- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hege8888: Retro Kocka Kuckó 3
- Rap, Hip-hop 90'
- droidic: A fapados NAS tuningolása
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Tibiajax
nagyúr
válasz
LordDarkness #8199 üzenetére
a 40 az a nagyon minimum
50-60, már elég lehet -
Tibiajax
nagyúr
válasz
LordDarkness #8197 üzenetére
egy 40-eset mindenképp érdemes venni... a win-en kívül én azért csak ráraknám már - ha egyszer egy gyors tárról van már szó - a progikat, amiket használok, sőt, a fontosabb gamékat is.. ha egyszer gyors, használjuk már ki, jol jön egy fotosop- vagy egy pálya-betöltésénél, igencsak mosolyra fakad az ember, ha a megszokott hosszu mp-es kattogás helyett pár pillanatra felvillanó csikot látsz és már ott is a cuccos...
ez az, amiért veszi az ember az ssd-t, ez az, ami orgazmust okoz.(egy hétig, kb, aztán megszokod..
)
-
Tibiajax
nagyúr
válasz
LordDarkness #8195 üzenetére
nem, akkor nem fog..
(hülye kérdésre hülye válasz
)
-
LordDarkness
aktív tag
Üdv mindenkinek! Ha csak a win teszem az ssdre akkor fog gyorsulni a gép vagy a többi progot is rá kellene rakni vagy az mehet a winyóra?
-
Tibiajax
nagyúr
hát, a crystaldisk-eredménnyel még mindig baromira nem vagyok kibékülve, sztem nem kezeli jól a mushkinomat.. volt egy teszt, ott is ugyanez volt, ott szerepelt egyedül szarul
a többi eredmény már jobb -
jozsef m.
tag
Sziasztok
Én is frissitettem az ominózus AMD AHCI drivert
eredmény:ez lett.
És: ez pedig a melléktermék.
Nem hoztam létre semmiféle külön particiot.Eddig semelyik program nem "látott bele a raid tömmbe mérni meg értelemszerüen nem tudta.
A gép müködik csak érzésre az E meghajtóról lomhább.Mit javasoltok? Hogy érdemes eltávolitani ,vagy igy maradjon? -
wutuka
aktív tag
-
DV
senior tag
Ez jo kerdes. Az Intel lejjebb vitte az arakat a 2. generacios SSD-ivel, sokakat meg is lepett ezzel a lepesevel.
Megerzesem szerint a 3. generacional nem lesz ilyen merteku arcsokkenes, mivel az uj SSD-knek uj arakat fognak adni, marcsak azert is mert nagyobb kapacitassal kerulnek majd a polcokra. (A jelenlegi SSD-ket meg raktarsopreskor fogjak olcsobban adni.)"Intel’s 3rd generation X25-M would be shipping in Q4 at 160GB, 320GB and 600GB", forras: #.
A Te helyedben varnek a vasarlassal...
-
wutuka
aktív tag
Köszönöm.Látom,otthon vagy az SSD világában.
Nem sürgős a vásárlás.Igazából meg egy dilemmám van.Mivel ASUS P7P55D-E lapom van,ami a SATA3-mat is tudja lehetséges várni kellene a 3.generációs SSD-re,ami ezen a felületen is fog csatlakozni,ráadásul állítólag az ősszel jönnek ki,és a tárhelyük is nagyobb lesz,és az ár sem fog elszállni.Nem beszélve arról,hogy akkor a ,,2.generációs mostani SSD-árak hol fognak landolni...Mi a véleményed erről?A 40 GB-s Intel X-25 V,ami ugye csak névlegesen 40 GB,és 20%-ot illik üresen hagyni,ami azt jelenti,hogy 25-27 GB-on kell művészkedni.Tekintettel arra,hogy a win7-em,meg a használatos progijaim pont ennyit esznek ma,igencsak szűkös a dolog,éppen elég.Ma még. -
DV
senior tag
-
wutuka
aktív tag
Segítséget szeretnék kérni.Visszaolvastam,hátha van válasz a kérdésemre,de nemigen találtam egyértelmű,sőt szinte semmilyen választ sem.
