- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
Aktív témák
-
Rollee
aktív tag
Hali!
Ket napja hasznalom ezt:
Crucial RealSSD C300 64GB 2.5" SATA 6Gb/s Solid StateGyarto altal megadott adatok:
Average Access Time < .1 ms
Sequential Read (up to) 355MB/sec (SATA 6Gb/s)
265MB/sec (SATA 3Gb/s)
Sequential Write (up to) 70MB/sec (SATA 6Gb/s)
70MB/sec (SATA 3Gb/s)
Random 4k READ 50,000 IOPS
Random 4k WRITE 30,000 IOPS

Nem tudom hogy ez most jo-e vagy sem, mert meg kezdo vagyok az SSD-k teren.
Rollee
-
tomic
addikt
60gb os ssd vásárlását tervezem. 25-30gb rendszernek + esetleg egy játék még belefér és marad szabad hely .
Milyen típusokat ajánlanátok ezekből?
Esetleg nem jelenik meg valami új széria a közel jövőben? (intel) Mintha ezt hallottam volna. -
UdVi86
aktív tag
Na de ne feledd, hogy 20% nem árt ha marad szabadon. Illetve lapozófájlt speciel nem tettem el az ssdről, PS-nek jó ha van.
Bár 4GB ramnál lehet nincs rá nagy szükség, de nálam elfér. 30GB szabad helyem van így is. Persze feltesz az ember manapság egy játékot és -10GB. Mondjuk nálam ez nem nagyon fordul elő. -
-
cszn
őstag
Látom egyre több remek ssd talál gazdára. Hajrá hajrá!

-
-
z00li
senior tag
Köszi a választ, de már elkéstél.
Megrendeltem a 30GB-os Vertexet. Ilyen áron nem szerettem volna kihagyni. Azért rákerestem az Intelre is, de inkább 30-40k között van az ára, az meg már túl sok lett volna nekem. Már nagyon kíváncsi vagyok, remélem gyorsan elrepül az idő míg ide nem ér. 
-
szki
őstag
Crucial M225 64GB 2.5" SATA-II SSD (CT64M225; 200/150MBps).
Win7x64, MS gyári ahci driver (trim képes így). Gigabyte 790FXT AM3 alaplap, mely visszafoghat a teljesítményből. 3116 órát üzemelt eddig CrystalDiskInfo szerint.1 éve vettem 39eFt-ért. Akkor az elég olcsó volt. Azt hiszem már nem gyártják, de 5 év gyári gari van rá

-
UdVi86
aktív tag
z00li: Vagy esetleg Intel X25V - 170MB/s - 35MB/s - 40GB. Úgy tűnik gyengébb szekvenciális írást tekintve, de a rendszernél a 4k read számít igazán és abban nagyon jó az Intel (azt mondják). A méret is nagyobb, ami jó, mert több hely maradhat szabadon, ami SSD-nél számít. Az árat pontosan nem tudom, de szerintem 30k-ba belefér.
Volt valakinek már tapasztalata az OCZ 2. generációs Vertex-ével? Az 50GB-os ill. 60GB-os csak méretben tér el, vezérlő, egyebek ugyanaz (SandForce 1200)? Elég jó árban mozognak most ezek is $160-$170. Vajon megérné, 4k olvasásuk jó?
-
-
LW
őstag
válasz
robotjatek
üzenetére
Kösz.

Bumbi-kutya pont a másik fele lakik
-
LW
őstag
Köszi, meglesz amint feltotlam mindent.
Jaj, nem is meséltem!A győr-szentiváni postás a hatalmas intelligenciájával az összes ajánlott, nem ajánlott, bubis, nembubis levelet begyömöszöli a postaládába.
A rend kedvéért a 2 meghajtóval se tett másképp, ám jött a probléma, nem fért be. Sokadik próbálkozás után csöngetett és úgy adta át a csomagot mint ha a szomszéd spániel szájából tépte volna ki.
Kész szerencse, hogy be volt szépen csomagolva.

-
kelzsoca
félisten
Most már nem fogja vissza a rendszer teljesítményét a merevlemez.
(#7458) z00li
Amit mi is használunk OCZSSD2-1VTX30G 30GB - Vertex
OCZ - 2,5" - SATA II - 30GB - 64MB - 230MB/s - 135MB/s -
22.500Ft
-
LW
őstag
válasz
cowboy_bebop
üzenetére
Nemsűrűn, ám egy 8MB feletti rar kibontása igen csak fürgének ígérkezik. Amúgy 2x30GB.

