de azért még próbálkozz.

U.i.: amúgy használhatnád inkább a Prohardver képfeltöltő szolgáltatását, mert ez a külső tárhelyre feltöltés azzal szokott járni, hogy aztán az illető onnan leszedi, aztán ha később valaki megtalálja pl. ezt a postot, akkor persze már nem tudja, mi volt a körülmény nálad (pedig probléma-felderítésben hasznos lehet utólag is, és elég rossz ilyenkor 404 Not foundot vagy más hibaüzenetet kapni az orcánkba :) ).

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  SSD kibeszélő (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.