Intel X-25V 40GB-Kingston NV425 64GB.Melyiket?Természetesen rendszer lenne rajta a win7 fajtából,és némi progi,amit gyakrabban használok. Elvileg mindkettő TRIM-es,mégis a sokkal nagyobb tárhelyes Kingston az olcsóbb.Nem ellentmondásos ez? JMicronos lenne a Kingston? Erre sem találtam semmit.Intel P55-chipkészletes a lapom.Jobban járok akkor a kicsit drágább Intellel? Tanácstalan vagyok!
Megköszönném,ha tudnátok tanácsot adni,felelni az aggályaimra! -
DV
senior tag
Most latom a toolbox meg nincs kesz: #. OCZ valasza a SMART-ra: "Official smart support will come soon with toolbox, till then i can not comment on the accuracy of 3rd party apps." Forras: #5-os hozzaszolas, #.
Ezen felul talatam meg egy uj progit: SSD life utility - new utility to estimate SSD lifetime, letoltheto innen: #. -
peete88
tag
OCZ 60GB SATA2 SSD 2,5" Vertex Turbo milyen vélemények észrevételek vannak?
-
DV
senior tag
válasz
Ylgram1 #8166 üzenetére
Ezen az oldalon nForce chipsetes lapokrol van szo.
A #9-es hozzaszolasban reszletesen le van irva, hogy mit es hogyan kell beallitani, hogy a legtobbet ki lehessen hozni az SSD-bol.
A Microsoft driverevel jobban "megy" az SSD.Márton
Tudnal egy kepet linkelni arrol, hogy mit latsz a CrystalDiskInfo-ban?
Ilyen alaplapod van: #? -
Ylgram1
tag
Gyakori olvasója vagyok az SSD témának és szívem szerint vennék is egyet az asztali gépbe, de nem nagyon szól a fáma az nForce-os alaplapokról, pedig szerintem szép számban használják az emberek, többek között én is AMD cpu-val.
Van bárkinek tapasztalata ezekkel a chpiset-ekkel?
AHCI, TRIM támogatás?
Írási, olvasási sebességek?Előre is köszi
Üdv
Ylgram -
Márton
nagyúr
válasz
rayoliviero #8163 üzenetére
Eszközkezelő - illesztőprogram eltávolítás?
-
válasz
rayoliviero #8161 üzenetére
"A Windows 7 saját maga által felkínált és feltelepített AHCI-drivere támogatja a TRIM-et és így használható AMD lapkakészletes gépeken is."
Nem kellett volna felraknunk az AMD driverét...
Ha hazamentem egyből lepucolom! Ez elég gagyi az AMD-től, hogy ilyet nem tud megoldani! De vajon ha lepucolom egyből menni fog a gyári AHCI driver?
-
hati
addikt
válasz
rayoliviero #8158 üzenetére
Szép visszaesés az írásban.
-
-
LW
őstag
válasz
deicide #8141 üzenetére
Decide:
Végül kiderült, hogy egyáltalán nem.----
"Csakúgymondom":
Egy kis idő elteltével gyönyörűen elkezdte lehagyni az összes írt adatot az összes olvasott adat HDsentinelben mért SSDtömbömön. Juppiájé, le a rendszer visszaállítssal. Max gyakoribb a reninstall.Valóban érdemes volt megválni a tőle.
-
Teli másoltam az SSD-t, majd letöröltem az adatokat róla és igen jelentőset csökkentek az eredmények... Mi turót csináljak? AHCI be van kapcs, AMD legfrisebb AHCI drivere fent van!
Az alsó a másolás utáni eredmény:
-
engedo
csendes tag
Sziazstok!
Sose leheet tudni alapon...
Aki USA körül tenné tiszteletét augusztusban, eléggé jó promóció Crucial 128GB és 256GB SSD meghajtókra.
lhttp://www.crucial.com/search/searchresults.aspx?keywords=M225%20&AID=10402009&PID=3640576&SID=skim525X832
Az alábi kuponokkal a 128GB 199 USD, míg a 256GB verzió 399 USD ellenében megvásárolható.