-
LW
őstag
A telepítő csinált egy 100 megás partíciót, feltételezem Szvep gyanánt. Az egészséges SSDnél?
-
LW
őstag
AZTAKUTYAMEGAMACSKA

Átraktam Intel vezérlőre, először azt hittem káprázik a szemem.
8megás olvasás 433MB/s

Driver, alapprogik és jelentkezem.
NAGYON ÁLLAT! -
z00li
senior tag
Sziasztok!
Egy ideje izgatja a fantáziám ez az ssd dolog. A topikot folyamatosan olvasom és arra jutottam, hogy nekem elég lenne egy 30GB körüli meghajtó is,mivel jelenleg 10GB foglalt a rendszerpartíciómon. Mit ajánlanátok 20-30k között?
Válaszotok előre is köszönöm!Üdv: Z
-
LW
őstag
Visszatértem. Ki mit mond a jelenségre?

-
kelzsoca
félisten
Persze hogy van értelme, gyakorlatilag csak így van értelme, hogy a rendszer és esetleges fontosabb programok SSD-n lesznek, a többi program, film, zene stb.. pedig HDD-n, tehát a merevlemez tároló funkciót fog kapni.
Én is így használok egy 32gb-os SSD-t+500Gb-os HDD-t.
Természetesen érezhető a különbség

-
Z(o)zz
tag
Gondolkodok egy SSD vételén. Annak szerintetek van úgy értelme, hogy veszek egy
CORSAIR Reactor 60GB SATA2 SSD 2.5" vinyót ami lenne a rendszer és a programok játék és minden más film,zene, stb...egy 1TB-os vinyón. Lesz így érezhető különbség vagy semmi értelme? -
LW
őstag
'reggelt!
Wááá, a postás bármelyik pillanatban itt lehet.
-
Gorneck
legenda
-
antee_g
tag
Sziasztok!
Hamarosan én is ssd tulaj leszek és olvasgatom az ezzel kapcsolatos teszteket, híreket fórumokat, de egy dologról nem nagyon találok leírást, pontosan hogy mi is a SATA NATIVE MODE!? Mi ez, mit csinál és első sorba, hogy ssd-nél be kell-e kapcsloni vagy nem, van-e valamilyen hatással az ssd sebességére?
A válaszokat elöre is köszönöm.Üdv.
-
ANT
őstag
Hasonló cipőben jársz, mint én tavaly nyáron. A STT UltraDrive SSD-m tele volt hibás szektorral HDSentinel, HDTune szerint is, és a számuk napról napra nőtt. Írtam pü-t hdsentinel kollégának, és a progi következő verziójában (v3.00) javítva lett a hiba. A lényeg az, hogy a korábbi verzió statisztikailag valamit rosszul olvasott ki a meghajtóból, mivel nem HDD-ről volt szó. Szerintem ilyesmi van nálad is.
-
Sziasztok.
A héten vettem innen a ph-ról egy 60Gb-os OCZ Vertex Turbo SSD-t.
Látszólag minden teszt normálisan lefut, hozza is nagyjából a gyári sebességet, viszont arra lettem figyelmes hogy a HD Tune ezt írja a Health fül alatt:
Kicsit kutakodtam a neten, és próbálta keresni olyanokat akiknek szintén ssd-vel jött elő ilyen hibaüzenet. Szinte minden helyen azt írták hogy nem az ssd rossz, hanem a hd tune merevlemezekre van kitalálva és nem ssd-re.
Találkozott már valaki más is hasonló hibával, meg tudja e erősíteni, vagy kezdjek aggódni?
Érdekes módon Atto, Crystal Diskmark, HD sentinel, és everest is azt mondja nincs semmi baja, tehát elvileg alátámasztott az amit a külföldi fórumokon írtak. -
SLYM
veterán
hali. viszonylag oclsón hozzá tudnék jutni egy ilyen SSD-hez. Kingston SNV125-S2BN/64GB. olvasgatva a PH cikkjét elég rosszakat olvastam a JMicron JMF602 vezérlőről. pl azt is, hogy nevetségesen szar az írási képessége
"JMicron által piacra dobott vezérlő olvasási teljesítményével nincs gond, de írási sebessége mai szemmel nézve botrányos, gyengébben teljesít, mint a merevlemezek, nem egy mérésünk szerint egyes esetekben 2-3 mp-nyi időre van szüksége egy kis fájl felírásához. Képzeljük el, hogy megnyitunk egy weboldalt, pl. a prohardver.hu-t. Az oldalról elkezd letöltődni egy rakás kis fájl (html, kép, script) és a gép akadozik, mert ezeket a kis fájlokat az SSD nem képes elég gyorsan kiírni a böngésző gyorsítótárába. Az igazat megvallva ez egy igazi melléfogás volt a JMicron részéről, egész egyszerűen érthetetlen, hogy hogy volt képük egyáltalán piacra dobni, de ez már nem változtat a tényeken."
ellenben itt meg azt olvasom,angol cikk, magyarra fordítva hogy ebbe már nem az első generációs JMicron chip van. hát akkor melyik? most akkor mi az igazság?
-
SLYM
veterán
köszi a válaszokat. jááj, még mindig ilyen drágák?!
aszittem így a PH-s cikket olvasva, hogy kicsit lejjebb mentek az árak. várható valamikor új széria ami majd kicsit lenyomja az árakat? ha igen kb mikor? -
cszn
őstag
Ja meg persze a Kingston 425-ös is jó vétel.
-
donpel0
aktív tag
hi guruk!
adatlapomnál látható konfighoz szeretnék 32 vagy 64 gigás SSD-t, főleg Holdem Manager (postgre sql alapú program) gyorsításához.
pls ajánljatok párat,

-
k.t.a.
senior tag
Sikerült frissíteni a firmware-t a Kingston SSDNow V+ SNV225/S2 64GB meghajtómon, így most már megy a TRIM is.

Köszönöm a segítséget! -
SLYM
veterán
hali. SSD vásárlás előtt állok. van a 60-asok között best-buy? lehetőleg támogassa a TRIM-et és a Wear leveling-et, vagy valami hasonlóan jó algoritmusokat. ami miatt veszem, hogy általánosságban gyorsabb legyen a rendszer. kösz a segítséget
-
Matthew
őstag
Sziasztok!
Segítség kéne, SSD-t szeretnék venni 60Gb környékén, egyszer majd win7 települ rá.
Kettő között vacillálok:
1. Kingston SSDNow V+ SNVP325-S2 64GB
2. Intel X25-M SSDSA2MH080G2R5 80GBTudom, hogy az intel sokkal gyorsabb random írás/olvasás esetén de nem tudom megér-e +13k-t az ára, igaz nagyobb is picivel.
Átlagos használat mellett érezhető különbség?Ti melyiket választanátok?
-
WiZARD
veterán
raid0-ban nincs trim, de ha kibír 1-2 hónapot komoly lassulás nélkül, akkor szerintem nem gáz.
kell egy formázás, és backupot visszatolni. 1 óra alatt megvan, 1-2 havonta ki lehet bírni. -
LW
őstag
És... ki mit mond arról, hogy külön partíciókként viselkednek TRIM-el? Egyiken a rendszer, másikon a photoshop, és nagyobb cuccok?
Raid0:
pro:
Állati gyors (inkább szekvenciális műveleteknél)
Egyben van a partíció
kontra:
Sérülékeny
Nincs trim
Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Heroes of Might and Magic: Olden Era - Középpontban a Necropolis frakció
- Milyen routert?
- Diablo IV
- Windows 10
- Mesterséges intelligencia topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3240
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, használt
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4447, 100% Akkumulátor
- Honor Tab 8X (kijelző, hátlap karcos) / 4/64GB / Wi-fi / 12HÓ Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500 XT 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Megrendeltem a 30GB-os Vertexet. Ilyen áron nem szerettem volna kihagyni. Azért rákerestem az Intelre is, de inkább 30-40k között van az ára, az meg már túl sok lett volna nekem. Már nagyon kíváncsi vagyok, remélem gyorsan elrepül az idő míg ide nem ér. 

Megnézem!

Az óra ketyeg.

, de az utolsó 2 példányra hivatalosan is ráemeltem a mancsom.