100M225US (a 128 GB verzióhoz)
200M225US (a 256 GB verzióhoz) -
peete88
tag
Üdvözlet!
Segítséget szeretnék kérni pontosabban hogy milyen SSD ajánlotok a köv. confighoz:
Alaplap GIGABYTE GA-X58A-UD3R
Processzor INTEL Core i7-930 2.83Ghz
Memória KINGSTON HyperX 6144Mb DDR3 1600Mhz CL9 XMP TRIKITRendszer partíciónak lenne( win 7) fontosabb progik (office, lejátszó, codeckek, stb.) és estlegesen 1-2 játék éppen amivel játszom. Ez mellet lenne egy 1TB F3 7200 samsung HDD a többi adatnak Kb. 65k lenne a keret.
Köszönöm előre is -
Márton
nagyúr
-
DV
senior tag
A HDSentinel helyett probaltad a CrystalDiskInfo progit? Az is ugyanezt mutatja?
OCZ Technology forum Vertex firmware:#, a lap aljan irjak, hogy mit orvosol az uj 1.6-os firmware.
-
DV
senior tag
válasz
keszegduda #8143 üzenetére
-
Márton
nagyúr
OCZ vertex 1.5-ös firmware bug vagy hdsentinel hiba:
azt mondja már 135 gigát írtam rá, ami kizárt.
Max 30-nál járok.
1.6-os firm orvosolná ezt? Nektek rendesen méri? -
keszegduda
őstag
Helló!
Ezek közül melyik lenne érdemes megvenni?
SSD 64Gb A-Data S-596: 37.990,-
SSD 40Gb Intel X25-V SSDSA2MP040G2R5: 32.990,-
SSD 30Gb OCZ Core OCZSSD2-2C30G: 32.990,-Win7 vagy vista lenne rajta és rendszer ssd lenne csak.
Esetleges más ajánlatot is elfogadnék ami ezektől jobb és gyorsabb valamint modernebb, persze árban ezek körül legyen.
Köszönöm!
-
LW
őstag
ez kicsit félre ment.
decide: kösz, physx témában valóban jobb lett volna.
-
LW
őstag
9400GT-t lehet használni dedikált PhysX kártyának? Van lehetőségem kö'(c)csön venni egyet.
5 nap múlva mafia 2 demó. -
engedo
csendes tag
Sziasztok!
Én is gondolkodom egy SSD beszerzésén, a notebookomba, a Kingston 2. generációs V szériájából (SNV 425) szemeltem ki a 128 GB verziót.
Kicsit elbizonytalanodtam ugyanakkor, olvastam, hogy az Indilinx vezérlővel ellátott SSD meghajtókhoz képes a random 4k illetve 512k írás/olvasás terén rendesen lemarad (persze a HDD meghajtókhoz képest még így is gyors), ugyanakkor pont ezeken a téren a Momentus XT hibrid utoléri majd félár ellenében.
Szekvenciális írás olvasás a maga 160/220 MB adatok mellett teljesen rendben van.
Kérdésem, hogy akinek van tapasztalata Kingston SSD-vel, esetleg összehasonlítási alapja más SSD meghajtókkal, lenne kedves megosztaná velem?
Nem sürgető az SSD beszerzése, és bár csábító(bb) a többi SSD-hez képest az ára, inkább várnék amíg a gyorsabb SSD meghajtók, illetve márkák/vezérlők ára kedvezőbb lenne, ha ár-érték tekintetben a belépő-szintű Kingston nem váltja be a hozzá fűzött reményeket.
Köszönöm!
üdv
engedo
-
cszn
őstag
válasz
adamssss #8131 üzenetére
FleSs fejtegetése. Nem tudom, hogy minden körülményt figyelembe vett e, de valószínűleg tényleg túl van lihegve az ügy. Jó pár évig biztosan tudod használni, másképp nem is adnák ki ezeket szerintem.
50e környékén mozgott az X25-M, de köszönhetően a forint gyengélkedésének most többe kerül, így jó szívvel nem lehet ajánlani. Egyébként ősembernél érdemes nézelődni, ott elég nagy a választék. 40 környékén van jó kis ocz agility 2, ez 60 gigás, valakinek van is itt majd tán jelez, hogy milyen gut. -
adalbert1
veterán
Kösz! Gondolkozok egy ilyen Kingstonon, viszont lehet hogy akkor megvárom az Intel új szériáját. Ha igazak a pletykák és duplázni fogják a tárhelyeket, akkor örömmel vennék kézbe egy jó árú 80 GB-os Intel drive-ot (főleg ha esetleg addig nemzeti fizetőeszközünk is erősödik).
-
Sziasztok!
64 Gb-os SSD-t szeretnék venni. Cél: tartós tehát nem mlc, hanem slc, és gyors legyen.
Van sata3-as alaplapom, tehát ez nem akadály.
Most a gépemben egy 640gb-os vinyó van. Meglehet-e azt oldani, h csak a windows-t másolom át az ssd-re és ugy használom tovább az egészet vagy újra kéne rakni mindent?Köszi
-
AMD oldaláról leszedve a legfrisebb W7 x64 AHCI driverrel, felgyorsult mint a géppp!
Köszönöm!
Trim elméletileg működik!
-
z00li
senior tag
válasz
james008bond #8116 üzenetére
Innen szedtem le. Mondjuk a driver TRIM támogatása kérdéses.
-
Tibiajax
nagyúr
válasz
james008bond #8117 üzenetére
dobj priviben egy mailcímet és átdobom a gadgetet
-
MrCsiT
addikt
Kingston SNV125 és SNV425 szériák között mi a fő eltérés? Csak annyi, hogy a 425-ös gyorsabb
-
madgie
titán
válasz
torma1981 #8112 üzenetére
Jó, gyors, fasza. Hónapok óta ilyen Kingston-on csücsül a Win7-em. Persze valós összehasonlítási alapom nincs, mivel Intel/OCZ/akármi nem járt a gépemben. De tényleg nagyon baba a HDD-hez képest, most a melóhelyi gépről írok, ott egy relatív gyors HDD-n van a Win, de totál más a kettő, az SSD-vel otthon sokkal "simább" minden.
-
torma1981
veterán
válasz
rayoliviero #8110 üzenetére
Szia!
Majd ír, hogy milyen lett.
Én is azokon vacillálok mit te. Lehet hogy nekem is Kingstone lesz.
-
cszn
őstag
válasz
rayoliviero #8107 üzenetére
Ezt neked kell eldönteni.
Link
#8106 SP!T
Nem úgy volt, hogy csak a windows indulás előtt lassú? Milyen windows-od van? Én (win7) raktam fel újabb drivert, de gyorsulást attól én nem fedeztem fel (igaz nem is volt lassú). -
Hát én szívok a boottal... Iszonyatosan lassú! AHCI-t kikapcsolva tökéletes! Drivert külön fel kell rakni? Csak mert mindent felismert a gép, úgyhogy külön nem telepítettem ilyet.
-
cszn
őstag
válasz
rayoliviero #8104 üzenetére
Igen, egy ssd-vel jobban jársz. Mennyit szánnál rá kb? Rendszernek lenne csak? Mert akkor egy 32-es vagy az X25-V is bőven elég. Többen OCZ 32-est vettek itt és elégedett(nek tűnnek
)ek.
-
cszn
őstag
válasz
rayoliviero #8100 üzenetére
Pedig intelék szerint sincs nekik ilyen
, de ahogy nézem az előző generációban sem volt. A 425-ös meg a 325-ös kingston már elég jó, de esetleg nézz máshol X25-V-t, vagy más gyártónak is vannak már jó ssd-i.
Aktív témák
- Yettel topik
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- World of Tanks - MMO
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Star Trek
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- WD My Passport 5TB ÚJ, BONTATLAN gyári dobozában
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, hűtőbordás - 7450-6900 MBs - Eladó!
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 37.000.-
- 512GB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Micron, WD - STEAM DECK
- Samsung Galaxy A55 5G / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i7-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A620M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN I3 NEO A-Data 750W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest